Elektronika

A legjobb elektronikus könyvolvasók (recenziók és teszt) 2024

legjobb elektronikus könyvolvasók
Az e-könyv olvasók egyre nagyobb figyelmet kapnak, még korábbi ellenzőik körében is. Hiszen milyen más könyvtárban van több ezer könyv, elfér a táskában és utazhat vele bárhová… Milyen tulajdonságokkal és kialakítással rendelkeznek a legjobb e-könyv olvasók? Ha Ön könyvkedvelő (vagy ajándékozni szeretne egyet), nézze meg az alábbi tippeket, amelyek kiváló felhasználói értékeléseket kaptak, és a legkeresettebbek közé tartoznak.

Az elektronikus könyvolvasónak különleges pozíciója van. Úgy tervezték, hogy a lehető legjobban szimulálja a valódi könyvekből való olvasást, és az elektronikus kijelző nézése ne okozzon a szemnek túlzott megterhelést. Ez azt jelenti, hogy ha egy nap több száz oldalt szeretne elolvasni, akkor sem kell aggódnia a látása miatt. Meglepően hasonló lesz, mintha valódi könyvből olvasna. Ez azonban csak az egyik alapvető előnye, ezért érdemes minél hamarabb megismerkedni a könyvolvasókkal. Az alábbi választási útmutatóból ezért megtudhatja, hogyan válasszon e-könyv olvasót, és milyen fontos paramétereket kell figyelembe vennie. A választék meglepően széles, de a jó hír az, hogy az olcsó e-könyv olvasók is rendkívül jól ellátják fő feladatukat. A jobban felszereltek viszont érdekes kiegészítő funkciókkal vonzanak.

Érdekli egy háttérvilágítással ellátott e-könyv olvasó a kényelmes éjszakai olvasáshoz? Szeret háttérzenét hallgatni olvasás közben? Fontos Önnek a különböző formátumok támogatása? Szeretné az e-könyv olvasót jegyzetelésre és rajzolásra használni? Megpróbálunk választ adni ezekre a kérdésekre, hogy könnyedén eligazodhasson ebben a szegmensben. Átnéztük az e-könyv olvasók tesztjeit és recenzióit, és találtunk bennük kiválóan értékelt modelleket, amelyek alapján készítettük el rangsorunkat. Ezért nem lesz hiány minőségi e-könyv olvasókból a PocketBook, Amazon, ONYX kínálatából.

A legjobb elektronikus könyvolvasók (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr
1.Amazon Kindle 2022, 16 GB
Kijelző technológia: E Ink
Kijelző mérete: 6" (15,24 cm)
Támogatott formátumok: PDF, MOBI, EPUB, AZW, DOC, HTML, DOCX, PRC, TXT
Belső memória: 15,63 GB
5 out of 5 stars (5 / 5)50000 Ft-ig Alacsony ár
2.PocketBook 632 Touch HD 3
Kijelző technológia: E Ink
Kijelző mérete: 6" (15,24 cm)
Támogatott formátumok: PDF, MOBI, EPUB, DOC, FB2, HTML, DOCX, PRC, TXT, RTF, CBR
Belső memória: 16 GB
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)65000 Ft-ig Alacsony ár
3.Amazon Kindle Paperwhite 5 2021 8 GB
Kijelző technológia: E Ink
Kijelző mérete: 6,8" (17,27 cm)
Támogatott formátumok: PDF, MOBI, AZW, DOC, HTML, DOCX, PRC, TXT, JPEG, GIF, PNG
Belső memória: 7,81 GB
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)72000 Ft-ig Alacsony ár
4.PocketBook 628 Touch Lux 5
Kijelző technológia: E Ink
Kijelző mérete: 6" (15,24 cm)
Támogatott formátumok: PDF, MOBI, EPUB, DOC, FB2, HTML, DOCX, PRC, TXT, RTF, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, JPG
Belső memória: 8 GB
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)46000 Ft-ig Alacsony ár
5.ONYX BOOX POKE 4 LITE
Kijelző technológia: E Ink
Kijelző mérete: 5,98" (15,2 cm)
Támogatott formátumok: PDF, EPUB, DOC, FB2, HTML, TXT, RTF, PNG, TIFF, JPG
Belső memória: 16 GB
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)65000 Ft-ig Alacsony ár
6.PocketBook 617 Basic Lux 3
Kijelző technológia: E Ink
Kijelző mérete: 6" (15,24 cm)
Támogatott formátumok: PDF, MOBI, EPUB, DOC, FB2, HTML, DOCX, PRC, TXT, RTF, CBR, CBZ, JPEG, PNG, BMP, TIFF, JPG
Belső memória: 7,81 GB
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)40000 Ft-ig Alacsony ár

Hogyan válasszon elektronikus könyvolvasót (e-könyv olvasót)

Mire figyeljünk az e-könyv olvasó kiválasztásakor? Először is mérlegelje a használat gyakoriságát és a célját. Használhatja könyvek olvasására a szabadidejében, de az egyetemi tanulmányok során is remek eszköz lehet. Fontos paraméterek a kijelző típusa és mérete, az akkumulátor üzemideje, a csatlakozási lehetőségek, a vezérlés és a formátumtámogatás. Tudta például, hogy egyes e-könyv olvasók a vízzel való érintkezést is bírják, így „könyvvel a kezében“ élvezheti a kádban való pihenést? Térjünk tehát rá a fontos dolgokra…

hogyan válasszunk elektronikus könyvolvasót

E-könyv olvasó és annak előnyei

„Egy e-könyv olvasó nem teremt olyan hangulatot, mint egy igazi könyv a kézben… Hiányzik az új könyv illata… Ez csak egy újabb elektronika, ami rontja a szemet és rendszeresen újra kell tölteni… Drága módja a könyvek olvasásának…“

Dióhéjban így lehetne összefoglalni a hagyományos papírkönyvekből való olvasás híveinek fő érveit. A könyv mindig is könyv marad, és az előnyei tagadhatatlanok. Az e-könyv olvasókat nagyon jó szándékkal hozták létre, amit a következő számos előny is bizonyít.

 • Az e-könyv olvasót úgy tervezték, hogy a lehető leghűbben utánozza a valódi könyvből való olvasást. Speciális kijelzővel rendelkezik, amely nem bántja a szemét.
 • A kijelző olyan technológiával működik, amelynek alacsony az akkumulátor fogyasztási igénye. Egyetlen feltöltéssel hetekig-hónapokig bírja.
 • Az olvasóba több száz vagy akár több ezer kedvenc cím fér el különböző formátumokban. Saját belső memóriával rendelkezik, és gyakran lehetővé teszi nagy kapacitású memóriakártya behelyezését.
 • Minimális helyet foglal el. Praktikus, méretre kompakt „könyvtár“, amely egy kis kézitáskában is elfér. Szélessége 10-15 cm, magassága 15-20 cm.
 • Súlya kicsi – körülbelül 150-250 g, így nem fárasztja a kezet még hosszú ideig tartó olvasás közben sem. Egy 500 oldalas, 125×200 mm-es könyv átlagos súlya akár 500 g is lehet, míg egy okostelefon súlya 110-120 g körül van. Két okostelefont is tud tartani a kezében, igaz?
 • Számos könyv e-könyvként is elérhető. Az e-könyvek kényelmesen megvásárolhatók az online könyvesboltokban. Nem kell fizikailag elutazni egy boltba, amivel időt, pénzt (benzin, közlekedési jegy) takarít meg. Ráadásul az e-könyvek átlagosan 20-30%-kal olcsóbbak, mint a papírkönyvek. Egy új könyv perceken belül a rendelkezésére áll – még akkor is, ha késő este rendel. És ne felejtse el, hogy a környezetet is kíméli, és nem zsúfolja tele az otthoni életterét.

E-könyv olvasó vs. tablet/táblagép – legfontosabb különbségek

Az e-könyv olvasó egyértelmű céllal jött létre – több száz könyv tárolására alkalmas tárhelyet biztosítani, és lehetővé tenni a kényelmes, „mint a papírról“ olvasást különböző szögekből. Lehet, hogy más feladatokhoz nem annyira alkalmas (például a nethez való hozzáférés csak alapszintű), de manapság már találkozhat olyan prémium e-olvasókkal, amelyek számos magas szintű funkcióval rendelkeznek. Ez azonban a többszörösen magasabb árukban is megmutatkozik. Tehát ez csak az Ön igényeitől függ.

