Sport és outdoor

A legjobb sícipők (recenziók és teszt)

legjobb sícipők Megtalálni a legjobb sícipőt az egy kihívás, amelyet mindenkinek el kell sajátítania, még csak a szabadidős sízőnek is. Szakértők szerint a minőségi sícipő nemcsak a sífelszerelés elengedhetetlen része, sőt ugyanolyan fontos, mint maga a síléc. A sícipő közvetíti az energia és az erő átvitelét a lábaktól a sílécig. Illeszkednie kell a lábára, mintha rá lenne öntve, és nem nyomhat sehol, több fontos tényezőt kell figyelembe venni.

A sícipő kiválasztására időt kell szánnia. Ha sportfelszerelés-üzletbe megy, akkor készüljön fel, hogy egy képzett tanácsadó megmutat Önnek több lehetőséget, és néhány kérdése lesz az elvárásaival, a síelési technikájával és az általános tapasztalataival kapcsolatban. Ha ez nem történik meg, és egyedül áll a polcok előtt, akkor legalább tájékozódási ismeretekkel kell felfegyvereznie magát. Ahogy ez a sporteszközök esetében lenni szokott – nem csak egyetlen jó márka van, és a legmagasabb ár sem feltétlenül jelenti a legjobb választást az Ön számára. Hogyan boldoguljon?

Az alábbi választási útmutató segít a sícipőket több szemszögből megvizsgálni. Alapvető információkat adunk a következőkről:

 • hogyan válassza ki a sícipő méretét (hossza és szélessége),
 • mi a sícipő flex-indexe,
 • van-e lehetőség arra, hogy a sícipőt pontosan a lába igényeihez / eltéréseihez igazítsa.

Segítségül átnéztük a sícipők recenzióit és tesztjeit, a profi síelők tapasztalatait, így az eredmény egy átfogó cikk, amelyben rendszeresen frissített ranglistát talál a különböző kategóriák legjobb sícipőiről, kiváló ajánlásokkal.

A legjobb sícipők

TermékInfoÉrtékelés
1.Nordica SPORTMACHINE SP 100
Univerzális
✔️ Univerzális Nordica SPORTMACHINE SP 100 férfi síbakancs kezdő vagy akár profi szinten lévő egyéneknek is, akik szeretik a teljesítményt, de a komfortot is. A belső cipő szélessége elégséges helyet biztosít a lábak számára, miközben kiváló kontaktust biztosít a lécekkel.
Síelő képessége: középhaladó, haladó
Flex index: 100
📌 67000 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Nordica SPORTMACHINE SP 80
Univerzális
✔️ Univerzális Nordica SPORTMACHINE SP 80 férfi síbakancs kezdő vagy akár profi szinten lévő egyéneknek is, akik szeretik a teljesítményt, de a komfortot is.
Síelő képessége: rekreációs, középhaladó
Flex index: 80
📌 45500 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.Atomic Hawx Prime Sport 100
Szezon: 2020/2021
✔️ A(z) Atomic Hawx Prime Sport 100 síbakancs kifejezetten nőknek készült férfiaknak ajánlott és elsősorban a technikailag nehezebb all montain típusú síeléshez hozták létre.
Síelő képessége: sport
Flex index: 100
📌 5200 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.Head Edge Lyt 70 W
Női
✔️ A(z) Head Edge Lyt 70 W síbakancs leginkább nők számára ajánlott és mindenekelőtt a technikailag nehezebb all montain típusú síeléshez fejlesztették ki.
Síelő képessége: rekreációs
Flex index: 70
📌 49000 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.Nordica THE CRUISE 80 S
Férfi sícipő
✔️ Kényelmes Nordica CRUISE 80 S sícipő kezdőknek és haladóknak is NFS (natural foot stance) és PFP (comfort fit liner) technológiával. Szélesebb héj és szár, így nagyobb lábú síelőknek is alkalmas.
Síelő képessége: rekreációs, középhaladó
Flex index: 80
📌 44500 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.Atomic Hawx Magna 75 W
Sport sícipő
✔️ A(z) Atomic Hawx Magna 75 W Black/Light Grey, mérete 40,5/41 EU / 260/265 mm síbakancs leginkább nők számára ajánlott és elsődlegesen a technikailag nehezebb all montain típusú síeléshez fejlesztették ki.
Síelő képessége: sport
Flex index:: 75
📌 33000 Ft-tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár
7.Nordica THE CRUISE 60 S
✔️ A legkényelmesebb síbakancs minden kezdő és rekreációs síelő számára. Ez a Nordica THE CRUISE 60 S. Sportos dizájnnal és számos ötletes megoldással diszponál. IVC - lehetővé teszi a héj magasságának csökkentését a rüsztön, így biztosítja a láb jobb rögzítését a cipőben.
Síelő képessége: kezdő
Flex index: 60
📌 36000 Ft-tól
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5) Alacsony ár

Hogyan válasszon sícipőt

Nagyon figyeljen oda a sícipő kiválasztására, függetlenül attól, hogy férfi, női vagy gyermek sícipőről van-e szó. Nehéz feladat lehet, mert a sícipőnek nem szabad nyomnia, nem lehet nagy sem és a sarkát a helyén kell tartania. Csak így élvezheti a síelés örömét és a sportélményeket tökéletes összhangban a sílécével. Jó, ha megjegyzi, hogy az átlag alatti sícipőkkel még a legjobb síléceket sem lehet irányítani.

A következő fejezetek végigvezetik Önt az alapfogalmakon, az árkategóriákon, a legjobb márkák listáján, és javasoljuk, hogy szánjon néhány percet a „Gyakran ismételt kérdések“ szakaszra, ahol számos praktikus és érdekes válasz található.

Hogyan válasszon sícipőt

Alapszabály – Minden síelő egyedi

Számos változó játszik szerepet – figyelembe kell venni a súlyt, magasságot és testszerkezetet, a láb egyedi morfológiáját (alakja, szélessége, hossza, boltozata, lábujj alakja, lábfej magassága). Síelési képességeivel, preferált tereppel és síelési stílusával kombinálva érdekes egyenletet kap, amelynek eredménye alapos megfontolással 3-5 alkalmas modellre szűkítheti a sícipők választékát.

Hogyan válassza ki a sícipő méretét?

Túl kicsi, túl nagy, széles, keskeny – bár a sícipő nem a szó valódi értelmében vett cipő, illeszkednie kell a lábra, de a szokásos cipőhöz képest más sajátosságok érvényesek itt. Egy jól megválasztott sícipő kissé nyom. Miért van ez így?

Minden sícipőnek 4 alapvető része van, amelyek a láb kényelméről döntenek – váz, belső cipő (vagy belső bélés), szárrész (a sícipő azon része, amely a lábikra felé irányul) és az ún. canting (olyan rész, amely egy bizonyos szögben összeköti a szárrészt a váz alsó részével).

Sícipő hossza

1. lépés: Ha már kiválasztotta a sícipő modellt, válassza ki a 2 legközelebbi méretet a lábának hossza szerint. A méret mondopontban van megadva (rövidítése MP), és ez a belső cipő valódi belső mérete mm-ben. Például mérlegelhet a 265 és 270 méretű belső cipő között. Ha 268 mm hosszú a lába, ragaszkodjon a 270-es mérethez. Maga a váz egész számokban van megadva, a fél centis különbségeket a betét illeszkedése kompenzálja.

2. lépés: A sícipő felhúzása után az ujjaival hozzá kell érnie az elülső béléshez. Első érzés alapján nyomhatja is. Amint bekapcsolja a sícipő kapcsait, a láb ideális helyzetbe kerül, és a sarok hátrafelé tolódik. Ilyen helyzetben a kellemetlen érzéseknek el kell tűnniük, és azt kell éreznie, hogy ez éppen jó.

📌 Tudta, hogy… A belső cipő 10 nap síelés után elveszíti vastagságát?

A súly miatt megnyomódik és veszít a térfogatából. A sícipőben hirtelen több helye lesz a lábnak. Ha hagyja magát rábeszélni nagyobb számú sícipőre, néhány nap múlva már nagy lesz Önnek.

Shell Fitting

Ha megfelelő méretű sícipőt szeretne vásárolni, akkor kipróbálhat egy másik eljárást is, az ún. Shell Fitting. Távolítsa el a belső cipőt a vázból, és helyezze a lábát a lábujjaival a lehető legelőre. A leghosszabb ujjnak hozzá kellene érnie a váz első részéhez. Kissé hajlítsa meg térdeit, mint síeléskor, hogy a sarok és a váz sarokágya közötti rés megállapítható legyen.

 • Ha a rés legfeljebb 1 cm, akkor a sícipő mérete megfelel a versenyzőknek, mivel a verseny sícipőben a belső cipő nagyon vékony.
 • Az 1 – 1,5 cm rés alkalmas azoknak a sport-síelőknek, akik szeretnének javítani teljesítményükön.
 • Az 1,5 – 2,5 cm rés alkalmas a szabadidős síelők számára, ahol a kényelem érdekében a belső cipő vastagsága nagyobb.

Sícipő szélessége

A sícipő hosszán kívül a szélességét sem lehet lebecsülni. Érvényes, hogy a síelőnek minél sportosabbak az ambíciói, annál inkább keskenyebb sícipőt kellene választania. A szabadidős síelő egy kissé szélesebb modell kényelmét élvezheti.

Akkor hogyan is? A láb szélességét a legszélesebb lábujjrésznél kell mérni. A sport-síelők számára az általában elérhető sícipők szélessége 98 mm-től 100 mm-ig terjed, a szabadidős síelők számára pedig körülbelül 104 mm. A versenyzőknek szánt sícipők szélessége 93 – 95 mm. Bár kevés milliméternek tűnhet, a különbségek érezhetőek síelés közben, és jelentősek.

📌 Hogyan lehet felismerni, hogy túl nagy a sícipő? A láb bennük szó szerint „síelni fog“. A síléc irányításának képessége romlik, ami növeli az elesés és a sérülés kockázatát. Veszélyes, különösen, ha gyermekeknek vásárol sícipőt abban a hitben, hogy a lába belenő. Lehet, hogy egy szezon után igen, de idén hazavihet egy emléket törés formájában.

📌 Hogyan lehet felismerni, hogy túl kicsi a sícipő? Már néhány perc elteltével a lábában kellemetlen bizsergés és hideg érzés jelenik. Különösen a helytelenül megválasztott szélesség okozhat elégtelen vérkeringést.

Mi a sícipő flex-indexe?

A flex-index kifejezi a sícipő merevségét vagy keménységét. Elsősorban a váz szárrészének meghajlását érinti aktív helyzetben. Minél magasabb a flex- index, annál keményebb a sícipő. Ez az érték azonban zavaró lehet. Ezt nem határozzák meg pontos szabványok, és minden gyártónak megvan a saját belső szabványa. Ez mit jelent? Az azonos értékű flex-index teljesen különböző keménységet jelenthet két pár sícipő esetében két különböző gyártótól.

Az egyszerűbb áttekintés érdekében azonban tájékoztató jellegű felosztást adunk:

 • Flex-index 40-től 60-ig – Jelölés a legpuhább sícipők esetében, amelyeket különösen kezdő gyermek- és női modellekben talál.
 • Flex-index 60-tól 80-ig – A megfelelő sícipő keménység igénytelen szabadidős síeléshez. Nem alkalmasak a nagyobb súlyú síelők számára.
 • Flex-index 80-tól 100-ig – Ez a sícipő keménység megfelel a legtöbb szabadidős síelőnek, valamint a kezdő sport ambíciójú síelőknek. Megfelelő erősebb alkatúaknak is.
 • Flex-index 100-tól 120-ig – Ideális keménység a sportsíelők számára.
 • Flex-index 120-tól 150-ig – Optimális megoldás azoknak a verseny- és nagy teljesítményű síelőknek, akiknek az „információ“ gyors átvitelére van szükség a lábaktól a sílécig, még ha a kényelem rovására is megy.

Sícipő vs. terep és síelési stílus

Kíváncsi arra, hogy figyelembe kell-e venni a terepet a sícipő kiválasztásakor? Gyártanak-e egyáltalán sícipőket a különböző síelési stílusokhoz? Természetesen – van különbség, hogy ápolt pályán vagy nyílt terepen síel, meg akkor is, ha különböző síelési stílusoknak hódol (pl. lesiklás, szabad stílus, freeride, sífutás, stb.). Az egyes technikai képességekhez és a síelési stílushoz van konkrét típusú sícipő, azonban nem szükséges ezt szentírásnak venni. Jó tiszteletben tartani a sajátosságokat és az egyéni követelményeket, de mindenesetre a sícipőnek a lehető legjobban kell ülnie, és lehetővé kell tennie az erő gyors továbbítását a sílécre.

minosegy sícipők

Sícipők ára

A sícipőbe történő befektetést másként fogja értékelni az alkalmi szabadidős síelő, másként pedig egy olyan síelő, aki egyre jobb eredményeket akar elérni, és minden évben több időt tölt a lejtőn. A sícipő a síelő felszerelésének szükséges és fontos eleme, ezért mindig jobb, ha vásárláskor nem csak az előnyös ár az egyetlen tényező.

✅ Sícipők 53000 Ft-ig

53000 forintos áron túlsúlyban gyermek- és juniorsíelőknek való, valamint több tucat férfi és női modellt talál, amelyek kialakításuk és keménységük miatt különösen a szabadidős síelésre alkalmasak. Ezek nem megkérdőjelezhető márkák. Ezek elsősorban elismert gyártók alapmodelljei. Nagy a valószínűsége, hogy fokozatosan feljebb lép a magasabb árkategóriában található sícipőkhöz.

✅ Sícipők 106000 Ft-ig

A legeladottabb sícipők többsége ma 53000 és 106000 forint közötti ártartományban van, és minőségükkel küzdenek a síelők figyelméért. Egy igényesebb síelő is megtalálja itt a magáét, mivel nagy a konkurencia, ami kissé lenyomja az árat, de a felszereltség és az anyagok minősége viszont emelkedik. Nem hiányoznak olyan modellek sem, amelyek erőteljes és dinamikus síelésre is alkalmasak, ugyanakkor tökéletes stabilitást és kényelmet biztosítanak.

✅ Sícipők 106000 Ft-tól

Ha rajong a síelés iránt, és szeretné, hogy felszereltsége kiváló minőségű legyen, akkor biztosan vonzza a sícipők gazdag kínálata az utolsó árkategóriában. Nem kell kompromisszumokat kötnie, itt számos olyan modellt talál, amelyek pontosan megfelelnek a síelési képességeinek, a síelési stílusának, de a lába egyéni különbségeinek is.

A legjobb sícipő márkák

A sífelszerelések gyártói körében végzett felmérést választottuk. A sícipők tesztjei érdekes kedvenceket hoztak, és néhányat megtalálhat közülük az értékesítési rangsorban is. Több halmaz metszéspontjából a következő listát kaptuk, ahol felfedezheti a csúcsminőséget, valamint egy nagyon jó ár / teljesítmény arányt.

 • Nordica – Az olasz Nordica márka szakterülete már a névéből is egyértelmű. Tetszik nekünk, hogy a sícipők nagyon jó ár / minőség arányúak, és már számos győzelmet arattak a sícipő tesztekben.
 • Atomic – Az osztrák gyártó évente akár 600 000 pár sílécet gyárt, és feltételezhető, hogy hasonló számú sícipőt is. Ez az egyik legnépszerűbb márka, amit a kiváló eladások is bizonyítanak. A gyártó tudja, mit csinál, ezért megtalálja az Atomic sícipőket az összes árkategóriában – az alapszinttől a csúcsminőségű profi modellekig.
 • Salomon – Ez a márka szintén sikeres – ugyanis közvetlenül az Alpokban született. A dinamikus síelők és a modern technológiák rajongói mindenképpen megtalálják a magukét.
 • Head – A sporteszközök széles választéka 5 osztályra osztva, és a prémium minőségre is összpontosít. A Head márkájú sícipők ajánlatában azonban tud választani – sok modellnek nincs túlzottan magas ára, és jó minősítések kísérik őket.
 • Rossignol – A sí ipar egyik legrégebbi márkája, a piacunkon a sícipők szinte legnagyobb arányával rendelkezik. Ez egy viszonylag megfizethető márka, mivel a legtöbb modell ára 106000 forintig terjed.
 • Alpina – A német Alpina márkanevet a junior lesikló sícipők és számos megfizethető sícipő uralja nők és férfiak számára egyaránt.
 • Dalbello – Hazánkban egy kevésbé ismert, de külföldön elismert olasz márka számláján minden kategóriában található sícipő. Gyereknek és kezdőknek való modelltől kezdve a haladó és freeride síelők számára tervezett modellekig.

Videó

Gyakran ismételt kérdések

Honnan tudom, hogy megfelelő számomra a sícipő?

Adjon a szubjektív megérzéseire. Húzza fel a sícipőt a lábára, úgy hogy a sarka szilárdan a helyén legyen, és legalább 20 percig maradjon benne (igen, még az üzletben történő próbáláskor is). Az enyhe nyomás rendben van, mert a belső cipő még mindig alakul. Vigyázzon azonban a kritikus területeken fellépő fájdalomra a cipő néhány percig tartó viselése után, például Achilles-ín, boka, lábujj fentről, boltozat (különösen, ha ortopédiai nehézségei vannak).

Mi a bootfitting?

A sícipő formázásáról és alakításáról van szó, ha a lába igényli az egyéni átalakítást (lúdtalp, csontkinövések, bütyök a nagylábujjnál). Ennek a szolgáltatásnak köszönhetően speciális ortopéd talpbetéteket készítethet méretre, amelyek alul kemények és enyhítik a nyomást és a boltozatot megfelelő formába hozzák. Szintén szó van a sícipő hőformálásáról, hajlításáról vagy enyhe köszörüléséről is. Néha egy milliméter is elegendő ahhoz, hogy fájdalom nélkül élvezhesse a kívánt kényelmet. Ezek a szolgáltatások az ügyfélszolgálat kiterjesztését jelentik. Néhány kereskedő biztosítja ezeket.

A síléceknek és a sícipőknek ugyanolyan minőségűeknek kell lenniük?

Szakemberek és tapasztaltabb síelők azt javasolják, hogy körülbelül azonos minőségű síléceket és sícipőket válasszon. Az olcsó vagy átlagos sícipők nem tudják teljes mértékben irányítani a csúcsminőségű léceket, és Ön elveszíti a lehetőségeiket. Ennek az ellenkezője is igaz – drága sícipők esetében olcsó síléceken nem éri el a várt síelési élményt.

Meddig bírják a sícipők?

A sícipők élettartamát nem az áruk vagy a gyártó jó neve határozza meg. A rekreációs felnőtt síelő, aki évente 10–14 napot síel, 5–6 éves élettartammal számolhat. Az a sportsíelő, aki képes fejlődni és a sícipőket jobban kihasználja, körülbelül 1-2 évente számolnia kell egy cserével. A versenyző minden szezon után cseréli a sícipőt.

Hogyan lehet megszárítani a sícipőt?

A belső cipő szerepe nemcsak az, hogy megvédje a lábat a kemény váz elleni nyomástól, hanem fontos hőszigetelő rétegként is funkcionál, amely kívülről véd a fagy ellen, és belülről felszívja a nedvességet, amely a láb izzadásakor keletkezik. A belső cipő természetesen nedves az intenzív síelés után. Csak annyit kell tennie, hogy kiveszi a belső cipőt és a betéteket, és egy éjszakán át meleg helyen hagyja megszáradni.

Vásárolhat sícipőszárítót is – egy olyan készüléket, amely az elektromos hálózatra csatlakozik, és amely a „spirálok“ fűtésének elvén vagy hajszárítóként működik. Ez egy olyan cikk, amelyet 7000 – 24500 forintért lehet megkapni, az idő harmadával lerövidíti a sícipők száradását, ugyanakkor csökkenti a mikrobákat és baktériumokat az UV sugárzás segítségével. A sífelszerelés pénzügyi igényessége miatt azonban elég jól meg lehet lenni e kiegészítő nélkül.

Gyermek sícipők – Mire kell figyelni?

Különösen a megfelelő méret kiválasztására. Soha ne vásároljon sícipőt azzal, hogy a gyermek lába belenő. A nagy sícipők esetében fennáll a törés veszélye, a szoros sícipőkben a junior lába szenved, és egy idő után „fázni fog“. A Shell Fitting népszerű módszer a helyes méret meghatározásához a gyermekek számára, amikor a sarok és a váz hátsó része közötti résnek körülbelül 1,5 cm-nek kell lennie.

Egy kezdő kis síelőnek alapos támogatásra van szüksége a lejtőn, amelyet biztonságos és jó minőségű gyermek sícipő garantál. Manapság sok gyermek lúdtalpas, ezért égő érzése lehet a talpán. Mielőtt síelni indulna, ismerje meg az összes lehetőséget egy alkalmas ortopédiai megoldásról.

Jobb a női sícipő vagy az unisex sícipő egy nő számára?

Mindenképpen a női modellek. Nemcsak szebbnél szebb formatervezésükkel és színeikkel figyelemfelkeltőek, hanem alakjuk is teljesen a női láb anatómiájához igazodik. Ezeknek pl. alacsonyabb és hátul másként vágott szárrészük van, amely nem nyomja meg a lábikraizmot, szintén jobb hőszigeteléssel rendelkeznek, mivel sok nőnek problémái vannak a lábak vérellátásával.

TermékInfoÉrtékelés
1.Nordica SPORTMACHINE SP 100
Univerzális
✔️ Univerzális Nordica SPORTMACHINE SP 100 férfi síbakancs kezdő vagy akár profi szinten lévő egyéneknek is, akik szeretik a teljesítményt, de a komfortot is. A belső cipő szélessége elégséges helyet biztosít a lábak számára, miközben kiváló kontaktust biztosít a lécekkel.
Síelő képessége: középhaladó, haladó
Flex index: 100
📌 67000 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Nordica SPORTMACHINE SP 80
Univerzális
✔️ Univerzális Nordica SPORTMACHINE SP 80 férfi síbakancs kezdő vagy akár profi szinten lévő egyéneknek is, akik szeretik a teljesítményt, de a komfortot is.
Síelő képessége: rekreációs, középhaladó
Flex index: 80
📌 45500 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.Atomic Hawx Prime Sport 100
Szezon: 2020/2021
✔️ A(z) Atomic Hawx Prime Sport 100 síbakancs kifejezetten nőknek készült férfiaknak ajánlott és elsősorban a technikailag nehezebb all montain típusú síeléshez hozták létre.
Síelő képessége: sport
Flex index: 100
📌 5200 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.Head Edge Lyt 70 W
Női
✔️ A(z) Head Edge Lyt 70 W síbakancs leginkább nők számára ajánlott és mindenekelőtt a technikailag nehezebb all montain típusú síeléshez fejlesztették ki.
Síelő képessége: rekreációs
Flex index: 70
📌 49000 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.Nordica THE CRUISE 80 S
Férfi sícipő
✔️ Kényelmes Nordica CRUISE 80 S sícipő kezdőknek és haladóknak is NFS (natural foot stance) és PFP (comfort fit liner) technológiával. Szélesebb héj és szár, így nagyobb lábú síelőknek is alkalmas.
Síelő képessége: rekreációs, középhaladó
Flex index: 80
📌 44500 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.Atomic Hawx Magna 75 W
Sport sícipő
✔️ A(z) Atomic Hawx Magna 75 W Black/Light Grey, mérete 40,5/41 EU / 260/265 mm síbakancs leginkább nők számára ajánlott és elsődlegesen a technikailag nehezebb all montain típusú síeléshez fejlesztették ki.
Síelő képessége: sport
Flex index:: 75
📌 33000 Ft-tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár
7.Nordica THE CRUISE 60 S
✔️ A legkényelmesebb síbakancs minden kezdő és rekreációs síelő számára. Ez a Nordica THE CRUISE 60 S. Sportos dizájnnal és számos ötletes megoldással diszponál. IVC - lehetővé teszi a héj magasságának csökkentését a rüsztön, így biztosítja a láb jobb rögzítését a cipőben.
Síelő képessége: kezdő
Flex index: 60
📌 36000 Ft-tól
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5) Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új sícipőt kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb sícipőt.