Sport és outdoor

A legjobb görkorcsolyák (teszt 2024)

legjobb görkorcsolyák A görkorcsolya az egyik a legnépszerűbb sporteszköz minden aktív ember számára. Ha ebben az évben szeretné az inline korcsolyázást elkezdeni, ami sok előnnyel jár, örömmel mutatjuk be Önnek a legjobb görkorcsolyákat, hogy elkerülje a gyenge minőségű márkák „előnyös vásárlását”, amelyek már nem egy zúzódást vagy törést okoztak. Továbbá, a tapasztaltak számára, akik valami újat és jobbat keresnek – megtalálhatják a rangsorunkban a világmárkák legújabb modelljeit.

A saját igényeinknek megfelelő görkorcsolya kiválasztása kész tudomány. Manapság a legtöbb görkorcsolya kinézete, több mint szemet gyönyörködtető, de a jövőbeni kényelem és a mozgás élvezetének érdekében meg kell ismernie a különböző korcsolya típusok közötti alapvető különbségeket, figyelembe kell vennie a tapasztalatait és a terepviszonyokat a környezetében.

A görkorcsolya számos fontos paraméterrel rendelkezik különböző kategóriákban, mint a kerekek mérete és keménysége, a csapágyak, a váz (alváz), a csatolás stb. minősége. Más igényeik vannak a kezdőknek a korcsolyával szemben, míg mással lesznek megelégedve a tapasztalt korcsolyázók. Tehát nem csoda, hogy nem tudja, miként orientálódjon, hogy a megfelelőt vásárolja meg. A minőségi görkorcsolyák értékelésével elkészített rangsor után elkészítettük Ön számára a fontos típusok és jellemzők áttekintését, hogy ne csak az ár és a dizájn alapján válasszon, hanem mindenekelőtt, hogy a korcsolyázást élvezze, és ne okozzon fájdalmat.

A legjobb görkorcsolyák 2024 – TOP 5

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
5 legjobb női görkorcsolyák
#1K2 VELOCITY 84 SPORT W

Kerekek átmérője: 84 mm
Kerekek keménysége: 80A
Csapágyak: ILQ 7
Szorítórendszer:
Speed Lace gyorsfűző rendszer,
csat,
tépőzár
5 out of 5 stars (5 / 5)53000 Ft Alacsony ár
#2Rollerblade ASTRO 90 SP W

Kerekek átmérője: 90 mm
Kerekek keménysége: 84A
Csapágyak: SG7
Szorítórendszer:
csat a szegélyen,
45°tépőzár,
fűzőrendszer
5 out of 5 stars (5 / 5)56000 Ft Alacsony ár
#3Rollerblade ZETRABLADE ELITE W

Kerekek átmérője: 80 mm
Kerekek keménysége: 82A
Csapágyak: SG5
Szorítórendszer:
csat a száron, tépőzár, fűző
5 out of 5 stars (5 / 5)41900 Ft Alacsony ár
#4Rollerblade SPIRITBLADE W

Kerekek átmérője: 80 mm
Kerekek keménysége: 82A
Csapágyak: SG5
Szorítórendszer:
csat a szegélyen, 45°tépőzár, fűzőrendszer
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)35000 Ft Alacsony ár
#5Zealot MANDY

Kerekek átmérője: 80 mm
Kerekek keménysége: 82A
Csapágyak: ABEC 7
Szorítórendszer:
cipőfűző, tépőzáras pánt a rüsztön, felső csat
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)23800 Ft Alacsony ár
5 legjobb férfi görkorcsolyák
#1Rollerblade ZETRABLADE ELITE

Kerekek átmérője: 80 mm
Kerekek keménysége: 82A
Csapágyak: SG 5
Szorítórendszer:
csat, tépőzár, fűző
5 out of 5 stars (5 / 5)41900 Ft Alacsony ár
#2K2 F.I.T. 80 PRO

Kerekek átmérője: 80 mm
Kerekek keménysége: 80A
Csapágyak: ABEC 5
Szorítórendszer:
Speed Lace
5 out of 5 stars (5 / 5)49000 Ft Alacsony ár
#3K2 VELOCITY 84 SPORT M

Kerekek átmérője: 84 mm
Kerekek keménysége: 80A
Csapágyak: ILQ 7
Szorítórendszer:
fűzős,
csatos és tépőzáras
5 out of 5 stars (5 / 5)53000 Ft Alacsony ár
#4Rollerblade ASTRO 80 SP

Kerekek átmérője: 80 mm
Kerekek keménysége: 82A
Csapágyak: SG5
Szorítórendszer:
csat a száron, tépőzár, fűző
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)39000 Ft Alacsony ár
#5Zealot ANNIX

Kerekek átmérője: 80 mm
Kerekek keménysége: 82A
Csapágyak: ABEC 7
Szorítórendszer: cipőfűző, tépőzáras pánt a rüsztön, csat felül
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)21000 Ft Alacsony ár
3 legjobb gyermek görkorcsolyák
#1Zealot CONTOUR

Kerekek átmérője: 64-70-74 mm
Kerekek keménysége: 80A
Csapágyak: ABEC5
Szorítórendszer:
cipőfűző,
tépőzáras pánt a rüsztön,
felső csat
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)13000 Ft Alacsony ár
#2WORKER Polly LED

Kerekek átmérője: 64 mm
Kerekek keménysége: 100 A
Csapágyak: 608Z
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)19200 Ft Alacsony ár
#3WORKER Nolan 2 az 1-ben

Kerekek átmérője: 64, 70, 72, 76 mm
Kerekek keménysége: 82 A
Csapágyak: ABEC 5
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)23200 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb görkorcsolyát?

Először is tudnia kell, hogy minél nagyobb a kerekek átmérője, annál nagyobb a gurulási sebesség, de szükség van a lábaiban lévő erőre, hogy megmozgassa.

Minél puhábbak a kerekek, annál jobban elnyelik az ütéseket és a felület egyenetlenségeit, de nem ér el velük nagy sebességet, és az élettartamuk is rövidebb. Jöjjön velünk és együtt tanuljuk meg, hogyan kell kiválasztani a görkorcsolyát, amely támogatja a korcsolyázási stílusát, és kedvelt fizikai tevékenységévé válik.

„Elég egy menet (és egy esés) a rosszul kiválasztott görkorcsolyán, és nem lesz bátorsága többé a korcsolyára állni.“

Milyen előnyökkel jár a görkorcsolyázás?

 • Erőnléti edzés, amely kíméli az ízületeket és erősíti a szív- és érrendszert.
 • 2 edzés hetente és megszabadul a felesleges kilogrammoktól.
 • Tökéletesen formázza a fenék és a comb izmait, erősíti az egész testizomzatot.
 • Lehetővé teszi új társadalmi kapcsolatok létrehozását.
 • A korcsolyázás során endorfinok szabadulnak fel a szervezetben, és csökken a stressz szintje.

Útmutató a görkorcsolya kiválasztásához

A következő sorokban megtalálhatja a görkorcsolyák alap típusait és paramétereit, amelyeket megpróbálunk közelebb hozni Önhöz, hogy ezek alapján tudjon korcsolyát választani – akár kezdőként, akár több száz kilométerrel a lábában. Figyelembe vesszük az Ön tapasztalatait, a korcsolya kényelmességét, a használatának gyakoriságot, a tartósságot és a komponensek élettartamát.

legjobb görkorcsolyák

A görkorcsolya típusai

 • Rekreációs In-line korcsolyák – kifejezetten kezdőknek és olyan korcsolyázóknak tervezték, akik lehet, hogy csak hetente egyszer húzzák fel a korcsolyát. Közepes méretű, alacsonyabb keménységű kerekekkel rendelkeznek, így jól irányíthatók és ütésállók is. Az alacsonyabban elhelyezkedő súlypont jobb stabilitást biztosít. Kiválók a kondíció megtartására. Nem a gyors korcsolyázáshoz készültek.
 • Fitness In-line korcsolyák – a fogyasztók körében a legnépszerűbbek, különösen sokoldalúságuk és a széles választék miatt. Itt találhatók korcsolyák a kellemes kondíciós és szabadidős korcsolyázáshoz, de a gyorsasági versenyekre alkalmasak is. A kerekek méretét és keménységét a középkategóriába lehet besorolni, de vannak olyan modellek is, amelyek speed In-line korcsolyák paramétereivel rendelkeznek. Ez a legszélesebb, úgynevezett univerzális csoport. A gyártók előrehaladottak a kényelmes viselés és a kidolgozás minőségében, így a legjobb In-line korcsolya modellek a rangsorainkban ilyen típusúak.
 • Speed In-line korcsolyák – alkalmasak mindenki számára, aki átment a korábbi kategóriákon, és a gyors korcsolyázás vált a szenvedélyévé. A legkeményebb és legnagyobb kerekekkel rendelkeznek, a súlypont korcsolyázás során magasabban van, a váz hosszabb, és általában legfeljebb 5 kereket tartalmaz. Nehezebb megmozgatni őket, erőnek kell lenni a lábában. Kiválóan alkalmasak nagy sebességű intenzív edzésre, még gyakori terhelés esetén is.
 • Agresszív In-line korcsolyák – olyan adrenalin rajongók számára készültek, akik különböző trükközésre és ugrásokra használják akadálypályákon. Nagyon kicsi és szélesebb kerekekkel rendelkeznek, kiváló ütésállósággal.
 • Gyermek görkorcsolyák állítható hosszúsággal – általában rövidebb időre tervezték, mivel a gyermekek lába nő. Az elülső orrát vagy hátsó sarok részét egy bizonyos szintig mozgathatja, de biztosan nem bírják több mint 2-3 évet, így a gyártásuknál nem használnak drága anyagokat, amelyek az árát növelné. Ezek úgy lettek kialakítva, hogy a korcsolyázás során kényelmesek és biztonságosak legyenek a gyerekek számára, a lábak sérülése nélkül.
 • Speciális típusú görkorcsolyák sportolásra – ez a típus a tapasztalt profi korcsolyázók számára készült. Ezek különböznek a kerekek számával, átmérőjével, keménységével, a boka körüli pánt magasságával. Leggyakrabban szlalomra, műkorcsolyázásra, lesiklásra, jégkorongozásra használják.

A görkorcsolyák fő jellemzői

Kerék méret

A kerekek mérete határozza meg a görkorcsolyázás sebességét, irányíthatóságát és a korcsolyázás stabilitását. A lassú, stabil korcsolyázáshoz a kerekek átmérője körülbelül 70-80 mm.

Közepes sebességű korcsolyázáshoz 80-84 mm átmérőjű kerekekkel rendelkező korcsolyák felelnek meg, a 85 mm-es átmérőtől pedig gyorsabb közlekedéshez való korcsolyákról beszélhetünk, melyek súlya nagyobb, és magasabb súlyponttal rendelkeznek, amelyeken meg kell tanulni a stabilitás fenntartását és a kerekek meghajtását, hogy azok mozgásba lendüljenek.

Korcsolya

Kerék keménység

A kerekek gumiból és műanyagból készülnek.

A puha kerekek elnyelik a felületetek egyenetlenségeit, de gyorsabban tönkremennek, és nem ér el velük nagyobb sebességet. A puha kerékkel rendelkező korcsolyák kisebb terhelhetőséggel rendelkeznek.

Éppen ellenkezőleg – a kemény kerekek ideálisak a kemény, sima felületekre és a gyors korcsolyázáshoz. Még egy nagyobb súlyú korcsolyázó sem akadályozza őket.

A kerék keménység jele az „A“, és előtte az értéke 0-100 közé esik (0 a legkevésbé, 100 a legkeményebb műanyag), például 80A-ig puhább kerekeknél, 80-90A közepes keménységű és 90A és több nagyon kemény kerekeknél.

Görkorcsolya csapágyak

Az egyik legfontosabb komponens, amely meghatározza a haladás simaságát és sebességét. A jó minőségű csapágyak a kerekeket mozgatják és minimálisra csökkenti a súrlódást. Különböző hitelesített jelölésekkel találkozhat, leggyakrabban ABEC, ILQ, SG, SKF,… Ezek után egy páratlan szám következik 1 és 9 között. Minél magasabb a szám, annál nagyobb a csapágyak pontossága, annál gördülékenyebb a mozgás, “zörgés és szorulás nélkül ”.

Soha ne használja a korcsolyát esőben vagy nedves úton. A csapágyak, amelyekbe víz kerül két óra elteltével rozsdásodnak, és Ön elveszíti a garanciát.

Felfogatás, anyag és a váz hossza

Az alsó részt, amelyre a kerekek vannak felszerelve, és hozzáerősítve a fék váznak vagy akár lábnak nevezik. A legolcsóbb görkorcsolya esetében a váz és a cipő egy egységet alkot. Találkozhat olyan vázakkal is, amelyek a korcsolyához vannak szegecselve. A minőségi korcsolyák esetében a váz a cipőhöz van csavarozva, népiesen „srófolva“.

A váz élettartama az anyagtól függ, amiből készült. Ez lehet műanyag, kompozit vagy alumíniumötvözetek. Az alumínium vázak a legtartósabbak – elnyelik az ütéseket és a csapágyakat a helyükön tartják.

A rövidebb váz a jól manőverezhető, de a lassúbb korcsolyákon található. A hosszú váz a Speed In-line korcsolyákra jellemző.

Cipő

A cipő olyan elem, amellyel leginkább összefügg a korcsolyázás kényelme. Külső keményhéjból, amelyre a váz a kerekekkel van rögzítve, belső puha papucsból és csatoló rendszerből áll.

 • A cipőméret kiválasztása – valószínűleg számos különböző tanácsot fog kapni. Az egyik csoport azt állítja, hogy a korcsolyáknak legalább a fél számmal nagyobbnak kell lenni a lábméreténél (- de nyáron felvesz két meleg zoknit?). A másik csoport megrögzötten azt állítja, hogy a korcsolyacipő méretének azonosnak kell lennie a lábméretével, ha nem fél számmal kisebbnek. Az alap az, hogy a lábát helyezze papírra, és rajzolja körbe, majd ennek megfelelően válassza ki a hosszát. A cipő legyen kényelmes, ne nyomja a lábát még a belső varrások mentén se. Ha nagyobb korcsolyát vásárol, a lába korcsolyázás közben „repülni fog“, és több horzsolást fog szerezni. Szakértők a korcsolya próbálásakor azt javasolják, hogy hajlítása be a térdét, hogy a sarka minél jobban a hátsó részébe tolódjon – így megtudja, mennyi még valóban a szabad hely az ujjai számára.
 • Külső héj – műanyag rész, amely ellenáll az ütődéseknek, kopásnak, védi a lábát és továbbítja a hajtás erejét a kerekekhez.
 • Belső papucs – ideális, ha légáteresztő, mosható, modern és tartós anyagból készült, amely tökéletesen illeszkedik a láb alakjához – pl. memóriahab.
 • Csatolás – találkozhat a klasszikus klipekkel vagy fűzős cipőkkel. Leggyakrabban azonban a fűzők, a csatok és a tépőzárak kombinációjával. Ha a cipő felvételével nem akar hosszú perceket tölteni, akkor biztosan értékelni fogja a hasznos gyorscsatolást.

Segített Önnek ez a görkorcsolya teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak is kiválasztani a legjobb görkorcsolyát, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező.