Sport és outdoor

A legjobb darts céltáblák (recenziók és teszt) 2024

darts céltáblák
Szeretne dartsozni és élvezni a szórakozást bármikor, akár otthoni környezetben is? Akkor szüksége van az elengedhetetlen felszerelésre – céltáblára és dartsokra. Milyen előnyei vannak a legjobb elektronikus darts tábláknak, és mikor érdemes inkább egy jó minőségű szizál darts táblát beszerezni? Erről bővebben a következő „Hogyan válasszon darts céltáblát“ című útmutatóban beszélünk, amelyben az egyes típusok előnyeire és hátrányaira összpontosítunk. Mindezt egyszerűen azért, hogy a céltáblák széles választékából kiválaszthassa azt a kialakítást, amely meghozza a kívánt játékörömöt.

Az alapvető áttekintésen és érdekességeken kívül egy rangsort is készítettünk, nagyon jól értékelt darts céltáblákkal. Közülük az elektronikus darts táblák szerezték meg a legtöbb pozíciót, ahol nem kell időt szánni az egyes játékosok pontszámának felírására, és mindig gyors áttekintést kaphat a játék menetéről. Ráadásul biztonsági szempontból is alkalmasabbak a kevésbé tapasztalt vagy fiatalabb játékosok számára, mivel ebben az esetben műanyag hegyű dartsokat dobálnak. Ha vásárlás előtt szeretné megismerni mások véleményét is, javasoljuk, hogy figyeljen a darts céltáblák értékesítési rangsoraira, az elérhető tesztekre és recenziókra is. Ott értékes információkat találhat arról, hogy a céltáblák hogyan teljesítenek a valós játékban, és hogy a drágább modellek professzionális megjelenése elegendő tartósságot takar-e.

A legjobb darts céltáblák (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.KLARFIT Dartmaster 180
+ Elektromos céltábla otthoni szórakozásra, játéknyilakkal
+ Számítógéppel együtt, a pontok egyszerű számolásához
+ 27 különféle játék 150 variációval
⭐ 100 %45000 Ft Alacsony ár
2.OneConcept Masterdarter elektromos darts
+ Elektromos céltábla otthoni szórakozásra, játéknyilakkal
+ Beépített számítógéppel, a pontok egyszerű számolásához
+ 38 különféle játék 211 variációval
⭐ 98 %55000 Ft Alacsony ár
3.KLARFIT Dartor elektromos darts céltábla
+ Elektromos darts a négy fal közötti szórakozáshoz
+ Beépített játékszámítógép az egyszerű számolás érdekében
+ 26 különböző játék, 70 játék variációval
⭐ 96 %23000 Ft Alacsony ár
4.Szizál céltábla Bull's Shark Pro
+ Professzionális szizál céltábla pengés drótozással
+ Jól kivehető színösszeállítás
+ A drótok a céltáblába süllyesztettek

⭐ 96 %28500 Ft Alacsony ár
5.Shot Pro Electronic Dartboard Set
+ Könnyű elektronikus darts tábla tartós edzett műanyagból.
+ 32 játék 590 variációval
+ Alkalmas 1-8 játékos számára
⭐ 94 %40000 Ft Alacsony ár
6.Elektromos darts tábla WORKER WJ200
+ Darts tábla anyaga ellenálló kemény műanyag
+ 18 játékmód, 216 játékkombináció
+ Automatikus kikapcsolás funkció
⭐ 92 %10000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon darts céltáblát

A darts már régóta több mint egy kocsmai időtöltés. A robusztus, automataszerű gépet felváltották a kisebb, elektronikus darts táblák, amelyeket beltéren és kültéren egyaránt falra lehet szerelni. Ha bármikor szeretne dartsozni a családdal vagy egy csoporttal, csak keressen egy megfelelő helyet, ahol van elég hely a dobáshoz, és vágjon bele a tökéletes darts tábla kiválasztásába. Elektronikus vagy szizál céltábla lesz? Milyen darts táblát vásároljon a lelkes profiknak, és melyik alkalmas a kisgyerekeknek?

Szizál darts céltáblák

A szizál darts táblák nem rendelkeznek extra elektronikus funkciókkal, de tartós kör alakú alapra épülnek. Klasszikus megoldásként különösen alkalmasak fél- és professzionális játékra. A céltábla becsapódási felülete több millió, nagy sűrűségű szizál szálból készül. Jobb, ha a szizál huzalok borotvaélűek vagy levágottak, szem nélküliek. A fémhegyű darts így jobban megtapad a dobás helyén – és a visszapattanás veszélye nélkül.

A darts, még ha bele is akad a célpontba, nem hagy jellegzetes nyomot. A céltábla szizál szálai a hegy kihúzása után visszatöltik a rést. Jó kivitelezés esetén a szizál céltábla viszonylag hosszú élettartamú.

Az egyes mezőket acélhuzalok határozzák meg. Mivel leggyakrabban 20-as értékű mezőbe dobnak, gyakori játékkal gyorsabb kopásnak van kitéve. Ideális esetben a céltáblát el lehet forgatni, és a kevésbé kopott részt a 20-as mezőbe mozgatni.

A jó hír az, hogy a legtöbb szizál darts táblát a nemzetközi szabványoknak megfelelő méretben gyártják. Ha versenyeken és bajnokságokon tervez részt venni, akkor a legjobb, ha ezen a típusú céltáblán edz.

A szizál céltáblákat ráadásul nagyon egyszerű felszerelni, nem igényelnek áramellátást, és könnyen mozgathatók egyik helyről a másikra.

Mik a hiányosságaik? Játék közben éles, fémheggyel ellátott darts nyilakkal fog játszani. Ezért gondosan meg kell fontolni a környezet kiválasztását, a biztonságot szem előtt tartva. Ezenkívül – a fémhegyek időnként élezést igényelnek. A szizál céltáblát nem szabad párás helyre vagy a napra tenni, különben elveszti a színét, és az élettartama is rövidül. És amit valószínűleg már sejt – a játékban a pontszámot magának kell kiszámolnia.

szizal darts celtabla

Elektronikus darts céltáblák

Az elektronikus darts táblák egyre nagyobb figyelmet kapnak. Különösen a játékos/játékosok folyamatos pontszámlálásával kibővített funkcionalitás szól mellettük. Maga a darts tábla kezeli a játékosok sorrendjének ellenőrzését is, így a játékos teljes mértékben a játékra koncentrálhat és szórakozhat – a gyakran idegesítő felírás, időhúzás és találgatás nélkül.

Ha közelebbről megnézi az elektronikus céltábla becsapódási felületét, ezernyi apró lyukat lát, amelyekbe a műanyag hegyű dartsnak be kell illeszkednie. Ha a darts eltalálja a lyukat, a céltábla hátulján lévő érzékelő felület hozzáadja az adott mezőhöz tartozó pontokat. A lyukak között azonban vannak olyan kis foltok, ahol a darts nem tud megakadni, ami növeli a darts visszapattanásának kockázatát is.

Általánosságban elmondható, hogy az elektronikus céltáblák kiválóan alkalmasak a családdal és a barátokkal való hobbiszerű szórakozásra, anélkül, hogy nagyfokú professzionalizmusra törekednénk. Valójában a műanyag hegyű dartsokat biztonságosabbnak tartják – mind a környezet, mind a játékosok számára. Az elektronikus céltáblára dobás a gyerekek körében is gyorsan népszerűvé válik.

Az elektronikus céltáblák dupla és tripla értékű szegmensei lehetnek kétsorosak vagy háromsorosak. A kétsorosok megfelelnek a verseny céltáblák méreteinek, a háromsorosok szélesebbek, ami nagyobb találati esélyt jelent.

A számláló és a kijelzők működéséhez elengedhetetlen a tápellátás. Ez lehet akkumulátoros, hálózati vagy kombinált.

Mik a hiányosságaik? Az elektronikus darts céltáblák nagyobbak, nehezebbek és zajosabbak. Ha hálózati tápellátású modellt vásárol, akkor a telepítési hely közelében kell lennie egy elektromos aljzatnak. A lyukak száma befolyásolja a játék pontosságát és az eredményeket. Ha a lyukak közötti területet találja el, a darts visszapattan.

elektronikus darts celtabla

Elektronikus darts táblák funkciói és felszereltsége

A hagyományos szizál darts táblák esetében a legfontosabb kritérium a becsapódási felület sűrűsége és minősége. A kiválasztás másik szempontja a darts tábla átmérője/mérete, a legtöbb vásárló egy szabványos céltábla méretet választ.

Az elektronikus darts táblák esetében néhány más tényező is „játékba“ kerül a mérlegelés során. Itt is fontos természetesen a kivitelezés minősége, a becsapódási felület átmérője, de a csak az elektronikus céltáblákra jellemző funkciók és felszereltségi elemek is.

Játékmódok

Az elektronikus darts céltáblák több tucat jól ismert és kevésbé ismert játékot tartalmazhat, amelyek az Ön preferenciáinak megfelelően testre szabhatók, így több száz további játékváltozatot hozva létre.

Az is érdekelheti, hogy a céltábla maximálisan hány játékosra van tervezve, és hogy lehet-e egyénileg és csapatban is játszani. A valódi csapattársak mellett az ellenfél lehet számítógépes ellenfél is, különböző nehézségi szinteken.

Tápellátás

A céltáblába integrált számlálónak és a perifériás kijelzőinek energiaforrásra van szükségük. A leggyakoribbak az elemek, a hálózati áram vagy a kombinált tápellátás. Ha a céltáblának állandó helye van, akkor a hálózati áramellátás miatt sem kell aggódnia. Ez gondoskodik a stabil működésről, a játék közbeni váratlan kiesések nélkül.

Elemes tápellátás esetén ezek általában jól beszerezhető AA elemek (3 vagy több darab). Ezután a céltáblát könnyen elviheti más helyekre is, és nem kell azzal foglalkoznia, hogy hol van elérhető közelségben konnektor. Tartson azonban kéznél tartalék elemeket, hogy a céltábla ne merüljön le a legalkalmatlanabb pillanatban. Az elemmel működő elektronikus céltábla automatikus kikapcsolás funkcióval is rendelkezik, ha egy bizonyos ideig nem érzékel találatot.

Fény- és hangjelzések

A fény- és hangjelzések tájékoztatnak a játékról, és érdekesebbé teszik azt. Egyes játékosok azonban zavarónak találhatják ezeket a fejlesztéseket, ezért jobb, ha a céltábla rendelkezik hangerőszabályzóval vagy a hanghatások teljes kikapcsolásának lehetőségével.

Kijelzők

A kijelzők feladata, hogy információt adjanak a játékosokról, a játék aktuális állásáról vagy a hátralévő dobásokról. A kijelzők mérete és száma hatással van az eredmények áttekinthetőségére és olvashatóságára. Minél nagyobb, annál jobb. Nem szabad azonban szükségtelenül megnövelniük a céltábla körüli területet.

Konstrukció fejlesztései

Az ajtókkal ellátott elektronikus céltáblák népszerűek. A falra akasztott céltábla csukott ajtóval meglehetősen diszkréten néz ki, és – ami még fontosabb – nem kerül por a nyílásokba. Az ajtó belső oldalának van egy másik praktikus funkciója is – a dartsok tárolására szolgál. A dartsok a tartalék hegyekkel együtt általában a felszerelés részét képezik a drágább céltáblák esetében.

Más típusú darts céltáblák

A szizál és az elektronikus darts táblákon kívül más típusú darts táblák is kaphatók. Ezek közé tartoznak elsősorban a papír darts táblák (tekercselt papírból készült), amelyek olcsóbbak, kétoldalasak és inkább a kezdők számára alkalmasabbak. Tartósságuk a használat intenzitásával csökken.

A gyerekek körében népszerűek a mágneses darts táblák, amelyekre egy olyan dartsokkal dobnak, amelynek elején lapos mágnes van. A tépőzáras céltáblák inkább olyan játékok, amelyek a legkisebbek dobáspontosságát edzik. Különböző méretekben, formákban és színekben kaphatók. Egyszerű dartsokkal (lapos szélekkel, tépőzárral a fennmaradáshoz) vagy dobáshoz való könnyű labdákkal/golyókkal együtt árulják ezeket.

Darts céltáblák ára

Mennyit fizet egy jó minőségű profi darts céltábláért? A könnyebb tájékozódás érdekében a következő három kategóriába soroltuk széles termékkínálatot.

Darts céltáblák 14000 forintig

A legolcsóbb darts céltáblák inkább hasonlítanak a gyerekeknek szánt játékokra, mint a felnőtteknek szánt felszerelésekre. Ezek főként tépőzáras vagy mágneses céltáblák. Azonban még az első árkategóriában is találhat tekercselt papírból készült céltáblákat és néhány kiváló minőségű szizál céltáblát ismert márkáktól. Ezek tetszeni fognak a jó kivitelezésük és az ésszerű tartósságuk miatt. Találkozhat pár egyszerűbb elektronikus darts céltáblával is. Az igényes vásárlók azonban, akik intenzívebb használatra alkalmas, jobban megmunkált céltáblát szeretnének, magasabb árkategóriában találják meg kedvencüket.

