Sport és outdoor

A legjobb paddleboardok (teszt 2024)

legjobb paddleboardok Nyár, meleg, Balaton … A pokrócon fekszik, és lehet, hogy értetlenül figyeli, ahogy az emberek a víz felszínén a szörfre emlékeztető deszkákon közlekednek lapáttal a kezükben.

Gondolja, hogy valamilyen hullámra várnak? Ne keressenek most e mögött hullámokat és szörfözést; a sport szerelmesei és a vízi aktivitások kedvelői Magyarországon is végre felfedeztek egy nagyszerű új terméket, amely messziről a Hawaii-szigetekről érkezett – ez a paddleborad (SUP). Ahhoz, hogy képben legyen, engedje, hogy minden fontos információt eláruljunk az úgynevezett SUP-ról (Stand Up Board) és merítsen ihletet a piacon található legjobb paddleboard értékelésekből.

Mi a paddleboard?

A paddleboard egy úszó szilárd vagy tartós felfújható szerkezetű deszka, amelyen áll és a lapát segítségével a tenger, a folyó vagy a tó felszínén halad.

Tanácsot adunk Önnek, hogyan válassza ki a legjobb paddleboardot és milyen paramétereket és méreteket fontos figyelembe venni. Rájön, hogy egy paddleboard nagyszerű a pihenésre, az egész test edzésére, a víztároló rejtett sarkainak vagy a tengerben lévő öblök felfedezésére, sőt horgászásra is. Itt találhat választ a fontos kérdésekre, és már most világos, hogy ezzel az úszó deszkával teljesen más dimenziókat fedezhet fel a szabadidejében.

A legjobb paddleboardok 2024

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
#1Aqua Marina Evolution 2in1
Teherbírás: 120 kg
Deszka hossza: 395 cm
Deszka szélessége: 67 cm
Deszka vastagsága: 10 cm
Tartozékok darabszáma: 7
Max. létszám: 1 felnőtt + 1 gyerek
5 out of 5 stars (5 / 5)264000 Ft Alacsony ár
#2Jobe Aero SUP Duna 11.6
Teherbírás: 120 kg
Deszka hossza: 350 cm
Deszka szélessége: 79 cm
Deszka vastagsága: 15 cm
Tartozékok darabszáma: 6
Max. létszám: 1 felnőtt + 1 gyerek
5 out of 5 stars (5 / 5)324000 Ft Alacsony ár
#3AQUA MARINA PURE AIR COMBO 11'0"
Teherbírás: 145 kg
Deszka hossza: 335 cm
Deszka szélessége: 82 cm
Deszka vastagsága: 15 cm
Tartozékok darabszáma: -
Max. létszám: -
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)145000 Ft Alacsony ár
#4WORKER WaveTrip 10'6"
Teherbírás: 140 kg
Deszka hossza: 320 cm
Deszka szélessége: 81 cm
Deszka vastagsága: 15 cm
Tartozékok darabszáma: 6
Max. létszám: 2 felnőtt
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)122000 Ft Alacsony ár
#5AQUA MARINA PURE AIR ALLROUND 10'2"
Teherbírás: 130 kg
Deszka hossza: 310 cm
Deszka szélessége: 76 cm
Deszka vastagsága: 15 cm
Tartozékok darabszáma: -
Max. létszám: -
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)124000 Ft Alacsony ár
#6AQUA MARINA FUSION 10'10"
Teherbírás: 145 kg
Deszka hossza: 335 cm
Deszka szélessége: 81 cm
Deszka vastagsága: 15 cm
Tartozékok darabszáma: -
Max. létszám: -
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)154000 Ft Alacsony ár
#7Aquatone Ocean 14'0"
Teherbírás: 130 kg
Deszka hossza: 426 cm
Deszka szélessége: 58 cm
Deszka vastagsága: 15 cm
Tartozékok darabszáma: 6
Max. létszám: 1 személy
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)199000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a paddleboardot

Milyen kérdéseket kell feltenni a paddleboard megvásárlása előtt?

 • 1) Milyen az Ön tapasztalata a paddleboardozással kapcsolatban?

