Sport és outdoor

A legjobb kerékpáros sebességmérők (recenziók és teszt) 2024

kerékpár computerek
A legjobb kerékpáros sebességmérők meglepik Önt a funkciókkal, a mért adatok kiértékelésével és a kültéri környezetben való tartóssággal. Ha eljátszadozik a gondolattal, hogy kerékpáros felszerelését kerékpár computerrel egészítse ki, ne hagyja ki rangsorunkat. Ebben nem csak prémium modelleket talál, hanem kiváló ár/teljesítmény arányú kerékpáros sebességmérőket és néhány ártippet is, amelyek áttekintéssel kezelik az alapvető mérőszámokat.

A kerékpárosok általában szeretik a számokat – legyen szó a megtett távolságról, az átlag- és maximális sebességről, vagy az előre meghatározott szakaszokon elért időkről. Egy kerékpáros sebességmérő tehát érdekes számszerű dimenzióval és statisztikákkal ruházhatja fel a kerékpározást, hogy mindig nyomon követhesse a két keréken elért haladást. Hogyan válasszon kerékpáros sebességmérőt, és mit vegyen figyelembe az általános elégedettség érdekében? Miért vannak ilyen jelentős árkülönbségek ebben a kategóriában? Ezt megtudhatja az alábbi útmutatóból, amelyben megpróbáljuk általános megvilágításban bemutatni a kerékpáros sebességmérőket. Ha hezitál, hogy melyik modell az ideális választás az Ön számára, ne hagyja figyelmen kívül a kerékpáros sebességmérőkről elérhető diszkussziókat, teszteket és recenziókat, ahol értékes benyomásokat talál a valós használatból.

A legjobb kerékpáros sebességmérők (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Garmin Edge 830
Kijelző mérete: 2,6" (6,6 cm)
Akkumulátor üzemideje: 20 óra
Tulajdonságok: Vízálló
Tömege: 78 g
⭐ 100 %130000 Ft Alacsony ár
2.Garmin Edge 530 MTB Bundle
Kijelző mérete: 2,6" (6,6 cm)
Akkumulátor üzemideje: 20 óra
Tulajdonságok: Vízálló
Tömege: 75,8 g
⭐ 98 %111000 Ft Alacsony ár
3.Sigma ROX 4.0
Kijelző mérete: 2,4" (6,1 cm)
Akkumulátor üzemideje: elektrokerékpárral kompatibilis
Tulajdonságok: 25 óra
Tömege: 52 g
⭐ 98 %42000 Ft Alacsony ár
4.Sigma Pure 1 ATS
Kijelző mérete: 2,05" (5,2 cm)
Akkumulátor üzemideje: 25 óra
Tulajdonságok: IPX8 vízálló
Tömege: 26 g
⭐ 96 %12500 Ft Alacsony ár
5.One Pilot 16.0 ATS
Kijelző mérete: 2,52" (6,4 cm)
Akkumulátor üzemideje: 120 óra
Tulajdonságok: Vízálló
Tömege: 30 g
⭐ 94 %6500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon kerékpáros sebességmérőt?

Kerékpáros sebességmérő, kerékpár computer, cikloszámítógép. Ezek alatt a címkék alatt egy kis „doboz“ rejtőzik, amely a kerékpáros vezetési képességeit a számok és értékek érthető nyelvére alakítja. És bár úgy tűnhet, hogy az okostelefonok és fitneszkarkötők korában a sebességmérők háttérbe szorulnak, még mindig számos olyan erényük van, amelyek miatt népszerűek a szabadidős és a haladó kerékpárosok körében egyaránt. Mielőtt rátérnénk a sebességmérők felosztására, funkcionális felszereltségükre és kialakításukra, keressük a választ néhány fontos kérdésre, amelyek a helyes irányba terelhetik a vásárlási döntéseket.

