Szépség és kozmetika

A legjobb férfi borotvák (teszt 2020)

legjobb borotvak ferfi Uraim, szeretnének simára borotvált arcot? Hölgyeim, szeretnének maguk körül rendezett külsejű férfiakat? A megoldás az Önök számára a borotva. Ezek a modern eszközök, különösen az urak számára, lehetővé teszik az arc tökéletes borotválását. De milyen borotvát érdemes választani, hogy valóban jól működjön? Inspirációt adhat Önnek a 2020-as borotva tesztünk.

A legjobb férfi borotvák kétségtelenül a Braun és a Philips márkától származnak. Azonban ezen felül ezek a márkák számos olyan modellt is kínálnak, amelyek valamivel eltérőek a minőség és a felszereltség terén. Figyelembe vettük az elismert tesztvállalatok eredményeit, a fogyasztói minősítéseket és szakértői véleményeket, hogy összeállíthassuk Önnek ezt a borotva tesztet, és segítsünk kiválasztani az Ön számára megfelelő megoldást. Ha nincs tisztában a borotvák előnyeivel, javasoljuk, hogy olvassa el a „Hogyan válasszon borotvát“ fejezetet. Akkor vágjunk bele.

Teszt – legjobb férfi borotvák – TOP 6

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1BRAUN Series 9 9292cc
Mechanizmus: Rezgőkéses
Működési idő: 50 perc
Funkció: Nedves borotválkozás, Vízálló,
Leöblíthető, Trimmelő, Digitális kijelző
5 out of 5 stars (5 / 5)157000 Ft Alacsony ár
#2Braun Series 7-7899cc
Mechanizmus: Planetárium
Működési idő: 50 perc
Funkció: Wet shaving, Vízállóság, Moshatóság, Trimmelő
5 out of 5 stars (5 / 5)83500 Ft Alacsony ár
#3Philips S9711
Mechanizmus: Körkéses
Működési idő: 60 perc
Funkció: Nedves borotválkozás, Vízálló,
Leöblíthető, Trimmelő, Digitális kijelző
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)69000 Ft Alacsony ár
#4BRAUN Series 3 3045s
Mechanizmus: Planetárium
Működési idő: 45 perc
Funkció: Vízálló, Trimmelő, LED töltésjelző
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)28000 Ft Alacsony ár
#5Braun Series 3 3090
Mechanizmus: Planetárium
Működési idő: 44 perc
Funkció: Moshatóság, Trimmelő
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)59000 Ft Alacsony ár
#6Philips S5130/06
Mechanizmus: Marógépek
Működési idő: 39 perc
Funkció: Moshatóság, Trimmelő
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)28000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon borotvát?

 • Borotva típusok – A borotvákat leggyakrabban az szerint különböztetik meg, hogy milyen borotválkozási mechanizmust használnak. Jelenleg három változattal találkozhat. A helyes kiválasztás fontos, és a gép használatának módjától és gyakoriságától, a szakáll típusától és más tényezőktől függ. Mindegyik változatnak megvannak a sajátosságai és előnyei, de hátrányai is vannak. Próbáljuk röviden összefoglalni őket:
  a) Körkéses – A körkéses rendszer általában két-három forgófejet használ. A borotválkozási minőség általában a sebesség és az ergonómia függvénye (lengőfejek, stb.). Ez a típusú gép különösen alkalmas hosszabb, sűrű, hullámos vagy rendezetlen szakállak kezelésére. Borotválkozás esetén a leggyengébb körkörös mozgásokat hajtják végre a legjobb hatás elérése érdekében. Ezen gépek előnye a viszonylag csendes működés. Bizonyos hátrány a lassúbb borotválkozás.
  b) Rezgőkéses – A rezgőkéses rendszerek vibrációs pengéket használnak védő fedél alatt. Ez a fajta gép ideális a rövid szakállalak napi vagy nagyon gyakori kezelésére. Az előnye, hogy nagyon gyors és sima borotválkozást biztosít egyenletes húzással. Ez a változat valamivel előnytelenebb, mint a körkéses változat az egyenetlen és kevésbé hozzáférhető helyeken. A zajszintje is magasabb. Az ár alapján azonban mindkét típus gyakorlatilag egyforma (hasonló árkategóriában kaphatók).
  c) Klasszikus kézi borotvák – Az utolsó lehetőség természetesen a klasszikus penge. A modern „gépek“ több pengével rendelkeznek, és tökéletesen sima borotválkozást tesznek lehetővé. Az előnyük természetesen az alacsonyabb beszerzési és működési költség (nincs energiafogyasztás, több rendelkezésre álló pótpenge), de hosszú távon a működési költségek egyre inkább kiegyenlítődnek.
 • Vízhatlan vagy vízálló – Ez a két fogalom könnyen összetéveszthető, de kicsit más. A vízhatlan gépet biztonságosan lemoshassa folyó víz alatt, vagy borotválkozhat vele a zuhany alatt. A vízálló gép még jobb, és ellenáll a teljes vízbe merítésnek. A karbantartás és a használat egyszerűsége érdekében minden bizonnyal ajánlatos legalább a vízhatlan gépek közül választani.
 • Tápellátás – A tápellátás többféle formát ölthet: találkozhat borotvákkal, melyek tápegységgel (elektromos hálózat), akkumulátorral, kombinált módon vagy akár elemekkel működik.
  a) Tápegység – Ha a készüléket csak otthon használja a fürdőszobában, akkor a tápegység (elektromos hálózat) jó választás. Nem kell figyelnie az akkumulátor töltöttségi szintjét, és mindig a maximális energiát használhatja. A hátránya csak a korlátozott mozgástér.
  b) Akkumulátoros tápellátás – Ez egy népszerű választás, mert szabadon mozoghat, és magával viheti olyan helyre is, ahol nincs elektromos aljzat. Másrészt ellenőriznie kell a töltésszintet, hogy ne legyen a leginkább kellemetlen időben „a slamasztikában“. A mostani gépek üzemideje töltésenként 20 perc és 1 óra között van. A töltés kábellel vagy töltőállvánnyal történik. A töltési idő az akkumulátor típusától és minőségétől függ. Általában körülbelül 1 óra, de különösen az öregebb és olcsóbb gépeknél ez még több lehet.
  c) Kombinált tápellátás – Ez az ideális és a legnépszerűbb lehetőség. A gép akkumulátorral működik, de bármikor használhatja közvetlenül a hálózathoz csatlakoztatva.
  d) Elemes tápellátás – A klasszikus ceruzaelemmel működő gépek ma már ritkaságnak számítanak. Működésük meglehetősen drága és nem praktikus.
 • Anyagok – A gép borotválkozási rendszere természetesen mindig fém, de a készülék teste műanyagból készülhet – ami a legtöbb modell esetében fennáll. A drágább gépeknél különböző fémötvözeteket is használhatnak. Egyértelmű előnye a nagyobb ellenállóság és élettartam, és a szebb külalak. Azonban a minőséget valamivel magasabb súlyban kaphatja, és természetesen magasabb áron.
 • Karbantartás – Nem számít Önnek a gép kézzel való mosása ecset segítségével, vagy inkább egy drágább modellt szeretne öntisztító funkcióval (Clean & Charge, Clean & Renew)? Ez csak Öntől függ.
 • Nyírás – Néhány borotva is kínál nyírás funkciót. Ezt rendszerint egy speciális kiegészítő biztosítja. Használhatja ezt az opciót, ha nem mindig simára borotválkozik, hanem csak a borostát szeretné stílusosan megigazítani vagy a szakállt megnyírni.
 • Funkciók – Egyes, különösen drága gépek számos praktikus vagy kevésbé praktikus funkciót kínálnak. Íme, egy áttekintés a legérdekesebbekből:
  o Gyorstöltés – Viszonylag hasznos funkció, ha akkumulátorral működő borotvát használ, és például egy fontos találkozót megelőző reggelen azt tapasztalja, hogy elfelejtette töltőre tenni. Ha a gép gyorstöltést kínál, csak néhány percre dugja be, hogy elegendő energiát kapjon egy borotválkozáshoz.
  o Kijelző – A borotva fel lehet szerelve LED vagy LCD kijelzővel, amely megmutatja az akkumulátor töltöttségi szintjét.
  o Indikátor – Sokan elfelejtik a borotvapengék cseréjének szükségességét, amíg maga a borotva nem működik rosszul. Az indikátor azonban időben figyelmezteti Önt, hogy írja fel a bevásárlási listára a pengét.
  o Teljesítménynövelés – Az újabb és drágább modellek érdekes funkciója. Maga a gép reagál a szakáll sűrűségére, és képes drasztikusan növelni a teljesítményt egy időre ahhoz, hogy bármilyen akadályt könnyedén legyőzzön.
 • Tartozékok
  o Tok – A tok az utazáshoz a borotva egyik legelterjedtebb tartozéka.
  o Tisztító állomások – Nagyon hasznos tartozék, amely nagyban megkönnyítik a gép karbantartását. Azonban inkább drága modelleknél található.
  o Cserélhető kiegészítő – Például a fent említett nyírás kiegészítő.
 • Merítsen ihletet. Segíthet például a férfi borotva teszt, olvassa el a véleményeket, és nézze meg, az emberek mit vásárolnak és mennyire elégedettek. A valódi hivatkozások megakadályozzák a rossz vásárlást.

