Szépség és kozmetika

A legjobb női és férfi parfümök (recenziók és teszt)

legjobb parfümök A legjobb parfüm kiválasztása? Ez határozottan nem könnyű feladat, és erre kevésbé tudunk javasolni egy általánosan érvényes megoldást, mint bármely más területen. Végül is mindenki különféle illatokat részesít előnyben, és a parfüm kiválasztása elsősorban a felhasználó személyiségén alapul. Természetesen kereshet olyan flakont is, amelyet valaki ajánl Önnek, vagy amely nagyon népszerű. De előfordulhat, hogy nem fogja magát a saját bőrében jól érezni ezzel az illattal.

Annak ellenére, hogy ez egyéni dolog, tudunk egy kicsit segíteni a vásárlásnál. Bemutatjuk legalább a parfümök és az illatanyagok alapvető felosztását. Ennek köszönhetően legalább egy kicsit tájékozódhat a termékek széles választékában. Különösen akkor fogja értékelni ezt a rövid útmutatót, ha nincs nagy tapasztalata a parfümök beszerzésében, vagy ha még nem fordított nagy figyelmet a kiválasztására, és ezt helyre akarja hozni.

A női és férfi parfümökről a felhasználói vélemények szintén ugródeszkaként szolgálhatnak a vásárlás során. Megtudhatja azokat az információkat, amelyek érdeklik Önt egy adott parfümről, és legalább kipróbálhatja azt. Ha parfümöt vásárol valaki másnak ajándékba, akkor a helyzet még bonyolultabb. Nem követheti csak a saját preferenciáit. Gondolnia kell arra, hogy mit fog kedvelni az ajándékozott. Ha eltalálja, a parfüm szinte tökéletes ajándék lesz. Megmutatja a megajándékozott személynek, hogy valóban ismeri és gondol rá.

A legjobb női parfümök

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
#1Chloé Chloé
Az illat fajtája: orientális, virágos⭐ 100 %14 900 Ft Alacsony ár
#2Armani Acqua di Gioia
Az illat fajtája: virágos, vizes⭐ 100 %32 600 Ft Alacsony ár
#3Calvin Klein Euphoria
Az illat fajtája: orientális, virágos⭐ 100 %18 500 Ft Alacsony ár
#4LANCÔME La Vie Est Belle
Az illat fajtája: gyümölcsös, virágos⭐ 100 %32 200 Ft Alacsony ár
#5Versace Bright Crystal
Az illat fajtája: gyümölcsös, virágos⭐ 100 %42 150 Ft Alacsony ár
#6Armani Sì
Az illat fajtája: gyümölcsös, virágos, chypre⭐ 100 %38 500 Ft Alacsony ár
#7CHLOÉ Nomade
Az illat fajtája: virágos, chypre⭐ 100 %22 500 Ft Alacsony ár
#8Tiffany & Co. Tiffany & Co. Intense
Az illat fajtája: orientális, virágos⭐ 100 %63 500 Ft Alacsony ár
#9Carolina Herrera Good Girl
Az illat fajtája: orientális, virágos⭐ 100 %53 700 Ft Alacsony ár
#10Dior J'adore
Az illat fajtája: gyümölcsös, virágos⭐ 100 %60 500 Ft Alacsony ár

A legjobb férfi parfümök

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
#1Armani Acqua di Giò Pour Homme
Az illat fajtája: citrusos, aromás⭐ 100 %34 200 Ft Alacsony ár
#2Hugo Boss BOSS Bottled
Az illat fajtája: fűszeres, fás⭐ 100 %21 000 Ft Alacsony ár
#3Dior Fahrenheit
Az illat fajtája: virágos, fás⭐ 100 %44 300 Ft Alacsony ár
#4Lacoste Essential
Az illat fajtája: aromás, fás⭐ 100 %15 000 Ft Alacsony ár
#5HERMES Terre d' Hermes
Az illat fajtája: fűszeres, fás⭐ 100 %27 600 Ft Alacsony ár
#6Paco Rabanne 1 Million
Az illat fajtája: fűszeres, fás⭐ 100 %21 000 Ft Alacsony ár
#7Versace Man Eau Fraîche
Az illat fajtája: vizes, fás⭐ 100 %25 300 Ft Alacsony ár
#8Chanel Bleu de Chanel
Az illat fajtája: aromás, fás⭐ 100 %86 500 Ft Alacsony ár
#9Yves Saint Laurent MYSLF
Az illat fajtája: virágos, fás⭐ 100 %49 000 Ft Alacsony ár
#10Dior Sauvage
Az illat fajtája: aromás, fougere ⭐ 100 %40 000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon parfümöt?

