Sport és outdoor

A legjobb futópadok (teszt 2024)

legjobb futopad Az ember számára a legtermészetesebb mozgásforma a futás és a gyaloglás. Nem mindenki számára megfelelő az edzőteremben történő edzés, hasonlóképpen nem mindenkinek felel meg az úszás vagy a kerékpározás sem. A gyaloglás és a futás azonban mindannyiunk számára egészséges, emellett erősítjük vele a szívünket, az izmokat és az egész testet.

A futópadok egy fő előnnyel rendelkeznek – bármikor, az időjárástól függetlenül futhat vagy gyalogolhat rajta, ha a teste úgy kívánja. Az otthona kényelmében mozoghat, télen, esőben, motivációs zene támogatásával, vagy az esti hírek megtekintése közben.

De hogyan válassza ki magának a legjobb futópadot? Győződjön meg róla, hogy jó minőségű a rugózása, kiváló a stabilitása és legalább az alapvető funkciókkal rendelkezik (tájékoztat a megtett távolságról, az elégetett kalóriákról stb.). A legjobb futópadok rendelkeznek állítható dőlésszöggel is (általában akár 20%), így ügyesen beállíthatja, mintha a dombra felfelé futna / gyalogolna.

A piackutatás alapján teszteltük a futópadokat, ahol több tucat terméket elemeztünk, olvastuk az ügyfelek és az iparági szakértők véleményét, de legnagyobb hangsúlyt a Németországban, Csehországban és Szlovákiában lévő tekintélyes szervezetek teszt eredményeire fektettük. Nehéz volt, de végül sikerült kiválasztanunk 7-et, a legjobb modellek közül, amelyeket mi magunk is megvásárolnánk.

Annak érdekében, hogy az Ön számára ne okozzon fejtörést az új futópad kiválasztása, segít Önnek ez a praktikus futópad teszt, amely gyakorlati útmutatást tartalmaz az új futópad kiválasztásához.

Legjobb futópadok a tesztünk szerint – TOP 6 (2024)

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
1.inSPORTline inCondi T70i II
Motor teljesítménye: 3 HP
Futófelület hossza: 140 cm
Futófelület szélessége: 51 cm
Max. sebesség: 20 km/h
Programok száma: 26
Max. teherbírás: 125 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)466 000 Ft Alacsony ár
2.inSPORTline inCondi T50i
Motor teljesítménye: 2,5 HP
Futófelület hossza: 140 cm
Futófelület szélessége: 51 cm
Max. sebesség: 20 km/h
Programok száma: 30
Max. teherbírás: 140 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)470 000 Ft Alacsony ár
3.inSPORTline Mystral
Motor teljesítménye: 3 HP
Futófelület hossza: 150 cm
Futófelület szélessége: 51 cm
Max. sebesség: 20 km/h
Programok száma: 29
Max. teherbírás: 150 kg
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)754 000 Ft Alacsony ár
4.inSPORTline Gilavar
Motor teljesítménye: 3,5 HP
Futófelület hossza: 140 cm
Futófelület szélessége: 53 cm
Max. sebesség: 22 km/h
Programok száma: 103
Max. teherbírás: 150 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)484 000 Ft Alacsony ár
5.inSPORTline Gardian G12
Motor teljesítménye: 8 HP
Futófelület hossza: 165 cm
Futófelület szélessége: 60 cm
Max. sebesség: 23 km/h
Programok száma: 28
Max. teherbírás: 200 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)1 675 000 Ft Alacsony ár
6.inSPORTline Lavister
Motor teljesítménye: 1,5 HP
Futófelület hossza: 130 cm
Futófelület szélessége: 41 cm
Max. sebesség: 14 km/h
Programok száma: 13
Max. teherbírás: 120 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)267 000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb futópadot?

 • A futópad használata
  A professzionális futópadok drágák és a sok különböző funkciónak köszönhetően a leginkább alkalmasak fitneszközpontokba. Robusztus kialakításúak és hosszabbított garanciával rendelkeznek.
  A hoteles futópadok alkalmasak szállodákba vagy iskolákba a testneveléshez.
  Az otthoni futópadok mérete kompakt, kevésbé hangosak, különböző árkategóriákban kaphatóak és különböző funkciókkal rendelkeznek.
 • A futópadok alapfajtái
  A mechanikus (nem motoros) futópadok olcsóbbak, a kevésbé igényes edzéshez megfelelőek. Nagyszerűek a gyalogláshoz, mert mechanikus elven működnek.
  A motoros futópadok jelenleg a legnépszerűbbek és a legkeresettebbek. Pontosan szabályozhatja mind a dőlésszöget, mind a sebességet, így az edzés hatékony és kényelmes.
 • A futópadok fontos paraméterei. Vásárláskor ne feledje:
  a futófelület dőlésszögének beállítási lehetősége,
  a futófelület szélessége,
  a futópad konstrukciója,
  érzékelők (sebesség, lefutott kilométer, idő, pulzusszám, elégetett kalória, testzsír-százalék stb.).
 • A futópad kényelmi kiegészítői. Az új futópad kompatibilis lehet okostelefonnal vagy táblagéppel, így nyomon követheti erőfeszítései különböző értékeit és megtekintheti tevékenységének eredményeit. Néhány modellhez csatolhat egy úgynevezett mellkaspántot, vagy beállíthat útvonalprofilt (nordic walking, stb.). A beépített hangszórók vagy ventilátorok hasznosak lehetnek egyesek számára.
 • Biztonság. Abban az esetben, ha elesik vagy fáradtságot érez, vagy egyszerűen meg kell azonnal állnia, a kiváló minőségű futópadnak vészleállító gombbal kell rendelkeznie. Természetes a masszív és a jó minőségű konstrukció, megbízható stabilitással a futás / gyaloglás során.
 • Merítsen ihletet. Segíthet például a futópados tesztünk, olvashatja a véleményeket, és megnézheti a legkelendőbb modelleket és termékeket. Az ügyfelek elégedettsége is segíthet. Csak a valós hivatkozások fogják megakadályozni a helytelen vásárlást.

Fontos a felhasználó súlya és magassága?

Minden futópad rendelkezik javasolt terhelési értékekkel, vagy legalább a maximális teherbírás meg van határozva. Ezeket az adatokat be kell tartani.

Hogyan válassza ki a futófelület megfelelő szélességét?

A keskeny, rövidebb felületek különösen alkalmasak gyalogláshoz; a teljes értékű futás problémás lehet. A futáshoz válasszon legalább 46 centiméter széles futófelületet; egy ilyen felület ideális futáshoz és gyalogláshoz egyaránt.

Milyen előnyökkel jár a futópad használata?

Azon kívül, hogy a futópadon bármikor edzhet az időjárástól függetlenül, nem lélegzi be a szmogot a tüdejébe az edzés során (nem az út szélén fut), és végül pénzt takarít meg (a jó minőségű futópadra való beruházás idővel megtérül, mert nem kell bérletet fizetnie a fitneszközpontba).

Mire fogja használni a futópadot?

Ez az egyik legfontosabb dolog, amit végig kell gondolnia, mert nem mindegy, hogy könnyed gyaloglás a célja vagy esetleg rövidtávfutásra edz. Mindegyik edzéshez más szempontokat kell előtérbe helyezni, minél erőteljesebb edzésterve van, annál erősebb motorra lesz szüksége a futópadon. A gyalogláshoz választhat alacsonyabb árkategóriás készüléket is, de ez már nem felel meg hosszú távú, intenzív futáshoz.

Mire szolgál a dőlésszög?

A futópad dőlésszögének lényege a nagyobb ellenállás létrehozása. A futópad emelkedő beállítása utánozza a dombra felfelé történő gyaloglást és futást, így az edzés során több kalóriát éget el és növeli az izomtónust. A legtöbb futópadon beállítható a dőlésszög, az egyszerűbb modelleknél kétféle dőlésszög választható, de a motoros modelleknél Ön állíthatja be a dőlésszög mértékét akár 20 %-ig egy gomb megnyomásával.

Hány lóerős futópad motort válasszon?

A futópad motor az egyik legfontosabb része a futópadnak. Ez határozza meg a futópad sebességét és teljesítményét. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a motor lóereje, annál nagyobb teljesítménnyel tud működni a folyamatos terhelésnél. Gyalogláshoz elég, ha a futópad motor 2,0 LE, de intenzív futáshoz jobb, ha 2,75 LE motorral rendelkező futópadot választ.

Mit mutat a futópad kijelző?

A futópad számítógép kijelzőket minden formában és méretben gyártanak, általában ezek LCD- vagy LED kijelzők. A kijelzőn megtalálható az összes fontosabb információ, mint az idő, a távolság, a sebesség és a pulzus (az adott futópadtól függően). Ha Ön egy olyan futópadra vágyik, amely hosszú időn át minden igényét kielégíti, olyan modellt válasszon, amely előre beállított programokkal, valamint állítható sebességgel és dőlésszöggel rendelkezik. Ezeken a futópadokon intenzív, változatos és érdekes edzést végezhet, miközben a kijelzőről leolvashatja az Ön számra fontos információkat.

Fontosak az Ön számára a kényelmi funkciók?

Az eddig említetteken kívül sok más kényelmi funkció is elérhető a különböző futópadokon. Ezeket érdemes végignéznie, hogy mire lehet szüksége és mi az, ami az Ön számára felesleges. Például a beépített ventilátor, amely nem csak hűsítő fuvallatot ad, de úgy érezheti, hogy a szél fújja az arcát futás közben. Fontos kellék lehet a kulacstartó, hogy egy hosszabb edzés alatt se szomjazzon. A könyvállvány vagy a táblagép tartó is kihasználható hosszabb edzés során. A multimédiás extrák közül a hangszóró is hasznos lehet, mert csatlakoztathat hozzá pendriveot vagy iPod-ot, így hangosan is hallgathatja a kedvenc zenéjét edzés közben. A kapaszkodó és a mellkaspánt is hasznos kényelmi funkciók.

Hogyan végezze a futópad karbantartását?

Ami a futópad karbantartását illeti, az aranyszabály az, hogy mindig tartsa tisztán a készüléket, és használattól függően speciális futópad kenőanyaggal kenje. Minden edzés után törölje le róla az izzadságot és a piszkot, hetente porolja le és porszívózza fel a környékét. Szintén rendszeresen ellenőrizze, hogy minden alkatrész megfelelően van-e rögzítve. A futópad megvásárlásakor, az adott készülék használati utasításában pontos információkat kap a karbantartásra vonatkozóan.

Szeret a szabadban futni? Nézze meg a legjobb futócipőket, amelyeket az Ön számára választottunk ki.

Segített Önnek ez a futópad teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt modellről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak kiválasztani a legjobb futópadot, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező.