Sport és outdoor

A legjobb kerékpárpumpák (recenziók és teszt) 2024

legjobb kerékpárpumpák
A kerékpárpumpa, vagy biciklipumpa, minden kerékpáros számára nélkülözhetetlen felszerelés. Megfelelően felfújt kerekek nélkül nem jut messzire. Milyen tulajdonságokkal és kialakítással rendelkeznek a legjobb kerékpárpumpák? Nézze meg a következő tippeket, hogy megtalálja az Ön igényeinek megfelelő megoldást.

Számos paramétert kell figyelembe venni a pumpa megvásárlása előtt. Fontos a pumpa kompatibilitása a kerekeken lévő szelepekkel, a mérete, a súlya, a felfújási sebesség, az üzemeltetési követelmények és az elérhető maximális nyomás. Ahogyan a kerékpárok és a kerékpározási stílusok között is vannak különbségek, úgy a kerékpárpumpák között is számos különbséget talál. A jó hír azonban az, hogy egy kerékpáros felszerelésében a pumpa megfizethető tétel. Ezért lehetséges, hogy az egyik kisméretű pumpát vészhelyzetekre magával viszi az útra, a másik pedig nagy teljesítményt nyújt a kerékpár szervizelésekor a garázsban.

Ebben a szegmensben is sok minőségi márkás terméket és olcsó no-name termékeket is talál. Ha biztos akar lenni a jó választásban, javasoljuk, hogy összpontosítson a kerékpárpumpák értékesítési rangsoraira, tesztjeire és recenzióira. Ezekben olyan márkák jól értékelt kerékpárpumpáit fedeztük fel, mint a Force, a Topeak, a Lezyne vagy a BETO, amelyek az alábbi rangsor alapjául szolgáltak.

A legjobb kerékpárpumpák (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr
1.Giyo HP GF-31P
Szelep típusa: FV/SV (gumibelső), AV (autószelep)
Hosszúság/mélység: 600 mm
Maximális üzemi nyomás: 11 bar
Tömeg: 890 g
5 out of 5 stars (5 / 5)13500 Ft-ig Alacsony ár
2.Lezyne Carbon Drive-Lite Hp Crbn / Hi Gloss
Szelep típusa: FV/SV (gumibelső), AV (autószelep)
Hosszúság/mélység: 170 mm
Maximális üzemi nyomás: 8,3 bar
Tömeg: 80 g
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)23000 Ft-ig Alacsony ár
3.Mini pumpa Kellys Omni
Szelep típusa: AV - autó szelep, DV - velo (Dunlop) szelep, FV - szingó (Presta) szelep
Hosszúság/mélység: 260 mm
Maximális üzemi nyomás: 20 bar
Tömeg: 218 g
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)19000 Ft-ig Alacsony ár
4.Arcore SHOCK PUMP
Leírás: Arcore SHOCK PUMP pumpa a nyomás pontos beállítására
Maximális üzemi nyomás: 20 bar
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)9000 Ft-ig Alacsony ár
5.FORCE HOBBY AL 11 BAR
Szelep típusa: AV - moto, FV - gallusky, DV - klasszikus
Hosszúság/mélység: 600 mm
Maximális üzemi nyomás: 11 bar
Tömeg: 895 g
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)13500 Ft-ig Alacsony ár
6.Biciklipumpa M-Wave Al Flexi
Szelep típusa: AV - autó szelep, DV - velo (Dunlop) szelep, FV - szingó (Presta) szelep
Hosszúság/mélység: 190 mm
Maximális üzemi nyomás: -
Tömeg: 89 g
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)3500 Ft-ig Alacsony ár

Hogyan válasszon kerékpárpumpát

Egy olyan kerékpár, amelynek kerekeiben nincs megfelelő nyomás, sokkal nehezebbé és kevésbé kényelmessé teszi a kerékpározást. Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozza ki kerékpárjából és elképzelése szerint élvezze a kerékpározást, a gumiabroncsok nyomásának ideálisnak kell lennie a kerékpár/abroncsok típusához és az Ön vezetési stílusához. Nincs azonban olyan gumiabroncsnyomás, amely mindenkinek megfelel. Ha tudni szeretné a helyes nyomásértéket, ellenőrizze a kerékpár gumiabroncsainak oldalát. A hegyi kerékpárok esetében a nyomás körülbelül 2-3 bar, a trekking kerékpárok esetében 4-6 bar, az országúti kerékpárok esetében 8-10 bar, és bizonyos esetekben még ennél is több.

Mielőtt rátérnénk a kerékpárpumpák felosztására és paramétereire, kérjük, válaszoljon az alábbi kérdésekre, hogy a megfelelő kategóriába sorolhassa magát:

 • Milyen típusú kerékpárral közlekedik?
 • Milyen szelepeket használ a szervizelni kívánt kerékpárján vagy kerékpárjain?
 • Egy kis kerékpárpumpa érdekli, amelyet magával vihet egy kirándulásra, vagy egy nagyobb kerékpárpumpát keres a műhelyébe/garázsába?
 • Fontos Önnek a felfújási sebesség, vagy nem bánja, ha lassabban éri el a célnyomást?

Kerékpárpumpák – alaptípusok

Hordozható kerékpárpumpák és vázpumpák

Ez a kategória nagy népszerűségnek örvend. Ahogy a neve is mutatja, a hordozható kerékpárpumpákat úgy tervezték, hogy utazás közben ne okozzanak kellemetlenséget. Kisebb, kompakt méretekkel rendelkeznek (legfeljebb kb. 30 cm hosszúak), és meglepően könnyűek (70-300 g). Könnyen elférnek egy kerékpáros hátizsákban, vagy a kerékpár vázára rögzíthetők.

Ezt a típusú pumpát minden olyan kerékpáros értékelni fogja, aki hosszú órákat tölt az úton, és biztos akar lenni abban, hogy bármilyen helyzetet kezelni tud. A hordozható kerékpárpumpák működtetése általában egykezes, és több erőfeszítésre van szükség az optimális nyomás eléréséhez. A legfontosabb a szelepekkel való kompatibilitás ellenőrzése. Jó hír azonban, hogy már az olcsó kerékpárpumpák is rendelkeznek AV, DV, FV/SV szelep kompatibilitással, és univerzálisan alkalmazhatónak tekinthetők.

E paraméteren kívül tartsa szem előtt a maximálisan elérhető nyomásukat, amely 5-10 bar között lehet, de átlagosan 7-8 bar körül mozog. Ez nem biztos, hogy elegendő egy országúti kerékpár felfújásához.

Műhely kerékpárpumpák és lábpumpák

A műhely kerékpárpumpák talán a leghagyományosabb elképzelést teljesítik a pumpáról. A függőleges, magasabb pumpatestet (leggyakrabban acélból készült) egy vízszintes alap egészíti ki, amelyet a lábával megragadhat és belehajolhat a pumpálásba (nem csak képletesen). Ezek általában tartalmaznak egy nyomásmérőt (manométert), hogy azonnal leolvashassa az elért nyomást, valamint egy praktikus „T“ alakú fogantyút, amelyet mindkét kezével foghat.

Méretét és súlyát tekintve ezek már robusztus pumpák, amelyeket a garázsban vagy a műhelyben tárolnak. Magasságuk eléri az 50-100 cm-t, súlyuk körülbelül az 500-1700 g-os intervallumban mozog. Így még csak gondolni sem kell arra, hogy egyszerűen egy kerékpáros hátizsákban szállítsák ezeket. Előnyük azonban a nagy nyomás elérésének képessége – 9 és 15 bar között. Gyorsan dolgoznak, minőségi kialakításukkal még a pumpálásba sem fog belefáradni. A kerékpárokon kívül alkalmasak labdák, medencébe való felfújható tárgyak, felfújható matracok és egyéb felfújható kiegészítők felfújására is.

A lábpumpa pumpálás közben a lábbal működtethető. Tartalmaznak egy dugattyút (vagy duplahengert), tömlőt, nyomásmérőt, gumírozott pedált és egy stabil vázszerkezetet. Nemcsak kerékpárgumikat, hanem motorkerékpár- és autógumikat is felfújnak. Az elérhető maximális nyomás azonban nem több mint 7 bar.

Patronos pumpák (CO2-re)

Hallott már arról, hogy vészhelyzetben CO2 patronnal fújhatja fel a kereket? Ehhez mindössze egy teli CO2 patronra és egy, a kerékpárjához kompatibilis szeleppel ellátott fejre lesz szüksége. Egyetlen patronnal pillanatok alatt fel lehet fújni egy MTB kerékpár kerekét.

Be kell fektetnie egy kompatibilis fejbe (5250-17500 forint), amely kapcsolatot teremt a patron és a szelep között, valamint rendszeresen vásárolnia kell CO2 patronokat (egyszer használatos, 1 db / 700 forint). Ezeknek a pumpáknak az előnye az extra kis méretük és a praktikus munkamentes felfújás, amely nem igényel fizikai erőfeszítést. Az Ön feladata csupán annyi, hogy a fejet helyesen illessze a szelepre.

Villa pumpa

A kerékpár szervizelésénél egy speciális kategóriát képeznek a villa pumpák. Pontosabban pumpák a kerékpár felfüggesztéseihez – villához és rugóstaghoz. A meglepően kicsi, ellenálló testben nagy teljesítményt nyújtó szuperképesség rejtőzik. Ezek a pumpák ugyanis gyakran 25 bar feletti nyomást érnek el, és a pontos leolvasás érdekében nem hiányozhat a felszerelésükből a nyomásmérő/manométer.

A velük való munka azonban inkább a tapasztalt kerékpárosoknak való, akiknek szokásuk, hogy kerékpárjukat precízen ápolják. Egyébként egy ilyen felfújás inkább a professzionális szervizek feladata. Méret és ár szempontjából a hordozható kerékpárpumpák közé sorolhatnánk ezeket (hossza legfeljebb 30 cm, súlya legfeljebb 300 g). Számoljon azonban többszörös árral.

Elektromos kerékpárpumpák

Más néven hordozható kompresszorok. Az energiaforrás egy beépített, újratölthető akkumulátor, ami azt jelenti, hogy ezt a típusú pumpát magával viheti az útra. Fontos szem előtt tartani a praktikus jellemzőket – víz- és porállóság, akkumulátor kapacitása és töltési idő. Ezek fejlettebb, elektronikusan vezérelt készülékek, ahol nem kell fizikailag megerőltetnie magát a kerekek felfújásakor. Beállítja a kívánt nyomást a kijelzőn, csatlakoztatja a szelephez, és maga a hordozható kompresszor gondoskodik az eredményről.

A választáskor összpontosítson a maximálisan elérhető nyomás értékére (átlagosan 9-10 bar körül), a powerbank funkció meglétére (tölti a telefont, a navigációt vagy a LED kerékpárlámpát), a zseblámpa üzemmódra (a hordozható kompresszor a gyenge fényviszonyok mellett megvilágítja a defektet is). A hordozható akkumulátoros pumpák mérete és súlya meglepően alacsony, de az áruk jelentősen magasabb, mint a hagyományos kerékpárpumpáké.

A pumpa kompatibilitása a kerékpárszelepekkel

A kerékpár tömlőkön különböző típusú szelepeket talál. Egyeseket széles körben használnak hegyikerékpárokon, mások országúti kerékpárokon váltak be. Mielőtt még elkezdené kiválasztani a pumpát, legyen tisztában azzal, hogy milyen szelepekkel vannak ellátva az Ön által használt kerékpárok gumiabroncsai.

 • AV szelep / Autószelep – Olyan szeleptípus, amelyet aligha kell bemutatni. Már a neve is egyértelműen jelzi, hogy hol találkozhat vele (autógumik). Az autószelep átmérője 8 mm és nagyon könnyen kezelhető. A legközelebbi benzinkúton is egyszerűen felfújhatja a kerékpár kerekeit. Leggyakrabban hegyi és városi kerékpárokon használják, amelyek kevésbé igényesek a nyomás tekintetében. A műhelyben található régebbi kerékpárpumpa nem biztos, hogy kompatibilis ezzel a szeleptípussal (a redukció a megoldás).
 • DV szelep / Dunlop szelep / Velotech szelep – A közelmúltig a legszélesebb körben használt kerékpárszelep típus. Főleg városi és retro kerékpárokon használják. Ez egy 6 mm-es szelep, egyirányú kialakítással, ami azt jelenti, hogy bár biztosan megtölti, de nincs lehetősége ellenőrizni a nyomást. A levegő gyorsan – a belső betét kihúzásával – távozik a tömlőből.
 • GV / FV / SV szelep/ Presta / Galus szelep – 6 mm átmérőjű szelep, amelynek teljes teste vékony konstrukciójú elsősorban olyan országúti kerékpárokon használnak, amelyeknek keskeny felnijük van, és az autószelep nem illik hozzájuk. A drágább hegyi kerékpárokon is jelen vannak. Kiváló minőségű csavaros kupakkal rendelkezik, melynek köszönhetően kiválóan bírja a nagyobb nyomást.

Mire figyeljen a kerékpárpumpa kiválasztásakor?

 • Anyag – A fém vagy alumínium testtel rendelkező pumpák tartósabbnak és összességében alkalmasabbnak számítanak. A kényelmes és biztonságos fogás érdekében jól jön a gumírozott vagy érdesített felület.
 • Méret és súly – A kisebb és könnyebb súlyú pumpák hordozható jelzővel rendelkeznek. Nem szabad, hogy útban legyenek kerékpározás közben, ugyanakkor képesek legyenek a tömlőt a kívánt nyomásértékre felfújni. Ha műhelybe vásárol pumpát, a nagyobb súly üdvözlendő – ez robusztusságot és erősséget sugall.
 • Működtetés/fogantyú alakja – Egyes fogantyúk „L“ alakúak (egykezes működtetés), mások egyenesek (legkevésbé praktikus) vagy „T“ alakúak (kétkezes működtetés).
 • Pumpa tömlő megléte – A pumpa tömlő segítségével megkönnyítheti a felfújást. Nem minden pumpa feje jut el probléma nélkül a szelephez. Az integrált kihúzható pumpa tömlővel rendelkező pumpák keresettek.
 • Nyomásmérő/Manométer – Nyomásmérővel ellátott pumpához ragaszkodjon, ha tökéletes rálátást szeretne kapni a kerekekben lévő nyomásra, és nem szeretné a vezetési minőséget a gumiabroncs egyszerű kézzel történő összenyomásra bízni.

Kerékpárpumpák ára

Mennyit fizet egy minőségi kerékpárpumpáért? A könnyebb tájékozódás érdekében a kerékpárpumpák kínálatát az alábbi három kategóriába soroltuk.

✅ Kerékpárpumpák 5250 forintig

Ez a kategória, amelyben a jelenleg legkelendőbb kerékpárpumpákat találja – hordozható-, láb- és alap műhely pumpákat. Fordítson figyelmet a felhasznált anyagok minőségére, az elérhető maximális nyomásra, és a pumpa recenziókban ellenőrizze a használatból eredő benyomásokat és a működtetéssel szemben támasztott követelményeket.

✅ Kerékpárpumpák 5250 és 10500 forint között

Az 5250 és 10500 forint közötti árkategóriában robusztusabb, valamint nagy teljesítmény elérésére készült pumpákat talál. Ezek tartósabbak, lehet nyomásmérő a felszerelésben, és a kerékpárszelepekkel való kompatibilitásuk viszonylag magas szintű.

✅ Kerékpárpumpák10500 forinttól

Ha a legjobbat szeretné a kerékpáros felszerelésében, akkor azt a kerékpárpumpák 10500 forintnál drágább termékkínálatában találja meg. Csúcsminőségű anyagokból készült, gazdag felszereltséggel és könnyen használható. Az elektromos kerékpárpumpák (hordozható, akkumulátorral) egyre népszerűbbek.

A legjobb kerékpárpumpa márkák

 • Force – A cseh Force márka a kerékpáros világba érkezik, hogy jó ár/minőség arányával meggyőzze azt. A kínálatban megfizethető hordozható és műhely kerékpárpumpákat talál, amelyek nem hiányozhatnak a kerékpár tulajdonosok alapfelszereltségéből. Elégedett vélemények, kiváló értékesítés.
 • Topeak – Az amerikai TOPEAK márka több mint 30 éves működése alatt a kerékpár kiegészítők, szervizeszközök és világítás vezető szállítójává nőtte ki magát. A Topeak pumpák a teljes árspektrumot lefedik – az egyszerű vészhelyzetekre való kerékpárpumpáktól a nagy teljesítményű műhely profi pumpákig.
 • Lezyne – A Lezyne amerikai márka a minőségi kerékpár kiegészítők és felszerelések gyártására összpontosít. Kínálatának kedvencei közé tartoznak a praktikus, kicsi és kompakt hordozható pumpák, amelyek maximálisan elérhető nyomása akár 10/11 bar is lehet.
 • BETO – A BETO márka kínálatában különböző kialakítású és rendeltetésű pumpák találhatók. Nemcsak a kerekekhez, hanem a kerékpár felfüggesztési elemeihez is. Több modell nyomásmérővel felszerelt, nagy nyomást elérő.
 • Zefal – A világ egyik első francia eredetű kerékpárgyártója sem maradhat észrevétlen. Mind a műhely, mind a hordozható pumpákat pozitív felhasználói értékelések és nagyon jó ár/érték arány kíséri. Hangsúlyt fektetnek a minőségi kivitelezésre és a felhasznált anyagokra.
 • SKS – A német SKS márka pumpái a teljesítménnyel, a nyomásmérő pontosságával és az acéltesttel győzik meg. A kopóalkatrészek egyszerű cseréjével rendelkező szerviz pumpák is kaphatók.
 • Xiaomi – A jól ismert gyártó szeret egyszerű dizájnnal rendelkező innovációkkal előállni. Ennek bizonyítéka a lítium akkumulátorral ellátott elektromos hordozható kompresszor, amely nemcsak a kerékpárok, hanem a motorkerékpárok és az autók kerekeiben is képes feltölteni a nyomást. Kompakt méretekkel, ráadásul powerbank és zseblámpa funkcióval.
TermékInfoÉrtékelésÁr
1.Giyo HP GF-31P
Szelep típusa: FV/SV (gumibelső), AV (autószelep)
Hosszúság/mélység: 600 mm
Maximális üzemi nyomás: 11 bar
Tömeg: 890 g
5 out of 5 stars (5 / 5)13500 Ft-ig Alacsony ár
2.Lezyne Carbon Drive-Lite Hp Crbn / Hi Gloss
Szelep típusa: FV/SV (gumibelső), AV (autószelep)
Hosszúság/mélység: 170 mm
Maximális üzemi nyomás: 8,3 bar
Tömeg: 80 g
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)23000 Ft-ig Alacsony ár
3.Mini pumpa Kellys Omni
Szelep típusa: AV - autó szelep, DV - velo (Dunlop) szelep, FV - szingó (Presta) szelep
Hosszúság/mélység: 260 mm
Maximális üzemi nyomás: 20 bar
Tömeg: 218 g
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)19000 Ft-ig Alacsony ár
4.Arcore SHOCK PUMP
Leírás: Arcore SHOCK PUMP pumpa a nyomás pontos beállítására
Maximális üzemi nyomás: 20 bar
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)9000 Ft-ig Alacsony ár
5.FORCE HOBBY AL 11 BAR
Szelep típusa: AV - moto, FV - gallusky, DV - klasszikus
Hosszúság/mélység: 600 mm
Maximális üzemi nyomás: 11 bar
Tömeg: 895 g
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)13500 Ft-ig Alacsony ár
6.Biciklipumpa M-Wave Al Flexi
Szelep típusa: AV - autó szelep, DV - velo (Dunlop) szelep, FV - szingó (Presta) szelep
Hosszúság/mélység: 190 mm
Maximális üzemi nyomás: -
Tömeg: 89 g
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)3500 Ft-ig Alacsony ár