Szépség és kozmetika

A legjobb orrszőrnyírók (recenziók és teszt) 2024

a férfi a tükörben Az orrból és a fülből kilógó szőrszálak látványa egyetlen férfinak és nőnek sem tetszik. Bár ezt az esztétikai problémát elsősorban az urak oldják, nekik már nem kell éles ollóval a kezükben, a tükör előtt veszélyes procedúrának alávetniük magukat. Itt az ideje, hogy bemutassuk a legjobb orrszőrnyírókat, hogy bármikor tökéletesen ápolt megjelenést kapjon.

Milyen tulajdonságokkal és kialakításokkal rendelkezik egy minőségi szőrnyíró? Mely paraméterek elengedhetetlenek az elégedett és kényelmes használathoz? Az alábbi útmutatóban alapvető áttekintést kaphat arról, hogyan válasszon szőrnyírót. Ezen kívül feltérképeztük a választékot, a változatos lehetőségekre összpontosítottunk, és kíváncsiak voltunk az orrszőrnyírók valódi felhasználóinak recenzióira is. Ezekben olyan márkák kedvenceire bukkantunk, mint a Remington, a Beurer, a Rowenta, a Philips vagy a Sencor, amelyeket pozitív értékelések kísérnek, és amelyek a kategória TOP termékeit tartalmazó rangsor alapjául szolgáltak.

A legjobb orrszőrnyírók (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Remington Nano Series NE3850
+ eltávolítja az orrban és a fülben lévő szőrszálakat
+ kiigazítja a szakáll széleit
+ formázza az oldalszakállt
⭐ 100 %9200 Ft Alacsony ár
2.BEURER HR 2000
+ professzionális használatra tervezve
+ akár zuhanyban is használható
+ megkönnyíti a fül- és orrszőrzetet
⭐ 98 %13000 Ft Alacsony ár
3.BaByliss For Men E650E
+ az orr, és fül szőrzet trimmelésére is használható
+ egyszerűen tisztítható vízzel
+ ergonomikus, vékony kialakítású
⭐ 96 %7500 Ft Alacsony ár
4.Wahl Micro Lithium Satin Silver
+ alkalmas orra, fülre és szemöldökre
+ három nyírófej
+ mosható higiénikus penge
⭐ 96 %6000 Ft Alacsony ár
5.Philips Series 5000 NT5650/16
+ az orrban, fülben vagy szemöldökön található zavaró szőrszálak nyírhatóak vele
+ kétoldalú, pontos szőrnyírást biztosít
+ csúszásmentes markolat
⭐ 94 %12000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb orr-, fül- és szemöldök szőrnyírót?

Az orrszőrzet teljesen természetes, és az is igaz, hogy fontos funkciója van. Felfogják a szennyeződéseket és védik az orrnyálkahártyát. Még azt is megakadályozzák, hogy az orrba berepülő rovarok mélyebben bejussanak az orrmelléküregekbe. Az évek múlásával azonban, különösen a férfiaknál, az orrszőrszálak egyre jobban kiemelkednek, gyakran kilógnak az orrból és láthatóvá válnak. Ilyenkor felmerül a kérdés: Hogyan lehet megszabadulni az orrszőrzettől?

Számos lehetőség van – változó eredménnyel, de fájdalmasan is. A manikűrollóval egyszerűen levágható néhány rakoncátlan szőrszál. Vigyázni kell azonban a sérülésekkel és az orrnyálkahártya károsodásának kockázatával. A hetekig tartó eltávolítást ígér a viszonylag fájdalmas gyantázás vagy lézer használata. A fontos szűrőfunkcióval rendelkező orrszőrszálak végleges eltávolítása azonban nem ajánlott. E módszerek közül a szőrnyíró használata tűnik biztonságos, gyors és kíméletes megoldásnak, amelyet igényei szerint – és felesleges fájdalom vagy sérülés nélkül – használhat. Mit érdemes tudni a szőrnyíróról és hogyan válassza ki a megfelelőt?

Mi az az orrszőrnyíró?

Az orrszőrnyírók megkönnyítik az ápoltság elérését. Külön kategóriába tartoznak azok a kisméretű készülékek, amelyek egy fej segítségével biztonságosan trimmelik/nyírják az orr- és fülszőrzetet.

