Black Friday 2023 Magyarországon – a legnagyobb üzletlista

Biztos lehet benne, hogy a 2023-as Black Friday őrületes kiárusítás nem kerüli el Magyarországot sem. Ha meg szeretne tudni minden fontos információt róla, ne hagyja ki ezt az útmutatót, amely a kereskedők észjárását követve, a fogyasztók számára nyújtott előnyök szempontjából közelíti meg. Szintén megtanítjuk Önt, hogyan és hol vásároljon, hogy ténylegesen spóroljon is.

Az idei évben a Fekete péntek vagy Black Friday a következő napra esik

2023. november 24.

Mi a Black Friday?

Az eredeti Black Friday szimbolizálja a kiárusítási időszak kezdetét a nagy kereskedelmi láncokban. November végéhez kötődik, pontosabban péntekhez, amely közvetlenül a hálaadás napja (negyedik csütörtök novemberben) után következik, azzal a céllal, hogy a karácsonyi ünnepek előtt minél több embert vonzzon az üzletekbe.

Az egyes készülékek és a fekete technológia, a ruházati cikkek és a kozmetikumok árai több mint 70%-kal csökkenhetnek, így az ügyfelek a karácsonyfa alá megvásárolhatják azt is, amit egész évben elodáztak. Természetesen csak akkor, ha a kiválasztottak között lesz és kívánt termék nem fogy hamarabb el. És éppen ebben van elrejtve egy érdekes értékesítési pszichológia és kereskedői taktika, amelyet szeretnénk Önnek bemutatni.

Nagy üzletlista Black Friday 2023:

E-shopAjánlatErőÉrtékelés
🟢 Alza.hu
TIPPUNK
elektronika
30.10. - 27.11. 2023
🟢 4home.huKiárusítás
🟢 Kondela.huBlack Friday Akár -61%
🟢 Sportisimo.huAkár extra 20%
23.11. - 27.11. 2023
🟢 Top4Running.huBLACK FRIDAY: Akár 49% kedvezmény
🟢 Top4fitness.huBLACK FRIDAY: Akár 49% kedvezmény
🟢 Electronic-star.huBLACK FRIDAY
🟢 Klarstein.huBLACK FRIDAY
🟢 Timestore.huAkár 20-50%
🟢 Notino.huAkár 15-40%
20.11. - 26. 11. 2023
🟢 Astratex.huAkár 70%-os kedvezmény
🟢 Ugyismegveszel.huAkár 51%-os kedvezmény
17.11. - 27. 11. 2023
🟢 Lampak.huAkár -40%
🟢 Insportline.huAkár -63%
🟢 Eyerim.huBlack FAIR Friday
🟢 Alensa.huAkár 60%-os kedvezmény
22.11. - 28.11. 2023
🟢 Parfumeshop.huAkár 80%-os kedvezmény
🟢 Bonami.hu
TIPPUNK
🟢 Dodo.huAkár 10-70%-os kedvezmény
🟢 Lifestyleshop.huAkár 50%-os kedvezmény
22.11. - 26. 11. 2023
🟢 Vuch.huAkár -25%-os kedvezmény
Kódot: "BF25"
🟢 Answear.huBLACK FRIDAY -25% MINDENRE
min. 2 termék vásárlása esetén
🟢 Booking.comBlack Friday
🟢 Gymbeam.huakár 20-80%

Mi a Fekete péntek előnye?

  • Nagyon kedvező áron vásárolhat termékeket.
  • Nem kell a boltokban tolongani – a Black Friday napok akció minden jó e-boltban jelen van.
  • Az árut 14 napon belül indokolás nélkül visszaküldheti. Természetesen a törvényből kifolyólag a 24 hónapos garancia biztosítva van.
  • Használja ki a meglévő akciókat, és keresse az árengedménykódot vagy az ingyenes szállítást.

Black Friday 2023 Magyarországon

Talán mindenki látott videókat arról, hogy az USA-ban az igazi vásárlási láz hogyan néz ki a Black Friday alatt. Az emberek hajlandóak az éjszakát a bevásárlóközpont előtt tölteni. A nyitás után megfeledkeznek az erkölcsről és a gátlásokról, csak azért, hogy megszerezzenek egy terméket, amelyre talán nincs is szükségük. A tömeg pszichózisa a legkitartóbbakat is megtöri. Nincs mit gondolkodni, hiszen a kereskedők 80-90%-os kedvezményt kínálnak a kiválasztott termékek árából, és a drága elektronikáért szó szerint dulakodás van.

Tehát átvettünk egy másik amerikai hagyományt, amelyet néha ádázan védelmezünk. A Black Friday alatt a termékek a magyar piacon nem érnek el ilyen jelentős kedvezményeket (átlagban mínusz 50-60%), és a kiárusítás több nap alatt történik. A marketing és a reklám növeli az értékesítést, és ha nem vagyunk teljesen immunisak ezzel szemben, és szeretnénk valamit megvásárolni, miért ne használjuk ki?

Mikor van a Black Friday 2023?

Ebben az évben a Black Friday 2023. november 24-án lesz, és a kedvezmények hétvégén lesznek és egészen hétfőig folytatódnak, az úgynevezett Cyber Monday – minden online áruház kiárusítási ünnepe.

Mit vásárolhat a magyar fogyasztó a Black Friday alatt?

A magyarok legnagyobb érdeklődése a kis- és nagyfogyasztók, elektronika, kozmetikumok és parfümök, ruházat, órák, cipők és kézitáskák, gyermekfelszerelések, háztartási kellékek iránt van. Azonban a kiárusítás nem kerüli el a könyvesboltokat sem. Az elmúlt évek legnépszerűbb üzletei az Alza.hu, Mall.hu, Notino.hu, Timestore.hu, stb.

Tudja, hogyan készüljön fel a Black Friday-re?

  1. Az alap az, hogy tudatosan, előnyösen és igazán azt vásároljon, ami érdekli. Az utóbbi években sokasodnak az olyan esetek, hogy a kereskedők az árakat néhány héttel a Black Friday előtt mesterségesen felemelik, így az kiárusítási őrület alatt bomba engedményekkel tudják a vásárlókat bódítani. Ha komoly érdeklődést tanúsít az adott termék iránt, akkor a mi fő tanácsunk – HASONLÍTSON! Ugyanazon termék árát a konkurenciánál is tudja meg, és nézze meg a hosszú távú trendeket az ár szempontjából. A Black Friday-el kapcsolatos tapasztalatok nem mindig pozitívak. Egyes fogyasztók csak kieszelt 50%-os kedvezménnyel vásároltak terméket.
  2. Fontos tudni a termék állapotát is. Vessen egy pillantást arra, hogy a termék új, kiállított, kicsomagolt vagy szélsőséges esetben már egyszer eladott és visszaküldött, mint nem megfelelő.
  3. A Black Friday akcióban általában a piacon lévő abszolút újdonságok nem találhatók a kedvezményezettek között. Azonban azt mondják, hogy a fél éve forgalomban levő mobiltelefon vagy laptop „réginek“ számít. Ha Ön nem igényes vevő, akkor lehetősége van minőségi elektronikát vásárolni elfogadható áron.
  4. A Black Friday időszakban az értékesítés a többszörösére növekszik az e-boltokban, így készüljön fel, hogy a garantált kézbesítés a következő napra vagy 2-3 napon belül, egy kicsit tovább tarthat.
  5. A kereskedők évente néhányszor alkalmaznak kiárusítási akciót – karácsony utáni kiárusítás, tavaszi „takarítás“ a raktárakban, nagy nyári és őszi kiárusítás. Az adott időszakban a kiválasztott termékekre vonatkozó kedvezmények 30-50%. Nem probléma egész évben a kedvezményes vásárlás, és éppen ezért várnak a magyarországi vásárlók a Black Friday-től „kicsit többet“.

Ügyesebb lesz, mint az értékesítő, és megtalálja magának, ami után vágyik és mindenekfelett szuper áron?

Black Friday 2023 – a legnagyobb kedvezmények, a legjobb üzletek és az ajánlataik

A Black Friday körüli vásárlási őrülethez évente egyre több üzlet csatlakozik. Nézze meg a legnépszerűbb online kereskedők listáját, és ne hagyja ki a kedvezményeket és az előnyöket. Az egyes ajánlatokról többet megtudhat magában az e-boltban.

Alza.hu

Az alza.hu évente többször is 80%-os kedvezményt kínál az egész áruválasztékra. A kiárusítási akciók és maga a Black Friday (inkább az egész „Fekete Hét“) gyakoribb ebben a hatalmas e-shopban, mint az általános árajánlat, így nem kell egy egész évet várni az alacsony árra. Szerezzen örömet magának egy új számítógéppel, mobiltelefonnal, játékkonzollal, konyhai berendezésekkel, szépségápolási termékekkel, egészségügyi és hobbi termékekkel.

Az ajánlat megjelenítése

Astratex.hu

astratex.hu logo Az Astratex gazdag választékban kínál minőségi fehérneműt mindenkinek – hölgyek és urak számára, mind a vékony, mind a teltebb testalkatra. Nem feledkezhetünk meg a fürdőruhák széles választékáról a legmodernebb trendek szerint kiváló minőségű anyagokból. A fekete péntek alatt 25% kedvezményt kaphat a termékek árából.

Az ajánlat megjelenítése

Notino.hu

notino.hu logo Az eredeti márkás parfümök és kozmetikumok eladója a karácsony előtti időszakban nem panaszkodhat az alacsony bevételről. Ha ehhez hozzáadja az előnyös vásárlásokat, ajándékcsomagokat és árengedményeket 70%-ig, csak néhány látogató hagyja el az üzletet „üres kosárral“.

Az ajánlat megjelenítése

Timestore.hu

timestore.hu Ha kivételes ajándékot keres, látogassa meg a karórák legnagyobb e-boltját Magyarországon. A női és férfi órák széles skálája és a márkás ékszerek eredeti árából a kedvezmény legfeljebb 60%.

Az ajánlat megjelenítése

inSPORTline.hu

insportline_logo Ez a kedvelt e-bolt a minőségi sport- és szabadtéri eszközök árából a professzionális és amatőr személyek, valamint a gyerekek és felnőttek részére biztosít 54 %-os kedvezményt a vásárlóknak a Black Friday alatt több egymást követő napon.

Az ajánlat megjelenítése

4home.hu

4home logo Kiváló minőségű lakás textíliák akár 50%-os kedvezménnyel kaphatók, akciók vannak a különféle kiegészítőkre és díszekre, készülékekre, kerti és hobbi, szépség és egészségügyi berendezésekre, és még sok más dologra az otthona kényelméért. Ezt mind megtalálja a 4home.hu ajánlatában.

Az ajánlat megjelenítése

Mall.hu

mall.hu A Mall.hu-n izgalmas kiárusítási akciókat talál az év során is, így nem maradhat el a gazdag Black Friday sem a rendszerükből. Az ajánlatról nem kell sokat gondolkodni – siessen, hogy az elektronika, az otthoni készülékek és a kertészeti berendezések közül Ön is választhasson akár 80%-os kedvezményekkel!

Az ajánlat megjelenítése

A Black Friday keletkezése és eredete

A Black Friday (vagy, ahogy mi mondjuk a Fekete péntek) az Egyesült Államok lakosságának hatalmas migrációjával járó nap volt, éppen a hálaadás napja után, amikor nagy családi találkozások zajlottak. Péntek a hétvége előtt még szabad nap néhány amerikai országban, és ahol nem, a munkavállalók szabadnapot vesznek ki erre a napra.

A megnövekedett autók száma az úton közlekedési káoszhoz vezetett, ugyanakkor a lakosság vásárlóereje növekedett, akik kihasználták az utazást az ajándékvásárlásra. A Black Friday napot a 20. század 60-as éveiben a rendőrök és a taxisofőrök nem pozitív hangvételű kifejezésként emlegették.

Egy másik magyarázat a Black Ink Theory – Fekete tinta elméletre utal. Abban az időben, amikor nem volt túl sok a fogyasztás és nem létezett több száz e-shop, az évközben az eladók csak általában túléltek és a karácsony előtti időszakot várták a nyereség reményében. Addig a számviteli nyilvántartás bejegyzései mínuszosak voltak, és piros tintával voltak beírva. A hálaadás napja után karácsonyig azonban az értékesítés gyorsan nőtt, és a nyereséget a szokásos fekete tintával írták be.