Elektronika

A legjobb party hangszórók (recenziók és teszt) 2024

legjobb party hangszórók A tökéletes módot keresi a buli/parti megszólaltatására otthonában vagy a kertben? Hogyan válassza ki a legjobb party hangszórót? Nézze meg a következő tippeket, és élvezze a zenét korlátozások nélkül, ahol csak akarja.

A party hangszóró/party hangfal (néha partyboxnak is nevezik) nem más, mint egy hordozható hangszóró, amelyet úgy terveztek, hogy további audioberendezések nélkül is nagyszerű hangzást és elegendő teljesítményt nyújtson. Képzelje el úgy, mint egy praktikus, különálló hangszórót, amely a hordozhatóság érdekében fokozott tartósságú fogantyúval, és mi több, beépített újratölthető akkumulátorral van felszerelve. A hang vagy a zene meglepően könnyen terjeszthető róla – telefonhoz, laptophoz vagy hangszerhez csatlakoztatva. A party hangszórók felszereltsége azonban annyira változatos lehet, hogy egy pillanatra elveszhet a különböző modellek között. Hogyan válassza ki a legjobb party hangszórót?

A rendelkezésre álló tesztek és a valódi felhasználóktól származó parti hangszórókról szóló recenziók jó útmutatást nyújtanak. Ezekben a használatról, a csatlakoztathatóságról és mindenekelőtt a hangminőségről alkotott véleményeket ismerheti meg. Egyes party hangszórók kiválóan alkalmasak egy nagyobb nappali vagy klubhelyiség hangosítására, mások a medence melletti pihenést és a kerti grillpartit teszik élvezetesebbé zenéjükkel, míg megint mások nagyobb termekben és családi összejöveteleken is bátran használhatók. A különbségek ránézésre is nyilvánvalóak, és az árban is megmutatkoznak. Az alábbi útmutatóban a party hangszórók fontos paramétereit, jellemzőit és csábító felszereltségét vesszük közelebbről szemügyre.

A legjobb party hangszórók (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.JBL Boombox 3
+ Minőségi JBL bluetooth hangszóró partikon, útközben vagy otthon való zenehallgatáshoz
+ Akkujának működési ideje akár 24 óra
+ Frekvenciatartománya 40 - 20000 Hz
⭐ 100 %165000 Ft Alacsony ár
2.Sony SRS-XP700B
+ A hangszóró akkumulátora akár 25 órát is bír
+ Stílusos fényelemek a hangszóró oldalán
+ Praktikus fogantyú a könnyű hordozhatóságért
⭐ 100 %185000 Ft Alacsony ár
3.JBL Partybox 710
+ Elsőrangú JBL bluetooth hangszóró partikon, útközben vagy otthon történő zenehallgatáshoz
+ Frekvenciatartománya 35 - 20000 Hz
+ Kiválóan felszerelt party hangszóró
⭐ 98 %320000 Ft Alacsony ár
4.LG ON7
+ Tökéletes légkör zenehallgatás vagy filmnézés közben
+ Beépített erősítővel
+ Kiváló felszereltség és modern kapcsolat
⭐ 96 %125000 Ft Alacsony ár
5.JBL PartyBox Encore
+ Kiváló JBL Original Pro hang
+ Zenével szinkronizált fényhatások
+ Akár 10 óra üzemidő egy feltöltéssel
⭐ 96 %137000 Ft Alacsony ár
6.Sencor SSS 3800
+ Hosszú üzemidejű akkumulátor
+ A hangszóró az átalakítók designos háttévilágítását kínálja
+ Karaoke funkció 2 mikrofon csatlakoztatásának lehetőségével
⭐ 94 %50000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon party hangszórót

A party hangszórók az egyik válasz a modern technológiára és az „unplugged/csatlakozás nélküli“ igényre. Míg az elmúlt évtizedekben többnyire professzionális audiorendszereket használtak egy helyiség, csarnok vagy szabadtéri tér hangosítására, a jelenlegi technológiai fejlődés kivételes egyszerűséget hozott. Igaz, hogy bizonyos pillanatokban a korlátaikba ütközhetnek, de előnyeik már sokakat meggyőztek.