Egy tabletnek/táblagépnek egészen más státuszai és paraméterei vannak. Bár könyveket is lehet rajta olvasni, elsősorban egyfajta kicsinyített multimédiás központ, és használatához inkább az internetezés, videónézés és a játékok társulnak a hosszú utazások során. Erősebb processzorral és modern LCD kijelzővel rendelkezik, amely ironikus módon közvetlen napfényben nem biztos, hogy olyan jól teljesít, mint az e-olvasókra jellemző E-Ink kijelző. A teljesítmény, a kijelző típusa és a sebesség, amellyel a táblagépnek dolgoznia kell, természetesen alacsonyabb akkumulátor-üzemidőt eredményez. A táblagépek esetében az átlagos akkumulátor-üzemidő 8-14 óra. Egy olvasó esetében az energiafogyasztás csak az e-könyv egy oldalának megjelenítéséhez szükséges. A fennmaradó időben az akkumulátor kapacitásából nem merít. Ez az oka annak is, hogy az olvasó akkumulátorának üzemideje egy feltöltésre átlagosan akár több hét is lehet.

Kindle könyvolvasó

Az e-könyv olvasók alapvető paraméterei

Az e-könyv olvasók számos paramétere alapvető fontosságú, és közvetlen hatással van az olvasási élményre. És bár sok e-könyv olvasó alapból nagyon jónak tekinthető, mégis van köztük néhány olyan részlet, amelyek végső soron döntő lehet.

E-könyv olvasók kijelzőjének típusa

Az e-könyv olvasók esetében leggyakrabban E-Ink kijelzővel találkozhatunk.

Az e-papírnak nevezett E-Ink kijelző egy speciális megjelenítési módszerrel működik, amely a lehető leghűbben utánozza a tinta megjelenését egy papírlapon.

Érdekesség, hogy az LCD kijelzőkkel ellentétben az E-Ink kijelzők nem bocsátanak ki fényt. Csak visszaveri a fényt, akárcsak a papír. A kijelzőnek csak a kép (betűk) pillanatnyi megjelenítéséhez van szüksége az akkumulátorból energiára. Nincs szükség több energiára ahhoz, hogy az információ a kijelzőn maradjon! Így nem számít, hogy egy perc alatt olvas el egy oldalt, vagy két órán keresztül hagyja megjelenítve az olvasón. Ez az E-Ink kijelzővel rendelkező olvasók egyik jellemző tulajdonsága, a rendkívül alacsony energiafogyasztás (= extra hosszú akkumulátor-üzemidő).

Kijelző háttérvilágítása

Hogyan olvasható az e-könyv olvasó este vagy éjszaka, amikor a világítás már nem elegendő? Alapvetően két lehetőség van.

Ha olyan olvasót vásárol, amelynek a kijelzője háttérvilágítás nélküli, akkor éjszakai olvasáskor – hasonlóan a papírkönyv olvasásához – éjjeli lámpát vagy kompakt könyvlámpát kell bekapcsolnia. Népszerűbb és praktikusabb megoldás a beépített háttérvilágítással ellátott e-könyv olvasó. A háttérvilágítást vagy manuálisan szabályozhatja (az olvasó beállításaiban), vagy ez egy intelligens háttérvilágítás, amely automatikusan alkalmazkodik az aktuális környezeti fényviszonyokhoz.

Kijelző méretei

Az e-könyv olvasók méreteit vizsgálva látható, hogy a 6 hüvelykes kijelzővel rendelkező olvasók vannak túlsúlyban, ami egy kéznek megfelelő méret. Egy másik népszerű kategória a 8 hüvelykes kijelzővel rendelkező e-könyv olvasók, ami egyetemi tanulmányok esetén előnyös lehet – ha a szkriptumok tartalmaznak grafikonokat, képeket, … Az igényes vásárlókat a 10 hüvelyknél nagyobb kijelzők vonzzák majd. Az olvasók ekkor már a kompakt A5-ös méretben sokoldalú eszközként is működnek – nagyobb teljesítménnyel, modern csatlakoztathatósággal és gyakran emellett rajzolási funkcióval.

Kijelző felbontása és minősége

A képpontokban – pixelekben kifejezett felbontás határozza meg, hogy jól olvasható-e az olvasó. Egy 6 hüvelykes kijelző esetében a 600 × 800 px felbontást tekintették a minimumnak. Az írás azonban néha elmosódottnak tűnhet. Minél nagyobb a kijelző felbontása, annál szebb és természetesebb az írás. A legkelendőbb e-könyv olvasók ezért 1072 × 1448 px vagy annál nagyobb felbontást kínálnak.

Memória kapacitás

Egy elektronikus könyv mérete átlagosan 1-2 MB. Az elérhető e-könyv olvasók belső memória kapacitása 4 – 32 GB. Ha példaként egy „csak“ 4 GB kapacitású olvasót veszünk, akkor 2000 – 4000 e-könyvet tud tárolni! A gyártók számítanak a terjedelmesebb grafikai formátumokra és hangoskönyvekre, ezért a belső memória extra nagy. Emellett egyes olvasókban van egy nyílás nagy kapacitású memóriakártya (micro SD típusú) számára is.

Könyv- és grafikai formátumok támogatása

Ez egy látszólag észrevétlen, de a kényelmes használat szempontjából nagyon fontos adat. Az EPUB formátum (világszerte elterjedt formátum, az elektronikus kiadás nyílt szabványa) és a széles körben használt PDF formátum támogatásának alapvetőnek kell lennie. A MOBI formátumot kifejezetten az Amazon Kindle olvasók számára hozták létre. Ebben a formátumban árulják a könyveket az Amazonon. Ezenkívül találkozhat más kiterjesztett formátumok támogatásával AZW, DOC, HTML, DOCX, TXT.

Nyelvek és e-könyv olvasó vezérlése

Fontos, hogy a megvásárolt e-könyv olvasó támogassa a magyar karaktereket. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy nem tudja felismerni ezeket. Lecseréli ezeket, és az így kapott szöveg olvashatatlanná válik.

Maga az olvasói környezet és a menü nyelve leggyakrabban angol. Az egyszerű környezetnek és az érthető ikonok jelenlétének köszönhetően viszonylag könnyen érthető.

Az olcsóbb modellek fizikai oldalsó gombokat használnak a menüben való navigálásra és a kiválasztás megerősítésére (ezek segítségével lehet az oldalak között előre és hátra görgetni), míg a jobban felszerelt e-könyv olvasók érintőképernyős kijelzővel rendelkeznek, vagy a fizikai gombokat érintőképernyős kijelzővel kombinálják.

Az akkumulátor töltésenkénti üzemideje

Ahogy már többször utaltunk rá, az akkumulátor üzemideje az egyik legnagyobb aduász a könyvolvasóknál, ha összehasonlítjuk a táblagépek akkumulátorának üzemidejével.

Az E-Ink kijelző alacsony energiafogyasztású, és ha az olvasót elsősorban olvasásra használja, egyetlen töltéssel több hétig is el lehet vele lenni.

Paradox módon – a többfunkciós olvasóknál, amelyek lehetővé teszik a weboldalak böngészést, a hangoskönyvek lejátszását, a könyvek felolvasását vagy akár a stylus tollal jegyzetelést, vázlatkészítést, az energiaigény magasabb, és ezért várhatóan gyorsabban lemerülnek. Mivel azonban ezek neves márkák zászlóshajói, ezt a „hiányosságot“ a gyorstöltés kompenzálja.

Csatlakoztathatóság és fájlátvitel

Hogyan kerülnek az e-könyvek az olvasóba? Az alapvető lehetőség az USB-kábellel történő csatlakozás és a fájlok átvitele a laptopról vagy a számítógépről. Ezenkívül memóriakártyán is be lehet juttatni az e-könyveket az olvasóba. Egyre népszerűbb a Bluetooth-on keresztüli vezeték nélküli átvitel. A Bluetooth technológia mellett a WiFi technológiával rendelkező modern olvasók lehetővé teszik, hogy közvetlenül a webáruházból vásároljon és töltsön le e-könyvet.

Súly

Még ezzel a paraméterrel is meggyőzi Önt az e-könyv olvasó! Különösen akkor, ha eddig szívesen merült el 600 oldalas regényekben, és a csuklója már a könyv vége előtt megfájdult. Míg egy ilyen terjedelmes könyv több mint fél kilót nyom, addig az e-könyv olvasók átlagosan 150-250 g között vannak. Ráadásul speciálisan kiegyensúlyozottak, ami azt jelenti, hogy akár egy kézzel megfogva a szélét is eltalálhatja a súlypontjukat.

Vízállóság

E-könyv olvasóval együtt mehet egy kellemes meleg fürdőbe vagy a medence mellé? Miért is ne! Különösen akkor, ha olyan e-könyv olvasót választ, amelynek burkolata magasabb fokú védelmet biztosít, például IP68-as védettségi szintet. A konstrukcióját úgy tervezték, hogy a vízfröccsenéseket vagy a rövid (véletlen) víz alá merülést is kibírja.

elektronikus könyvolvasó

További funkciók és felszereltség

Érdekli egy olyan könyvolvasó, amely többet tud az átlagosnál? Akkor ilyen érdekes funkciókból is válogathat:

 • Intelligens háttérvilágítás – Ez egy olyan technológia, amely értékeli a környezeti fényszintet, és automatikusan beállítja az E-Ink kijelző háttérvilágítását a legkényelmesebb olvasási élmény érdekében.
 • Zenelejátszás – A könyvolvasó rendelkezik egy nyílással (3,5 mm-es jack) vezetékes fejhallgatóhoz, vagy lehetővé teszi a vezeték nélküli zenehallgatást. Egyes modellek saját beépített hangszórókkal rendelkeznek a zenelejátszáshoz.
 • Könyvek felolvasása – Ezt a funkciót Text To Speech felirattal jelzik, de vegye figyelembe, hogy a felolvasás csak angol nyelven működik jól. A magyar nyelvvel csak a modellek kis része tud megbirkózni. Az automatikus felolvasás nem lesz hangoskönyv szintű.
 • Beépített szótár – Szeret idegen nyelven olvasni? Kedveli az igényesebb irodalmat? Akkor idegen nyelvű vagy magyarázó szótárral felszerelt olvasót vásároljon.
 • Jegyzetelés / Szövegkiemelés – Ez a funkció lehetővé teszi a szöveg kiemelését, jegyzetelést és gyorsabb eligazodást, amikor tanul vagy fontos információkat jelöl meg.
 • Rajzolás / Vázlatkészítés – Egyes exkluzív e-könyv olvasók tartalmaznak egy stylus tollat a fantáziadús rajzoláshoz és ötletei felvázolásához.
 • Osztott képernyő – A képernyő egyik oldala a szöveg (vagy egy weboldal), a másik oldala pedig a jegyzetek készítésére vagy a szövegrészletek kivágására szolgál.

E-könyv olvasók ára

Mennyit kell fizetni egy jó minőségű e-könyv olvasóért? A végső ár magának az olvasónak a tulajdonságaitól és a kiegészítő funkcióitól függ.

✅ E-könyv olvasók 35000 forintig

A 35000 forintig terjedő árkategóriában egyszerű, kevesebb technológiai felszereltséggel rendelkező, elsősorban csak olvasásra szánt e-könyv olvasók találhatók. Jó választásnak bizonyulnak az Amazon Kindle vagy a PocketBook régebbi modelljei, ahol biztos lehet benne, hogy sok formátumot támogatnak, és a kijelző minősége is nagyon jó szinten lesz.

✅ E-könyv olvasók 35000 és 70000 forint között

A kategóriát a jelenleg legkelendőbb e-könyv olvasók képviselik – például az Amazon Kindle (Paperwhite 4, Paperwhite 5), a PocketBook (6 hüvelykes olvasók széles választéka) és az Onyx (Boox Poke 3, Boox Poke 4). Ezek nagyon jó ár/érték arányt kínálnak, és a legtöbb felhasználó számára több mint elegendőek. További bónusz lehet az intelligens háttérvilágítás, a nagy belső tárhely, a vezeték nélküli csatlakoztathatóság és a nagyobb vízállóság.

✅ E-könyv olvasók 70000 forinttól

Ha már végigjárta az előző kategóriákat, és további extra funkciókat szeretne az olvasótól, akkor a magasabb árcédulával rendelkező modellek fogják érdekelni. Ezek általában csúcsfelszereltséggel és sok extra kiegészítő funkcióval rendelkező olvasók. Népszerűek a 8-10 hüvelykes kijelzők, amelyek lehetővé teszik a zökkenőmentes szövegszerkesztést, a gyors vágást, kiemelést, rajzolást. A kijelzők a papír hű másolatai, és bármilyen fényviszonyok között kiváló olvashatóságot biztosítanak. A luxus darabok közül például az Onyx Boox Note, az Onyx Boox Max Lumi, az Amazon Kindle Oasis kiadásait választjuk.

