Mobiltelefonok

A legjobb mobiltelefont az időseknek (teszt 2024)

legjobb mobiltelefont az időseknek Ami a középgenerációnak megfelelő és a fiataloknak természetesnek tűnik, néha elég nehéz az időseknek. Miközben a fiatalok teljes mértékben kihasználják a szociális hálókat, mintha a mobiltelefon internet nélkül soha nem létezett volna; az időseknek mindenekelőtt az egyszerűségre van szükségük. A nyugdíjas számára a legjobb mobiltelefon könnyen kezelhető és nem rendelkezik felesleges funkciókkal.

Az egyszerűségre emlékezteti Önt ez a mobiltelefon teszt időseknek, amely magába foglalja a klasszikus modelleket, amelyeket elfelejtettünk amióta az okostelefonok elterjedtek. A teszt a legjobb mobiltelefonokat tartalmazza a nyugdíjasok számára, amelyekkel a telefonálás a lehető legegyszerűbb. Emellett olvasható feliratokkal rendelkező billentyűzet, vészhívó – SOS gomb is került a készülékre, mely megnyomásával tárcsázza a beállított számot és a hagyományos okostelefonokhoz képest erőteljes, tisztán hallható hangszóróval rendelkeznek.

Teszt – legjobb mobiltelefon idősek számára – TOP 6

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
1.EVOLVEO EasyPhone

Kijelző átlója: 1,8"
Kijelző felbontása: 160×128
Súly: 84g
SOS gomb igen
FM rádió igen
Töltőállványhoz igen
5 out of 5 stars (5 / 5)11000 Ft Alacsony ár
2.CPA Halo 11

Kijelző átlója: 2.4"
Kijelző felbontása: 220x176
Súly: 85g
nagyméretű karakterek és fényképes telefonkönyv
SOS gomb, FM rádió, töltőállvány
5 out of 5 stars (5 / 5)12790 Ft Alacsony ár
3.EVOLVEO EasyPhone XD

Kijelző átlója: 2,3"
Kijelző felbontása: 320×240
Súly: 89g
SOS gomb, 3 gomb a kedvenc számokhoz, kamera
FM rádió, Bluetooth, lámpa, számológép
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)11900 Ft Alacsony ár
4.myPhone Halo Q Senior

Kijelző átlója: 2.8"
Kijelző felbontása: 320x240
Súly: 110g
akár 32 GB-os Micro SD, 2 Mpx felbontású,
dual SIM, SOS gomb
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)14000 Ft Alacsony ár
5.CPA Halo 18

Kijelző átlója: 2.8"
Kijelző felbontása: 320x240
Súly: 90g
0.3Mpx kamera, Micro USB, single SIM
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)14000 Ft Alacsony ár
6.iGET Defender D10

Kijelző átlója: 2.4"
Kijelző felbontása: 320x240
Súly: 145 g
hátlapi kamera, USB-A, Micro USB,
dual SIM + memóriakártya, ütésálló,
kártyafüggetlen, SOS gomb
4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)12200 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb mobiltelefont az időseknek?

  • Válasszon hagyományos billentyűzetet. Az érintőképernyő, még ha akármennyire kényelmes is, nem felel meg az idősek többségének. Ha nincs technikához értő nagymamája vagy nagypapája, aki az új technológia iránt érdeklődik, nem fog érinteni az érintőképernyős mobiltelefonhoz. A nyugdíjasok számára a mobiltelefonok csak billentyűzettel készülnek, tehát gombokkal működtethetők. Ha inkább mégis egy érintőképernyős mobiltelefont szeretne, akkor itt megtekintheti a rangsort.
  • Az akkumulátor élettartama. Az idős emberek nem mindig gondolnak a mobiltelefon töltésére, ezért figyelje választásnál ezt az adatot is. A mobiltelefonok az idősek számára bekapcsolva egy hetet is kibírnak. Ezért kevésbé valószínű, hogy egy idősebb személy nem fog tudni valahova hívni, csak azért, mert a mobilja megint lemerült.
  • Lezárás és feloldás. Valószínűleg a mobiltelefont könnyű lesz feloldani, de inkább ellenőrizze személyesen közvetlenül a boltban, vagy vásárlás előtt nézze meg az adott típusú idősek számára szánt mobiltelefonról a véleményeket, videókat az interneten.
  • A „user friendly (felhasználóbarát)“ beállítás. Tartsa szem előtt a betűméret beállítását, a csengetési hangerő és a gyorstárcsázási beállításokat. A telefont ugyanis arra vásárolja, hogy a nagyanyja tanácsot tudjon kérni, ha valahol egyedül marad vagy, hogy a nagyapja szükség esetén fel tudja Önt hívni.
  • Merítsen ihletet vásárláshoz. A mobiltelefonok időseknek tesztünk segít a piacon orientálódni és a legjobbat kiválasztani.

Miben mások a mobiltelefonok az idősek számára?

Alap az egyszerűség – éppen ez teszi őket a többi mobiltelefonoktól különbözővé. Számos olcsó mobiltelefon található a piacon, de ez nem jelenti azt, hogy alkalmasak az idősek számára. A mobiltelefon a szeniorok részére teljesen igazodik igényeikhez, a dizájntól a funkciókig.

Bizonyos mobiltelefonoknak például a hátlapján található egy hely, ahova telefonszámot lehet írni, amely vészhelyzet esetén hívható; még akkor is, ha a közeli személy nem tudja maga tárcsázni a számot, aki kapcsolatba lép vele fel tudja Önt hívni.

Hogyan működik a gyorshívás?

Ez a konkrét mobiltelefon modelltől függ. Néhány megengedi a számbillentyűzet számainak kiválasztását a gyorshívásra (1 orvosi segítség, 2 Ön telefonszáma, 3 unokája telefonszáma, …), mint a többi gombnyomással rendelkező mobiltelefon, vagy pedig a piacon kaphatók olyanok is, melyek rendelkeznek egy speciális SOS gombbal. Ennek a gombnak a megnyomásával tárcsázza a beállított számot.

Mi van, ha a szenior nem jut a mobiltelefonhoz?

Tanítsa meg a szeretteit, hogy állandóan vigyék magukkal a mobiltelefont. Vannak olyan gyártók, akik olyan mobiltelefont is árulnak, amely képes kimutatni az esést – ha a nagymamája elesik, és mobiltelefonja zsebében van, akkor az tárcsázza az Ön számát (ha azt a számot állította be), ennek köszönhetően azonnal felhívja Önt, anélkül, hogy bármit is kellene tennie a hívás érdekében.

Áttekinthető kijelző

A mobiltelefon kiválasztásánál az idősek számára egyik prioritás a szimbólumok olvashatósága legyen a kijelzőn. A mobiltelefonnak ezért jó kontraszttal és háttérvilágítással kell rendelkeznie. Ne felejtse el beállítani a szimbólumok optimális megjelenítési méretét.

Egyszerű menü

A bonyolult orientáció a menüben gyakori ok arra, hogy az idősek miért nem akarnak mobiltelefont használni. Az időseknek való telefonnál tehát mindennél többet jelent az egyszerűség. Az idősek általában csak olyan eszközöket igényelnek, amelyekkel csak hívhatnak, esetleg SMS-t küldhetnek.

Ezért kívánatos, hogy e két elem azonnal elérhető legyen az első menü szinten. A telefon alapvető funkciói, például telefonkönyv, SMS, ébresztőóra vagy lámpa, gyakran az oldalsó gombokkal vezérelhetők.

Hallókészülék és mobiltelefon

Sok idős ember használ hallókészüléket. A mobiltelefonnal történő egyidejű használata során gyakran problémák merülnek fel, például a kellemetlen fütyülés és ezért képtelenség a beszélgetést folytatni. Az időseknek való mobiltelefonok olyan speciális technológiával is fel lehetnek szerelve, amely korlátozza a kellemetlen visszajelzéseket. Ráadásul a kihangosító funkcióval nagyon hangos hallgatást tesz lehetővé, és a hallókészülékre sokszor nincs is szükség.

Érthető kézikönyv

Egyes gyártók figyelmen kívül hagyják a használati útmutató érthetőségét. Ugyanakkor az idegen szavak használata és a technológiai fogalmak bősége csak elriasztja és bosszantja az időseket. Tehát egy konkrét mobiltelefon kiválasztásakor összpontosítson erre is.

Segített Önnek ez a mobiltelefon teszt időseknek? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt modellről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak kiválasztani a legjobb mobiltelefont nyugdíjasok részére, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező, amely meggyőzi majd a következő látogatókat a webhelyünkön.

Add Comment

Click here to post a comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..