Sport és outdoor

A legjobb sportmelltartók (recenziók és teszt) 2024

legjobb sportmelltartók
Hányszor fordult már elő, hogy a melltartója nem illeszkedett, szorított és bevágott? Most pedig képzelje el, hogy úgy dönt, hogy egy ilyen „hétköznapi“ melltartóban tornázik. Néhány óra alatt jelentős károkat okozhat. De van megoldás, hogy a mozgás és a tornázás öröm legyen! A teljesen funkcionális és tökéletesen kényelmes sportmelltartó bármilyen aktivitás során támaszt és védelmet nyújt a mellnek. Mivel ez széles szortiment, minden nő igényeit figyelembe véve, tippeket adunk a legjobb sportmelltartókra, amelyekben a nők bíznak, és amelyekre mindig támaszkodhatnak sporttevékenységük során.

A sportfelszerelés kiválasztásakor sok nő elsősorban a minőségi cipőkre és a tökéletesen illeszkedő leggingsekre koncentrál. Tegye a kezét a szívére – valaha választott csak a kinézetük alapján? Igen, a sportruházat jól nézhet ki, de ami még ennél is fontosabb, hogy képes legyen ellátni funkcióját. A sportmelltartóknak nagyon fontos szerepük van – védelmet nyújtani az emlőszövet számára, amelyet mozgás közben rázkódások fenyegetnek. A jól illeszkedő sportmelltartó a hát és a nyaki gerinc fájdalmaitól is véd. Nem hiszi? Akkor itt az ideje, hogy kipróbálja a különbséget, és élvezze a mozgást azzal a bizonyossággal, hogy minden a helyén marad.

A következő választási útmutatóban közelebbről megvizsgáljuk a sportmelltartók kialakítását, a megerősítés módszereit, vagy a sportmelltartó kiválasztását a sporttevékenység igényessége szerint. Az online vásárlás során nem talál sok információt a termékleírásokban. Ezért összpontosítson a sportmelltartók tesztjeire és recenzióira, ahol megtalálja az igazi nők értékeléseit és elégedettségüket, valamint fenntartásaikat a modellel kapcsolatban. Nincs egyetlen univerzális sportmelltartó, amely minden nőnek megfelelne. Azonban mindenképpen talál olyat, amely megfelel az Ön igényeinek (és arányainak).

A legjobb sportmelltartók (teszt 2024)

Hogyan válasszon sportmelltartót

Milyen kritériumok szerint válasszon sportmelltartót? Az egyik legfontosabb lépés a megfelelő méret kiválasztása. Ettől függ a mellfeszesség mértéke. A második annak eldöntése, hogy a kompressziós vagy a nem kompressziós melltartó jobb-e az Ön számára. A sport típusától függően ezután enyhe, közepes vagy maximális tartást adó melltartót választhat. Hogyan lehet felismerni, hogy a sportmelltartó úgy illeszkedik-e, mintha viselőjére lenne öntve? Mennyit fizet érte és milyen gyakran vásárol újat? Tanácsot adunk a gyors eligazodáshoz. Ön is találhat magának egy minőségi sportmelltartót, amely nem korlátozza, játszva támogatja teljesítményét és a testmozgás örömét!

 

Miért nem elég egy normál melltartó a sportoláshoz?

Az igazság bosszantó – a nők több mint kétharmada nem megfelelő méretű melltartót visel, akár minden nap! A melltartó ekkor negatívan hat a mellszövetre, deformálja a melleket, nem nyújt elegendő támaszt, megnyomja a vállakat, a mellkas körül és a gerincnek sem okoz megkönnyebbülést. Ha rosszul illeszkedő melltartóval kezd el edzeni, akkor hamarosan egészségügyi problémáktól szenved, vagy a kényelmetlenség elriasztja a további edzéstől.

Szinte azonnal megérzik ezt a buja mellű nők. Csak néhány ugrás, és a melltartó nem tölti be szerepét. Még a kisebb mellű nőknek sem szabad alábecsülniük a melltartó kiválasztását. A sportolás során számos rázkódás keletkezik, amelyek átterjednek a mellszövetre. Még ha a változások nem egy edzés után következnek be, előbb vagy utóbb még az eddig feszes mellek gyorsabb gyengülését is megkockáztatja. A hát, a nyak vagy még a gyakoribb fejfájás is hozzájöhet.

Miért viseljen sportmelltartót?

A sportmelltartónak alapfelszereltségnek kell lennie minden nő számára, aki akár csak hetente kétszer az online videó szerint rövid fitneszgyakorlatokat végez.

