Sport és outdoor

A legjobb kerékpáros hátizsákok (recenziók és teszt) 2024

legjobb kerékpáros hátizsákok
A kerékpáros felszerelése egy jó kerékpárral kezdődik. Ideális esetben olyannal, amely teljes mértékben megfelel a vezetési stílusának és a terephez, ahol mozog. Ezt követi a sisak, a megfelelő kerékpáros ruházat és nem utolsó sorban a kerékpáros hátizsák. Szerepét alábecsülik, de valódi haszna nagyon üdvözlendő. A következő rangsorban tippeket talál a legjobb kerékpáros hátizsákokra, amelyek tetszeni fognak az igényes és szabadidős kerékpárosoknak is.

A különböző formájú, méretű és felszereltséggel rendelkező hátizsákok kínálata változatos. Mindazonáltal minden hátizsák meghatározott célra van tervezve, és kimagaslik azokban a körülményekben, amelyekre tervezték. Vannak kerékpáros hátizsákok, melyeket egy tapasztalatlan kezdő túl drága imidzs hóbortnak is tekinthet. Miután azonban megismerkedtünk tulajdonságaival és kialakításával, általában jön a gondolat: „Szükségem van erre a hátizsákra!“. Alacsony súly, kiváló ergonómia, hangsúly a szellőzésen, speciális szabás, amely teljes mértékben respektálja a hát görbületét kerékpározás közben, számos hasznos és funkcionális elem – ilyen is lehet az új kerékpáros hátizsák.

Tehát haladjunk szépen lépésről lépésre:

 • Mi a különbség a városi hátizsák és a kerékpáros hátizsák között?
 • Milyen tulajdonságokkal és felszereltséggel kell rendelkeznie egy minőségi kerékpáros hátizsáknak?
 • Mikor érdemes fontolóra venni egy víztasak zsebbel ellátott kerékpáros hátizsák vásárlását?

Minden fontos információ és az előző kérdésekre adott válasz megtalálható a következő választási útmutatóban. Ha gyorsan szeretne tájékozódni a változatos kínálatban, ne habozzon, és vegye igénybe a kerékpáros hátizsákok tesztjeit és recenzióit, ahol első kézből kap információt a tapasztalt felhasználóktól. Biztosak vagyunk benne, hogy kedvenceik közül nem hiányoznak az olyan ismert márkák, mint például az Osprey, Force, Thule, Deuter.

A legjobb kerékpáros hátizsákok (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.THULE RAIL BIKE 12L
Űrtartalom: 12 l
Súly: 840 g
5 out of 5 stars (5 / 5)56000 Ft Alacsony ár
2.THULE VITAL 3L DH
Űrtartalom: 3 l
Súly: 450 g
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)31500 Ft Alacsony ár
3.Osprey Siskin 12 II
Űrtartalom: 12 l
Súly: 660 g
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)35000 Ft Alacsony ár
4.FERRINO Zephyr 12+3l
Űrtartalom: l
Súly: g
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)31500 Ft Alacsony ár
5.DEUTER Speed Lite 10
Űrtartalom: 12+3 l
Súly: 850 g
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)26000 Ft Alacsony ár
6.Camelbak Rogue Light Women
Űrtartalom: 7 l
Súly: 215 g
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)17000 Ft Alacsony ár
7.Force Aron Ace 10 l
Űrtartalom: 10 l
Súly: 480 g
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)11500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon kerékpáros hátizsákot

Az elképzelés, hogy a kerékpártúrára csak egyszerűen elindulunk, elsőre egyenesen idillinek tűnik. A környezettől és a kerékpáron töltött időtől függően figyelembe kell vennünk a szükséges felszerelést. Mit visz magával általában egy kerékpáros? Sisak, szemüveg, telefon, kulcsok, dokumentumok és pénztárca, víz. Ha egy egész napos kirándulásról van szó, akkor egy vékony esőkabát, tartalék ruha és még kis mennyiségű higiéniai cikkek is jól jöhetnek. Mindez valószínűleg nem fér el a táskában, amely a kerékpár vázra van szerelve. Így kerülnek játékba a praktikus kerékpáros hátizsákok, amelyek számos előnnyel járnak a kerékpárosok számára.

hogyan válasszunk hátizsákot egy kerékpárhoz

Miért érdemes kerékpáros hátizsákot vásárolni?

