Sport és outdoor

A legjobb összecsukható elektromos kerékpárok (recenziók és teszt) 2024

legjobb összecsukható elektromos kerékpárok Egyre több magyar használja a kerékpárt fő közlekedési eszközként a munkába vagy a bevásárláshoz. Ennek a környezetbarát közlekedési módnak számos előnye van. Ezek között különösen a dugókban való várakozás, a késedelmes tömegközlekedési csatlakozás, illetve a minimális karbantartási igények. Szinte mindannyian már egészen kicsi korunktól kezdve tudunk kerékpározni. Mindez a kerékpárok intenzívebb használata mellett szól, amelyekből több ezer van a piacunkon. Ezúttal a széles kínálatból válogattuk ki a legjobb összecsukható elektromos kerékpárokat, amelyek számos érdekes előnyt egyesítenek.

Miért érdemes összecsukható elektromos kerékpárt vásárolni, és nem egy „teljes méretű“ kerékpár konstrukciót részesíteni előnyben? Először is a tárolhatóságuk (a kamrában, az ajtó mögött, az erkélyen), a könnyű hordozhatóságuk (akár a lakásba vagy a munkahelyre), a manőverezhetőségük miatt, valamint a kombinált közlekedésben való praktikus használhatóságuk miatt, ha nem akar gyalogolni (például vonat + kerékpár). Az összecsukható e-kerékpár mindezt a motor által biztosított menetkomforttal egészíti ki. Így reggel, munkába indulás előtt, enyhe emelkedővel és széllel szemben is megbirkózik az úttal anélkül, hogy megizzadna.

De térjünk rá a lényegre – Milyen tulajdonságokkal és felszereltséggel kell rendelkeznie egy minőségi összecsukható elektromos kerékpárnak? Milyen sebességgel halad, és mekkora a hatótávolsága egy feltöltéssel? Minden fontos információ megtalálható az alábbi választási útmutatóban. Ha gyorsan ki szeretné választani a kínálatból a legmenőbb kedvenceket, ne habozzon, vegye igénybe az összecsukható e-kerékpár tesztek és recenziók segítségét, ahol első kézből származó információkat talál a használatról és a vezethetőségről. Biztosak vagyunk benne, hogy a kedvencek között olyan jól ismert márkák lesznek, mint a Btwin, Devron, Inmotion, Beneo.

A legjobb összecsukható elektromos kerékpárok (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Devron 20124 20"
Kerékméret: 20"
Hatótáv: 60 km
Motor: ETM-HUB10A-FA, (250 W)
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)532000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon összecsukható elektromos kerékpárt

Mit kell tudni az összecsukható e-kerékpár kiválasztása előtt? Először is ismerje az elvárásait, a vezetési képességeit, majd válassza ki az elképzeléseinek és a költségvetésének leginkább megfelelő modellt. A keresés megkönnyítése érdekében a következő sorokban összefoglaltuk az alapvető információkat, tippeket és tanácsokat.

Az elektromos kerékpárok alaptípusai – Rövid bevezetés

A modern e-kerékpárok példátlan menetkomfortot kínálnak. Segítenek a tapasztalt kerékpárosoknak, hogy feszegessék határaikat, az idősebbeknek, hogy javítsák kondíciójukat, és hogy hosszabb családi túrákon is boldoguljanak. Tökéletesek a kondíció javítására, hosszabb távolságok megtételére, izzadás nélküli munkába járásra és kisebb bevásárlások kényelmes szállítására. Ahogyan a klasszikus kerékpárok esetében is nagy a választék a különböző kivitelekből, úgy az e-kerékpárok szegmensében is nagy a választék. Vásárolható:

 • elektromos hegyi kerékpárok, amelyek esetében a nagy teljesítményre, tartósságra és ergonómiára van helyezve a hangsúly
 • elektromos cross és trekking kerékpárok hosszú távú kerékpározásra alkalmasak, aszfaltozott utakon
 • városi és összecsukható elektromos kerékpárok, amelyek ideálisak rövidebb és gyors utazásokhoz a városban és környékén. Előnyük leginkább az alacsony kényelmes felszállás és a teljes felszereltség már az alapárban (sárvédők, csomagtartó, …).

Összecsukható elektromos kerékpár és előnyei

 • Kompakt és minimális helyet foglal. Könnyen tárolhatja az előszobában, az erkélyen és akár az irodában is. Nem kell bonyolultan felcipelnie a lépcsőn, és nem kell a közös lakóhelyiségekben a lezárással foglalkoznia.
 • Kombinált közlekedésre is használható. Ha el kell jutnia a város másik felébe vagy a külvárosba, a tömegközlekedésre is felszállhat a kerékpárral összecsukott állapotban. És már hamarosan élvezheti a kerékpártúrát a friss levegőn.
 • Nem kell az autóra való kerékpártartóval foglalkozni. Ha az összecsukható kerékpárt magával szeretné vinni, csak tegye a csomagtartóba, amikor össze van hajtva. A hátsó ülés lehajtása vagy a kerékpár első kerekének levétele nélkül.
 • Az összecsukható e-kerékpár könnyebben manőverezhető és fordulékonyabb. Azoknak is alkalmas, akiknek respektjük van a „nagykerekű“ kerékpárok előtt, vagy rossz tapasztalataik vannak velük kapcsolatban.
 • Az összecsukható e-kerékpár nagyon jól adaptálható (ülés, kormány), és különböző testalkatokhoz alkalmas. Az egyetlen korlát a teherbíró képesség, amelyet nem szabad túllépni.
 • Sok felhasználó az összecsukható elektromos kerékpárt kényelmesebbnek és az alacsony felszállás miatt biztonságosabbnak is értékeli, ami érdekes előnyt jelent a városi e-kerékpárok számára.
 • És végül – az összecsukható elektromos kerékpár stílusosan néz ki. Ez egy érdekes, modern tervezésű e-jármű, amely fiataloknak és idősebbeknek egyaránt megragadja a tekintetét! Akár szoknyában vagy öltönyben is vezethet rajta, nincs szüksége kerékpáros ruhára.

Összecsukható elektromos kerékpár és a terep

Hogyan válasszon összecsukható elektromos kerékpártAz összecsukható kerékpárok esetében az első pillantásra nyilvánvaló, hogy nem nehéz terepek leküzdésére tervezték ezeket. Gondtalan utazást élvezhet a burkolt városi és vidéki utakon. A motorteljesítménytől függően egyes összecsukható e-kerékpár modellek akár 20°-os emelkedőkkel is megbirkóznak.

Gondoljon az igényeire

Általánosságban elmondható, hogy az összecsukható e-kerékpárok teljes mértékben alkalmazkodnak a 145 és 185 cm közötti kisebb és közepes testalkatokhoz, különösen az ülés és a kormány széles beállítási tartománya miatt. A 190 cm-nél magasabb kerékpárosok azonban már kényelmetlenül érezhetik magukat az összecsukható kerékpárokon. Ritka esetekben a nyereg nemcsak magasságában, hanem előre és hátrafelé is speciálisan állítható.

Összecsukható elektromos kerékpár konstrukciója

A konstrukció összecsukható – ez minden összecsukható elektromos kerékpár alapja. Hiányzik a felfüggesztés. Az összecsukható mechanizmus általában a kerékpár konstrukciójának közepén található, speciális csuklóban helyezkedik el. Erős biztonsági zárakkal van ellátva, hogy az összehajtott kerékpárt összecsukott állapotban tartsa, de ami még fontosabb, hogy a konstrukció elég szilárd legyen (a véletlen összecsukódás veszélye nélkül) még menet közben is.

Az egész mechanizmust úgy tervezték, hogy a kerékpár összecsukása és szétnyitása legfeljebb néhány másodpercet vegyen igénybe – mindezt további szerszámok használata nélkül.

Súly és teherbírás

Az összecsukható kerékpárról azt mondják, hogy könnyen hordozható, különösen az összecsukott méreteit tekintve. Kisebb, mégis robusztus konstrukciója vastagabb vázcsövekkel gyakran biztosít helyet az akkumulátor tárolására (pl. a vázban, nyeregcsőben). Emellett az e-kerékpárok esetében az elektromos motor (például a hátsó kerékbe beépítve) a kerékpár szerves részét képezi. Így az összecsukható elektromos kerékpár nem biztos, hogy a legkönnyebbek közé tartozik. Súlya azonban átlagosan 13-18 kg, ami elfogadható egy e-kerékpár esetében.

Az e-bringa súlya mellett, amelyet időről időre akár a kezében is visz, a teherbírásáról is érdeklődjön. Ez körülbelül 90-120 kg lehet, leggyakrabban 100 kg-os teherbírást találhat.  A többi e-kerékpárhoz hasonlóan itt is érvényes, azaz elv, hogy egy összecsukható modellt nem szabad a végletekig terhelni. Tehát ha például 95 kg-ot nyom, és a kerékpár 100 kg-os teherbírású, akkor várhatóan gyorsabban elhasználódik és rövidebb lesz a hatótávolság, mivel a motor nagyobb terhelésnek lesz kitéve.

Motor – teljesítmény és sebességfokozatok száma

Miután átnéztük az összecsukható e-kerékpárok kínálatát, különösen a 250 W teljesítményű motorral rendelkező modelleket fedeztünk fel, amelyek asszisztált vezetéssel 25 km/óra maximális sebességet érnek el. Az elektromotor rásegítése több szintre osztható (pl. 5 – 6), és a terep nehézségétől függően a kijelzőn vagy a vezérlő segítségével választhatja ki a rásegítés szintjét.

A legjobb összecsukható elektromos kerékpárok lehetőséget kínálnak a motor teljes lekapcsolására, ami azt jelenti, hogy az elektromos kerékpár ismét klasszikus kerékpárként szolgál majd anélkül, hogy érezné a motor ellenállását pedálozás közben.

Akkumulátor – Hatótávolság és töltés

Az elektromos kerékpár újratölthető akkumulátorral rendelkezik, amelynek hatótávolsága több tíz kilométer. Míg az elektromos hegyi kerékpárok esetében 100 km-t meghaladó értékekkel számolunk, addig a kisebb összecsukhatók esetében körülbelül 30-60 km körüli intervallummal. A gyakorlatban számos változó befolyásolja a hatótávolságot – elsősorban a kerékpáros súlya, az időjárási körülmények és a terep emelkedése.

Az akkumulátor el lehet helyezve a hátsó hordozóban, a kerékpárvázban vagy a nyeregcsőben.

Az akkumulátor teljes kapacitásig történő feltöltése átlagosan néhány órát vesz igénybe (a népszerű modellek 3-5 óra alatt feltöltődnek). Az akkumulátor külön is tölthető (a konstrukcióból való eltávolítás után) vagy a kerékpárhoz csatlakoztatva.

Kerékátmérő vs. menetkomfort

A kisebb átmérőjű kerekek az alacsony felszállás lehetőségével rendelkező konstrukció részét képezik.

 • A 14 és 16 colos kerekek jól tükrözik a kerékpár összecsukhatóságát. Hosszabb útvonalakra azonban kevésbé alkalmasak. Jó manőverezhetőségüknek köszönhetően alkalmasak a forgalmas városi utcákon és rövidebb transzfereknél.
 • A 18 és 20 colos kerekek viszont kevésbé összecsukhatók, de erősebbek az úton, és hosszabb túrákra is alkalmasak.

Az alap az összecsukhatóság és a menetkomfort optimális arányának megválasztása.

Összecsukható elektromos kerékpárok ára

Az összecsukható elektromos kerékpár ára tükrözi a konstrukció robusztusságát, a motor erejét és teljesítményét, az akkumulátor kapacitását és az összecsukható mechanizmust is. Nem olyan széles a választék, mint más kerékpártípusoknál, így a felszereltség és a kialakítás közötti különbségek is könnyen nyomon követhetőek.

Összecsukható elektromos kerékpárok 245000 forintig

Alap elektromos kerékpárok, amelyek valamivel kisebb teherbírásúak. Kisebbek, összecsukhatók, nem igényes használatra alkalmasak. Hatótávolságuk kisebb lehet, körülbelül 30 km-ig. Az elektromotor rásegítésnek csak néhány szintje van. Ha alacsony áron vásárol e-kerékpárt, mindig alaposan ellenőrizze, hogy az akkumulátor benne van-e az árban.

Összecsukható elektromos kerékpárok 245000 és 350000 forint között

Kategória, amelyben a jelenleg legkelendőbb, jó ár/teljesítmény arányú összecsukható elektromos kerékpárokat találja. Hangsúly a tartós konstrukcióra fektetve, nagyobb teherbírással és teljes felszereltséggel. A hatótávolság átlagosan 50-60 km töltésenként.

Összecsukható elektromos kerékpárok 350000 forinttól

A piacon több magasabb árcédulával rendelkező modell is kapható. Ebben az esetben nagyobb teljesítményért, teherbírásért, az exkluzív dizájnért (ultramodern és retró) és a menetkomfortért fizet, amely a motor asszisztencia segítségével akár enyhe emelkedő esetén is fennáll. Hatótávolsága akár 120 km.

A legjobb összecsukható elektromos kerékpár márkák

Mely kerékpármárkák vállalták fel ennek a speciális kategóriának a gyártását is?

 • Btwin – A francia Decathlon kerékpármárka a megfizethető árat és a megfelelő teljesítményt ötvözi. Lenyűgöző elektromos modellek minden korosztály számára. Javasoljuk, hogy nézze meg, a Tilt 500 összecsukható elektromos kerékpárt.
 • Devron – A román márka gyors növekedést ért el a piacunkon, különösen az elektromos kerékpárok szegmensében. A Devron összecsukható e-kerékpárok vonzó dizájnnal és tisztességes hatótávolsággal rendelkeznek – akár 60 km.
 • Inmotion – Valószínűleg már hallott az Inmotion márkáról az elektromos rollerekkel kapcsolatban. Az ultramodern dizájn különösen a fiatalabb generáció számára vonzó. Nagyon jó hatótávolság és nagyobb teherbírás – 120 kg-ig.
 • Beneo – Jól felszerelt, alumíniumötvözetből készült összecsukható e-bike vonzó áron.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Devron 20124 20"
Kerékméret: 20"
Hatótáv: 60 km
Motor: ETM-HUB10A-FA, (250 W)
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)532000 Ft Alacsony ár