Útmutatónkban először a parfümök feloszlását vizsgáljuk néhány alapvető szempontból. Ezt követően elsősorban az egyes legértékeltebb és legnépszerűbb márkákra és termékeikre koncentrálunk. Végül néhány fontos kérdésre is válaszolunk a parfümökkel és azok vásárlásával kapcsolatban.

Parfümök az illat intenzitása szerint

A parfüm nagyon általános kifejezés, amely elegendő otthoni használatra, de egy kifinomult társaságban hamarosan megtapasztalja a hiányosságát. Legalább elvben minden „tájékozott” személynek ismerni kell ezt a felosztást. Akkor nézzük:

 • Parfüm

Maga a parfüm fogalom képviseli a legkoncentráltabb és legintenzívebb változatot. Ez a kifejezés a legalább 15-20% illatanyagot tartalmazó készítményekre vonatkozik. Ezek azonban akár 40%-ot is tartalmazhatnak.

Ez az illat nagyon tartós. Ez egész nap is tarthat. Általában 6-8 óra várható. Csak néhány cseppnek megfelelő nagyon kis mennyiséget ajánlott használni. A túl erős illat kellemetlenné válik a környezet számára.

 • EDP, eau de parfum, parfümvíz

Ez a három név ugyanazt jelöli. Kevésbé koncentrált termék, körülbelül 10-20% illatanyag tartalommal. Az illata több órán keresztül tart (kb. 5-6).

 • EDT, eau de toilette, toalettvíz

Viszonylag közismert kifejezés, amely még kevesebb illatanyagot tartalmaz, mint az előző opciók. A tartomány körülbelül 4-10 vagy valamivel több százalék. A toalettvíz megfizethetőbb, de hatása általában nem haladja meg a 3 órát.

 • EDC, eau de cologne, kölnivíz

A régi jól ismert kölni. Ez a változat csak körülbelül 2-4% illatanyagot tartalmaz, és a hatékonysága általában csak körülbelül 2 órán keresztül tart. Ezért ezt az illatot gyakrabban kell alkalmazni.

 • EDS, eau de sport vagy solide

Csak 1-3% illatanyagot tartalmazó víz. Természetesen gyakrabban kell használni. Mivel az illata kb. 1 órával az alkalmazás után elhalványul.

Léteznek még kevésbé ismert és használt változatok (Extrême, Légere), de a fent említett kifejezések a normál használathoz és az alapvető orientációhoz elegendőek.

parfümök

Parfümök a felhasználó szerint

Parfümök készülhetnek nőknek, férfiaknak, de vannak univerzális változatok is. Találkozhat még gyermek parfümökkel is, de ezek ritkák.

Női parfümök

Leginkább a nők és a lányok gyengéje a parfüm, és nem meglepő, hogy a legtöbb gyártó a legnagyobb hangsúlyt ezekre az illatokra fekteti. Ezekből van messze a legnagyobb választék is. A parfümnek ki kell emelnie a viselője személyiségét, és az ismertető jelévé válik. De nem lehet zavaró vagy túl intenzív. Népszerűek a virágos- és gyümölcsös illatok. A temperamentumos nők kedvelik az orientális illatokat.

Férfi parfümök

A férfi illatok frissek és karizmatikusak. A kiválasztást nem érdemes fél vállról venni, mert az értékelők főként nők lesznek, akiknek kifinomult érzékük van ezekre a dolgokra. Vannak fás, citrusos, de bőrös illatúak is.

Unisex parfümök

Egyre népszerűbb megoldások. Ezek a parfümök praktikusak, nőknek és férfiaknak készültek. A hangsúly azon van, hogy az illat kellemes és frissítő legyen. A megkülönböztető jelleg nem annyira lényeges.

parfümök-miss-dior

Illatok típusai

Elérkeztünk a legérdekesebbhez – és ez a parfümök felosztása ​​az illat jellege szerint. Milyenekkel találkozhat?

 • Virágos – A legnépszerűbb illat. Leginkább nők számára alkalmas. Népszerűek a rózsa és jázmin, ibolya vagy gyöngyvirág.
 • Orientális – Sűrűbb és fűszeresebb illatok, gyakran vaníliával, borostyánvirággal, szantálfával, tömjénnel stb. keverve. Érzékibbek és erotikusabbak leheletnyi titokzatossággal. Nagyon népszerűek. Nők és férfiak számára is.
 • Fás – Férfiak és nők számára egyaránt alkalmas. Gyakran dominál a cédrus vagy a szantálfa. Leggyakrabban orientális és virágos komponensek egészítik ki őket.
 • Citrusos – Gyümölcsillatok, amelyekben lime, narancs vagy bergamott dominál. Tökéletesen kiegészítik egymást a fás vagy virágos illatokkal. Férfiaknak és nőknek egyaránt alkalmas.
 • Bőrös – Utánozza a bőr illatát. Például a fás tónusúak népszerűek a férfiak körében, nőknél pedig a virágos komponensekkel.
 • Fougere (páfrányos) – Kifejezetten férfi illat. Gyakran tölgymoha, kumarin vagy pacsuli uralja.
 • Chypré (ciprusos) – Férfi és női illatok. Gyakran kombinálják virágos- és citrusos tónusokkal.
 • Vizes – Nagyon friss és könnyű illat, vízi virág vagy görögdinnye tónussal. Népszerűsége növekszik.

Az illat összetétele

És még egy kicsit a parfümök illatkomponenseiről. A testrészek nevével kapcsolatos terminológiát használják.

 • Fej – Olyan magas tónusú illatokat jelöl, amelyek azonnal észrevehetők, de gyorsan elillannak. Ez az első benyomás a parfümről.
 • Szív – A középtónusú illatok akkor jelennek meg, amikor a fejillatok visszahúzódnak, és néhány órán keresztül lehet érezni a szívillatot.
 • Alap – Az alacsony tónusú illatok a leghosszabb ideig érezhetők. Az intenzív parfümök esetében sok- sok órán keresztül.

Parfümök ára

Mennyiért kaphat minőségi parfümöt?

Parfümök 2400 Ft-ig

Ebben az árkategóriában főként parfüm- és toalettvizet talál, esetleg alacsony minőségű parfümöt. Itt találhatók kellemes toalettvizek, amelyek az alacsony ár ellenére teljesítik a céljaikat.

Parfümök 12000 Ft-ig

Hatalmas választék. Számos népszerű toalett- és parfümvíz, valamint rendelkezésre állnak megfizethető, de érdekes parfümök.

Parfümök 12000 Ft-tól

Itt a képzeletnek már nem kell határt szabni. Körülbelül 18000 és 24000 Ft között kezdődnek az exkluzív márkák parfümjei. Természetesen nagy választékban megtalálhatók a luxus toalettvizek is.

love

A legjobb (TOP) márkák

És itt van a megígért bemutató a legnépszerűbb márkákról és a legeladottabb parfümökről.

 1. Calvin Klein – Exkluzív amerikai divatmárka, amely ruházatokkal, de természetesen parfümökkel is foglalkozik. Több száz gyönyörű illat közül választhat női, férfi és unisex parfümöket. A legnépszerűbbek az Euphoria és az Ethernity parfümvizek, amelyek a legeladottabb TOP 10 illatok közé tartoznak.
 2. Hugo Boss – Egy ikonikus német divatmárka, amely 1924 óta létezik. A parfümök választéka szinte óriási, és sok közülük nagyon népszerű és jó értékelést értek el a parfümtesztekben. Ide tartozik például a 6 Bottlet toalettvíz, amelynél értékelni fogja a gyönyörű flakont is.
 3. Versace – Eljutottunk a legmagasabb divat ligába. A Versace szó szerint a luxus és az elegancia szimbóluma, és ez vonatkozik a ruházatra és a parfümre is. A Bright Crystal és a Versense toalettvíz a legnépszerűbb. Ez a milánói márka garantálja a legmagasabb minőséget, ami természetesen azt jelenti, hogy nem a legolcsóbb.
 4. Giorgio Armani – Az Armani szinte szinonimája a divatnak, az ízlésnek és az eleganciának. Ez a márka is Milánóból származik, és természetesen jó parfümök sorozatát kínálja. Az Acqua Di Gioia termékcsalád illata óriási népszerűségnek örvend. Kivételesen könnyű és friss illat a nők számára. Ennek alternatívája a férfiak számára az Acqua Di Gio
 5. Chanel – A parfümök és illatok világában valójában a Chanel az egyik legimádottabb. A márkához kapcsolódik az úttörő és ragyogó tervező Coco Chanel, valamint a legendás Chanel No. 5 parfüm, amely a mai napig a legelismertebb a történelemben. A vállalatot 1910-ben alapították Párizsban, és napjainkig vezető helyet foglal el a szakterületén. A Chanel parfümök drágák, de ez a tökéletesség ára. Manapság a Coco Mademoiselle termékcsalád különösen népszerű.
 6. Christian Dior – Egy másik híres francia név és sok csodálatos illat. A Dior márkát 1946-ban alapították, manapság különösen népszerű illat a Fahrenheit sorozat a férfiak számára és a J’adore a nők számára.
 7. Gucci – Ez a vezető olasz divatmárka 1921 óta létezik, amikor Firenzében a híres Guccio Gucci tervező megalapította. Exkluzív parfümök széles skáláját kínálja, köztük a kiváló Rush és Bloom
 8. Lacoste – Ki ne ismerné a francia divatmárkát a krokodil emblémával. Ez a cég azon kisebbséghez tartozik, amelyek túlsúlyban a férfiaknak kínálnak parfümöket. Alapvetően az Essential illatot érdemes megemlíteni. A Pour Femme termékcsalád viszont a gyengébb nem figyelmét kelti fel.
 9. Chloe – Egy másik francia márka. 1951-ben lett alapítva, az azonos nevű Chloe parfümvíz termékcsalád manapság az egyik legeladottabb női parfüm a piacon. Valójában, a Chloe márka illatával kizárólag a nőkre koncentrál. Egy másik népszerű sorozat például a Nomade.
 10. Dolce Gabbana – Visszatérünk egy kicsit Olaszországba, ahol 1985-ben jött létre ez az exkluzív márka, amely ma összekötődik sok világszínvonalú kifinomult ízléssel rendelkező hírességgel. Ami a parfümöket illeti, a Light Blue termékcsalád élvonalban van. Ez egy friss, kifejezetten nyári illat, amelybe biztosan beleszeret.
 11. Guess – Az amerikai Guess márkanév számos érdekes és minőségi parfümmel rendelkezik. Ide tartoznak a Seductive termékcsalád női és férfi illatai.
 12. Yves Saint Laurent – Ennek a névnek a divattervezője csak 11 évvel ezelőtt (2008) hunyt el, de a divat történetébe kitörölhetetlen tintával beírta magát. Ennek a márkának a parfümjei elbűvölőek és biztosan elnyerik a tetszését. A legnépszerűbbek közt az Opium Black vagy a Mon Paris illatok találhatók.
 13. Bvlgari – A Bulgari márka helyesen „v” betűvel van írva, mivel a Bvlgari nem Bulgáriából, hanem ismét Olaszországból származik. És igazán a régi és a tradicionálisak közé tartozik. 1884-ben alapították. Érdekes, hogy alapítója görög származású volt. Ma a Bvlgari csúcsminőségű női, férfi és unisex parfümöket kínál. A legjobb termékei közé tartozik az Omnia Crystalline nőknek és az Aqva Pour Homme férfiaknak.
 14. Lanvin – És itt van még egy nagyon régi márka. 1889-ben alapították Párizsban, alapítója Jean Lanvin volt. A női EclatD´Arpege parfümök rendkívül népszerűek nálunk. Kellemes, lágy illat, amelyben az orgona és az őszibarackvirág dominál. Az alapillatban a cédrus fás tónusát lehet érezni. Valóban nagyon finom női illat, amely határozottan nem tartozik a legdrágábbak közé.
 15. David Beckham – David Beckham neve idővel teljesen feledésbe merül a labdarúgás kapcsán. A divatnak köszönhetően sokkal-sokkal hosszabb ideig marad a köztudatban. David Beckham márka több tíz érdekes és vonzó parfümöt is kínál – különösen a férfiak számára. Az egyik legismertebb az Instinct sorozat illata. A hölgyek kipróbálhatják az Intimate Women sorozat valamelyik modelljét.
 16. Davidoff – A svájci Davidoff márka úgy döntött, hogy parfümök előállításával kiegyensúlyozza a dohánytermékeinek szagát. És meg kell mondani, hogy néhányuk nagyon jól sikerült. Mindenekelőtt a Cool Water termékcsalád, amelyben férfi és női parfümöket is talál. Ahogy a név és a kék flakon jelképezi, ez egy nagyon könnyű és friss vizes illat, amelyben a tavirózsa, a galagonya és az ibolya érződik.

