Sport és outdoor

A legjobb teniszütők (recenziók és teszt)

 legjobb teniszütőkTeniszütő nélkül egyszerűen nem lehet teniszezni. Ez a fajta sport felszerelés elengedhetetlen és szüksége van rá már az első ütés kísérletektől kezdve. Számos fontos technikai paraméter dönti el, hogy egy teniszütő illeszkedik-e a kezébe, lehetővé teszi-e a fejlődését és az ellenfél legyőzését. Vessünk egy pillantást arra, hogy hogyan válasszuk ki a megfelelő teniszütőt. Azt is javasoljuk, hogy nézze meg a táblázatot az egyes kategóriák legjobb teniszütőivel – haladó, szabadidős és kezdő teniszezők számára.

Miért jobb teniszütőt vásárolni, mint pályán vagy klubban bérelni? Mivel több egyedi követelményt kombinálhat saját ütőjében – a szintjétől és képességeitől kezdve az ütő kialakításáig, ami befolyásolhatja a teniszlabda elütésének sebességét és pontosságát. Ha kezdő vagy szabadidős játékos, akkor a kényelemre és a minőséghez megfelelő árra helyezi a hangsúlyt. A profi ütőt még nem használná ki, de ezen elegáns fehér sportra a kiadása valószínűleg több lenne.

Az átfogó kép kialakításához valódi felhasználói véleményekre is szükség van. Ezért átnéztük a teniszütők recenzióit, szakmai teszteket és diszkussziókat. A játékban szerzett tapasztalatokkal teljesebb lehet az ütőről a kép, mivel a sportboltokban a leírások gyakran csak az alap numerikus adatokra vannak csonkítva, amelyek nem teljesen érthetőek a laikusok számára. A teniszütők kiválasztásakor azonban a vélemények nagyon szubjektívek. Ami teljesen megfelel az egyiknek, az nagy csalódást lehet a másik számára. Ezért választási útmutatónk tartalmaz egy listát azokról a márkákról, amelyek kínálatban minőségi teniszütőket talál, nagyon jó minősítéssel.

A legjobb teniszütők

TermékInfoÉrtékelés
Haladó és profi játékosoknak
1.Babolat Pure Strike Lite
✅ Teniszütő - húrozatlan, fejnehéz
✅ hossza: 68,5 cm, ütőfelület: 645 cm2
✅ midplus fejméret, grip vastagsága: 3
✅ tömege: 265 g
📌 54000 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Babolat Pure Aero Lite 2019 G3
✅ Teniszütő - húrozatlan, nyélnehéz
✅ hossza: 68,5 cm, ütőfelület: 645 cm2
✅ midplus fejméret, grip vastagsága: 3
✅ tömege: 270 g
📌 58000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.Wilson Roland Garros Team
✅ Teniszütő - húrral, fejnehéz
✅ hossza: 69,2 cm, ütőfelület: 658 cm2
✅ midplus fejméret, grip vastagsága: 2
✅ tömege: 267 g
📌 42000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
Kezdőknek és középhaladó játékosoknak
1.Head IG Speed 23
✅ Teniszütő - húrral, középen kiegyenlített
✅ hossza: 58,5 cm, ütőfelület: 615 cm2
✅ midplus fejméret
✅ tömege: 215 g
📌 18000 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Wilson Blade Feel 100
✅ Teniszütő - húrral, középen kiegyenlített
✅ hossza: 68,5 cm, ütőfelület: 645 cm2
✅ midplus fejméret, grip vastagsága: 1
✅ tömege: 302 g
📌 32000 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
3.Babolat Pulsion 102
✅ Teniszütő - húrral, középen kiegyenlített
✅ hossza: 68,5 cm, ütőfelület: 660 cm2
✅ midplus fejméret, grip vastagsága: 2
✅ tömege: 270 g
📌 33500 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár

Hogyan válasszon teniszütőt

A következő sorok elolvasása után képes megbízhatóan megkülönböztetni, hogy egy teniszütő kezdő vagy haladó játékos számára alkalmas-e. Ismerje meg azt a számos számot, amelyek alapján összerakja a mozaikot és segít eligazodni Önnek az ideális sportfelszerelés megtalálásában. Ez nem olyan nehéz, mint amilyennek első pillantásra tűnik. A legfontosabb az, hogy gondoljuk a játék örömére, és éljünk a fejlődés lehetőségével.

Mire kell összpontosítani? Ha szűkíteni szeretné a választékot néhány megfelelő ütőre, a döntő a következő lesz:

 • ütő súlya
 • ütőfej mérete
 • ütő egyensúlya
 • markolat (grip) kialakítása

További jelentős tényezők a teniszező képességei, neme, a teniszütő ára, de a márkája is.

Hogyan válasszon teniszütőt

⏩ Ütő súlya

Az ütő súlya grammban van megadva, és „felnőtt“ méretek esetén ez húr nélküli súly. Az ütők felosztása súly szerint:

 • Könnyű ütők – súlya körülbelül 220 – 280 g: Kifejezetten gyermekek, juniorok, kezdők és nők számára készültek. Ezek könnyen használható ütők, amelyeket kisebb erejű játékosok számára terveztek. A kéz nem fárad el gyorsan, ezért nem is kell versenykondícióban lennie. Hátránya azonban az alacsonyabb pontosság és erő a labda elütésekor.
 • Közepesen nehéz ütők – súlya 280 – 310 g: Haladó teniszezőknek és sportolóknak készültek. Az ütő irányításához már rendelkeznie kell egy bizonyos kondícióval és erővel a kezében. Jobb lendületet és pontosságot hoz a játékba. Egy profi teniszező számára azonban még mindig instabil lenne.
 • Nehéz ütők – súlya 310 g-tól: Hivatásos teniszezők számára készültek. Ahhoz, hogy egy teniszező előnyére dolgozzon, tökéletesen el kell sajátítani a technikát és elegendő erőnek kell lenni a kézben. A jutalom a nagy pontosság, a stabilitás és a gyors lendület.

⏩ Ütőfej mérete

Az ütőfej az ütő legfontosabb része. Ez tartalmazza a húrozást. Az ütőfej területének nagysága négyzetcentiméterben vagy négyzet hüvelykben van megadva. Minél nagyobb az ütő feje, annál nagyobb az esélye, hogy képes lesz eltalálni a labdát, de mivel az ütőfej területe növekszik, az irány pontossága csökken, és előfordulhat, hogy a labda nem oda kerül, ahova szánta. Hogyan válasszuk ki a teniszütőt az ütőfej mérete szerint? Ismét a játékos képessége lesz a döntő tényező.

 • Nagy ütőfej (Over-size, több mint 690 cm2): Ideális méret kezdőknek és „ünnepi“ játékosoknak. A nagyobb terület növeli annak esélyét, hogy eltalálja a labdát, és a kudarc első percei után nem hagyja ott a játékot. A nagy ütőfejjel rendelkező ütők azonban kevésbé pontosak.
 • Közepes ütőfej (Mid-plus, 600–690 cm2): Egy játékos számára, aki önmagát haladónak minősíti, az ilyen ütőfej méret az előnyök és hátrányok optimális arányát biztosítja. A húrterület mérsékelten nagy és egyúttal mérsékelten pontos is, de teret ad a fejlődésre, valamint az aktív játék és a győzelem örömére.
 • Kis ütőfej (Mid-size, 600 cm2-nél kisebb): Ez egy olyan méret, amelynek előnyeit a profi játékos fogja értékelni. A kisebb ütőfej-területnek kisebb a sweet spotja is (optimális találati pont), és nagy pontosságot igényel. Ugyanakkor a profi játékosok nagyobb ütéserőt tudnak generálni, és a labda nagy sebességgel repül.

⏩ Ütő egyensúlya

A harmadik, nem kevésbé fontos paraméter az ütő egyensúlya, azaz a súlypont vagy más néven az egyensúlyi pont elhelyezkedése. Ez centiméterben vagy milliméterben van megadva, és a nyél végétől az ütő közepe felé eső távolság. A teniszütő súlypontja lehet az ütőfejben, középen vagy a nyélben.

Hogyan befolyásolja ez a súlyeloszlás a játék karakterét?

