Sport és outdoor

A legjobb kempingszékek (recenziók és teszt) 2024

legjobb kempingszékekMilyen jellemzőkkel és paraméterekkel kell rendelkeznie a legjobb kempingszékeknek és kempingfoteleknek? Mit kell figyelembe venni, hogy elégedett legyen az új kültéri ülőalkalmatosságával? Erre igyekszünk megtalálni a választ az alábbi útmutatóban, és tanácsot adunk, hogyan válasszon kempingszéket/kempingfotelt a hatalmas kínálatból, hogy pontosan megfeleljen az Ön elképzeléseinek és igényeinek.

Átnéztük a kempingszékek tesztjeit és recenzióit, és találtunk néhány érdekes jelöltet a Quechua, Crespo, KING, Husky és Campgo márkáktól, amelyek a mi rangsorunk alapját képezik. Kialakításuk, felszereltségük, megjelenésük és áruk miatt a vásárlók széles körét vonzhatják. Végül is – ezek olyan kempingszékek, amelyeket pozitív értékeléseket kísérnek, és nagyon jó ár-minőség arányt kínálnak.

A legjobb kempingszékek (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr
1.Tristar CH-0662 NAPOLI
Terhelhetőség: 120 kg
Anyag: Alumínium, Poliészter
Tömeg: 5,6 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)48500 Ft Alacsony ár
2.Mivardi Comfort Quattro
Terhelhetőség: 160 kg
Anyag: -
Tömeg: 5,1 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)42000 Ft-ig Alacsony ár
3.Cattara Merito
Terhelhetőség: 135 kg
Anyag: Fém, Textil
Tömeg: 5,7 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)29000 Ft-ig Alacsony ár
4.Cattara Livorno
Terhelhetőség: 120 kg
Anyag: Fém, Textil
Tömeg: 8 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)24000 Ft Alacsony ár
5.Campgo KR8010
Terhelhetőség: 150 kg
Anyag: Alumínium, Poliészter
Tömeg: 3,85 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)20000 Ft Alacsony ár
6.Vango Hampton Chair Excalibur Dlx
Terhelhetőség: 140 kg
Anyag: Fém, Textil
Tömeg: 5,86 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)44500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon kempingszéket/kempingfotelt?

Minél több időt töltünk a szabadban/természetben, annál változatosabbá válik a felszerelésünk. Egyetért? Még azoknak is szükségük van a kényelemre, akik rendszeresen kempingeznek, sátoroznak vagy lakókocsival utaznak, így egy egész napos túra után a természetben jó ötlet egy kényelmes székben vagy fotelben pihenni.

A kempingszékek kialakításával szemben azonban más követelményeket kell támasztanunk, mint például a kerti ülőalkalmatosságok kiválasztásakor. A stabilitás, a teherbírás, az összecsukhatóság, az összecsukás utáni méretek, az anyagok nedvességgel vagy UV-sugárzással szembeni ellenálló képessége mind-mind szerepet játszik. Tehát – mire kell gondolni a kempingszék kiválasztásakor?kempingszék

Kezdje például a következő kérdések megválaszolásával:

 • Hol fogja használni a kempingszéket? Milyen tevékenységhez? A kempingszéket használhatja a kempingben, sátorozáskor, horgászat közben, a strandon, a kertben, de akár koncerten vagy fesztiválon is. Ettől függően választja meg a méretét és az összecsukhatóságát, de a felhasznált anyagok tartósságát is.
 • Ki fog ülni a kempingszéken? Fontos paraméterek lesznek a teherbírás, az ülőfelület szélessége és mélysége, valamint az ülés magassága a kényelmes felállás érdekében.
 • Összecsukható kempingszék vagy egy kényelmes kempingfotel érdekli? A kempingszékek általában kisebbek, kevésbé felszereltek, ugyanakkor könnyebbek és kompaktabbak. A fotelek nagyobb kényelmet és pozícionálhatóságot biztosítanak. Összecsukva több helyet foglalnak.
 • Hogyan fogja a kempingszékeket a rendeltetési helyükre szállítani? Egyes kempingszékek elég kompaktak ahhoz, hogy összecsukva egy hátizsákba dugja ezeket, és könnyedén a hátán hordozhatja. Mások nagyobbak, és praktikus, ha az autó vagy lakóautó csomagtartójában szállítja.

Miért érdemes kempingszéket beszerezni?

A kempingbútorok esetében a döntő előnyök elsősorban a könnyűség, az összecsukhatóság és a várható kényelem. Ezért a kempingszékeket többnyire úgy tervezik, hogy ne legyen zavaró a cipelésük/hordozásuk, ugyanakkor kényelmes ülőhelyet biztosítsanak különböző helyeken a természetben. Ugyanis a kempingben lévő közösségi ülőalkalmatosságok nem praktikusak, és nem lehet rájuk támaszkodni a funkcionalitásuk szempontjából. Egyszer távol van a sátortól vagy lakókocsitól, foglalt, zajos, máskor sérült, piszkos vagy akár tönkretett.

Ha saját székeket vagy foteleket visz magával, akkor biztos lehet benne, hogy kedvére pihenhet, élvezheti a bográcsgulyást és beszélgethet a tűz körül a jó társaságban. Megfelelő motiváció érdekében a kempingszékek és kempingfotelek előnyeit röviden a következő pontokban foglalhatjuk össze:

 • Kényelem, bárhol, ahol szüksége van rá – sátorban, lakókocsiban, tónál, fesztiválon, kiegészítő ülőhelyként a kertben, horgásztúrán, …
 • Kültéri tartósság – a konstrukció és a szövetek (textíliák) a kültéri körülményekhez vannak kiválasztva (nedvesség- és UV-állóság).
 • Könnyű súly és kis méret az összecsukást követően – olyan tulajdonságok, amelyek még a gyakori hordozást is megkönnyítik.
 • Különböző méretek és kivitelek állnak rendelkezésre – széles választékból választhatja ki az Ön számára legideálisabb kialakítást.

Kempingszékek és kempingfotelek – alaptípusok

A kempingszék/kempingfotel alakja, mérete és konstrukciója határozza meg a használatát, az üléskomfortot és az áthelyezéshez szükséges helyigényt. Bár ebben a kempingbútor-kategóriában nincsenek pontosan meghatározott kategóriák, és az online vásárlás során hiába is keresné, de már egy pillantásra egyértelmű különbségek láthatók a kínálatban. Melyek az alapvető konstrukciók, azok előnyei és hátrányai?

Klasszikus kempingszék

Ez egy szék a szó valódi értelmében – 4 ponton támaszkodik a talajon, ami nagyobb stabilitást biztosít. Alapja egy lapos ülőfelület. A háttámlával és finomabb karfával ellátott kempingszékek népszerűek. Ülésmagassága a normál ülőalkalmatossághoz hasonló, így könnyen fel lehet állni róla, és még egy fájós ízületekkel rendelkező embernek is könnyű felállni róla. Könnyebb súlya és összecsukott állapotban optimális méretei az 1. számú praktikus választássá teszik.

Kempingfotel

Ha nagyobb kényelemre vágyik, és még az autó csomagtartójában is elegendő hely van, keressen egy jó minőségű kempingfotelt. A székkel ellentétben nagyobb kényelmet és több helyet kínál. Az ülés kissé hátradönthető (jól lehet pihenni benne, de lassabban lehet felállni róla). A háttámla magasabb (például nyaktámlával is), ideális esetben több fokozatban állítható. A kartámaszok szélesebbek, párnázottak és italtartó nyílással rendelkeznek. A kárpitozás stratégiai helyeken puhán párnázott lehet. Egyes kempingfotelek lehajtható asztalkával, saját napernyővel vagy baldachinnal rendelkeznek. Némelyek hasonlítanak a horgászfotelekre.

Kempingfotel lábtartóval

A kempingfotelnek ez a változata feltűnően hasonlít a kerti nyugágyhoz, de mégis praktikus „palacsintává“ csukható össze, és egyik helyről a másik helyre átvihető. Különösen az összecsukható szerkezet minőségére figyeljen, és keresse a recenziókban a szétnyitáshoz/összecsukáshoz szükséges időre vonatkozó információkat. Néha ez lehet a gyenge pontja egy egyébként jól átgondolt koncepciónak. Egy zárnak/retesznek mindenképpen jelen kell lennie a konstrukcióban, hogy megakadályozza a nem kívánt összecsukódást.

Kempingszék alacsony üléssel

A széknek nincs külön részekből álló ülése és háttámlája. A fémkonstrukción egy kifeszített szövet darab található (félhold alakú), amelyben kényelmesen ülhet. Az ülés alacsony, semmi sem fogja nyomni – alkalmas például a strandra vagy a tó mellé. Az ilyen típusú szék nagyon könnyű, de az idősebbek nehezen tudnak felállni róla.

Háromlábú kempingszék

A legegyszerűbb, legolcsóbb és legkevesebb helyet igénylő kempingszék inkább egy rögtönzött ülőhelyet biztosít a tábortűz mellé. Ez a fajta ülőalkalmatosság nem a legjobb a stabilitás szempontjából.

„Rocker“ típusú kempingszék

Érdekes trendek érkeznek hozzánk külföldről a kemping hintaszékek formájában (az angol rocker szóból- ív, bölcső). Tökéletes kikapcsolódásra csábítanak a szabadtéri környezetben. Egy lélegzetvétellel hozzá kell tenni, hogy a hintázáshoz viszonylag sík és burkolt felületre van szükség, amelyen az íves szék megáll.

Függő kempingszék

Egy másik csábító koncepció, amely a kempingülést és a hálóban való hintázást próbálja ötvözni. A fémkonstrukció szétnyitása után a szövetet az enyhén megemelt konzolokra függesztik. Az ülés lazább, tágasabb – mintha egy szövet hintafotelben ülnénk a kertben. A konstrukció összecsukva meglepően kevés helyet foglal el.

kemping felszerelés

A leggyakrabban használt anyagok

Nem fa, műanyag vagy természetes szövetek. A kempingszékek esetében a gyártók a tartósság útját választották a minél hosszabb élettartamra való tekintettel. Magához az összecsukható konstrukcióhoz acélt vagy alumíniumot használnak. Az acél nehezebb, ugyanakkor olcsóbb. Az alumínium könnyű, rendkívül tartós, de a kemping ülőalkalmatosságért valamivel magasabb árral kell számolni. A konstrukciók gyenge pontja általában nem a fém részek, inkább az illesztések és a lábazatok minősége, amelyek repedeznek. A fémkonstrukcióról nem hiányozhat a korróziógátló kezelés – mint alapvető védelem a rozsdásodás ellen.

A textil részek megerősített szintetikus anyagokból készülnek, amelyek kiváló tulajdonságokat mutatnak kültéri környezetben, ahol nagyobb a valószínűsége a jelentős hőmérséklet-változásoknak, páratartalomnak és napfénnyel való érintkezésnek. Ugyanakkor nagy szilárdságot biztosítanak, és ki kell bírniuk a deklarált és tesztelt teherbírást. Ha tartósan kényelmes ülőalkalmatosságra vágyik, válasszon víztaszító vagy gyorsan száradó kezelést és UV-védelemmel ellátott textíliákat, amelyek segítségével a szövetek hosszabb ideig megőrzik tartósságukat, és nem gyengülnek idő előtt. További bónusz a könnyen mosható felület.