 • Úgy tervezték, hogy gyors kerékpározás közben sem korlátozza a kerékpáros mozgását és nem veszélyezteti az egyensúlyát.
 • Kényelmes, lélegző és párnázott vállpánttal rendelkezik.
 • A jobb rögzítés érdekében mellkasi és derék / hasi hevederrel is el van látva.
 • A kerékpáros hátizsák hátrészét úgy tervezték, hogy figyelembe vegye a hát ergonómiáját, alakját és mozgását kerékpározáskor. Nem fog izzadni egy jól illeszkedő ilyen típusú hátizsák alatt, és nem okoz fájdalmat vagy túlzott hátfáradtságot.
 • Könnyű, mégis elég tartós, hogy megvédje holmiját a zord időjárástól.
 • Belső tere megosztott, hogy támogassa a hatékonyságot és a maximális kihasználhatóságot. A felszereltség minden részének megvan a maga biztonságos helye (kulcsok a horgon, dokumentumok cipzáras, vízálló zsebben, szemüveg egy speciális, finom anyagból készült zsebben a karcolások ellen).
 • Különböző méretben / térfogatban kapható – a tervezett felhasználástól és a kerékpáros utak hosszától függően. 7 l-től 27 l-ig. Léteznek moduláris kerékpáros hátizsákok is, amelynek térfogatát szükség szerint fokozatosan növelheti és csökkentheti, pl. 10 l-től 25 l-ig cipzárak és húzóelemek segítségével.
 • A kerékpáros hátizsákok hátvédővel is nagyon népszerűvé váltak. A megerősített hátsó rész elnyeli az ütődést olyan helyzetben, amikor az úton lévő akadály ledobja a kerékpár üléséről. Egy másik hasznos védelem a sisak mellett.
 • A kerékpáros hátizsák tartalmazhat víztasakot (víztárolót) vagy kijelölt területet a kompatibilis víztartály számára.

Városi vs. kerékpáros hátizsák: A fő különbségek

Ha van városi vagy turista hátizsákja otthon, akkor valószínűleg eljátszik azzal a gondolattal, hogy magával viszi a legközelebbi kerékpártúrára. Nem biztos, hogy rossz ötlet, különösen, ha egy rövid kirándulásra indul a környéken és aszfaltozott utakon, ahol az ilyen stílusú hátizsák nem korlátozza Önt. A kerékpáros hátizsák legnagyobb előnye a többi típussal szemben, hogy néhány óra kerékpározás után sem fogja érezni a hátizsákot a hátán.

A városi hátizsák kényelmes, praktikus és univerzális, de nagyobb hangsúly van fektetve az esztétikára, mint az ergonómiára. Megerősített hátrésszel is rendelkezhet, de lehet teljesen puha is. A derék és mellkasi hevederek hiánya miatt kerékpározás közben felfelé csúszhat a hátán, a nyakába nyomódhat és szükségtelenül elveheti a figyelmét.

A turista hátizsák már a funkcionalitás és a belső elemek száma szempontjából is jobb választás, de felhasználásának célja miatt (hosszú túrák = több felszereltség) feltételezhető, hogy a térfogata túl nagy lesz ahhoz, hogy teljes mértékben ki tudja használni kerékpártúrán. Ha nem szeretne több liter térfogatot magával vinni feleslegesen, és biztos akar lenni a minőségi anyagokban és a kiváló ergonómiában, akkor a kerékpáros hátizsák a megfelelő választás.

📌 Tudta, hogy kiválóan kihasználja a kerékpáros hátizsákot futáshoz, sífutáshoz és inline korcsolyázáshoz?

kerékpáros vagy városi hátizsák

A kerékpáros hátizsák térfogata

Válassza ki a kerékpáros hátizsák méretét a kiválasztott útvonal hossza szerint.

 • Rövid kirándulásokhoz mindössze 10 literes hátizsákra van szüksége, amely helyet biztosít a szükséges személyes holmiknak és az italnak.
 • Közepes méretű, 10-20 literes kerékpáros hátizsákokban van már hely a kerékpáros kabát, a tartalék ruhák és minden más dolog számára, ami egy egész napos kiránduláshoz szükséges.
 • A nagy, 20 literes és annál nagyobb térfogatú kerékpáros hátizsákok hálózsák tárolására is alkalmasak, és többnapos kerékpáros kirándulásra is indulhat velük.

Hátrész kidolgozása

A kerékpáros hátizsákok hátrésze úgy van kialakítva, hogy hűen másolja a hát görbületeit kerékpározás közben. Ez az oka annak, hogy a kerékpáros hátizsákok specifikus alakúak, például „V“ betű alakúak.

A hátizsáknak szilárdan kell ülnie a hátán, nem szabad kinyúlnia oldalra. Súlypontja még heves mozdulatok esetében sem mozdulhat el, és nem veszélyeztetheti a kerékpáros egyensúlyát nyaktörő, meredek kanyarokban és gyors tekerésekkor. Az adrenalinos kerékpározás esetében ugyanis minden részlet dönt, és még egy kis hiány a felszereltségben is sérüléseket okozhat.

Anatómiailag kialakított, precíz szellőzéssel, szellőzőrésekkel, mellkas-pánttal és derékövvel kombinálva – ez a minőségi kerékpáros hátizsák alapfelszereltsége.

📌 ,A legjobb kerékpáros hátizsákok teljes szellőző hátrendszerrel rendelkeznek, a részletekig átgondolva. A speciális csatornák és rések nem csak a levegőt vezetik el és a hátát hűtik, hanem védelmet nyújtanak a vesének is megfázás ellen.

Vállpántok

A kerékpáros hátizsákok másik fontos része a vállpántok. Győződjön meg arról, hogy állíthatók, párnázottak és szellőzők. A megfelelően elhelyezett vállpántok ideális helyzetben rögzítik a hátizsákot a hátán, és nem terhelik túl a vállát.

Első pillantásra látható különbségek vannak a férfi kerékpáros hátizsákok és a női kerékpáros hátizsákok között. A női hátizsákok vállpántjai közelebb vannak illesztve egymáshoz, hogy ne dörzsöljék a vékonyabb vállakat. A mellkas-pánt és a deréköv is más magasságban van elhelyezve – tiszteletben tartva a női test anatómiáját.

Könnyű, de tartós anyagok

Kerékpározáskor minden plusz gramm számít. Ha 3 liter vizet és alapvető felszerelést (telefont, dokumentumokat, pénztárcát, kulcsokat) visz magával, akkor 4 kilogramm + a hátizsák súlya van a hátán. Ezért a kerékpáros hátizsákok könnyű szintetikus anyagokból készülnek, amelyek jó tulajdonságokkal rendelkeznek a kopás, szakadás vagy repedés ellen.

Egy kisebb méretű, legfeljebb 10 literes hátizsák súlya átlagosan 600 g-ig terjed, a közepes méretű, legfeljebb 20 literes hátizsák átlagosan 700-800 g. Nagyobb kerékpáros hátizsákok és hátvédővel ellátott hátizsákok súlya már akár 1000 g is lehet, de a hátizsák továbbfejlesztett tulajdonságai kiváltják ezt.

kerékpáros hátizsák

Ivási rendszer

Lehet, hogy nincs szüksége tízóraira, de ha akár 5 km-re távolodik el az otthonától, jó, ha megfelelő mennyiségű folyadék van Önnél. Egy rövid kerékpártúrához csak egy kisebb palack is elég a kerékpár vázán lévő tartóban, egy hosszabb kerékpártúrához legalább 2 literes vizet vigyen magával. Az alapvető olcsó kerékpáros hátizsákokban kialakított hely van a palack biztonságos tárolásához. Azonban – egy palack a hátán nem éppen kellemes érzés, bármennyire is kényelmes a hátizsák.

A kerékpáros hátizsákok sok esetben rekeszeket tartalmaznak egy víztároló számára. Helyezze és rögzítse a kompatibilis víztasakot a rekesz fogantyúin keresztül, és vezesse fel a vízcsövet a vállpánthoz. A szívókán keresztül ihat anélkül, hogy le kellene szállnia a kerékpárról, és le kell vennie a hátizsákját a hátáról. A drágább kerékpáros hátizsákok esetében a víztároló már közvetlenül az árban van, megtalálhatóak víztasak néven is.

Elrendezés, hasznos elemek és felszereltség

Bár nem tartoznak a legnagyobb hátizsákok közé, ügyesen kihasználható a térfogatuk minden egyes része. Különösen, ha ésszerűen (és az utasítások szerint) tölti meg őket. A fő tér mellett kialakított zsebek is vannak – dokumentumoknak, mobiltelefonnak, szemüvegnek, alapvető eszközöknek a kerékpárjavításhoz, hálós zseb a kerékpáros kabátok tárolására.

Az ésszerű és rendkívül hatékony belső tér elrendezést azonban számos hasznos elem és érdekes újdonságok teszik teljessé. Például: sisak horog, figyelmeztető síp, fényvisszaverő elemek és villogók, esőkabát hátizsákra (általában a hátizsák alján található), kulcstartók, víztaroló- tömlőtartók,…

Kerékpáros hátizsákok ára

A kerékpáros hátizsák ára több változót is tükröz – méretét, a hátrész és a hevederek ergonómiáját, nagyobb kényelmet, felszereltséget. A befektetését elsősorban a használat intenzitásának figyelembevételével fontolja meg. Alkalmi kerékpáros kirándulásokhoz elegendő egy olcsóbb modell, a hosszabb és igényesebb utakhoz fontolja meg a drágább változat vásárlását.

✅ Kerékpáros hátizsákok 14000 forintig

Átlagos minőség megfizethető áron. Az igényes kerékpárosok észrevehetnek kisebb hiányosságokat, de a kövezett és biztonságos utakon közlekedő szabadidős kerékpárosok elégedettek lesznek ezekkel a könnyített hátizsákokkal. Az Osprey, a Force és a Loap márkák modelljei jó értékeléseket kaptak.

✅ Kerékpáros hátizsákok 28000 forintig

A legeladottabb kerékpáros hátizsákok nagyon jó ár / minőség aránnyal. Kifinomult hátsó szellőzőrendszer, praktikus felosztás, sok használható elem. Alacsony súly és elegendő térfogat. A legjobb értékelést kapott hátizsákok az Osprey, Salomon, Ferrino, Deuter, Camelbak márkáktól származnak.

✅ Kerékpáros hátizsákok 28000 forinttól

A nagyigényű kerékpárosok (hosszú utak, adrenalin ereszkedések, extrém terep) keresik a csúcsminőségű felszerelést, amely támogatja teljesítményüket, és még kritikus helyzetben sem mond csődöt. A prémium kerékpáros hátizsákok és víztasakok tökéletesen illeszkednek a háthoz, perfekt rögzítéssel és a legmodernebb kiegészítőkkel, valamint hosszú élettartammal rendelkező minőségi anyagokból készültek. Ebben a kategóriában is vezet az Osprey, Scott, Deuter márka.

Videó

A legjobb kerékpáros hátizsák márkák

Mely márkákra érdemes összpontosítani, ha nem akar melléfogni? A következő listában olyan gyártókat talál, akik ismerik a kerékpárosok igényeit, és számos minőségi kerékpáros hátizsákot kínálnak.

 • Osprey – A speciális amerikai Osprey márka a megbízhatóságra és az időtlen dizájnra alapoz. Kínálata a legkeresettebb a piacon, különböző árkategóriákban. Garancia a minőségre és az elégedettségre.
 • Ferrino – Az olasz outdoor ruházat gyártó jól megtervezett túra-, futó- és kerékpáros hátizsákokat is kínál.
 • RockRider (Decathlon) – Jó megfizethetőség. Hátizsákok, amelyek víztasakot is tartalmaznak.
 • Deuter – Az ikonikus Deuter márka egy fogalom a hátizsák szegmensben. Ez az egyik legrégebbi márka, amely a hátizsákok fejlesztésével foglalkozik. A portfóliójában díjnyertes hátizsákokat talál turisták, kalandorok és kerékpárosok számára. Kiváló külföldi recenziók, a kerékpáros hátizsák tesztek győztese.
 • Force – A cseh FORCE márka termékeit nemcsak a szabadidős kerékpárosok és a hobbi kerékpárosok, hanem a profik is értékelni fogják. A 8750-14000 forint közötti áron lévő hátizsákok jó eladottságnak örvendenek.
 • Scott – Tipp az igényesebbeknek! Kiváló minőségű kivitelezés, hátizsákok, amelyekről azt sem fogja tudni, hogy a hátán van.
 • Camelbak – Az amerikai Camelbak márka népszerű külföldön, magas minősítést kap, és „hidratáló rendszerei“ népszerűek a futók, a kerékpárosok és a profik körében. Magasabb ár, kivételes elemek.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.THULE RAIL BIKE 12L
Űrtartalom: 12 l
Súly: 840 g
5 out of 5 stars (5 / 5)56000 Ft Alacsony ár
2.THULE VITAL 3L DH
Űrtartalom: 3 l
Súly: 450 g
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)31500 Ft Alacsony ár
3.Osprey Siskin 12 II
Űrtartalom: 12 l
Súly: 660 g
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)35000 Ft Alacsony ár
4.FERRINO Zephyr 12+3l
Űrtartalom: l
Súly: g
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)31500 Ft Alacsony ár
5.DEUTER Speed Lite 10
Űrtartalom: 12+3 l
Súly: 850 g
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)26000 Ft Alacsony ár
6.Camelbak Rogue Light Women
Űrtartalom: 7 l
Súly: 215 g
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)17000 Ft Alacsony ár
7.Force Aron Ace 10 l
Űrtartalom: 10 l
Súly: 480 g
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)11500 Ft Alacsony ár