Szépség és kozmetika

A legjobb korrektorok (recenziók és teszt) 2024

legjobb korrektorok
A bőrhibák különböző formákat ölthetnek. Ráncok, pattanások, szem alatti karikák és pigmentfoltok. Mindezekre azonban van egy gyors megoldás, amely segítségével rövid idő alatt, szó szerint néhány mozdulattal egyszerűen javíthat a megjelenésén. Milyen tulajdonságokkal és képességekkel rendelkeznek a legjobb korrektorok? Milyen kritériumok alapján választja ki a legmegfelelőbbet?

A szem alatti sötét karikák és kisebb bőrhibák korrigálására leggyakrabban használt korrektor a legkisebb kozmetikai táskák egyik legfontosabb eleme. A korrektorral dolgozni könnyű, és még csak tapasztalt sminkesnek sem kell lennie ahhoz, hogy ügyesen elfedje a kisebb szépséghibákat. A korrektor kiválasztásakor azonban a fő céljára kell alapoznia. Egymástól konzisztenciájuk, fedőképességük, alkalmazási módjuk és általános használatuk tekintetében különböznek. Míg egyes korrektorok jó eredményeket mutatnak a száraz bőrön, mások még a zsírosabb pattanásos, bőrpírra hajlamos bőrrel is megbirkóznak.

A korrektorok sokféle célja és felhasználása miatt készítettük el az alábbi választási útmutatót. Beszámolunk a korrektorok alapvető típusairól az állaguk szempontjából, arról, hogy miért színeznek egyes korrektorok zöld, lila vagy narancssárga színűt, és hogy mi a különbség a korrektorok között aszerint, hogy milyen problémát takarnak el a bőrön. Lehet, hogy rájön nem egy, hanem mindjárt két minőségi korrektor is hiányzik Önnek. Ha inspirációt szeretne kapni a nagyszerű minősítésű termékekről, nézze meg rangsorunkat. A választásban valódi felhasználók és szépségbloggerek tesztjei és recenziói segítettek. Melyik termék tetszik Önnek a legjobban?

A legjobb korrektorok (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Flawless Wear Concealer
✔️ 15 órás tökéletes fedés
✔️ hidratálja és táplálja az arcbőrt
✔️ nem szárít, és nem folyik be a finom ráncokba
5 out of 5 stars (5 / 5)9750 Ft Alacsony ár
2.Yves Saint Laurent Touche Éclat Radiant Touch
✔️ világosítja, kisimítja és tökéletessé teszi a problémás helyeket
✔️ élénkké, kipihentté és üdévé teszi az arcbőrt
✔️ csökkenti a finom ráncok észrevehetőségét
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)11000 Ft Alacsony ár
3.MAC Cosmetics Pro Longwear Concealer
✔️ elfedi az arcbőr hibáit és biztosítja a hibátlan megjelenését
✔️ mattá és kellemesen selymessé teszi az arcbőrt
✔️ 15 órás hosszú tartás
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)9400 Ft Alacsony ár
4.NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop
✔️ akár 24 órán át megmarad az arcbőrön
✔️ világosítja a fáradt szem alatti arcbőrt
✔️ állaga könnyű, folyékony
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)3500 Ft Alacsony ár
5.Dior Forever Skin Correct
✔️ kombinált, 24 órás bőrápoló készítménye és korrektora
✔️ így reggeltől estig hibátlan arcbőrt biztosít
✔️ 30 különböző árnyalatban kapható
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)11600 Ft Alacsony ár
6.Collistar Concealer Lifting Effect
✔️ könnyen alkalmazható
✔️ csökkenti a bőrhibákat
✔️ meggátolja az arcbőr kiszáradását
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)6000 Ft Alacsony ár
7.Eucerin DermoPure
✔️ tökéletesen elfedi az arcbőr hibáit
✔️ nem tömíti el a pórusokat, finomítja az arcbőrt
✔️ egységesíti a színárnyalatot
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)cena Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon korrektort

A sminkkel ellentétben a korrektor (angol concealer szóból) számos speciális tulajdonsággal rendelkezik. Először is, a tökéletlenségek elfedésére használják, ami megfelel a nagyobb fedőképességének. Ugyanakkor fényesítő vagy fiatalító hatása is van. Csak az arc szükséges részein alkalmazzák, és sokkal kisebb kiszerelésű. Még azoknak a nőknek a kozmetikai táskájában is megjelenik, akik nem használnak teljes arcra való sminket a mindennapokban. Valójában egy jól megválasztott korrektor felbecsülhetetlen segítséget nyújthat a szinte tökéletes megjelenés elérésében.

