Sport és outdoor

A legjobb függőágyak (recenziók és teszt) 2024

legjobb függőágyak A legjobb függőágy kiválasztásához tisztában kell lennie azzal, hogy milyen elvárásai vannak. A mai cikkünkben ezért részletesen bemutatjuk a függőágyakat. Ön képbe lesz, hogy milyen lehetőségek vannak, és hogyan tudja kideríteni, hogy az Ön által kiválasztott termék valóban jó minőségű. Ha végig olvassa a cikket, elegendő információval fog rendelkezni a jó vásárláshoz.

De valójában mi is a függőágy? Ugyanaz, mint egy hintaháló? Cikkünkben megtudja, hogy nem egészen. Bemutatjuk Önnek a felfüggesztett pihenőhelyek típusait, és leírjuk azok használatának előnyeit is. Természetesen olyan paraméterekre is összpontosítunk, amelyeket választáskor nem szabad figyelmen kívül hagyni.

A függőágyak otthon, víkendházban vagy vityillóban is jó szolgálatot tesznek, akárcsak a természetben. Mindegyik célhoz azonban kissé eltérő terméket kell választani. Igyekszünk segíteni ebben a kérdésben is. És ha már megtalálta a függőágyat, amely a kiválasztott lehet, akkor javasoljuk, hogy vásárlás előtt vessen egy pillantást az online elérhető függőágy felhasználói értékelésekre. Gyakran megtud olyan dolgokat, amelyekkel a gyártó nem dicsekszik.

A legjobb függőágyak (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
#1La Siesta Colibri 3.0
Max, teherbírás: 180 kg
Méretek: 300x170 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)33700 Ft Alacsony ár
#2La Siesta BRISA DOUBLE CLASSIC STYLE
Max, teherbírás: 180 kg
Méretek: 350x190 cm
+ 1-2 személy számára alkalmas
5 out of 5 stars (5 / 5)36000 Ft Alacsony ár
#3Függőágy ENO DoubleNest
Max, teherbírás: 180 kg
Méretek: 286x189 cm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)29000 Ft Alacsony ár
#4Crossroad RELAX 1
Max, teherbírás: 150 kg
Méretek: 250x140 cm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)7100 Ft Alacsony ár
#5ENO Spark TopQuilt
Max, teherbírás: - kg
Méretek: 200x125 cm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)61200 Ft Alacsony ár
#6Campgo Hammock Set Double
Max, teherbírás: 230 kg
Méretek: 300x200 cm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)12000 Ft Alacsony ár
#7Spokey Etno
Max, teherbírás: 120 kg
Méretek: 100x200 cm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)11000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon függőágyat?

Milyen függőágyat vásároljon? Természetesen nem választunk ki egy konkrét terméket Önnek. Csak mindent megteszünk, hogy megadjuk a szükséges „bemeneti információkat”. Ebben a cikkben minden olyan aspektusra összpontosítunk, amelyek a helyes választás és vásárlás szempontjából fontosak, bemutatjuk a kedvenc függőágymárkákat, és válaszolunk a termékkel kapcsolatos néhány beugratós kérdésre.

Függőágy típusai

Először nézzük meg, milyen típusú függőágyak vannak. Pontosabban mondva nem beszélhetünk szigorúan differenciált típusokról.  Azonban számos változatot találhatunk, amelyeknek nemcsak közös tulajdonságai vannak, hanem látható különbségeik is. Ugyanakkor megpróbálunk egy kis rendet tenni a terminológiában.

Függőágyak

A legrégebbi találmány, amelyekről beszélni fogunk. Eredetét valahol a Karib-térségben lehet keresni, ahonnan a megnevezés származik (HAMAKA). Még ma is a függőágyak Közép- és Dél-Amerika területén dominálnak, ahol a legnagyobb mértékben fordulnak elő és használják őket.

A függőágy széles és nagyon kényelmes felfüggesztett fekvőhely, szilárd és vastag anyagból. Hazánkban azonban ezt a szót általában hintaágy szinonimájaként használják.

Hintaháló

A hintaháló valószínűleg jobban ismert az emberek számára, és általában a sátor alternatívájának tekintik. Ahogy a neve is sugallja, ez egy háló, amely két szilárd pont közé van kifeszítve. Míg a függőágy vastag vagy teljes szövésű anyagból készül, nem háló, és nagyon kényelmes pihenéshez és alváshoz egyaránt, a legtöbb hintaháló nem nyújt sok kényelmet. Ez inkább egy vészhelyzeti megoldás, mint teljes értékű nyugágy, amelyben otthon pihenhet a verandán, a teraszon vagy a kertben.

Függőszék

Egy teljesen más, mégis kapcsolódó kategória a függőszék. Ez egy modern trend. A székek nincsenek két oldalsó pontján felfüggesztve, hanem a mennyezetről lógnak. De megtalálhatók azonban saját állvánnyal is. Nem teszik lehetővé a fekvést, hanem kényelmes ülést és pihenést.

Ezek a székek láthatók verandán, erkélyen, pergolában, de még lakóépületekben is, amelyek kompakt méretük miatt sokkal alkalmasabbak erre, mint a hagyományos függőágyak.

függőágyak (hamak)

Függőágyak előnyei

Ha minőségi függőágyat vásárol, akkor kétségtelenül elégedett lesz vele. A legtöbb ember, aki kipróbálta ezt a „készüléket”, nem tudja eléggé dicsérni. Akár természetben, akár az otthona közelében használja, a következő előnyöket értékelheti:

  • Jobb, mint egy sátor – A függőágyak sokkal kompaktabbak és könnyebbek, akár a legkisebb sátrak. Az elhelyezése könnyebb, és nem kell megfelelő sima felületet keresnie, csupán két szilárd pontot, és ez soha nem jelent nagy problémát. És szintén el van szigetelve a földtől – ezáltal a hidegtől vagy a nedvességtől is. A kültéri függőágyak vízálló tetővel is felszerelhetnek, amely szúnyoghálóként is szolgál.
  • Ideális alváshoz és pihenéshez – Az elég széles és kényelmes függőágy biztosítja a tökéletes kikapcsolódást, és az alvás benne nem jelent „szükség állapotot”. Miután kipróbálta, lehet, hogy nem is akar visszatérni az ágyába. De a függőágyban nemcsak aludni lehet, hanem a nap folyamán is kényelmesen pihenni.
  • Légáteresztő – Nyilvánvalóan nem véletlen, hogy a függőágyak annyira népszerűek a forró Latin-Amerikában. Nagyszerű és jól szellőző ágyat biztosítanak, amelyben még a hőségben sem szenved.
  • Nagyszerű kiegészítő – Gyönyörű függőágy függ a verandán vagy a teraszon. Ez nem csak praktikus dolog, hanem egy gyönyörű kiegészítő, amely minden látogató számára vonzó – és minden bizonnyal ki akarja majd próbálni.

Függőágyak otthonra és természetbe

Hogy a függőágy jól szolgáljon, akkor a használat módját is meg kell fontolni a választásnál. A függőágyat túrázás során, kempingben vagy természetjáró kirándulásokon fogja használni? Vagy felfüggeszti a verandán vagy az erkélyen? A cél a megfelelő vásárlás szempontjából fontos.

Beltéri vagy fedett kültéri (pergola stb.) használatra választhat egy természetes pamutból készült tágas és kényelmes függőágyat. A súly és az összecsukhatóság nem játszik nagy szerepet. Másrészt az esztétikai benyomás fontosabb lehet Önnek.

Ha a függőágyat szabadban szeretné használni, például nyitott teraszra vagy kertbe lesz felfüggesztve, előnyösebb lehet szintetikus szövetekből készültet választani. A pamut túl gyorsan megviselődne az időjárási hatások miatt.

Kifejezetten turisztikai célokra a lehető legjobb tárolhatóság és kis súly lesz a legfontosabb. A szabadban alváshoz még mindig népszerűbb nálunk a hagyományos hintaháló. Ennek oka a minimum anyag és az alacsony ár. Alhat, de nem kerül sokba.

Ha gyakran utazik és a szabadég alatt alszik, érdemes megfontolni egy speciális „outdoor” függőágyba való befektetést. Kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek például az ejtőernyős selyemből készült függőágyak, amelyek gyakorlatilag a zsebbe is elférnek. Vannak számos más modern anyagok is, amelyek ötvözik a kényelmet és a tartósságot, a kis súllyal és az összecsomagolhatósággal. Az utazó függőágyak gyakran tetővel vannak felszerelve, amelyet rossz időjárás és rovarok esetén értékelni fognak.

függőágyak 2

Mire figyeljen?

Hogyan ismeri fel, hogy a függőágy jó minőségű és megfelel az Ön igényeinek? Ezek a legfontosabb tényezők.

Szélesség és hossz

A függőágy mérete teljesen alapvető dolog. Körülbelül 100 cm szélességű függőágyban nagyon kényelmetlenül fogja magát érezni, és maximálisan éjszakai alváshoz fogja kihasználni. Alternatív megoldásként gyermeknek vagy nagyon kicsi testalkatú embernek felel meg.

Ha függőágyát pihenésre és nagyon kellemes alvásra szeretné használni, válasszon kb. 130 cm szélességűt. Az otthoni függőágyak vagy kétszemélyes függőágyak természetesen szélesebbek is lehetnek. A legnépszerűbb függőágyak szélessége kb. 140 cm.

És mi a helyzet a hosszúsággal? Általában kb. 270 cm. Az észrevehetően rövidebb függőágnak gyanúsak.

Teherbírás

Ez egy másik fontos tényező. A legtöbb függőágy teherbírása 100 kg és több, de a 200 kg teherbírású függőágyak is nagyon gyakoriak. Mindig elegendő rezervával kell számolni. Természetesen a kétszemélyes függőágyak rendelkeznek a legnagyobb teherbírással.

Súly

Mennyi a függőágy súlya? Általában körülbelül 500 g-tól több mint 1 kg-ig terjed. A súly fontos a túrafüggőágyaknál, amelyeket a hátizsákjában cipel. Az otthoni függőágyak esetében ez a tényező gyakorlatilag nem játszik szerepet, ezért nem kell megvásárolni azokat a könnyű modelleket, amelyek gyakran drágábbak.

Felfüggesztő zsinórok

A felfüggesztő zsinórok nélkülözhetetlenek a megfelelő súlyelosztáshoz és a kényelem biztosításához a függőágyban való pihenés esetén. Ezért fontos, hogy a zsinór termék elegendő mennyiségű legyen.

legjobb függőágyak

Függőágyak ára

Mennyit kell befektetni a függőágy vásárlásába, hogy egy igazán jó terméket kapjon?

Függőágyak 12000 Ft-ig

Ebben az árkategóriában nem vásárol minőségi függőágyat. Az ilyen olcsó termékek gyakran nagyon keskenyek, alacsony teherbírással rendelkeznek és általában rossz minőségű anyagokból készülnek. Tizenkétezer forint alatt csak különféle egyszerű hintahálók és függőszékek vásárolhatók.

Függőágyak 24000 Ft-ig

Ez az árkategória tartalmazza a legtöbb szabadtéri függőágyat túra- és utazási célokra. A hangsúly a tartós kivitelezésre, az alacsony súlyra és a tárolhatóságra van helyezve.

Függőágyak 24000 Ft felett

Huszonnégyezer forint fölött különféle függőágyakat kaphat, amelyeket igényes felhasználók számára terveztek.

Legjobb függőágy márkák

Melyik függőágy-gyártó garantálja a függőágy minőségi kivitelezését, kényelmét és tartósságát, és melyek kínálnak szolid termékeket megfizethető áron?

  • Amazonas – Az Amazonas az egyik legnépszerűbb és legjobb értékeléssekkel rendelkező függőágy gyártó. Hatalmas választékot is kínál. Talál itt függőágyat otthoni kikapcsolódáshoz és a legjobb turisztikai modelleket. Az ár általában 12000 forint felett van.
  • DD Hammocks – Ez a márka a szabadtéri függőágyakra koncentrál és valószínűleg a legsikeresebb ezen a területen. A termékek kiváló minősítést értek el függőágy-tesztekben. Az ár általában 18000 Ft felett van.
  • Ticket To The Moon – Elegáns függőágyak széles választéka multifunkcionális használatra. Nagyon kis súly, kényelmes méretek (sok függőágy két személy számára), nagy teherbíró képesség. Összességében kiváló minőség. Az egyik legkelendőbb márka. Nagyszerű eredmények a függőágy felhasználói véleményekben.
  • Sedco – Megfizethető árat keres? Akkor érdekelni fogják Önt a Sedco márka függőágyai. Ezek elsősorban függőágyak, függőszékek és hintahálók otthoni használatra. Az ár gyakran 6000 Ft alatt van.
  • La Siesta – Hatalmas függőágy választék otthoni és kültéri használatra. Nem hiányoznak a hintahálók és különféle függőszékek sem. Minőségi kivitelezés. Az árak általában 18000 Ft-tól kezdődnek.

A vásárlók által feltett leggyakoribb kérdések

Alkalmasak a függőágyak gyermekek számára?

Igen, a függőágyban való alvás nagyon kényelmes, és a test természetes helyzetbe kerül, ha optimális függőágyat vásárol. Számos függőágyat gyártanak gyermek méretben.

Hogyan kell rögzíteni a függőágyat?

Többféle lehetőség van függőágyak felfüggesztésére. Ha természetben van, valószínűleg természetes dolgokat fog felhasználni, és egyszerűen a függőágyak zsinórját például a fák köré köti. Ha bármilyen oszlopot vagy fiatal esetleg száraz fát választ, ellenőrizze jól a teherbírását.