A felszereltségtől és a tartozékok formájától függően a szemöldök ápolását, a fül melletti pajesz vagy a rakoncátlan állszakáll nyírását is el tudják látni. A webáruházakban többnyire saját kategóriájuk van, és a szakáll- és bajuszvágók, hajnyírók, valamint depilátorok, epilátorok és más, magasan specializált szőrtelenítő eszközök is megtalálhatóak a közelükben.

A szőrnyírók nem rendelkeznek nagy méretekkel. Jól illeszkednek a kézbe, és nem zavarnak túlzott súllyal. Minden szőrnyíró tartalmaz egy vágófejet, egy motort, egy fogantyút és egy áramforrást – AA, AAA típusú elemeket vagy beépített újratölthető akkumulátort. Mivel ezek kis munkaterülettel rendelkező, időszakosan használt kis készülékek, a kínálat nagy részét az akkumulátoros és elemes szőrnyírók teszik ki. Marginálisan találkozhat néhány hálózati (vezetékes) modellel.

Mit kell figyelembe venni a szőrnyíró kiválasztásakor?

Mielőtt közelebbről megvizsgálná a szőrnyírók lehetőségeit és paramétereit, nézze át a következő kérdéseket. Ezek megválaszolásával teljes képet kaphat arról, hogy az új fürdőszobai segítője milyen felszereltséggel rendelkezhet.

 • Orr- és fülszőrzetet kell eltávolítania, vagy a készülék a szemöldök és az áll ápolására is hasznos lesz? Léteznek egyszerű, kedvező árú orrszőrnyírók, de a komplexebb arcápolásra alkalmas, jobban felszerelt kombinált szőrnyírók/trimmelők is.
 • Fontosak Önnek a méretek? Míg egyes modellek a fürdőszoba polcán elhelyezett állványban tűnnek ki a legjobban, mások kompakt méretükkel nyűgöznek le, és utazáskor minimális helyet foglalnak a bőröndben.
 • Rendszeresen végez részletes arcápolást, vagy inkább alkalmi tevékenység ez? Minél aprólékosabb, precízebb, ha a megjelenéséről van szó, annál jobb tulajdonságokkal és magasabb minőségű kivitelezéssel kell rendelkeznie az új szőrnyírónak. Kiváló ergonómia, vízállóság, rozsdamentes pengék, antibakteriális kezelés, nagy teljesítmény, LED világítás – ezek a legjobb orr- vagy szemöldök szőrnyírók jellemző tulajdonságai.

A szőrnyírók alaptípusai a fejforma szerint

Ha alaposan megnézi a szőrnyírók kínálatát, akkor kétféle fejformát fog észrevenni – kerek és egyenes. A fejforma szerint a következőkre oszthatók:

 • Szőrnyírók forgó pengékkel kerek fejben – A kerek védőburkolat alatt forgó pengék rendszere található. A burkolaton lévő barázdák a szőrszálakat a pengékhez vezetik, amelyek azonnal levágják azokat. Használat közben egyszerű körkörös mozdulatokkal halad, amíg a szőrszálakat a kívánt módon le nem nyírja. Az ilyen típusú fejet sérülésveszély nélkül egy kicsit mélyebbre is be lehet dugni az orrba vagy a fülbe. Kisebb hátránya a fej eltömődésének veszélye, különösen, ha sűrűbb a szőrzete. Ebben az esetben meg kell szakítani a nyírást és meg kell tisztítani a fejet.
 • Lineáris (egyenes) vágórendszerrel rendelkező szőrnyírók – A második kategóriába azok a szőrnyírók tartoznak, amelyek pengéi láthatóan egy vonalban helyezkednek el. A pengék nyitottak, de határozottan lekerekítettek és részben filmréteggel vannak bevonva. Ez biztonságos használatot tesz lehetővé, és nem kell aggódni a vágások miatt, amint azt számos elégedett vélemény tanúsítja. Meglepően hasonlítanak a klasszikus szakállnyírókra, de kisebb változatban. Ez a típus szemöldök- és szakállápoló tartozékokkal rendelkezik. Lehetővé teszi a célzott formázást. Nem tömődik el.

férfi szakáll haj

Anyagfeldolgozás

A pengék anyaga a legfontosabb. Az alap szőrnyírók esetében a pengék acélból készülnek, amelyeknél fennáll a rozsdásodás veszélye, ha gyakrabban érintkeznek vízzel. A fürdőszobában a magasabb páratartalom miatt ez egészen váratlanul is előfordulhat. A jobban felszerelt modellekben rozsdamentes acél pengéket talál, amelyek ellenállnak a rozsdásodásnak – még akkor is, ha gyakrabban érintkeznek vízzel.

A szőrnyírók teste leggyakrabban műanyagból, a prémium modellek esetében műanyag és fém elemek kombinációjából készül. A felhasználói véleményekből egyértelműen kiderül, hogy nem minden szőrnyíró készült úgy, hogy ellenálljon az intenzívebb használatnak, és szó szerint szétessen a keze alatt működés közben. Például az akkumulátor fedele a motor rezgései vagy a kéz keményebb szorítása miatt kioldódik. Ez a hiányosság azonban az ismeretlen márkájú, nagyon olcsó szőrnyírókra jellemző. A jó hírű gyártók nem rontanák a nevüket a rossz kivitelezéssel.

Alak, ergonómia és súly

Ha szőrnyírót választ, vegye figyelembe annak méretét, alakját és általános ergonómiáját is. Nem egy nehéz készülékről van szó, átlagos súlya körülbelül 100-150 g. A keresett szőrnyírónak azonban úgy kell illeszkednie a kezéhez, mint ha beleöntötték volna, hogy használata közben a keze ügyes és precíz maradjon, ahogyan arra szüksége van.

Értékelni fogja a kezelőelemek jelenlétét a hüvelykujjtól elérhető távolságra, valamint a gumírozott részeket, amelyek megakadályozzák, hogy a szőrnyíró csússzon a kezében. A kiváló minőségű szőrnyírókat úgy tervezték, hogy a motor rezgései ne terjedjenek át túlzottan a fogantyúra.

A szőrnyíró tápellátása

Elemek, beépített/integrált akkumulátor és hálózati áram – ez a három energiaforrási lehetőség az orrszőrnyírók esetében.

 • Az elemes szőrnyírók viszonylag széles és megfizethető kategóriát képviselnek. A leggyakrabban használtak az általánosan elterjedt ceruzaelemek (AA) és mikro ceruzaelemek (AAA). Számítson rendszeres cserére és némi teljesítménycsökkenésre, amikor az elemek lemerülnek. Az olyan előnyök, mint a jó ár, a kis súly és a könnyű kezelhetőség számos modellt az eladási listák élére emeltek.
 • Az akkumulátoros/ vezeték nélküli szőrnyírók valamivel jobban teljesítenek a praktikum szempontjából. Ezek beépített/integrált újratölthető akkumulátorral rendelkeznek, és nagyobb teljesítményt tudnak nyújtani. Nem korlátozzák a mozgást, könnyen hordozhatók, és töltővel vagy töltőállvánnyal rendelkeznek. A modern kialakítás magasabb árat jelent. Jó hír, hogy a vezeték nélküli szűrnyírók gyakran multifunkcionálisak/kombinálhatóak – alkalmasak orrszőrzet, fülszőrzet, szemöldök és szakáll ápolására.
 • A vezetékes szőrnyírók hálózati áramot használnak. Ezért kábellel rendelkeznek, és a velük való mozgás a kábel hosszára korlátozódik. Azonban állandó teljesítményt biztosítanak, csökkenés nélkül. Nem kell elemet cserélni vagy várni az akkumulátor feltöltésére. Csak legyen kéznél egy konnektort.

Tartozékok száma vs. használat

A modern kor megteremtette a modern férfit, akinek fontos az ápolt megjelenés. A szőrnyírók gyártói tudják ezt, és igyekeznek úgy testre szabni ezeket, hogy minden igényt kielégítsenek. Az orr- és fülszőrzetre való fő tartozékon kívül a szőrnyírók számos más tartozékot is tartalmazhatnak, amelyekkel a szemöldök, a pajesz, a szakáll részletes formázása vagy a bajusza rövidítése végezhető el.

A férfiaknak szánt szőrnyírók mellett léteznek nőknek szánt szőrnyírók is. Ezek elegáns kialakításúak, lágy színekben pompáznak, és elsősorban az arcszőrzet kíméletes eltávolítására (a felső ajak felett) és a szemöldök ápolására szolgálnak. Egyesek a bikinivonal területén lévő szőrzettel is megbirkóznak.

Vízállóság

A szőrnyíró alkalmas száraz és nedves használatra is? Ez a kialakítástól és az ártól függ. Az olcsó szőrnyírók csak száraz használatra alkalmasak, a drágább készülékek nem félnek a víztől, és rendelkeznek a keresett vízállósággal. Ellenőrizze a leírásban, hogy a szőrnyíró alkalmas-e zuhany alatti használatra is – azaz vízálló-e. Ha a szőrnyíró vízálló, akkor a víz alatt tisztítható is, ami mindig üdvözlendő extra bónusz.

