Szépség és kozmetika

A legjobb hajvasalók (teszt 2020)

legjobb hajvasalók A hajvasaló szinte minden nő stabil tartozéka, aki tökéletes megjelenésre és szép hajra vágyik, ezért kiválasztottuk a 7 legjobb hajvasalót, amelyekben nem fog csalódni, úgy az eredményeik és a praktikus használatuk, valamint a hosszú élettartamuk szempontjából sem. Ez a praktikus asszisztens egy egyszerű módot kínál a stílus és az általános megjelenés megváltoztatására, és a fürdőszobában eltöltött néhány perc után a göndör, engedetlen hajszálakból sima, fényes haj válik vagy fordítva – elég néhány praktikus fogás és az egyenes hajból gyönyörű hullámokat varázsol, mint a profik.

Milyen hajvasalót vásároljon? Önök közül azok, akik egy olcsóbb modellben már csalódtak, valószínűleg megtapasztalták, hogy milyen, ha a haj megégett, kreppes és nem sima. Számos igazán sikeres modell létezik a piacon, amelyek egyesre végzik a dolgukat. Különösen a vasaló terület méretét és felületét vegye figyelembe. A legjobb minőségű hajvasalók extra kímélő kerámia-, teflon- vagy turmalin bevonatot kínálnak. Fém bevonatú hajvasalóhoz ne folyamodjon – rendszeresen használata esetén a haj sérül. Arról, hogy milyen kritériumokat kell teljesíteni a hajvasalónak, amely megőrzi a kiegyenesített haj egészségét, többet fogunk elmondani a mi kiválasztási útmutatónkban.

Mielőtt nekilátnánk, vessen egy pillantást a kedvenceinkre a legjobb értékelést kapott hajvasalók közül és merítsen ihletet. A hajvasalók már rég nem csak a haj kiegyenesítése szolgálnak.

A hajvasalók – TOP 7 modell

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
1.Remington Pearl S9500
Felmelegedési idő: 10 másodperc
Sütőlap borítása: Kerámia
Hőmérséklet: 150 - 235 °C
Simító lapok: 110 mm
Ionizálás: NEM
5 out of 5 stars (5 / 5)13 470 Ft Alacsony ár
2.Remington Shine Therapy S8500
Felmelegedési idő: 15 másodperc
Sütőlap borítása: Kerámia
Hőmérséklet: 150 - 230 °C
Simító lapok: 110 mm
Ionizálás: NEM
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)11 810 Ft Alacsony ár
3.Remington Keratin Therapy S8590
Felmelegedési idő: 15 másodperc
Sütőlap borítása: Kerámia
Hőmérséklet: 160 - 230 °C
Simító lapok: 110 mm
Ionizálás: NEM
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)14 790 Ft Alacsony ár
4.L’Oréal Professionnel Steampod LP7100F0/7PO R
Felmelegedési idő: -
Sütőlap borítása: -
Hőmérséklet: 140 - 210 °C
Simító lapok: 90 mm
Ionizálás: -
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)83 690 Ft Alacsony ár
5.BaByliss Steam Pure ST495E
Felmelegedési idő: 15 másodperc
Sütőlap borítása: Kerámia
Hőmérséklet: 150 - 230 °C
Simító lapok: 100 mm
Ionizálás: NEM
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)62 490 Ft Alacsony ár
6.BaByliss ST292
Felmelegedési idő: 90 másodperc
Sütőlap borítása: Kerámia
Hőmérséklet: 170 - 230 °C
Simító lapok: 110 mm
Ionizálás: NEM
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)23 080 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a hajvasalót

A recenziók a hajvasalókról, melyeket széles körben megtalálhat az interneten, megismerteti Önt az egyes modellek előnyeivel és hátrányaival. Az elégedett nők általában nem hagyják ki azt a lehetőséget, hogy dicsérjék a jó terméket, és fordítva is igaz, hogy megírják az igazságot, ha nem elégedettek a termékkel. A megfelelő hajvasaló kiválasztása egyáltalán nem lesz nehéz – ha tudja, mit kell nézni, és milyen opciók megfelelők az Ön számára. A piacon megtalálhatók az alap olcsó modellek, valamint az innovatív hajvasalók, amelyek fő jellemzője a maximális kíméletesség és a kiváló eredmény.

Vasalófelület anyaga

A hajvasalás minősége szempontjából talán a legfontosabb a vasalófelületen használt anyag. Elég néhány húzás, és a haj megég. A vasalófelület bevonatának szerepe az, hogy egyenletesen átadja a hőt a hajszálaknak, és a hőmérsékletet jelentős ingadozások nélkül fenntartsa. Néhány anyag könnyedén teszi ezt, míg másoknál figyelni kell erre és elkerülni az íveit.

Milyen anyagokat használnak a vasalófelületen?
egyenes haj

 • A fém a legolcsóbb hajvasalókra jellemző. Bár gyorsan felmelegszik, a fémlemezeket nem egyenletesen melegíti. A finomabb vékony szálú hajat megégeti, az ellenállóbb vastagabb szálút nem egyenesíti ki.
 • A kerámia az arany középutat jelenti. 10 másodperc alatt felmelegszik, megfizethető hajvasalókban használják, és egyenletesen osztja el a hőt.
 • A teflont általában a kerámiával kombinálva használják. Ez a „felépítmény“, azaz felületi réteg extra tapadásmentes és különösen népszerű a nők körében, mert a teflon nem égeti a hajába a hajformázó termékeket.
 • A turmalin olyan nők számára ajánlott, akik hosszú, fényes hajra vágynak. Negatív ionokat hoz létre, ezzel megakadályozva a haj elektrosztatikusságát, kreppességét és segíti a haj természetes nedvességének fenntartását. Ideális finom hajhoz.
 • A titánt extra minőségű hajvasalókban használják, amelyek a szakemberek körében is népszerűek. Ennek köszönhetően a vasalók könnyebbek, és gyorsabban felmelegednek. Extra magas hőmérsékletet érnek el, tökéletes eloszlással a felületen. Egyetlen húzással ápolttá varázsolják a hajat. Alkalmasak vastag, engedetlen göndör hajra is.
 • Bár a márvány nem a szokásos anyag, ha ilyet vásárol, tudnia kell, hogy ez a hajvasaló rendkívül kíméletes lesz a hajához.

Leggyakrabban azonban kombinációkkal fog találkozni, melyek két anyag tulajdonságait használják ki. A kerámia – teflon és kerámia – titán kombináció a nyerő.

Válassza ki a vasalófelület méretét a haj minőségének megfelelően

Egy másik fontos kritérium a hajának minősége és mennyisége. Hosszú, sűrű, göndör vagy engedetlen hajra 3–5 cm szélességű, nagyobb vasalófelülettel rendelkező hajvasalót válasszon. Egy ilyen nagyobb hajvasalóval, a munka sokkal gyorsabb, de nem teszi lehetővé, hogy más formázást hozzon létre, mint a simítás.

A finomabb hajat egy kisebb vasalófelülettel rendelkező hajvasalóval tudja megformázni. Abban az esetben, ha a haját nemcsak kiegyenesítni szeretné, hanem hullámosítani is válasszon egy keskeny hajvasalót lekerekített profillal (a lemezek szélessége kb. 2,5 cm). A hullámosításnál arról van szó, hogy a fejbőrhöz biztonságosan a lehető legközelebb jusson, és a hajszálakat másfélszer a forró vasalófelület köré tekerje. A folyamatos lefelé húzással a haj hullámos lesz.

Válassza ki a hajvasalás megfelelő hőmérsékletét

Figyeljen a hajvasalás hőmérsékletére és a hőmérséklet fokozatos szabályozhatóságára vagy az előre beállított szintek kiválasztására is. Általában 100-180 ° C közötti tartomány áll a rendelkezésére, bizonyos esetekben ez 220-240 ° C-ig terjed. A 200 ° C feletti hőmérséklet használata helytelen manipuláció mellett az otthoni környezetben egy kis rizikót jelent. Gondosan mérlegelje a haja minőségét, hogy az ilyen hőkezeléssel ne károsítsa még jobban.

Ajánlott hőmérsékletek:

 • 100 – 140 ° C hőmérséklet finom, gyenge, törékeny hajra
 • 160 – 180 ° C hőmérséklet normál egészséges hajra
 • 180 – 240 ° C hőmérséklet sűrű, göndör és engedetlen hajra

Mire összpontosítson még a hajvasaló kiválasztásakor?

 • Felmelegedés sebesség – azaz idő, ameddig a hajvasaló készen áll a használatra, a legjobb modellek esetében ez 10-15 másodperc, míg az olcsóbbaknál ez 1 percen belül történik meg.
 • Kábelhossz – a kábel, amellyel kényelmes a munka 1,8-2 m hosszú és 360 °-ban forgatható. Bár a forgatható kábel magához a vasaláshoz nem elengedhetetlen, de minden bizonnyal megkönnyíti a manipulációt a gyakran bosszantó vasalóval való hajhullámosításnál.
 • Felmelegedés jelzés – általában fényjelzés. Az egyszerű, egy hőmérséklettel rendelkező modellekben egy dióda van, amely kivilágít a felmelegedés után. A fejlettebb vasalókon megjelenik egy kijelző, amelyen a készenlét látható, vagy több indikátor van a vasaló testben – mindegyik egy bizonyos hőmérsékletre.
 • Hőmérséklet-zárrendszer – ez a funkció tökéletes, ha a hajvasalót csak Ön használja. Néhány használat után pontosan tudni fogja, hogy milyen hőmérséklet használatával tudja elkészíteni gyorsan és egyszerűen a frizuráját, ezért elég, ha rögzíti/zárolja a beállított hőmérsékletet és minden alkalommal, amikor újra bekapcsolja a hajvasalót erre a hőmérsékletre melegszik fel.
 • Nedves hajkezelés – alkalmas sűrű és makacs haj formázására, amelyet nemcsak formál, hanem óvatosan szárít is.
 • Kreppelés – rendkívül népszerű hajkezelés, különösen a fiatal lányok számára a kreppelés, ahol a sima lemezek helyett „hullámosak” vannak behelyezve. Ezt a cikk-cakk textúrát lehet alkalmazni a dús hajúak frizurájának elkészítéséhez is.
 • Automatikus kikapcsolás funkció – fontos biztonsági funkció, amely automatikusan kikapcsolja a vasalót egy inaktív időszak után. Nem kell aggódnia a katasztrófa miatt, ha reggel bekapcsolva felejti a hajvasalót, és elmegy dolgozni.

hosszú haj

A hajvasalók ára

Hogyan lehetséges az, hogy tud vásárolni hajvasalót 3800 forintért, de akár tízszer magasabb áron is? Mik a jelentős különbségek?

Hajvasalók 6500 forintig

Itt kevésbé minőségi klasszikus hajvasalók találhatók, amelyek vasalófelületét csak vékony védőréteg borítja, amely fokozatosan lekopik. Az alkalmi hajvasaláshoz megfelelnek, de ha hetente többször szeretné vasalni a haját, ne féljen többet befektetni, a haja ezt értékelni fogja.

Hajvasalók 9500 – 25500 forint között

Ebben a széles árintervallumban valóban sikeres modellek találhatók, amelyek közül sokan már régóta „legeladottabb hajvasalók“ megjelöléssel rendelkeznek. Általában nem hiányzik a hőmérsékletszabályozás lehetősége, a hajvédő szenzorok, a speciális felületkezelés, amely megvédi a hajszerkezetet, egyenletes és gyors felmelegedés. Természetesen az optimális súly és a jó ergonómia mellett. Alkalmasak a gyakori otthoni használatra.

Hajvasalók 25500 forinttól

Olyan hölgyek számára készültek, akik maximális védelmet szeretnének nyújtani a hajuknak és gyors eredményt. A fejlett modellek a legmodernebb technológiával rendelkeznek, aminek köszönhetően az engedetlen hajjal is egy húzással elbánnak.

A legjobb hajvasaló márkák

Önök figyelmét néhány ellenőrzött márka fogja felkelteni, amelyeket már sok fogyasztó tesztelt. Ezek elsősorban azok a márkák, amelyek már régóta a minőségi szépségápolási termékek fejlesztésére összpontosítanak. Szintén támaszkodhat a számtalan elégedett értékelésre és a hajvasaló tesztek eredményeire.

 • Remington – a népszerű Remington vasaló kínálat sokféle modellt rejt magában, amelyek feladata a haj védelme, pontosan a szerkezetük szerint, az aktuális egészségük és a minőségük alapján. Ezért nem hiányoznak a hajvasalók a következő jelöléssel Color Protect, Shine Therapy, Keratin Protect, Silk és így tovább.
 • Babyliss – egy professzionális fodrász márka, amely közelebb került a fürdőszobáinkhoz. Nemcsak klasszikus hajvasalókat kínál, hanem utazót, gőzölőset és ionizálót is választhat – mindez kiváló minőségű designnal és hosszú élettartamú anyagok felhasználásával.
 • Rowenta – minőségi német márka, hosszúéves hagyományokkal, amely az egyik legjobb minőségű hajvasalókat elfogadható áron kínálja. Sok modell áll rendelkezésre különböző formatervezéssel és áron. Biztosan megtalálja a legmegfelelőbbet az Ön hajához.
 • Philips – a szépségápolás rendkívül népszerű márkája – számos igazán innovatív termékkel rendelkezik a piacon, amely nagyteljesítményű fűtőmagra, gyors felmelegedésre és a hajon való kiváló csúszásra koncentrál.

Gyakran feltett kérdések

Milyen előnyökkel jár a gőzölős hajvasaló?

A gőzölős hajvasaló része egy kis víztartály. A hajat nem forró lemezzel, hanem forró gőzzel vasalja. Ez a módszer hajszálbarát, kivételesen alkalmas finom, göndör vagy sérült hajra. A forró gőz segítségével a regeneráló hajápoló termékek hatóanyaga behatol a hajszerkezetbe. A haj nem sérül a hő hatására, hanem hidratálja azt.

Milyen előnyökkel jár az ionizáló hajvasaló?

Az ionizáló hajvasaló a leggyakrabban keresett vasalótípus közé tartozik. A hajvasaló által előállított negatív ionok semlegesítik a káros pozitív töltésű ionokat a hajban. Ez megakadályozza a haj kiszáradását, a kreppesedését és segít megőrizni a természetes nedvességet a hajban, helyreállítja a fényességét és a simaságát. A haj a hőkezelés után látványra és érintésre egészségesebb, sőt tovább megtartja az új formáját. Tökéletesek a göndör haj megszelídítésére.

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalább inspiráltuk az új hajvasaló kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek. Ezt megteheti alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb hajvasalót.