Sport és outdoor

A legjobb pingpongasztalok (teszt 2024)

legjobb pingpongasztalok Szeretné a nyári napokat sportolással kellemesebbé tenni, és keresi a legjobb pingpongasztalt? Fordítson figyelmet azonban a megfelelő típus és a konkrét modell kiválasztására. Annál inkább, mivel ez az eszköz nem pár ezer forint. Számoljon több tízezres befektetéssel. Másrészről, egy minőségi pingpongasztal számtalan órányi szórakozást és aktivitást biztosít, amely javítja a fizikai és mentális egészségét. Ezen kívül az asztalitenisz asztal hosszú éveken keresztül szolgálja Önt.

Az asztalitenisz vagy a pingpong nemcsak hazánkban, hanem a világ számos országában népszerű időtöltés. Ennek a sportnak az előnye az, hogy gyakorlatilag bárki űzheti. Nagyon vonzó a gyermekek, felnőttek, de az aktív idősek számára is. A játék könnyen alkalmazható a játékosok képességeihez és kondíciójához – így mindenki megtalálja a sajátját. A pingpongasztalok különböző külalakkal rendelkezhetnek, és cikkünkben megpróbáljuk összefoglalni a legfontosabb választási lehetőségeket, hogy saját elképzelései, igényei és pénzügyi lehetőségei alapján tudjon választani.

Professzionális színvonalú asztalok kerülnek értékesítésre, de természetesen hobbi asztalok is, amelyeket például egy nyaralóban vagy víkendházban lehet használni; vagy akár egy nagyobb garázsban vagy más alkalmas helyiségben. Elsősorban a második csoportra összpontosítunk – azaz otthoni és szabadidős asztalokra. Tanácsot adunk a helyes kiválasztáshoz, de ne hagyja figyelmen kívül a felhasználói véleményeket sem az asztalitenisz asztalokról. Gyakran nagyon érdekes ismereteket talál köztük, amelyek egy adott modellre vonatkozóan vagy megerősítik, vagy pedig eltántorítják Önt a vásárlástól.

A legjobb pingpongasztalok (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
#1SPONETA S1-13e
Fa anyaga: -
Deszka vastagság: 4 mm
Konstrukció vastagsága: 36 mm
Súly: 49 kg
Transzport kerekek: IGEN
Összecsukhatóság: IGEN
5 out of 5 stars (5 / 5)119000 Ft Alacsony ár
#2inSPORTline Deliro Deluxe
Fa anyaga: MDF
Deszka vastagság: 18 mm
Konstrukció vastagsága: 20 mm
Súly: 90 kg
Transzport kerekek: IGEN
Összecsukhatóság: IGEN
5 out of 5 stars (5 / 5)131000 Ft Alacsony ár
#3SPONETA S3-46i
Fa anyaga: -
Deszka vastagság: 19 mm
Konstrukció vastagsága: -
Súly: 79 kg
Transzport kerekek: IGEN
Összecsukhatóság: IGEN
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)87500 Ft Alacsony ár
#4InSPORTline Power 700
Fa anyaga: MDF
Deszka vastagság: 15 mm
Konstrukció vastagsága: 30 mm
Súly: 70 kg
Transzport kerekek: IGEN
Összecsukhatóság: IGEN
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)117000 Ft Alacsony ár
#5inSPORTline Balis
Fa anyaga: MDF
Deszka vastagság: 15 mm
Konstrukció vastagsága: 20 mm
Súly: 65 kg
Transzport kerekek: NEM
Összecsukhatóság: IGEN
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)86500 Ft Alacsony ár
#6Giant Dragon, Mini 903B
Deszka vastagság: 12 mm
Konstrukció vastagsága: 25 mm
Súly: 13 kg
Transzport kerekek: NEM
Table dimension: 135x75x65cm
4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)44000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a pingpongasztalt

Ebben az útmutatóban megpróbáljuk összefoglalni a pingpongasztalok típusaira, felszereltségére és paramétereire vonatkozó fontos ismereteket. A konstrukció kidolgozására, a felhasznált anyagokra, a méretekre és hasonló dolgokra összpontosítunk. Az asztalokat a felhasználás szempontjából is felosztjuk. Nem utolsósorban, bemutatjuk Önöknek az asztalok árkategóriáit és a minőségi darabokat kínáló legfőbb gyártókat is.

Pingpongasztal szabadtéri vs. beltéri használatra

Nyilvánvalóan az első és nagyon fontos dilemma, amely a pingpongasztal kiválasztásában várja Önt. Két alaptípus van: asztalok beltéri használatra és kültéri használatra. A helyes választás nagyon fontos. A beltéri asztalok megfizethetőbbek, de nem rendelkeznek a külső használathoz szükséges tulajdonságokkal.

Asztalok beltéri használatra (indoor)

Ezek a pingpongasztalok a sportcsarnokokba, klubokba és hasonlók belső terekbe ajánlottak. Természetesen vannak olyan hobbi változatok is, amelyek megtalálják a helyüket az otthoni körülmények között is. Általában azonban olyan helyekre ajánlottak, amelyek fűtöttek – ill. ahol a hőmérséklet nem csökken le extrémen, és nem ingadozik hirtelen. Természetesen ezek az asztalok nem állnak ellen a páratartalomnak, az UV sugárzásnak és az időjárásnak.

Ezeknek az asztaloknak az ára gyakran előnyösebb, másrészt viszont elegendő hellyel kell rendelkeznie a beltérben a kényelmes játékhoz. És egyértelműen ez nem mindenkinek van. Így a kültéri használatra szánt asztalok általában praktikusabbak családi ház, víkendház stb. esetében.

Asztalok kültéri használatra (outdoor)

A kültéri asztalok gyakorlatilag egész évben használhatók. A minőségi modellek ellenállnak a nedvességnek és az esőnek, valamint a közvetlen napsugárzásnak (UV védelem). Fontos része a tükröződésgátló szűrő. Általánosságban elmondható, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnek a kidolgozás minőségére és a felhasznált anyagokra, de általában az asztal mobilitására is.

ping-pong

Összecsukható vs. szilárd asztalitenisz asztal

További döntés. Bár a hobbi használat esetén a választás általában világos és az összecsukható asztalra esik. A robusztusabb és szilárd asztalokat inkább sportklubokba, stb. helyezhetők, ahol ezek alapvető felszerelések, és nem kell velük gyakran manipulálni.

Ezzel ellentétben az otthoni és szabadidős célokra nem feltétlenül szeretné, hogy az asztal állandóan a garázsban vagy a kertben legyen. Ebben az esetben az összecsukható variáns az egyértelmű választás. Az összecsukható asztal lehetővé teszi, hogy a játéklap mindkét oldalát össze lehessen hajtani, és mérete csökkenjen, hogy a szezonon kívül raktározható legyen, anélkül, hogy túl sok helyet foglalna.

Néhány asztal csak olyan lehetőséget kínál, hogy egyik fele a másikra merőlegesen hajtható, tehát félig összecsukható. Ennek eredményeképpen egyetlen játékos játszhat vele, amely az ellenfelet helyettesíti.

Összecsukható mechanizmus

Egy külön fejezet az összecsukható mechanizmus és az összecsukás igényessége. Különösen az öregebb és olcsóbb modelleknél az összecsukás meglehetősen nehéz, szükség lehet a háló, esetleg a rögzítő mechanizmus leszerelésére, majd két emberre van szükség az asztal összecsukásához. A minőségi pingpongasztalok már egyszerűbb mechanizmusokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy egy személy kényelmesen összecsukja – még a háló leszerelése nélkül is.

Játéklap

A játéklap minősége a választásnál az egyik legfontosabb tényező. Ezt befolyásolja a felhasznált anyag, de a vastagság is. A kidolgozásban nagy különbségek vannak a kültéri és beltéri asztalok között. Az előbbiek gyakran forgácslapból készülnek.

Szabadidős használatra az ilyen asztalok megfelelnek, és a szükséges ellenállás biztosított. A drágább modellek különböző technológiákat használhatnak edzett fát használva, ami jelentősen tartósabb és ellenáll a nagyobb igénybevételnek.

A szabadtéri asztaloknál a hangsúly a nedvesség és az UV védelmen van. Asztallapok többnyire lamináltak. Egy másik lehetőség a laminált alumíniumlemezek. Hasonlóképpen, a műanyag lapok is megtalálhatók, amelyek megtartják a fa jellemzőit.

Lap szilárdsága

A lap vastagsága befolyásolja annak minőségét, ellenállóságát és élettartamát, de az alkalmazott anyagtól is függ. Például a modern műanyag lapok vastagsága csak néhány milliméter (kb. 4-5 mm) lehet. A falapok általában 19-22 mm vastagok. Vannak azonban vékonyabb variánsok is és természetesen még vastagabb változatok is, amelyek vastagsága legalább 25 mm. Az ilyen asztalok már igényes (klub) használatra készültek, és meglehetősen drágák.

Keretszerkezet

A pingpongasztal keretszerkezete egy másik fontos tényező, amely jelentősen befolyásolja az asztal minőségét és tartósságát, de természetesen a stabilitását is. Az olcsóbb modellek csak könnyűszerkezettel rendelkeznek, vízszintes erősítés nélkül. Az ilyen modellek megfelelnek a szezonális vagy nem igényes otthoni használatra.

A vízszintes erősítés a robusztusabb modelleknél megtalálható, amelyek kültéri és gyakori vagy intenzív használathoz is alkalmasak. A szilárd, hegesztett profilokból készült asztalok a keretszerkezet ellenálló képességének legfelső osztályát képviselik. Ezeket továbbá védőbevonattal (cink bevonattal) látják el. Ezek az asztalok nem összecsukhatók és különböző szabadidős központokban, klubokban stb. használják őket.

Áthelyezés

Pingpongasztal kerekekkel vagy azok nélkül? A legtöbb modell rendelkezik kerekkel. Az asztalitenisz asztal néhány tíz kilogramm, és egyedül történő áthelyezése kihívást jelenthet még egy izmos személy számára is.

A kerekek lehetővé teszik az asztal könnyebb mozgatását, és főként szabadtéri asztalokon vagy jobb beltéri modelleken állnak rendelkezésre. Hiányoznak a szilárd (nem összecsukható) asztalok és néhány beltéri használatra szánt alapmodellek esetében.

A kerekek készülhetnek műanyagból. Ez az olcsóbb modellekre vonatkozik. A gumikerekek kényelmesebb mozgatást tesznek lehetővé. A kerekek mérete is fontos. Továbbá, a kerekek lehetnek egyrészes vagy dupla kerekek – a legjobb manipulációt a forgó kerekek biztosítják. A jobb stabilitás érdekében fontos, hogy a kerekek fékekkel legyenek ellátva.

Egyéb felszereltség

Ami a többi felszereltséget illeti, a fő dolog természetesen a háló. Néhány modellnél a hálótartó merev, és nem kell eltávolítani, amikor összecsukja az asztalt, ami praktikus és kényelmes. A hálót is tartalmazhatja a csomag (asztal), néha külön kell megvásárolni.

Fontos tartozék, különösen a szabadtéri asztaloknál a csavaros adapterek minden asztallábnál. Ezek lehetővé teszik, hogy szabályozza a lábak hosszát, hogy kiegyenlítse a terep egyenlőtlenségeit. A felszereltség része lehet a labda- és ütőtartó vagy hasonlók, esetleg egyéb tartozékok.

legjobb pingpongasztalok

Asztal méretei

A professzionális asztal méretei természetesen szigorúan adott és meghatározott, és az ITTF szervezet szabályai határozzák meg.

 • A játéklapnak 274 cm hosszúnak és 152,5 cm szélesnek kell lennie
 • A játéklap magassága a talajtól mérve 76 cm
 • A játékterületen lévő fehér vonalak 2 cm vastagok, a 3 mm-es vonal pedig az asztal mindegyik felét két másik félre osztja páros játék céljából
 • Az asztal felülete matt, nem lehet fényes
 • A háló magassága 15,25 cm a teljes hosszában
 • Természetesen a felületnek teljesen simának és hibátlannak kell lennie

Fontos szerepet játszik még a labda visszapattanása. A megfelelő lapon a labda kb. 23 cm magasra pattan, ha a labdát 30 cm magasságból engedi leesni szabadeséssel.

Asztal elhelyezése

Az asztalitenisz asztalt sima felületre kell helyezni úgy, hogy az asztal minden része azonos magasságú legyen. A padló nem lehet csúszós vagy fényes. A nem megfelelő a betonfelület sem. Az asztal körül elegendő szabad helynek kell lenni, bármilyen tárgy vagy akadály nélkül (kb. 3 m körön belül).

