Szépség és kozmetika

A legjobb klasszikus és IPL epilátorok (teszt 2019)

legjobb epilátorok Epilálás vagy depilálás? Gyakran ez egy alapvető kérdés, amellett lehet, hogy nem tudja, mely eljárás mit jelent, de biztosan tudja azt, hogy ezek sima bőrt eredményeznek, idegesítő szőrszálak nélkül. Ezúttal úgy döntöttünk, hogy kiválasztjuk az Önök számára a legjobb női epilátorokat. Segítségükkel a lábak, a hónalj, vagy akár az arc és az érzékeny területek szőrszálaitól valóban hosszú időre megszabadulhatnak, nem csak a bőr felületéről, hanem a gyökerekkel együtt.

Az epilátor recenziónkban 2 fő kategóriát talál felülvizsgált, népszerű és minőségi epilátorokkal:

A klasszikus epilátorok forgó hengerekből állnak, szabályosan rendezett csipeszekkel. Úgy működnek, hogy a szőrszálat a gyökérrel együtt kitépik. A legjobbak közülük megoldásokat kínálnak a fájdalom enyhítésére és a bőrirritációra – pl. kellemes hűtés és masszázs tartozékok.

Az IPL epilátorok intenzív pulzáló fényt (IPL) használnak, ezért ezek esetében fotoepilációról beszélünk. A pulzáló fény 70 ° C-ot meghaladó hőmérsékletre melegíti a szőrtüszőket, ezáltal gyengítve azokat és a szőrszálak kihullnak, valamint néhány ismétlés után teljesen leáll a növekedésük. Mivel ez egy kozmetikai eljárás professzionális szinten, az ilyen eszközök ára magasabb kategóriákban van. Az eredmény azonban határozottan megéri és tartós.

Ezeken kívül biztosan hallott a lézeres epilátorokról is. Általában véve ezek kiváló minőségű dermatológiai eszközök, amelyek elsősorban a szakértők kezébe tartoznak. Az IPL epilátorok különböző hullámhosszúságú fénnyel működnek, a szőrtüszőket nem melegíti fel olyan magas hőmérsékletre, mint a lézeres epilátorok, amelyek csak monokróm fény alapon működnek. Ezért fontos, hogy lézerkezelést csak olyan eszközzel végeztessen, amely megfelel a fontos lézerbiztonsági tanúsítványoknak, mivel a rossz minőségű lézer szakszerűtlen kezeléssel nagymértékben károsíthatja a bőrt.

Ha összefoglalnánk: a minőségi IPL epilátor otthonának kényelmében biztosítja azt, amit a lézeres epilátor a bőrgyógyásznál, csak ha tartósan sima, szőrtelen bőrt akar elérni az alkalmazás t többször meg kell ismételni.

A legjobb klasszikus és IPL epilátorok (teszt 2019)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
Legjobb IPL epilátorok
#1Philips Lumea Prestige IPL BRI956

 TOP 
Villogások száma: 250 000
A mellékletek száma: 4
Üzemmódok száma: 5
+ Bőrtónus érzékelő
+ hónalj/bikinivonal/test/arc
5 out of 5 stars (5 / 5)152 990 Ft Alacsony ár
#2Philips Lumea Advanced IPL SC1997
Villogások száma: 250 000
A mellékletek száma: 2
Üzemmódok száma: 5
+ arcon és testen is használható
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)91 520 Ft Alacsony ár
#3Braun Silk-expert Pro 5 PL5014 IPL
Villogások száma: 400 000
A mellékletek száma: 1
Üzemmódok száma: 2
+ Bőrtónus érzékelő
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)113 340 Ft Alacsony ár
#4Remington IPL6500 i-Light Pro
Villogások száma: 100 000
A mellékletek száma: 1
Üzemmódok száma: 5
+ beépített bőrszín szenzor
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)76 690 Ft Alacsony ár
Legjobb klasszikus epilátorok
#1Braun Silk-epil SensoSmart 9-990
Csipeszek száma: 40
Sebességfokozatok száma: 2
+ Lemosható fej
+ Nedves epilálás
5 out of 5 stars (5 / 5)53 890 Ft Alacsony ár
#2Braun Silk-épil 7 7-561 Wet & Dry+
Csipeszek száma: 40
Sebességfokozatok száma: 2
+ Nedves epilálás
+ Masszázs sapka
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)32 940 Ft Alacsony ár
#3Philips Satinelle Advanced Wet & Dry BRP545
Csipeszek száma: 32
Sebességfokozatok száma: 2
+ Nedves epilálás
+ Arctisztító kefej
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)28 060 Ft Alacsony ár
#4Braun Silk-épil 5 5-511
Csipeszek száma: 28
Sebességfokozatok száma: 2
+ érzékeny terület adapter
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)21 390 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon epilátort?

