Szépség és kozmetika

A legjobb LED arcmaszkok (recenziók és teszt 2024)

legjobb LED arcmaszkok A LED arcmaszkok első pillantása kissé megmosolyogtatják. Álarcosbálba készülünk? Nem, ez csak a bőrgyógyászat rendelők és esztétikai klinikák készüléke, amely olyan formát kapott, hogy otthon is kényelmesen használható legyen. Ha már hallott a fényterápia bőrre gyakorolt pozitív hatásairól, ne hagyja figyelmen kívül a legjobb LED arcmaszkokra és nyakmaszkokra vonatkozó tippeket.

A fényterápia nem újdonság a bőrgyógyászatban. A pattanások és gyulladt bőr kezelésére használják, valamint elősegíti a kollagéntermelést, ami a bőrt fiatalabbá és simábbá teszi. A szakember felügyelete mellett végzett LED fényterápiás kezelés előnyei itt még nem érnek véget. A legfontosabb része a kiváló minőségű LED maszk, amely lenyűgözően sokféle fényhullámhossz-beállítást kínál az adott bőr igényeinek megfelelően.

Ahogyan az IPL epilátorok is egyre inkább a hétköznapi felhasználók kezébe kerülnek, megjelentek az első fecskék jelenlegi piacunkon a nem invazív bőrkezelést biztosító LED arcmaszkok formájában. Számos híresség és ismert influencer gondoskodott népszerűségükről külföldön. Azonban biztonságos és ugyanolyan hatékony egy otthoni használatra szánt LED maszk, mint egy profi készülék? Gyorsan képes kezelni a komolyabb bőrproblémákat? Választási útmutatónkban bővebben beszélünk arról, hogy mi a fényterápia, hogyan működik egy LED maszk, és milyen hatás tulajdonítható az egyes fényszíneknek. Ugyanakkor nem lesz hiány gyakorlati tanácsokból sem, hogy hogyan lehet megkülönböztetni egy olcsó „világító“ maszkot egy olyan eszköztől, amely az Ön számára hasznos lehet. Ebben az esetben érdemes megnézni a LED maszkok tesztjeit és recenzióit/értékeléseit. Azonban még nem sok van belőlük, ezért a rangsorunkban szereplő, gondosan kiválasztott modellek is érdekelhetik Önt.

A legjobb LED arcmaszkok (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.inSPORTline Hilmana
Forradalmi arcmaszk, amely megújítja a bőrödet. A fotonterápia az egyik leghatékonyabb módja a bőrhibák kezelésének.
5 out of 5 stars (5 / 5)48 500 Ft Alacsony ár
2.inSPORTline Manahil
A maszk 112 LED izzót tartalmaz, amelyek - a lézeres bőrkezeléssel ellentétben - teljesen fájdalommentesek. A különböző hullámhosszak sajátos hatást gyakorolnak a bőrödre.
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)40 500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon LED arc- és nyakmaszkokat

A fény bőrre gyakorolt hatása már ősidők óta ismert. A modern technológia fejlődésével a fénykibocsátó dióda (LED) alapú eszközök új és biztonságosabb eszközként jelentek meg számos betegség, például a gyulladásos bőrbetegségek és a bőr öregedésének kezelésére. A maszkba szerelt LED diódák különböző hullámhosszúságú fénynek teszik ki a bőrt, amelyet biztonságos terápiás dózisban bocsátanak ki. Nincs melegedés, égő érzés vagy UV sugárzásnak való kitettség.

Hogyan alkalmazzák a LED fényterápiát a bőrgyógyászatban?

A LED fényterápia néven ismert kozmetikai eljárás a nem invazív (beavatkozás és szükséges lábadozás nélküli) eljárások közé tartozik.

A LED készülékek és a LED maszkok (az angol LED – light emitting diodes, azaz fénykibocsátó diódák) alapvető segédeszközök. Különböző hullámhosszúságú látható fényt használnak, leggyakrabban a 400 és 700 nm közötti spektrumból, amely külsőleg a lila, kék, zöld, sárga, narancs és vörös színeknek felel meg. A különböző hullámhosszok különböző mélységig hatolnak a bőrbe (a felületkezeléstől egészen 3 mm mélységig), és ennek eredményeként a LED kezelés során használt minden egyes fény más-más hatást gyakorol a bőrre.

Míg egyes hullámhosszok (színek) segítik a pattanások és hegek gyógyulásának felgyorsítását, mások a hiperpigmentáció, a foltok és a szeplők esetében hasznosak. Mások mélyebbre hatolnak a bőrbe, így a ráncok vagy a megereszkedett kontúrok fokozatos javulását tapasztalhatja. Így a LED fényterápiában mindenki megtalálja azt, amire a leginkább szüksége van.

Ugyanebben az összefüggésben hozzá kell tenni, hogy a bőr állapotának megváltozása nem egyszeri alkalom, és nem kell egyetlen kezelés után drámai javulást tapasztalnia. Azonban nagy az esélye annak, hogy ismételt használatával a problémás bőr állapota fokozatosan visszatér a kívánt állapotba.

InSPORTline Hilmana LED fényterápiás arc- és nyakmaszk

Mi az a kezelő LED arc- és nyakmaszk?

Első pillantásra a kezelő LED arcmaszk egy futurisztikus karneváli maszkra hasonlít. Szintetikus anyagokból (polikarbonát, tartósabb műanyag, szilikon) készül. Jellegzetes alakja és nyílásai vannak a száj, az orr és az ajkak számára.

A maszk belsejében több tucat vagy több száz LED dióda van stratégiailag elhelyezve, így a fény hatékonyan stimulálja az arc bizonyos pontjait. A LED maszk használata során láthatja, hogy milyen színnel történik a beavatkozás. Az adott színű fény a maszk alól világít, vagy a maszk szélei látványosan megvilágítódnak.

Annak érdekében, hogy a LED maszk a fején maradjon, anélkül, hogy elmozdulna, egy kényelmes, állítható övvel rendelkezik, amely a feje köré kerül. A maszk hálózati tápellátású, a felhasznált LED technológiának köszönhetően a fogyasztás alacsony. A csomagban néhány kábel és egy kis vezérlő található, amelyen átkapcsolhatja az alapszínek hullámhosszát és beállíthatja a kezelés hosszát. Egyes LED maszkok nyakrésszel is rendelkeznek, amely ugyanilyen minőségű fényterápiát biztosít.

Tudományosan megalapozott a fényterápia?

Egyes LED fényt használó készülékek hatékonyan segíthetnek a különböző bőrproblémák kezelésében.

Az egyik bejegyzett siker a kollagéntermelés fokozása (vörös fény) és az enyhe vagy közepesen súlyos pattanások kezelése (kék fény). Egy kis tanulmány még azt is megállapította, hogy a zöld fényt alkalmazó terápia pozitív eredményeket mutatott a hiperpigmentáció és a nyári melaszma kezelésében.

LED terápia otthon vs. klinikán?

Nem ígérünk azonnali csodákat. Ezek az otthoni készülékek nem lesznek olyan erősek, mint a klinikákon használt LED maszkok, de hasonló előnyökkel járnak. Különösen akkor, ha elkötelezi magát a rendszeres használata mellett, és nem lankadnak az erőfeszítései.

Végül is, a pattanások nem estéről reggelre keletkeznek, így nem szabad elvárnia, hogy egy 20 perces kezeléssel bőrét csúcsformába hozza. Ugyanez vonatkozik a ráncokra, a megereszkedett bőrre, a látható vénákra vagy egyéb gyulladt területekre. Ha rendszeresen jár szépségápolási kezelésekre, és szeretné a bőr jó állapotát és megjelenését minél tovább fenntartani (mondjuk a következő kezelésig egy hónap múlva), a LED maszk az otthoni rutin kedvenc részévé válhat, hogy lépésről lépésre, saját maga érjen el szép eredményt.

Hogyan kell használni a LED maszkot?

A LED maszkokkal kapcsolatos jó hír az, hogy nagyon könnyen használhatóak, és általában csak körülbelül 10-20 percet kell rájuk szánni heti 2-3 alkalommal.

 • Helyezze fel a LED maszkot a megtisztított és száraz bőrre. Az irritáció és a bőrpír elkerülése érdekében ne dörzsölje feleslegesen a bőrt. Használhat tápláló krémet vagy kedvenc szérumát, de mindenképpen kerülje a hámlasztó hatású vagy savtartalmú bőrre való termékeket. A retinoidok és a kémiai hámlasztók használata szintén tilos.
 • Mielőtt felhelyezi a maszkot, csökkentse a fényerősséget a minimumra. Tegye fel kényelmesen a LED maszkot, csukja be a szemét, keresse meg az ideális nyugalmi pozíciót és pihenjen.
 • A kiváló minőségű LED arcmaszkok a beállított idő letelte után automatikusan kikapcsolnak. Ha véletlenül elalszik a maszkkal, a bőre nem kerül veszélybe.
 • A LED maszk tisztításához csak puha, kíméletes törlőrongyot használjon. Kerülje az agresszív tisztítószereket.

Biztonságos a LED maszk használata?

A dermatológiában a fényterápiának már régóta stabil helye van. A fényenergia képes áthatolni a bőr külső rétegén anélkül, hogy károsítaná azt, és energiát küld a különböző rétegekbe, ahol gyógyító kémiai reakciókat vált ki.

Ráadásul a technológia, amellyel az otthoni LED maszkok működnek, bármilyen bőrtónushoz alkalmas. Használatuk általában biztonságosnak és fájdalommentesnek tekinthető. Így a fény „alkalmazása“ nem járhat kellemetlen érzésekkel.

Ennek ellenére a szem védelme gyakran ajánlott – legalább a szemhéjak lezárásával. Ha a szemhéjakon keresztül érkező fény intenzitása még mindig zavarja Önt, takarja le a szemét egy darab pamutkendővel vagy szemüveggel, amelyet közvetlenül a csomag tartalmazhat.

Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasítást. Például azt olvashatja benne, hogy „a termék nem alkalmas terhes nőknek, epilepsziában szenvedőknek, fény- és hőallergiásoknak, érzékeny bőrűeknek, súlyos bőrgyógyászati betegségekben szenvedőknek, sérült vagy hegekkel rendelkező személyeknek stb.“.

LED terápia a bőr számára – Színspektrum és annak hatásai

 • Lila szín – Elősegíti a pattanások helyén kialakuló hegek gyorsabb regenerálódását és kiegyenlíti a bőr tónusát (0,1 mm-es behatolás a bőrbe).
 • Kék szín – Antibakteriális hatású (megöl bizonyos típusú baktériumokat a bőrben), pattanások és ekcéma enyhítésére használják. Segít csökkenteni a faggyútermelést (0,3 mm behatolás a bőrbe).
 • Zöld szín – Segít a bőrpír és a bőrirritáció kezelésében. Csökkenti a melanin termelést, ami hiperpigmentációt eredményez (0,5 mm-es behatolás a bőrbe).
 • Sárga szín – Revitalizálja és élénkíti a bőrt, csökkenti a duzzanatot, gyorsítja a gyógyulást és növeli a ragyogást. Az őszi borongós napokon a szezonális depresszió tüneteit is javíthatja (0,6-1 mm behatolás a bőrbe).
 • Piros szín – Növeli a kollagén és elasztin termelést, segít csökkenteni a finom ráncokat, és serkenti a vérkeringést (1,5-2 mm behatolás a bőrbe).

A LED arcmaszk alapvető paraméterei

A LED arcmaszkok választéka a piacon még nem óriási, de növekvő népszerűségükkel ez csak idő kérdése. Ne próbáljon meg spórolni azzal, hogy kínai webáruházakból vásárol. Bár a maszk szépen kidolgozott, a LED diódák minősége a „szép színes fény“ szintjén van. Nem játékot keres, hanem egy olyan eszközt, amelyre rábízza a bőrét. Ezért összpontosítsa figyelmét olyan kiskereskedőkre és márkákra, ahol biztos lehet benne, hogy jó üzletet köt, és amelyek nem tartalmaznak silány minőségű vagy a megfelelő tanúsítványok nélküli termékeket a kínálatukban.

Mire kell figyelni a LED arc- és nyakmaszkok esetében?

 • Méret – Ez egy félmerev vagy merev formázott arcmaszk (műanyag, szilikon). Univerzális az alakja és a mérete, így ha túl keskeny az arca, vagy éppen ellenkezőleg, kissé szélesebb, érdemes kipróbálni egyet. Azonban az online vásárlás miatt sem kell aggódni. A törvény szerint 14 nap áll rendelkezésére a termék visszaküldésére, amit akkor használhat ki, ha a maszk nem illeszkedik az arcára.
 • Diódák száma – A LED arcmaszk esetében a diódák nagyobb száma nem jelent automatikusan jobb minőséget (ez azonban nem zárható ki). A LED arcmaszkok több tucat vagy akár több száz diódával is el lehetnek látva. Ugyanilyen fontos a minőségük, amelyet a legtöbb esetben a gyártó tanúsítványa garantál.
 • Súly – A LED maszkok átlagosan 500-600 grammot nyomnak, ami olyan érték lehet, amely első pillantásra kérdésessé teheti a maszk használat közbeni kényelmét. A jól illeszkedő maszk nem szorít, nem nyom és nincsenek éles szélei. Belső részét úgy dolgozták ki, hogy viseléskor – vagy inkább fekvéskor – a kényelmet tartsák szem előtt. Bár a LED maszk fél kilót nyom, nem fog vele a lakásban sétálgatni. Használatakor ajánlott becsukni (letakarni) a szemet, kényelmesen lefeküdni és a fényterápia alatt pihenni.
 • Beállítási lehetőségek – Hány hullámhosszon (színnel) tud dolgozni az Ön által választott modell? Ez egy olyan maszk, amely képes serkenteni a bőr természetes fiatalodási folyamatait, vagy a hiperpigmentáció és a pattanások esetén is hasznos? Egyes fényterápiás maszkok csak piros fénnyel működnek. Mások lehetővé teszik a piros vagy kék fény kiválasztását. A 4 színű – piros, sárga, zöld és kék – LED maszkok népszerűek. Mindig a kezelendő bőrprobléma alapján válasszon maszkot. A LED maszkokról szóló véleményekből/recenziókból érdemes megfigyelni, hogy az 1 vagy 2 hullámhosszú maszkok mutatnak jobb eredményeket rendszeres használat esetén.

LED arcmaszkok ára

A LED arcmaszkba való befektetés valószínűleg minden oldalról megfontolandó. Ez nem egy textil maszk néhány ezer forintért. Másrészt nem kell kidobni egy használat után. Épp ellenkezőleg – hetente többször is hasznos lehet, és hónapokig vagy évekig a rutinja stabil részévé válhat.

LED arcmaszkok 42000 forintig

Egyszerű formájú, alapvető LED maszkok, nyakrész nélkül. A LED diódák minősége azonban gyengébb lehet, és az egyéni beállítási lehetőségek is gyengébbek.

LED arcmaszkok 42000 és 84000 forint között

Ez az a kategória, amelyben a jelenleg legkelendőbb otthoni használatra szánt LED arc- és nyakmaszkok találhatók, főként a Palsar7 és az inSPORTline márkáktól. Ezek vonzóak a formatervezés, a kivitelezés minősége és a jó ár/teljesítmény arány miatt.

LED arcmaszkok 84000 forinttól

Találkozott már 105000 forintos LED maszkkal, amely azt ígéri, hogy megfiatalítja a bőrét és helyreállítja annak rugalmasságát? Ha pozitív recenziók kísérik, valós embereken végeztek felmérést, vagy nemzetközi teszteken magasan rangsorolták, nem kell kétségek között lennie a döntésével kapcsolatban. Ezen kívül vannak olyan több százezer forintos LED arcmaszkok is, amelyeket esztétikai klinikákon használnak. Ezek a fényterápiás maszkok nagy teljesítményt használnak biztonságos terápiás fénydózissal együtt. A különbségek már egy kezelés után láthatóak.

A legjobb LED arcmaszk márkák

 • PALSAR7 – A PALSAR7 LED arcmaszk egyike a nagyon jó elérhetőségű termékeknek. A szépségápolásra és egészségre összpontosító webáruházakban, sőt számos online gyógyszertárban is árulják. A fénynek 4 alapvető hullámhossza áll rendelkezésre: piros, sárga, zöld és kék. Segít a pattanások kezelésében, hasznos a ráncok fokozatos kisimításában, a pigment és a foltok eltávolításában, a bőr fiatalításában és a bőr feszesítésében is.
 • inSPORTline – A népszerű fitnesz- és sportáruház, amely a különböző sportágakhoz szükséges teljes felszereléseket kínál, egészségügyi és szépségápolási termékeket is kínál. Külön kategóriát szenteltek a fényterápiának. Ebben jól eladható LED arcmaszkokat talál, amelyek segítenek tökéletesíteni a bőrét.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.inSPORTline Hilmana
Forradalmi arcmaszk, amely megújítja a bőrödet. A fotonterápia az egyik leghatékonyabb módja a bőrhibák kezelésének.
5 out of 5 stars (5 / 5)48 500 Ft Alacsony ár
2.inSPORTline Manahil
A maszk 112 LED izzót tartalmaz, amelyek - a lézeres bőrkezeléssel ellentétben - teljesen fájdalommentesek. A különböző hullámhosszak sajátos hatást gyakorolnak a bőrödre.
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)40 500 Ft Alacsony ár