Háztartás

A legjobb mobil klímák (teszt 2024)

legjobb mobil klímák Nem csak az irodák, az autók és a bevásárlóközpontok légkondicionáltak – fokozatosan részévé válnak az otthonainknak is, hogy a forró nyári napok ne legyenek számunkra elviselhetetlenek. A helyiségekben kellemes hőmérsékletet teremtenek, melynek köszönhetően jobban összpontosíthatunk a munkánkra és jól érezhetjük magunkat otthon a családdal és a barátainkkal, és nem utolsó sorban az egészségünkért is teszünk. A tartósan magas hőmérséklet ugyanis nem tesz jót például a szív- és érrendszernek.

A legjobb mobilklímák megbízhatóan lehűtik az egész helyiséget, ha a mobil légkondicionáló teljesítménye elegendő a lehűteni kívánt helyiség térfogatához. Annak érdekében, hogy tájékozódjon az ajánlatok között, és könnyebben vásárolhasson hordozható légkondicionálót, rendelkezésére áll ez a teszt a tesztvállalatok eredményei és a szakértők és a nagyközönség véleménye alapján. Mobilklíma tesztünk tehát mindig naprakész. Amellett, hogy tartalmazza a legjobb mobilklímákat, a teszt gyakorlati tanácsokkal van gazdagítva.

Örülünk, ha csatlakozik a diszkusszióhoz és a mobilklíma tesztet gazdagítja saját ismereteivel és tapasztalataival.

Teszt – legjobb mobilklímák – TOP 7 (2024)

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1WHIRLPOOL PACW212CO
Max. hűtő teljesítmény: 3.5 kW
Max. hűtő teljesítmény: 11942 Btu/óra
Zajszint: 64 dB
Méretei:: 44.8 x 74.4 x 40 cm
Súly: 34 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)120000 Ft Alacsony ár
#2Klarstein Metrobreeze Rom
Max. hűtő teljesítmény: 3 kW
Max. hűtő teljesítmény: 10000 Btu/óra
Zajszint: 63 dB
Méretei:: - cm
Súly: - kg
5 out of 5 stars (5 / 5)155000 Ft Alacsony ár
#3WHIRLPOOL PACW29COL
Max. hűtő teljesítmény: 2.8 kW
Max. hűtő teljesítmény: 9554 Btu/óra
Zajszint: 64 dB
Méretei:: 44.8 x 74.4 x 40 cm
Súly: 34 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)110000 Ft Alacsony ár
#4Kraftwerk Smart 12K
Max. hűtő teljesítmény: 3.2 kW
Max. hűtő teljesítmény: 12 000 BTU/óra
Zajszint: 50 dB
Méretei:: kb. 35,5×82,2×38 cm
Súly: 27 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)182000 Ft Alacsony ár
#5KLARSTEIN NEW BREEZE 9
Max. hűtő teljesítmény: 2.7 kW
Max. hűtő teljesítmény: 9000 Btu/óra
Zajszint: 64 dB
Méretei:: 29.5 x 77 x 36 cm
Súly: 24.3 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)116000 Ft Alacsony ár
#6MIDEA MPPH-07CRN7
Max. hűtő teljesítmény: 755 W
Max. hűtő teljesítmény: 7000 Btu/óra
Zajszint: 63 dB
Méretei::35.5 x 70.3 x 34.5 cm
Súly: 22.5 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)120000 Ft Alacsony ár
#7Pure Blizzard 3 2G
Max. hűtő teljesítmény: 2 kW
Max. hűtő teljesítmény: 7000 Btu/óra
Zajszint: 56 dB
Méretei:: 30 x 76 x 31 cm
Súly: 21.8 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)116000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb mobilklímát?

 • Hordozható légkondicionáló teljesítménye. A mobil klímaberendezés teljesítményét a lehűteni kívánt helyiség szerint kell kiválasztani. A kis teljesítményű nem biztos, hogy elég lesz; és a túl nagy teljesítményű pedig felesleges lehet. Az általános szabály az, hogy a mobilklíma legfeljebb 60 m3-es helyiséget hűt le, a kivételesen jó minőségű és nagyteljesítményű, akár 80 m3-es helyiséget is. Nagyobbat biztosan nem. Figyelembe kell azonban venni az adott helyiségben tartózkodó személyek számát is (minél többen vannak a helyiségben, annál nagyobb teljesítményű mobilklímára van szükség).
 • A kivezető cső hossza. A cső a meleg levegőt juttatja ki a helyiségből, például az ablakrésen keresztül. A mobilklímát ezért a legjobb megoldás az ablak közelébe helyezni, így figyelembe veszi a cső hosszát is.
 • Mobilklíma zajszint. A zajszint körülbelül 60 decibel, de mindig fel van tüntetve az energiacímkén. Fontos, hogy ezt az adatot is figyelembe vegye vásárláskor annak érdekében, hogy ne zavarja Önt otthonában a hordozható légkondicionáló működése. Természetesen érvényes, hogy minél kisebb a decibel értéke, annál halkabb a légkondicionáló működés közben.
 • Energiacímke. Az energia címkén a decibeleken kívül például az energiaosztály is megtalálható. Legalább az A + vagy az A ++ kategóriába sorolt klímaberendezést vásároljon, attól függően, hogy milyen gyakran fogja bekapcsolni. Ha tudja, hogy gyakran be szeretné kapcsolni, keresse az A +++ jelzést.
 • Kondenzvíz. Egyes hordozható klímaberendezések beépített kondenzátum-elpárologtatóval rendelkeznek, így nem kell kézzel kiönteni a vizet, hanem elpárolog.
 • Merítsen ihletet vásárláskor. Mobilklíma tesztünk segít orientálódni a piacon és a legjobbat kiválasztani.

A mobilklímához szükséges cső a meleg levegő kivezetésére?

Igen szükséges.

Milyen funkciókkal rendelkezik a mobilklíma?

A mobilklíma funkciói a konkrét típustól függ, lehet például turbó funkció (ez intenzív hűtést jelent; például amikor hazaérkezik a munkahelyről és a lehető leghamarabb le szeretné hűteni a helyiséget), vagy időzítő (a hűtés automatikusan kikapcsol az Ön által beállított időintervallum után).

További hasznos funkciók a mobilklímáknál:

 • LED kijelző (könnyebb kezelhetőség)
 • állítható légterelők (a lamellák beállításával irányítható a levegő)
 • párátlanító üzemmód (hasznos párás, nedves időben)
 • távirányító (kényelem)

Mik a mobilklíma fő előnyei?

A mobil légkondicionáló nagyszerű, ha hőség idején le szeretné hűteni a belső teret, de még alkalmasabb erre a beépített légkondicionáló, amely nyitott ablak nélkül képes elbánni a forrósággal, sokkal gyorsabban és hatékonyabban.

Másrészt előnyei is vannak, különösen a következők:

 • mozgatható a helyiségen belül, vagy átvihető egyik helyiségből a másikba; így főzés közben egyszerűen áthelyezheti a konyhába;
 • olcsóbb, mint a beépített;
 • gyors segítség a legmelegebb napokon;
 • azonnal beszerezhető;
 • szakértői segítség nélkül is beüzemelhető;
 • nem szükséges hozzá engedély, védett épületekben is használható.

Miért nincs elég hűvös a helyiségben?

 • Ellenőrizze, hogy a mobilklíma nincs-e kitéve közvetlen napsugárzásnak az ablakon keresztül. Ha igen, akkor tolja távolabb az ablaktól a mobilklímát, vagy húzza be a sötétítő függönyt, engedje le a redőnyt, hogy a mobilklíma gyorsabban lehűtse a levegőt a kívánt hőfokra.
 • Ellenőrizze, hogy a légkondicionált helyiségben az ablak és az ajtó csukva van-e. Soha ne hagyja nyitva az ajtót vagy az ablakot.
 • Ellenőrizze, hogy a meleg levegőt kivezető cső nincs-e megtörve vagy nem csúszott-e ki a kivezető nyílásból.
 • Ellenőrizze a szűrők tisztaságát, ha piszkosak tisztítsa meg vagy cserélje ki.
 • Ügyeljen arra, hogy soha ne legyen a mobilklíma letakarva működés közben.

Milyen hőmérséklet szükséges a nyári forróságban a jó komfort érzethez?

Általánosságban érvényes, hogy a kinti hőmérsékletnél 5 – 7 °C-al alacsonyabb beltéri hőmérséklet már komfortosnak mondható a nyári időszakban. A túl nagy és hirtelen hőmérsékletváltozás rosszul hat az egészségre, akár betegség kialakulásához is vezethet.

Mit jelent az EER rövidítés?

Az EER az angol Energy Efficiency Ratio rövidítése.  A klímaberendezések hűtési jóságfokának nevezik, azt jelenti, hogy a befektetett elektromos teljesítményből mennyi hűtési energiát lehet nyerni. Az EER az egyik legfontosabb jellemzője a klímaberendezésnek.

A klímaberendezés élettartama

A klímaberendezés élettartama körülbelül 1 hónap és 20 év közötti intervallumon belül mozog, a típustól és márkától függően. Az élettartam függ még a mobilklíma használatának módjától és attól, hogy rendszerességgel volt-e tisztítva, karbantartva és szervizelve. A tisztítás azon okból is fontos, hogy a klíma belsejében levő por ne gátolja annak működését és a készülékben megtelepedő vírusok, baktériumok és gombák szaporodását megakadályozzuk.

Mennyire fog megnövekedni az elektromos számla a mobilklíma használattól?

Leginkább a készülék minőségétől és az energiaosztályától függ. Továbbá nagyban függ attól, hogy mennyit fogja üzemeltetni és milyen az otthona hőszigetelése.

Segített Önnek ez a mobilklíma teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt modellről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak kiválasztani a legjobb mobilklímát, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező, amely meggyőzi majd a következő látogatókat a webhelyünkön.