Szépség és kozmetika

A legjobb körömlakkok – recenziók és teszt

körömlakkok Dior Csak egy pillantás a kézre többet elárulhat, mint szeretnénk. Hogy néz ki a körme? A körmök nemcsak az egészségünket tükrözik, hanem azt is, ahogyan gondoskodunk róluk, mit csinálunk a kezünkkel, és hogy szeretünk-e tetszeni. Még azoknak a nőknek is van néhány kedvenc körömlakkja, akik csak minimális dekoratív kozmetikumokat használnak. Kellemes érzés, amikor a gyűjteménye új darabokkal bővül, nem? Kiválasztottuk Önnek a legjobb körömlakkokat, amelyeket drogériáink kínálnak, hogy az új szerzemények valódi örömöt okozzanak.

A lakkok a körmök szépítésének népszerű eszközei. Több száz különböző árnyalat, visszfény és összetétel közül is választhat. Egyes lakkok száradás után mattok, mások fényesek és csillognak. Továbbiak létrehozzák a gél köröm hatást, vagy erősítik a törékeny és töredezett körmöket.

A lakk sokat elárulhat viselőjéről.

 • A vörös lakkal rendelkező nőket ízléses hölgyeknek vagy szenvedélyes nőknek nevezik.
 • A fekete körömlakk a lázadás (és esetleg punk-rock divat) szimbóluma.
 • Élénk neonszíneket bátor nők viselnek, akik szeretik felhívni magukra a figyelmet.
 • A gyengéd francia manikűr díszíti a praktikus nők körmeit.

A szín mellett ugyanolyan fontos figyelembe venni az összetétel minőségét. A hatalmas árkülönbségek azt sugallják, hogy nem minden üveg lakk ugyanolyan jó. Előfordul, hogy az olcsó lakkok egész örökkévalóságig száradnak, folytonos rétegben csak 1 vagy 2 napig bírják ki, mások pigmentációjukkal hosszú hetekre elszínezik a körmöt. Ezért néztük át a körömlakkok tesztjeit és recenzióit, és szerkesztői felmérésünk eredménye (és tapasztalataink) az alábbi táblázat.

A legjobb körömlakkok 2024

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Dior Vernis
Árlista: piros
Festék típusa: géles
Hatás: fényes
5 out of 5 stars (5 / 5)10000 Ft Alacsony ár
2.Yves Saint Laurent La Laque Couture
Árlista: rózsaszín
Festék típusa: top coat
Hatás: élénkítő
5 out of 5 stars (5 / 5)7000 Ft Alacsony ár
3.Artdeco Art Couture
Nail Lacquer

Árlista: rózsaszín, nude
Festék típusa: gyorsan száradó
Hatás: fényes, hosszantartó
5 out of 5 stars (5 / 5)2500 Ft Alacsony ár
4.Lancôme Le Vernis
Árlista: rózsaszín
Festék típusa: top coat
Hatás: hosszantartó
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)7200 Ft Alacsony ár
5.Sally Hansen Miracle Gel™
Árlista: géles
Festék típusa: -
Hatás: fényes
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)1600 Ft Alacsony ár
6.NOBEA Day-to-Day
Árlista: rózsaszín
Festék típusa: géles
Hatás: hosszantartó
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)900 Ft Alacsony ár
7.Rimmel 60 Seconds
By Rita Ora

Árlista: piros
Festék típusa: gyorsan száradó
Hatás: fényes
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)900 Ft Alacsony ár
8.Maybelline Colorama 60 Seconds
Árlista: nude
Festék típusa: gyorsan száradó
Hatás: fényes
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)650 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon körömlakkot?

Rendszeresen jár körmöshöz, vagy inkább az otthoni lakkozást részesíti előnyben? Ma egy kis gyakorlattal és türelemmel szép körmöket varázsolhat otthon is, melyeket minden kolléganő és barátnő meg fog csodálni. Ha minőségi körömlakkot vásárolt, akkor garantált a remek eredmény! Természetesen szükséges egy jó alap, egészséges, erős és jól karbantartott körmök formájában, amelyeken maga a lakk hibátlanul hat.

A körömlakk színe a bőr tónusa szerint

💙 Világos bőrszín

A világos (vagy vörös) hajú és különösen világos bőrű nők körömlakkjának barackos vagy közepes rózsaszín árnyalata lehet. Finom fényű pasztell árnyalatok, korall és közepesen vörös árnyalatok is tökéletesen mutatnak. Vigyázzon a túl sötét körömlakkokkal. Első pillantásra ezek a színek öregítik a kezet, és drámai megjelenés helyett „iszonyúnak“ tűnhetnek.