Alapvető kérdések a kerékpáros sebességmérő kiválasztásához

 • Mennyi időt tölt kerékpározással? Minél többet, annál kifinomultabb és funkciógazdagabb legyen a sebességmérő/tachométer, hogy megfeleljen az Ön igényeinek. A felszereltség növekedésével nő a kerékpár computer ára is.
 • Durva terepen is kerékpározik? Ha szeretné elkerülni az eltévedést, válasszon GPS-el ellátott kerékpáros sebességmérőt.
 • Van meghatározott edzésterve? Ebben az esetben jól jön egy stopperórával és edzésnapló/tervező funkcióval ellátott sebességmérő.
 • Hosszabb ideig van úton? Ha időnként zápor vagy eső éri, jó ötlet, ha vízálló kerékpáros sebességmérő van a felszerelésében.
 • Fontos Önnek a pontosság vagy a könnyű felszerelhetőség? A vezetékes kerékpáros sebességmérőket pontosabbnak tartják, mivel hibabiztos kapcsolatot biztosítanak. A vezeték nélküli sebességmérők könnyen telepíthetők/felszerelhetők, és nincsenek extra kábelek.

Hogyan működik a kerékpáros sebességmérő?

A sebességmérő/tachométer alapvető feladata a sebesség mérése – akár autóban, akár kerékpáron vagy rolleren. A kerékpáros sebességmérő/kerékpár computer működése meglehetősen egyszerű. A kezdeti beállításkor mentse el a készülékben a kerékméretet (12″-tól a gyermekkerékpárok esetében, 29″-ig a férfi kerékpárok esetében). A kerékre egy mágnest, a villára pedig egy érzékelőt helyez. Minden alkalommal, amikor a keréken lévő mágnes elhalad a villán lévő érzékelő mellett, jelet küld a kerékpár kormányán található egységnek.

A kerékpár computer az ismétlődő jelekből és a kerék méreteiből számos információt tud meghatározni – különösen a megtett távolságra, az átlagsebességre, a menetidőre és a maximális sebességre vonatkozó adatokat.

Okostelefon, fitneszkarkötő vagy kerékpáros sebességmérő?

„Szükségem van-e kerékpáros sebességmérőre, ha van kerékpáros alkalmazás/applikáció a telefonomon?… Elvégre használhatom a sportóra funkcióit és üzemmódjait…“ Ezek az okoseszközök érdekes információkat adhatnak a kerékpározás menetéről, és többé-kevésbé pontosan képesek mérni a sebességet, időt és távolságot. Bár nem csatlakoznak a kerékpárjához, tartalmaznak GPS-modult. Miért fontolná meg a kormányra szerelhető sebességmérőt, amikor ezeket a lehetőségeket is használhatja?

Ha úgy dönt, hogy a telefonját használja a menetadatok mérésére és navigálásra, számoljon azzal, hogy az akkumulátora gyorsabban lemerül. Hosszabb túrákon előfordulhat, hogy az erdő közepén vagy több tucat kilométerre az otthontól lemerül a telefonja. A fitnesz karkötő nagyszerű eszköz a futás nyomon követésére. Lehet rajta kerékpáros üzemmód is, de általában néhány alapvető mérést képes kezelni. Ráadásul a kijelzőn megjelenő adatok kicsik a sebességmérők kijelzőin megjelenő adatokhoz képest. Nyilvánvalóan csak megállás után férhet hozzájuk. Nem praktikus (és kevésbé biztonságos) egy fitnesz karkötőt azonnali ellenőrzésre használni kerékpározás közben.

Ha csak alkalmanként és könnyű útvonalakon közlekedik, elég lehet egy okostelefonos alkalmazáson vagy intelligens karkötőn keresztüli nyomon követés. Vigyázzon azonban a mechanikai sérülések nagyobb kockázatára. A nagyobb teljesítményű kerékpárosok számára jobb választás egy különálló kerékpáros sebességmérő, mivel az pontosan és megbízhatóan érzékeli a kerékpár adatait, amelyek azonnal megjelennek a mért értékekben.

A kerékpáros sebességmérők típusai

A vezetékes vagy a vezeték nélküli kerékpáros sebességmérő jobb? Mindkét lehetőségnek vannak meggyőző előnyei, de van néhány gyenge pontja is, amelyek nehezíthetik a döntést.

Vezetékes kerékpáros sebességmérők

A vezetékes kerékpáros sebességmérők egy régebbi, de még mindig népszerű megoldás. A kormányon kerékpár computer (kijelző) van elhelyezve, mely kábellel van összekötve a villában lévő érzékelővel. A kerék küllőkben egy mágnes van, amelynek mozgását az érzékelő figyeli. Az érzékelő/szenzor és a fő számítógépegység közötti kapcsolat stabil, kiesésmentes és nagyon pontos, ha a megfelelő kerékméretet adja meg. A vezetékes sebességmérők ára általában alacsonyabb, ami növeli a piacképességüket.

A telepítés azonban egy kicsit nehezebb. A kerékpár elején lesz egy plusz kábel, ami valakinek vizuálisan zavaró lehet. A kábel megsérülhet/eltörhet elesés esetén.

Vezeték nélküli kerékpáros sebességmérők

A vezeték nélküli kerékpáros sebességmérők modernebb megoldást jelentenek. A működési elv azonos – egy hármas elem: kerékpár computer + érzékelő + mágnes. Az érzékelő vezeték nélkül továbbítja a jelet a számítógépnek – leggyakrabban alacsony frekvenciájú átvitellel. Az optimális átviteli minőség érdekében be kell tartani a telepítési távolságot (pl. max. 70 cm-en belül az érzékelőtől, nem messzebb). A vezeték nélküli sebességmérő nagyon egyszerűen felszerelhető a kerékpárra, mivel nincs kábel. Könnyen áthelyezhető egy másik kerékpárra is.

Mik a hátrányai? A vezeték nélküli sebességmérők általában drágábbak és kevésbé pontosak (az átvitel minőségétől függően). Ha egy vezeték nélküli sebességmérővel rendelkező kerékpáros elhalad Ön mellett, kölcsönös interferencia léphet fel. A megoldás egy kódolt jellel rendelkező vezeték nélküli sebességmérő vásárlása (magasabb ár).

mountain bike

A kerékpáros sebességmérők funkciói

A funkciók azok, amelyek miatt sebességmérőt szeretne beszerezni, és amelyek meggyőzővé tehetnek egy adott modellt. A funkciók mennyisége és kifinomultsága közvetlenül tükröződik ennek a kis eszköznek az árában. Tehát gondolja át előre, hogy milyen mérőszámok és monitorozás érdekli.

A funkciók száma alapján a sebességmérőket három osztályba lehetne osztani – alaposztály, középosztály és TOP osztály.

Az alaposztályba tartozó modellek sebesség-, távolság- és időmérésre képesek. A középosztályban az alapvető mérőszámok bővítésére (nemcsak az aktuális sebesség, hanem az átlag és a maximum, …), a nyomás, a hőmérséklet, a pedálozási ütem, az elégetett kalóriák mérésére, a magasságmérő, az iránytű, a stopperóra jelenlétére számíthat… A TOP osztályba tartozó kerékpáros sebességmérők az összes előző funkcióval rendelkeznek, és felhasználói vonzerejüket edzésprogramok, GPS, térképek, időjárás előrejelzésekhez való hozzáférés, vezeték nélküli adatátvitel a telefonra növeli.

A funkciók összefoglaló listája

Az alábbi listában felsorolt funkciók nem minden kerékpár computerben vannak jelen. Válassza ki azokat, amelyeket hasznosnak talál. A tachométerek/sebességmérők széles választékában biztosan van olyan modell, amely megfelel az Ön igényeinek. Az alapfunkcióktól kezdve, amelyeket még az olcsó kerékpár computerek is tartalmaznak, a piacon kapható legjobb kerékpáros sebességmérőkre/tachométerekre jellemző exkluzív funkciókig.

 • Sebesség, aktuális sebesség, átlagsebesség, maximális sebesség
 • Teljes megtett távolság, egy adott szakaszon, naponta
 • Teljes menetidő, egy adott szakaszon, naponta
 • Pedálozási ütem
 • Stopperóra
 • Magasságmérő, emelkedés, ereszkedés, lejtő értékelése
 • Környezeti hőmérséklet és nyomás
 • Idő (óra) és aktuális dátum
 • Elégetett kalória
 • Edzésterv, edzésnapló
 • GPS, navigációs utasítások
 • Kerékpáros térképek
 • Útvonalszámítás sebesség, hossz, népszerűség alapján
 • Bluetooth, Wi-fi
 • Igényes személyeknek – csoportos kommunikáció, automatikus balesetérzékelés, értesítések továbbítása a párosított okostelefonról, balesetriasztás, …

Kijelző – méret, olvashatóság, háttérvilágítás

A kijelző, azaz elem, amellyel a leginkább „kapcsolatban lesz“. Ez lesz a tekintete középpontjában, ezért keressen megfelelő kijelző képességeket. Az ár szorosan összefügg a kijelző minőségével és típusával. Az olcsó modellek esetében az egyszerű monokróm kijelzők jellemzőek, amelyek 2-3 sorban mutatják a fontos méréseket. A csúcskategóriás kerékpár computerek már színes kijelzővel rendelkeznek, amit a térképek megjelenítésekor értékelni fog.

