Sport és outdoor

A legjobb fejlámpák (teszt 2020)

legjobb fejlámpák A fejlámpa még mindig rendkívül népszerű éssett. Soha nem tudhatja, mikor lesz rá szüksége. Leggyakrabban a kerékpárosok, a túrázók és a futók vásárolják, de minden utazónak és otthoni ezermesternek is szüksége lehet rá. A fejlámpa mindig segít, ha extra fényre van szüksége, de ugyanakkor a kezeit szabadon akarja használni.

A legjobb fejlámpák több világítási móddal rendelkeznek, így szükség esetén SOS-fényjelet küldhet, de a fényt tompíthatja is, vagy épp ellenkezőleg, még erősítheti is. Ezen kívül a kiváló minőségű fejlámpák könnyűek, viszonylag tartósak és optimális körülmények között órákig világítanak. A tapasztalt turisták is értékelik a tompított vörös fényt, amely nem zavarja a környező állatokat, és nem irritálja a szemet, mint a klasszikus fény.

Elkészítettük az Ön számára ezt az áttekinthető fejlámpa tesztet, amely rendszeresen frissítve van és gazdagítva a vásárlók által leggyakrabban feltett kérdésekre adott válaszokkal. Ez a rangsor segít orientálódni a fejlámpák kínálatában, és kiválasztani a legjobbat. Ne feledje, hogy megoszthatja nézeteit és tapasztalatait is az oldal végén található diszkusszióban.

A legjobb fejlámpák – TOP 7 modell

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1Ledlenser MH5
Teljesítmény: 400 lm
Max. fénynyaláb: 180 m
Védelmi fokozat: IP54
Max. élettartam: 35 óra
Tömeg: 92 g
5 out of 5 stars (5 / 5)11 700 Ft Alacsony ár
#2Fenix HL60R
Teljesítmény: 950 lm
Max. fénynyaláb: 116 m
Védelmi fokozat: IPX8
Max. élettartam: 100 óra
Tömeg: 168 g
5 out of 5 stars (5 / 5)23 000 Ft Alacsony ár
#3Petzl Actik CORE
Teljesítmény: 450 lm
Max. fénynyaláb: 90 m
Védelmi fokozat: IPX4
Max. élettartam: 130 óra
Tömeg: 75 g
5 out of 5 stars (5 / 5)19 500 Ft Alacsony ár
#4Petzl Tikkina
Teljesítmény: 250 lm
Max. fénynyaláb: 60 m
Védelmi fokozat: IPX4
Max. élettartam: 120 óra
Tömeg: 81 g
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)6 500 Ft Alacsony ár
#5Petzl Pixa 3
Teljesítmény: 100 lm
Max. fénynyaláb: 90 m
Védelmi fokozat: IPX7
Max. élettartam: 26 óra
Tömeg: 160 g
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)22 800 Ft Alacsony ár
#6Cattara LED 570lm ZOOM
Teljesítmény: 570 lm
Max. fénynyaláb: 500 m
Védelmi fokozat: -
Max. élettartam: 8 óra
Tömeg: 333 g
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)5 400 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb fejlámpát?

  • Fejlámpa kiválasztása tevékenység szerint. Másfajta fejlámpára van szükség a futáshoz, és másfajta fejlámpát fog értékelni a szélsőségesebb körülmények között, például turistaút során. Az otthoni mestereknek más az elképzelésük a fejlámpáról, és a vízi sportok és a víz alatti tevékenységek esetében szintén eltérő igényei lesznek. Tehát válassza ki a fejlámpát a rendeltetésének megfelelően.
  • Súly. A fejlámpák súlya jelenleg 80 gramm és 160 gramm között A könnyebbek nem olyan megbízhatóak, a nehezebbek viszont zavaróak lehetnek a fejen. Mindig ellenőrizze, hogy a súly az elemekkel együtt vagy azok nélkül van feltüntetve. Ugyanis ezek is megemelhetik a súlyt.
  • Fényidő. A fényidő órákban van megadva. Ne feledje, hogy ez csak egy orientációs adat, mivel ezeket az értékeket optimális körülmények között mérik (nem számolnak például a faggyal), és a világítási módtól függ. A leggazdaságosabb a villogó SOS fény, így vészhelyzet esetén ezt a jelet a lehető leghosszabb ideig tudja üzemeltetni.
  • Hatótávolság. A hatótávolság azt jelenti, hogy a fejlámpa milyen távolságra világít. A szabvány legalább 2 méter, de vannak olyan modellek is, amelyek hatótávolsága több tíz méter, a terepen való tájékozódáshoz; valamint a piacon még erőteljesebbek is megtalálhatók, több mint 150 méter hatótávolsággal. Ha a fejlámpát futás közben vagy kerékpározás során szeretné használni, győződjön meg róla, hogy a hatótávolsága legalább néhány méter.
  • Fényerő. A fejlámpák fényereje lumenekben van feltüntetve, laikusan tulajdonképpen azt jelenti, hogy mennyire erősen képes világítani. Minél nagyobb a szám, annál nagyobb a fényerő. Jó ötlet, hogy próbálja ki a fejlámpát, mert nem mindannyian bírjuk a túlságosan éles fényt közvetlenül a szem fölött, másrészt jól jöhet, ha sátorban használja világításra, amikor a fejére teszi, és egyszerűen gyengébbre tudja állítani a fényerőt, azaz tompítja a fényt, ha a modell ezt lehetővé teszi.
  • Merítsen ihletet. Segíthet például a fejlámpa teszt, olvassa el a véleményeket, és nézze meg, az emberek mit vásárolnak és mennyire elégedettek. A valódi hivatkozások megakadályozzák a rossz vásárlást.

legjobb fejlámpák

Milyen fejlámpára van szükség a futáshoz?

A futáshoz egy alacsony súllyal rendelkező fejlámpára van szükség, mert hosszú ideig lesz a homlokán. Ideális esetben legalább három világítási módra és elég jó hatótávolságra van szükség, hogy előre láthassa a terepet, és tudja, mit kell elkerülni (akadályok, útelágazások stb.). A legjobb fejlámpák futáshoz kellőképpen ellenállnak például az esésnek, és jó fényidővel rendelkeznek. A legkedveltebbek a 150 lumen fényerejűek és körülbelül 50 méter hatótávolságúak.

Milyen fejlámpára van szükség a túrázáshoz?

A túra fejlámpák jó fényidővel rendelkeznek, különböző világítási módokat kínálnak (legalább három alapvető – erősebb fény, gyengébb és SOS villogás), és elég könnyűek ahhoz, hogy ne legyenek zavarók a hosszú viselés során. Természetes az átlagos hatótávolság, mert látni kell a terepet és a környezetet.

Milyen fejlámpára van szükség a hegymászáshoz?

Természetesen könnyűnek kell lennie, mert hosszabb ideig lesz a homlokán. A nagyon jó hatótávolságra és a széles fókuszra nagy hangsúlyt kell fektetni, mivel szüksége van arra, hogy lássa a környezetet. Természetesen hosszú fényidővel kell rendelkeznie.

Milyen fejlámpára van szükség a kerékpározáshoz?

A kerékpárosok széles fókuszú fejlámpát vásárolnak, mivel látniuk kell a környező terepet, megfelelő fényerővel és hatótávolsággal. A fényerőnek legalább 200 lumentől 450 lumenig kell terjednie. Hatótávolságnak körülbelül 50 méternek kell lennie.

Milyen fejlámpára van szükség a téli- / vízi sportokhoz?

E célra való fejlámpák vízállók – a legjobb fejlámpák IPX7 ellenállással rendelkeznek, így 30 percre egy méter mély vízbe meríthetők. Téli sportok esetén az IPX4-es ellenállással rendelkezők is megfelelnek. Jó fényidővel kell rendelkezniük.

Milyen fejlámpára van szükség az utazáshoz / otthon?

Az ilyen fejlámpák esetében gondoljon a méretére, különösen, hogy utazáskor ne foglaljon sok helyet. Győződjön meg róla, hogy könnyű fejlámpát vásárol, melynek jó a fényideje és átlagos a hatótávolsága.

Miért vásároljon LED fejlámpát?

A fejlámpáknál a leggyakrabban a LED diódákat használják, mert kímélik az akkumulátort, praktikus méretűek és viszonylag jó ütésállóságuk van.

Hol helyezkedik el az akkumulátortartó?

Az akkumulátortartót gyakran közvetlenül a fejlámpán helyezik el, ennek köszönhetően a fejlámpa stabil a homlokán, és nagyobb teljesítményt nyújt, de hátránya a nagyobb méret és a nagyobb súly. Néhány modellnek azonban van egy akkumulátortartója a fejlámpán kívül, és például vékony kábellel vannak csatlakoztatva; ezért a fejlámpa könnyebb, de fennáll a kábelkárosodás és egyéb problémák veszélye (a kábel meghúzódása stb.). Ezért nem ajánljuk ezt a típusú fejlámpát.

Ellenállás

A fejlámpa kialakítása és tartóssága is befolyásolhatja a választást. Itt két csoportot említhetünk: szilárdság / rugalmasság és vízállóság. A szilárdság az alkalmazott anyagoktól függ. A leggyakrabban használt műanyag a legkevésbé tartós, de kisebb súlyú. Természetesen ez a műanyag minőségétől is függ, ami minőségileg különbözik a gyártók között. A drágább és tartósabb modelleknél az alumíniumötvözetet nagyobb tartósság és alacsony súly biztosítása érdekében is használják, de a magasabb árak rovására. Különösen a hegymászók, akik számára fontos a tartósság, értékelni fogják ezt a konstrukciót.

A vízállóság sem az utolsó dolog, amit figyelembe kell venni a választáskor. Az eső bármelyik évszakban meglepheti Önt, és a sziklákon vagy a hegyekben maradni az esőben, és még világítás nélkül is elég veszélyes. A gyártók a víz elleni védelem mértékét az IPX betűkkel és a végén számmal jelzik.

Intelligens fejlámpák

Napjainkban olyan intelligens fejlámpákat is találhat a piacon, amelyek rendelkeznek az USB porton keresztüli töltés lehetőségével, az automatikus fókuszálással, a különböző világítási módok beállításával és különböző érzékelőkkel.

A fejlámpák legfontosabb műszaki paramétereit kiegészíti az általános dizájn, az akkumulátor elhelyezkedése és a fejlámpa közvetlenül a fejen vagy a sisakon történő beállításának lehetősége. Minél kényelmesebb és könnyebben kezelhető a fejlámpa közvetlenül a fejen, annál jobb. Nagyon népszerűek azok a fejlámpák, amelyek a fej hátsó részén elhelyezett akkumulátortartóval rendelkeznek, így biztosítva van a jó súlyeloszlás.

Fejlámpák ára

Mint minden terméknél ugyanúgy a fejlámpánál is fontos szempont az ár. Ha éjszakai túrázást tervez nem lesz elégedett az 1000-2000 forintos kínai lámpákkal. Szakboltban vásároljon, kérjen tanácsot szakembertől és ne sajnáljon több ezer forintot adni a fejlámpáért, például 10 -15 ezer forintért már márkás fejlámpát kap. Az első éjszakai túra alkalmával rájön, hogy jól tette, hogy nem spórolt a fejlámpán.

Segített Önnek ez a fejlámpa teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak is kiválasztani egy minőségi fejlámpát, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező.