Háztartás

A legjobb néma szolgák (recenziók és teszt) 2024

A néma szolga olyan eszköz, amelyet otthonában értékelni fog az első használat után. Bár úgy tűnik, hogy bármely szék könnyen eljátssza a szerepét, van még néhány pozitívuma. Noha a néma szolga kiválasztása nem atomfizika, és általában ízlés és hely/terület szerint döntünk, érdemes alapinformációkkal rendelkezni az üzleteink kínálta lehetőségekről. Milyen kialakítású legyen a legjobb néma szolga?

Erre a kérdésre nincs egyetlen helyes válasz. A következő választási útmutatóban ezért többet beszélünk a néma szolga anyagáról, kialakításáról és teljes méretéről. Gondolja át előre, hová helyezi a néma szolgát, és milyen gyakran fogja használni. Néhány ember, különösen azok, akiket a hivatalos üzleti öltözet érint, nem hagyják ki a néma szolga használatát. Ennek a terméknek köszönhetően nem lesz rendetlenség a hálószobában vagy gyermekszobában, és így az értékes idejéből perceket takaríthat meg. Ne hagyja ki a ranglistát, mely érdekes tippeket tartalmaz a kedvenc termékekkel kapcsolatban. Végignéztük a néma szolga recenziókat, és érdekes inspirációt találtunk bennük, jó értékelésekkel és árral.

A legjobb néma szolgák (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelés
1.Fogas/szobainas LUKE
Anyag: Fém, Fa
Méretek: átmérő 30 cm, magasság 118 cm

📌 2000 Ft - tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Szobainas FRANK
Anyag: MDF, Fém
Méretek: 50 × 46 × 119 cm

📌 18000 Ft - tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.Szobainas IVAN
Anyag: Fém, Fa
Méretek: 48 × 28 × 111 cm

📌 11000 Ft - tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.Elias szobainas
Anyag: Fém, Fa
Méretek: 40 × 30 × 107 cm

📌 15000 Ft - tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.Szobainas, cseresznye
Anyag: Króm
Méretek: 45 × 36 × 110 cm

📌 9000 Ft - tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.Néma segéd fából 99 cm
Anyag: Fa
Méretek: 49 × 99 cm

📌 6000 Ft - tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár
7.Range bambusz szobainas - Compactor
Anyag: Bambusz
Méretek: 44,5 × 32 × 115 cm

📌 18500 Ft - tól
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5) Alacsony ár

Hogyan válasszon néma szolgát

Valószínűleg minden háztartásban található egy szék, amelyen az új, de az aznap használt ruhákat is tárolják. Ez egyszerű – hazatérünk a munkából vagy az iskolából, és valahova le kell tennünk a ruháinkat az átöltözés után. Nyilván nem helyezi vissza a vállfára a szekrénybe, de nem is kell azonnal a szennyeskosárba dobni. Egész heti tárolás után az eddig stabil szék elveszíti egyensúlyát, és a rajta tárolt ruhák visszavonhatatlanul meggyűrődnek. A néma szolga nem az úriember ruhásszekrénye. Ellenkezőleg! Ez tökéletesen kiegészíti a hagyományos és modern enteriőrt is, és leheletnyi rendet és rendszert hoz a szobájába.

Felnőtteknek és gyerekeknek is

A néma szolga közreműködését értékelni fogják azok az emberek, akiknek ruházata tip-top állapotot és vasaltságot igényel. A blúzokat, ingeket, nyakkendőt, nadrágot, szoknyát és zakót ide helyezheti a gyűrődés veszélye nélkül. Gyakran található külön hely a kiegészítők számára is. Este mindent el tud készíteni – a fülbevalótól vagy a mandzsettagombtól a kabátig. Nincs több turkálás reggel a ruhásszekrényben, sem a drága ruhadarabok gondatlan délutáni tárolása egy széken vagy ágyon.

A néma szolga azonban jó szolgálatot tesz a gyerekek és a fiatal tizenévesek számára is. Praktikus, rendre tanít és ugyanakkor a szobában csak egy helyre gyűjti a ruhákat.

A néma szolgák előnye sokszínűségük. Az üzletek kínálatában olyan finoman elegáns ruhaállványokat talál, amelyek feleslegesen nem vonják magukra a figyelmet, de szintén szerkezetileg jellegzetes néma szolgákat is, amelyek azonnal a belső tér kihagyhatatlan darabjává válnak.