Felejtsük el most a természetesség irányzatát, és együtt vizsgáljuk meg, hogyan válasszuk ki az epilátort, amellyel hosszú ideig tökéletesen sima lesz a bőre. Különösen a nők keresik a lábak, az intim területek, de az arc kellemetlen szőrszálainak biztonságos, ingerlés nélküli és a lehető legjobb eredményt elérő epilálás módját. A zsilettel történő borotválkozás irritációja vagy a vöröses „pattanások” nagyon kellemetlenek, és ezek miatt sok nők eltakarják azt a területet egészen addig, amíg a bőr meg nem gyógyul, de ekkor már újra nő a szőrzet. Ezért egyre több nő választ egy olyan megoldást, amely legalább néhány hétig „bírja“.

Különböző epilátorok vannak a piacon – a klasszikus csipeszestől a modern IPL epilátorokig, amelyek intenzív pulzáló fénnyel dolgoznak. A következő választási útmutatóban áttekintést adunk azok alapvető tulajdonságairól, technológiáiról és paramétereiről, hogy ne a szín és a dizájn szerint válasszon, hanem a tulajdonságok szerint, amelyek az Ön számára legjobban megfelelnek.

Borotvált lábak

Mikor jobb a depilálni és mikor kell újra epilálni?

Ha valaha is kiszámolta, mennyi pénzt dobott ki az egyszer használatos borotvapengékért és a szőrtelenítő krémekért, akkor minden bizonnyal nem egyszer eljátszott a gondolattal, hogy olyan epilátort / depilátort vásárol, amely legalább néhány évig működőképes. Azok számára, akik gyorsan növekvő sötétebb szőrtől szenvednek, a hosszabb távú eredményt nyújtó epilálás jobb megoldás. Ha azonban a szőrzete puha és világos, akkor nem kell foglalkoznia a bonyolult eljárásokkal – megfelelő egy jó minőségű borotva is.

Az epilátorok alapvető felosztása

Hogyan működik a klasszikus epilátor?

Az epilátor forgófején szabályosan elrendezett csipeszek vannak, amelyek a motor beindítása után elkezdik a szőrszálakat kihúzni azon bőrfelületen, amelyen átmegy. Csipeszek lehetnek 20–40. Kitépik a szőrt a bőr alól is, így a sima bőr hatása 2-4 hétig fennáll, attól függően, hogy milyen gyorsan nő a szőrzete.

Mikor igen? Ha sötétebb szőrszálakkal rendelkezik, amelyek másnap láthatóak a normál borotvapengével való borotválkozás után.

Hogyan működik az IPL epilátor?

Az IPL epilátor villanásokat bocsát ki – az intenzív pulzáló fény elve alapján működik. Az intenzív pulzáló fényt a melanin vonzza a sötét szőrszálakban. A szőr elnyeli a fényt, a fény hőenergiává alakul, amely ezt követően kockázat nélkül elpusztítja a szőrszálakat, beleértve a gyökereket is. Rövid idő elteltével kihullnak a bőrből és nem nőnek tovább. Feltétlenül számíthat arra, hogy néhány kezelés vár Önre, mivel az IPL csak a növekedési szakaszban lévő szőrszálakra hat. Az eredmény azonban hosszú távú, legalább 5-6 hónap.

Mikor igen? Az IPL epilálás kiváló hatékonyságú, ha a sötét szőrszálak és a világos bőr „tulajdonosa”. Éppen ellenkezőleg, nem működik a szőke, vörös és világos szőrszálak esetében (kevés melanint tartalmaznak) és a sötét bőrű embereknél (a szőrszálak helyett a fényt a bőr nyeli el, ami kellemetlenül felmelegszik).

Klasszikus epilátor (csipeszekkel) – tulajdonságai

  • Borotvált lábak 2Csipeszek száma – Minél több csipesszel rendelkezik a fej, annál gyorsabb az epilálás folyamata, és nem kell többször egy helyen átmennie. Ugyanakkor nem mindenkinek felel meg a 40 csipeszes fej, mert az ilyen epilálás kissé fájdalmasabb, mint amikor kevesebb csipesz van a fejen. Kezdőknek körülbelül 20 csipesszel rendelkező epilátorokat ajánlunk.
  • Epilálófejek száma – Ha gazdag funkcionális felszereléssel rendelkező epilátort talál, ez határozottan nagy előny. A vezető gyártók gondoskodnak arról, hogy ügyfeleik elégedettek legyenek, ezért lehet, hogy egy géptesthez több epilálófej tartozik, amelyek méretben, alakban és a felszerelt csipeszek számában különböznek. Amíg az egyiket a lábán, a másikat az arcán használja, az utolsót pedig az érzékeny bikini-területen.
  • Fájdalomcsillapító funkciók – Ez elsősorban egy masszázs funkció ELŐTTE, amelynek célja a bőr vérbőségének fokozása és melegítése (ekkor az epilálás kevésbé fájdalmas), valamint a hűtési funkció UTÁNA az esetleges bőrpír és égés enyhítésére.
  • Állítható sebesség – Még egy olcsó epilátor esetén is két sebesség fokozat van. Egyes testrészek jobban tolerálják az epilálást, és gyorsabban átjuthat rajtuk, mások érzékenyebbek, és örülni fog a szőrszálak alacsonyabb sebességen történő kitépésének.
  • Nedves epilálás – A zuhanyzóba csak akkumulátoros epilátorral lehet menni. Természetesen vízálló konstrukcióval kell rendelkeznie, hogy a víz behatolása ne károsítsa a motort. Az ilyen epilátorok Dry/Wet megnevezés alatt találhatók. Az akkumulátoros modell előnye a könnyű hordozhatóság. A feltöltött epilátort bedobja egy utazótáskába, és nem kell az áramforrással foglalkoznia.
  • Borotvafej tartozék – Nem mindenkinek felel meg az epilálás hosszú ideig (például télen), és az ismételt epilálás ellenére fájdalmat érez. Ha tetszik Önnek ilyen készülék, de be akarja biztosítani, hogy a lábát továbbra is borotválhassa, akkor vásárolhat olyan epilátort is, amely alapkivitelben cserélhető borotvafejjel rendelkezik, és a szőrszálakat csak a bőr felületéről borotválja le – depilál.

IPL epilátor tulajdonságai

  • Pulzálások száma / élettartam – Noha általánosságban az IPL epilátorok több tízezer forintos eszközök, fontos felkészülni arra is, hogy a villanások (pulzálások) száma fixen megadott legyen, mert ez korlátozza a fej élettartamát is. Az izzó lemerül, és új fejet kell vásárolnia, amelynek ára körülbelül a teljes eszköz eredeti árának fele. Az élettartam 75 000–300 000 villanásig terjed, átlagosan 1,5–6 évig tart ki (1 év – 50 000 villanás).
  • Tartozékok az érzékeny területekhez – Speciális keskeny fej, amelyet az arc vagy a bikini területhez használhat. Ennek előnye az, hogy könnyebb vele a manipuláció a kisebb bőr felületeken.
  • Bőr típusa – Csak akkor döntsön az IPL epilátor mellett, ha világos bőrű és közepesen sötét vagy sötét szőrszálakkal rendelkezik. Azok a területek, ahol anyajegyek, tetoválások vagy állandó sminkek vannak nem alkalmasak ilyen módon történő epilálásra.

Epilátorok ára

Epilátorok 12000 Ft-ig

Ebben a kategóriában csak klasszikus csipesszel ellátott epilátorokat talál. Minél közelebb kerül a 12000 Ft-hoz, annál több a felszerelés és kíméletesebb a bőrhöz. A Philips, Braun, Rowenta és Panasonic márkák valóban sikeres hálózati áramellátással működő alap epilátor modellekkel rendelkeznek.

Epilátorok 30000 Ft-ig

A magasabb ár növeli a klasszikus epilátorok felszerelését. A fájdalomcsökkentő modern technológiákat érdekes kiegészítő fejek egészítik ki masszázshoz, bőrradírozáshoz, speciális tartozékok a bikini területhez, az archoz és igényelt a borotvafej pengékkel, vagy akár a vágófej is. Az akkumulátoros modellek túlsúlyban vannak, ezek közül sokat lehet használni zuhanyozás során is.

Epilátorok 30000 Ft-tól

Ha IPL epilátort keres, akkor fel kell készülnie néhány tízezer forint kiadásra. A kiváló minőségű epilátorok lehetővé teszik, hogy hosszú ideig sima bőrt érjen el otthonának kényelmében, anélkül, hogy el kellene látogatnia a szépségszalonba vagy a bőrgyógyászatra. Különösen vegye figyelembe a villanások számát, az izzó élettartamát és a különféle méretű tartozékok számát. Noha drágább termékek, sok közülük mégis a legeladottabb epilátorok közé tartozik, és a Philips Lumea Prestige IPL a Heureka.sk szerint a 2018-as év terméke, a több mint 120000 forintos ára ellenére.

