Sport és outdoor

A legjobb elektromos kerékpárok (teszt 2020)

legjobb elektromos kerékpárok Az elektromos kerékpárok (amelyeket néha e-kerékpároknak neveznek) nem teljesen motorizáltak, így nem mennek Ön helyett – az elektromos meghajtás rásegít a hosszabb távokon, vagy abban az esetben, ha nem bírja úgy, mint valamikor, de nem akar lemondani a kerékpározásról és a friss levegőről. A fiatalok és a nagyközönség is ismeri a legjobb elektromos kerékpárokat, amelyek különösen kedveltek a hegyi terepeken és a meredek hegyek felfedezése során.

Érdemes többet fizetni a legjobb elektromos kerékpárért, annak érdekében, hogy egy igazán megbízható kerékpárja legyen még hosszabb útvonalakra is, mert a jó minőségű akkumulátor nem olcsó. A magasabb árnak garantálni kell a jobb fékeket és a márkát is. De vannak a kínálatban használt elektromos kerékpárok is, így a vásárlás nem könnyű.

Akkor hogyan válasszon elektromos kerékpárt?

A mi elektromos kerékpár tesztünk rendszeresen frissül, hogy olvasóink mindig friss áttekintést kapjanak, és az üzletekben megkereshessék a legjobb modelleket a piacon. Nem csak a szakemberek és a nagyközönség véleménye, hanem a külföldről érkező, elismert tesztvállalatok eredményei is segítenek munkánkban.

Az elektromos kerékpár teszt hasznos információval szolgál, gazdagítva a vásárlók leggyakoribb kérdéseire adott válaszokkal. Ha saját meglátásai vannak, akkor gazdagítsa a rangsorunkat azzal, hogy csatlakozik a diszkusszióhoz.[/su_expand]

A legjobb elektromos kerékpárok a piacon – TOP 5 teszt

 Termék ÉrtékelésÁr (-tól) 
1.Crussis e-Full 7.4-S-2019
Motor: Bafang MAX Drive
Elemtípus: 17,5 Ah Samsung
Kerékméret: 27,5"
Hatótáv: 150 km
Fokozatok száma: 10
Programok száma: 5
Max. teherbírás: 120 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)911 000 Ft Alacsony ár
2.Crussis e-Cross 7.5-S 2020
Motor: Bafang MAX Drive
Elemtípus: 17,5 Ah Panasonic
Kerékméret: 28"
Hatótáv: 150 km
Fokozatok száma: 9
Programok száma: 5
Max. teherbírás: 120 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)673 000 Ft Alacsony ár
3.Leader Fox Acron
Motor: Bafang M500
Elemtípus: LG
Kerékméret: 27,5"
Hatótáv: 130 km
Fokozatok száma: 10
Programok száma: -
Max. teherbírás: 120 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)912 500 Ft Alacsony ár
4.Leader Fox Awalon
Motor: Bafang M420
Elemtípus: LG
Kerékméret: 29"
Hatótáv: 130 km
Fokozatok száma: 9
Programok száma: -
Max. teherbírás: 120 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)636 000 Ft Alacsony ár
5.Ghost Hybride SL AMR S2.7+
Motor: Shimano DU-E8000
Elemtípus: 13,9 Ah Shimano
Kerékméret: 29"
Hatótáv: 130 km
Fokozatok száma: 12
Programok száma: -
Max. teherbírás: -
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)1 704 000 Ft Alacsony ár
6.Lapierre Overvolt Explorer 800
Motor: BOSCH Performance
Elemtípus: BOSCH 500 Wh
Kerékméret: 27,5"
Hatótáv: -
Fokozatok száma: 10
Programok száma: -
Max. teherbírás: -
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)1 217 000 Ft Alacsony ár
7.Devron Riddle W1.7
Motor: Etrotek ETM-X2
Elemtípus: Phylion, 11 Ah
Kerékméret: 27,5"
Hatótáv: 110 km
Fokozatok száma: 24
Programok száma: -
Max. teherbírás: -
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)569 000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb elektromos kerékpárt?

 • Az elektromos kerékpár hatótávolsága és az akkumulátor kapacitása. Az elektromos kerékpár akkumulátora például 36 V (voltos) és 10Ah (amperórás) lehet. Hogy Önnek milyen akkumulátorra van szüksége, függ az Ön súlyától és attól, hogy milyen terepen kívánja használni az elektromos kerékpárt. Egy legalább 15Ah kapacitású akkumulátorral körülbelül 120 km távolság tehető meg. A 10Ah akkumulátorral körülbelül 80 km távolság tehető meg. A nagyobb teljesítményű elektromos kerékpárok 48 V (voltosak), ami valóban nagyon jó szám, még az igényes kerékpárosok számára is.
 • Az elektromos kerékpárok típusai.
  A trekking elektromos kerékpárok alkalmasak aszfalton vagy enyhe terepen történő kerékpározásra, valamint hosszabb utazásokra az erdei utakon. Kompromisszum a hegyi elektromos kerékpárok és a városi elektromos kerékpárok között.
  A városi elektromos kerékpárokat úgy tervezték, hogy megfelelő legyen a városban történő kerékpározásra. A nyugdíjasok is örömmel használják, mert élvezik a város utcáin való kerékpározás örömét, de az egészségük nem engedi meg, hogy szokványos kerékpárt használjanak. Gyakori ügyfelek szintén azok is, akik a kerékpárt munkába járásra használják, mert izzadás nélkül jutnak el az irodába.
  Az elektromos hegyi kerékpárokat hegyekbe és terepekbe tervezték, a tartósabb kialakításnak köszönhetően. Fontos, hogy az elektromos hegyi kerékpároknál megmaradjon a megfelelő egyensúly, ezért az akkumulátor az elején helyezkedik el. Kényelmesek, néhány még teljes felfüggesztésű is. Gyakran vásárolják fiatalok és mindazok, akik a nehéz terepen szeretnének kerékpározni.
  Az összecsukható elektromos kerékpárok helyet takarítanak meg, és az autó csomagtartójában szállíthatja őket.
 • Elektromos meghajtás helye. Az elektromos meghajtás elhelyezkedhet hátul, amely alkalmas közutak, például aszfalt vagy enyhe terepeken történő kerékpározásra. Előnyösebb lehet az alacsonyabb ár, de másrészt számolni kell vele, hogy az elektromos kerékpár hátul nehezebb lesz. A meghajtás az első keréken is lehet, ami nagyszerű a kerékpározáshoz a városban és a kemény utakon, de soha ne vigye el terepre, de még enyhe terepre se. A középső elektromos meghajtás a legjobb az egyensúly szempontjából; ezért minden jó minőségű hegyi elektromos kerékpárnak az elektromos meghajtása közepén van elhelyezve.
 • Akkumulátor típusa. A lítium akkumulátorok a legelterjedtebbek azért is, mivel hosszú élettartamúak, de károsodnak a teljes kisülésnél, ezért az ilyen akkumulátorral rendelkező elektromos kerékpárt soha ne „merítse le teljesen“. A nikkel-kadmium akkumulátorok (NiCd) kisebb kapacitással rendelkeznek, de megörvendezteti Önt az eléggé jó élettartamával, és még 5 ° C alatti hőmérsékletnek is jól ellenállnak, valamint hosszabb ideig tárolhatók kimerült állapotban is. Jelenleg azonban csak kevesen használják. A lítium-polimer akkumulátorok (LiPol) drágábbak, de jó élettartammal rendelkeznek. Csak a gyártótól származó töltővel tölthetőek. A nikel-fém-hibrid akkumulátorok (NiMH) gyorsan töltődnek, de valamivel rövidebb az élettartamuk, és 5 ° C alatti hőmérsékleten nem működnek megfelelően, és ez által károsodnak, elértéktelenednek. A lítium-vas-foszfát akkumulátorok (LiFePO) kis kapacitással rendelkeznek, de megfizethetőek és néhány kerékpáros részére elegendő.
 • Fékek. A legmegbízhatóbbak a hidraulikus tárcsafékek, amelyek egy magasabb osztályba tartoznak és megbízhatóak bármilyen időjárás esetén. Ráadásul könnyen vezérelhetők.
 • Merítsen ihletet vásárláskor. Az elektromos kerékpár tesztünk segít a piacon való eligazodásban és a legjobb kiválasztásában.

Van lehetőség elektromos kerékpár tartozékok vásárlására?

Igen. Például csomagtartók előre-hátra, sárvédők, világítás és így tovább.

További ajánlott kiegészítők: sisak, lakat, szerviz készlet, pótbelső, mini pumpa, gumileszedő, kombinált szerszám, gumiragasztó készlet, sárvédők, kulacs, kulacstartó, sebességmérő.

Mennyi az akkumulátor élettartama?

A minőségi akkumulátorok élettartama legfeljebb négy év. Az élettartamát befolyásolja a kerékpáros súlya, az akkumulátor típusa, a kerékpárhasználat gyakorisága és egyéb tényezők.

Vannak színes elektromos kerékpárok a piacon?

Igen, például narancssárga, piros, kék, rózsaszín vagy zöld. Színes gumikat is vásárolhat.

Érdemes márkás elektromos kerékpárt vásárolni?

Határozottan igen. A kevésbé ismert márkáknál nem kell olyan kiváló minőségű alkatrészeket használni gyártónak a gyártás során, mint egy olyan márkánál, amely már előkelő helyen van az elektromos kerékpárok piacán. A legjobb elektromos kerékpárok ára körülbelül 600 000 – 1 000 000 Ft között mozog.

elektromos kerékpárok 2

Hogyan törődjön az akkumulátorral?

Tárolja feltöltve és alkalmanként töltse fel, ha hosszú ideig nem használja annak érdekében, hogy ne kerüljön a minimális határérték alá a töltöttsége, mert az károkat okozhat az akkumulátorban. Az akkumulátort mindig száraz helyen tárolja, védje a portól, fagytól és a túl hidegtől vagy nedvességtől. Vásárláskor érdeklődjön az adott típusú akkumulátor karbantartásáról, amely az Ön elektromos kerékpárjához megfelelő.

Tölteni kizárólag csak gyári töltővel szabad. A kerékpár tisztításakor, mosásakor mindig védje az akkumulátort.

Vásárolható új akkumulátor?

Igen. Ügyeljen arra, hogy eredeti legyen, ugyanolyan márkájú, mint az elektromos kerékpárja; ezért csak a konkrét márkakereskedőnél vásároljon.

Mennyi az elektromos kerékpárok teherbírása?

A teherbírás maximum 150 kg, informálódjon a konkrét elektromos kerékpár modell megvásárlásakor.

Hol vásároljon elektromos kerékpárt?

Az elektromos kerékpárok nem a szaküzletek kiváltságai, hanem a klasszikus kerékpárboltokban is megtalálhatók. Azonban általában a legjobb információkat a szaküzletben kapja. A személyzetnek részletesebb ismeretekkel kell rendelkeznie a modellekről, gyártókról, motorokról és akkumulátorokról. Mindig a legjobb, ha meglátogatja a boltot és kipróbálja a kiválasztott elektromos kerékpárt. Ne vásároljon zsákbamacskát.

Mire érdemes odafigyelni elektromos kerékpárvásárlásnál?

Ha elektromos kerékpárt szeretne vásárolni, vásárlás előtt több modellt is próbáljon ki. Vegye figyelembe saját testsúlyát, gondolja át elegendő lesz-e az Ön számára a hatótáv, mennyi a teherbírása a kerékpárnak, milyen legyen a kerék mérete (26″-os, 28″-os vagy 29″-os), milyen minőségű legyen az akkumulátora a kerékpárnak, illetve milyen áron vásárolható hozzá új.

Milyen előnyökkel jár az elektromos kerékpár használata?

Az elektromos kerékpár elsőre talán drága befektetésnek tűnik, de a vásárlás után a fenntartása már nagyon olcsó. Egy km megtett út költsége a szó szoros értelmében filléres tétel. Ha a tömegközlekedés járatai vagy az autó volánja helyett elektromos kerékpárral közlekedik, nem utolsó sorban pénzt spórol meg.

Rövid távokra a legolcsóbb és a leggyorsabb közlekedési eszköz. Nem kell a dugókban araszolnia és elfelejtheti a parkolási díjat. Az elektromos kerékpár könnyebbé, élvezetesebbé tudja tenni a kerékpározást, még az emelkedőkön is. Ez csak pár ok, hogy miért használnak egyre többen elektromos kerékpárt.

elektromos kerékpárok

Az elektromos kerékpár karbantartása, szervizelése

A legtöbb elektromos kerékpár felszereltsége ugyanaz, mint a klasszikus kerékpáré. Ennek köszönhetően nem kell tartania a karbantartástól. Minden hagyományos kerékpár szerviz vállalja az elektromos kerékpárok szervizelését is. A rendszeres karbantartás magában foglalja a lánc tisztítását és kenését, a gumik felfújását és az elektromos kerékpár átvizsgálását, hogy a szokásos módon működik-e.

A motorok többé-kevésbé karbantartásmentesek, de előadódik, hogy a csapágyat ki kell cserélni. A mai elektromos kerékpárok nagy részében használt lítium-ion akkumulátorok szintén általában problémamentesek. Néhány évente kell cserélni őket, mert teljesítményük idővel csökken.

Látta már a hegyi kerékpár tesztünket?

Segített Önnek ez az elektromos kerékpár teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt modellről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak kiválasztani egy minőségi elektromos kerékpárt, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező, amely meggyőzi majd a következő látogatókat a webhelyünkön.

1 Comment

Click here to post a comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

 • Sziasztok!

  Én egy pozitív élményt szerettem volna megosztani veletek. Hosszas tájékozódás után elhatároztam, hogy kipróbálok egy elektromos kerékpárt, mielőtt vásárlás mellett döntök. Sok kipróbálási lehetőség elérhető, azonban én terepen is szerettem volna tesztelni. Az oldal ahol ezt elérhetőnek láttam a https://www.balatonbiketour.com volt. Egy tihanyi körút formájában láttam neki a tesztelésnek. A felszerelések, biciklik nagyon jó állapotban voltak és a túrát vezető szakértővel számos techinkai kérdést megvitathattam, amikre kevés választ találtam online. Volt lehetőségem tesztelni a bicikli határait és ezt nagyon hasznosnak tartottam a vásárlás előtt. Végül a kipróbált modellhez hasonló mellett döntöttem (Kross MTB Boost 3.0). Nagyon ajánlom mindenkinek, aki kipróbálná/ vásárlás előtt bizonytalan vagy csak kirándulna egy jót fürge biciklikkel.