Vásárlók áltál leggyakrabban feltett kérdések (GYIK)

Hol kell alkalmazni a parfümöt?

A parfümöket hagyományosan a csuklóra, a nyak két oldalára vagy a fül mögé, esetleg a térd vagy a könyök hajlatba alkalmazzák. De ez is a parfüm típusától függ.  A könnyebb parfümöket és a toalettvizet több helyre kell felvinni. Az intenzív parfümök és a nehezebb orientális illatokból nagyon keveset kell alkalmazni. Az illatok másképp viselkednek a ruházaton is. Ott általában a legfrissebb változatok tűnnek ki.

A parfümválasztásnak az évszaktól függően kell változnia?

Ez így igaz. Nyáron Ön és környezete értékelni fogja a könnyebb és frissítő illatokat. Megfelelők a virágos-, gyümölcsös- vagy vizes illatok. Télen választhat egy gazdagabb és „fűszeresebb“ illatot – talán orientálist. Ilyenkor koncentráltabb készítményeket is használhat, míg nyáron jobb, ha csak kölni- vagy toalettvizet használ.

Használhatok egyszerre több parfümöt?

Több parfüm kombinációja egyszerre nem mondható optimális felhasználási módszernek. Az egyes illatok lehet, hogy ütik egymást, és nem biztos, hogy kellemes keverék jön létre. Vannak olyan illatok is, amelyek elegáns kombinációkat hozhatnak létre.

Meddig áll el a parfüm?

A parfüm eltarthatóságának meghosszabbítása érdekében tárolja sötétben (dobozban) és nem túl magas hőmérsékleten. Az egyes parfümök eltarthatósága azonban az adott összetételtől függően jelentősen változhat.

Milyen parfümöt kell választani a munkahelyre?

Könnyű, lágy és nem tolakodó illatok alkalmasak a munkakörnyezethez. Kerülje a nehezebb, izgató és érzéki parfümök, például az orientális parfümök használatát. Alkalmasak a virágos-, citrusos- és vizes illatok, de a fás is.

Milyen parfümöt használjon hivatalos eseményekre?

Az ünnepi és prominens eseményekre a jellegzetes parfümök a megfelelőek. Például orientális vagy más, erősebb karakterűek. De semmi esetre se vigye túlzásba a mennyiséget.

Milyen parfümöt válasszon egy randevúra?

Itt a választás egyénibb, és attól függ, hogy milyen jeleket szeretne küldeni. A nők nem rontanak el semmit édesebb virágos illattal, sőt még egy kis vanília illattal sem. A férfiak választhatnak egy kellemes és nem tolakodó fás illatot.

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalább inspiráltuk az új parfümök kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek. Ezt megteheti alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb női és férfi parfümök.