A legjobb epilátor márkák

Jobban, mint valaha, érdemes megnézni az epilátor teszteket, az eladottságot és a fogyasztói elégedettséget az értékelésekben. A Philips, Rowenta, Braun, Remington és Babyliss márkák jó eredményeket és nagyon jó élettartamot garantálnak. A nők körében évek óta különösen népszerűek a Philips Lumea (IPL epilátorok), a Philips Satinelle, a Braun Silk Expert és a Braun Silk Épil.

Gyakran ismételt kérdések

legjobb epilátorok

Mikor a legjobb epilálni?

Ideális este végezni az epilálást. Ha bőrirritáció lép fel, a bőr reggelig regenerálódik. Ha a nap folyamán epilálta a bőrt, akkor nem ajánlatos a napra menni  – a bőrpír és égés kockázata áll fenn. Az epilálás utáni első napokban gondoskodjon a bőr alapos hidratálásáról és a bőrt elegendő SPF faktorú krémmel védje.

Epilálás után vastagabb és sötétebb szőrszálak nőnek?

Ez az egyik leggyakoribb mítosz a szárszálak rendszeres eltávolításáról. A rendszeres szőrtelenítés (csipesszel) gyengíti a szőrszálakat, és a gyökerek vékonyabb és halványabb szőrszálakat eredményeznek. Bizonyára hasonló eredményt lát a szemöldökén is, amelyet évek óta szed. Ha azonban hormonális egyensúlyhiányban szenved, a szőrzete sötét és vastag lehet. Lehetséges azonban, hogy hasonló problémákat tapasztalt a klasszikus borotválkozás során is. Ebben az esetben érdemes egy IPL epilátorba beruházni, amely likvidálja a bőr alatti gyökereket is, és a szőrszálak már nem tudnak honnan kinőni.

Ki nem használhatja az IPL epilátort?

Az IPL technológiával történő epilálás nem alkalmas terhes és szoptató nőknek, bőrbetegségben szenvedőknek, rákos, epilepsziás, napfényallergiás embereknek. Kerülje az IPL epilátor használatát továbbá még tetoválásokkal vagy állandó sminkkel ellátott bőrfelületeken.

Napozhatok IPL epilálás után?

Az IPL epilátoros eljárás után a bőrt legalább 24 órán keresztül védeni kell a közvetlen napfénytől. Kezelje jó minőségű krémekkel, és csak egy réteg minőségi fényvédővel (SPF min. 30) mutassa meg a napnak borotvált lábait és karjait.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
Legjobb IPL epilátorok
#1Philips Lumea Prestige IPL BRI956

 TOP 
Villogások száma: 250 000
A mellékletek száma: 4
Üzemmódok száma: 5
+ Bőrtónus érzékelő
+ hónalj/bikinivonal/test/arc
5 out of 5 stars (5 / 5)152 990 Ft Alacsony ár
#2Philips Lumea Advanced IPL SC1997
Villogások száma: 250 000
A mellékletek száma: 2
Üzemmódok száma: 5
+ arcon és testen is használható
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)91 520 Ft Alacsony ár
#3Braun Silk-expert Pro 5 PL5014 IPL
Villogások száma: 400 000
A mellékletek száma: 1
Üzemmódok száma: 2
+ Bőrtónus érzékelő
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)113 340 Ft Alacsony ár
#4Remington IPL6500 i-Light Pro
Villogások száma: 100 000
A mellékletek száma: 1
Üzemmódok száma: 5
+ beépített bőrszín szenzor
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)76 690 Ft Alacsony ár
Legjobb klasszikus epilátorok
#1Braun Silk-epil SensoSmart 9-990
Csipeszek száma: 40
Sebességfokozatok száma: 2
+ Lemosható fej
+ Nedves epilálás
5 out of 5 stars (5 / 5)53 890 Ft Alacsony ár
#2Braun Silk-épil 7 7-561 Wet & Dry+
Csipeszek száma: 40
Sebességfokozatok száma: 2
+ Nedves epilálás
+ Masszázs sapka
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)32 940 Ft Alacsony ár
#3Philips Satinelle Advanced Wet & Dry BRP545
Csipeszek száma: 32
Sebességfokozatok száma: 2
+ Nedves epilálás
+ Arctisztító kefej
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)28 060 Ft Alacsony ár
#4Braun Silk-épil 5 5-511
Csipeszek száma: 28
Sebességfokozatok száma: 2
+ érzékeny terület adapter
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)21 390 Ft Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új epilátor kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Talán az Ön véleménye segít másoknak a piacon a legjobb epilátor kiválasztásában.