Szépség és kozmetika

A legjobb szempilla szérumok (recenziók és teszt) 2024

legjobb szempilla szérumok

Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a legjobb szempilla szérumok? A szempillaápoló termékek választéka széles, és némi időt igényel a gondos mérlegelés. Valószínűleg nem talál olyan hölgyet, aki ne szeretne szép és erős szempillákat, így nem csoda, hogy ez a bizonyos módszer olyan nagy figyelmet kap. Hogyan működik a szempilla szérum? A szempilla szérum egyike azon kozmetikai termékeknek, amelyek célja a szempillák növekedésének, erősségének és dússágának elősegítése. Bár maguk a termékek nem csodaszerek, a formulájukat úgy tervezték, hogy serkentik a szempillák növekedését, növelik erejüket és meghosszabbítják a növekedési fázist. Ha aggódik szempillái minősége miatt, vagy olyan beavatkozáson esett át, amely meggyengítette azokat, valószínűleg fontolóra veszi, hogy segítségként ilyen típusú szérumot alkalmazzon.

Az elérhető szempilla szérum recenziók segítségével számos olyan szempilla- és szemöldökápoló terméket találtunk, amelyeket nagyon jó eladások és elégedett értékelések/vélemények kísérnek. Melyek ezek? Az alábbi rangsorban megtalálhatja ezeket. És mivel ez egy olyan termék, amelyet a szem közvetlen közelében alkalmaznak, minden eddiginél jobban oda kell figyelni a minőségre és az elviselhetőségre. Egyszerűen – jó tudni, hogyan kell kiválasztani a szempilla szérumot, és hogyan kell használni a kívánt eredmény eléréséhez.

A legjobb szempilla szérumok (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Lancôme Cils Booster
✔️ használata után a pillák láthatóan erősebbek és sűrűbbek lesznek
✔️ rugalmasságot, puhaságot és fényt kölcsönöz a szempilláknak
✔️ szemészetileg tesztelt
⭐ 100 %15500 Ft Alacsony ár
2.FacEvolution Hairplus
✔️ láthatóbbá teszi a szempillák és a szemöldök pigmentjeit
✔️ táplálja és erősíti a szempillákat
✔️ azonnal felszívódik
⭐ 98 %33500 Ft Alacsony ár
3.Long 4 Lashes
FX5 Power Formula

✔️ erősíti és táplálja a szempillákat
✔️ meggátolja a szempillák kihullását
✔️ támogatja és gyorsítja a szempillák növekedését
⭐ 98 %10450 Ft Alacsony ár
4.RevitaLash Advanced Lash Serum
✔️ egészen a tövüktől mélyrehatóan táplálja a szempillákat
✔️ nagyobb tömeget ad a szempilláknak
✔️ fokozza a szempillák növekedését
⭐ 96 %46000 Ft Alacsony ár
5.M2 Beauté Eye Care
✔️ akár 50%-kal hosszabb és erősebb szempillák
✔️ serkenti az aktív és inaktív gyökereket
✔️ nagyon könnyen alkalmazható
⭐ 94 %43000 Ft Alacsony ár
6.ARTDECO Lash Booster
✔️ fokozza a szempillák rugalmasságát
✔️ intenzíven hidratál és táplál
✔️ hosszúvá és dússá teszi a szempillákat
⭐ 94 %5500 Ft Alacsony ár
7.Eveline Cosmetics SOS Lash Booster
✔️ hosszabbá teszi a szempillákat és dúsítja őket
✔️ professzionális, rugalmas kefével
✔️ érzékeny szemre is megfelelő
⭐ 92 %1500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon szempilla szérumot

A gyönyörű szempilla sok nő álma. Szépítik ezeket szempillaspirállal, feltöltik tincsekkel, de fel is ragasztanak, hogy minél dúsabbnak és hosszabbnak tűnjenek. Így a szempillák szépen kiemelik a szemet. Az ideális azonban az, ha a saját szempillák a lehető legjobb állapotban vannak. Számos tényező befolyásolja minőségüket, hosszukat, vastagságukat vagy erősségüket.

Miért ritkulnak a szempillák?

Mielőtt úgy dönt, hogy szempilla szérumot vásárol a szépségápolási készletébe, fontolja meg, hogy miért gyengülnek vagy hullnak ki jelenleg a szempillái. Ennek több oka is lehet, és nem mindegyiknek ugyanaz az eredete. A következő okok állhatnak a ritka, törékeny és kihulló szempillák mögött:

 • nem megfelelő szépítő kozmetikumok és nem kímélő szempilla smink eltávolítás;
 • a műszempillák ismételt, nem megfelelő módon történő alkalmazása;
 • a szempillák gyakori dörzsölése, pl. a szem csípése vagy égése miatt;
 • allergia és bőrproblémák;
 • genetikai hajlam;
 • előrehaladó életkor;
 • betegség;
 • stressz, rossz életmód, helytelen táplálkozás.

Mi az a szempilla szérum?

A szempilla szérum olyan kozmetikai termék, amelynek összetétele/formulája a szempillák növekedésének serkentésére vagy megerősítésére szolgál.

Egyes szérumok további védelmet nyújtanak a meglévő szempilláknak, javítják azok rugalmasságát, és alkalmasak a szempillaspirál felvitele előtti használatra. Mások támogatják az új szempillák gyorsabb növekedését, melyek az alvásfázisban voltak. Általában azonban nem tudnak nagy csodát tenni a szempillák sűrűségével. Ez mindannyiunk esetében genetikailag meghatározott. Egy jó minőségű szempilla szérum felgyorsíthatja a szempillák megújulását, és segíthet nekik teljes hosszúságúra (és talán egy kicsit többre) nőni.

Szempilla- és szemöldök szérumok is kaphatók, vagy külön szemöldök szérumok. Ahogy a nevük is mutatja, hasonló céllal alkalmazzák a szemöldökre. Általában tartalmaznak kefés applikátort a szemöldökhöz.

hosszú szempillák

Ki használhatja a szempillanövesztő szérumot?

Elsősorban a nők nyúlnak a szempilla szérumhoz, de a férfiak is használhatják. Minden termékhez pontosabb rendeltetést kell találni, vagy éppen ellenkezőleg – kivételeket. A kivételek közé tartoznak például az érzékeny szeműek, a kontaktlencsét viselők, a műszempillákkal rendelkezők, a hennával festett szempillások, az onkológiai betegségekben szenvedők, …

A legfontosabb, hogy olyan szemészetileg tesztelt szérumot válasszon, amelyet úgy terveztek, hogy a szem közelében is alkalmazható legyen.

A szempilla szérumok összetétele

A szempilla szérumoknak különböző rendeltetésük van. Egyesek hosszabbító, mások regeneráló, megint mások helyreállító és tápláló hatásúak.

A szempilla szérumok összetételében számos tápláló és erősítő anyagot talál. Ezek egy része a hajnövekedés elősegítésére szolgáló kozmetikai termékekből is ismert. Tartalmaznak például nanopeptideket, aminosavakat, hialuronsavat, D-panthenolt, arginint, gyógynövénykivonatokat, argánolajat, A-, B-, C-, E-vitamint és egyéb kémiai vagy természetes összetevőket.

Kiszerelés nagysága

A szempilla szérum kiszerelése feltűnően hasonlít egy kisebb kiszerelésű szempillaspirálhoz vagy folyékony szemceruzához. A térfogata átlagosan 2 és 6 ml között van. Egy ilyen kis kiszerelés több hetes rendszeres alkalmazásra elegendő. A nagyobb kiszerelések kivételesek, nem utolsósorban azért, mert a szérum kiszáradhat, vagy a levegővel való érintkezés miatt megváltozhatnak a tulajdonságai.

Az alkalmazás módja és az applikátor típusa

A szempilla szérumok csomagolása nagyon hasonlít a dekoratív kozmetikai termékekre (szemre), és a szempillákra is hasonló módon alkalmazzák. Egyes szérumok vékony vonalú applikátorral vannak ellátva, és a szérumot a szempillák tövéhez viszik fel. Mások kefés applikátorral rendelkeznek, mint a szempillaspirál, és a teljes hosszán alkalmazzák.

Ha van tapasztalata a szempillaspirál vagy a folyékony szemceruza használatában, akkor a szérumot másodpercek alatt, egyetlen mozdulattal felviheti a szempilláira.

Hogyan kell használni a szempilla szérumot és mikor jelentkezik az eredmény?

A kiválasztott szempilla szérumot a gyártó ajánlásai szerint használja, ahol megtalálható a felvitel módja (a szempillák tövénél, a szempillák teljes hosszán, …) és az alkalmazás gyakorisága (például heti 3-4 alkalommal). Ügyeljen arra, hogy a szérum felvitele előtt a szem és a szemkörnyék sminkmentes legyen. A szérumot száraz és tiszta szempillákra vigye fel – például este, lefekvés előtt, amikor nagyobb az esélye annak, hogy már nem érinti meg a szempilláit.

Mikor számíthat a szempillák minőségének javulására? A bekövetkező változások a szempillák állapotától, a kezelés rendszerességétől és magának a szérumnak az összetételétől függnek. Az interneten elérhető vélemények és tapasztalatok szerint a szempilla szérum körülbelül 4-8 hetes használata után észrevehető változások következnek be.

Legyen óvatos az alkalmazásakor

A minőségi szempilla szérumok biztonságosnak és szemészetileg teszteltnek számítanak, de egy ismeretlen termék első alkalmazásakor lehetőleg mindig óvatosan kell eljárni, figyelembe véve a bőr egyedi jellemzőit. Irritáció, bőrpír és akár allergiás reakciók is előfordulhatnak, ha korábban nem tesztelt kémiai, valamint természetes összetevőkkel érintkezik, mivel a szem körüli bőr érzékeny és jelentősen vékonyabb.

Szempilla szérumok ára

Mennyit kell fizetni egy minőségi szempilla szérumért? Mi a különbség egy olcsó szempilla szérum és egy drága szempilla termék között? A könnyebb tájékozódás érdekében a jelenlegi kínálatot a következő három kategóriába soroltuk.

✅ Szempilla szérumok 3500 forintig

Már a 3500 forintig terjedő árkategóriában is számos jól eladható szérumot talál, amelyek elsősorban a szempillák növekedésének erősítésére és szempillaspirálok alapjaként szolgálnak. A jobbak emellett gondoskodnak a szempillák hidratálásáról és rugalmasságáról is. Jó információforrást jelentenek a felhasználói recenziók.

✅ Szempilla szérumok 3500 és 21000 forint között

Ebben az árkategóriában is számos jól minősített termék található. Ezek általában olyan hatóanyagokat és szabadalmaztatott formulákat tartalmaznak, amelyek segítenek meghosszabbítani a szempillák növekedési fázisát, serkentik a szempillák gyökereinek aktivizálódását, vagy növelik a szempillák ellenálló képességét és erejét.

✅ Szempilla szérumok 21000 forinttól

A jelenleg legkelendőbb szempilla szérumok között is talál olyanokat, amelyek a viszonylag kis kiszereléshez képest meglepően magas árcédulával rendelkeznek. Ezek egyedi összetételű és nagy teljesítményű termékek. A szempilla- és szemöldöknövesztő szérumok szintén népszerűek. Bevált gyártóktól, bőrgyógyászatilag és szemészetileg teszteltek.

Népszerű szempilla szérum márkák

Szeretne a legjobbak közül választani? Az alábbi listában megtalálja azokat a márkákat, amelyek népszerű szempilla szérumokkal rendelkeznek.

 • Lancome – A hagyományos francia Lancôme márkát a Lancôme Cils Booster képviseli, amely egy koncentrált szempillanövesztő szérum, amely 4 aminosavat tartalmazó komplexet használ. Tápláló és erősítő tulajdonságokkal rendelkezik.
 • RevitaLash – Növényi kivonatok és peptidek tápláló kombinációja található a jól ismert RevitaLash Advanced szérumban. A márka kínálatában népszerű szemöldökkondicionáló is elérhető.
 • Eveline – Az Eveline márka megfizethető szempilla szérumai közkedveltek regeneráló tulajdonságaik miatt, és alapozóként is használják a szempillaspirál alá.
 • Long 4 Lashes – A Long 4 Lashes szempilla szérum javítja a szempillák állapotát. A szempillák hosszabbnak, simábbnak és élettel telibbnek tűnnek.
 • MakeUp Revolution – Rehab Lash Nourishing tápláló és hidratáló szérum a szempillák növekedésének elősegítésére, megfizethető áron kapható. A könnyen használható applikátornak köszönhetően a termék felvitele gyors és egyszerű.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Lancôme Cils Booster
✔️ használata után a pillák láthatóan erősebbek és sűrűbbek lesznek
✔️ rugalmasságot, puhaságot és fényt kölcsönöz a szempilláknak
✔️ szemészetileg tesztelt
⭐ 100 %15500 Ft Alacsony ár
2.FacEvolution Hairplus
✔️ láthatóbbá teszi a szempillák és a szemöldök pigmentjeit
✔️ táplálja és erősíti a szempillákat
✔️ azonnal felszívódik
⭐ 98 %33500 Ft Alacsony ár
3.Long 4 Lashes
FX5 Power Formula

✔️ erősíti és táplálja a szempillákat
✔️ meggátolja a szempillák kihullását
✔️ támogatja és gyorsítja a szempillák növekedését
⭐ 98 %10450 Ft Alacsony ár
4.RevitaLash Advanced Lash Serum
✔️ egészen a tövüktől mélyrehatóan táplálja a szempillákat
✔️ nagyobb tömeget ad a szempilláknak
✔️ fokozza a szempillák növekedését
⭐ 96 %46000 Ft Alacsony ár
5.M2 Beauté Eye Care
✔️ akár 50%-kal hosszabb és erősebb szempillák
✔️ serkenti az aktív és inaktív gyökereket
✔️ nagyon könnyen alkalmazható
⭐ 94 %43000 Ft Alacsony ár
6.ARTDECO Lash Booster
✔️ fokozza a szempillák rugalmasságát
✔️ intenzíven hidratál és táplál
✔️ hosszúvá és dússá teszi a szempillákat
⭐ 94 %5500 Ft Alacsony ár
7.Eveline Cosmetics SOS Lash Booster
✔️ hosszabbá teszi a szempillákat és dúsítja őket
✔️ professzionális, rugalmas kefével
✔️ érzékeny szemre is megfelelő
⭐ 92 %1500 Ft Alacsony ár