Vásárlók által feltett leggyakoribb kérdések

Mi alapján a válasszon?

A megfelelő borotva kiválasztásához válaszolnia kell olyan kérdésekre, mint például: Milyen gyakran fogom használni (naponta, alkalmankénti igazításra)? Milyen a szakállam (kemény, puha, rugalmas, hullámos, ellenálló, egyenesen növő vagy szétágazó stb.)? A száraz vagy a nedves borotválkozást preferálom? Milyen pontosságra, simaságra és alkalmazhatóságra van szükségem? Otthon vagy az utazásaim során is fogom használni a borotvát?

Mindezt értékelni kell, és figyelembe kell venni a választás során. Csak másodsorban kell foglalkozni a leszűkített, kiválasztott körből származó egyes modellek műszaki paramétereivel. Ide tartoznak az akkumulátor üzemideje, a töltési idő, a speciális funkciók, de a súly, a zajszint stb. is.

Jobb a száraz vagy a nedves borotválkozás?

A borotva kiválasztásakor figyelembe kell venni a borotválkozás előnyben részesített stílusát, és ennek alapján kell kiválasztani a megfelelő modellt. A legtöbb modern borotva azonban szerencsére mindkét változatot megengedi. A nedves borotválkozás előnye mindenekelőtt, hogy nagyobb védelmet nyújt az érzékenyebb bőr számára és borotválkozhat közvetlenül a zuhany alatt is. A száraz borotválkozást viszont lehetővé teszi az összes borotva, gyorsabb, és nem kell, hogy rendelkezésére álljon a víz.

Mi a különbség a nyírógép és a borotva között?

A nyírógépek a szakáll hosszának precíz kiigazítására szolgálnak. Lehetővé teszik, hogy pontosan beállítsa a vágás magasságát, és gondoskodnak a szakálláról, bajuszáról, pajeszáról, borostyájáról vagy egyéb arcszőrzetéről. A nyírógépek általában nem teszik lehetővé a sima borotválkozást. Éppen ellenkezőleg, a borotvák kizárólag sima borotválkozáshoz készültek. Egyes borotvák rendelkeznek nyírás kiegészítővel is.

A férfi borotvák ára

A 12500 Ft-ig lévő árkategóriában leginkább a rezgőkésés borotvákat találja meg, de számos körkéses borotva közül is választhat. Mindkét esetben azonban ezek olyan alapmodellek, amelyektől nem várhat csodát. Az akkumulátor üzemideje, működése, tartóssága és teljesítménye alacsonyabb szinten lesz. A kevésbé igényes felhasználók számára azonban elégségesek lehetnek.

A legtöbb borotvát mindkét típusból az 12500 és 37500 Ft közötti árkategóriában találja meg. Ez egy ésszerű középosztály, amely kielégíti még az igényesebb ügyfeleket is. A legjobb modellek ötven vagy több tízezer forintba kerülnek.

Legjobb férfi borotva márkák

 • BRAUN – A Philips márkanévvel együtt a Braun egyértelműen a legnépszerűbb borotvagyártó, nem csak hazánkban, hanem a világ számos más országában is. A Braun több tucat modellt kínál, mint férfi, mint női borotvát, rezgőkéses rendszerrel és minden tápellátási lehetőséggel (az elem kivételével).
 • PHILIPS – A holland Philips elsősorban a körkéses modellekre összpontosít, de néhány rezgőkéses modellt is kínál. A körkéses borotvák között egyértelműen a Philips a király.
 • REMINGTON – A jól ismert amerikai márka a Remington tisztességes választékot kínál. A körkéses borotvák túlsúlyban vannak, de a rezgőkéses modell se kevés. Az ár általában 25000 Ft-ig terjed.
 • PANASONIC – A Panasonic japán márka a rezgőkéses borotvák nagy választékát kínálja. A viszonylag robosztus testről ismeri fel őket. Választhat az akkumulátoros vagy a kombinált tápellátású modellekből. Az ár leggyakrabban 12500 Ft és 25000 Ft között van, de néhány nagyon költséges darabot is találhat – és fordítva egyes modellek ára 12500 Ft alatt van.

Miért vásároljon borotvát?

 • Könnyebbé teszi a borotválkozást (főleg, ha naponta vagy minden másnap borotválkozik)
 • Hosszú távú befektetés – nem kell állandóan vásárolni az egyhasználatos borotvát
 • Nagyszerű ajándék karácsonyra vagy születésnapra
 • A modern kor modern, hatékony életet igényel
Segített Önnek ez a férfi borotva teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak is kiválasztani egy minőségi borotvát. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező!