Sport és outdoor

A legjobb elektromos rollerek üléssel (recenziók és teszt) 2024

legjobb elektromos rollerek üléssel
Az üléssel ellátott elektromos roller még azok figyelmét is felkeltette, akik a hagyományos rollereket kevésbé stabil eszközöknek tekintették. Valójában meglehetősen gyors, mégis meglepően kényelmes közlekedést biztosít. A hosszabb utazások során nem biztos, hogy mindenki számára megfelelő a rolleren állni, még akkor sem, ha motorizált rollerról van szó. Ezért állítottunk össze egy rangsort, amely tippeket ad a legjobb üléssel ellátott elektromos rollerekre, amelyek a design, a kényelem és a teljesítmény szempontjából lenyűgözhetik Önt. Közelebbről is megvizsgáljuk az üléssel ellátott elektromos rollerek előnyeit és hátrányait, és megpróbáljuk megtalálni a legjobb felhasználást.

Ahogy azt már sejtheti, a roller először egy elektromos motor formájában kapott fejlesztést. Ez gyorsaságot, könnyedséget és szélesebb körű alkalmazhatóságot hozott a rolleres transzfereknél. Bár a klasszikus rollerezés élvezetes, kellemes tevékenység, az előrehaladásra energiát kell fordítania, ami fáradtságot és verejtékezést is jelenthet. Később az elektromos rollerek egyes modelljein megjelent az ülés, amelynek köszönhetően már nem kell csak állni. Ez a típusú roller feltűnően hasonlít a robogó kisebb változatára, de sokkal kompaktabb, kevésbé robosztus, és könnyen elfér a tömegközlekedési eszközökön vagy a liftben. Ez még mindig egy elektromos személyi jármű, amelyet jogosítvány nélkül vezethet, és a legtöbb esetben ugyanazok a szabályok vonatkoznak Önre, mint a kerékpárosokra vagy a gyalogosokra.

Az elektromos roller kiválasztásakor általában számos paramétert fontos figyelembe venni. Különösen a teljesítményre, a sebességre, a súlyra és a teherbírásra, a töltésenkénti hatótávolságra és azokra a tulajdonságokra, funkciókra figyeljen, amelyek a jövőbeni utazásait biztonságossá és kényelmessé teszik. Annak érdekében, hogy a teljes információ az Ön rendelkezésére álljon, összeállítottunk egy választási útmutatót, amely megmutatja, hogyan válasszon egy elektromos rollert üléssel, amely pontosan megfelel az Ön igényeinek. Ha biztosra akar menni, vegye igénybe az üléssel ellátott elektromos rollerek tesztjeit és recenzióit, amelyekben első kézből származó információkat és értékes valós benyomásokat talál.

A legjobb elektromos rollerek üléssel (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.inSPORTline Skootie Pro 8"
Maximális teherbírás: 120 kg
Hatótávolság: 40 km
Súly: 17,7 kg
Maximális sebesség: 35 km/ó
5 out of 5 stars (5 / 5)312500 Ft Alacsony ár
2.VeGA Xtrem Cross 1000
Maximális teherbírás: 120 kg
Hatótávolság: 35 km
Súly: 43 kg
Maximális sebesség: 30 km/ó
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)262500 Ft Alacsony ár
3.Eljet Roadster
Maximális teherbírás: 120 kg
Hatótávolság: 30 km
Súly: 13 kg
Maximális sebesség: 25 km/ó
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)328000 Ft Alacsony ár
4.Techsend Cyber Monster
Maximális teherbírás: 150 kg
Hatótávolság: 80 km
Súly: 34 kg
Maximális sebesség: 40 km/ó
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)300000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon elektromos rollert üléssel

Miért döntöttek úgy az elektromos rollerek gyártói, hogy üléssel ellátott modelleket hoznak létre? A rollerek már régóta a gyermekek és fiatalok kétkerekű közlekedési eszközeként ismertek. Csak a sport rollerek és az elektromos rollerek növekvő népszerűségével tudták teljes mértékben megragadni a felnőttek figyelmét. Napjainkban egy öltönyös fiatalembert vagy egy szoknyás nőt láthatunk az elektromos rollerek promóciós fotóin, akik reggelente környezetbarát módon utaznak a munkahelyükre, miközben időt takarítanak meg a nagyobb kereszteződések forgalmi dugóinak elkerülése révén.

Az üléssel ellátott elektromos rollerek nyújtják a legnagyobb kényelmet. A keskeny deszkán való hosszú ideig tartó állást könnyedén felcserélheti ülésre az egyenes szakaszon. A továbbfejlesztett roller előnyei itt még nem érnek véget!

Kinek való az üléssel ellátott roller?

Az üléssel ellátott elektromos roller azok számára alkalmas, akik szeretnének élvezni egy gyors, hosszabb utazást anélkül, hogy elveszítenék kényelmüket.

Gyakori tévhit, hogy ezt az idősebb korosztály számára tervezték. Bár igaz, hogy az ülés mögötti kosárral felszerelt modellek az idősek számára készült kisebb elektromos járművet idézik, de a kapcsolatuk itt véget is ér. Általánosságban elmondható, hogy az ilyen típusú elektromos roller robusztusabb. A kerekek nagyobbak, szélesebb, terepmintázatú gumiabroncsokkal felszerelve. Nagy teljesítményű elektromos motorral, erős akkumulátorral és rugós villával nem riad vissza egy enyhe emelkedőtől vagy egyenetlen útfelülettől sem. A kormány és az ülésrész állítható magasságú, így az elektromos roller tökéletesen alkalmazkodik a különböző magasságú emberekhez.

Az üléssel ellátott elektromos rollereken fiatal diákok, ingázók, de idősek is láthatók. Alkalmasak a hosszabb városi és városon kívüli utazásokra, ahol időről időre jól jön, hogy kényelmesen és könnyedén leülhet. Míg egyesek méretükben szubtilisabbak, és fő előnyük a praktikus összecsukható konstrukció, mások konstrukciójukban és kialakításukban feltűnően hasonlítanak a motorkerékpárokhoz. Szóval vigyázzon, ha megállítsák a rendőrök. Egyértelműen tudnia kell, hogy mit vezet!

Az üléssel ellátott elektromos roller használatának előnyei és hátrányai

Ebben a kategóriában az elektromos rollerek között nagy különbségek vannak, amelyek első pillantásra nyilvánvalóak. Egyes modellek fixek, és az ülés ezek szerves részét képezi. Mások viszonylag könnyen átalakíthatók „közönséges“ elektromos rollerré. Valójában az ülés levehető/eltávolítható, és nem képezi a roller alapjának állandó részét.

Miért jó tudni, hogy az üléssel ellátott rollerek olyan változatosak? Mert ha most azt mondanánk, hogy az üléssel ellátott elektromos roller előnye a kompakt összecsukható konstrukció, akkor ez a kínálat körülbelül egyharmadára lenne igaz. A kínálat többi része robusztusabbnak tűnik, és az összecsukhatóság vagy az egy kézben való könnyű hordozás szóba sem jöhet.

Milyen általános előnyei vannak ennek a típusú rollernek?

 • Az üléssel ellátott elektromos rollerrel kényelmes közlekedni. Különösen akkor fogja értékelni, ha egy munkanap után hazaindul, vagy ha hosszabb útra indul a városon kívülre. Könnyen eljuthat oda, ahová mennie kell, lábbal hajtás, pedálozás nélkül ülve.
 • A kerekek nagyobbak, ami jobb stabilitást biztosít rollerezés közben, és a roller jól megbirkózik az egyenetlen útfelületekkel.
 • Az üléssel ellátott rollerek gyártását olyan márkák vállalják, amelyek nagy tapasztalattal rendelkeznek a klasszikus elektromos rollerek gyártásában. Egyes esetekben ez egy népszerű modell felépítménye (tökélesítése), amely robusztusabb vázat és egyéb fejlesztéseket kapott a nagyobb teljesítmény vagy a hosszabb hatótávolság érdekében.
 • Az üléssel ellátott elektromos roller sok szempontból jól felszerelt – szélesebb lábtér, állítható magasságú kormány és ülés, megbízható fékrendszer (tárcsafékek), felfüggesztés mindkét keréken, állvány, sárvédők, világítás, irányjelzők, elektronikus kürt, kormánytáska (vagy kosár hátul), távirányító a robogó lezárásához, multifunkciós kijelző, …

Az üléssel ellátott elektromos rollereknek vannak hátrányai is?

 • Ezek drágábbak. A legolcsóbb modellek jelenleg 175000 forint körül vásárolhatók meg.
 • Számítson nagyobb súlyra. A meghajtás nélküli rollerezés (az akkumulátor lemerülése után) így fizikailag megterhelőbb.
 • A nem szokványos kialakítású, dizájnú modellek vonzzák a figyelmet (robogóhoz, mopedhez vagy motorkerékpárhoz való hasonlóság). Vigyázzon a tolvajokra.

Videó

Elektromos roller: Alapvető paraméterek és felszerelés

Ha klasszikus rollert választana, akkor az Ön számára fontos adatok a teherbírás, a súly, a kerékátmérő és a csapágyak minősége lennének. A motoros kétkerekűek esetében emellett a motorteljesítményt, a végsebességet és a töltésenkénti hatótávolságot is meg kell vizsgálni. Csatlakozzon hozzánk az alapvető paraméterek és értékek gyors áttekintéséhez.

Teljesítmény

 • A 350 W teljesítményű elektromos rollerek a megfizethetőbbek közé tartoznak. A könnyebb felhasználóknak való, akik főként sík, egyszerű terepen mozognak.
 • A kínálat nagy része egy 500 W teljesítményű motort rejt a belsejében. Fürgébben mozognak, nagyobb sebességet érnek el, és képesek „felhúzni“ Önt egy közepes emelkedőn.
 • A drágább darabok jellemzője a nagyteljesítményű 1000 wattos motor. Könnyedén leküzdi az akadályokat, és nem okoz csalódást még akkor sem, ha durva terepen és emelkedőn rollerezik. Általában a roller a szabványon felüli – több mint 150 kg-os – teherbírásra is alkalmas.

Sebesség

Jogilag az elektromos rollerek maximális sebességhatára 25 km/h (vagy 6 km/h a gyalogjárdán). Bár a roller képes nagyobb sebességet elérni, elektronikusan korlátozott.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem talál a piacon olyan rollereket, amelyek nagyobb sebességre (pl. 45 km/h) képesek. Ne felejtse el, hogy máris elveszíti a „kerékpáros“ státusz előnyeit, és jogosítvány nélkül (AM vagy B) bírságot kockáztat, ha ilyen sebességgel közlekedik.

Hatótávolság

A kilométerben kifejezett hatótávolság tájékoztató jellegű. A valós értékeket befolyásolja a felhasználó súlya, az útvonal meredeksége, az út minősége és az időjárási viszonyok (széllel szemben történő haladás esetén a hatótávolság természetesen rövidebb lesz).

Mivel az üléssel ellátott elektromos rollereket úgy tervezték, hogy hosszabb útvonalakon is élvezhető legyen a rollerezés, a hatótávolság értékei a legtöbb esetben több mint jók. Az átlagos hatótávolság 30-40 km egy feltöltéssel, a legjobb üléses elektromos rollerek parádés 50-60 km-t tesznek meg.

A konstrukció típusa és mérete

Fontolja meg ezt a „részletet“ különösen a roller használatának célját illetően. Ez egy hagyományos roller lesz, praktikus összecsukható kialakítással, amelyet egy üléssel egészítettek ki, vagy egy domináns, mopedre emlékeztető modell? Szeretné a rollert a kezében hordozni és az előszobában tárolni, vagy fenntartott helye van a garázsban?

Teherbírás

Az elektromos roller teherbírása tükrözi a konstrukció robusztusságát és a kialakítás minőségét. Az eltávolítható üléssel ellátott, keskeny rollerek teherbírása átlagosan 100-120 kg, míg a nagyobb konstrukciójú, moped vagy motorkerékpár stílusú modellek 150-200 kg teherbírásúak.

Kerekek

Fontosak a kerekek átmérőjére és típusára vonatkozó adatok.

A kerekek lehetnek felfújhatóak vagy tömlő nélküliek.

 • A tömlő nélküli kerekek esetében nem kell aggódnia a váratlan defektek miatt. A kerekek azonban kevésbé ütéscsillapítóak, és elhasználódásuk esetén teljes cserét igényelnek.
 • A felfújható kerekek kényelmesebb közlekedést biztosítanak, mivel jobban elnyelik az ütéseket. Időről időre előfordulhat defekt. Az üléssel ellátott elektromos rollerek esetében többnyire megerősített, felfújható, terepmintázatú kerekeket használnak.

A kerekek átmérőjét tekintve a rollereknél a közepes és a nagyobb méretűek dominálnak, körülbelül 8-14 hüvelyk (20-35 cm). Bár a rollerek kevésbé manőverezhetők, de hosszú, lendületes utazásokra készültek, és könnyedén leküzdik az egyenetlen terepet.

Ülés

Ami magát az ülést illeti, fontos megnézni, hogy mennyire kényelmes, állítható-e az Ön magasságához, és hogy a konstrukcióról eltávolítható-e/lehajtható-e. Egyes modellek úgy vannak kialakítva, hogy kényelmesen tudjon állni vagy ülni. Az ülés optimális távolságra van a kormánytól, és nem akadályozza az állást.

Fék

A roller egyik legfontosabb biztonsági eleme a fék. A kellemesen sima megállás érdekében a roller fékrendszerét elektromos fék vezérli. Az akkumulátor lemerült útközben, hogyan lehet biztonságosan fékezni? Éppen ezért a rollerek tárcsa- vagy dobfékkel is rendelkeznek, amelyet a kormányon lévő karral vezérelhet.

