Sport és outdoor

A legjobb elektromos kerékpárok – eBike (recenziók és teszt 2024)

legjobb elektromos kerékpárok Az elektromos kerékpár apró rejtély a hétköznapi „halandó“ számára. Hogyan működik egy ilyen kerékpár? Nincs pedálozás és fizikai aktivitás, csak egyszerű haladás az utakon? Szükség van valamilyen tanfolyamra vagy jogosítványra az e-bike vezetéséhez? Válaszokat adunk kérdéseire, alapvető áttekintést nyújtunk, az elektromos kerékpárok jellemzőit ismertetjük és természetesen tippeket adunk a piacon kapható legjobb elektromos kerékpárokra.

Az elektromos kerékpárral a kerékpározás egyre közelebb kerül az emberek egyre nagyobb csoportjához, akik nem mernének több kilométeres kerékpárútra elindulni. Legalábbis egyelőre. Elvileg ez egy klasszikus kerékpár, beépített elektromos meghajtórendszerrel, amely a kerékpározást csak az Ön által meghatározott mértékben teszi kényelmessé és igényessé. Például, amikor felfelé pedáloz egy emelkedőn, csak ki kell választania az egyik elektromos asszisztencia szintet, és hirtelen minden olyan egyszerű és könnyű lesz….

Az üzletekben különböző konstrukciók, méretek és árak közül válogathat. A közös nevező mindegyikben az, hogy ha „meghúzni“ vagy lassítani kell a tempót, és élvezni a környezet szépségét, akkor egyszerűen csak bekapcsolja az elektromotort, amely elvégzi a munka egy részét Ön helyett és akár több tíz kilométeren is elviszi. A különbség a használatukban van. Átnéztük az elektromos kerékpárok aktuális tesztjeit és recenzióit, és alapos összehasonlítás után az alábbi érdekes elektromos kerékpár modellek rangsora született, fő felhasználás szerint felosztva. További információkkal és tanácsokkal együtt segítünk Önnek, hogy könnyedén eligazodjon nemcsak a városi elektromos kerékpár előnyeiben, hanem megismerje a hegyi e-bike tulajdonságait is.

A legjobb elektromos kerékpárok a piacon – TOP 7 teszt (2024)

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
1.Crussis ONE-OLI Guera 8.7-S
Motor: OLI SPORT
Elemtípus: 630Wh, Panasonic akku
Kerékméret: 27,5"
Hatótáv: 150 km
Fokozatok száma: 12
Programok száma: 5
Max. teherbírás: 120 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)1 055 000 Ft Alacsony ár
2.Crussis e-Largo 8.7-M
Motor: Bafang MAX Drive
Elemtípus: 20 Ah/720 Wh, Samsung
Kerékméret: 29"
Hatótáv: 170 km
Fokozatok száma: 12
Programok száma: 5
Max. teherbírás: 120 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)1 010 000 Ft Alacsony ár
3.Sava 29" DECK 9.2
Motor: Bafang M500
Elemtípus: LG
Kerékméret: 29"
Hatótáv: 180 km
Fokozatok száma: 10
Programok száma: -
Max. teherbírás: 120 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)762 000 Ft Alacsony ár
4.MONDRAKER Chaser
Motor: Bosch Performance Line CX Cruise
Elemtípus: Bosch Powertube
Kerékméret: 29"
Hatótáv: - km
Fokozatok száma: -
Programok száma: -
Max. teherbírás: - kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)1 990 000 Ft Alacsony ár
5.Crussis e-Cross 10.7
Motor: BOSCH Performance CX 4. gen
Elemtípus: 13,4 Ah/482 Wh, BOSCH Powertube 500
Kerékméret: 28"
Hatótáv: 130 km
Fokozatok száma: 12
Programok száma: 5
Max. teherbírás: 120 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)1 540 000 Ft Alacsony ár
6.Devron 28427 28" 4.0
Motor: Bafang MAX Drive
Elemtípus: PortaPower 14Ah
Kerékméret: 28"
Hatótáv: 120 km
Fokozatok száma: 7
Programok száma: -
Max. teherbírás: 120 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)908 000 Ft Alacsony ár
7.Devron Riddle W1.7
Motor: Etrotek ETM-X2
Elemtípus: Phylion, 11 Ah
Kerékméret: 27,5"
Hatótáv: 110 km
Fokozatok száma: 24
Programok száma: -
Max. teherbírás: -
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)445 000 Ft Alacsony ár
8.Ratikon eTK 8.1
Motor: Vinka
Elemtípus: Samsung
Kerékméret: 28"
Hatótáv: 80 km
Fokozatok száma: 8
Programok száma: -
Max. teherbírás: 120 kg
4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)493 000 Ft Alacsony ár

6-szor IGEN az elektromos kerékpárra (előnyök/hátrányok)

1) Élvezze a nagyobb szabadságot és a testmozgást

Ha eddig nem mert hosszabb kerékpártúrákat tenni, ha egészségügyi korlátai (pl. szív- és érrendszeri problémák) vannak, vagy kevésbé fitt, mint a család vagy a baráti társaság többi tagja, egy e-bike segítségével több tíz kilométeres útvonalakat és akár emelkedőket is megtehet anélkül, hogy kifulladna és elveszítené a tempót.

2) Az elektromos kerékpár környezetbarát

Nincs üzemanyag-fogyasztás, nincs károsanyag-kibocsátás, minimális zaj.

3) Segít a kondíció javításában és az erőnlét növelésében

Ha a műtét után van, minden bizonnyal élvezni fogja a természetben töltött időt, amely lehet olyan intenzív, amilyet csak akar. Ha nem bírja, egyszerűen kapcsolja be a meghajtót. Így a rehabilitációs időszak alatt sem kell lemondania kedvenc aktivitásairól és társadalmi kapcsolatairól.

4) Sokkal hosszabb útvonalakat is bejárhat

Megoldotta már a kerékpártúrákat úgy, hogy autóval közlekedett megközelíthetetlen helyekre? Nyugodtan hagyja otthon az autót. Egy minőségi elektromos kerékpár jóval több, mint 100 km-es hatótávolságot kínál. A tartós konstrukció elviszi Önt és a túrahátizsákját.

5) Ökológiai és gyors közlekedés a munkahelyre/üzletbe

Reggeli dugók és hosszú sorok, ideges sofőrök, túlterhelt kuplung, benzinfogyasztás, késések a munkába menet – mindez a múlté lehet, ha a négykerekű motoros járművet elektromos kerékpárra cseréli. Könnyen kezelhető, a felszerelését kiegészítheti csomagtartóval és kosarakkal a vásárláshoz, valamint a bátrabb nőknek még a szoknyában való kerékpározás miatt sem kell aggódniuk.

6) Nem igényel további beruházást

Bizonyára észrevette, hogy az elektromos kerékpár ára magasabb. Míg egy klasszikus kerékpárt akár 70000 forintért is megvásárolhat, addig egy e-bike ára legalább 4-5-ször magasabb. Az akkumulátor rendszeres feltöltésétől eltekintve azonban nem igényel különösebb gondoskodást. Elég, ha időnként meghúzza a fékeket, beállítja a keréktárcsák távolságát, vagy ha szükséges, defekt esetén kicseréli a gumiabroncsokat és a belső gumikat….

elektromos kerékpárok 2

Hogyan válasszon elektromos kerékpárt

Mielőtt úgy dönt, hogy a hegyekbe utazik vagy munkába megy elektromos kerékpárral, Önnek kell kiválasztania a megfelelő elektromos kerékpárt. Ezért nézzük meg a konstrukció típusait, felszereltséget, az akkumulátor és az elektromos motor fontos jellemzőit.

Elektromos kerékpárok típusai

Városi és összecsukható elektromos kerékpárok

Ezek a legolcsóbb modellek közé tartoznak, és kényelmes, alacsony átlépéssel, teljes felszereltség (sárvédők, csomagtartó, kosár, …) jellemzi ezeket. Alkalmasak a problémamentes közlekedésre a városban / faluban vagy nyaraláskor – azaz különösen burkolt utakon.

Trekking és cross elektromos kerékpárok

Átmenetet képeznek a városi és a hegyi típusok között, és a felhasználók körében a legnépszerűbb elektromos kerékpárok közé tartoznak. Ideálisak hosszú utakra, kerékpártúrákra, családi kirándulásokra. Segítségükkel fokozatosan növelheti kondícióját, és lépést tarthat a leggyorsabb családtagokkal is.

Hegyi elektromos kerékpárok

Alapjuk a tartós, megerősített konstrukció, a nagy motorteljesítmény és minden kategóriában kiváló paraméterek. Az akkumulátor és az elektromos motor elhelyezése a kerékpár központi részén, az egyenletes kiegyensúlyozás és az ergonómia lehetővé teszi a kihívást jelentő hegyi terepek leküzdését.

elektromos kerékpárok

Az akkumulátor – az elektromos kerékpár „szíve“: Elhelyezése, hatótávolsága és töltése

Az elektromos kerékpár jellegzetes eleme az újratölthető akkumulátor, vagyis akku. A minőségi e-kerékpárokban megfelelő kapacitású és élettartamú akkumulátorokat talál. Az akkumulátorról gondoskodni kell, és különösen figyelmet kell fordítani a rendszeres teljes feltöltésére.

Télen az elektromos kerékpárt nem szabad olyan helyen elhelyezni, ahol fagy – fennáll a veszélye, hogy az akkumulátor a kritikus feszültségérték alá merül, és ez hatással van az élettartamára. Egy jó akkumulátor 800-1000 töltési ciklust bír ki, ami normál használat esetén körülbelül 4 év, szezonális használat esetén pedig akár kétszer ennyi idő. Az akkumulátor 100%-os feltöltése átlagosan 3-4 órát vesz igénybe. A töltést nem ajánlott megszakítani.

Az akkumulátor elhelyezése

Az akkumulátor elhelyezésének 3 alapvető pozíciója van az e-bike konstrukcióján:

 • a hátsó csomagtartóban – ez az olcsóbb modellekre és a városi vagy összecsukható elektromos kerékpárokra jellemző elhelyezés. A kerékpár súlypontja nem optimálisan kiegyensúlyozott, hanem hátrafelé tolódik.
 • a nyeregcső mögött – nem zavarja a kerékpár egyensúlyát, de a váz hátsó részének meghosszabbodását okozza.
 • a váz közepén – a legjobb elhelyezési pozíció (az ivópalack helyett), a súly egyenletesen oszlik el, az akkumulátor integrálva van, mégsem okoz semmilyen változást a vázszerkezetben.

📌 Tanács: Ha elektromos kerékpárt vásárol, kérdezze meg, hogy az akkumulátor könnyen kivehető-e töltés céljából, és hogy a vázba van-e zárva.

Elektromos kerékpár hatótávolsága

A választáskor biztosan érdekli majd a hatótávolság. A gyártó által megadott érték a 75-80 kg súlyú felhasználó mellett, közepesen megterhelő útvonalon, enyhe emelkedéssel és ereszkedéssel. Tehát a valóságban a hatótávolság az Ön egyéni körülményeihez képest kissé eltérő lehet (rövidebb, de hosszabb is).

A városi elektromos kerékpárokban 9-12 aH kapacitású akkumulátorok találhatók, amelyek 50-100 km-es hatótávolságot biztosítanak. Ahogy az e-kerékpár egyre rögösebb terepviszonyokhoz igazodik (cross és hegyi e-kerékpár), úgy nő a hosszabb utazások lehetősége – a 13-15 aH kapacitású akkumulátorok több mint 120 km-es hatótávolságot kínálnak.

Elektromos motor teljesítménye és elhelyezése

Az elektromos kerékpárral közúton 25 km/h maximális sebességet érhet el. Az e-bike pedálokkal rendelkezik, és a működéséhez nincs szükség 250 W-nál nagyobb állandó motorteljesítményre, így a magyar utakon kerékpárnak minősül, és Önnek, mint felhasználónak nincs szüksége vezetői engedélyre vagy kötelező biztosítási kötvényre.

