Sport és outdoor

A legjobb távcsövek (recenziók és teszt)

legjobb távcsövekAz alábbi útmutató alapvető választ ad a megfelelő távcső kiválasztásával kapcsolatos kérdéseire. Bár manapság az emberek jól ismerik a modern elektronika bonyolult paramétereit és technológiáit, nem sokat tudnak a távcső tulajdonságairól és rendeltetéséről. Ezért állítottunk össze tippeket a legjobb távcsövekhez, amelyek érdekes ár / minőség arányt kínálnak, és már több ezer elégedett felhasználót győztek meg előnyeikről.

A távcsőnek köszönhetően több tíz-száz méterre lévő tárgyakat tekinthet meg, és felismerheti azokat a részleteket, amelyeket szabad szemmel nem lenne esélye meglátni. Bár ez nem elengedhetetlen túlélési felszerelés, de az elmúlt időkben példátlan jelentőségre tett szert. Ma a kültéri (outdoor) távcső különösen a turisták és a vadászok körében népszerű. Ezeknek köszönhetően több mindent láthat a természetben, jobban tájékozódhat, előreláthatja a veszélyt és a figyelmét a megfelelő irányba irányíthatja. Természetesen a professzionális eszközök széles választéka is rendelkezésre áll, amelyet a katonaság, a repülőterek légi forgalomirányítása, a tervezők, a szerelők és a csillagászok is használnak. A konstrukció kialakítása, a kihasználhatósága, a képességei, de az ára is jelentősen megkülönbözteti őket a személyes használatra tervezett távcsövektől.

Tehát – többet megtudhat arról, hogyan válasszon távcsövet a tevékenység/aktivitás típusa szerint, megmutatjuk az összes fontos paramétert, az árkülönbségeket és a jó nevű gyártókat. Ügyeljen arra, hogy ne hagyja ki a következő táblázatot a jelenleg nagyon jól eladott modellekről. Olvassa el a távcsövek recenzióit is, ahol ezen kívül mindig megtudhat néhány információt a tényleges használatról. Így teljes képet kap, és hisszük, hogy pontosan ki tudja választani a megfigyelési eszközt az Ön igényeinek megfelelően.

A legjobb távcsövek

TermékInfoÉrtékelés
1.Olympus DPS-I 8x40
✅ Távcső - binokuláris, 8× nagyítás
✅ valós látómező: 8 °, látszólagos látómező: 65,6 °
✅ objektív átmérője: 40 mm
✅ uv védelem és dioptria korrekció
✅ tömege: 710 g
📌 24000 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Nikon DCF Monarch 5 8x42
✅ Távcső - binokuláris, 8× nagyítás
✅ valós látómező: 6,3 °, látszólagos látómező: 47,5 °
✅ objektív átmérője: 42 mm
✅ vízálló
✅ tömege: 590 g
📌 131000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.Nikon Action EX 7x50 CF
✅ Távcső - binokuláris, 7× nagyítás
✅ valós látómező: 6,4 °, látszólagos látómező: 44,8 °
✅ objektív átmérője: 50 mm
✅ vízálló
✅ tömege: 1000 g
📌 89500 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.Nikon Aculon A211 Zoom 8-18x42
✅ Távcső - binokuláris, 18× nagyítás
✅ valós látómező: 4,6 °, látszólagos látómező: 35,6 °
✅ objektív átmérője: 42 mm
✅ kompatibilis állvány
✅ tömege: 825 g
📌 55500 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.Nikon Prostaff 7S 8x30
✅ Távcső - binokuláris, 8× nagyítás
✅ valós látómező: 6,5 °, látszólagos látómező: 48,9 °
✅ objektív átmérője: 30 mm
✅ vízálló
✅ tömege: 415 g
📌 80000 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.Vanguard Vesta 460A
✅ Távcső - megfigyelő, monokuláris 45× nagyítás
✅ valós látómező: 2,4 °, látszólagos látómező: 54,6 °
✅ objektív átmérője: 60 mm
✅ vízálló
✅ tömege: 610 g
📌 48500 Ft-tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár
7.Dontop Optics 10x25
✅ Távcső - binokuláris, 10× nagyítás
✅ valós látómező: 5,7 °
✅ objektív átmérője: 25 mm
✅ tömege: 300 g
📌 4500 Ft-tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár

Hogyan válasszon távcsövet

Ha már keresett megfelelő távcsövet, akkor meglephette Önt az extra széles kínálat. Piacunkon több ezer különböző típusú távcsövet talál. Az egyszerű néhány eurós gyerek távcsövektől, a professzionális eszközökig, egy középkategóriás autó árában. A legfontosabb azonban, hogy olyan távcsövet vásároljon, amelyet a legjobban kihasznál, nem fogja zavarni Önt és pontosan olyan tulajdonságokkal rendelkezzen, amelyekre szüksége van. Ugyanis világos, hogy a természetben kóborolva, akár hátizsákkal a hátán, akár puskával, meg fogja nézni a távcső súlyát és méretét, míg a hobbi csillagmegfigyeléshez való távcső esetében nem fogja bánni egy nehezebb állvány jelenlétét sem. Közelítünk, élesítünk és tessék!

Hogyan válasszon távcsövet

Távcsövek felosztása a konstrukció szerint

Már az első pillantásra ez egyértelmű különbség. A monokuláris távcsövet egy szemmel történő megfigyelésére tervezték, míg a binokuláris távcsővel mindkét szemmel egy távoli tárgyat tekinthet meg. Milyen előnyei és hátrányai vannak ezeknek a konstrukcióknak?

Binokuláris távcső

Ha binokuláris távcsővel akarja nézni az Ön előtt lévő világot, akkor alapvetően két monokuláris távcső van a kezében, amelyeket egy központi híd köt össze. Megfigyeléskor bevonja mindkét agyféltekét, amelyek a két kissé különböző képet egy végső, plasztikus képpé egyesítenek. A binokuláris távcsövön (vagy más néven látcső) keresztüli megfigyelés természetes, valósághű képet eredményez, hangsúlyozva a mélységérzetet. Jelenleg ezek a legkeresettebb távcsövek, amelyeket sportolók, turisták és vadászok számára kialakított kivitelezésben is megtalál. Kiváltságaik az objektum 3D-s nézete, a jobb távolságbecslés és egy szélesebb látómező, amely lehetővé teszi, hogy jobban megfigyelhesse az Ön előtt mozgó célpontokat.

Azonban túlnyomó többségük „csak“ 12 x-ig kínál nagyítást (bővebben a Távcső nagyítása című részben). Még akkor is, ha nagyobb zoommal rendelkező modellre bukkan, készüljön fel a képpályákra, amelyeket csak úgy lehet enyhíteni, ha a távcsövet állványra helyezi, vagy egy szilárd tárgyhoz erősíti maga előtt, ami már nem hangzik praktikus megoldásnak a terepen, ahol mozogni szeretne.

Monokuláris távcső

A távoli tárgyakat csak egy szemmel figyeli. A monokuláris távcső kialakítása lehetővé teszi, hogy még nagyon távoli célpontokat is megfigyeljen, mert sokkal nagyobb zoommal van felszerelve, mint a binokuláris távcső (pl. akár 60-szoros). A növekvő nagyítással azonban csökken a látómező és a fényáteresztés, és nő a képút. Ennek eredményeként a monokuláris távcsövet (egyébként teleszkópokat vagy spektrumokat is) kizárólag állványokra helyezik. Nagyobb a méretük és a súlyuk, gazdag lencserendszert tartalmaznak, amely hajlamos a károsodásra esés esetén. Bizonyára vannak kedvelőik.

Alkalmasak madarak távoli fészkeinek, vadon élő ragadozók és csillagok megfigyelésére. Erősen rögzítenie kell őket a terepen, ami azt jelenti, hogy nemcsak távcsövet, hanem a táskát is magával kell vinnie, amelyben az állvány van. Ennek előnye azonban az egyszerű használat (csak fókuszálás/élesítés és nagyítás), valamint a kamera vagy a fényképezőgép csatolásának lehetősége. Könnyedén készíthet felvételeket még nagyon nagy távolságokból is, biztonságos helyzetből.

Távcső nagyítása / közelítése

A távcsövek leírása e két legfontosabb adatot tartalmazza. Mit jelent a „szorzat“ 7 × 42, 10 × 50, 12 × 56, …? Az első szám a távcső nagyítását (közelítését), a második szám az „x“ után pedig mutatja a távcső elülső lencséinek átmérőjét milliméterben. A 10 × 50 távcső 10-szeres zoomot képes kezelni, az első lencsék átmérője 50 mm. Bevezető magyarázat mögöttünk van, térjünk rá a részletekre.

Sok vásárló tévesen úgy véli, hogy minél nagyobb a zoom, annál jobb és használhatóbb a távcső. Ha például olyan modellt választ, amelynek zoomja például 8x, akkor ez azt jelenti, hogy az objektumot, amely 100 m-re van Öntől, a távcsővel úgy látja, mintha csak 12,5 m-re lenne. Hogyan jutottunk erre a számra? Egyszerűen: 8 x 12,5 = 100, vagy akár 100: 8 = 12,5. Ilyen egyszerű átszámítással meghatározhat bármilyen közelítési és orientációs távolságot Ön előtt.

A kisebb zoom azonban lényegesen több előnnyel jár. Ha a 10x-nél nagyobb nagyítású távcsövet választja, akkor meg kell békélnie kisebb látómezővel (sokkal kevesebbet fog látni a környező környezetből), valamint alacsonyabb fényerővel (gyenge fényviszonyok esetén – szürkület, köd – szinte semmit nem lát maga előtt). Állványra van szükség 12x-es zoomtól a bosszantó képutak kiküszöbölése érdekében. Ezért a legnépszerűbb távcsövek 5x, 7x és 8x nagyítással rendelkeznek.

Lencseméret és lencse fényereje

Térjünk át a „szorzat“ második részére. Már tudja, hogy ez az elülső lencse milliméterben kifejezett átmérője. Elvileg érvényes, hogy minél nagyobb az átmérő, annál jobb a távcső fényáteresztése. Ez azt jelenti, hogy gyenge megvilágítás mellett is jó részleteket láthat a megfigyelt célpontról. A fény ugyanis az elülső lencséken keresztül jut be a távcsőbe.

A nagyobb átmérővel együtt azonban természetesen a távcső mérete is növekszik. Ezért alaposan meg kell fontolnia, hogy milyen méretű távcsövet szeretne magával vinni. De azonban felejtse el, hogy a legkisebb távcsövet keresse, ha az időjárástól függetlenül jó megfigyelési feltételeket szeretne.

Annak érdekében, hogy ne legyen kevés matematikából és kölcsönös összefüggésből, közelítsünk egy másik fontos fogalomhoz – a lencse fényerejéhez. Úgy számolhatja ki, hogy a lencse átmérője mm-ben osztva a nagyítással és ez a négyzeten. Ha 10 × 50 távcsője lenne, akkor a következőképpen számolna: (50: 10) = 5; 5 – a másodikon = 25. Minél nagyobb a szám, annál tisztább a kép.

Látómező szélessége

Nagyítás növelésével a látómező szélessége csökken. A látómező alatt a távcső előtt megfigyelt kúp alakú teret lehet elképzelni. Ha nagyobb helyet kíván megfigyelni, ne válasszon 8x-nál nagyobb nagyítású távcsövet.

A távcső paramétereiben megtalálja a látómező szélességét is. Általában 1000 méter távolságnál van megadva. Például 8x-os nagyításkor egy 110-140 m széles mező látható, míg a 10x-es nagyításnál csak egy 90-110 m széles szakaszt lát.

milyen távcsövet vásárolni

Távcsövek felosztása felhasználás szerint

Ha soha nem szerette a fizikát és az optikát, akkor is van remény, hogy pontosan az igényeinek megfelelő távcsövet tudja kiválasztani. Ezeket a megfigyelési eszközöket néhány kategóriába sorolják a rendeltetésük szerint. Már az elnevezésük alapján egyértelmű, hogy melyik területen fognak kitűnni, és hol veszi a legnagyobb hasznát. Ezek olyan konstrukciók, ahol az optimális megfigyelési tulajdonságok összhangban vannak a súllyal, a mérettel és a tartóssággal, amelyet az adott tevékenység során a legjobban értékelni fog.

⏩ Sport távcsövek

A stadionokban zajló sportesemények megfigyelésére vannak tervezve. A hangsúly az állandó fókuszon és egy rendkívül széles látómezőn van. Olyan tulajdonságokat hordoznak, mint a permafocus, wide vagy extra wide. Kompakt méretekkel rendelkeznek, némelyik még a zsebében is elfér, így nem fogja velük felhívni magára a figyelmet. Beéri a 7x-ig nagyítással.

⏩ Turisztikai távcsövek

Ugyancsak szabadságra, autós túrákra való távcsövekként vagy univerzális távcsövekként vannak jelölve (bár erről itt lehet vitatkozni). Itt található a legkülönbözőbb zoom, objektív átmérő és minőségi különbség. A gyártók úgy tervezik meg őket, hogy könnyen hordozhatóak legyenek – magával viheti ezeket az autóban, és súlya nem zavarja Önt, még akkor sem, ha a vállára vagy a nyakába dobja. Mivel valószínűleg nem visz magával állványt, tájékozódjon a legfeljebb 8x-os zoom és 42 mm-es objektív átmérőjű modellek között. Ha a felszereltségükben gumírozott felületet is kapnak, a véletlen esésekkel szembeni ellenállásuk nagyobb lesz.

⏩ Vadász távcső

A vadászt valószínűleg nem riasztja vissza a rossz idő. Ha ősszel és télen is tölt időt a hegyekben, akkor nagy fényáteresztést biztosító távcsövekre lesz szüksége. Ködben, esőben, szürkületben vagy hóban is jó láthatóságot nyújt a célpontra. Válasszon olyan modellek közül, amelyek objektív-átmérője legalább 50 mm, nagyítása 8-10x-es. Ezek nagyobb méretű távcsövek, ami azonban megbocsátható. Jellegzetes vadászati ​​/ katonai dizájnjuk van, és a jobbak pedig éjjellátók.

⏩ Tengeri / jacht távcső

A hermetikusan lezárt távcsövek ellenállnak a bepárásodásnak, és ha belecsúsznak a vízbe, semmi sem történik velük. A hangsúly nem csak a nagy konstrukciós/szerkezeti ellenálláson van, hanem a kiváló láthatósági tulajdonságokon is, csökkent látási viszonyok mellett. Kapható monokuláris formában, amely szilárd konzolra van felszerelve, de a matrózoknak szánt binokuláris távcsövek is népszerűek. Általában beépített iránytűt tartalmaznak, amely a megfigyelt képen is tükröződik a jobb orientáció érdekében a tengeren, ahol gyakran nincs más szilárd pont. Az optimális zoom 7x, az objektív átmérője ne legyen kevesebb 45-nél.

⏩ Ornitológiai/madártani távcső

Szeret fészkelő madarakat megfigyelni? Lenyűgözi a vonuló madárállomány? Akkor biztosan tudja, hogy bármely személy közeli előfordulása megzavarhatja és megijesztheti őket. Ideális esetben jó minőségű, állványos monokuláris távcsőre van szükség, amely lehetővé teszi, hogy fényképezőgép vagy videokamera csatolását a lenyűgöző képek létrehozásához.

⏩ Egyéb fajták

Nem szabad megfeledkeznünk más típusú, speciális célú távcsövekről. Ide tartoznak különösen:

  • csillagászati teleszkópok vagy távcsövek speciális szűrőkkel a Nap, a Hold és az éjszakai égbolt megfigyelésére;
  • katonai távcsövek, melyek rendkívül ütésállók, kompaktak és fejlett éjjellátó távcsövek;
  • zsebtávcsövek, amelyek elférnek a dzseki zsebében. Alkalmasak sportesemények, koncertek megtekintésére, vagy ha rendszeres futás közben szeretné megtekinteni a környezetet.

Videó

Távcsövek ára

Mennyit fizet a minőségi távcsőért?

✅ Távcsövek 17500 forintig – Alap a nem igényeseknek

Már az alap árkategóriában találhat távcsövet, amely egész jól ellátja fő feladatát. Nem kell sokat befektetnie ahhoz, hogy egy alapvető természetfigyelésre való távcsővel rendelkezzen a hegyi kirándulások során. A legtöbb modell könnyű, kompakt és nem sok helyet foglal el a hátizsákban. Vigyázni kell, mert leesés esetén károsodhat. Ha éjjellátó és tökéletes optikával rendelkező tartós távcsövet keres, csak a magasabb árcédulával ellátott modelleket vegye figyelembe.

✅ Távcsövek 70000 forintig – Ár-érték arány

17500–70000 forintos áron a kínálat már olyan széles, hogy részletekig kiszűrheti igényeit. Nagy eséllyel talál egy olyan modellt, amely egyesre teljesíti az elvárásait. A kategóriában megtalálja a jelenleg legkelendőbb, jó nevű gyártók távcsöveit. A képalkotó képességek már nagyon jók, még rossz fényviszonyok mellett is. Élvezni fogja a nedvességgel vagy eséssel szembeni fokozott ellenállást is.

✅ Távcsövek 70000 forinttól – Kiváló minőség és nagy ellenálló képesség

A leggazdagabb termékkategória, amelyet a sokszínűség, a tökéletes optika, a modern technológiák és a nagy ellenálló képesség jellemez. Ha távcsőre van szüksége a munkához, vagy 100%-os áttekintést szeretne kapni a természetben a szabadtéri tevékenységek során, akkor a figyelmét egy magasabb árral rendelkező távcsőre kell összpontosítania. Itt megtalálja a legjobb monokuláris és binokuláris modelleket különböző kategóriákban, mint vadász, csillagászati, megfigyelő, katonai távcsövek.

A legjobb távcső márkák

Átnéztük a távcső teszteket, és találtunk bennük olyan márkákat, amelyek modelljeikkel a legjobb minősítést kapják, és a felhasználói tapasztalatok szerint is a sikeresebbek között vannak. Itt egy rövid lista:

  • Olympus – A japán márka egyet jelent a kiváló minőségű optikai és digitális precíziós technológiával. A távcső kínálata kiváló minőségű megfigyelő darabokat tartalmaz, első osztályú optikával.
  • Nikon – A világvezető klasszikus és digitális fényképezőgép-gyártót nem kell nagyon bemutatatni. A közép és a magasabb árkategóriában számos jól megtervezett modellt talál, magas minősítéssel.
  • Bresser – A német Bresser márka az egyik vezető optikai műszergyártó és beszállító Európában. Kínálata széles, minden típusú távcsövet megtalál az összes árkategóriában. A gyártó tudja, hogyan tervezzen alkalmi túrákhoz egy alaptávcsövet, valamint egy korszerű eszközt részletes megfigyeléshez igényes körülmények között.
  • Levenhuk – Az egyik legnagyobb amerikai optikai műszergyártó minőségi vadász- és túratávcsöveket kínál, amelyek ergonomikus kialakításukkal és nagy optikai teljesítményükkel szólítják meg Önt.
  • Celestron – A Celestron gyártó több mint 60 éve specializálódik kiváló minőségű csillagászati ​​teleszkópokra, különféle méretben és kivitelben. A sikeres monokuláris megfigyelő eszközök kategóriájukban a legkeresettebbek.

ornitológiai távcső

Gyakran ismételt kérdések – GYIK/FAQ

Érdemes zoom távcsövet vásárolni?

A távcsövek szakértői nem tudnak nagyítást előállítani a binokuláris távcsövön csak úgy ízlés szerint. A változtatható nagyítású (zoomos) távcsövek általában az új vásárlókat csábítják el. Egy ilyen távcső lehetővé teszi a nagyítás (zoom), így a megfigyelt objektum méretének és részleteinek megváltoztatását. Bár ez csábítóan hangzik, a hátrányok a következők: kisebb látómező, bonyolult, károsodásra hajlamos optika, magasabb ár, súly, valamint a beállításhoz és az átállításokhoz szükséges bizonyos ismeretek. Ha továbbra is vonzza az ilyen módon felszerelt távcső, nézze meg azon neves gyártók kínálatát, akik egész jól kidolgozták ezt a technológiát is.

Fontos, hogy a távcső nitrogéngázzal legyen töltve?

Ha olyan hőmérséklet-igényes környezetben mozog, ahol nagy a párásodás vagy a ködképződés veszélye, mindenképpen fektessen be nitrogénnel töltött távcsőbe. A távcső optikája szintén védett a por és a penész ellen, és a távcső még a következő generációt is kiszolgálja.

Szükséges-e megnövelt ellenálló képességű / vízálló távcső?

Ha időnként elmegy a természetbe, mindenképpen jobb, ha olyan távcsövet szerez be, amely kisebb esőt vagy megnövekedett páratartalmat képes kezelni. Egyes modellek (különösen a tengeri távcsövek) még vízállók is, és károsodás veszélye nélkül vízbe meríthetők. Egy ilyen konstrukció már magasabb árcédulával rendelkezik.

Mit jelent, ha a távcső éjjellátó?

Éjszakai szabadtéri tevékenységek, keresés, vadászat vagy a tárgy őrzése szempontjából érdekes alternatíva lehet az éjjellátó távcső. A távcső feldolgozza a hold és a csillagok maradék fényét. Zöldes kép keletkezik, ahol a megfigyelt tárgyak körvonalait láthatja, mintha ködben lenne. Az éjjellátó eszközök első, második, harmadik vagy negyedik generációs technológiával vannak felszerelve (ez a típus a maradék fényt többszörösére erősíti).

Milyen távcsövet vásároljon a gyerekeknek?

A szokásos távcsővel összehasonlítva a gyermek távcső kisebb, könnyebb és ellenállóbb a durva bánásmóddal szemben. A legolcsóbbakat 2450 forint alatti áron megvásárolhatja, de ez inkább egy játék az udvarra, egy megfelelő felszereléssel rendelkező gyermek keresőnek. Ugyanakkor többször drágább eszközöket is talál, amelyek jól illeszkednek a gyermekek kezébe, és ugyanakkor ideális képalkotó tulajdonságokat biztosítanak. Tökéletesek táborokba, erdő felfedezéséhez és térbeli tájékozódás fejlesztéséhez. A gyermek távcsövek lencséjének átmérője 25-35 mm, a zoom pedig 8x-os lehet. Ne felejtse el a távcső használatának első szabályát, amelyet meg kell tanítania a gyermekének is – soha ne nézzen a távcsövön keresztül a napba!

TermékInfoÉrtékelés
1.Olympus DPS-I 8x40
✅ Távcső - binokuláris, 8× nagyítás
✅ valós látómező: 8 °, látszólagos látómező: 65,6 °
✅ objektív átmérője: 40 mm
✅ uv védelem és dioptria korrekció
✅ tömege: 710 g
📌 24000 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Nikon DCF Monarch 5 8x42
✅ Távcső - binokuláris, 8× nagyítás
✅ valós látómező: 6,3 °, látszólagos látómező: 47,5 °
✅ objektív átmérője: 42 mm
✅ vízálló
✅ tömege: 590 g
📌 131000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.Nikon Action EX 7x50 CF
✅ Távcső - binokuláris, 7× nagyítás
✅ valós látómező: 6,4 °, látszólagos látómező: 44,8 °
✅ objektív átmérője: 50 mm
✅ vízálló
✅ tömege: 1000 g
📌 89500 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.Nikon Aculon A211 Zoom 8-18x42
✅ Távcső - binokuláris, 18× nagyítás
✅ valós látómező: 4,6 °, látszólagos látómező: 35,6 °
✅ objektív átmérője: 42 mm
✅ kompatibilis állvány
✅ tömege: 825 g
📌 55500 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.Nikon Prostaff 7S 8x30
✅ Távcső - binokuláris, 8× nagyítás
✅ valós látómező: 6,5 °, látszólagos látómező: 48,9 °
✅ objektív átmérője: 30 mm
✅ vízálló
✅ tömege: 415 g
📌 80000 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.Vanguard Vesta 460A
✅ Távcső - megfigyelő, monokuláris 45× nagyítás
✅ valós látómező: 2,4 °, látszólagos látómező: 54,6 °
✅ objektív átmérője: 60 mm
✅ vízálló
✅ tömege: 610 g
📌 48500 Ft-tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár
7.Dontop Optics 10x25
✅ Távcső - binokuláris, 10× nagyítás
✅ valós látómező: 5,7 °
✅ objektív átmérője: 25 mm
✅ tömege: 300 g
📌 4500 Ft-tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új távcső kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb távcsövet.