Súly

A rollerek súly szerinti összehasonlításakor is hatalmas különbségeket talál. A kompaktabb összecsukható, üléssel ellátott elektromos rollerek súlya 15-20 kg körül van. Moped stílusú társaik háromszor-négyszer többet nyomhatnak.

Üléssel ellátott elektromos rollerek ára

Az elektromos rollerek vonzó dizájnjukkal és különlegesebb kialakításukkal vonzanak. A motor erősebb, a konstrukció helyenként szélesebb és stabilabb. Nem hiányzik a felfüggesztés és a gazdag felszereltség. Ezek a tulajdonságok aztán tükröződnek az árban.

✅Elektromos rollerek üléssel 210000 forintig

A klasszikus, keskeny kialakítású elektromos rollereket akár 210000 forintért is megtalálhatja. Üdvözlendő bónusz az eltávolítható vagy lehajtható ülés, így a roller összecsukva kevés helyet foglal, és bármikor normál rollerként használható. A motor teljesítménye többnyire 350 W, a hatótávolság pedig ritkán haladja meg a 30 km-t. Alkalmas a karbantartott városi utcákon való egyszerű használatra.

✅Elektromos rollerek üléssel 210000 és 315000 forint között

A kategóriát a jelenleg legkelendőbb üléses elektromos rollerek képviselik. Nagyon jó ár/teljesítmény arányra számíthat. Ha 500 W teljesítményű modellről van szó, a roller még bonyolultabb terepen sem fog csalódást okozni, és akár 50 km-es hatótávolságot is biztosíthat. A kivitelezést elnézve elvarázsolja a változatosság. A fiatal, akcióorientált emberek számára dizájnos, futurisztikus modelleket talál, de olyan hölgyek és urak számára is találhat decens formatervezésű rollereket, akik szeretnek kényelmesen utazni munkába/munkából.

✅Elektromos rollerek üléssel 315000 forinttól

Szeret más lenni, és nem zavarja, ha a figyelem középpontjában van? A Harley, moped vagy robogó stílusú üléssel ellátott minőségi elektromos roller első pillantásra saját szabályait követi. Ez még mindig egy roller? Nemcsak a gyártó specifikációja, hanem az Ön vezetési stílusa és a sebesség, amellyel felfedezi a környezetét, is döntő fontosságú. Ezek a modellek gazdag felszereltséget kínálnak, hangsúlyt fektetve a tartósságra, és nem hiányzik a nagyteljesítményű motor sem. Egy olyan ajánlat, amely az igényes vásárló számára vonzó lesz.

A legjobb üléssel ellátott elektromos robogó márkák

 • W-Tec – A népszerű W-Tec rollerek meggyőzőek a teljesítmény, a kivitelezés és a tárolás terén. Modern városi dizájn és felszerelés az útra, amit értékelni fog.
 • VeGA – Elektromos rollerek sportos kivitelben. Igény szerint könnyen fel/lecsatolható üléssel. Nagy teljesítményű motor, kiváló akkumulátor-kapacitás, terep kerekek.
 • Aerium – Megbízható és jól felszerelt elektromos rollerek, amelyek még kezdők számára is alkalmasak. Érdekes vázkonstrukció kivitelezés, a csomag tartalmaz egy kosarat is kisebb bevásárlásokhoz.
 • X-Scooters – Üléssel ellátott elektromos rollerek extra széles választéka, különböző stílusokban, árakban és felszereltségben. Nagyszerű közlekedési eszköz a munkába, iskolába, vagy csak úgy – a környéken tett kirándulásokhoz.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.inSPORTline Skootie Pro 8"
Maximális teherbírás: 120 kg
Hatótávolság: 40 km
Súly: 17,7 kg
Maximális sebesség: 35 km/ó
5 out of 5 stars (5 / 5)312500 Ft Alacsony ár
2.VeGA Xtrem Cross 1000
Maximális teherbírás: 120 kg
Hatótávolság: 35 km
Súly: 43 kg
Maximális sebesség: 30 km/ó
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)262500 Ft Alacsony ár
3.Eljet Roadster
Maximális teherbírás: 120 kg
Hatótávolság: 30 km
Súly: 13 kg
Maximális sebesség: 25 km/ó
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)328000 Ft Alacsony ár
4.Techsend Cyber Monster
Maximális teherbírás: 150 kg
Hatótávolság: 80 km
Súly: 34 kg
Maximális sebesség: 40 km/ó
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)300000 Ft Alacsony ár