Gyermek áru Sport és outdoor

A legjobb kerékpáros gyerekülések (teszt 2024)

legjobb kerékpáros gyerekülések A kerékpáros gyerekülések jelentős változásokon mentek keresztül. Ez ma már nem egy egyszerű fémszerkezet puha üléssel, amely a kerékpár elülső vagy hátsó részéhez illeszkedik. A gyerekek kényelmét biztosítják, számos biztonsági funkcióval rendelkeznek, és szigorú tesztkövetelményeknek felelnek meg. A kellemes időjárás vonzza a családokat az aktív kirándulásra, ezért kiválasztottuk a legjobb kerékpáros gyereküléseket 2024-re.

A Thule és a Hamax jól teljesítettek a legújabb kerékpáros gyermekülés tesztben, és mivel mi a legmagasabb minőséget keressük, a rangsorunkban is megtalálhatók. Tapasztalataink alapján javasoljuk a szülők értékeléseit a kerékpáros gyerekülésekről és a különböző diszkussziókat is, ahol az ilyen típusú felszerelés rendszeresen és különböző kontextusokban kerülnek megvitatásra. Elkészítettünk egy választási útmutatót is az Ön számára, ahol pontosan megtudhatja, hogy milyen lehetőségek vannak a piacon, milyen áron kaphatók minőségi kerékpáros gyerekülések, felvilágosítjuk Önt a felszerelésről, az életkor és a súly meghatározásáról, valamint az egyes típusok előnyeiről és hátrányairól.

A legjobb kerékpáros gyerekülések 2024

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
#1THULE RIDE ALONG
Súly: 5 kg
Teherbírás: 22 kg
Elhelyezkedés: hátsó
5 out of 5 stars (5 / 5)51700 Ft Alacsony ár
#2Hamax Caress
Súly: - kg
Teherbírás: 22 kg
Elhelyezkedés: hátsó
Cső átmérőjéhez: 28 - 40 mm
5 out of 5 stars (5 / 5)45500 Ft Alacsony ár
#3THULE YEPP NEXXT MAXI
Súly: 3 kg
Teherbírás: 22 kg
Elhelyezkedés: hátsó
Cső átmérőjéhez: -
5 out of 5 stars (5 / 5)51700 Ft Alacsony ár
#4Hamax Smiley
Súly: 3,8 kg
Teherbírás: 22 kg
Elhelyezkedés: hátsó
Cső átmérőjéhez: 28 - 40 mm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)37500 Ft Alacsony ár
#5Hamax Sleepy
Súly: - kg
Teherbírás: 22 kg
Elhelyezkedés: hátsó
Cső átmérőjéhez: 28 - 40 mm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)33800 Ft Alacsony ár
#6Kellys Keeper 50
Súly: 2.93 kg
Teherbírás: 22 kg
Elhelyezkedés: hátsó
Cső átmérőjéhez: 28 - 40 mm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)37000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a kerékpáros gyerekülést

Ha a kerékpáros gyerekülések kínálatában akar tájékozódni, és ki szeretné választania a megfelelő kerékpáros gyerekülést, az alábbi sorok tökéletesek az Ön számára. Nem kell lemondania a kedvelt kerékpározásról, még akkor sem, ha egy kis emberke érkezik a családba. Éppen ellenkezőleg – csak tudnia kell, hogy hogyan és mikor kezdhet, és vásároljon egy megbízható kerékpáros gyerekülést, utána örömmel elindulhat a természetbe és élményekkel gazdagodhat. Már a kisgyermekek is élvezik a kerékpározást, a szüleik társaságában – sok mindent látnak és még több mindent átélnek. A szülők számára a kerékpáros gyerekülés érdekes megoldás, arra hogyan jussanak el problémamentesen és viszonylag gyorsan a boltba, a postahivatalba vagy csak a hétvégen élvezhessék a kellemes családi kerékpáros kirándulást. Kezdjük szépen a legfontosabbtól és fokozatosan pontról pontra haladjunk.

legjobb kerékpáros gyerekülések

Mikor lehet elkezdeni a kerékpáros gyerekülés használatát?

A vélemények arról, hogy mikor lehet elkezdeni a kerékpáros gyerekülés használatát, országonként eltérőek. A hollandok a legkisebb csecsemőkkel is kerékpároznak, a britek 9 hónapos koruktól viszik magukkal a gyermeküket a kerékpáron és az amerikaiak, csak ha betöltötték az egy évet. Ugyanakkor több szakértő egyetért egy mérföldkővel – 9 hónapos korral. Ebben az életkorban a kisgyermek már erős hátizomzattal rendelkezik, képes egyedül ülni, szépen tartja a fejét, és egyre jobban érdeklődik a külvilág iránt anélkül, hogy idegesen sírna az ülésben.

A kerékpáros gyerekülés elhelyezése

Nemcsak a preferenciák, hanem a kerékpár kialakítása, a gyermek életkora és súlya is meghatározza azt a helyet, ahova a kerékpáros gyerekülés elhelyezhető. Két alapvető módja van annak, hogy a kerékpáros gyerekülés hova helyezhető.

Első kerékpáros gyerekülés

Kisebb gyermekeknek 15 kg-os súlyig tervezték, a gyermeket folyamatosan felügyelheti (és beszélgethet is vele), hátán vagy a kerékpár hátsó részén problémamentesen vihet poggyászt / bevásárló táskát. A kerékpáros gyerekülés biztonsági rögzítéssel van felszerelve, de a háttámla és a fejtámla nem túl masszív ahhoz, hogy a kilátást korlátozza. Ez a fajta kerékpáros gyerekülés különösen hasznos rövidebb útvonalak esetén, amikor a kisebb gyermeknek felügyeletre van szüksége. Hosszú kerékpárutak esetén némi kényelmetlenséget tapasztalhat. Kézzel fordítja el a gyereket a kerékpáros ülés szélességében, és előre meg kell gondolnia, ha meg akarja változtatni az irányt. A leterhelt kormány kezelése egy kicsit nehezebb. Ezenkívül ütközés, baleset vagy esés esetén a gyermek elöl ül és kellemetlen sérüléseket szenvedhet. Ráadásul a gyors légáramlásnak, több pornak és a repülő rovaroknak is ki van téve. Bár rendelkezésre állnak a plexiüveg pajzsok is, de a kerékpár általános kezelése és a kerékpározás közbeni láthatóság csökken a szülő számára.

Hátsó kerékpáros gyerekülés

A hátsó kerékpáros ülés a legkedveltebb és legeladottabb megoldás. Ezek robusztusabbak, és a kialakításuk biztonságosabb. Átgondolt védelmet nyújtanak a hátnak, a fejnek és a végtagoknak. Magasabb teherbírást kínálnak (átlagosan 22 kg-ig), és jóval hosszabb ideig kihasználhatók. A legtöbb felszerelt modell állítható pozícióval rendelkezik (pl. 20 °-os dőlésszög). Tehát, ha az Ön aprósága elfárad az utazás során, akkor hátrafelé kissé megdönti a háttámlát. Ezek nemcsak rövidebb útvonalakra, hanem hosszú kerékpáros kirándulásokra is alkalmasak. Az irányítás vagy a pedálozás során az ülés semmilyen módon nem akadályozza a szülőt. Azonban a kerékpározás során nem láthatja a gyermeket, és elveszíti a lehetőséget, hogy egy nagy hátizsákot vigyen a hátán minden szükséges dologgal. A kerékpár súlypontja hátrafelé tolódik, ezért legyen óvatos, amikor felfelé halad a dombra.

kerékpáros gyerekülések 2

A kerékpáros gyerekülés rögzítési módja

Milyen a kerékpárjának a konstrukciója? Míg az első kerékpáros gyerekülés egyértelműen a vázra van rögzítve, a hátsó rögzítésnél két lehetőség van – a hátsó csomagtartóra és egy önhordó szerkezet. Mik a különbségek és előnyök a kerékpáros gyerekülések manipulációjában?

Önhordó szerkezet

Ez egy nagyon praktikus megoldás, amelynél a kerékpáros gyerekülés megerősített fémkonstrukcióval van ellátva. Az acélráma egyik része a kerékpáros gyerekülés ülésrésze alá kerül, a másik a kerékpár nyeregcsövéhez van csatlakoztatva. Nem akármilyen módon, hanem egy biztonságos zárószerkezet segítségével, amely sok esetben zárral van ellátva, így a kerékpáros gyerekülést ne tudják ellopni a kerékpárról. Ha a családban több kerékpár van, vásároljon egy tartalék tartót, és egyszerűen áthelyezheti az ülésrészt. Nagy előnye a kifinomult felfüggesztési rendszerek, amelyeknek köszönhetően a gyermeke nem érzi a közúti rázkódásokat.

Csatlakoztatás a hátsó csomagtartóhoz

Már a leírásból kitűnik, hogy a kerékpáros gyerekülés csatlakoztatható. Ha ilyen olcsóbb verziót választ, ellenőrizze a hordozó kompatibilitását és megengedett szélesség tartományát. Ellenőrizze azt is, hogy a hordozó jó állapotú. A gyermek biztonsága függ a stabilitásától. Ebben az esetben azonban a rugózás mértéke csak annyira jó, mint a hátsó kerék felfüggesztésének rugózása.

kerékpáros gyerekülések

Kor és súly meghatározása

Mielőtt eldöntené, hogy vásárol egy kerékpáros gyerekülést, gondosan mérlegelje gyermeke magasságát és súlyát, valamint azt az életkorát. A kiváló minőségű modellek képesek alkalmazkodni a gyermek testéhez, hogy maximális kényelmét biztosítsák, és több évig is örömet fog okozni a használata. A biztonsági öveknek a háttámlában több pár kimenete van, így a magasságot pontosan a gyermek vállának megfelelően állíthatja be, a lábtámaszok magassága általában állítható.

Biztonsági elemek és jelölések

A legfontosabb dolog – a minőségi és biztonságos kerékpáros gyerekülésnek meg kell felelnie az EN 14344 szabványnak. Érdeklődjön a további beállításokról és biztonságról is:

  • Állítható biztonsági övek – leggyakrabban 3 vagy 5 pontos biztonsági övek állnak rendelkezése. Az övek szélessége meghaladja a 2 cm-t, hogy a gyermek mozgása közben ne vágjanak be a testébe. Minél szélesebb, annál kényelmesebb. A legjobb gyártók tudatában vannak annak, hogy a szülőknek sincs egy extra pár keze, ezért ideális esetben a bekötést egy kézzel meg lehet csinálni és a másik kezével tarthatja a kerékpárt.
  • Rögzített lábtámasztékok – megakadályozza, hogy a lábak a kerékbe csússzanak, és lábtartó hevedereket tartalmaz, amely a helyükön tartja a lábakat.
  • Kényelmes fejtámla és háttámla – a gyermeknek kerékpározás közben jól illeszkedő kerékpáros sisakot kell viselnie. Soknak közülük azonban a hátsó részén kiugrás van, amely a telt fejtámla esetében megakadályozhatja, hogy a gyerek kényelmesen hátradőljön, és a fejét előre kell hajtani. Két lehetősége van – keressen olyan sisakot, ahol a kiugrás minimális, vagy egy olyan kerékpáros gyerekülést, amelynek a fejtámlája nyílással rendelkezik ilyen esetekre.
  • Fényvisszaverő elemek – függetlenül attól, hogy a kerékpáros gyerekülésen közvetlenül a gyártótól vannak, vagy saját maga vásárol fényvisszaverő elemeket, ezek mennyiségén ne spóroljon. Különösen akkor, ha egy gyermek Ön mögött ül.

Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár egy gyermekszállító kocsi / kerékpár utánfutó?

A gyermekszállító utánfutó kabinból, 2-3 kerékből és csatlakozó karból áll. A gyermek biztonságosan van rögzítve a kocsiba, és leggyakrabban a becipzárazott hálók mögött rejtőzik, amelyek megvédik a repülő rovaroktól. A gyermeknek a szülővel való érintkezése azonban sokkal nehezebb, és az alacsonyan ülő gyermek kilátása sem ideális. A kerékpáros gyerekülésekkel ellentétben ez a szülők körében egy kevésbé preferált lehetőség. A kerékpár utánfutót csak egyenes, aszfaltos utakon ajánljuk használni, amely jelentősen megakadályozza a kerékpározást, vagyis a városi közlekedést a szegélyek miatt. Nyilvánvaló hátránya a lényegesen magasabb ár is.

kerékpár utánfutó

Kerékpáros gyerekülések ára

  • Kerékpáros gyerekülések 12 000 Ft-ig

Az alap árkategóriában is optimális minőségű kerékpáros gyerekülések találhatók. Vigyázzon azonban arra, hogy ne vásároljon olcsó akciós üléseket ismeretlen gyártótól! A legfontosabb a műanyag minősége, a hevederek ereje és a kerékpárra rögzítés stabilsága. Találhat azonban hitelesített kerékpáros gyereküléseket, hátsó csomagtartóra való csatlakoztatással. Ezek általában olcsóbbak, mint az önhordó modellek.

  • Kerékpáros gyerekülések 25 000 Ft-ig

Számos modellt talál itt a „legeladottabb kerékpáros gyerekülések” kategóriából. Nem hiányoznak az elégedett vélemények a szülőktől és nagyon jó ár / minőség arány. A díjnyertes Thule, Hamax és Polisport márkák dominálnak. Ez a hátsó önhordó ülések csoportja, amelyek ergonómikusan vannak kialakítva, alkalmazkodnak a növekvő gyermekhez és nagyobb mértékű biztonsággal rendelkeznek. Gyakori használatra is alkalmasak.

  • Kerékpáros gyerekülések 25 000 Ft-tól

Az igényes szülő valószínűleg a legmagasabb árkategóriára fog összpontosítani. A legjobban felszerelt kerékpáros gyerekülések és kiemelt gyártók dominálnak itt. Ezek a kerékpáros gyerekülések ezen kívül nagyszerűen néznek ki és különösen kényelmesek a gyermek számára.

A legjobb kerékpáros gyerekülés márkák

Melyik márka állta meg a helyét a kerékpáros gyerekülés tesztben? Melyek adhatók el kiválóan üzleteinkben és e-boltjainkban? Az autós gyermekülésekhez hasonlóan a szakmai tesztek is nagy jelentőséggel bírnak ebben a kategóriában, melyek minden oldalról ellenőrzik a kerékpáros gyerekülés minőségét. Ezért az ÖKO-TEST, az ETM TestMagazine, a Stiftung Warentest, a Konsument.de, a TrekkingBike, a dTest eredményeit ajánljuk a figyelmébe. A Hamax, a Thule, a Polisport, a Yepp kerékpáros gyerekülések jó minősítést értek el. A kerékpáros gyereküléseik a gyermekek biztonsága és kényelme alapján készülnek. A felhasznált anyagokat hosszú élettartam, stabilitás jellemzi és az egészségre nem káros. Nagy erőfeszítéseket tesznek termékeik fejlesztésében, így magas felhasználói kényelemre számíthat.

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalább inspiráltuk az új kerékpáros gyerekülés kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek. Ezt megteheti alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb kerékpáros gyerekülést.