Elektronika

A TOP 6 legjobb házimozit (teszt 2020)

legjobb házimozit A házimozik a háztartások szerves részévé válnak, hiszen a film vagy a zene élménye sokkal feledhetetlenebb egy ilyen rendszerrel. Az egyszerű TV-nézés is nagyobb élvezetet vált ki a helyiség jobb hangzásának köszönhetően. Hogyan válassza ki a legjobb házimozit?

A gyártók kínálata valóban gazdag, így a laikusok számára nem egyszerű orientálódni a kínálatban, és megvásárolni a megfelelő házimozit az otthonába. Általánosságban igaz, hogy a kiváló minőségű házimozikat a neves gyártók, például a Samsung, a Sony, a Panasonic vagy az LG kínálja. Fontos tényező, hogy mennyi pénzt szeretne befektetni egy ilyen rendszerbe, és mit vár a házimozitól.

Mi egy áttekinthető házimozi tesztet és hasznos tanácsokat kínálunk a házimozi kiválasztásához. Rangsorunk a tesztvállalatok egyre újabb eredményein alapul, figyelembe véve a szakemberek véleményét is. Így lehetősége van mindig az aktuális teszt megtekintésére, amely hasznos információkkal van kiegészítve. Ha meg szeretné osztani saját nézeteit és véleményeit más olvasókkal, akkor a diszkusszióhoz való csatlakozással ezt megteheti.

Teszt – legjobb házimozit – TOP 7

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
1.Bose Surround Speakers 700
Csatornás: 2.0
Teljesítmény: -
5 out of 5 stars (5 / 5)153 890 Ft Alacsony ár
2.Pioneer HTP-076
Csatornás: 5.1
Teljesítmény: 5x150W, 1x120W
5 out of 5 stars (5 / 5)179 990 Ft Alacsony ár
3.Sony BDV-E4100
Csatornás: 5.1
Teljesítmény: 1000 W
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)155 990 Ft Alacsony ár
4.LG SPK8
Csatornás: 2.0
Teljesítmény: 140 W
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)58 490 Ft Alacsony ár
5.YAMAHA NS-P51
Csatornás: 3.0
Teljesítmény: 160 W
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)51 390 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb házimozit?

 • Helyiség szerint, ahol a házimozi el lesz helyezve. Általában a háztartásokba az 5.1 rendszer (5 hangfal és 1 mélynyomó) a legvásároltabb, esetleg a nagyobb nappalikba a 7.1 rendszer (7 hangfal és 1 mélynyomó). A kis helyiségekbe és / vagy a nem igényes felhasználóknak megfelel a 2.1 rendszer (2 hangfal és 1 mélynyomó). A legegyszerűbb verzió az 1.1 házimozi, amely csak egy hangfalból és egy mélynyomóból áll. A nagy nappalikba az igényes felhasználók megengedhetik a 9.1-es rendszert, amely kilenc hangfalból áll.
 • Csatlakoztathatóság és kompatibilitás. Elsősorban ellenőrizze a televízióval (vagy az otthoni projektorral) való kompatibilitást. Némelyik hangfal vezeték nélkül működik, de a legtöbbnek kábelcsatlakozásra van szüksége. A házimozi rendelkezhet úgynevezett dokkoló állomással, amelybe behelyezhet iPhone-t vagy iPod-t és így közvetlenül lejátszhat zenét és videókat. A legjobb házimozik USB csatlakozót, jack csatlakozót és sok más lehetőséget kínálnak.
 • „All In One“ rendszer. Ez azt jelenti, hogy egy dobozban minden megtalálható a gyártó által, így nem kell semmit sem vásárolnia. Emellett az egész házimozi egy stílusba hangolt, különösen, ha erre van szüksége. Ezek a rendszerek nem felelnek meg Önnek, ha magasak az igényei a hangminőséggel kapcsolatban, ebben az esetben a saját belátása szerint állítsa össze a házimozit.
  • Frekvenciatartomány. Az otthoni zenehallgatáshoz és a jó filmélményhez való hangfalaknak 20- 4000 Hz-es frekvenciatartományban kell lenniük.
 • Ár, gyártó, minőség. Általánosságban a legjobb, ha a népszerű gyártóktól a márkás házimozikra támaszkodik, akik tapasztalattal rendelkeznek az elektronika gyártásában és hírnevük van a piacon. Ami a funkciókat illeti, gondolja át, hogy mire van szüksége és mit nem fog kihasználni. Ha úgy érzi, hogy a blue-ray lejátszót nem fogja használni, mert megelégszik az USB-vel, ne fizessen feleslegesen többet. A házimozi minőségét vásárlás előtt megtudhatja, ha elolvassa a véleményeket és a független teszteket.
 • Merítsen ihletet vásárláshoz. Keresse meg a házimozi tesztet az interneten, olvassa el a véleményeket és az ügyfelek tapasztalatait. Ezek az információk segítenek orientálódni a piacon és a legjobbat kiválasztani.

