Elektronika Gyermek áru

A legjobb gyerek okosórák (recenziók és teszt) 2024

legjobb gyerek okosórák
A gyerek okosóra érdekes módja annak, hogy szemmel tartsuk a kisiskolásokat, akik még nem hordanak magukkal saját telefont. Ha fontolgatja, hogy vásárol egyet, van néhány érdekes tippünk a legjobb GPS-szel és egyéb hasznos funkciókkal rendelkező gyerek okosórákra, amelyeket Ön és a gyerekei is értékelni fognak.

A kisgyermekek és az iskolások számára a gyerek okosóra vonzó kiegészítő, amellyel azonnal eldicsekednek a barátaiknak. Szeretik a színes kijelzőt, a markáns színekben pompázó szíjakat és az egyszerű kezelhetőséget, amely néhány játékot és talán még egy alapvető kamerát is rejt. A szülők számára azonban az ilyen típusú okosórák lehetőséget nyújtanak arra, hogy kapcsolatban maradjanak gyermekükkel, és viszonylag pontos képet kapjanak arról, hogy hol van a gyermekük.

A jelenlegi gyerek okosórák felszereltségük alapján több kategóriába sorolhatók. Választási útmutatónkban többet megtudhat arról, hogy mely felszerelések és funkciók lesznek a legelőnyösebbek Ön és gyermeke számára. Sok esetben az ár/felszereltség aránya a legfontosabb tényező annak eldöntésében, hogy az óra valóban a célját szolgálja-e, vagy egy túlárazott okos kütyü lesz, amely a játékdoboz aljára kerül. Ezért a következő rangsorban figyelmébe ajánljuk a válogatásunkat. Összeállításához a gyerek okosórák tesztjeit és recenzióit hívtuk segítségül. Ezekben gyakran jelentek meg olyan márkák karórái, mint a LAMAX, a Vtech, a Helmer, a Carneo vagy a WowMe.

A legjobb gyerek okosórák (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.WowME Kids 4G
Kijelző: 1,4", IPS
Védettségi fokozat: IP68
Operációs rendszer kompatibilitás: iOS, Android
Átlagos akkumulátor üzemidő: 48 óra
5 out of 5 stars (5 / 5)35000 Ft Alacsony ár
2.Carneo GuardKid+ 4G
Kijelző: 1,4", IPS
Védettségi fokozat: IP67
Operációs rendszer kompatibilitás: iOS, Android
Átlagos akkumulátor üzemidő: 48 óra
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)41000 Ft Alacsony ár
3.Garmin vívofit junior3 Iron Man
Kijelző: 0,78"
Vízállóság: 5 ATM
Operációs rendszer kompatibilitás: iOS, Android
Átlagos akkumulátor üzemidő: 8760 óra
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)30000 Ft Alacsony ár
4.CARNEO TIK&TOK HR+ girl
Kijelző: 1,61", IPS
Védettségi fokozat: IP68
Operációs rendszer kompatibilitás: iOS, Android
Átlagos akkumulátor üzemidő: 96 óra
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)24500 Ft Alacsony ár
5.Apple Watch SE
Kijelző: 1,57", Egyéb OLED-ek
Vízállóság: 5 ATM
Operációs rendszer kompatibilitás: iOS
Átlagos akkumulátor üzemidő: 18 óra
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)12000 Ft Alacsony ár
6.Canyon My Dino KW-33
Kijelző: 1,3", IPS
Védettségi fokozat: IP68
Operációs rendszer kompatibilitás: iOS, Android
Átlagos akkumulátor üzemidő: 96 óra
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)17500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon gyerek okosórát

Az elektronika világa nagy vonzerőt jelent a gyermekek számára. Áttekintéssel vezérlik az érintőképernyős eszközöket, például az okostelefonokat és a táblagépeket, és a felnőttek viselhető elektronikai eszközei is vonzzák őket. Ha arra a következtetésre jutott, hogy gyermekének még elég ideje van arra, hogy saját telefonja legyen, azonban egy gyerekeknek szánt okosóra nagyon praktikus kiegészítő lehet ahhoz, hogy a gyermekét szemmel tarthassa, amíg az iskolában vagy klubokban van. A GPS-szel és SIM-kártyával ellátott gyerek okosóra lehetővé teszi, hogy gyermeke tartózkodási helyét közvetlenül a telefonalkalmazásban kövesse nyomon. Azonban nem minden óra egyformán felszerelt, ezért vásárláskor alaposan meg kell vizsgálni a főbb funkcióikat. Mire kell összpontosítani?

