Szépség és kozmetika

A legjobb kollagének bőrre és hajra (recenziók) 2024

legjobb kollagének bőrre és hajra A kollagén számos fontos szerepet játszik az emberi szervezetben, és hiánya közvetlen összefüggésben van a bőr, a haj, a körmök minőségével és az ízületek működésével. Nem csoda, hogy a kollagén az egyik legnépszerűbb táplálékkiegészítővé vált, és minden korosztály folyamodik hozzá. Melyek a legjobb kollagének a bőr és a haj számára? Mire kell figyelni a választásnál?

A következő választási útmutatóban bővebben beszélünk a kollagén szerepéről és arról, hogy mire kell figyelnie vásárlás előtt. Az igazság az, hogy az elmúlt években számos kollagén-kiegészítő jelent meg a piacon – akár porok, italok vagy tabletták formájában -, amelyek bombasztikus hatást ígérnek. Különösen a fiatalos megjelenés, a gyönyörűen rugalmas bőr vagy a sűrű, fényes haj. A széles termékkínálat azonban eltérő minőséget eredményez, és az emberi szervezet nem minden kollagént tud teljes mértékben hasznosítani. Fontos a kollagén molekulák eredete, mérete és feldolgozási módja. A további tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok beépítése szintén nagy vonzerőt jelent, amelyek hasznosak lehetnek a szebb bőr vagy haj elérésében.

Az alábbi rangsor összeállításakor nemcsak az összetételre, hanem a kollagének felhasználói értékeléseire is összpontosítottunk. Ezekből értékes információkat és első kézből származó tapasztalatokat szerezhet. Javasoljuk, hogy az „utólagos“ értékelésekre összpontosítson. Ezek olyan táplálékkiegészítők, amelyek nem helyettesítik a változatos étrendet.

A legjobb kollagének bőrre és hajra (2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Hair, Skin and Nails Gummies Haj Gumivitamin
Kiszerelés: 60 gummies
5 out of 5 stars (5 / 5)8800 Ft Alacsony ár
2.BrainMax Women Beauty Bomb
Kiszerelés: 90 növényi kapszula
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)9950 Ft Alacsony ár
3.Puhdistamo - Collagen Beauty 60 kapszula
Kiszerelés: 60 kapszula
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)5000 Ft Alacsony ár
4.BeastPink Marine Beauty
Kiszerelés: 120 kapszula
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)4800 Ft Alacsony ár
5.Collagen Beauty Garden of Life
Kiszerelés: 270 g
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)15000 Ft Alacsony ár
6.NOW MOST Vegán haj, bőr és köröm
Kiszerelés: 90 növényi alapú kapszula
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)6750 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon kollagént a bőr és a haj számára

Ha olyan döntést hozott, ami csalódást okozott, vagy még nem volt tapasztalata a bőrre és hajra szánt kollagénnel, kezdje néhány alapvető információval a kollagénről, hogy gyorsabban tájékozódhasson. Tudni fogja, mit jelent a hidrolizált kollagén, és milyen előnyei vannak. Azt is meg fogja érteni, hogy mit jelent a bioaktív kollagén, és miért ez az egyik legjobb minősítésű a kollagének között a piacon.

Mi a kollagén?

Kezdjük egy kulcsfontosságú információval. A kollagén fontos aminosavakból álló fehérje. Ez a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje az emberi szervezetben. Alapvető építőelemnek számít, mivel pótolhatatlan helye van a porcokban, ízületekben, izmokban, csontszövetben, vérerekben és a bőrben.

A szervezetben a kollagén körülbelül 25 éves korig aktívan képződik. Később a természetes termelődése fokozatosan csökken, míg 45 éves kor körül leáll. A kollagén hiány szorosan összefügg az öregedéssel, a rossz bőr- és hajminőséggel, valamint a mozgásszervi problémákkal. A jó hír azonban az, hogy a kollagén megfelelő étrenddel folyamatosan pótolható. A rendelkezésre álló kollagén források elsősorban állati eredetű termékek (marha vagy sertés csontleves, libamáj) és halak (tengeri kollagén).

A kollagének alapvető típusai

  • I. típusú kollagén: Az emberi szervezetben található kollagén 90%-a az I. típusú kollagénhez tartozik. A kötőszövetek, inak, csontok, fogak és különösen a bőr alkotórésze. Ezért a leggyakrabban a bőr minőségének javítására tervezett kollagénekben található meg. A szövetek regenerálódásának és gyógyulásának elősegítéséhez is elengedhetetlen.
  • II. típusú kollagén: A második legelterjedtebb kollagén az ízületi kollagén elnevezést viseli. Rendkívül fontos az izom- és csontrendszer számára, mivel a porcok alapvető alkotóeleme.
  • III. típusú kollagén: Az utolsó, legkevésbé gyakori kollagén típus, az erek, a belek és a szervszövetek alkotórésze. Fiatalok testében található, és később az I. típusú kollagén teljesen helyettesíti.

A kollagén kiválasztásának kritériumai a bőr és a haj számára

Por, tabletta, ital? Szarvasmarha vagy halkollagén? Mi a helyzet a napi adaggal?

A kollagén molekula kíméletes kezelése

A kollagén három egymásba fonódó láncból áll. A biológiai értékének megőrzése érdekében nem szabad veszélyeztetni a természetes szerkezetét. A bőr számára való kollagéneket tehát egy hidrolízisnek nevezett technológiával állítják elő. Hőkezelés nélkül ekkor bioaktív kollagén keletkezik, amelyet az emberi szervezet ebben a formában jobban fel tud dolgozni.

Keresse a kollagén csomagolásán azt az információt, hogy hidrolizált bioaktív kollagénről van szó, amely jobban felszívódik.

Hal vs. szarvasmarha kollagén

Biztosan hallott már arról, hogy a kollagén lehet szarvasmarha vagy hal (tengeri). Mi a különbség a kettő között

  • A szarvasmarha kollagén a szarvasmarha bőréből készül, és főként I. és III. típusú kollagéneket tartalmaz.
  • A halkollagén a halak bőréből és pikkelyéből van előállítva és I. típusú kollagént tartalmaz, amely jó biológiai hozzáférhetőséggel és felszívódással rendelkezik (kisebb molekulaméret).

Napi adag

Kollagént szeretne étrend-kiegészítőként fogyasztani? Akkor biztosan érdekelni fogja, hogy mennyi a napi adag. Általában a kollagén készítményeket úgy tervezték, hogy könnyen adagolhatóak és szedhetőek legyenek. Ez lehet tabletta, laza por pontos mérőpohárral, vagy a por külön tasakokban van, amelyek napi adagot jelentenek. A kollagén ajánlott napi adagja azonban nincs pontosan meghatározva. Ez is oka annak, hogy a termékek közötti különbségek olyan mélységesek. Azonban mindig tartsa be az adott termékre vonatkozó ajánlásokat, és ne lépje túl az ajánlott napi adagot.

A kollagén kiegészítő formája

Jelenleg a kollagén kiegészítők legkeresettebb formája a por, amelyet vízzel felöntve italnak használnak. Egyes italok íztelenek, aroma- és színezékmentesek, mások frissítő, gyümölcsös ízű italnak akarják feltüntetni magukat. Inkább óvatosan bánjon az ízesítőkkel és az aromákkal. A porított kollagéneket nagyobb tégelyekben árulják, a csomagolásban talál egy mérőpoharat, és sima vízzel hígítják. A pornak rövid időn belül tökéletesen fel kell oldódnia a vízben.

A por alakú kollagén kiegészítők mellett folyékony kollagének is kaphatók. Nem kell aggódni a hígítás miatt. Csak öntse az ajánlott mennyiséget egy mérőpohárba, és igya meg.

A kollagén tabletták és kapszulák az utóbbi időben kissé háttérbe szorultak. Általában több nagyobb kapszulát kell egyszerre lenyelni, ami nem éppen a legélvezetesebb, legkellemesebb tevékenység.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Hair, Skin and Nails Gummies Haj Gumivitamin
Kiszerelés: 60 gummies
5 out of 5 stars (5 / 5)8800 Ft Alacsony ár
2.BrainMax Women Beauty Bomb
Kiszerelés: 90 növényi kapszula
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)9950 Ft Alacsony ár
3.Puhdistamo - Collagen Beauty 60 kapszula
Kiszerelés: 60 kapszula
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)5000 Ft Alacsony ár
4.BeastPink Marine Beauty
Kiszerelés: 120 kapszula
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)4800 Ft Alacsony ár
5.Collagen Beauty Garden of Life
Kiszerelés: 270 g
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)15000 Ft Alacsony ár
6.NOW MOST Vegán haj, bőr és köröm
Kiszerelés: 90 növényi alapú kapszula
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)6750 Ft Alacsony ár

Figyelmeztetés a kollagén kiegészítőkkel kapcsolatban: A táplálékkiegészítő nem alkalmas gyermekek, terhes és szoptató nők számára. A megállapított ajánlott napi adagot nem szabad túllépni. Gyermekek elől elzárva tartandó. A táplélékkiegészítő nem helyettesítheti a változatos étrendet.