Súly és teherbírás

Mekkora a kempingszékek és kempingfotelek súlya? Ezek 2-7 kg között mozognak, minél egyszerűbb és kisebb a konstrukció, annál kisebb a súly. A háromlábú kempingszékek könnyebbek, a nagyobb kempingfotelek természetesen nehezebbek. Ha autóval vagy lakókocsival utazik, néhány plusz kiló nem jelent megterhelést. Ha azonban az összecsukott széket egy hátizsákhoz szíjazva szeretné magával vinni, vagy egy fesztiválon szeretné használni, minden plusz kilogramm kellemetlenséget okoz.

Egy jó minőségű kempingszéknek 100-110 kg körüli teherbírást kell biztosítania, egy kempingfotelnek átlagosan 120-150 kg-ot. 80-90 kg teherbírású kempingszékek is kaphatók, de ezek inkább alkalmi használatra valók.

Összecsukható mechanizmus

Az összecsukható szerkezet alapvetően a kempingbútorok keresett előnye. Ez nemcsak a székekre és fotelekre, hanem a kempingasztalokra is vonatkozik, amelyek pillanatok alatt készen állnak az étkezésre. A kempingbútorokat a helyszínen könnyen szét lehet nyitni, és éjszakára a sátorba vagy lakókocsiba be lehet pakolni.

Figyelembe kell venni, hogy az összecsukható mechanizmus és annak alkatrészei lehetnek a termék gyenge láncszemei. Mi a fontos az Ön számára? Az összecsukható mechanizmus legyen gördülékeny, könnyen kezelhető, és szétnyitott állapotban egy adott helyzetben rögzíthető. Összecsukott állapotban a reteszelő elemnek ismét jelen kell lennie, hogy a szék végig kompakt méretben maradjon.

Méretek szétnyitott és összecsukott állapotban

Ha már a méreteknél tartunk, a keresett kempingszék vagy kempingfotel leírásában keresse meg a méreteket szétnyitott állapotban és összecsukott állapotban.

A szétnyitott méretek képet adnak az ülőhely méretéről és tágasságáról. Érdekelődjön például az ülésmagasság, az ülésmélység és ülésszélesség vagy a háttámla magassága iránt. Arról is jobb képet kaphat, hogy az új kempingszék elfér-e például egy sátor előterében. Az összecsukott méretek fontosak az egyik helyről a másikra történő szállításához.

Praktikus kiegészítők kempingszékekhez és kempingfotelekhez

Mit szeretne egy kempingszéktől vagy kempingfoteltől? Csak Önön múlik, hogy az egyszerű, összecsukható konstrukciót részesíti-e előnyben, vagy egy kényelmes, sok extrával ellátott ülőalkalmatosságot szeretne. A kempingfotelek mindenekelőtt úgy vannak felszerelve, hogy a maximális pihenést biztosítsák. Ezek közé tartozhatnak:

 • lehajtható oldalsó asztalka, tároló zsebek, több fokozatban dönthető háttámla, állítható kartámasz, nyaktámasz, napernyő, baldachin, párnázás vagy hordtáska.

tábori ülés

Kempingszékek és kempingfotelek ára

Egy, két vagy több kempingszéket vásárol? A kempingszékek árát számos változó befolyásolja – típus, teherbírás, anyagok, felszereltség. Mindenekelőtt a használat intenzitása szempontjából mérlegelje a befektetését.

✅ Kempingszékek és kempingfotelek 10500 forintig

A legolcsóbb kempingszék már 2500-3500 forintért is megvásárolhatók. Az alapmodelleknek egyszerű konstrukciójuk van, kisebbek, kompaktabbak, ugyanakkor a teherbírásuk és a felszereltségük is alacsonyabb. Nem igényes használatra alkalmasak. Gyakori használat esetén elég hamar szembesülne a hiányosságaikkal. Kialakítás és stabilitás szempontjából valamivel jobbak a kempingszékek, amelyek ára 7000-10500 forint között mozognak.

✅ Kempingszékek és kempingfotelek 10500 és 21000 forint között

A jelenleg legkelendőbb kempingszékek és kempingfotelek 10500-21000 forint közötti áron kaphatók. Ezek optimális ár/minőség arányt kínálnak. Bár még nem mutatják meg a kategóriájukban rejlő teljes potenciált, megfelelnek a vásárlók többségének, akik kényelmes ülőhelyet keresnek a nagyobb tartósság és hosszú élettartam biztosítékával. Választáskor tájékozódjon a kempingszék/kempingfotel recenziók alapján.

✅ Kempingszékek és kempingfotelek 21000 forinttól

Kiváló minőség, amely egyesíti a kimagasló ergonómiát a nagy tartóssággal. Egy olyan ajánlat, amely még az igényes outdoor rajongóknak is tetszeni fog, akik sok időt töltenek a szabadban és különböző helyeken. Típusát tekintve kiváló minőségű összecsukható kempingfotelek, amelyek szélesebb körű praktikus felszereléssel és tartozékokkal rendelkeznek. Számítson a legjobb anyagokra és tökéletes stabilitásra.

A legjobb kempingszék és kempingfotel márkák

Milyen márkákra érdemes összpontosítani, ha nem akar melléfogni? Az alábbi listában olyan gyártókat talál, amelyek jól ismerik a kültéri felszerelésekkel kapcsolatos kritériumokat, és kínálatukban számos minőségi kempingszék és kempingfotel található.

 • Zulu – Egyszerű, kompakt, hordozható háromlábú kempingszékek minimális súllyal, de elég nagy teherbírással. Alacsony ár.
 • Bo Camp – Népszerű összecsukható kempingfotelek meglepően kis súllyal. Könnyű váz, stabilizátorok, optimális ülésmagasság és erős textilszövet.
 • Crespo – Ha a szabadban való tartózkodásához kiváló minőségű felszerelést szeretne kéznél tudni, nyúljon a Crespo márkájú székekhez és fotelekhez. Ezek magas komfortjukkal, többfokozatú állíthatóságukkal és gazdag felszereltségükkel tűnnek ki. „Nagyobb“ emberek számára is kínálnak foteleket – akár 200 kg-os terhelhetőséggel.
 • Quechua (Decathlon) – A népszerű Quechua márka kínálatában néhány nagyon jól fogyó kempingszék található. A vonzerő a modern dizájnnal és ésszerű kényelemmel kombinált jó ár.
 • Husky – Érdekes párnázott konstrukciók – a háromlábú kempingszékektől a szélesebb, tágasabb kempingfotelekig.
 • Brunner – Ismét egy olyan termékcsalád, amely azok számára vonzó, akik szeretnek utazni és évente több mint néhány hétvégét töltenek a szabadban. Érdekesek a lábtartóval ellátott állítható kempingfotelek, valamint a két személy számára kényelmes ülőhelyet biztosító összecsukható konstrukciók.
 • Outwell – Kempingszékek, kempingfotelek, nyugágyak és akár kanapék széles választéka. Hangsúly a kényelemre és a stabilitásra van fektetve. Különböző árkategóriákban.
TermékInfoÉrtékelésÁr
1.Tristar CH-0662 NAPOLI
Terhelhetőség: 120 kg
Anyag: Alumínium, Poliészter
Tömeg: 5,6 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)48500 Ft Alacsony ár
2.Mivardi Comfort Quattro
Terhelhetőség: 160 kg
Anyag: -
Tömeg: 5,1 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)42000 Ft-ig Alacsony ár
3.Cattara Merito
Terhelhetőség: 135 kg
Anyag: Fém, Textil
Tömeg: 5,7 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)29000 Ft-ig Alacsony ár
4.Cattara Livorno
Terhelhetőség: 120 kg
Anyag: Fém, Textil
Tömeg: 8 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)24000 Ft Alacsony ár
5.Campgo KR8010
Terhelhetőség: 150 kg
Anyag: Alumínium, Poliészter
Tömeg: 3,85 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)20000 Ft Alacsony ár
6.Vango Hampton Chair Excalibur Dlx
Terhelhetőség: 140 kg
Anyag: Fém, Textil
Tömeg: 5,86 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)44500 Ft Alacsony ár