Otthoni körülmények között a függőágyat a falhoz rögzítheti, a függőszékeket pedig a mennyezethez rögzítheti. De ez mindig egy beavatkozás az építménybe, amelyet vegyen figyelembe. A teherbírás ismét elengedhetetlen. Egy másik lehetőség egy speciális állvány használata, néhány függőszéket egyenesen az állvánnyal együtt árusítanak, amelyen lóg. Ez nem olyan gyakori a függőágyak esetében.

Vannak nagyméretű függőágyak két személy számára?

Igen. A többszemélyes függőágyak nagyon népszerűek, és rengeteget talál. Ezeknél a függőágyaknál azonban nagyon fontos a teherbíró képesség, amelynek ideális esetben 200 kg-nak kell lennie. Ügyeljen a megfelelő szélességre is. A kb. 140 cm-es függőágy a legtöbb ember számára meglehetősen kényelmes lesz, ám két személynek ez már nem lesz csodálatos.

Hol használható a függőágy?

Függőágyak, hintahálók és függőszékek gyakorlatilag bárhol megtalálják a helyüket, ahol megfelelő tér áll rendelkezésre. A függőágyak kiváló választás a kertben vagy a teraszon, pavilonban, pergolában, tornácon stb. A modern anyagokból készült, nagyon könnyű függőágyak nagyszerűek utazáshoz és a szabad ég alatti alváshoz. Az ilyen függőágyak általában vízálló tetővel és esetleg külön szúnyoghálóval vannak ellátva.

A függőszékek kevésbé tágas verandákon vagy erkélyeken használhatók, és közvetlenül a belső térben is alkalmazhatók. Lehetnek a falhoz rögzíthetők vagy saját állvánnyal ellátottak.

Mi alapján lehet megismerni a minőségi függőágyat?

A függőágynak minőségi anyagból kell készülnie, amely légáteresztő és tartós. Lehet pamut, de kültéri célokra jobban szolgál majd a szintetika, amely könnyebb és jobban ellenáll az UV sugárzásnak, a nedvességnek, stb. A függőágynak szintén kellően szélesnek és hosszúnak kell lennie, kb. 140 x 270 cm.

De az ár is iránymutatást nyújthat Önnek. Nagyon sok nagyon olcsó függőágyat vásárolhat csak néhány ezer forintért, de csalódott lehet tulajdonságaik miatt. Jó minőségű függőágyak 12000 Ft-tól vásárolhatók.

Hogyan védenek a függőágyak a rossz időjárás ellen?

A függőágy maga el van szigetelve a talajtól, így kiküszöbölhető a talaj hideg- vagy páratartalmának problémája, de hogyan védi meg a széltől vagy az esőtől? A speciális túrafüggőágy vízálló felállítható tetővel is rendelkezik. Erre a célra bármilyen ponyva vagy megfelelő vízálló anyag is használható.

Lehet kempingmatracot használni függőágyban?

Igen, főleg a túrafüggőágyakban általában használnak kempingmatracot.

Alkalmas a függőágy alacsonyabb hőmérsékletben alvásra?

Maga a függőágy gyakorlatilag nem nyújt védelmet az alacsony hőmérséklet ellen. Ezért az izolációt másképp kell megoldania. Kempingmatracok, meleg hálózsákok és ruhák használatával. Túl alacsony hőmérsékleten a függőágyakban alvást azonban nem ajánljuk, csak a nagyon tapasztalt turisták számára.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
#1La Siesta Colibri 3.0
Max, teherbírás: 180 kg
Méretek: 300x170 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)33700 Ft Alacsony ár
#2La Siesta BRISA DOUBLE CLASSIC STYLE
Max, teherbírás: 180 kg
Méretek: 350x190 cm
+ 1-2 személy számára alkalmas
5 out of 5 stars (5 / 5)36000 Ft Alacsony ár
#3Függőágy ENO DoubleNest
Max, teherbírás: 180 kg
Méretek: 286x189 cm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)29000 Ft Alacsony ár
#4Crossroad RELAX 1
Max, teherbírás: 150 kg
Méretek: 250x140 cm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)7100 Ft Alacsony ár
#5ENO Spark TopQuilt
Max, teherbírás: - kg
Méretek: 200x125 cm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)61200 Ft Alacsony ár
#6Campgo Hammock Set Double
Max, teherbírás: 230 kg
Méretek: 300x200 cm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)12000 Ft Alacsony ár
#7Spokey Etno
Max, teherbírás: 120 kg
Méretek: 100x200 cm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)11000 Ft Alacsony ár