 • Fej-nehéz – 345 mm vagy nagyobb: A fejbe helyezett súlypont segít felerősíteni az ütést. Egy ilyen egyensúly különösen alkalmas kezdőknek, akiknek még nincs olyan kondíciójuk, hogy megfelelő lendületet adjon az ütésnek.
 • Kiegyensúlyozott – 325 és 345 mm között: Kompromisszum, ideális haladó játékosok számára, akik már tudják, hogyan kell kezelni az ütőt. Minél közelebb van a súlypont a kéz felé, annál nagyobb lehet az ütő súlya, és nem fogja annyira érezni a kezében.
 • Nyél-nehéz – kevesebb, mint 325 mm: Professzionális teniszezők számára alkalmas megoldás. Lehet, hogy az ütő, amelynek súlypontja a kezében van, nagyobb súlyú, de még mindig nem fárasztja feleslegesen a kezét. Ugyanakkor az ütő feje könnyebb, manőverezhetőbb, gyorsabb, de egy teniszlabda eltalálásához már jelentős erőre van szükség.

Megjegyzés: Két azonos súlyú ütő eltérő súlyúnak érezhető a kézben. A fejegyensúlyú ütő nehezebbnek tűnik, a nyélegyensúlyú ütő könnyebbnek érezhető.

⏩ Markolat (grip) kialakítása

A megfelelő markolatméretet sok szabadidős teniszező alábecsüli. A markolat nem megfelelő mérete befolyásolja a játék minőségét, de különösen – a csukló, a könyök sérülésének gyakori oka és a kéz általános túlterhelésének is. A markolatok egyedi méretei nemcsak hosszában, de különösen vastagságában különböznek egymástól. Az alapvető európai markolatméret a következő:

 • L0 méret – grip, amely az első gyermekütőknél használt
 • L1 méret – grip, amely alkalmas junioroknak és nagyon kis kezű nőknek
 • L2 méret – grip, amely a legtöbb nő számára megfelelő
 • L3 méret – grip, amely alkalmas nagyobb kezű nőknek és kisebb kezű férfiaknak
 • L4 méret – grip, amely a legtöbb férfi számára megfelelő
 • L5 méret – grip, amely alkalmas nagy kezű férfiak számára

Megjegyzés: Ha véletlenül kisebb gripet választana, akkor is megmenthető a helyzet. Használhat grip szalagot a markolaton, amely növeli a grip teljes méretét (különösen vastagságát). A nagy markolatból, ami kényelmetlen a kezében azonban már nem lehet eltávolítani.

minőségi teniszütők

⏩ Ütő hossza

Legalább az ütő hossza miatt nem kell aggódnia a választás során.

A felnőtt játékosok számára a teniszütők hossza általában 685 mm, vagyis 27 hüvelyk.

A kivételes csoport a hosszabb ütők (715 – 736,6 mm), amelyek alkalmasak a magas teniszezők számára, kétkezes játékra és intenzívebb, erőteljesebb ütéshez. Ezek ellentéte a rövidebb ütőkv kis csoportja, 680 mm alatt, alkalmas juniorok és alacsony nők számára.

⏩ Keret merevsége

A merev keret ugyanúgy reagál a teniszhúr minden helyén, de fel kell készülni arra, hogy több rezgést visz át a kezébe, és jobban elfárad játék közben. Éppen fordítva viselkedik egy flexibilis (rugalmas) keret, ahol már a teniszezőnek kell átvennie a labda irányítását.

 • Merev keretű ütők – RA 70 és több: Alkalmi játékosok számára alkalmas, akik nem bánják a rezgések kézre való átvitelét. Kevesebb tapasztalattal is elüti a labdát.
 • Közepesen merev keretű ütők – RA 50 – 70: Ideális megoldás haladó játékosok számára.
 • Rugalmas keretű ütők – RA 50-ig: A rugalmasság megtalálható a kis ütőfejű ütőknél, tapasztalt teniszezőre van szükségük. A jutalom az alacsony kézfáradtság és a grip minimális rezgése.

⏩ Keret szélessége

Vagy másként az ütő profilja. Ez az érték centiméterben vagy milliméterben van megadva. 17 mm-től (profi ütők) és 30 mm-ig (ütők alkalmi használatra) terjedhet. A keskeny keretnek köszönhetően az ütő gyors és mozgékony, kevesebb légellenállással rendelkezik. A vastagabb keret nagyobb erőt ad az ütésnek, így nagyobb az esélye, hogy eltalálja a labdát, még akkor is, ha a nyári szezonban csak néhányszor ugrik be a teniszpályára.

⏩ Teniszütő húrozása

Jó tudni, hogy a felnőtteknek való teniszütőket, főleg a jobbakat, biztosan húr nélkül árulják. Maga a húrozás súlya azonban nem haladja meg a 15 g-ot, így az ütő konstrukciójának optimális egyensúlyát minimálisan befolyásolja. Ami már befolyásolja a játék minőségét, az a rövid és hosszú húrok száma.

Minél több a húr, annál több energiát nyel el a húrozás a labdától. Ezért talál kevesebb húrt (16 x 19) a professzionális teniszütőkön. A húrozás elegendő lendületet, sebességet ad a labdának, de rövidebb az élettartama. A szabadidős ütőkön a húrozás sűrűbb (18 x 20). Hosszabb ideig kibírja, de kevesebb energiát ad a labdának.

Hogyan vásároljunk teniszütőt

Teniszütők ára

Mennyit fog fizetni egy teniszütőért a kis junior számára, és mennyibe fog kerülni egy jól összeállított márkás modell?

✅ Teniszütők 17500 forintig

Ebben az árkategóriában elsősorban a teniszezéshez szükséges alap gyermek és junior teniszütők találhatók. Súlyosabbak, nagyobb a fejük és szélesebb a keretük. Az első edzések után azonban a kis játékos elégedett lesz az első sikeres ütésekkel.

✅ Teniszütők 35000 forintig

A második kategóriában a választék átlagon felüli. Ide irányul minden olyan felnőtt szabadidős és haladó teniszező figyelme, akik az optimális ár / minőség és ár / teljesítmény arányt keresik.

✅ Teniszütők 35000 forinttól

A felső határ nélküli kategória tele van minőségi teniszütőkkel a haladó és profi teniszezők számára. Itt neves márkák modelljeit találja, amelyeknek köszönhetően tökéletes teljesítményt nyújt a pályán.

A legjobb teniszütő márkák

Érdekeltek minket a teniszütő tesztek és a tapasztalt játékosok véleménye. Ha biztos akar lenni abban, hogy minőségi kialakítást választ, amely teljes mértékben figyelembe veszi az igényeit, válasszon a következő márkák széles választékából.

 • Wilson – Az amerikai márka a sportfelszerelések hagyományos gyártói közé tartozik. Jelentős erőfeszítéseket szentel a teniszütők fejlesztésére. Az ütők része a fejlett ütőfej stabilizáló rendszerek és a szabadalmaztatott ütőprofilok.
 • Babolat – A tenisz szortiment egyik legrégebbi márkáját a franciaországi Lyonban hozták létre. Rendkívül népszerű, különösen a hivatásos teniszezők körében, még Rafael Nadal sem kételkedik a minőségében.
 • Head – Világvezető sporteszközök és ruházati cikkek gyártója. A haladó játékosok számára az egyik legjobb teniszütő ötvözi a magas játékkényelmet, a kiváló kezelhetőséget és a pontos lendülést. Különösen a tapasztalt férfi – teniszezők körében népszerű.
 • Yonex – A japán tenisz- és tollaslabda márka komoly versenytársa lett a globális nagy márkáknak. Nagy pontosságra épült, és érdekes, hogy számos paraméterben felülmúlhatja a profi játékosok csúcsminőségű ütőinek paramétereit.
 • Dunlop – A Grand Slam kezdete óta a Dunlop márkanév a kor leghíresebb teniszezőivel kapcsolható össze. Az ütőknek kiváló az alkalmazkodóképessége, lehetővé teszik a játékos számára, hogy védekezően és támadóan játsszon, könnyen irányíthatók, de óriási erőt képesek generálni.
 • Artengo (Decathlon) – Népszerű, megfizethető teniszütők gyermekek és juniorok számára. Ideális ezen ütősporttal való első ismerkedéshez. Kizárólag a Decathlon üzletláncban találja meg.

teniszütő Head

Milyen teniszütőt vásároljon kezdő / haladó / versenyző számára?

Teniszütők kezdőnek / juniornak

Az első teniszütőnek általában nem a teljesítményre kell épülnie, ezért nem kell nagy összegeket fektetnie bele. Fokozatosan finomítania kell a lendületet és a sebességet, de még korábban magabiztosnak kell éreznie magát a pályán, hogy ne fusson el első kudarcok után. A kezdők számra az ütő könnyű (280 g-ig) és fej-nehéz. Az ütőfej közepes vagy nagy (690 cm2 felett). Ezért természetesen nagyobb az esély arra, hogy kisebb pontosság esetén is eltalálja a labdát, és megbocsátja Önnek a játéka tökéletlenségeit.

Teniszütők haladónak

Minél több időt tölt el játékkal, annál magasabbak lesznek az erő, az irányíthatóság, a nagyobb pontosság és sebesség követelményei. A rendszeres edzés biztosította, hogy könnyedén eltalálja a labdát. Ezért természetesen az első ütőjétől eltérő paraméterekkel rendelkező teniszütőkre fog koncentrálni. Koncentráljon a közepesen nehéz ütők kínálatára (280 – 310 g-os), kiegyensúlyozottakra, közepes vagy kisebb ütőfejjel (kevesebb, mint 660 cm2).

Teniszütők versenyzőknek

Egy tapasztalt játékos nem csak a szép nyári időjárásban és a szabadság idején teniszezik. Bármikor, bármely szezonban játszik, és fokozatosan benevez a turnékra. Kiváló technikával rendelkezik, és képes az ütésbe annyi energiát átvinni, hogy a labda oda kerüljön, ahova szükséges. Nem hiányzik belőle a kondíció, a sebesség vagy a pontosság. Ezért kinyújtott kézzel is rendkívül pontos, gyors és manőverezi a teniszütőt. A haladó versenyzők főként a nehéz ütőkre koncentrálnak (310 g-tól), nyél-nehéz és kis ütőfejjel (kevesebb, mint 620 cm2).

Mi a különbség a férfi és a női teniszütő között?

A nők átlagosan alacsonyabbak, mint a férfiak, és kisebb a kezük. Fontos a megfelelő hosszúság kiválasztása. A 685 mm hosszú szabványos ütők mellett rövidebb ütők is elérhetők a nők számára. Miután megfogta a grip közepét, a föld felé mutató ütő nem érintheti közvetlenül a talajt. Ha az ütő túl hosszú, akkor rendszeresen a talajhoz ér.

Ugyanakkor figyeljen a grip méretére. Inkább válasszon egy kicsit kisebb gripet, és oldja meg a rezervát egy grip szalaggal. Ha a fogantyú markolata kezdettől fogva túl vastag, görcsöt és fájdalmat okoz a csuklójában és a könyökében.

TermékInfoÉrtékelés
Haladó és profi játékosoknak
1.Babolat Pure Strike Lite
✅ Teniszütő - húrozatlan, fejnehéz
✅ hossza: 68,5 cm, ütőfelület: 645 cm2
✅ midplus fejméret, grip vastagsága: 3
✅ tömege: 265 g
📌 54000 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Babolat Pure Aero Lite 2019 G3
✅ Teniszütő - húrozatlan, nyélnehéz
✅ hossza: 68,5 cm, ütőfelület: 645 cm2
✅ midplus fejméret, grip vastagsága: 3
✅ tömege: 270 g
📌 58000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.Wilson Roland Garros Team
✅ Teniszütő - húrral, fejnehéz
✅ hossza: 69,2 cm, ütőfelület: 658 cm2
✅ midplus fejméret, grip vastagsága: 2
✅ tömege: 267 g
📌 42000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
Kezdőknek és középhaladó játékosoknak
1.Head IG Speed 23
✅ Teniszütő - húrral, középen kiegyenlített
✅ hossza: 58,5 cm, ütőfelület: 615 cm2
✅ midplus fejméret
✅ tömege: 215 g
📌 18000 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Wilson Blade Feel 100
✅ Teniszütő - húrral, középen kiegyenlített
✅ hossza: 68,5 cm, ütőfelület: 645 cm2
✅ midplus fejméret, grip vastagsága: 1
✅ tömege: 302 g
📌 32000 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
3.Babolat Pulsion 102
✅ Teniszütő - húrral, középen kiegyenlített
✅ hossza: 68,5 cm, ütőfelület: 660 cm2
✅ midplus fejméret, grip vastagsága: 2
✅ tömege: 270 g
📌 33500 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új teniszütő kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb teniszütőt.