Gyerek okosórák életkor szerint

Bár a gyermekeknek szánt okosórák kínálata még nem annyira terjedelmes, egyértelmű különbségek vannak, különösen a használat tekintetében a gyermek életkora szerint. Funkcióik és a végső ár ennek megfelel.

 • Gyerek okosóra óvodásoknak – Ebben a kategóriában talál olyan órákat, amelyek élénk színű kijelzővel és ugyanilyen színes szíjjal vannak ellátva. Mivel a gyermek az iskolakezdésig vagy Önnel, vagy az óvodában van, nincs GPS, telefonálási és üzenetküldési lehetőség. Elvileg ez egy érdekes modern óra, amelyben a gyerekek találnak néhány érdekes játékot, megváltoztathatják a számlap megjelenését, készíthetnek hangfelvételt és megváltoztathatják a hangját. Ezek általában tartalmaznak egy órát (analóg és számlapos), egy ébresztőórát, egy egyszerű számológépet alapvető számtani műveletekkel. A 4-6 éves korú gyermekek számára ez inkább egy érdekes játék. Az ár körülbelül a fele a beépített GPS-szel rendelkező modellekhez képest.
 • Gyerek okosórák iskolásoknak – Kategória, amelyben főként praktikus, GPS-szel ellátott, telefonálásra és üzenetküldésre (SIM-kártya) alkalmas gyermek okosórákat talál. Fő feladatuk az okostelefon jelenlétének helyettesítése, anélkül, hogy a tanóra alatt elvonnák a figyelmet. Ezek az órák nagyon jól felszereltek a szülői felügyeleti funkciók tekintetében, és lehetővé teszik a gyermek mozgásának meglehetősen pontos nyomon követését. Az órát a gyermek leginkább az idő követésére, a családtagokkal való kapcsolattartásra, számológépként, ébresztőóraként, kameraként vagy alapvető mozgásfigyelésre (lépésszámláló, figyelmeztetés hosszabb inaktivitás esetén) használja.
 • Okosórák diákoknak – Míg az előző kategóriában az óra domináns szerepet játszott, a középiskolások számára az okostelefon mellett egyre inkább kiegészítő viselhető elektronikai eszközzé válik. Ha egy diák komoly okosóra vagy egy jobb minőségű fitneszkarkötő iránt érdeklődik, akkor nagy valószínűséggel a fizikai aktivitását (futás, kerékpározás, fitnesz) kíséri figyelemmel. Valószínűleg nem érdekli a szülői felügyelet, még akkor sem, ha az alkalmazás a telefonjában lesz.

gyerek okosórák

A szülői felügyelet alapvető funkciói

Amint azt már észrevette, a gyerek okosórák leginkább az általános iskola alsó tagozatára járó gyermekek számára hasznosak. Mielőtt azonban vásárolna egyet, győződjön meg róla, hogy a tanár beleegyezik-e abba, hogy a gyermek viselje. A rejtett lehallgatási funkció, amellyel távolról aktiválható a lehallgatás a gyerekek óráján, ellenzési hullámot váltott ki. Milyen funkciókat biztosítanak ezek az órák a szülői felügyelethez?

GPS helymeghatározás

A legkeresettebb funkció, amely lehetővé teszi, hogy a telefonján lévő alkalmazáson keresztül körülbelül 5 méteres pontossággal nyomon követhesse gyermeke mozgását. Szülőként rálátása van gyermeke tartózkodási helyére (néhány perces időkésés elfogadható).

Mozgástörténet

A fő helymeghatározási funkcióhoz közvetlenül kapcsolódva az alkalmazásban megtekintheti a mozgástörténetet is. Ez azt jelenti, hogy viszonylag pontosan láthatja, hol járt gyermeke a nap folyamán.

Telefonálás és üzenetküldés

A SIM-kártyával (kredittel) ellátott okosórák az adatok felhasználásával a gyermek mozgásáról információkat küld a telefonjára. Egyúttal kétirányú telefonálás és üzenetküldési funkciót is kínálnak gyermeke és Ön között. Néhány óra támogatja a hangüzenetek lejátszását is. Vásárlás előtt ellenőrizze, hogy milyen némítási lehetőségek vannak. Egyes gyerek okosórák hangosan csengenek, és a hangot nem lehet elnémítani vagy rezgésre váltani.

Mentett telefonszámok (+ ismeretlenek blokkolása)

Gyerek okosóra több mentett telefonszámot is tárolhat a családtagokra. A legjobb esetben az összes bejövő ismeretlen számot blokkolja is. Soha nem tudhatja, hogy nem tárcsázzák-e véletlenül a gyermeke számát is a pofider robotok csalási szándékkal.

SOS gomb

Ez egy másik népszerű funkció. Veszély esetén a gyermek néhány másodpercig megnyomja az SOS gombot, amely külön található az óra oldalán. . Az SOS gomb ezután hívást kezdeményez, vagy szöveges üzenetet küld 1-5 előre beállított számra.

Videóhívások

A legjobb gyerek okosórák integrált kamerával rendelkeznek. Ez egy kicsi szenzor, kisebb felbontással, de használhatja arra, hogy rövid videohívásokat kezdeményezzen gyermekével.

A biztonságos zóna elhagyása

A Geofence nevű funkció lehetővé teszi, hogy biztonságos zónákat állítson be, amelyekben gyermeke mozog (például biztonságos útvonal az iskola és az otthon között). A biztonsági zóna átlépése után a szülő riasztást kap a telefonjára, és kapcsolatba léphet a gyermekkel, hogy megtudja, miért tért el az eredeti útvonalától (és kivel kóborol a városban).

Lehallgatás

Kissé ellentmondásos funkció, amely nem nyerte el a szakértők tetszését. A telefonján lévő alkalmazáson keresztül távolról aktiválhatja a rejtett lehallgatást az órán. Ezt a funkciót valószínűleg olyan kritikus helyzetekben fogja használni, amikor gyorsan meg kell tudnia, hogy kivel kommunikál a gyermeke (például ha késik az iskolából, nem válaszol, és Ön pánikba esik). Hasonlóképpen, a gyermek tudta nélkül készíthet fényképet is.

Figyelmeztetés az óra levételekor

Ön értesítést kap a telefonjára arról, hogy gyermeke levette az óráját. Mielőtt pánikba esne, gondoljon arra, hogy ezt a sportolás előtt, kézmosás közben (ha aggódik az óra miatt), de ugyanígy dacból is megteheti. Azonban azt is érdemes számításba venni, hogy valaki arra kényszerítette, hogy levegye az órát.

Megjegyzés: Ezek a funkciók nem feltétlenül vannak jelen minden gyerek okosórában. Válassza ki a használni kívánt funkciók konfigurációját, és ne fizessen feleslegesen többet.

A gyermekek számára érdekes funkciók

A gyermekeknek szánt okosórák nyomkövető funkcióinak többsége a gyermekek tudta nélkül történik. Ami közvetlenül érdekli őket, az jelen van az órában, és néhány érintéssel az érintőképernyőn.

A gyerekek leggyakrabban az órát, az ébresztőórát, a kamerát, a mini játékokat, a LED lámpát, a kamerát vagy a szülőkkel való kapcsolatfelvétel lehetőségét használják. Az óra felületének (menüjének) ezért logikusnak és érthetőnek kell lennie, lehetőleg magyar nyelven.

Gyerek okosóra – alapvető paraméterek és kialakítás

Kijelző és mérete

A gyerek okosórák kijelzője érintőképernyős, leggyakrabban TFT vagy IPS. Az átló átlagosan 1,2 és 1,6 hüvelyk (3-4 cm) között van.

Akkumulátor üzemideje

Az akkumulátor üzemidő általában néhány olcsó okosóra gyengesége és a drágább darabok kiváltsága. Míg egyeseket 1-2 naponta egyszer kell feltölteni, mások akár 5-7 napos akkumulátor üzemidőt ígérnek egyetlen feltöltéssel. Készüljön fel arra, hogy az első napokban gyorsabb lesz a kisülési idő, mivel gyermeke kíváncsiságból gyakrabban fog babrálni az órával.

Kompatibilitás a telefon operációs rendszerével

A jó hír az, hogy a legtöbb okosóra kompatibilis mind az Android, mind az iOS rendszerrel. Mindig az aktuális telefonját kövesse.

Előzetesen tájékozódjon az óraalkalmazás értékeléséről. Ez az, amelyik telepítve lesz a telefonjára, és megbízható és áttekinthető a gyors ellenőrzéshez. Ha több gyermeke van, akkor jó megoldás, ha azonos márkájú órához ragaszkodik. Ezután mindegyik egy alkalmazásban lesz.

Víz- és részecskeállóság

Egy nagyon fontos paraméter az IP-jelölés alatt található, amelyet két számérték követ. Ez a szilárd részecskék és a víz behatolása elleni védelem mértéke. Az első szám a szilárd részecskék bejutása elleni védelem mértékét jelzi, a második szám pedig a víz bejutása elleni védelmet. Minél magasabb a szám, annál jobb a védelem. Az okosórák esetében az optimális védelmi szint az IP55 vagy annál magasabb, ahol az óra már a vízzel való rövid érintkezést is kibírja. A kiváló minőségű gyerek okosórák IP67-es szintű vízállósággal rendelkeznek.

Méretek és súly

A gyerek okosóra elmaradhatatlan a kis csuklóról. Egy puha szilikon szíjba foglalt, jellegzetes kijelző uralja. A súlyuk átlagosan 30-80 g. Tájékozódjon a szíj hosszáról, és győződjön meg arról, hogy az óra jól illeszkedik gyermeke kezére. Nem szeretné, hogy az első napon elveszítse, amikor elviszi az iskolába.

Gyerek okosórák ára

Játék, vagy egy hasznos, személyes elektronika tele modern technológiákkal? Valószínűleg már kitalálta, hogy ez alapján alakul ki a gyerek okosórák ára.

✅ Gyerek okosórák 17500 forintig

A 21000 forintig terjedő áron vidám színű, kicsiknek szánt okosórák érdekes választékát találja. Némelyek lehetőséget kínálnak SIM-kártya behelyezésére és telefonálásra, mások GPS-helymeghatározóval rendelkeznek. Mire kell figyelni? Először is teljesen ismeretlen márkákra, amelyek esetében nem lehet biztos a magyar lokalizációban és a megbízhatóságban. Hiányosság lehet a kisebb tartósság vagy az akkumulátor töltésenkénti rövidebb üzemideje is. Jól értékelt órák találhatók például a Helmer, WowME márkák kínálatában.

✅ Gyerek okosórák 17500 és 35000 forint között

Kategória, amelyben megtalálja a jelenleg legkelendőbb gyerek okosórákat, jó ár/felszereltség aránnyal. A szíj tetszetős dizájnját általában egy szépen kivitelezett kijelző egészíti ki. A szülők számára a biztonsági ellenőrző funkciók kulcsfontosságúak, a gyerekek pedig értékelik a játékok, a beépített kamera és a szülők hívásának lehetőségét, amikor csak szükségük van rá. Figyelmébe ajánljuk a Lamax, Garmin, Carneo, WowME gyermek okosóráit.

✅ Gyerek okosórák 35000 forinttól

A 35000 forintos és magasabb árkategóriában a gyerek okosórák már prémium felszereltséggel rendelkeznek (és már nem kizárólag gyermekkategória). Sok esetben ezek olyan modellek, amelyek inkább a tizenéveseknek tetszenek, és Ön is nyugodtan viselheti ezeket. Érzékelők és fizikai aktivitásmérők bukkannak fel. Divatosak, stílusosak, modernek, és az a feladatuk, hogy mindenről gyors áttekintést adjanak. Nem meglepő, hogy a Xiaomi, a Samsung és az Apple márkák modelljei vezetnek.

A legjobb gyerek okosóra márkák

 • LAMAX – A cseh szórakoztató- és mobilelektronikai márka egy jól felszerelt, széleskörű szülői funkciókkal ellátott gyerek okosórákat tudhat magáénak.
 • Vtech – Érdekes elektronikus oktatójátékok találhatók a Vtech márka kínálatában. Az interaktív játékok sokaságát, szemet gyönyörködtető, színes, játékokkal, kamerával és hangváltóval felszerelt gyermekórák egészítik ki.
 • Helmer – Megfizethető gyermek okosórák akár 7 napos akkumulátor üzemidővel és cseh nyelvi lokalizációval.
 • Carneo – A népszerű és a felhasználók által jól értékelt gyermek okosórák IP67-es vízálló kialakítással és teljes körű felszereltséggel (GPS, SOS, SIM-hely) rendelkeznek.
 • WowMe – Ez az óra már első pillantásra is összetéveszthetetlen a dizájnja miatt. Az alapvetőtől a teljesen felszerelt modellekig.
 • Apple – Bár az Apple kínálatában nem talál tisztán gyereknek szánt okosórát, de ha a tinédzser egy trendi márkát kér, tudja, hogy az Apple Watch SE első látásra elvarázsolja.
 • Samsung – Népszerű Samsung Galaxy Smart Watch óra az igényes diákok és felnőttek számára, akik mindennapi motivációt szeretnének és az ízlésüknek megfelelő dizájnra vágynak.
 • Xiaomi – A jól felszerelt Xiaomi Mi Watch okosóra érdekes alternatíva, optimális ár/teljesítmény arányt és számos hasznos érzékelőt kínál.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.WowME Kids 4G
Kijelző: 1,4", IPS
Védettségi fokozat: IP68
Operációs rendszer kompatibilitás: iOS, Android
Átlagos akkumulátor üzemidő: 48 óra
5 out of 5 stars (5 / 5)35000 Ft Alacsony ár
2.Carneo GuardKid+ 4G
Kijelző: 1,4", IPS
Védettségi fokozat: IP67
Operációs rendszer kompatibilitás: iOS, Android
Átlagos akkumulátor üzemidő: 48 óra
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)41000 Ft Alacsony ár
3.Garmin vívofit junior3 Iron Man
Kijelző: 0,78"
Vízállóság: 5 ATM
Operációs rendszer kompatibilitás: iOS, Android
Átlagos akkumulátor üzemidő: 8760 óra
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)30000 Ft Alacsony ár
4.CARNEO TIK&TOK HR+ girl
Kijelző: 1,61", IPS
Védettségi fokozat: IP68
Operációs rendszer kompatibilitás: iOS, Android
Átlagos akkumulátor üzemidő: 96 óra
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)24500 Ft Alacsony ár
5.Apple Watch SE
Kijelző: 1,57", Egyéb OLED-ek
Vízállóság: 5 ATM
Operációs rendszer kompatibilitás: iOS
Átlagos akkumulátor üzemidő: 18 óra
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)12000 Ft Alacsony ár
6.Canyon My Dino KW-33
Kijelző: 1,3", IPS
Védettségi fokozat: IP68
Operációs rendszer kompatibilitás: iOS, Android
Átlagos akkumulátor üzemidő: 96 óra
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)17500 Ft Alacsony ár