A kerékpár computerek kijelzői általában nem túl nagy méretűek (átlójuk 2 – 4 hüvelyk, azaz 5 – 10 cm), de fontos a kiváló olvashatóság különböző fényviszonyok mellett. A kerékpáros sebességmérők értékeléseiben különösen arra vonatkozó információkat keressen, hogy mennyire olvasható a kijelző erős napfényben, és hogy van-e elegendő háttérvilágítás, amelyet kihasználhat, ha szürkületben vagy sötétben teker.

Ezen kívül érdeklődjön a következők iránt:

 • a megjelenített számok és betűk mérete, hogy azok kerékpározás közben is jól olvashatók legyenek;
 • a kijelző elrendezésének lehetőségei – több „képernyő“ áll rendelkezésre, vagy van lehetőség, hogy kiválaszthassa, mit szeretne megjeleníteni.

A tápellátás módja és az akkumulátor üzemideje

Az energiaforrás – elem vagy újratölthető akkumulátor – a kijelzővel ellátott főegységben található (nem a villán lévő érzékelőben).

Az egyszerű, kisebb kijelzővel rendelkező alap sebességmérőkben/tachométerekben lapos elemek (gombelemek) vannak. Mivel a kijelző alacsony energiaigényű, a csere néhány havonta történik. Minél nagyobb, kifinomultabb és színesebb a kijelző, annál nagyobb az adatok megjelenítéséhez szükséges energiafogyasztás. Ebben az esetben a sebességmérő integrált/beépített akkumulátort tartalmaz, amely általában USB-porton keresztül újratölthető. A teljes üzemidő több tíz óra, a legjobb modelleknél akár több mint 100 óra is lehet.

Gyűjtött adatok és azokhoz való hozzáférés

Azt, hogy mennyire fejlett egy sebességmérő, abból is meg lehet állapítani, hogy hogyan tud dolgozni a mért értékekkel, és hogy képes-e olyan statisztikákat és elemzéseket készíteni, amelyek a kerékpározási képességet, a javulást vagy az esetleges romlást mutatják.

Az olcsó kerékpár computereknél csak a mért értékeket tekintheti meg magában a készülékben. Lehet, hogy van memóriája egy bizonyos időtartamra/kerékpározások számára. Keresettebbek azonban azok a sebességmérők, amelyek lehetővé teszik az adatok számítógépre történő átvitelét USB-kábelen vagy Bluetooth, Wi-Fi, ANT+ vezeték nélküli technológián keresztül továbbítanak adatot számítógépre. A neves gyártók sebességmérői saját alkalmazásokkal is rendelkeznek, amelyek érdekes elemzéseket, összehasonlításokat és grafikonokat tartalmaznak.

Kerékpáros sebességmérő konstrukciójának tartóssága

Ön is azok közé a kerékpárosok közé tartozik, akiket nem tud megállítani a rossz időjárás? Ha nem zavarják a nyári záporok, az őszi ködök vagy a fokozott páratartalom az erdőben, válasszon olyan konstrukciójú/kialakítású sebességmérőt, amely megbirkózik a fokozott páratartalommal és a vízzel való érintkezéssel. Sok tachométer IPX6 és IPX7 vízállósági besorolással rendelkezik; a legjobb tachométerek IPX8-as besorolással rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a gyártó által meghatározott feltételek mellett bírják a vízbe merülést.

Kerékpáros sebességmérők ára

Mennyit kell fizetni egy jó minőségű, GPS-el ellátott kerékpáros sebességmérőért? A sebességmérő ára függ a felszereltségtől, a funkciók számától, a tartósságtól vagy a modern technológiák beépítésétől. A könnyebb tájékozódás érdekében az alábbi három kategóriába soroltuk az elérhető ajánlatot.