Szinte minden gyártó 250 W-os teljesítménnyel dolgozik – ez a törvény által még megengedett maximális felső határ. A hegyi kerékpárok esetében sokkal nagyobb elektromotor-teljesítménnyel is találkozhat – ezt a teljesítményt a vezérlőegységgel 250 W-ra szabályozható, és ha már „Off Road“ (közúton kívül, erdei terep), akkor az elektromos motort teljes teljesítményre is feloldhatja.

Az elektromos motornak is van 3 leggyakoribb pozíciója:

 • az első keréken – a sík, aszfaltozott utakon való közlekedésre alkalmas e-bike, az első kerékkel nehezebb leküzdeni az akadályokat.
 • a hátsó keréken – a járdaszegélyek leküzdésének problémája megszűnik, az első kerék könnyebben kezelhető, de a kerékpár súlypontja kissé hátrébb tolódik.
 • a kerékpár közepén – a legjobb megoldás, egyenletes kiegyensúlyozás, nincs terhelés vagy korlátozás a kerekek funkcionalitásában. Alkalmas bármilyen terepen, még kihívást jelentő hegyi környezetben is.

A szerkesztőség tippje: A modern kerékpáros gyereküléseket szerkezetileg úgy tervezték, hogy a hagyományos kerékpárok mellett az elektromos kerékpárokhoz is csatlakoztathatók legyenek. Szeretné tudni, hogy melyek ezek? Akkor javasoljuk a jelenleg a piacon kapható legjobb kerékpáros gyerekülések rangsorát.

eBike

Ki fog kerékpározni?

A konstrukció típusának kiválasztása szorosan függ az elektromos kerékpár használati módjától. Számunkra egyértelmű, hogy egy idős hölgy, aki a kényelmes felszállást, a teljes felszereltséget, a biztonságot és a stabilitást részesíti előnyben, teljesen más követelményeket támaszt egy e-kerékpárral szemben, és teljesen más kritériumok fontosak egy fiatal, adrenalinra vágyó hegyi túrázó számára. Vannak azonban olyan funkciók, amelyek minden felhasználói csoportra vonatkoznak.

 • Az elektromos kerékpár mérete – az elektromos kerékpár kiválasztása ugyanúgy történik, mint a klasszikus kerékpáré. Igazodjon a magasságához vagy az alsó végtagjai hosszához. 180 cm-es testmagasságtól válasszon legalább 21″-es vázat. Ha 170-180 cm magas, keressen 19″-es vázat, ha pedig 150-160 cm magas, akkor egy 17 hüvelykes váz is elegendő.
 • Az elektromos kerékpár teherbírása – az elektromos kerékpár teherbírása egy felnőtt számára alapesetben több mint 100 kg, átlagosan körülbelül 120 kg. Minél nagyobb a különbség az Ön súlya és az e-bike teherbírása között, annál nagyobb a gép hatótávolsága és annál hosszabb az élettartama.
 • Az elektromos kerékpár súlya – elkerülhetetlenül nagyobb, mint egy hagyományos kerékpáré. Ezt növeli az akkumulátor és a motor súlya (mindegyik rész súlya körülbelül 2-4 kg). Egy elektromos kerékpár átlagosan 20-27 kg-ot nyom.
 • A vezetési programok száma – az elektromos motor bevonása a kerékpározásba praktikus és kényelmes. Közvetlenül a kormányon lévő elemeken keresztül vezérelheti, leggyakrabban egy LCD-kijelző formájában. 3-5 program/szint közül választhat, amelyek mindegyike más-más százalékban segíti a pedálozást. Minél több szint áll rendelkezésre, annál simábbak az átmenetek.

Elektromos kerékpárok ára

Lássuk be – egyáltalán nincs értelme pénzt spórolni egy elektromos kerékpáron. Ha úgy dönt, hogy olcsó modellt vásárol, megnő a kockázata annak, hogy a váz túl nehéz lesz, az akkumulátor élettartama rövidebb lesz, és még az elektromos motor sem fog annyira segíteni, mint amennyire eredetileg tervezte. A kerékpároknak ez a speciális szegmense egyre népszerűbbé válik, és ennek megfelelően az új modellek száma is évről évre nő. Az elektromos kerékpárok 3 árkategóriára történő felosztása képet ad az alapvető különbségekről, a felszereltségről és a rendeltetésükről.

Elektromos kerékpárok 350000 forintig

Az alap árkategóriában főként elegáns városi elektromos kerékpárokat és néhány trekkingre és crossra alkalmas alapmodellt talál. A városi e-kerékpárokkal kapcsolatban nem sok hiba van – kényelmesek, alkalmasak a városban való közlekedésre és az egyenes hosszú úton való kirándulásra vagy egy rövid kikapcsolódásra a természetbe. Ezek általában teljesen felszerelt kerékpárok, állvánnyal, sárvédőkkel, csomagtartóval és világítással. A túl alacsony ár azonban azt is jelentheti, hogy magát az akkumulátort még nem tartalmazza az ár, ezért mindig alaposan ellenőrizze a csomagolás tartalmát.

Elektromos kerékpárok 1050000 forintig

A legszélesebb választék és a legkelendőbb elektromos kerékpárok a piacon. A 350000 és 1050000 forint közötti árkategóriával elégedett lesz a hatalmas választék és a neves márkák száma miatt, amelyek komolyan elkötelezték magukat az e-kerékpárok fejlesztése mellett. A különböző méretű és felszereltségű női, férfi és uniszex elektromos kerékpárok hosszú környékbeli vidéki túrákhoz és kihívást jelentő dombos terepek leküzdéséhez kínálnak megfelelő tulajdonságokat. Kiváltságaik a tartós anyagok, a szívós elektromos motor és a kellő akkumulátor-kapacitás. Optimális ár/teljesítmény arány.

Elektromos kerékpárok 1050000 forinttól

Ha Ön igényes kerékpárosok közé tartozik, és csak prémium minőséget és teljesítményt szeretne, akkor a 1050000 forinttól magasabb árkategóriában biztosan megtalálja a kedvencét. A kiváló minőségű alkatrészeket a legerősebb elektromos motorok, a hosszú élettartamú akkumulátorok és a jól átgondolt vezérlés egészíti ki. A kategóriát a teljes felfüggesztésű hegyi elektromos kerékpárok uralják, amelyek még akkor is magabiztosságot nyújtanak, ha extra kihívást jelentő terepen teker. Az e-bike vásárlásakor azonban elsősorban a bevált kereskedőkre/gyártókra összpontosítson, ahol biztos lehet a megbízható garanciális és a garancián túli szervizszolgáltatásban.

A legjobb elektromos kerékpár márkák

A kerékpározás nagy figyelmet kap, és nem csak a sportvilágban. A kerékpárosok számának növekedése az útjainkon első pillantásra nyilvánvaló, és még az alkalmi hétvégi kerékpárosok felszerelése is több százezer forintra rúghat. Az e-kerékpárokról rendszeresen publikálnak összehasonlításokat és recenziókat a kerékpáros és bringás magazinok (pl. ElektroBIKE, World of MTB, Mountainbike rider Magazine, MountainBIKE), valamint az elektromos kerékpárokról szakértői tesztek is léteznek, amelyekben az e-kerékpárok tulajdonságait igényes körülmények között tesztelték. Több mint 50 gyártó közül választjuk ki azokat a márkákat, amelyek modelljei figyelmet érdemelnek.

 • Crussis elektromos kerékpárok – Az elektromos kerékpárok és elektromos rollerek cseh gyártója folyamatosan dolgozik az érdekes modellek fejlesztésén. Néhány közülük hazánk legkelendőbb trekking/cross elektromos kerékpárjai közé tartozik. Az ár körülbelül 350000-700000 forint között van.
 • Leader Fox elektromos kerékpárok – A népszerű e-kerékpárok extra széles választéka egy másik cseh gyártótól teljesen lefed minden kerékpártípust – az összecsukható, városi, egészen a jól eladott hegyi e-kerékpárokig, minőségi felfüggesztéssel és modern, sportos dizájnnal. Ismét kedvező áron – a legtöbb modell ára 350000-700000 forint között van.
 • Cube elektromos kerékpárok – A tökéletes e-bike koncepciók átlagon felüli teljesítményt, kiváló minőségű anyagokat és összetéveszthetetlen dizájnt kínálnak. A német Cube kerékpárok az igényes kerékpárosok számára alkalmasak, és a legkeményebb bánásmódot is bírják.
 • Giant elektromos kerékpárok – A márka, amely elsőként használt alumíniumvázat a hétköznapi „halandók“ számára készült kerékpárokba, látszólag robusztusnak tűnő, integrált akkumulátorral és középmotorral ellátott elektromos kerékpárokat tudhat magáénak. Magára vonja a figyelmet az úton.
 • Haibike elektromos kerékpárok – A német márkának tulajdonítják az első elektromos kerékpárok gyártását, és 2010-ben részben az ő erőfeszítéseinek köszönhetően egy kis forradalom indult el a kerékpározásban. Minőségi elektromos kerékpárok férfiaknak és nőknek egyaránt megfizethető áron.
 • Apache elektromos kerékpárok – Egy sikeres cseh márka, amelynek mentorai korábbi versenyzők, közel száz sikeres elektromos kerékpárral rendelkezik. Legtöbbjük ára 525000 forint alatt van. Női, férfi és keresett uniszex e-kerékpárok.
 • Specialized elektromos kerékpárok – Egy olyan márka, amely a kerékpározásban számos híres névhez kötődik, de magas termékárakkal is társul. Régóta elkötelezettek a fejlesztés és az innováció mellett, így ha olyan elektromos kerékpárt keres, amely páratlan az utakon, a kínálatuk biztosan tetszeni fog Önnek.
 • Scott elektromos kerékpárok – A Scott prémium amerikai márkához kiváló értékelések társulnak a szakmai e-bike teszteken és a profi kerékpárosoktól. Ez tükröződik az árakban is, amelyek többnyire 700000 forinttól felfelé mozognak.
 • Ghost elektromos kerékpárok – A német Ghost márka különösen a sportorientált emberek számára lehet vonzó. Az e-kerékpárok több modellcsaládra oszlanak, amelyeket elégedett recenziók kísérnek, és nem hiányzik belőlük a német precizitás és részletgazdagság.
 • MTF (Mountfield) elektromos kerékpárok – Ezen elnevezés alatt jelenleg több mint 60 különböző, kizárólag a Mountfield lánc által forgalmazott modell található. Alacsony árukkal vonzanak. A webáruház azonban csak a kerékpár árát tünteti fel, az akkumulátort külön kell megvásárolni (a kívánt kapacitástól és hatótávolságtól függően).
 • RockRider elektromos kerékpárok – Megfizethető városi és hegyi elektromos kerékpárok, amelyeket a Decathlon sportszerkereskedő árul.

Gyakran ismételt kérdések – GYIK/FAQ

Hogyan működik egy elektromos kerékpár?

Az e-kerékpár felépítésében hasonlít a hagyományos kerékpárhoz, de akkumulátorral, elektromos motorral és vezérlőegységgel is fel van szerelve. Többféle segédmód közül választhat, hogy megkönnyítse a kerékpározást, és segítse átvészelni azokat a pillanatokat, amikor a végsőkig ki van merülve, vagy csak megerőltetés nélkül szeretné élvezni a szelet a hajában. Az elektromos motorrásegítést teljesen ki is kapcsolhatja. Ha az akkumulátor lemerült, a kerékpár még mindig használható, a „klasszikus“ pedálozással.

Mennyi az e-bike akkumulátorának élettartama?

Minden akkumulátor élettartama több ezer töltési ciklus nagyságrendű. Nehéz előre megbecsülni, hogy az e-bike akkumulátora meddig bírja. A kerékpáros súlya, a használat gyakorisága és az akkumulátor aktiválásának gyakorisága mind befolyásolja az élettartamot.

Hogyan kell az akkumulátort ápolni?

Paradox módon az e-kerékpárok akkumulátorai akkor szenvednek, amikor nem használják őket, és egy minimális határérték alá lemerülnek. Ha az akkumulátort hosszú ideig üresen/lemerülten hagyja, csökken a kapacitása, és oxidációnak indulhat. Rendszeresen használja a segédmódokat, és töltse fel teljes kapacitásig. Ügyeljen mind a túl alacsony, mind a túl magas hőmérsékletre, amely aránytalanul kimeríti. Az optimális hőmérsékleti tartomány, amelyben az akkumulátort használni és tárolni kell, 0 és 30 °C között van.

Mekkora az elektromos kerékpár teherbírása?

Az árral egyenes arányban nő a konstrukció minősége és az anyagtervezés is. Az e-kerékpárok szabványos teherbírása 120 kg, de a piacon vannak nagyobb, akár 150 kg-os terhelésre tervezett modellek is. Ha a teherbírást túllépi (pl. ha nehéz poggyászt is rárak), az alkatrészek gyorsabban elhasználódnak, és az akkumulátor gyorsabban lemerül.

Kinek alkalmas az elektromos kerékpár?

Talán az elektromos motor jelenléte azt sugallja, hogy az e-bike különösen alkalmas a fizikai korlátokkal rendelkező emberek számára, és fő szerepe az, hogy megkönnyítse az A-ból B-be való eljutást. A mai elektromos kerékpárok azonban nem szabnak korlátokat, amint azt a változatos kivitelek/konstrukciók is mutatják, és egyaránt alkalmasak az idősebb hölgyek és az adrenalinért rajongó, aktív fiatal kerékpárosok számára. Használatuk valóban sokrétű – munkába, üzletbe, hosszabb környékbeli kirándulásokra, és a csúcsfelszereltségű modellek még a kihívást jelentő hegyi terepektől sem riadnak vissza.

Milyen az elektromos kerékpár rekuperációval?

Az elektromos kerékpárok, elektromos rollerek és más e-járművek rekuperációjának alapelve a mozgási energia elektromos energiává történő átalakítása. Különösen fékezéskor keletkezik energia, amely feltölti az akkumulátort. Az ilyen kétkerekű közlekedési eszközök hajtóereje és súlya azonban nem hasonlítható az autókéhoz, így a kerékpárok rekuperációs rendszere csak néhány százalékot képes visszatáplálni, és azt is csak meredek emelkedőkön való lemenetel és gyors haladás esetén. Egyelőre az ilyen felhasználás a „jövő zenéje“ marad, és még a fejlesztés sem mutatott hatékony utat.

Látta már a hegyi kerékpár tesztünket?

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalább inspiráltuk az új elektromos kerékpár kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek. Ezt megteheti alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb elektromos kerékpárt.

1 Comment

Click here to post a comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

 • Sziasztok!

  Én egy pozitív élményt szerettem volna megosztani veletek. Hosszas tájékozódás után elhatároztam, hogy kipróbálok egy elektromos kerékpárt, mielőtt vásárlás mellett döntök. Sok kipróbálási lehetőség elérhető, azonban én terepen is szerettem volna tesztelni. Az oldal ahol ezt elérhetőnek láttam a https://www.balatonbiketour.com volt. Egy tihanyi körút formájában láttam neki a tesztelésnek. A felszerelések, biciklik nagyon jó állapotban voltak és a túrát vezető szakértővel számos techinkai kérdést megvitathattam, amikre kevés választ találtam online. Volt lehetőségem tesztelni a bicikli határait és ezt nagyon hasznosnak tartottam a vásárlás előtt. Végül a kipróbált modellhez hasonló mellett döntöttem (Kross MTB Boost 3.0). Nagyon ajánlom mindenkinek, aki kipróbálná/ vásárlás előtt bizonytalan vagy csak kirándulna egy jót fürge biciklikkel.