Praktikus kiegészítők és érdekes fejlesztések

 • Gumírozott elemek a fogantyún – Praktikus csúszásgátló funkciót biztosítanak.
 • LED lámpa – A spot LED lámpa kiválóan megvilágítja a nyírni kívánt területet. Segítségével nagyobb pontosságot érhet el a nyírás során.
 • Töltőállomás – A vezeték nélküli/akkumulátoros szőrnyírók felszerelésének része.
 • Akkumulátor állapotjelző – Tájékoztat az akkumulátor állapotáról használat közben. Figyelmezteti Önt, ha az akkumulátor lemerülőben van.
 • Utazótok – Helyet biztosít a szőrnyíró egyszerű és biztonságos tárolásához utazás közben.
 • Önélező – Az önélező technológiának köszönhetően a szőrnyíró mindig ugyanolyan minőségű és precíz lesz. Ez a prémium kategóriás modellek felszereltsége.
 • Vágási hossz beállítása – Ismét egy olyan funkció, amely a drágább modellekre jellemző. A vágási hossz, különösen a szemöldökhöz, pajeszhoz stb. tervezett vágófejeknél állítható.

Mit mondanak az orrszőrnyírókról szóló recenziók?

Felhasználói recenziókat és értékeléseket keres, hogy biztosan a legjobb orrszőrnyírót választja? A nagyobb online áruházak és ár-összehasonlító oldalak több száz – pozitív és negatív – véleményt gyűjtenek össze, és ezek alapján képet alkothat a keresett modellről. Milyen tulajdonságokat értékelnek leginkább az orrszőrnyíróknál és fordítva – mire érdemes odafigyelni és elgondolkodni a vásárláson?

Pozitívan értékelt tulajdonságok

Egy jó minőségű orr-, fül- és szemöldök szőrnyíró felgyorsíthatja az arcápolást és tökéletes pontosságot biztosíthat. Néha a részletek meghatározóak, és talán a segítségével önbizalmát is növelheti. Milyen előnyei vannak új kedvenc segítőjének?

 • Egyenletes teljesítmény
 • Fájdalommentes és biztonságos szőreltávolítás (nem irritálja a nyálkahártyát)
 • Kézbe illeszkedő forma, könnyű kezelhetőség
 • Alacsony súly
 • Alkalmas orr- és fülszőrzet eltávolítására, pajesz és szemöldök ápolására
 • Vízálló, rozsdamentes, víz alatt mosható

Negatívan értékelt tulajdonságok

Egy szőrnyírótól pontos eredményt, gyorsaságot és kényelmet várunk. Ha az alábbi listából ismétlődő mínuszokat tartalmazó recenziókkal/véleményekkel találkozik, akkor érdemes megfontolni egy másik alternatívát.

 • Nem megfelelő teljesítmény
 • Pontatlanság a nyírásnál
 • Rövidebb akkumulátor-üzemidő
 • A tartozékok gyengébb kivitelezése
 • Gyors elhasználódás

Az orrszőrnyírók tesztjei

A vásárlói tapasztalatok megismerése sokak számára egy gyors módja annak, hogy megerősítsék választásukat. A másik módja a még pontosabb információszerzésnek az elérhető szőrnyíró tesztek, ahol szakértők szigorú értékelésnek vetik alá ezeket. Milyen szőrnyírók kaptak magas pontszámokat?

A külföldi teszteken olyan márkák minőségi kivitelezésű szőrnyírói arattak sikert, mint a Panasonic, Babyliss, Philips. A kiemelt előnyök között megtalálja a nagyteljesítményű motort, a hatékony és kíméletes nyírást, a szívó funkciót, a könnyű tisztítást és a sokoldalúságot a tartozékok cserélhetőségének lehetősége révén.

Orrszőrnyírók ára

Mennyit kell fizetni egy minőségi orrszőrnyíróért? A gyorsabb tájékozódás érdekében az alábbi három kategóriába osztottuk az elérhető választékot.

Orrszőrnyírók 3500 forintig

Az alap szőrnyírók egyszerűségükkel és általában kompakt méreteikkel nyűgöznek le. Nem vízállóak, de alkalmi használat mellett az elvárásoknak megfelelően elvégzik fő feladatukat. Fontos, hogy nyírás közben ne húzzák az orrszőrszálakat. Ezért keresse meg a rendelkezésre álló recenziókat, hogy elkerülje a rosszul megmunkált fejjel és vágórendszerrel rendelkező szőrnyíró megvásárlását.

Orrszőrnyírók 3500 és 10500 forint között

A jelenleg legkelendőbb orrszőrnyírók által képviselt kategória, nagyon jó ár/teljesítmény aránnyal rendelkeznek. A legtöbb vásárló itt találja meg a kedvencét. Ezek jobban felszerelt készülékek, fokozott tartóssággal. Felszereltségükben lehetnek cserélhető fejek, állítható vágási hossz és praktikus LED világítás. További bónusz a vízállóság.

Orrszőrnyírók 10500 forinttól

A magasabb árfekvésű szőrnyírók tartós kivitelükkel, tetszetős formatervezésükkel/dizájnjukkal és keresett multifunkcionalitásukkal nyűgöznek le. Segítségükkel megszabadulhat az orr- és fülszőrzettől, ápolhatja a szemöldökét, a pajeszát, valamint a nyak vagy a homlok hajvonalát is. Erőteljesen, egyenletesen, mégis biztonságosan képesek dolgozni. A hagyományos elemek mellett újratölthető akkumulátorokat is használnak energiaforrásként.

A legjobb orrszőrnyíró márkák

Az alábbi listában azokat a márkákat találja, amelyek népszerű orrszőrnyírókkal rendelkeznek. Elnyerték a vásárlók tetszését, és az elvárásoknak megfelelően teljesítették a céljukat.

 • Remington – A Remington részletekig kidolgozott szőrnyírói általános kivitelezésükkel és könnyű karbantarthatóságukkal keltik fel a figyelmet. Elégedett recenziók a vásárlóktól.
 • Beurer – A Beurer higiénikus szőrnyírót úgy alkották meg, hogy mind a szemöldökformázást, mind az orr- vagy fülszőrzet nyírását könnyedén és precízen lehessen vele végezni. Jó ár/minőség arány.
 • Rowenta – A Rowenta szőrnyíró vonzereje az akár 180 perces üzemidővel rendelkező akkumulátor és a víz alatti tisztítás lehetősége. Kompakt kialakítása utazáshoz is alkalmas.
 • Philips – Akár a Philips márka egyik praktikus szőrnyírója is jó döntés lehet. Kellemes dizájn, egyenletes teljesítmény és karcolás elleni védelmi rendszer.
 • Wahl – Egyszerű és kombinált szőrnyírók széles választéka a tökéletes megjelenésért. Nagyon jó ár. A márka professzionális hajtechnológiát gyárt.
 • Sencor – Az egyik legolcsóbb szőrnyírók, kiváló eladásokkal és elégedett véleményekkel. Már 2500 – 2700 forintos áron is kapható.
 • Babyliss – A jól felszerelt Babyliss szőrnyírókat precíz ápolásra tervezték. Akkumulátorosak és elemesek is elérhetők. Több modell vízzel mosható.
 • Panasonic – Ha multifunkciós szőrnyírót keres arcra és testre egyaránt, akkor a Panasonic márka kínálatában talál néhány érdekes modellt. Vágási hossz beállítási lehetőséggel.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Remington Nano Series NE3850
+ eltávolítja az orrban és a fülben lévő szőrszálakat
+ kiigazítja a szakáll széleit
+ formázza az oldalszakállt
⭐ 100 %9200 Ft Alacsony ár
2.BEURER HR 2000
+ professzionális használatra tervezve
+ akár zuhanyban is használható
+ megkönnyíti a fül- és orrszőrzetet
⭐ 98 %13000 Ft Alacsony ár
3.BaByliss For Men E650E
+ az orr, és fül szőrzet trimmelésére is használható
+ egyszerűen tisztítható vízzel
+ ergonomikus, vékony kialakítású
⭐ 96 %7500 Ft Alacsony ár
4.Wahl Micro Lithium Satin Silver
+ alkalmas orra, fülre és szemöldökre
+ három nyírófej
+ mosható higiénikus penge
⭐ 96 %6000 Ft Alacsony ár
5.Philips Series 5000 NT5650/16
+ az orrban, fülben vagy szemöldökön található zavaró szőrszálak nyírhatóak vele
+ kétoldalú, pontos szőrnyírást biztosít
+ csúszásmentes markolat
⭐ 94 %12000 Ft Alacsony ár