Kerékpáros sebességmérők 17500 forintig

A legolcsóbb kerékpáros sebességmérők már 3500 forint alatt megvásárolhatók. Ezek alapvető funkciókkal rendelkeznek, és az adatokat egy kisebb monokróm kijelzőn jelenítik meg. Ha Ön szabadidős kerékpáros, már ebben a kategóriában is találhat néhány érdekes alanyt. Bár ezek nem rendelkeznek minden funkcióval és a legújabb technológiával, a sebességmérők recenziói alapján is kiválasztható megbízható modell.

Kerékpáros sebességmérők 17500 és 52500 forint között

Ezt a kategóriát a jelenleg legkelendőbb kerékpáros sebességmérők uralják, nagyon jó ár/teljesítmény aránnyal. Számos modell a funkcionalitás szempontjából a haladó kerékpárosok számára is megfelelő. Vezetékes és vezeték nélküli kerékpár computerek egyaránt rendelkezésre állnak. A kijelző nagyobb, és jól láthatóan mutatja a lényeges méréseket. Népszerűek a továbbfejlesztett tartóssággal és az okoseszközökkel való vezeték nélküli párosítás képességével rendelkező modellek.

Kerékpáros sebességmérők 52500 forinttól

Hosszú órákat tölt két keréken, és fontos Önnek a kerékpáros felszerelés minősége? Ha igényes kerékpárosnak tartja magát, a neves gyártók prémium kategóriás kerékpáros sebességmérői felelnek meg az Ön igényeinek. Számítson tucatnyi funkcióra, GPS-re, fejlett elemzésekre és statisztikákra, a mért értékek kiváló pontosságára, valamint a szerkezeti tartósságra.

A legjobb kerékpáros sebességmérő márkák

 • Garmin – Olyan csúcsminőségű kerékpáros sebességmérőket kínál, amelyek még a legigényesebb kerékpárosokat is meggyőzik. Remekül eladható modellek és rengeteg elégedett vélemény.
 • Sigma – Ha megfizethető, de megbízható funkcionalitással rendelkező tachométert keres, nézze meg a Sigma márka kerékpár computereinek széles választékát. Nagyon jól leolvasható kijelzők és az ár függvényében növekvő funkcionalitás (kb. 10 – 30 funkció).
 • Force – A cseh Force márka alap vezetékes és vezeték nélküli sebességmérői kedvező árukkal és vízállóságukkal nyűgözik le.
 • CTM – Nagy számjegyek, praktikus funkciók, egyszerű telepítés és kiváló ár – ezek együttesen megtalálhatók a szlovák CTM márka kerékpáros sebességmérőiben.
 • Just ONE – A Just ONE márka érdekes modelljei azon népszerű kerékpár computerek közé tartoznak, amelyek iránt érdeklődnek a fogyasztók. Gyönyörű háttérvilágítás, nagyon jó leolvashatóság, újratölthető akkumulátor akár 120 órás üzemidővel.
 • Mio – Tiszta, minden időjárási körülmények esetén megfelelő kijelző, kerékpáros útvonalak, útvonaltérképek, hang navigáció és vízállóság a Mio sebességmérők vonzereje. Magasabb ár, kiváló felhasználói vélemények.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Garmin Edge 830
Kijelző mérete: 2,6" (6,6 cm)
Akkumulátor üzemideje: 20 óra
Tulajdonságok: Vízálló
Tömege: 78 g
⭐ 100 %130000 Ft Alacsony ár
2.Garmin Edge 530 MTB Bundle
Kijelző mérete: 2,6" (6,6 cm)
Akkumulátor üzemideje: 20 óra
Tulajdonságok: Vízálló
Tömege: 75,8 g
⭐ 98 %111000 Ft Alacsony ár
3.Sigma ROX 4.0
Kijelző mérete: 2,4" (6,1 cm)
Akkumulátor üzemideje: elektrokerékpárral kompatibilis
Tulajdonságok: 25 óra
Tömege: 52 g
⭐ 98 %42000 Ft Alacsony ár
4.Sigma Pure 1 ATS
Kijelző mérete: 2,05" (5,2 cm)
Akkumulátor üzemideje: 25 óra
Tulajdonságok: IPX8 vízálló
Tömege: 26 g
⭐ 96 %12500 Ft Alacsony ár
5.One Pilot 16.0 ATS
Kijelző mérete: 2,52" (6,4 cm)
Akkumulátor üzemideje: 120 óra
Tulajdonságok: Vízálló
Tömege: 30 g
⭐ 94 %6500 Ft Alacsony ár