Korrektorok konzisztencia / csomagolás szerint

Bizonyára észrevette már az alapvető különbségeket a korrektorok között. Míg egyesek szilárdak és rúzs formájúak, mások folyékonyak tubusba zárva, és ecsettel vagy kis kozmetikai szivaccsal viszik fel ezeket. Milyen különbségek vannak köztük az adott bőrtípusra való használat szempontjából?

Szilárd korrektor

A kis, zárható tubusban lévő, kitolható szilárd korrektor feltűnően hasonlít a rúzsra. Ez a szilárd konzisztencia kiváló fedőképességgel rendelkezik. Alkalmas az úgynevezett durva tökéletlenségek, például pattanások vagy kiütések kisebb területen történő elfedésére. A zsíros bőrre alkalmas, de a száraz bőrt még szárazabbá teszi. A szem körüli ráncok elfedésére is kevésbé alkalmas. Felhalmozódik a ráncokban, és még jobban kiemeli azokat.

Folyékony korrektor

A folyékony korrektorok teljesen más céllal kaphatók a piacon. Ezek több milliliteres csövek/tubusok, amelyekbe egy könnyű hab applikátort mártanak. A folyékony korrektor jobban eloszlik a bőrön, de nem rendelkezik erős fedőképességgel. Nem kifejezetten a durva bőrhibák elfedésére készült, és a száraz bőrre is alkalmas. Elsősorban a bőr színkülönbségeinek kiegyenlítésére használják. Kevésbé halmozódik fel a ráncokban, ezért elég gyakran használják a közvetlen szemkörnyéken (a szem alatti karikák vagy ráncok elfedésére).

Krémes korrektor

A krémes korrektor az előző két típus közötti arany középutat jelenti. Állaga leginkább a normál sminkhez hasonlít. Lehet tubusba vagy tégelybe zárva. Speciális szivaccsal vagy kisebb ecsettel kell felvinni. Közepes vagy intenzív fedést biztosít, matt felületet hagy a bőrön, és enyhén kisimítja a bőr textúráját. Az árnyalatának legalább egy árnyalattal halványabbnak kell lennie, mint az Ön által használt smink.

Színkorrektor paletta

Ha gyakran sminkel, akkor a készletéből nem hiányozhat a különböző színkorrektorokat tartalmazó paletta. Ez a paletta látszólag szokatlan árnyalatokból áll, amelyek mindegyikének megvan a maga jelentése.

  • A zöld korrektort a vörös erek, a vörös foltok és a gyulladt kiütések elfedésére használják.
  • A lila korrektor elfedi a barnás és sárga pigmentfoltokat.
  • A narancssárga korrektort a szem alatti sötét karikákra alkalmazzák.
  • A sárga korrektor, mint a lila ellentéte, alkalmas például a kék foltok és az áttetsző kék erek elfedésére.

A palettában található korrektorok állaga általában sűrűbb és krémesebb, ecsettel felvihető (ujjal történő felvitel nem ajánlott). A színes korrektorokat sminkelés előtt használják. Segítségükkel és helyes alkalmazás esetén még az észrevehető hibákat is lehet színkorrigálni.

TIPPÜNK: Ezek a színkorrektorok külön-külön is kaphatók, például kitolható stift vagy tubusos kis korrektor krém formájában. A felvitel után a bőrön láthatóak, és megfelelő sminkkel elfedhetők.

korrektorok

Korrektorok a felhasználás célja szerint

Az igazság az, hogy egy korrektor valószínűleg nem lesz elég ahhoz, hogy minden olyan problémán segítsen, amit ki szeretne javítani a bőrén. Bár lehet, hogy valamiben kiváló, a következő feladatot aligha meri vállalni. Ezért fontos, hogy a legjobb korrektor kiválasztásakor ne csak az összetételt, az állagot/konzisztenciát, hanem a fő célt is figyelembe vegyük.

Korrektorok a szem alatti karikákra

Ez a fajta korrektor folyékony, kiválóan eloszlatható, és emellett képes a szem alatti sötétebb területet is kivilágosítani. Gyakran extra hidratáló hatást biztosít, mint egy hozzáadott bónusz. Nem halmozódik fel túlzottan a ráncokban, de ez az alkalmazás módjától és a rétegek számától függ.

Nyugodt lelkiismerettel vásároljon, válasszon egy legfeljebb két fokkal világosabb árnyalatot, mint amit a sminkeléshez használ. Ha világos a bőre, egy rózsaszín árnyalatú fényesítő jól mutat. Ha aranyszínű a bőrtónusa, egy enyhén narancssárga árnyalat jó választás lesz.

Korrektorok a szem körüli ráncokra

A szem körüli ráncok álcázására kifejlesztett korrektorok is hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek. Finom, könnyű állagú és kiválóan kenhető. Ezenkívül a legjobb korrektorok a szem körüli ráncokra lifting hatást és észrevehető ragyogást is biztosítanak a felvitel után rövid időn belül.

Korrektorok pattanásokra és bőrpírra

A pattanások elfedésére szolgáló korrektorok a fiatalok körében a legnépszerűbbek. Praktikus stift formájuk van. Sűrűk, kiváló fedést biztosítanak a felvitel helyén, és nagyon jól tapadnak a pattanásokhoz. Nem alkalmasak nagyobb területekre, mivel akkor nem tűnnek természetesnek. Száraz bőrre kenve még jobban kiemelik a szárazságát.

Ettől a fajta korrektortól többre vágyhat, mint egyszerű álcázásra. A minőségi korrektorok pattanásokra még antibakteriális, fertőtlenítő és gyógyító hatással is rendelkeznek, amelyek felgyorsítják a kellemetlen kiütések gyógyulását.

Korrektorok pigmentfoltokra és színhibákra

Ha el kell rejtenie a színegyenetlenségeket, először a foltok színére összpontosítson. Vörös vagy kék/lila áttetsző erek? Vannak látható pigmentfoltok a bőrén, amelyek sárgás vagy barna színűek? Ennek függvényében kell kiválasztani a megfelelő színű alapozó korrektort (lásd a fent leírt színkorrektorok használatát).

Emellett a piacon kaphatók olyan, neves gyógyszermárkáktól származó korrektorok, amelyek szabadalmaztatott összetétele megbízhatóan elfedheti és elnyomhatja a hiperpigmentáció megnyilvánulásait. Rendszeres használatával a bőr egyenletesebb tónust kap és fokozatosan javul.

make-up

Gyakran ismételt kérdések – GYIK/FAQ

Smink alá vagy sminkre kenje fel a korrektort?

Ez attól függ, hogy milyen problémát szeretne megoldani a korrektorral. Például a pigmentfoltok és a ráncok elfedésére szolgáló korrektorokat a sminkelés előtt viszik fel a bőrre. Ha a kiütések elfedéséről van szó, akkor nem kell aggódnia, a bőrápolási rutin utolsó lépéseként a megfelelő korrektor alkalmazása miatt.

Hogyan lehet kideríteni, hogy egy adott korrektor árnyalata megfelelő lesz-e?

A dekoratív kozmetikumokat kínáló kőboltokban lehetősége van arra, hogy saját bőrén próbálja ki a tesztereket. Ha a korrektor már az alaprétegben elfedi a csuklón lévő erek láthatóságát, és természetes módon beleolvad a környező bőrbe, akkor nagyszerű darabra bukkant, amely az arcbőrnek is megfelel. Ha online vásárol, javasoljuk, hogy nézze meg a korrektorok recenzióit, és inspirálódjon a szépségbloggerek videós értékeléseiből.

Mi a korrektor további felhasználási módja?

Ez a kis csoda egy tubusban vagy stiftben számos más érdekes felhasználási módot is kínálhat vészhelyzetben. Használható szemhéjfesték alá alapozónak, vékony rétegben rúzs alá (enyhe optikai ajakfeltöltésért), világosításra és kontúrozásra, valamint a szemöldök kiemelésére is.

Korrektorok ára

Bár a korrektor csomagolása gazdaságos, és alig pár grammot nyom, gyakran bízunk benne, hogy megmentenek a legnagyobb katasztrófától is, amelyek estéről reggelre a bőrünkön megjelentek. Mennyibe kerül egy jó minőségű korrektor szem alatti karikákra és ráncokra? Mennyit fizet egy olyan korrektorért, ami fokozatosan csökkenti a pattanásokat is?

✅ Korrektorok 3500 forintig

A legolcsóbb korrektorok már néhány ezer forintért megvásárolhatók. Ezek egy kitolható stift vagy folyékony korrektor formáját ölthetik, és jó fedést ígérnek. Elsősorban kisebb hibák elfedésére és gyengéd ragyogás fokozására használja. Azonban készüljön fel a gyengébb víz- és kopásállóságra. Több tucat különböző, jól ismert márka, például a Rimmel, a Maybelline, a Max Factor és a Cartrice korrektorait kiváló eladottság és elégedett vélemények kísérik.

✅ Korrektorok 3500 és 7000 forint között

Kategória, amelyben az Eucerin, Vichy, MAC, Clarins, Collistar márkák jelenleg legkelendőbb korrektorait találja. Az összetételük lehet többcélú vagy kifejezetten egy adott probléma kezelésére tervezett. Választhat olyan minőségi korrektort, amely lifting, hidratáló, valamint enyhén gyógyító hatású. Különböző konzisztenciák, széles választék és jó ár/végső fedőképesség arány.

✅ Korrektorok 7000 forinttól

Mit várhatunk el egy korrektortól, amely több mint 7000 forintba kerül? Először is, a legnevesebb kozmetikai márkák – Christian Dior, La Roche-Posay, Estée Lauder, Yves Saint Loraine, Lancôme,… – prémium termékei lesznek. Ön nem csak a márkáért fizet, hanem egy szabadalmaztatott formuláért is, amely egyedülálló fedőképességgel, kivételes tartóssággal, vízzel és mechanikai kopással szembeni ellenállással rendelkezik. Sok ilyen korrektornak más előnyei is vannak – simítják a ráncokat, UV-szűrőket tartalmaznak, csökkentik a hiperpigmentációt stb.

A legjobb korrektor márkák

  • Estée Lauder – Kiváló minőségű korrektorok, amelyek elfedik a bőrhibákat, kisimítják a ráncokat és a finom vonalakat, és friss tónust kölcsönöznek a bőrnek. Árnyalatok széles választéka, 5250 – 15750 forint közötti áron.
  • Collistar – Népszerű ránctalanító bőrkorrektorok (ráncfeltöltő, lifting hatás). A Collistar stift korrektorai viszont még a feltűnőbb hibákat is tökéletesen elfedik. Az árak 2800 -7700 forint között mozognak.
  • Eucerin – Az Eucerin korrektorokkal nem csak elfedheti a bőrén lévő problémát, rendszeres használatával magát a bőr állapotát is javíthatja. A tökéletlen bőrre (kiütések, pattanások) és pigmentfoltokra tervezték. Az ár 3150 – 5250 forint között mozog.
  • Christian Dior – Prémium korrektorok, magas fedőképességgel. Széles árnyalatválaszték, többcélú formulák, ahol egyetlen korrektorral elfedheti a különböző bőrhibákat (erek, foltok, színkülönbségek, szem alatti karikák). Vásárolhatók 8400 – 14000 forint közötti áron.
  • MAC – A MAC korrektorokat hosszú tartósság, kellemes bőrérzet és a bőrhibák hatékony elfedése jellemzi. Kiváló fedés a ráncokban való felhalmozódás nélkül. Az árak 4550 – 8050 forint között mozognak.
  • NYX – A multifunkcionális korrektorok számos árnyalatban kiváló tartósságot (akár 24 órán át), természetes megjelenést és egyszerű alkalmazást biztosítanak. Az árak 1050 és 3500 forint között vannak.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Flawless Wear Concealer
✔️ 15 órás tökéletes fedés
✔️ hidratálja és táplálja az arcbőrt
✔️ nem szárít, és nem folyik be a finom ráncokba
5 out of 5 stars (5 / 5)9750 Ft Alacsony ár
2.Yves Saint Laurent Touche Éclat Radiant Touch
✔️ világosítja, kisimítja és tökéletessé teszi a problémás helyeket
✔️ élénkké, kipihentté és üdévé teszi az arcbőrt
✔️ csökkenti a finom ráncok észrevehetőségét
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)11000 Ft Alacsony ár
3.MAC Cosmetics Pro Longwear Concealer
✔️ elfedi az arcbőr hibáit és biztosítja a hibátlan megjelenését
✔️ mattá és kellemesen selymessé teszi az arcbőrt
✔️ 15 órás hosszú tartás
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)9400 Ft Alacsony ár
4.NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop
✔️ akár 24 órán át megmarad az arcbőrön
✔️ világosítja a fáradt szem alatti arcbőrt
✔️ állaga könnyű, folyékony
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)3500 Ft Alacsony ár
5.Dior Forever Skin Correct
✔️ kombinált, 24 órás bőrápoló készítménye és korrektora
✔️ így reggeltől estig hibátlan arcbőrt biztosít
✔️ 30 különböző árnyalatban kapható
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)11600 Ft Alacsony ár
6.Collistar Concealer Lifting Effect
✔️ könnyen alkalmazható
✔️ csökkenti a bőrhibákat
✔️ meggátolja az arcbőr kiszáradását
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)6000 Ft Alacsony ár
7.Eucerin DermoPure
✔️ tökéletesen elfedi az arcbőr hibáit
✔️ nem tömíti el a pórusokat, finomítja az arcbőrt
✔️ egységesíti a színárnyalatot
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)cena Ft Alacsony ár