Ezért optimális választás egy 10 x 5 m nagyságú és legalább 3,5 m magasságú „játékszoba”, azonban nyilvánvaló, hogy otthon nem mindenkinek van ilyen lehetősége. Mindazonáltal szükséges játékteret biztosítani, hogy megakadályozza a játékos megbotlását, sérülését, stb.

Pingpongasztalok ára

A pingpongasztal nagyobb befektetés. Mégsem egy megfizethetetlen összeg, amiért vásárolhat egy asztalt, amely hosszú élettartamú, és élvezni fogja vele a rengeteg kellemes sportolást. Itt három alapvető árkategória található, ezekben kereshet.

Pingpongasztalok 60 000 Ft-ig

A legolcsóbb asztalok viszonylag kedvező áron kaphatók, mintegy 50 000 forintért, néha még ennél is olcsóbban (különösen az asztalok mini variációi jelentősen olcsóbbak lehetnek). A 60 000 Ft-ig terjedő áron számos nagyon népszerű modell található.

Néhány termék jó eredményeknek is örvend a pingpongasztal tesztben. Tehát ezt a kategóriát nem kell határozottan elutasítani. De vegye figyelembe, hogy az asztal felhasználhatósága összhangban lesz az árral. Ezek a modellek kevésbé intenzív hobbi használatra alkalmasak. Az esetek többségében ezek beltéri használatra szolgáló asztalok.

Pingpongasztalok 120 000 Ft-ig

Valószínűleg a legnépszerűbb kategória. Nagyszerű választékot és valóban sok jól sikerült, kiváló minőségű, beltéri és kültéri használatra alkalmas modellt talál ebben a kategóriában. Ezek gyakran robusztus, tartós darabok, jó felszereltséggel. Ebben a kategóriában megtalálható az optimális ár / minőség arány.

Pingpongasztalok 120 000 Ft felett

Ebben a kategóriában csúcsminőségű, márkás modelleket kaphat – gyakran klubokba vagy nagyon igényes és intenzív használatra alkalmas asztalok ezek.

A legjobb pingpongasztal márkák

pingpongasztalok Cornilleau
Pingpongasztalok Cornilleau

Az asztali tenisz területén – beleértve az asztalokat is – számos elismert, bevált márka garantálja a minőséget és a megbízhatóságot. Melyek ezek?

 • Butterfly – Ez egy jól ismert és népszerű asztali tenisz felszerelés márka. Van a kínálatában sok asztal is. Az ajánlat széles különféle árban és típusban is. Az asztalok minősége általában nagyon jó.
 • Stiga – Egy másik márka, amelyet minden asztalitenisz játékosnak ismernie kell. Az ajánlat főként drágább, robusztusabb és nagyon specifikus asztalokat tartalmaz 120 000 Ft felett. Található azonban a kínálatában még néhány egyszerűbb, elérhető modell is.
 • Cornilleau – Csúcsminőségű asztalok és kiváló választás. A Cornilleau modellek a legeladottabb asztalitenisz asztalok közé tartoznak – bár a legtöbb modell a magasabb árkategóriában van, több mint 120 000 forint.
 • Kettler – Nagyon jó választási lehetőséget nyújt a beltéri és kültéri asztalokból is. Minőségi kivitelezés és nagyon jó értékelés. Jó választás, bár a legtöbb ismét drágább.
 • Sponeta – A Sponeta asztalok hazánk egyik legnépszerűbb és legeladottabb terméke. Ennek oka nem csak jó minőség, hanem nagyon kedvező ár is. A 120 000 Ft-ig terjedő kategóriában a Sponeta az egyik legjobb játékos.

Vásárlók által leggyakrabban feltett kérdések

 • Milyen súlyúak az asztalitenisz asztalok?

Az asztalok súlya általában néhány tíz kilogramm. Leggyakrabban 60-95 kg. Bár vannak nehezebb modellek is.

 • Milyen színekben vannak a pingpongasztalok?

A játékterület zöld vagy kék. Másfajta dizájnnal szinte soha nem találkozhat.

 • A pingpongasztalokat már összeszerelve árusítják?

Különösen a drágább modellek már össze vannak szerelve. Néhány egyszerűbb modellt saját magának kell összeállítani az utasítások szerint. De ez általában nem nehéz feladat.