Mit várhatunk egy party hangszórótól?

 • Ez egy hangszóró, így feladata a jó minőségű hangvisszaadás és az adott térre megfelelő teljesítmény. Függetlenül az egyéb felszereltségtől, csatlakozási lehetőségektől és tartozékoktól, a lényeg az, hogy a keresett modell teljes, élénk és jó minőségű hangot reprodukáljon, ideális esetben túlzott torzítás nélkül.
 • A party hangszórót általában hordozható hangberendezésként tervezik. Általában több órányi (átlagosan 10-12 óra) üzemidőre elegendő kapacitású, újratölthető akkumulátort tartalmaz. Ez lehetővé teszi, hogy a hangszórót ott helyezze el, ahol éppen szüksége van rá.
 • A parti hangszóró rendelkezhet fokozott víz és szilárd részecskék behatolása elleni védelemmel (IP). Meg van erősítve az ütésekkel vagy rázkódásokkal szemben is. Ha olyan modellt keres, amely elég tartós, akkor kellemes társaságot nyújt a medencénél vagy a strandon is.
 • A lehető legkevesebb kábelre való törekvés ajánlott. Ennek megfelel a modern vezeték nélküli csatlakoztathatóság. A telefonról a hangszóróra streamelhet zenét néhány koppintással. A hangszóró továbbra is tartalmazhat csatlakozórendszert (fejhallgató-csatlakozók, USB, portok hangszerekhez, …) a különböző helyzetekben való minél szélesebb körű felhasználás érdekében.
 • A könnyebb hordozhatóság érdekében a kényelmes fogantyú a felszerelés része. A nagyobb party hangszórók esetében szállítókerekek is rendelkezésre állnak.
 • Keresett kiegészítő felszerelés a fényeffektek, amelyek a zene intenzitásának megfelelően működnek – színt és irányt váltanak.

Party hangszórók és teljesítmény

Először is gondoljon a party hangszóró rendeltetésszerű használatára és leggyakoribb elhelyezésére. A hangszóró teljesítménye fontos paraméter. A hangszóró teljesítménye azzal függ össze, hogy a hangszóró milyen hangosan tud játszani. Míg az egyik a házban lévő nappali hangosítását végzi, addig egy másik nagyobb teljesítmény esetén egy edzőterem hangosítását is képes kezelni.

A party hangszórók esetében két teljesítményértékkel találkozhat – maximális teljesítmény és RMS teljesítmény. A hangminőség szempontjából jobb, ha az RMS teljesítményértéket veszi figyelembe, amely általában a maximális teljesítmény fele. Az RMS teljesítmény fontosabb. Megmondja, hogy a hangszóró milyen maximális teljesítmény mellett képes még torzítás és maradandó károsodás veszélye nélkül játszani. Bizonyos helyzetekben, még ha el is éri a maximális teljesítményt, a hangzás torzulhat, háttérzajok léphetnek be, és a hangszóró tartós terhelés esetén károsodhat. Így, ha megtudja, hogy egy party hangszóró maximális kimeneti teljesítménye 100 W, akkor az RMS teljesítménye körülbelül 50 W. Ideális esetben mindkét érték meg van adva.

Lakásban vagy házban egy helyiség hangosításához 40-50 W körüli RMS teljesítmény is elegendő. Nagyobb tér vagy otthoni kerti parti hangosításához válasszon 100 W körüli teljesítményű hangszórót. Nagy terek és kültéri használat esetén célszerű legalább 500 W teljesítményű party hangszórókhoz nyúlni.

Hangszóró

Tápellátás módjai vs. mobilitás

A party hangszórók általában egy bizonyos kapacitású beépített akkumulátorral rendelkeznek, amely legalább 10 óra játékidőt biztosít. Gondosan ellenőrizze a keresett termék leírásában a meglétére, töltésenkénti üzemidőre és a töltési időre vonatkozó információkat. Ettől függ, hogy mennyire lesz elégedett a party hangszórók használatával, különösen kültéri területeken, amikor nincs konnektor a közelben.

A hálózathoz való vezetékes csatlakozás lehetőségét is értékelni fogja – különösen, ha a buli/ünneplés hosszú ideig tart. A jó zene társaságot nyújt, és nem kell aggódnia amiatt, hogy hirtelen elhalkul.

Csatlakozási lehetőségek

Nincs szüksége profi technikus segítségére ahhoz, hogy a party hangszórót üzembe helyezze. Beállításait és későbbi használatát úgy tervezték, hogy intuitív és a lehető legegyszerűbb legyen. A party hangszóró Wi-Fi, NFC és Bluetooth technológiákon keresztül vezeték nélkül csatlakozik a hangforráshoz, amely lehettelefon, laptop, táblagép, számítógép vagy vezeték nélküli mikrofon.

A Bluetooth csatlakozás a legelterjedtebb. Egyszerűen csak párosítja a készülékét a hangszóróval, és rövid időn belül máris lejátssza a hangot vagy a zenét a lejátszási listáról. A Bluetooth-kapcsolat esetén tartsa szem előtt, hogy ahogy nő a távolság a készülék és a hangszóró között, úgy csökkenhet a kapcsolat minősége. Sőt még akkor is, ha egy szilárd akadály kerül az útjába. A Wi-Fi technológia stabilabbnak bizonyul, de itt is fontos, hogy a lehető legjobb jelminőséggel rendelkezzen az adott területen.

A vezeték nélküli kapcsolaton kívül a kiváló minőségű party hangszórók vezetékes csatlakozást is lehetővé tesznek. Számos csatlakozót és portot tartalmaznak – például 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozót, 6,3 mm-es mikrofoncsatlakozót, USB portokat a lejátszáshoz, audio csatlakozókat gitárhoz vagy billentyűzethez. És mivel ez egy fokozott tartóssággal rendelkező eszköz, ezek a csatlakozók nem válhatnak a víz vagy az apró szennyeződések bejutásának helyévé (borítással kellően védettek).

Hasznos funkciók és érdekes felszerelések

 • Fényeffektusok – Keresett party funkció. A hangerősség változtatásával változik a fény színe vagy a fénysugarak iránya. Egyes hangszórók akár 6 különálló fénnyel is rendelkeznek.
 • FM tuner – A hangszóró képes rádióállomásokat hangolni, és nem kell más készülékhez csatlakoztatni.
 • TWS (True Wireless Stereo) – Olyan funkció, amely lehetővé teszi több kompatibilis hangszóró összekapcsolását térhatású hangzás létrehozásához.
 • Bass Boost/Super Bass – A basszust erősítő és mélyítő funkciók.
 • Fogantyú/Kerekek – A party hangszóró kialakításának része a könnyű hordozhatóság érdekében.
 • Távirányító – A hangszóró távvezérlésének praktikus módja.

Party hangszórók ára

Mennyit kell fizetni egy minőségi party hangszóróért? A könnyebb tájékozódás érdekében az aktuális kínálatot a következő három kategóriába soroltuk.

Party hangszórók 70000 forintig

Ezen az áron olyan hangszórókat talál, amelyek élvezetesebbé tesznek egy kisebb partit vagy családi ünnepséget. Jó hangzást biztosítanak a nappaliban, és a kerti grillezésnél is jól jönnek a teraszon. Általában kisebbek, könnyen hordozhatók. Ne számítson nagy teljesítményre vagy extra vízállóságra. De örülni fog, ha megtudja, hogy több porttal és vezeték nélküli technológiával rendelkeznek a lehető legszélesebb körű használat és a könnyű streaming érdekében.

Party hangszórók 70000 és 140000 forint között

A kategória, amely a jelenlegi legkelendőbb party hangszórókat tartalmazza. Nagyon jó ár/teljesítmény arányt kínálnak. Az akkumulátor üzemideje jobb, és az ellenállási/védelmi osztály is ugyanolyan érdekes lehet. Elégedett lesz a hangminőséggel és annak tisztaságával. Már nagyobb terekben is jól szólnak. Az átgondolt csatlakoztathatóság, a dizájn és a dinamikus fényhatások/fényeffektusok vonzóak.​

Party hangszórók 140000 forinttól

Olyan megoldást keres, amely nagyobb rendezvényeken is jól használható? Ilyen áron az 1000 W teljesítményű, hosszú akkumulátor-üzemidővel és más hangszórókkal/hangfalakkal való csatlakoztathatósággal rendelkező party hangszórók nagy keresletnek örvendenek. Ezek lehetnek nagyobb méretű kivitelek is, így nem hiányozhatnak róluk a szállítókerekek és a fogantyú sem. Természetes a kiváló felszereltség és a szélesebb körű lehetőségek (csatlakozás hangszerekhez, keverőpulthoz, mikrofon a csomagban, …).

A legjobb party hangszóró márkák

Mely márkák kínálnak érdekes, minőségi komponensekkel és funkciókkal megpakolt modelleket?

 • JBL – A JBL hordozható hangszórók a dinamikus térhangzást, a kiváló teljesítményt, a hosszú üzemidőt és a modern felszereltséget ötvözik, amelyek bármilyen társasági eseményen használhatók.
 • Sony – A japán óriás, a Sony portfóliójában szép számmal találhatók hordozható hangszórók, amelyek közül néhány a hangminőség mellett nagyon jó tartósságával is kitűnik. Örvendetes extra bónusz a hosszú akkumulátor-üzemidő és a gyorstöltési funkció.
 • LG – A dél-koreai LG márka elegáns és stílusos hordozható Bluetooth hangszórókkal nyűgözi le. Gazdag hangzással örvendeztetik meg, egyes modellek kivételesen mély basszusokkal lepik meg.
 • Lamax – A cseh Lamax márka hordozható hangszóróit többek között fekete-türkizkék dizájnjukról ismerheti fel. A vonzerő a viszonylag tisztességes hangzás, a kellő üzemidő és a kedvező ár.
 • Sencor – A Sencor márka elnyerte a fogyasztók tetszését nálunk, valamint a szlovák és a cseh piacon. Számos kisebb és megfizethető hordozható hangszóró van a kínálatában, de több nagyobb és erősebb modell is.
 • Niceboy – A Niceboy vezeték nélküli hangszórók friss dizájnjukkal és kedvező árukkal keltik fel a figyelmet.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.JBL Boombox 3
+ Minőségi JBL bluetooth hangszóró partikon, útközben vagy otthon való zenehallgatáshoz
+ Akkujának működési ideje akár 24 óra
+ Frekvenciatartománya 40 - 20000 Hz
⭐ 100 %165000 Ft Alacsony ár
2.Sony SRS-XP700B
+ A hangszóró akkumulátora akár 25 órát is bír
+ Stílusos fényelemek a hangszóró oldalán
+ Praktikus fogantyú a könnyű hordozhatóságért
⭐ 100 %185000 Ft Alacsony ár
3.JBL Partybox 710
+ Elsőrangú JBL bluetooth hangszóró partikon, útközben vagy otthon történő zenehallgatáshoz
+ Frekvenciatartománya 35 - 20000 Hz
+ Kiválóan felszerelt party hangszóró
⭐ 98 %320000 Ft Alacsony ár
4.LG ON7
+ Tökéletes légkör zenehallgatás vagy filmnézés közben
+ Beépített erősítővel
+ Kiváló felszereltség és modern kapcsolat
⭐ 96 %125000 Ft Alacsony ár
5.JBL PartyBox Encore
+ Kiváló JBL Original Pro hang
+ Zenével szinkronizált fényhatások
+ Akár 10 óra üzemidő egy feltöltéssel
⭐ 96 %137000 Ft Alacsony ár
6.Sencor SSS 3800
+ Hosszú üzemidejű akkumulátor
+ A hangszóró az átalakítók designos háttévilágítását kínálja
+ Karaoke funkció 2 mikrofon csatlakoztatásának lehetőségével
⭐ 94 %50000 Ft Alacsony ár