Szépség és kozmetika

A legjobb krémek striák ellen (recenziók és teszt)

legjobb krémek striák ellenMelyek a legjobb krémek striák ellen? A striák a nőket, de a férfiakat is gyötrik, bár inkább a szebbik nemnek tulajdonítják ezeket. Ugyanis a nő életében több „lehetőség“ van a striák kialakulására. Hogyan lehet megállítani a striák kialakulását? Hogyan lehet megszabadulni tőlük és csökkenteni a láthatóságukat?

A következő cikkben megtudhat számos fontos információt arról, miért képződnek a striák, valamint arról, hogyan lehet ellenük küzdeni. Minden terhes nő számára ijesztő, akinek a teste a terhesség alatt jelentős változásokon megy keresztül. Ezek a bőrön is tükröződhetnek. Ha a has, a comb, a csípő, az emlő és a fenék bőre nem képes alkalmazkodni (vagy ha a striákra való hajlamot örökölte), akkor súlygyarapodás esetén világos, rózsaszínű vagy lila repedések is megjelennek, amelyek sajnos nem tűnnek el teljesen a szülés után sem. Ezért a nők már előzetesen foglalkoznak a hatékony megelőzéssel, leggyakrabban bőr megfelelő táplálásának formájában az igénybevett bőr számára. Ez azonban nem csak a terhes nők problémája. A striák kialakulása összefügg a pubertáskori gyors növekedés időszakával, a súly változásával, és a férfiaknál az izomtömeg célzott építése esetében is előfordul.

Ne hagyja ki a striák elleni minőségi készítmények választékát. Több száz recenziót, több diszkussziót néztünk át, és még a személyes tapasztalatok alapján is kialakítottunk egy képet ezek hatásáról és pozitív eredményeiről. Ezek a striák elleni krémek az ár / minőség arányban a legjobbak közé tartoznak, amelyeket otthoni alkalmazásra vásárolhat. A siker alapja a rendszeresség és az alapos bőrápolás. A jutalom a sima bőr lesz, zavaró barázdák és mini repedések nélkül.

A legjobb krémek striák ellen

TermékInfoÉrtékelés
1.Bio-Oil ápoló olaj
✅ segít javítani a sebhelyek és striák megjelenését
✅ megelőzi a striák kialakulását – például terhesség során
✅ az olaj könnyű, nem zsíros és gyorsan felszívódik
✅ finommá és selymessé teszi a bőrt
📌 3500 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Weleda Pregnancy and Lactation
✅ hozzájárul a bőr rugalmasságához, ezzel megelőzi a striák kialakulását
✅ a már megjelent csíkokat is segít eltüntetni
✅ táplálja a bőrt, hidratálttá és puha tapintásúvá teszi
📌 5500 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.Onclé Woman
✅ támogatja a bőr természetes lágyságát és rugalmasságát
✅ táplálja a bőrt és kímélő védelmet biztosít a számára
✅ lassítja az öregedést és a ráncok kialakulását
✅ orvosolja a bőr hibáit
📌 5000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.Sebamed Body Care
✅ kedvezően hat a striák kialakulása ellen
✅ javítja a bőr rugalmasságát
✅ kisebbé teszi a mély és új striákat
✅ védi a bőrt a terhesség alatt
📌 5250 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.Palmer’s Pregnancy Cocoa Butter Formula
✅ javítja a bőr rugalmasságát
✅ mélyrehatóan hidratál és táplál
✅ védi a bőrt a terhesség alatt
✅ akár 48 órás hidratálás
📌 4000 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.Elancyl Slim Design
✅ láthatóan kisimítja a bőrt
✅ könnyen felszívódik a bőrbe
✅ karcsúsítja, formázza és alakítja a derekat, ülepet és combokat
📌 8500 Ft-tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár

Hogyan válasszon krémet striák ellen

Striák terhesség alatt, striák pubertáskorban, striák menopauza idején vagy striák izomnövekedés során – az Ön jelenlegi állapotától, életkorától, nemétől vagy súlyától függetlenül ezek a világos repedések a bőr egyik legnagyobb esztétikai problémáját jelentik. Ugyanis maradandóak. Biztosan egyetért velünk abban, hogy jobb megakadályozni a kialakulását, hogy ne kelljen szégyellni fürdőruhára vetkőzni, vagy restelkedve lekapcsolni a lámpát a partnere jelenlétében. A striák nem veszélyeztetik egészségünket vagy életünket, de úgy, mint a ráncok vagy a pigmentfoltok esetében, jobban szeretjük, ha nincsenek.

Reméljük, hogy a következő sorokban megtalálja a választ minden kérdésére, ami Önt érdekli. Összefoglaltuk a striákkal kapcsolatos legfontosabb információkat, és a striák elleni termékekre összpontosítottunk, amelyekből a mi piacunkon több mint elegendő van. Némelyek kiváló eredményekkel büszkélkednek, és vannak, amelyek pénzkidobásnak számítanak. Leginkább azok keltették fel érdekelődésünket, amelyek pozitív recenziókkal rendelkeznek bevált kozmetikai márkáktól és a fáradt bőr szükségleteit kielégítik.

Hogyan válasszon krémet striák ellen

Mik azok a striák?

A striák leggyakrabban a hason, a combon, a csípőn, a háton a deréknál, a mellkason és a karokon jelennek meg.

Hogy néznek ki? Ha még nem volt köze hozzájuk, ezek általában hosszúkás, kissé cikkcakkos repedések, amelyek kezdetben élénk rózsaszínűek (vagy lilák). Minél régebbiek, annál világosabbak. Kezdetben közvetlenül a kialakulásuk előtt viszkethet az adott hely a bőrön. Bár sok nő pozitívan áll a striákhoz (szimbólumként tekintenek rájuk, hogy terhesek voltak és életet adtak a babájuknak), az igazság az, hogy még a szülés után sem szabadulnak meg tőlük. A bőr középső rétegének maradandó belső károsodása, és még akkor se, ha eléri az eredeti súlyát, a striák nem tűnnek el. Sőt még lebarnulás után is részben láthatóak maradnak.

A striák nem véreznek, így az első hegek elkerülhetik a figyelmét. Azok a különböző készítmények, krémek és olajok kiválónak bizonyultak a striák megelőzésében, amelyek összetétele mélyen táplálja, hidratálja és támogatja a bőr rugalmasságát.

Hogyan alakulnak ki striák?

A striák elsősorban a súly hirtelen növekedése során jelentkeznek, amikor a bőr nem képes megfelelően alkalmazkodni a gyors változásokhoz, a növekedéshez vagy a körfogat változáshoz.

A bőr 3 rétegből áll. A bőr rugalmasságáért felelős középső rétegében, más néven dermis repedések jelennek meg. Fő építőelemei a kollagén és az elasztin, körülvéve hialuronsavat tartalmazó gélszerű anyaggal. Annak érdekében, hogy megvédjük magunkat a korai ráncoktól, a megereszkedett bőrtől vagy a striák kialakulásától, oda kell figyelni az alapos bőrtáplálásra, hogy az ne veszítse el rugalmasságát, feszességét és hidratáltságát.

Kinél jelennek meg leggyakrabban a striák?

Striák jelennek meg a terhes nők, a pubertáskorban lévő lányok és a fiúk, valamint a férfiak és a nők bőrén az izomtömeg növelése esetén. Összefügghetnek a hormonális fogamzásgátlók és a szteroidok használatával is.

Bár úgy tűnik, hogy a túlsúlyos és az elhízott embereket üldözi, ez nem teljesen igaz. „Díszíthetik“ a karcsú emberek bőrét is, különösen, ha örökölte a hajlamot az idősebb generációktól. Ahogy a bőrszínt örököljük, részben a pattanásokra, az ekcémára, a striákra vagy a korai ráncokra való hajlamot is örökölhetjük.

Mi hatékony a striák megelőzésére?

  • Ne felejtsen el rendszeresen inni. A bőr a legnagyobb emberi szerv, és rengeteg folyadékra van szüksége a jó állapot fenntartásához.
  • Kényeztesse magát rendszeres masszázsokkal, meleg és hideg víz váltakozásával a zuhany alatt. Ez elősegíti a bőr vérkeringését és a jobb tápanyagellátását.
  • Fogyasszon minden nap friss gyümölcsöt és zöldséget. Nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaznak, amelyek szintén védik a bőrsejteket az idő előtti öregedéstől és kimerültségtől.
  • Óvakodjon a testsúly ingadozásaitól. Ha rendszeres diétázik, és jól ismeri a jojó-hatást, akkor bőrének gyorsan reagálnia kell a változásokra, alkalmazkodnia kell a testhez, és egy bizonyos életkortól kezdve ez már nem lesz egyszerű. Mikor lefogy, a bőre megereszkedhet és fordítva – mikor hízik, striák jelennek meg.
  • Könnyítse meg a gyermekek felnövését. A pubertás és a felgyorsult testi növekedés alatt nemcsak a bőrüknek kell nagy változásokkal küzdenie. Az ízületek is túlterheltek. Olyan táplálkozást folytasson, amely előnyös az ízületek, a csontok és a bőr egészségére. Manapság számos kiváló minőségű táplálék-kiegészítőt is gyártanak, különösen gyermekek és serdülők számára.
  • A terhes nőknek javasoljuk, hogy a terhesség első heteitől kezdve kezdjék el használni a bőr rugalmasságát javító termékeket, még akkor is, ha még nincs egyetlen hegük sem a bőrön. Mivel a biztonság szempontjából korlátozottak a lehetőségeik, és számos táplálék-kiegészítőt terhes nők nem használhatnak, a minőségi készítmények striák ellen jó választás, amelyek rendszeres tápanyagadaggal és hidratálással látják el a növekvő pocak bőrét. Összetételük biztonságos, ellenőrzött és általában 100%-ban természetes.

Milyen legyen a striák elleni készítmények összetétele?

Ennek, azaz alapja, hogy egy jól ismert márkájú készítményt válasszunk a striák ellen, amelyek esetén biztos lehet abban, hogy dermatológiailag tesztelt termékről van szó, nem kívánt mellékhatások és bőrreakciók nélkül.

Kiváló választás a pusztán természetes összetevők, de a szabadalmaztatott összetevők is, amelyek kissé csökkenthetik a striák láthatóságát. A rendszeres krémezéstől azonban ne számítson a régi striák teljes „eltűnésére“. Kiváló eredményekkel rendelkeznek, különösen megelőzésként. Főleg ezért használják őket

  • új striák kialakulásának megakadályozása,
  • behatolnak a bőr mélyebb struktúráiba és növelik a bőr rugalmasságát,
  • tökéletesen hidratálja és táplálja a bőrt.

Milyen összetevőket tartalmaznak a striák elleni krémek leggyakrabban?

  • Hialuronsav – Helyreállítja a bőr vízmegkötő képességét, növelve annak hidratáltságát. A kiszáradt bőr nemcsak a külső kiszáradásra hajlamos, hanem a ráncok és a striák kialakulására is.
  • E-vitamin – Értékes antioxidáns a bőr szépségéhez. Pozitívan befolyásolja a bőr rugalmasságát és elaszticitását, természetesen feszesíti.
  • D-Panthenol – A kozmetikumok népszerű összetevője. Tökéletesen behatol a bőrbe, ahol serkenti a pantonénsav termelését, amely hozzájárul a bőr gyógyulásához és javítja annak hidratáltságát.
  • Elasztin – Helyreállíthatja a bőr rugalmasságát és feszességét. Az elasztin hiányos bőr szerkezetében változás áll be, és kívülről hullámosnak tűnik. Pontosan így néz ki a striákkal rendelkező bőr is, különösen, ha később lefogy.
  • Természetes olajok (pl. mandula-, jojoba-, napraforgó-, avokádóolaj, bambuszvaj) – Puhítja a bőrt és támogatja annak regenerálódását.

Striák elleni készítmények ára

Mennyibe kerülnek a készítmények striák ellen és milyen minőségre lehet számítani?

✅ Krémek striák ellen 3500 Ft-ig

Számos jelenleg legeladottabb striák elleni krémek kisebb kiszerelésben. Keresse a pozitív recenziókat. Nem elég, ha elégedett a gyors felszívódással és a finom illattal. Keressen valódi értékeléseket!

✅ Krémek striák ellen 7000 Ft-ig

Nagyon jó ár / minőség arány. Népszerű kozmetikai márkák ismert termékei. Kiválóak megelőzésként és a már kialakult striák és hegek láthatóságának csökkentésében.

✅ Krémek striák ellen 7000 Ft-tól

TOP minőségű receptúra a magasabb hatóanyag-tartalomra és a kiváló tolerálhatóságra összpontosít. Látható eredmények rövidebb használat után. Ezek minősített gyógyszermárkák prémium termékei.

 

A legjobb striák elleni készítmény márkák

A striák elleni krém tesztek és felhasználói vélemények tartalmazzák a kedvenc márkákat, amelyeket a következő rövid listában is megtalál.

  • Bi-Oil – Az egyik legkeresettebb és legeladottabb striák elleni készítmények képviselője. Kezeli a hegeket, striákat és egységesíti a bőr tónusát. Egyedülálló, klinikailag megalapozott összetételű, vitaminokat és értékes növények kivonatokat tartalmaz. A 2019-es év terméke. Magas eladottság, tökéletes értékelések.
  • Vichy – Egy egyedülálló krém láthatóan csökkenti a striákat és feszesíti a bőrt. A striák összezsugorodnak, ugyanakkor megváltoztatja a színét is. Nem csak megelőző, hanem korrekciós hatása is van.
  • Elasti-Q – Három megfizethető készítmény a striák megelőzésére vezet az értékesítési rangsorban. Elasztint, hialuronsavat, D-panthenolt, E-vitamint tartalmaznak. Parabénmentesek és terhes nők számára is alkalmasak.
  • Bonella – Ezt az olcsó krémet akár 1400 forintért is minimum alapmegelőzésnek lehet tekinteni. Néha nem lehet előre megjósolni, hogy a terhesség esetén kialakulnak-e striák, vagy barázdák nélkül megússzuk. A Bonella krém támogatja a bőr rugalmasságát, megakadályozza annak repedezését és hegesedését. Jól felszívódik.
  • Sebamed – Érdekes alternatíva, amely nemcsak az új striák kialakulásával szemben véd, hanem a meglévők láthatóságát is csökkenti. Helyreállítja a bőr alatti kötőszövetet, és nem hagy foltot a ruházaton.
  • Ziaja – Megfizethető krém, amely növeli a bőr rugalmasságát és javítja a bőr szerkezetét. Alkalmas gyors súlyváltozás esetén és terhes nők számára a terhesség 4 hónapjától kezdve. Bőrgyógyászatilag és allergológiailag tesztelve.
  • Elancyl – A striák elleni hagyományos készítményeket magasabb áron, de nagy, 500 ml-es kiszerelésben árusítják. Összetétele specifikus, más termékekben nem ismétlődik meg. Ha semmi más nem működik, ez a kombináció segíthet. A striák megelőzésére és csökkentésére tervezték.
  • Onclé – Cseh eredetű luxus testbalzsam két szinten gondoskodik a bőrről. Megelőzően hat a striák ellen, ugyanakkor csökkenti a cellulit láthatóságát. Hozzájárul a bőr simaságának, rugalmasságának és hidratáltságának növeléséhez.
  • Suavinex – Ebben a nagy, 400 ml-es praktikus csomagolásban pumpával ellátva, érdekes krémet talál, amely megvédi bőrét a striáktól. Kellemes illata van, helyreállítja a bőr egyensúlyát, ellátja a szükséges tápanyagokkal és alkalmas terhes nők számára.

Gyakran ismételt kérdések

Milyen gyakran kell alkalmazni a striák elleni krémet?

Rendszeresen és hosszú ideig, naponta 1-2 alkalommal. Csak így nyilvánulhat meg teljes mértékben a tápláló krém striák ellen gyakorolt ​​hatása.

A striák elleni krémek biztonságosak még terhes nők számára is?

Igen, biztonságosak, bőrgyógyászatilag teszteltek, általában pusztán természetes összetételűek és nem túlzottan parfümözöttek. Ha biztos akar lenni benne, keressen olyan minőségi terméket, amelyeket kimondottan terhes nők számára szánnak (információt talál a termék leírásában, a csomagoláson vagy közvetlenül a megnevezésében).

Striák és férfiak – miért keletkeznek?

Tudja, miért nem alakulnak ki a férfiak esetében striák? Azért, mert csúnya. Ez a poén azonban nem teljesen az igazságon alapszik, és a striák serdülőkorban megjelenhetnek a fiatal férfiak bőrén, valamint azoknál a férfiaknál, akik aktívan építik izomtömegüket az edzőteremben. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ha elkezd edzeni, akkor automatikusan meg kell békélnie a bicepsz repedezett bőrével. A férfiak esetében a striák inkább kivételes dolog, mivel a bőrben lévő kollagén rostok sokkal erősebbek, mint a nőknél.

Olaj vagy krém a striákra?

Ez az Ön preferenciáitól függ. Sok striák elleni készítmény nem hagy zsíros filmet, nem zsíros szerkezetűek és gyorsan felszívódnak, ami különösen akkor előnyös, ha siet, és gyorsan fel kell öltöznie. A terhes nők azonban szeretik a zsíros olajösszetételt is, amely nagyon tápláló lehet. A terhes pocak az esti krémezést és masszírozást kellemes pihentető szertartásként érzékeli.

TermékInfoÉrtékelés
1.Bio-Oil ápoló olaj
✅ segít javítani a sebhelyek és striák megjelenését
✅ megelőzi a striák kialakulását – például terhesség során
✅ az olaj könnyű, nem zsíros és gyorsan felszívódik
✅ finommá és selymessé teszi a bőrt
📌 3500 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Weleda Pregnancy and Lactation
✅ hozzájárul a bőr rugalmasságához, ezzel megelőzi a striák kialakulását
✅ a már megjelent csíkokat is segít eltüntetni
✅ táplálja a bőrt, hidratálttá és puha tapintásúvá teszi
📌 5500 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.Onclé Woman
✅ támogatja a bőr természetes lágyságát és rugalmasságát
✅ táplálja a bőrt és kímélő védelmet biztosít a számára
✅ lassítja az öregedést és a ráncok kialakulását
✅ orvosolja a bőr hibáit
📌 5000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.Sebamed Body Care
✅ kedvezően hat a striák kialakulása ellen
✅ javítja a bőr rugalmasságát
✅ kisebbé teszi a mély és új striákat
✅ védi a bőrt a terhesség alatt
📌 5250 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.Palmer’s Pregnancy Cocoa Butter Formula
✅ javítja a bőr rugalmasságát
✅ mélyrehatóan hidratál és táplál
✅ védi a bőrt a terhesség alatt
✅ akár 48 órás hidratálás
📌 4000 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.Elancyl Slim Design
✅ láthatóan kisimítja a bőrt
✅ könnyen felszívódik a bőrbe
✅ karcsúsítja, formázza és alakítja a derekat, ülepet és combokat
📌 8500 Ft-tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új striák elleni krém kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb krémet striák ellen.