Sport és outdoor

A legjobb lépésszámlálók (recenziók és teszt) 2024

legjobb lépésszámlálók - pedometer A gyaloglás a legtermészetesebb emberi mozgás. A szakértők szerint napi 10 000 lépést kellene tennünk a jó egészségi állapot és a kondíció fenntartása érdekében. Az átlagos 60-70 cm-es lépéshosszúságnál ez 6–7 km-es útvonal. Ön hogy áll ezzel?

Közel áll Önhöz az aktív gyaloglás, vagy inkább előnybe helyezi a közlekedési eszközökkel történő kényelmes utazást? Ha úgy dönt, hogy megváltoztatja az életmódját és a szokásait, vannak tippjeink a legjobb lépésszámlálókra, amelyek nagyszerűen néznek ki, és számos hasznos funkciót kínálnak az alapvető lépésmérés mellett.

A lépésszámláló (másként pedométernek is nevezik) értékelés bemutatja a dizájnilag vonzó és a modern készülékeket, amelyek nagyszerű kiegészítők a sportolók és az igényes felhasználók számára. Elkísérik Önt a nehéz körülmények között is, és ellenőrzik a megtett útvonalat, az elégett kalóriát és a pulzusszámot. Ilyen lépésszámlálókkal öröm tökéletesedni. A választékunkból még az olcsóbb modellek is jól teljesítenek, amelyek kiváló érzékenységgel és tartóssággal rendelkeznek.

Hogyan működik a lépésszámláló? Hogyan válassza ki a lépésszámlálót a saját igényeihez, hogy ne fizessen azért, amit nem fog kihasználni? Az összes fontos információt megtalálhatja a praktikus útmutatónkban, ami segít orientálódni a jelenlegi piaci kínálatban.

A legjobb lépésszámlálók – TOP 6 modell (2024)

Hogyan válassza ki a lépésszámlálót?

Nyilvánvaló, hogy egyértelmű az igénye a lépésszámlálóval szemben – megszámolni a lépéseket, amelyeket a nap folyamán tett. Szerepe nem a megtett távolság mérése, hanem inkább motiválni Önt a fizikai aktivitás növelésére és a kondíciója erősítése. Ezt mondja – “Mi lehet nehéz a gyalogláson? Elindulok és megyek.”

Igen, a gyaloglás az ember legtermészetesebb mozgása, melyet sokan alábecsülnek és megfeledkeznek róla. Kedvező hatással van az izomzat fenntartására és a megfelelő testtartásra, megakadályozza az ízületi fájdalom kialakulását, javítja a szív- és érrendszer működését, elősegíti a fogyást és megakadályozza a nem kívánt súlygyarapodást. Minőségi lépésszámlálóval minden nap új motivációs célokat tűzhet ki és tökéletesedhet, leküzdheti a korlátait és a személyes rekordjait. Tehát, ha úgy dönt, hogy lépésszámlálót vásárol, akkor tudnia kell, hogy mit várhat el tőle.

  • Olyan lépésszámlálóra van szüksége, amely a lépések számán kívül más értékeket is értékel és alkalmazkodik a felhasználóhoz?
  • Hol akarja elhelyezni a lépésszámlálót?
  • Az adatokat át kívánja tölteni a telefonos / számítógépes alkalmazásra?
  • Fontos az Ön számára az ellenálló kialakítás, amely akár néhány napot is kibír a természetben és a hosszú akkumulátor üzemidő?

gyalogló

Hogyan működik a lépésszámláló? A lépésszámláló típusai

A lépésszámláló szerepe a lépések számának mérése. Ahány lépés, annyi rezgés, amit a lépésszámláló technológiája rögzít és számol.

Klasszikus lépésszámláló

A klasszikus alap lépésszámlálóban egy horgony és egy rugó bújik meg. Minden egyes lépésnél a horgony megfordul, az elektromos áramkör megszakad, a horgony visszatér a rugóhoz, az elektromos áramkör újra csatlakozik, és ez által egy lépést hozzászámol, amely megjelenik a kijelzőn.

Az ilyen típusú lépésszámláló azonban hajlamos arra, hogy érzékelje az olyan rezgéseket, amelyek nem lépést jelentenek, így ennek az analóg mérési technológiának a pontosságát digitális lépésszámlálók váltották fel. De a mai napig ezeket általánosan árulják vagy hozzáadják a sporteszközökhöz, mint ingyenes ajándék.

Legnagyobb pluszuk azonban a nagyon hosszú akkumulátor üzemidő, a legnagyobb negatívum a folyamatos romlása, a tökéletlen pontossága, és a felhasználó általában nem tudja beilleszteni a saját adatait (súly, lépéshossz) a készülékbe, és így csak a gyártó által beállított átlagos értékeket kap.

Digitális lépésszámláló

A digitális lépésszámlálók a MEMS-et használják – mikro-elektromechanikai érzékelők, amelyek érzékelik a mozgást vagy a gyorsulást. Kezdetben csak akkor tudták érzékelni a mozgást, ha a megfelelő függőleges helyzetben voltak, ami jelentősen korlátozta az emberekhez való csatlakoztatását, és a számláló pontosságát is befolyásolta.

Később hozzáadtak olyan érzékelőket, amelyek a mozgást két síkban (2D) tudták beolvasni, és legújabbak a 3D jelzőt viselik – mindhárom síkot, ami a felhasználó számára azt jelenti, hogy a lépésszámlálót nem befolyásolja, hogy hova van elhelyezve.

Ezen kívül egy praktikus algoritmus megkülönbözteti a lépéseket és a véletlen testrázkódásokat. A legtöbb esetben a digitális lépésszámláló lehetővé teszi az alapvető személyes adatok bevitelét, így nagyon jó eredményt kap – mind a megtett valós távolság, mind az elégetett kalóriák esetében. Pontosan az Ön számára, nem az előre beállított átlagok szerint.

Hogyan tudja meg, hogy a lépésszámláló pontosan mér-e?

Talán néhány próbálkozásra lesz szükség, mire rátalál egy megbízható lépésszámlálóra. A lépésszámlálókkal szerzett tapasztalatok különbözőek, és javasoljuk, kövesse figyelemmel a fogyasztói véleményeket. Fontos, hogy olyan lépésszámlálót válasszon, melynek megfelel mind a mérete, mind a funkcionalitása, és pontos mérést nyújt, amellyel elégedett lesz.

De mit tegyen, ha egy lépésszámláló azt mutatja, hogy hihetetlen 1000 lépést tett meg 5 perc séta alatt? A készülék pontosságának ellenőrzéséhez nullázza ki a számlálót, és reálisan számoljon le 100 lépést. Megfelel a kijelzőn lévő számnak? A +/- 5 lépés eltérés még normában van.

Hosszabb útvonalak esetén ezt a hibát ki kell kompenzálni. Ismételje meg ezt a tesztet többször, próbálja meg a lépésszámlálót más helyekre (öv, láb, hátizsák) helyezni. Ha nem megfelelő az eredmény, ne habozzon kihasználni a törvényes időt, amíg visszaviheti a terméket, vagy a lépésszámlálót azonnal reklamálja meg, és keressen egy minőségi márkás versenytársat.

Hogyan viselkedik az intelligens lépésszámláló?

Nem feltétlenül kell minden lépést rögzíteni, különösen azokat nem, melyek a lakásban a rövid átmenetekből származnak. A hosszabb szakaszok lépéseire összpontosít, ahol a járás már hatással lehet a zsírégetésre és az pulzusgyorsulásra. A legjobb lépésszámlálók képesek az ún. aerob lépéseket is bejegyezni. Ez legalább 10 percnyi séta minimálisan 60 kifejezett lépés percenként frekvencia mellett, vagy az aerob edzés közben tett lépések megszámlálása.

A lépésszámlálók funkciói és paraméterei

A lépések számolása és a megtett távolság kiegészíthető a gyaloglás idejével, az elégetett kalóriákkal és az aktuális idővel (óra). A fejlett modellekben a lépésszámláló pulzusmérőhöz van csatlakoztatva. Így áttekintést kap a pulzusáról bizonyos gyaloglási sebességnél, és pozitív irányba befolyásolhatja egészségét.

A fogyasztók előnyben részesítik a memóriával rendelkező lépésszámlálókat (hétnapos, havi). Ezzel nyomon követhetik haladásukat. Ha lehetősége lesz csatlakozni a számítógépéhez, könnyen elemezheti az alkalmazásban az elért eredményeket. Ily módon nagyszerű alkalom nyílik arra, hogy lelkes aktív gyaloglóvá, természetjáróvá, nordic walking kedvelővé vagy később futóvá váljon.

legjobb lépésszámlálók - pedometer

A lépésszámláló rögzítése

Egészen a közelmúltig különösen az övre rögzítés volt preferálva. Ez egy praktikus pozíció, amely nem nagyon kifogásolható. A kedvenc hely a cipőre rögzítés is, a dizájn karóra a kézen vagy a diszkrét nyaklánc a nyakon. Az érzékeny digitális lépésszámlálókat a testen kívül is el lehet helyezni – hátizsákban, táskában. Fontolja meg, hogy a lépésszámláló Önt melyik helyen akadályozná a legkevésbé, és hogy milyen mértékben látható.

Kijelző

Ha olvasószemüvegre van szüksége, egy nagy kijelzővel és könnyen olvasható számokkal rendelkező lépésszámlálóhoz ragaszkodjon. Azok számára, akik éjszakai sétákra készülnek, a háttér-megvilágítású kijelző a jó választás.

Súly

Jelenleg a kínálatban lévő lépésszámlálók a súlyukkal nem fogják semmilyen módon megterhelni és korlátozni a mozgásban. Csak néhány tíz grammról van szó. Mindezek ellenére a lépésszámlálókat megfelelően kell rögzíteni a testre, hogy ne veszítse el gyaloglás vagy futás közben.

A lépésszámláló funkció a mobil alkalmazásokban is megtalálható. Miért vásároljon akkor lépésszámlálót?

Érdekes megoldás, ha egy okostelefont visz magával egy ügyes alkalmazással, amely átvette a lépésszámláló funkciót, de a hosszú távú használat szempontjából nem nagyon praktikus. A nap végén az okostelefon akkumulátora lemerül.

Ezenkívül nagyobb sérülésveszélynek teszi ki a telefont, ha magával viszi nehéz terepre és az időjárás viszontagságainak teszi ki (páratartalom, eső), valamint ha állandóan a nadrágzsebében fogja tartani. Ilyen esetben az egyszerű lépésszámláló jobb választás – az akkumulátor több mint fél évet bír, ellenáll a külső környezetnek (még leeséssel szemben is), és az időjárási változásokra nem kényes (néhány modell vízálló).

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalább inspiráltuk az új lépésszámláló kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek. Ezt megteheti alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani egy minőségi lépésszámlálót a piacon.