💙 Normál bőrszín

Az intenzív vörös vagy bordó lakk árnyalatok tökéletesek az Ön számára. Valamint a meleg rózsaszín, lila és közepes barna is. Nem kell megvetnie az őszibarackszínt vagy a gyönyörű trendi zöldmentát. A legtöbb lakk árnyalat, mind a meleg, mind a hideg, tökéletesen megfelelő ehhez a bőrtípushoz. A világos hajúakkal ellentétben a körmein az erős intenzív lakkok is nagyon jól mutatnak. Kerülje azonban a fémes árnyalatokat.

💙 Barna / olíva bőrszín

A nyár folyamán a legtöbbet kísérletezünk a körmünkkel. Ez a bőr barnulásának is köszönhető, amelyhez gyönyörűen passzolnak a sárga, narancssárga, de akár türkiz és neon ciklámen körmök is. Hogy ezek nem az Ön színei? Akkor próbálja ki a téglavörös, fémes arany és csokoládé árnyalatokat, csillogó effektusokat vagy fémes jég ombre átmeneteket. Igen, még ilyeneket is varázsolhat körömlakkokkal!

Hogyan válasszon körömlakkot

Melyik körömlakk bírja legtovább a körmön?

Szeretne olyan körömlakkot, amelyik kibírja egy hétig károsodás és leválás nélkül? Egyes lakkok 7-8 napig kibírják károsodás nélkül, de valószínűleg ennek oka a drágább összetétel vagy a minőségi színtelen fedőlakk.

A kézi munka nemes, de nem körömlakkbarát. Ha napközben többször érintkezik vízzel, természetes, hogy a teljes lakkréteg megsérül. Ezt tudják, főleg az anyaságin lévő anyukák, akik naponta többször mosogatnak, vagy szivaccsal a kezükben tisztítják a padlón lévő ételfoltokat. Arra a kérdésre, hogy melyik körömlakk tart a leghosszabb ideig, nincs egyértelmű válasz. A döntő kritérium az a terhelés, amelynek a kezét kiteszi az elkövetkezendő időben. Azonban tudunk tanácsot adni, mit tehet, hogy a körömlakk minél hosszabb ideig tip-top nézzen ki:

 1. A lakk felvitele előtt alaposan tisztítsa meg és zsírtalanítsa körmeit. Ne hagyjon rajtuk semmilyen régi lakkmaradványt, és vigyázzon, hogy közvetlenül a lakkozás előtt ne kenjen krémet a kezére.
 2. Ha a körmei gyengék, hajlamosak a repedezésre, töredezésre, vagy károsodtak a mű- vagy gél-köröm leszedése után, használjon alapozó körömlakkot. Egységesíti a köröm felületi szerkezetét és megakadályozza a színes pigmentek behatolását az elgyengült körömbe.
 3. A minőségi körömlakk nem csöpög le az ecsetről, csepp formájában megmarad a hegyén. Optimális sűrűségű, amely könnyen kenhető és az alkalmazás helyén marad. A körmök oldalán felhalmozódik a ritka lakk, a túl sűrű lakk csomókat vagy barázdákat hagy maga után.
 4. Vigyen fel színes, fényes vagy csillogó lakkot két egyenletes rétegben. Hagyjon elegendő időt a száradásra a rétegek között.
 5. Végül használjon átlátszó fedőlakkot. A piacon színtelen körömlakkokat is talál, amelyek két rétegben létrehozzák a gél hatású körmöket. Fontos azonban, hogy ne siessen és különítsen el időt a lakkozásra, amikor nem kell semmi igényes dolgot végeznie a kezével.

hogyan kell festeni a körmöket

Körömlakkok a körmök alakjának és hosszának megfelelően

 • Tudta, hogy ha rövid és szélesebb körme van, kerülje a csillámos, arany, ezüst és gyöngyházfényű lakkot? Az ilyen lakkok szélesítik a körmöket. Ezért a matt lakkok után kell nyúlnia, és a lakkozás során a középpontra kell összpontosítania. Ha a körmök széleit festetlenül hagyja, karcsúbbak hatnak.
 • A hosszú, ápolt, természetesen vékony körmök tökéletesek merész színkombinációkhoz, érdekes geometriához és körömdíszítéshez. Mindazonáltal mindig próbáljon olyan színeket választani, amelyek tetszenek Önnek, és amelyek megfelelnek a ruhatárához és a kiegészítőihez.
 • A körmök hosszától vagy szélességétől függetlenül vigyázzon a körömlakk „nude“ árnyalataival. Ha a lakk színe összeolvad a kéz bőrének színével, akkor körömmentesnek tűnik, és a várt észrevétlenség helyett feleslegesen felkelti a figyelmet.
 • Van szigorú öltözködési szabálya, bankban vagy postán dolgozik, és a körmének rendezettnek kell lenni, de a kellő komolyságának meg kell maradni? Válasszon elegáns francia vagy gyönyörű vörös manikűrt, amely időtálló és rendkívül sokoldalú.

Az utóbbi évek trendjei: Gél és lehúzható körömlakk

A körömlakk kétségtelenül szép dekorációja a női kéznek. A manikűrös által létrehozott körmök sokkal jobban nézhetnek ki, de egy ilyen cicoma valamibe kerül is. Ha szereti a gél körmöket, próbálj ki a gél lakkokat. Mi az a gél lakk? Ez egy gél állagú körömlakk, más néven gél lakk. Átmenetet jelent a gél körmök és a klasszikus manikűr között. A gél lakkot a saját körmeire viszi fel, hasonlóan a szokásos körömlakkhoz, és „megkeményedéséhez“ általában speciális UV lámpát kell használni (vannak olyan gél lakkok is, amelyekhez nem kell UV lámpa). A gél lakk azonban nagyon gyorsan, körülbelül 30-60 másodperc alatt megkeményedik. A körmön 2-3 hétig tart, ami a klasszikus körömlakkokhoz képest nagyon érdekes állóképesség.

A „barikád“ másik oldalán a lehúzható körömlakkok vannak. Ezek olyan hölgyek és nők számára készültek, akik nem szeretnek vesződni a körömlakk lemosással, ugyanakkor élvezik a manikűr színének és stílusának váltakozását. Ahogy a neve is mutatja, a lehúzható lakk eltávolításához nincs szükség körömlakklemosóra, csak le kell húzni a lakkot a körméről. Az igazság azonban az, hogy néha a réteg váratlanul leválhat, még a szokásos tevékenységek során is, a tervezettnél korábban. Különösen népszerű a lehúzható lakk és a csillámos lakk kombinációja. A csillámos lakkokat ugyanis nagyon nehéz eltávolítani a körmökről. Így néhány másodperc múlva megint tiszta lehet a körme!

géles körömlakk

Körömlakkok ára

✅ Körömlakkok 1800 forintig

Lehetséges egy drogériában minőségi körömlakkot vásárolni kevesebb, mint 1800 forintért? Nem kell vagyont költenie a körömlakkra. Még az olcsó lakkok között is talál néhány elismert kedvencet, amelyek több napos tartósságot és gyönyörű színpalettát kínálnak. Azonban mindig jobb keresgélni a jól ismert kozmetikai márkák közt, mint a „no name“ körömlakkokat választani, ahol fennáll a veszélye, hogy szintetikus pigmentjei a mélyen a körömbe hatolnak.

✅ Körömlakkok 3600 forintig

A legeladottabb körömlakkok ára 1800-3600 forint között van. Itt olyan lakkokról van szó, amelyek segítségével otthon is néhány húzással tökéletes manikűrt készíthet. A felvitel után a lakk egységes, ami azt jelenti, hogy száradás után a nem láthatók az ecsetvonások. A lakkok a felvitel után szinte azonnal megszáradnak, és tartósságuk is magasabb.

✅ Körömlakkok 3600 forinttól

Van több mint 3600 forinttól drágább a lakk is a gyűjteményében? Akkor saját tapasztalatai alapján összehasonlíthatja, milyen az olcsó és luxus manikűr a körmein. Ezeknek a lakkoknak az összetétele olyan minőségű, mint amelyeket elismert szalonokból ismer. Intenzív színükkel kitűnnek, és közülük több is védi a körmöket a repedezéstől és a töredezéstől. Néhány prémium lakk még hidratáló és tápláló összetevőkkel is gazdagítva van az egészséges köröm növekedésért.

minőségi vörös körömlakk

A legjobb körömlakk márkák

A szépségmagazinok rendszeresen publikálják a körömlakkok értékeléseit és tesztjeit. Bár gyakran ez a szerkesztők vagy a szépség bloggerek szubjektív értékelése, néha csak elég összegyűjteni néhány véleményt, hogy el tudja dönteni, érdemes-e egy adott lakkot kipróbálni vagy sem. Csábítják az újdonságok a gyönyörűen kirakott teli polcokon? Mielőtt új lakkot tenne a kosárba, nézze meg a márkák listáját, amelyek kínálatában nagyon jó értékelést szerzett lakkokat talál a különböző árkategóriákban.

 • Dior – Kivételes körömlakkok, amelyek az elégedett hölgyek értékelése szerint szinte csak ezt alkalmazzák. A tökéletes eredményhez elég egy réteg, amely szintén sokáig bírja a körmön.
 • Sally Hansen – A Sally Hansen lakkjai a legkeresettebbek az elmúlt években. Klasszikus színes lakkokat talál itt, de rendkívül népszerű gél lakkokat is. Az UV lámpát nem igénylő gél manikűr több mint 20 csodálatos árnyalatban kapható.
 • Rimmel – A Rimmel márka körömlakkjait nem kell bemutatni. Bizonyított minőség a drogériából, gyönyörű árnyalatok széles választéka, jó ár. A szélesebb ecsetnek köszönhetően kiválóan felvihetők, és egy réteg megszárad egy percen belül.
 • Artdeco – Az egyik legkiválóbb németországi kozmetikai márka portfóliójában széles választékban találhatók lakkok különböző célokra. Itt találhatóak kiváló minőségű, magasfényű lakkok, komplett készletek a francia manikűrhöz, alapozó körömlakkok ásványi pigmentekkel, prémium fedőlakkok és ápoló lakkok száraz és törékeny körmökre.
 • Maybelline – A Maybelline lakkok Colorama és a Forever Strong Super Stay 7 Days kiadású lakkjai olyan változatos színpalettával rendelkeznek, hogy nehéz lesz csak egy üveget választani. Az alacsony ár miatt nem számíthat csodás tartósságra. Ha azonban 3 naponta meg szokta változtatni a körme színét, akkor elégedett lesz.
 • Lancome – Tartós lakkot keres, erős, intenzív színnel? A Lancome lakkok nagyon jó hírnevet szereztek. Két rétegben alkalmazva tökéletes eredmény érhető el, és még fedőlakk nélkül is tovább bírják, mint várná.
 • Yves Saint Laurent – Prémium minőségű, időtlen árnyalatú körömlakkok még az igényes hölgyeknek is örömet szereznek.
 • Dermacol – A jól ismert kozmetikai márka megfizethető lakkokat készítet, amelyek meglepő, de akár 5 napig is bírják, két rétegben alkalmazva. A fedőlakk még meghosszabbítja a tartósságát. Közel 4 tucat szín közül lehet választani.
 • Essence – Hatalmas lakkválaszték kedvező áron. Ezek a lakkok nemcsak a fiatal hölgyeknek fognak tetszeni. Megfelelően széles ecset megkönnyíti a felvitelt.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Dior Vernis
Árlista: piros
Festék típusa: géles
Hatás: fényes
5 out of 5 stars (5 / 5)10000 Ft Alacsony ár
2.Yves Saint Laurent La Laque Couture
Árlista: rózsaszín
Festék típusa: top coat
Hatás: élénkítő
5 out of 5 stars (5 / 5)7000 Ft Alacsony ár
3.Artdeco Art Couture
Nail Lacquer

Árlista: rózsaszín, nude
Festék típusa: gyorsan száradó
Hatás: fényes, hosszantartó
5 out of 5 stars (5 / 5)2500 Ft Alacsony ár
4.Lancôme Le Vernis
Árlista: rózsaszín
Festék típusa: top coat
Hatás: hosszantartó
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)7200 Ft Alacsony ár
5.Sally Hansen Miracle Gel™
Árlista: géles
Festék típusa: -
Hatás: fényes
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)1600 Ft Alacsony ár
6.NOBEA Day-to-Day
Árlista: rózsaszín
Festék típusa: géles
Hatás: hosszantartó
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)900 Ft Alacsony ár
7.Rimmel 60 Seconds
By Rita Ora

Árlista: piros
Festék típusa: gyorsan száradó
Hatás: fényes
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)900 Ft Alacsony ár
8.Maybelline Colorama 60 Seconds
Árlista: nude
Festék típusa: gyorsan száradó
Hatás: fényes
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)650 Ft Alacsony ár

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új körömlakk kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb körömlakkot.