Eddig a paddleboardot csak a víz felszínén látta, és információt keres arról, hogy mi az és hogyan működik? Vagy már néhány tíz kilométert leevezett, és gyorsabb deszkára van szüksége, amely segít javítani az eredményein? Nem számít, hogy kezdő vagy tapasztalt paddleboarder – mindig talál olyan deszkát, amelyre szüksége van.

 • 2) Ki fogja használni a paddleboardot?

A paddleboard kiválasztásakor nemcsak az úszó deszka paraméterei fontosak, hanem az Öné is. Mindegyik paddleboardnak van teherbírása, hossza és szélessége. Tehát válasszon egy olyan paddleboardot, amely nem csak elbírja Önt, hanem lehetőség van arra is, hogy elég stabilan álljon rajta.

 • 3) Megfelel Önnek ez a sporttevékenység?

Különösen vonzó a paddleboardingban, hogy nincs semmiféle korlátozás az életkorra és a fizikai alkalmasságra (ha nem számítjuk azt az egyetlen kicsi feltételt, hogy tudjon úszni). Ha nincs tapasztalata ezzel a sporttevékenységgel, akkor kezdetben megtanulja megtartani rajta az egyensúlyt, és továbbhaladni egy rövidebb „problémamentes“ szakaszokon. Még egy ilyen bevezetés után is jobb lesz a testtartása, és egy idő múlva még nagyobb kihívásokkal is meg tud küzdeni.

 • 4) Hol és mire szeretné használni a paddleboardot?

Mielőtt elhatározza, hogy vásárol egy paddleboardot, figyelembe kell vennie, hogy milyen vízkörnyezetben fogja leggyakrabban használni. Más feltételek vonatkoznak a tengeren használt paddleboardokra, más a nyugodt felszínen úszó deszkákra és saját specifikációval rendelkeznek a folyókon használt paddleboardok (például – egy ilyen típusnál fontos, hogy az alsó része ne akadjon el a kövekben vagy a kidőlt fákban).

A paddleboardoknak több kategóriája van – eltérnek az alakjukban, méretükben és felszereltségükben. A lapát segítségével lassan haladhat a vízen, versenyezhet a sebességi versenyeken, gyakorolhatja a jógát, vagy akár horgászhat is.

 • 5) Melyek a paddleboarding fő előnyei?

Aki már megszerette a paddleboardingot, valószínűleg alig várja a szezont, hogy újra elkapja a lapátot, és felugorjon a deszkára. Ez a tevékenység egyesíti a természetben való tartózkodást a pihenéssel és a sporttal. Az hogy melyik a fontosabb, az csak Önön múlik.

A paddleboardingnak köszönhetően

 • aktívan használja ki az idejét a szabad természetben és a friss levegőn
 • formálja az alakját, javítja a testtartását és sok kalóriát éget el
 • elfelejti a stresszt és a munkahelyi terheltséget
 • élvezi a szórakozást és a kiváló lazítást
 • olyan helyekre jut el, ahova nem merne úszni
 • megismerkedik egy új sportággal, amihez nincs szüksége kurzusra és oktatóanyagra – mindent megtanul maga

paddleboarding

A paddleboard teherbírása, hossza és szélessége

Mindjárt a kezdeteknél érdeklődjön a paddleboard teherbírása iránt. Ha a deszkát nagyon megterheli, akkor az a vízbe jobban lesüllyed, mint a megengedett, és nemcsak, hogy nem tud vele jól haladni, de a deszka alakja is megrongálódhat.

A paddleboard hosszát a vízben végzett tevékenység határozza meg:

 • A hosszú deszkákat (380 cm-nél hosszabb) nehezebb megmozgatni, de nagy sebességet képesek elérni – versenyekre és hosszabb távok gyors leküzdésére vannak tervezve.
 • A közepes hosszúságú deszkák (270 cm-től 370 cm-ig) a legnépszerűbb típusok közé tartoznak. Nagyszerűen tud rajtuk pihenni, könnyen irányíthatók és tisztességes sebességgel tud rajtuk evezni.
 • A rövid deszkák (legfeljebb 270 cm) a méreteivel leginkább közelítenek a szörfdeszkákhoz. A kezdők és a gyermekek is képesek irányítani őket.

A paddleboard szélessége határozza meg a vízfelszínen mért sebességét és stabilitását. Érvényes, hogy minél keskenyebb a paddleboard (kevesebb, mint 76 cm), annál gyorsabban halad, de tapasztalatot és jó kondícióval rendelkező paddleboardert igényel. A 76 cm-nél szélesebb deszkákon a kisebb fizikai képességekkel rendelkező személyek is képesek megtartani az egyensúlyt. Lassúbbak, de biztonságosak és alkalmasak a kényelmes szabadidős használatra.

paddleboardok

Szilárd vagy felfújható paddleboard?

3 fő feltételezésből induljunk ki:

 1. Hazánk nem rendelkezik tengerrel és olyan éghajlattal, amely lehetővé tenné számunkra, hogy az év legnagyobb részét víz mellett töltsük.
 2. A személygépkocsival szállítani több mint három méteres szilárd deszkát nem praktikus.
 3. A repülőgépen magával vinni egy szilárd paddleboardot, szinte lehetetlen.

Az eredmény világos – a mi körülményeink között a tökéletes választás egy minőségi felfújható paddleboard, nagyon jó összecsukhatósággal, amelynek a szállítása semmilyen módon nem korlátozza Önt. A csomagolásban található pumpa segítségével egyszerűen felfújja és leereszti, és összecsukás után egy kompakt hordozó táskában tárolhatja.

A felfújható deszkák különböző formájúak és méretűek, megfizethetőek és minőségi anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak az ütődéseknek és az egész napos napsugárzásnak. Ezek vagy egy réteg PVC-ből (single layer, árkategória körülbelül 11000 Ft-ig) vagy két réteg PVC-ből készülnek – nagy tartóssággal, teherbírással és jobb csúszással (double layer – ára 11000 Ft vagy több).

A szilárd paddleboard leggyakrabban EPS habmagból készül, amely üveglaminálttal és epoxi réteggel van bevonva. Szerkezete erős, stabil és mégis viszonylag könnyű. A legmagasabb minőségű szilárd paddleboardok (igényes felhasználók vagy profik számára) magukban rejtik a szénszálakat, és kiváló teljesítményt nyújtanak a vízen – különösen a tengeren. Az áruk azonban messze meghaladja a hobbi felszerelésbe történő befektetést.

Paddleboardok felosztása alakjuk szerint

A paddleboard kiválasztása a paraméterek szerint gyerekjáték, de amikor a deszka alakja következik, az már több gondolkodást igényel.

paddleboardok 2 Allaround SUP – a legnépszerűbb típus sokoldalú felhasználáshoz. Ideális nyaraláshoz, úszáshoz a nyugodt tavak és a folyók felszínén. A szélessége és hossza közepes méretű kategóriába sorolható, családi használatra lett létrehozva.

Race SUP – egy versenyző „cápa“ a paddleboardok között, elsősorban a sportolók vásárolják. Hosszú és keskeny kialakításával, hegyes elülső profiljával, a karbon konstrukciókkal konkurál. Nagy sebességgel halad, de a manőverezés és a vezérlés tapasztalatot és jó fizikai kondíciót igényel.

Touring SUP – kompromisszum az első két típus között. Ezek a deszkák hosszabbak, és keskenyebb orruk van, mint az allaroundoknak, de nem olyan profi kialakításúak, mint a race boardok. Könnyen vezérelhetők, így elindulhat velük akár hosszú „túrákra” is a víz felszínén.

Wave SUP – vagy akár a Surf SUP – rövidebb és szélesebb paddleboardok, amelyek hajlított banán alakúak, és a haladás során leginkább kopírozzák a szörfözés technikáját. A technika elsajátítása után a kisebb tengeri hullámokkal is megbirkózik.

Yoga SUP – a legszélesebb típusú deszka, amely biztosítja a jó stabilitást a jógagyakorlás közben. Lágy és extra csúszásmentes bevonattal van ellátva. Első pillantásra felismerheti a többi board közül – hogy az edzőterület felszerelésmentes legyen, nincs középső fogantyúja, és a lapát a deszka kerületére van felszerelve.

Fishing SUP – Szereti a horgászatot, de a parton ülve néha unalmas? Akkor éppen Önnek találták ki ezt a paddleboardot, amely üléssel és horgászbot tartókkal van felszerelve.

Wind SUP – ez egy 2-in-1 deszka, amelyet klasszikus paddleboardként használhat, amikor szélcsend van, vagy egyszerűen csatlakoztat egy árbocot, kihúzza a vitorlát és átváltoztatja a boardot windsurfre. Ez a típus fel van szerelve praktikus tartókkal és fogantyúkkal, hogy mind a lapátot, mind az összehajtogatott vásznat a szorítószerkezettel együtt szállíthassa, és szükség szerint használhassa.

Kiváló minőségű paddleboard felszereltsége

Szórakozás az egész család számára

Lapát

Jó lapát nélkül nem fog haladni a paddleboardon (napozhat rajta, de az, hogy a deszkával hova jut, azon lehet, hogy meglepődik). A lapát vásárlása előtt fontos tudni az anyag tulajdonságait:

Az alumínium és a műanyag a legolcsóbb, egy kicsit nehezebb, de jól összecsukható.

Az üveglaminált lapátok közepes minőségűek – bár tartósabbak, de a súly még csökkenthető.

A karbon a legmagasabb minőségű, rendkívül kis súlyú és kiváló tartóssággal rendelkezik.

A lapátok lehetnek szilárdak vagy állítható magasságúak. Nyilvánvaló, hogy a szilárdak stabilabbak és rájuk támaszkodhat. A beállítható magasságúak nagyon jól tárolhatók.

Leash

A biztonsági szíj vagy a biztosító kötél egyik vége a deszkához van rögzítve a másik az ön bokájához. Ha leesik a deszkáról, a paddleboard nem úszik el. Egészségügyi problémák, gyengeség vagy rosszabb időjárási viszonyok esetén a paddleboard megmentheti az életét.

Úszók

Lehetnek oldalirányúak és középen, csökkenthetik a vízszintet, lehetővé teszik a nagyobb sebességet, fenntartják a deszka irányát és elősegítik a stabilitását. Ha sekély vizű tavakhoz és folyókhoz megy, győződjön meg róla, hogy az úszók eltávolíthatók. Ellenkező esetben a paddleboard elakadhat az alján lévő szilárd akadályokban.

Pumpa a felfújáshoz (leeresztéshez is)

Általában a felfújható paddleboardok tartozéka. Rövid idő alatt eléri a segítségével a deszkában a megfelelő nyomást.

Vízhatlan hátizsák / táska

A leeresztett paddleboardot elég kompakt méretűre összetekerni, egy hordozó táskába tenni és vállára vagy az autó csomagtartójába dobni, így nincs gondja a tárolással és a szállítással kapcsolatban.

Vízhatlan zsebek

A paddleboardokon fogantyúk találhatók, amelyek a rugalmas kötelet vezetik. Ez arra szolgál, hogy rögzítse a személyes tárgyait. Éppen ezért jó szolgálatot tesznek a vízhatlan tokok vagy zsebek, ahova egyszerűen bezárja a telefonját, a pénztárcáját és a dokumentumait.

A jó minőségű paddleboard segítségével a vízfelszínen a szórakozást nem könnyű abbahagyni. Az ilyen aktív kikapcsolódás sokkal jobb, mint egész nap a parton feküdni. A gyönyörű természeti környezet és a tavaink körülményei egyenesen vonzzák Önt, hogy ugorjon a deszkára. Szóval, bátorkodik? Megtalálta kedvencét?

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalább inspiráltuk az új paddleboard kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek. Ezt megteheti alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon egy minőségi paddleboardot.

1 Comment

Click here to post a comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

 • Kizárólag az alábbi SUP deszka érdekelne, de látom, hogy elfogyott. Lesz még ebből?
  Hydro-force KAHAWAI 10’2 x 34 x 6