Elektronika

A legjobb háztartási nyomtatók (teszt 2020)

egjobb háztartási nyomtatókSzeretne gyorsan tájékozódni a nyomtatók kínálatában? Akkor jó helyen jár. Bemutatjuk Önnek a jelenlegi legjobb háztartási nyomtatókat (tintasugaras nyomatatókat és lézernyomtatókat) és minden lényeges dolgot, amelyeknek köszönhetően megismerheti felszereltségüket, funkcióikat, de a papírnyomtatás gazdaságosságát is.

Manapság már nem probléma olcsó nyomtatót vásárolni. Megbízhatóan működhet, valamint a gyorsasággal és az elfogadható nyomtatási minőséggel vonzó lehet. Cserepatron vásárlásakor azonban hirtelen azt tapasztalhatja, hogy drága festékkazettát vásárol, és a nyomtató rendszeres üzemeltetése egyre drágább. Ezért válogattunk a nyomtató tesztekben és recenziókban, hogy olyan modelleket találjunk, amelyek kiváló nyomtatási funkciókat kínálnak, anélkül, hogy sok pénzt költenének patronokra.

Akár csak fekete-fehér dokumentumokat és anyagokat nyomtat az iskolába, vagy érdekli a kiváló minőségű színes és fotónyomtatás, a kiválasztott háztartási nyomtatók minden követelménynek megfelelhetnek. Bevezetésként célszerű meghatározni az új nyomtató fő feladatait. Egyes modellek kiváló fekete-fehér nyomtatási sebességre képesek, mások multifunkcionalitásukkal nyűgözik le. Választási útmutatónk számos kérdésre próbál választ adni az új nyomtató kiválasztásával kapcsolatban. Nézzük ezt kényelmesen, egyszerűen és egy jó választás bizonyosságával!

A legjobb háztartási nyomtatók

Hogy jártunk el a következő rangsor összeállításakor?

 • A lézer- és tintasugaras nyomtatók pozitív felhasználói véleményeire összpontosítottunk, és elsősorban olyan bevált modelleket kerestünk, amelyeket a felhasználóknak már volt lehetősége kipróbálni és kiértékelni teljes működésük során.
 • A szakmai folyóiratok (mint például PCMag.com, TrustedReviews.com, Stiftung Warentest, Konsument.de) tesztjei és kiértékelései alapján olyan modelleket kerestünk, amelyek még a legigényesebb terheléseket is képesek kezelni, és a szakmai szemmel vizsgálták meg kialakításukat és funkcióikat, akik kellő tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen.
 • Kiválasztottuk azokat a nyomtatókat, melyek hosszú ideje elérhetők a piacunkon – ideálisan több kiskereskedőnél, így összehasonlíthatja az áralakulást, vagy várhat a jobb akciós kínálatra.

Mindezt összegeztük, és 7 olyan nyomtatót választottunk, amelyek kiváló ár / teljesítmény aránnyal vonzóak lehetnek.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Brother DCP-L2532DW
Nyomtató technológia: Lézer
Nyomtatási felbontás: 1200 x 1200 DPI
Fekete-fehér nyomtatási sebesség: 30 oldal/perc
Csatlakozás: Wi-Fi, USB
5 out of 5 stars (5 / 5)59000 Ft Alacsony ár
2.HP LaserJet Pro M15a
Nyomtató technológia: Lézer
Nyomtatási felbontás: 600 x 600 DPI
Fekete-fehér nyomtatási sebesség: 18 oldal/perc
Csatlakozás: USB
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)27500 Ft Alacsony ár
3.HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw
Nyomtató technológia: Lézer
Nyomtatási felbontás: 600 x 600 DPI
Fekete-fehér nyomtatási sebesség: 27 oldal/perc
Csatlakozás: Wi-Fi, LAN, USB
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)347000 Ft Alacsony ár
4.HP LaserJet 135w
Nyomtató technológia: Lézer
Nyomtatási felbontás: 1200 x 1200 DPI
Fekete-fehér nyomtatási sebesség: 20 oldal/perc
Csatlakozás: Wi-Fi, USB
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)43000 Ft Alacsony ár
5.Xerox Phaser 3020Bi
Nyomtató technológia: Lézer
Nyomtatási felbontás: 600 x 600 DPI
Fekete-fehér nyomtatási sebesség: 20 oldal/perc
Csatlakozás: Wi-Fi, USB
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)24000 Ft Alacsony ár
6.HP Color Laser 150nw
Nyomtató technológia: Lézer
Nyomtatási felbontás: 600 x 600 DPI
Fekete-fehér nyomtatási sebesség: 18 oldal/perc
Csatlakozás: Wi-Fi, LAN, USB
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)61000 Ft Alacsony ár
7.HP OfficeJet Pro 8023 All-in-One
Nyomtató technológia: Tintás
Nyomtatási felbontás: 1200 x 1200 DPI
Fekete-fehér nyomtatási sebesség: 8 oldal/perc
Csatlakozás: Wi-Fi, USB
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)41500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon háztartási nyomtatót