A legjobb e-könyv olvasó márkák

Kindle vagy PocketBook? Talán ez az a dilemma, amivel a lelkes könyvmolyok a legtöbb időt töltik olvasóeszköz választásakor. Egészen a közelmúltig az amerikai Amazon rettenthetetlen Kindle e-olvasói évek után igencsak ütőképes konkurenciát kaptak a svájci PocketBook márka személyében. Kemény dió ezt megfejteni, hiszen mindkét márka kínálatában érdekes felszereltséggel rendelkező olvasók vannak, amelyek számos pozitív recenziót érdemeltek ki. Megpróbáljuk azonban legalább röviden összefoglalni kínálatukat.

 • PocketBook – Számunkra nagyon jó ár/érték arány, amit a piacunkon való eladások is bizonyítanak. 6-7 hüvelykes képátlójú E-Ink érintőképernyős kijelző, Wi-Fi csatlakozási lehetőség, kellően nagy belső memória. Emellett az olvasók számos könyv- és grafikai formátumot támogatnak, ami növeli a használhatóságukat.
 • Amazon Kindle – Az e-könyv olvasók szegmensének sokáig felülmúlhatatlan királya a portfóliójában alap és jól felszerelt modellekkel egyaránt rendelkezik, amelyekből kényelmesen, közvetlenül az Amazonon vásárolhat. Elegáns dizájn, gyors reakció, tükröződésmentes olvashatóság, továbbfejlesztett webböngésző.
 • ONYX – Könyvolvasók, amelyek kialakításukkal még az igényes és kreatív érdeklődőket is lenyűgözik. A nagyobb kijelzők nemcsak a kényelmes olvasáshoz, hanem egyes modellek esetében a rendkívül effektív vázlatkészítéshez is alkalmasak. A képernyő két részre osztható. Android operációs rendszerrel, beépített ujjlenyomat-olvasóval a dokumentumok nagyobb biztonsága érdekében.
TermékInfoÉrtékelésÁr
1.Amazon Kindle 2022, 16 GB
Kijelző technológia: E Ink
Kijelző mérete: 6" (15,24 cm)
Támogatott formátumok: PDF, MOBI, EPUB, AZW, DOC, HTML, DOCX, PRC, TXT
Belső memória: 15,63 GB
5 out of 5 stars (5 / 5)50000 Ft-ig Alacsony ár
2.PocketBook 632 Touch HD 3
Kijelző technológia: E Ink
Kijelző mérete: 6" (15,24 cm)
Támogatott formátumok: PDF, MOBI, EPUB, DOC, FB2, HTML, DOCX, PRC, TXT, RTF, CBR
Belső memória: 16 GB
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)65000 Ft-ig Alacsony ár
3.Amazon Kindle Paperwhite 5 2021 8 GB
Kijelző technológia: E Ink
Kijelző mérete: 6,8" (17,27 cm)
Támogatott formátumok: PDF, MOBI, AZW, DOC, HTML, DOCX, PRC, TXT, JPEG, GIF, PNG
Belső memória: 7,81 GB
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)72000 Ft-ig Alacsony ár
4.PocketBook 628 Touch Lux 5
Kijelző technológia: E Ink
Kijelző mérete: 6" (15,24 cm)
Támogatott formátumok: PDF, MOBI, EPUB, DOC, FB2, HTML, DOCX, PRC, TXT, RTF, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, JPG
Belső memória: 8 GB
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)46000 Ft-ig Alacsony ár
5.ONYX BOOX POKE 4 LITE
Kijelző technológia: E Ink
Kijelző mérete: 5,98" (15,2 cm)
Támogatott formátumok: PDF, EPUB, DOC, FB2, HTML, TXT, RTF, PNG, TIFF, JPG
Belső memória: 16 GB
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)65000 Ft-ig Alacsony ár
6.PocketBook 617 Basic Lux 3
Kijelző technológia: E Ink
Kijelző mérete: 6" (15,24 cm)
Támogatott formátumok: PDF, MOBI, EPUB, DOC, FB2, HTML, DOCX, PRC, TXT, RTF, CBR, CBZ, JPEG, PNG, BMP, TIFF, JPG
Belső memória: 7,81 GB
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)40000 Ft-ig Alacsony ár