Darts céltáblák 14000 és 28000 forint között

A jelenleg legkelendőbb elektronikus és szizál darts táblák által képviselt kategória meggyőzi Önt a változatosságával és széles választékával. Nem hiányozhatnak a jól ismert márkák, amelyek professzionális minőségű céltáblákkal rendelkeznek. A szizálból készültek kiemelkednek a nagy sűrűségű becsadási felületükkel, maximális tartósságukkal és ultravékony huzalrendszerükkel. Az elektronikus darts céltáblák lenyűgöznek a dizájnjukkal, valamint a vonzó játék- és funkcionális felszereltségükkel.

Darts céltáblák 28000 forinttól

Egy egész baráti társaságot hív meg, és mindig dartsozni szoktak? Ha igen, akkor értékelni fogja a prémium kategóriás elektronikus darts táblák előnyeit, amelyek 8-16 játékos számára készültek, csapatok kialakításának lehetőségével és a játékok széles választékával. Az eredeti versenyméretű modellek népszerűek – modern és elegáns kivitelben egyaránt.

A legjobb darts céltábla márkák

  • Canaveral (Decathlon) – A Decathlon kiskereskedő kínálatában a jól ismert Canaveral márka népszerű acél hegyű dartsait és elektronikus céltábláit találja. Nagyon jó ár/minőség arány.
  • Bull’s – A Bull’s elektronikus és szizál céltáblái még a tapasztalt játékosoknak is tetszeni fognak versenyminőségükkel.
  • Winmau – A Winmau szizál céltáblák hosszú ideje vezetik az eladási listákat, és nagyon jó kivitelezést kínálnak. Elégedett felhasználói vélemények kísérik ezeket. Többféle kivitelben kaphatók – a szabadidős családi céltábláktól a professzionálisan megmunkált darts céltáblákig.
  • Spokey – Ha megfizethetőbb elektronikus darts céltáblát keres, akkor a Spokey márka kínálatában van néhány érdekes modell.
  • Klarfit – A Klarfit precízen megmunkált elektronikus darts táblái elegáns kivitelezésükkel és gazdag játék- és funkcionális felszereltségükkel felkeltik a figyelmét.
  • Echowell – Jó eladások, elégedett vélemények és megfizethetőség kísérik az Echowell márka elektronikus darts céltábláit.
  • Carromco – A német gyártó kiváló minőségű elektronikus darts céltáblái merész, gazdag színekkel nyűgöznek le.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.KLARFIT Dartmaster 180
+ Elektromos céltábla otthoni szórakozásra, játéknyilakkal
+ Számítógéppel együtt, a pontok egyszerű számolásához
+ 27 különféle játék 150 variációval
⭐ 100 %45000 Ft Alacsony ár
2.OneConcept Masterdarter elektromos darts
+ Elektromos céltábla otthoni szórakozásra, játéknyilakkal
+ Beépített számítógéppel, a pontok egyszerű számolásához
+ 38 különféle játék 211 variációval
⭐ 98 %55000 Ft Alacsony ár
3.KLARFIT Dartor elektromos darts céltábla
+ Elektromos darts a négy fal közötti szórakozáshoz
+ Beépített játékszámítógép az egyszerű számolás érdekében
+ 26 különböző játék, 70 játék variációval
⭐ 96 %23000 Ft Alacsony ár
4.Szizál céltábla Bull's Shark Pro
+ Professzionális szizál céltábla pengés drótozással
+ Jól kivehető színösszeállítás
+ A drótok a céltáblába süllyesztettek

⭐ 96 %28500 Ft Alacsony ár
5.Shot Pro Electronic Dartboard Set
+ Könnyű elektronikus darts tábla tartós edzett műanyagból.
+ 32 játék 590 variációval
+ Alkalmas 1-8 játékos számára
⭐ 94 %40000 Ft Alacsony ár
6.Elektromos darts tábla WORKER WJ200
+ Darts tábla anyaga ellenálló kemény műanyag
+ 18 játékmód, 216 játékkombináció
+ Automatikus kikapcsolás funkció
⭐ 92 %10000 Ft Alacsony ár