Mi az „all in one“ házimozi?

Az „all-in-one“ házimozi teljes rendszert jelent, hangfalszettet és mindent, ami a csatlakoztatáshoz szükséges, beleértve a receivert is. Az ilyen házimozi ideális a laikusok és mindenki más számára, akik szeretik a megegyező stílusú tartozékokat és a házimozit az enteriőr kiegészítők részének tekintik.

Mennyi lehet a hangfalak száma?

A házimozi rendszer a következő lehet:

 • 9.1 – az ilyen házimozikat igényesnek tervezték, és azok számára, akik például nagy nappalival rendelkeznek, és ilyen rendszert megengedhetnek. Kilenc hangfalból és egy mélynyomóból áll.
 • 7.1 – ez a rendszer szintén nagy teret igényel, de ha egy nagyobb nappalival rendelkezik például panelházban is, akkor vásárolhat ilyen házimozit, amely hét hangfalból és egy mélynyomóból áll. Ez a rendszer még látványosabb mozizást tesz lehetővé, a különbséget az 5.1 rendszertől, főleg a hanghatásoknál fogja hallani, vagy a kedvenc zenéje hallgatásánál.
 • 5.1 – standard rendszer, amelyet leggyakrabban vásárolnak panelházakba és standard méretű helyiségekbe (beleértve a hálószobákat is).
 • 2.1 – ez a házimozi csak két hangfalból és egy mélynyomóból áll. Ez ideális megoldás a kis helyiségekbe, vagy kevésbé igényes embereknek, akik megelégednek a 2.1-es rendszerrel (például, ha kis nappalija vagy a hálószobája van, és csak televíziót néz).
 • 1.1 – ez a házimozi egy hangfalból és egy mélynyomóból áll, gyakran „soundbar”-nak nevezik.

A házimozi hangolása

Időre van szüksége a beállításhoz. Az olcsó „all in one“ stílusú rendszerek egyáltalán nem állíthatók (a hang gyárilag beállított), vagy fokozatosan manuálisan kell beállítani őket. A minőségi „all-in-one“ házimozik például egy mikrofon (csomagolás része) segítségével állíthatók be, amellyel beállítja a hangerő szintjét és a fáziseltolást az egyes hangfalakon; egyszerűen beilleszti a házimozit a helyiségbe, ahova csatlakoztatva lesz.

Csatlakoztathatom a projektort a házimozihoz?

Igen, csak ellenőrizze a kompatibilitást (HDMI kimenet, stb.).

Mi a receiver?

Röviden – ez egy hangfal erősítő, dekóder audiojelekhez és rádióvevő. Az „all in one“ rendszerek tartalmaznak beépített / csomagolás részeként receivert.

Mi az AM / FM tuner RDS funkcióval?

Az RDS funkció biztosítja, hogy amikor rádiót hallgat a házimozin keresztül, akkor a tv-képernyőn látni fogja a hallgatott rádióállomás nevét és az éppen lejátszott zeneszám címét, tehát így mindig láthatja a rádióban játszott műsorszámok címét.

Milyen teljesítményre van szükség

Sok házimozi rendszernél meglepő a megadott teljesítmény, tíz vagy akár több száz wattban. De ez egy kicsit marketinges fogás is, mert a nagy teljesítményű rendszer jobb benyomást kelt és vonzóbb az ügyfél számára. Azonban az aprólékos információ a részletes termékleírásában rejlik.

Még ha elegendő teljesítményre is van szüksége, és egy bizonyos rezerva csak előny, több mint száz watt csatornánként sokkal több, mint amennyit reálisan ki tud használni akár nagyon nagy térben is. Ráadásul tiszteletben kell tartani a ház vagy a lakás többi lakóját is, a mélynyomó éjszakai morajlása könnyen megzavarhatja a nyugodt alvást.

Házimozi kábelezés

A házimozi rendszerek egyik legkényelmetlenebb része a kábelezés, hisz általában hat hangfalat kell az erősítővel megfelelően összekötni. Emiatt egyre inkább tűnnek fel az olyan megoldások, melyek vezeték nélküli szolgáltatásokat kínálnak.

A házimozi előnyei

 • A beszéd és dialógus értelmesebb és érthetőbb reprodukciója a jelentős zenei háttér vagy hanghatás ellenére
 • Reálisan hangzó hanghatások a modern és minőségi remastered filmekben és zeneszámokban
 • Tökéletesen reprodukált alacsony frekvenciájú hangok, kiemelik a jeleneteket, különösen az akciófilmekben
 • A teljes térbeli megjelenítés megszerzése, amely a képnek megfelel
 • A házimozi használható zenehallgatásra rádióból, CD vagy MP3 lejátszókról, okos telefonokról és egyéb hangforrásokról
Segített Önnek ez a házimozi teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak kiválasztani a legjobb házimozit, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező, amely meggyőzi majd a következő látogatókat a webhelyünkön.