A sportmelltartókat azért hozták létre, hogy gyönyörűen kiküszöböljék a hagyományos melltartók hiányosságait. Úgy vannak kialakítva, hogy a melleket egy rugalmas, ugyanakkor szilárd anyaggal rögzítsék a testhez, amely a helyükön tartja őket. Mozgásuk edzés közben ilyenkor minimális. A melltartó nem nyomja a vállakat, a mellkas körüli szegély nem gyűrődik fel és nem hagyja Önt cserben még extrém mozgástartomány mellett sem. Egy jól megválasztott sportmelltartóval nem kell aggódnia semmilyen faux pas miatt. A mellek a helyükön maradnak, kényelmesen és határozottan magabiztosabban érzi magát.

Több száz különféle sportmelltartó modell létezik. Az egyszerűség és a lezserség hívei találnak majd kedvükre valót, de találhatók itt gyönyörűen megtervezett darabok is, amelyeket a következő futás során szégyenkezés nélkül megmutatnak a környezetüknek. A sportmelltartókon nem feltétlenül kell további rétegeket viselni. A sportruházat teljes értékű részeként vannak elismerve. Természetesen – ez függ a környezeti hőmérséklettől vagy a sporttevékenység jellegétől.

Hogyan válassza ki a sportmelltartó méretét?

A válasz meglehetősen egyszerű lehet – ugyanúgy, ahogy a szokásos melltartó méretét választja ki a napi viselethez!

Érdekes azonban az, hogy a nők többsége nem ismeri a melltartó megfelelő méretét, így először nem találja meg a sportmelltartó méretét sem. Ha nincs lehetősége a melltartó megpróbálására és online vásárol, mindig keressen olyan mérettáblázatokat, amelyek két alapadattal dolgoznak: a mell alatti körméret és a mellbőség (az úgynevezett kosárméret).

 • Kilégzéskor mérje meg a mellkas kerületét a mell alatt – centiméterben kapja meg az adatot, például 75 cm.
 • Mérje meg a mellbőséget ott, ahol a legnagyobb a terjedelem (nem kell szorosan meghúzni a métert). Ismét centiméterben kapja meg az adatot, majd az adott gyártó táblázatai szerint megtudja a kosarak méretét (A, B, C, D, E, F).

A kosár mérete szerinti számozás jellemző a megerősített sportmelltartókra (nagyobb mellű nők számára alkalmas). A mellet szorosan tartja, és egy kényelmes „pólya“ érzetét kelti.

Ugyanakkor előfordulhat, hogy a sportmelltartók esetében több gyártónál egyáltalán nem találkozik a szokásos „melltartó“ számozással. Ehelyett megtudhatja, hogy a kiszemelt modell XS, S, M, L méretben kapható, amelynek összhangban kellene lennie a konfekció ruhaméretekkel.

Tehát, ha egy adott markából M méretű pólót vásárol, akkor a melltartójának azonos méretűnek kell lennie. Logikusan felmerül a kérdés – vajon az összes M konfekció mérettel rendelkező nőnek egyforma méretű melle van? A sportmelltartók esetében az anyag rugalmassági foka lényegesen magasabb, és kifejezetten a női vonalak igényeihez lett tervezve. Ugyanakkor a kompressziójuk szintje (azaz a mell testhez közeli és helyén tartásának képességét) részletesen ki van dolgozva. Azonban itt is érvényes, hogy követni kell a konkrét mérettáblázatokat, amelyeket minden neves online kereskedő közzétesz a webáruházában.

📌 Tippünk: Megállapította, hogy az Ön méretei két méret között vannak? Akkor válasszon kisebb méretet, a rugalmas anyag képes alkalmazkodni. Ha a nagyobbhoz nyúl, a melltartó kezdettől fogva lazább lesz, és nem nyújt elegendő támaszt.

 

A sportmelltartók alaptípusai

Ha megveszi az első sportmelltartót, már első pillantásra láthat néhány különbséget – például a vállpántok vastagságában és keresztezésében, a mellkas alatti szegély szélességében, a rögzítésben. A sportmelltartó kiválasztása a sporttevékenység típusától is függ.

A melleknek természetesen nagyfokú támaszra van szükségük a dinamikus mozgás során, és valamivel alacsonyabb szint elegendő lesz például a jóga gyakorlásakor. Ezért a melltartó méretén és a felhasznált anyagokon kívül megismerheti az általuk nyújtott támasz szintjét is. Általánosságban az enyhe, közepes vagy erős tartást adó címkével vannak ellátva. A kisebb mellű nők enyhe tartást adó, míg a buja mellű nőknek erős tartást adó melltartóra van szükségük.

Ha még a sport típusa szerint is szeretne dönteni, a választ a következő felosztásban találja meg…

Light support – enyhe támasz

Alkalmas kisebb mellű nőknek és mérsékelt fizikai aktivitáshoz, például jógához, pilateshez, gyalogláshoz, túrázáshoz, de akár golfozáshoz is. Ezeket a sportmelltartókat a varrat nélküli kivitelezés és a vékonyabb vállpántok alapján ismeri fel, amelyek hátul X vagy Y alakban kereszteződnek (racer back – a lapockák között csatlakoznak). Ideális otthoni lezser viselethez.

Mid support – közepes támasz

Ha kerékpározáshoz, erősítéshez, inline korcsolyázáshoz vagy bokszoláshoz keres melltartót, közepes támaszt nyújtót keressen. Ez a típusú melltartó az egyik legkeresettebb – sokoldalúsága és kényelme miatt, az optimális funkcionalitása mellett. A vállpántok kissé szélesebbek, hátul egyenesek, X vagy Y alakúak (a lapockák között csatlakoznak). Talán annyira megszereti ezt a melltartót, hogy még napközben sem veti le.

Maximim support – erős támasz

A dinamikus sportokhoz (atlétika, röplabda, tenisz, aerobik, tánc) való melltartó erős támaszt nyújt, függetlenül a mell méretétől. Feladata a mellek mozgásának akár 75%-nál nagyobb mértékű kiküszöbölése és ezáltal a mellszövet károsodás kockázatának csökkentése. Az ilyen sportmelltartók a legkülönfélébbek. Kisebb és közepes mellméretű nők számára megfelelőek a kompressziós melltartók, amelyeknek a mellkas alatti szegélye szélesebb és a válluk szélesebb, hátul keresztezett pántokkal (nincs rögzítésük). Nagyobb mellméretű nők számára megerősített sportmelltartó alkalmas, amely nem nyomja a mellet a testhez, hanem elválasztja egymástól, és fixálja a helyén, még fokozottabb mozgástartomány mellett is. Leggyakrabban elöl vannak rögzítve horgokkal, cipzárral.

Funkcionalitás az első helyen

A minőségi sportmelltartó a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Kiváló támaszt nyújt a mell számára.
 • Nem nyom, nem vág be és mozgás közben sem gyűrődik fel.
 • Hatékonyan vezeti el az izzadságot a testtől (lélegző betétekkel is felszerelhető).
 • Gyorsan száradó anyagból készül.
 • A vállpántokat úgy tervezték, hogy egyenletesen osszák el a súlyt, és ne terheljék meg a nyakat vagy a vállakat.
 • Feszes, testhez álló, de elég rugalmas.
 • A leggingshez és más sportruhákhoz igazíthatja.
 • Nem úgy néz ki, mint a fehérnemű (sportolás közben nem kell letakarni pólóval vagy trikóval, és senkit sem sért meg).

 

Sportmelltartók ára

Ha rendszeresen sportol, fontos befektetnie egy sportmelltartóba. Jobb, ha néhány minőségi, tökéletesen illeszkedő darab van a felszerelésben, mint több olcsó, de kevésbé funkcionális melltartó.

✅ Sportmelltartók 7000 forintig

Több száz népszerű alap sportmelltartót találhat, akár 7000 forintig is. Általában enyhe és közepes tartást nyújtanak, rögzítés és megerősítés nélküliek. Elsősorban fiatal nők, de a tizenéves lányok is vásárolják ezeket.

✅ Sportmelltartók 14000 forintig

Még gazdagabb választékot kínál a7000 és 14000 forint közötti kategória. Itt találja a legeladottabb sportmelltartókat neves ruházati és sportmárkáktól. Az ár / minőség arány nagyon jó. Különböző szabások, különböző szintű támasz, érdekes kivitelezés, valamint a funkcionalitás és a hosszabb élettartam hangsúlyozása. Az aktív és gyakori testmozgás során lépést tartanak a tempójával.

✅ Sportmelltartók 14000 forinttól

Prémium kivitelezés, nagy rugalmasság, tartás és támasz, az anyagok fokozott ellenállása. Ha kivételes minőségű sportmelltartót keres, akkor 14000 forinttól kezdődő márkás sportmelltartók széles választékát ajánljuk. Úgy lettek kifejlesztve, hogy tökéletes támaszt nyújtsanak még intenzív testmozgás közben is vagy nagyobb mellű hölgyek számára is. Gyönyörűen kidolgozottak, hangsúlyt fektetve a részletekre és a stílusra.

 

A legjobb sportmelltartó márkák

Számos márka közül választjuk ki azokat, amelyek kínálatában bevált sportmelltartók találhatók. Közülük sok az elismert sportmárkákhoz tartoznak, ami jó előfeltétele a magasabb funkcionalitásnak, az anyagok minőségének és a sportemberek követelményeinek ismeretének.

 • Nike – A Nike amerikai márkát nem kell különösen bemutatni. Ha intenzíven sportol, akkor jól minősített univerzális sportmelltartókat talál itt, amelyek dinamikus sportolásra is alkalmasak. Kiváló minőségű kivitelezés.
 • Adidas – Egy másik jól ismert sportmárka, amely különféle típusú és szabású sportmelltartókat kínál, melyek támogatják az Ön energiáját és teljesítményét. Leggingsekkel és az Adidas sportcipőkkel együtt tökéletes sportruházatot állíthat össze az edzéshez.
 • Under Armour – Az amerikai sportruházat márka kiváló sportolókkal és híres emberekkel működik együtt. A sportmelltartók fejlesztésébe számos újítást építettek be, amelyek növelik kényelmüket és funkcionalitásukat. Az egyik például a melltartók rugalmassága 4 irányba.
 • Puma – Az aktív sportolók értékelni fogják a Puma sportmelltartók kialakítását. Kombinálják a kiváló minőségű anyagokat a pontos kidolgozással.
 • Reebok – A sportmelltartók széles választéka, különféle szabásokkal és árakon. Gyorsan száradó anyagokból készül és rendkívül rugalmas varratokkal, amelyek még a gyakori használat mellett sem okoznak csalódást.
 • Panache – Részletekig kidolgozott sportmelltartók kialakított kosarakkal és állítható vállpántokkal ideálisak a buja dekoltázsú hölgyek számára. Kiválóan minimalizálják a mellek mozgását.
 • GymBeam – A progresszív márka, a Gym Beam hűséges ügyfelekkel rendelkezik, akiknek számos étrend-kiegészítőt szállít. Kínálatát kiterjesztette fitneszruhákkal is. Itt talál megfizethető sportmelltartókat, gyönyörű élénk- és pasztellszínekben – tökéletesen illenek ugyanazon márka leggingseihez.
 • Nebbia – Az elmúlt években a nők egyszerűen Nebbiat akarnak viselni. Ha még nem látta ezt a jellegzetes logót a fitneszruhákon, akkor valószínűleg régóta nem volt edzőteremben. Jelenleg az egyik legkelendőbb márka, amely a sportruházatra összpontosít. A Nebbia sportmelltartó remekül mutat, főleg az ikonikusak – széles vállpántokkal.
 • Calvin Klein – A Calvin Klein fehérnemű márka a divatot kedvelő fiatalok számára szinte kötelezővé vált. E divatmárka kínálatában számos különféle sportmelltartó is található. Az anyaga rugalmas, nedvszívó és nagyon kényelmes viselet. A legtöbb azonban csak enyhe támaszt kínál.

Gyakran ismételt kérdések – GYIK/FAQ

Hogyan lehet megállapítani, ha a melltartó nem illeszkedik?

 • A melltartóból a mellei „túlcsordulnak” – akár oldalt, vagy ha a sportmelltartóban túl „kidomborodott” dekoltázsa van. Bár első pillantásra ettől a hatástól lelkes lehet, egy gyorsabb mozgás után a melltartó felugorhat.
 • A vállpántok a be vannak vágva a vállakba, és már nem hosszabbíthatók meg. Vagy fordítva – a vállpántok lazák a vállon és a háton, és már nem lehet meghúzni.
 • A melltartó ráncokat és „szárnyakat“ csinál a hátán.
 • Amikor felemeli a kezét, a melltartó szegélye hullámzik és felgyűrődik.
 • Előrehajolva nem érzi, hogy a melle a melltartójába fixálva van.

Mikor kell új sportmelltartót vásárolni?

Az első mutató az általános állapot – az anyag kopottsága, a varratok meglazulása, a szálak megnyúlása. Az elsők között főleg a mellkas körüli szegély és vállpánt megy tönkre. Ezt azáltal is felismerni, hogy edzés után megfájdul valamije – a mellek rosszabb tartása tarkó tájéki vagy a lapockák közötti fájdalmat eredményezhet. Egy másik jel, azaz érzés, hogy a melltartója már nem illeszkedik úgy, ahogy eddig – lazább vagy feszesebb (például súlyváltozás esetén).

Hogyan kell gondoskodni a sportmelltartóról?

Mindig mossa és szárítsa a címkén található utasításoknak megfelelően. Ne lépje túl az ajánlott maximális hőmérsékletet, és legyen óvatos a szárítóban való szárításával. Mosáskor is használhat mosózsákot érzékeny ruhákhoz. Ez megvédi a melltartót attól, hogy a ruhadob károsítsa vagy a ruházat más rögzített kiemelkedéseit (flitteres alkalmazások, csatok, cipzárak).