Néma szolga, mint multifunkcionális segítő

Ez nem csak egy stílusos otthoni kiegészítő, hanem különösen értékelni fogja praktikus kihasználhatóságát:

 • Segít rendben tartani a dolgokat.
 • Helyet biztosít a hordott ruhák tárolására, amelyek nem annyira piszkosak, hogy egyenesen a mosógépbe kerülnek – pl. a zakó átszellőztetésére, amelyet másnap felvesz.
 • Helyet biztosít a teljes ruházat előkészítésére a következő napra. Időt takarít meg reggel az öltözködéskor.
 • Néhány néma szolga rendelkezik ülőrésszel, amely megkönnyíti az öltözködést.
 • Megakadályozza a ruházat ráncolódását és gyűrődését.
 • A nagyobb modellek annyira sokoldalúak és nagyméretűek, hogy ruhákat elkészítheti egész hétre, például ha a kapszula szekrény híve.
 • Ruhagőzölővel együttműködve tökéletesen kivasalhat egy blúzt vagy inget a néma szolgán – még a legnehezebb hozzáférhető helyeken is.
 • A néma szolga nem egy halom ledobott ruha. Új dimenziót ad a ruhák gondozásában, és szobája mindig rendezettnek tűnik. A dizájndarabok még a fotókon is tökéletesen néznek ki.

Hova helyezzük a néma szolgát?

Vessen egy pillantást a lakására, és gondolja át, hol találna helyet egy néma szolgának. Nem lesz nehéz feladat. Leggyakrabban ez a hely, ahol rendszeresen átöltözik. Ez lehet a hálószoba (vagy gyerekszoba, ha a néma szolgát a gyermek számára szánja), de a külön gardrób is. Igyekezzen a néma szolgát megközelítőleg oda helyezni, ahol eddig a ruháját tárolta, és a fő ruhásszekrény közelébe. Így hamarább megtanulja kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.

Megtalálja a helyét az irodában is, például ha délutánonként fontos gyűlései vannak, amelyek új és tiszta ruházatot igényelnek. Néha szokás néma szolgát elhelyezni a fürdőszobában is. Itt azonban figyelembe kell venni, hogy a megnövekedett páratartalom hatása ne károsítsa a néma szolga anyagát. Előnye azonban, hogy a fürdőszoba környezetére jellemző gőz és magasabb páratartalom reggelig gondoskodik a gyűrődések kisimulásáról és a ruhák kiegyenesítéséről.

Hogyan válasszunk néma szolgát az anyaga szerint?

A kiválasztás első lépése a hely, a második lépés az anyag kiválasztása. A néma szolgák leggyakrabban fából, fémből vagy a kettő kombinációjából készülnek. Mindkét anyag stabil helyet foglal el, és bizonyított minőségű a praktikum és a dizájn szempontjából is az interiőrben.

 • A fa néma szolgák klasszikusak, finoman lekerekített vonalakkal rendelkeznek. Tömör fából készültek, ami előre meghatározza optimális élettartamukat. Hagyományosan hangolt belső térben természetesnek tűnnek. A természetes fa, leggyakrabban bükk, különféle árnyalatokkal vannak pácolva, így könnyedén hozzáigazíthatja a többi bútorhoz. Ennek alapja az alapos megmunkálás és átlakkozás (egészségbarát lakkal), hogy megakadályozzák a finom szövetek szálainak kihúzódását, elszakadását.
 • A fém néma szolgák kiváló stabilitást és tartósságot kínálnak. Alkalmasak modern vagy minimalista stílusú belső terekbe is. Fényes krómot vagy rozsdamentes acélt használnak.
 • A fa + fém kombináció az egyik legnépszerűbb lehetőség a néma szolgák esetében. Egyesíti mindkét anyag előnyeit, és lehetőséget ad különféle hagyományos, valamint kreatív kivitelezésre is. A fém növeli az alap stabilitását, a fa sikket és stílust ad.

Nem feltűnő vagy jellegzetes konstrukció?

A néma szolgák esetében nem létezik egységes forma. A legtöbb alapja egy fogas és számos akasztórúddal a különböző szinteken. A néma szolga törékeny, helytakarékos szoliter, de lehetőséget ad több ruhadarab és kiegészítő tárolására.

Érdekes megoldás a néma cselédek székkel „keresztezve“. Van egy ülőrészük, amelyre öltözködés közben leülhet, a hátsó rész a ruhák tárolására van kialakítva (több akasztórúd, a „háttámla“ teteje vállfa alakú). Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem minden ilyen konstrukció van ülésre tervezve. Néhány alacsony teherbírású, ezért a vízszintes felület csak pulóverek, farmerek összehajtására vagy kézitáska tárolására szolgál.

Ha nem kell figyelnie a szobában minden centiméterre, akkor a nagyobb alapzattal rendelkező néma szolgák is érdekelhetik, amelyek kerekekkel vannak ellátva. A konstrukció függőleges konzolokból áll, amelyeket több állítható magasságú akasztórúd egészít ki. Míg az akasztórudakon vállfákra helyezett ruhákat tárolhat, az alapzat alkalmas cipők vagy táskák tárolására. Oldalain horgok is vannak bizsu ékszerek vagy övek felakasztására. Egy ilyen konstrukció nagy sikert arat a fiatal hölgyek körében, mert nem kell a szekrényben turkálniuk, hanem minden divatos darabjukat szépen látják a szekrényen kívül.

A néma szolga alapvető paraméterei

A néma szolgák ajánlata nem unalmas. Lehet, hogy egy ideig fejtörést okoz a kiválasztása, de ha megválaszolja a következő kérdéseket, akkor gyorsan eljut ahhoz az opciókhoz, amelyek teljes mértékben megfelelnek az elvárásainak.

 • Méret: Mennyi helyet tud fenntartani egy néma szolga számára? Vegye figyelembe az alapzat méreteit, valamint a felfüggesztési elemek teljes szélességét.
 • Súly és mobilitás: Tervez-e manipulálni egy néma cseléddel? Körbe akarja vinni a szobában? Érdeklődjön a súlyáról és kerekek jelenlétéről.
 • Teherbírás: Mennyi ruhát bírjon el egy néma szolga? Egyes termékeknél ez 5-6 kg. Ez az adat azonban inkább kivételes. Általában azzal kell számolni, hogy csak a szokásos mennyiségű ruhát és kiegészítőt dobja rá a néma szolgára.
 • Elosztás, tárolóterületek: Csak ruházatot szeretné tárolni rajta, vagy kisebb területeket is szeretne kiegészítők vagy cipők számára?
 • Összecsukhatóság: Minden nap fogja használni a néma szolgát? Egyes kivitelek lehetőséget kínálnak a szétnyitásra és az összecsukásra egy kar vagy más összecsukó szerkezet meghúzásával. Ha nincs szüksége néma szolgára, betolhatja a szekrény mellé vagy az ágy alá.

Néma szolgák ára

Fogalma sincs, mennyibe kerül egy jó minőségű néma szolga? Milyen áron kaphatók az egyszerű, de teljesen működőképes modellek, és mennyit fizet egy dizájn darabért? Itt van az alapvető felosztás.

✅ Néma szolgák 7000 forintig

Akár 7000 forintos áron talál egyszerűbb konstrukciókat, amelyek nem sok helyet foglalnak el a helyiségben. Ezek lehetnek fém-műanyag vagy fém-fa modellek. Megfelelőek a hálószobába, a gyerekszobába, de a folyosóra is. Alapvető tárhelyet biztosítanak egy személy számára.

✅ Néma szolgák 14000 forintig

A legeladottabb néma szolgák foglalják el a második árkategóriát. Optimális ár / minőség arányt kínálnak. Ezek olyan konstrukciók, amelyek több ruhadarabnak nyújtanak teret, stabilitásuk veszélyeztetése nélkül. Kombinálják a fát és a fémet. Sokoldalúságukkal és jól elhelyezett tároló / függesztő elemeikkel vonzóak. Nem hiányoznak az ülőrésszel rendelkező változatok sem.

✅ Néma szolgák 14000 forinttól

Szereti a magasabb színvonalat, és még egy néma szolga esetében sem enged ebből? A jó hír az, hogy a néma szolgák között talál olyan termékeket, amelyek a dizájnukkal, kivitelezésükkel és kiváló minőségű anyagukkal felhívják magukra a figyelmét. Stílusosak, ultramodernek, de gyönyörű fából készültek és rusztikusak is. Pont az ízlése szerint!

TermékInfoÉrtékelés
1.Fogas/szobainas LUKE
Anyag: Fém, Fa
Méretek: átmérő 30 cm, magasság 118 cm

📌 2000 Ft - tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Szobainas FRANK
Anyag: MDF, Fém
Méretek: 50 × 46 × 119 cm

📌 18000 Ft - tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.Szobainas IVAN
Anyag: Fém, Fa
Méretek: 48 × 28 × 111 cm

📌 11000 Ft - tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.Elias szobainas
Anyag: Fém, Fa
Méretek: 40 × 30 × 107 cm

📌 15000 Ft - tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.Szobainas, cseresznye
Anyag: Króm
Méretek: 45 × 36 × 110 cm

📌 9000 Ft - tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.Néma segéd fából 99 cm
Anyag: Fa
Méretek: 49 × 99 cm

📌 6000 Ft - tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár
7.Range bambusz szobainas - Compactor
Anyag: Bambusz
Méretek: 44,5 × 32 × 115 cm

📌 18500 Ft - tól
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5) Alacsony ár