Időről időre mindenkinek szüksége van egy dokumentum vagy kép kinyomtatására. Annak ellenére, hogy léteznek másolóközpont-szolgáltatások, a háztartási nyomtató praktikus, könnyen használható, de csak ésszerű választással lesz elégedett a munkájával. És hosszú évekig! Különböző követelményeket támasztunk azonban a használat gyakoriságával szemben. Míg valaki havonta néhány papírt nyomtat, egy másik felhasználónak naponta több tucat oldalt kell kinyomtatnia.

A modern háztartási nyomtatók azonban viszonylag gyorsan alkalmazkodtak a trendekhez, és manapság csak néhány modell tekinthető rossz minőségűnek. Képesek gyorsan dolgozni, a nyomtatás, a szkennelés és a másolás minősége egyre közelebb kerül a professzionális gépekéhez, és ami a legjobb: okostelefonokkal, laptopokkal vagy táblagépekkel próbálnak kommunikálni vezeték nélkül. Az alapja azonban az, hogy azokat a funkciókat vegye figyelembe, amelyeket valójában használni fog. Nincs értelme sok pénzt fizetni egy prémium nyomtatóért, ha gyakrabban törli le róla a port, mint nyomtat vele. A következő bekezdésekben pontról pontra haladunk a felosztáson, a funkciókon, az árviszonyokon és az ellenőrzött márkákon. Néhány perc múlva tisztán fog látni, hogy milyen nyomtatót vásároljon háztartásába.

Hogyan válasszon háztartási nyomtatót

Tintasugaras- vagy lézernyomtató?

Először próbáljuk megoldani azt a dilemmát, hogy jobb-e ragaszkodni a tintasugaras- vagy lézernyomtatóhoz. Jó hír, hogy a különbségek egyre kisebbek, és mindkét technológia optimális nyomtatási minőséget kínál háztartási használatra. Mindegyiknek megvannak azonban az előnyei, hátrányai és még a rendeltetése is.

Tintasugaras nyomtató

Ez a legelterjedtebb háztartási nyomtató, széles körű felhasználással és viszonylag magas nyomtatási minőséggel. Maga a készülék jó megfizethetősége e technológia mellett szól. A nyomtatás árát már maga a modell dönti el. Nem ritka, hogy egy olcsó tintasugaras nyomtató használatát drágábbá teszi a drága tintaparton (vásárol egy nyomtatót 15000 Ft-ért, a cserepatronokat pedig 6000-9000 Ft-ért). A tintasugaras nyomtatónak van egy feje, amelyből apró tintacseppeket lő ki. A színes nyomtatáshoz általában 4 színre van szüksége, amelyeket CMYK megjelölés alapján is ismerhet – cyan (cián), magenta (bíbor), yellow (sárga), key (kulcs szín, leggyakrabban fekete). 2 – 4 patron van a nyomtató testében. A lézernyomtatóhoz képest a nyomtatás lassabb, de színminősége jobb. Éppen ezért alkalmas színes képek, valamint fényképek nyomtatására is.

✅ Alkalmas kis és közepes volumenű nyomtatáshoz. Ideális háztartási használatra.

✅ Értékelni fogja a nyomtatott dokumentumok jobb minőségét.

Széles körű felhasználás – a szöveges dokumentumoktól a képeken, szórólapokon, fényképeken át…

✅ Jó megfizethetőség

❌ Lassabb nyomtatás

❌ Magasabb tintapatron fogyasztás = magasabb nyomtatási költségek (javasoljuk átszámolni, mennyibe kerül 1 lap nyomtatása)

❌ Az alacsonyabb minőségű tintapatronok kiszáradnak

Lézernyomtató

Irodákból egyenesen a háztartásokba! Ilyen volt az eredetileg irodai felszerelés fejlődése, amely megváltoztatta méretét, funkcióját és bár a lézernyomtatók még mindig kissé drágábbak, mint a tintasugaras nyomtatók, de áraik évről évre közelítenek hozzájuk. A hengerre a képet lézersugár rajzolja, majd festéket visz fel a hengerre. Ez átkerül a papírra, és a festék a hőtől megköt.

A lézernyomtatóval történő nyomtatás extra gyors és gazdaságos. Bár a lézernyomtatóba a toner drágább, mint a tintasugaras nyomtatóba, de egy toner elegendő ezer oldal kinyomtatására, a kiszáradás kockázata nélkül. Nagyra fogja értékelni, ha sok dokumentumot vagy tananyagot nyomtat fekete-fehéren. A klasszikus lézernyomtató nem képes a fotónyomtatásra és a színes nyomtatásra. A magasabb árcédulával rendelkező multifunkcionális modellek már képesek a színes nyomtatásra, de ez lényegesen lassabb és gyengébb minőségű, mint a tintasugaras nyomtatás esetén.

Gyors és gazdaságos nyomtatás. Alkalmas nagyszámú dokumentum fekete-fehér nyomtatására.

Csendes nyomatatás

Alacsony nyomtatási költségek. Egy toner kapacitása több ezer oldal.

❌ A nyomtató magasabb vételára

❌ Kevésbé alkalmas színes képek és fényképek nyomtatásához

Klasszikus vagy multifunkcionális nyomtató?

Két alapvető nyomtatási technológia után ideje mérlegelni a nyomtató típusát. Vannak klasszikus és multifunkcionális nyomtatók.

Klasszikus nyomtatók

Fő feladatuk a dokumentumok nyomtatása. A multifunkcionális eszközök kiszorították ezeket az értékesítésből, de ha újabb modellt vásárol egy régi elavult nyomtató helyett, és ha soha nem használ szkennelést/beolvasást és másolást, a klasszikus nyomtató is (több ezer forintot takaríthat meg) teljes mértékben megfelel az Ön igényeinek.

Multifunkcionális nyomtatók

Az intelligens eszközök, amelyek képesek nyomtatni, a számítógépre szkennelni és másolni vezető helyet foglalnak el a népszerűségi listán. Számos érdekes funkciót kínálnak a fogyasztóknak, amelynek köszönhetően jelentősen egyszerűsödik az elektronikus és papír dokumentumokkal való munkájuk. Multifunkcionális nyomtatóval beolvashatja/beszkennelheti a papírdokumentumokat, és képfájlként vagy PDF formátumban mentheti azokat. A meglévő dokumentumokból nagyon gyorsan papír formátumot is készíthet. A modern multifunkcionális nyomtatók Bluetooth-on keresztül vagy megosztott Wi-Fi hálózaton keresztül kommunikálnak mobiltelefonnal vagy laptoppal. Némelyikük lehetővé teszi még a dokumentum nyomtatását PC használata nélkül – rendelkeznek memóriakártya-nyílással és kijelzővel, ahol kiválaszthatja, hogy melyik fényképet vagy dokumentumot szeretné nyomtatni.

Nyomtatás paraméterei

Lépjünk a nyomtatás alapvető paramétereire, amelyeket – mint például a nyomtatási technológiát – nem szabad figyelmen kívül hagyni a nyomtató vásárlásakor.

Színes vagy fekete-fehér nyomtatás?

Valószínűleg már megválaszolta ezt a kérdést az útmutató előző része alapján. A nyomtató ára nemcsak a színes vagy fekete-fehér nyomtatás képességétől függ. Még néhány drágább modell, amelyről azt gondolja, hogy színesen nyomtat, meglepő módon csak egy színnel működik – a feketével.

Javasoljuk, hogy minél több információt tudjon meg a tonerekről, amelyek a kiszemelt modellbe megfelelők. Érdeklődjön az árról, a csomag kiadóságáról, hogy vannak-e nagyobb XL és XXL tonerek, amelyek költséghatékonyabbak, és hogy lehetséges-e vásárolni kompatibilis „nem márkás“ tonereket, amelyek esetében az eredeti toner árának akár 70%-át megtakaríthatja. Noha ellenzőik azt állítják, hogy nem érik el a megfelelő nyomtatási minőséget, de nem lehet rájuk rosszat mondani a tananyagok szokásos nyomtatása, a receptek és a kicsiknek való kifestő képek nyomtatása esetében.

Nyomtatási sebesség

Ha hetente néhány oldalt nyomtat, a sebesség valószínűleg nem számít. Más a helyzet abban az esetben, amikor rendszeresen több tucat oldalt kell kinyomtatnia, és nem akarja az időt húzni a lassú nyomtatással. Érvényes ugyanis az egyenesen arányosság, hogy minél nagyobb a nyomtatási sebesség, annál magasabb a nyomtató ára.

A lézernyomtatók gyorsabbak, amelyek esetében a jobb modellek több mint 30 fekete-fehér oldalt képesek kinyomtatni percenként (1 oldal 2 másodperc alatt!). Tintasugaras nyomtatók esetén a 10-12 oldal kinyomtatása percenként elégséges sebességnek tekinthető. A színes képek nyomtatási sebessége átlagosan 4-5-szer lassabb, mint az alap fekete-fehér nyomtatás.

Nyomtatási felbontás

A nyomtatási felbontás DPI (dots per inch, képpont per hüvelyk | 1 hüvelyk = 2,54 cm) mértékegységben van megadva. Ezt a mértékegységet a számítógépes technológiában használják, és meghatározza a pontok sűrűségét, és ezáltal a nyomtatott kép vagy szöveg élességét (felbontását). Természetesen a DPI növekedésével a nyomtatási eredmény is jobb. A dokumentumokon a betű olvashatóbb, élesebb, a színes képek és a fényképek realisztikusabbak.
Ha csak egy érték van megadva, például 600 DPI, akkor azt mindkét irányban egyformán értendő, azaz 600 pont vízszintes és 600 pont függőleges irányban. Ha az értékek különböznek, akkor két szám szorzataként adják meg őket, azaz például 600 x 1200 DPI. Normál, mégis kiváló minőségű háztartási nyomtatáshoz keressen a legalább 600 DPI felbontású nyomtatók kínálatában.

Nyomtatási formátum

Alapértelmezés szerint a háztartási nyomtatók A4-es nyomtatásra vannak előre beállítva (210 x 297 mm-es sima papír). Az oldalsó csúszóvezetők segítségével megváltoztathatja a tálcában lévő papírméretet, pl. A5 formátumra, vagy a fényképek nyomtatására jellemző méretre. Az összes fontos beállítást általában közvetlenül a számítógépen vagy a mobiltelefonon és a megfelelő nyomtatószoftver segítségével végzi el – beállíthatja a papír tájolását, papírméretét, dokumentum középre igazítását, szegéllyel vagy szegély nélküli nyomtatást stb.

Papírtálca kapacitása

Arról szól, hogy milyen maximális papírmennyiséget tölthet be az adagolótálcába. Ha ez a kapacitás pl. 100 lap, és úgy dönt, hogy 150 oldalas szkriptet nyomtat, 100 oldal után a nyomtatás megszakad egy értesítéssel, miszerint nincs elég papír a tálcában. Az automatikus dokumentumadagolóra(ADF – automatic document feeder) gyakran hivatkoznak a tálcával kapcsolatban. Ha a papírt helyesen töltötte be a tálcába, a nyomtató automatikusan tovább tudja nyomni, anélkül, hogy egyszerre több papírt szedne és elakadna.

Hogyan lehet a nyomtatót számítógéphez / telefonhoz csatlakoztatni?

A nyomtató használata nem nehéz, de a tényleges telepítés és az eszközökhöz való csatlakoztatás, amelyekről fájlokat kíván nyomtatásra küldeni, a tapasztalt elektronikai felhasználókat is próbára teheti. Szerencsére, azaz idő elmúlt, amikor a nyomtató csatlakoztatása a számítógéphez bonyolult volt, és hiányoztak a megfelelő illesztőprogramok, ill. nem voltak kompatibilisek. Először keressen egy megfelelő helyet a nyomtató számára – egy olyan helyet, amely biztonságos a nyomtató számára, ugyanakkor nem lesz zavaró az időnkénti zaj, sípolás, kijelző megvilágítás vagy jelződiódák.

Hogyan kell csinálni?

A csomagolás nemcsak használati utasítást tartalmaz, hanem telepítő CD-t is. Helyezze be ezt a számítógépbe, mielőtt csatlakoztatná a nyomtatóhoz. Gyakran előfordul, hogy a felhasználók először csatlakoztatják a nyomtatót és a számítógépet (pl. USB-n keresztül), a számítógép automatikusan elkezdi keresni az illesztőprogramokat online, és nem biztos, hogy megtalálja a megfelelőeket. A nyomtató működni fog, de egyes funkciók esetében hibát jelezhet. Ezért helyezze be a CD-t, vagy töltse le a telepítő fájlokat a nyomtató gyártójának webhelyéről. Miután rákattintott a telepítési folyamat bizonyos pontjaira és telepítette az illesztőprogramokat, a rendszer kéri a számítógép és a nyomtató csatlakoztatását. Ebben a szakaszban a számítógépén már vannak olyan illesztőprogramok, amelyek képesek együttműködni a nyomtatóval, és csak egy lépésre van a problémamentes nyomtatástól.

Ez az eljárás a számítógép és a nyomtató úgynevezett közvetlen csatlakoztatása esetén működik USB-kábel segítségével. Ha úgy dönt, hogy Wi-Fi vagy LAN interfészen keresztül csatlakozik (RJ45 Ethernet kábelen keresztül), akkor a rendszer kéri, hogy adja meg hálózati adatait vagy IPv4 címét a telepítés bizonyos pontján.

Mivel a technológia állandóan fejlődik, egyes nyomtatók nem igényelnek klasszikus telepítést, amint azt fentebb leírtuk. Ebben az esetben az eszközök (mobil, táblagép, laptop) Bluetooth, NFC vagy Wi-Fi Direct kapcsolaton keresztül kommunikálnak a nyomtatóval.

Praktikus funkciók és felszereltség

 • Papírméret és tájolás beállítása – A papírméreten (A4, A5, fotóméretek) kívül kiválaszthatja, hogy álló vagy fekvő helyzetben nyomtasson-e.
 • Oldalak száma laponként – Lehetőség, amelyet kihasználhat, ha a papírral (de tonerrel is) spórolni szeretne, vagy a jegyzeteket kompaktabban nyomtathatja ki. Nyomtathat 2 oldalt a lapra, 4 oldalt a lapra, 6 oldalt a lapra,…
 • Kétoldalas nyomtatás – Papírtakarékosság érdekében többoldalas dokumentumokat nyomtasson kétoldalasan. A nyomtatók ebben a módban is önállóan képesek működni. Például először kinyomtatják az összes páros oldalt, megszakítják a munkát, és felszólítják, hogy tegye vissza a nyomtatott papírt a megfelelő irányba. A második lépésben pedig kinyomtatják a páratlan oldalakat.
 • Szegély nélküli nyomtatás – Népszerű mód, különösen fényképek nyomtatásakor. A fényképeken nem lesz fehér keret, és kihasználja a fotópapír teljes területét.
 • Oldalak és másolatok száma – Megadhatja, hogy pontosan milyen mennyiségben és melyik oldaltól (vagy milyen terjedelemben) kezdje el a nyomtatást (például nyomtassa a 8–13. oldalakat 3 példányban).
 • Nyomtatási minőség mód – Az alapértelmezett a standard nyomtatási minőség. Ha azonban spórolni szeretne a patronokkal, választhatja a gyors gazdaságos nyomtatást, vagy fordítva – ha ez egy fontos dokumentum, akkor magas nyomtatási minőséggel rendelkező mód is elérhető.
 • Közvetlen nyomtatás a számítógép bekapcsolása nélkül – Fejlettebb, kijelzővel is rendelkező modellek felszereltsége. Helyezzen egy memóriakártyát a nyílásba, és a nyomtató kijelzőjén válassza ki a nyomtatáshoz szükséges dokumentumot vagy fényképet.
 • CD- és DVD-címkenyomtatás – Az irodai papíron és fotópapíron kívül matricákat és címkéket is nyomtathat CD-kre és DVD-kre.
 • Több papírtálca – A fő tálcán kívül található egy kisebb fotópapír tálca a kiváló minőségű tintasugaras nyomtatók felszereltségében.

Nyomtatók ára

Gondolkodik, hogy milyen lézernyomtatót vásároljon? Vagy hű marad a klasszikus tintasugarasokhoz? Az ár növekedésével nő a nyomtatási minőség, a sebesség és a hasznos funkciók is. Ha a nyomtató ára az egyik meghatározó tényező, akkor a következő felosztás irányt mutat Önnek.

✅ Nyomtatók 21000 Ft-ig

Érdekes ajánlat az alapnyomtatókból, amelyek közül több nagyon jól eladott. Annak ellenére, hogy nincsenek tele modern technológiákkal, a szokásos háztartási használat esetén nincs rájuk panasz. Ha a szokásos nyomtatási minőség és az átlagos sebesség nem zavarja, talál itt olyan modellt, amely vonzó lesz Önnek. Vigyázzon a tonerek magas árára, hogy a jövőben ne fizessen túl sokat az otthoni nyomtatásért.

✅ Nyomtatók 45000 Ft-ig

Népszerű modellek széles választéka, kiváló recenziókkal. A kínálatban 21000 – 45000 Ft között már talál bevált nyomtatókat neves gyártóktól. Javul a nyomtatás minősége és sebessége, hozzáadódik az eszközökkel való vezeték nélküli kommunikáció képesség, és az ár / teljesítmény arány miatt sok felhasználó első választásává válik.

✅ Nyomtatók 45000 Ft-tól

A leggazdagabb választék! Ha igényes felhasználó, és olyan csúcsminőségű nyomtatót keres, amely professzionális minőségben és ugyanakkor alacsony patronfogyasztással képes nyomtatni, akkor a 45000 forintos és drágább nyomtatók között keressen. Bírják az igényesebb terhelést és a rendszeres használatot, népszerűek kisebb cégeknél vagy a home office-ban dolgozó embereknél is, akik saját vállalkozásukról gondoskodnak. A kezdeti befektetés jutalma a gyors működés, a kiváló csatlakozás és számos hasznos funkció.

Videó

A legjobb nyomtató márkák

Hogy teljesen képbe legyen, nem hagyjuk ki azon márkák listáját, amelyek jó hírnévnek örvendenek ebben a szegmensben, és portfóliójukban több tucat különböző modell található.

 • HP – A háztartási használatra szánt tintasugaras és lézernyomtatók hagyományos gyártója számos, nagy eladottsággal rendelkező modellel rendelkezik. Előnyei az elfogadható ár, a jó minőség, az eszközökkel való kompatibilitás és a jó ügyfélszolgálat.
 • Epson – Japán technológiai vállalat, a professzionális nyomtatók és szkennerek gyártásának egyik piacvezetője. Magasabb színvonalat képvisel, és kínálata vonzza az igényes fogyasztókat, akik ragaszkodnak a minőséghez és a precizitáshoz.
 • Brother – Egy másik japán márka, amely a piacra lépett, főleg kompakt, de meglepően jó minősítésű, elfogadható áron kapható lézernyomtatókkal. Elégedett vélemények.
 • Canon – Harmadjára, ismét egy japán márka, amely elsősorban a fényképezőgépekhez kapcsolódik. Ezenkívül a Canon nyomtatók és fénymásolók széles választékát kínálja, amelyek az ár, a dizájn és a praktikum szempontjából vonzóak.
 • Samsung – A vezető elektronikai gyártó kibővítette gyártását lézernyomtatókra. Modern dizánjukkal és számos fejlett technológiai funkcióikkal lenyűgözik Önt.
 • Xerox – Az 1. számú európai márka érdekes, megfizethető lézernyomtatót kínál, amely a legkeresettebbek közé tartozik. Ezen kívül vannak olyan drágább modelljei is, amelyek nagy sebességű nyomtatást kínálnak, extra nagy felbontásban. Kis- és középvállalkozások számára is alkalmasak.

Gyakran ismételt kérdések – GYIK/FAQ

Mire képes a multifunkcionális nyomtató?

Nyomtat, szkennel és fénymásol. A multifunkcionális nyomtató fekete-fehérben és színesen egyaránt képes nyomtatni, és magába foglal olyan funkciót, amely segítségével a dokumentumot a készüléken lévő fájlba szkennelhet, valamint meglévő papírdokumentumokat másolhat.

Milyen legyen a fotónyomtató?

Ha fényképeket szeretne kinyomtatni, keressen a kiváló minőségű tintasugaras nyomtatók kínálatában, vagy koncentráljon a fotónyomtatásra tervezett, nagyon speciális háztartási fotónyomtatókra. Jól tudnak dolgozni fotópapírral, nagy felbontásúak és nagyobb számú színes patront tartalmaznak a legreálisabb, hibátlan megjelenítés érdekében.

Színes vs. fekete-fehér nyomtató? (Előnyök és hátrányok)

A fekete-fehér nyomtató árával és nyomtatási sebességével lehet vonzó. Ha színes nyomtatást tervez, érdemes egy drágább modellbe fektetni, amelyet a fogyasztói vélemények már igazoltak. Olcsó nyomtatók esetén vagy a kézbesítés nem megbízható, vagy a festékfogyasztás olyan magas, hogy hamarosan nem fog szórakozni drága patronok vásárlásával. Előnye azonban, hogy a színes nyomtató fekete-fehérben is nyomtat, még üres színes tonerrel is.

Hogyan lehet nyomtatni közvetlenül mobiltelefonról?

Ennek alapja, hogy olyan nyomtatóval rendelkezzen, amely Wi-Fi, Bluetooth vagy NFC segítségével képes kommunikálni a mobiltelefonnal. Ha a Wi-Fi lehetőséget választja, nyissa meg a Speciális beállításokat a Google Chrome böngészőben (Nyomtatás rész – Google Cloud print), és kattintson a „Nyomtatók beállítása vagy kezelése“ elemre. Ott már adja hozzá a nyomtatóját. Mostantól kezdheti az összes dokumentum kinyomtatását a Google Docs-on keresztül (miután bejelentkezett Google Fiókjába) a mobiltelefonjáról.

Mi az ára a nyomtatásnak, és hogyan spórolhatok az áron?

A fekete-fehér nyomtatás a másolóközpontokban megközelítőleg 30 – 60 Ft. Egy eredeti festékkazetta 13 ml-es tintasugaras nyomtatóhoz körülbelül 4500 forintba kerül, és 200 oldalt nyomtat ki vele (22,50 forint / 1 oldal). Jobb a helyzet lézernyomtató esetében – a toner 3000 oldalt nyomtat 18000 forintért (6 forint / 1 oldal). Számos kiskereskedő azonban kompatibilis tonerekre specializálódott (mind a lézer-, mind a tintasugaras nyomtatókhoz), és áruk gyakran az eredetinek csak a harmada.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Brother DCP-L2532DW
Nyomtató technológia: Lézer
Nyomtatási felbontás: 1200 x 1200 DPI
Fekete-fehér nyomtatási sebesség: 30 oldal/perc
Csatlakozás: Wi-Fi, USB
5 out of 5 stars (5 / 5)59000 Ft Alacsony ár
2.HP LaserJet Pro M15a
Nyomtató technológia: Lézer
Nyomtatási felbontás: 600 x 600 DPI
Fekete-fehér nyomtatási sebesség: 18 oldal/perc
Csatlakozás: USB
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)27500 Ft Alacsony ár
3.HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw
Nyomtató technológia: Lézer
Nyomtatási felbontás: 600 x 600 DPI
Fekete-fehér nyomtatási sebesség: 27 oldal/perc
Csatlakozás: Wi-Fi, LAN, USB
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)347000 Ft Alacsony ár
4.HP LaserJet 135w
Nyomtató technológia: Lézer
Nyomtatási felbontás: 1200 x 1200 DPI
Fekete-fehér nyomtatási sebesség: 20 oldal/perc
Csatlakozás: Wi-Fi, USB
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)43000 Ft Alacsony ár
5.Xerox Phaser 3020Bi
Nyomtató technológia: Lézer
Nyomtatási felbontás: 600 x 600 DPI
Fekete-fehér nyomtatási sebesség: 20 oldal/perc
Csatlakozás: Wi-Fi, USB
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)24000 Ft Alacsony ár
6.HP Color Laser 150nw
Nyomtató technológia: Lézer
Nyomtatási felbontás: 600 x 600 DPI
Fekete-fehér nyomtatási sebesség: 18 oldal/perc
Csatlakozás: Wi-Fi, LAN, USB
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)61000 Ft Alacsony ár
7.HP OfficeJet Pro 8023 All-in-One
Nyomtató technológia: Tintás
Nyomtatási felbontás: 1200 x 1200 DPI
Fekete-fehér nyomtatási sebesség: 8 oldal/perc
Csatlakozás: Wi-Fi, USB
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)41500 Ft Alacsony ár