Szépség és kozmetika

A legjobb szakáll- és bajuszvágók (teszt 2020)

A legjobb szakáll- és bajuszvágókAz utóbbi években egyre népszerűbb a szakáll és a bajusz viselése, és emiatt a szakáll és bajuszvágó eladottsága radikálisan megnőtt a borotvákkal szemben. Egy ilyen gép képes helyettesíteni egy jó borbély munkáját? Merjük állítani, hogy nem egészen, de a legtöbb férfinak ez megfelel a külsejének szokásos és rendszeres ápolására. Kiválasztottuk a hat legjobb szakáll- és bajuszvágót, amelyek megkönnyítik a szakáll, a bajusz tehát az arcszőrzet és más testrészek ápolását olyan eredménnyel, hogy elégedetten fog mosolyogni, ha megnézi magát a tükörben.

Hogyan lehet megkülönböztetni a rossz minőségű és a kiváló minőségű szakáll- és bajuszvágót? A rossz minőségű nem vág egyenletesen, húz, tép, nem kíméletes a bőrhöz és az akkumulátor teljesítménye gyorsan csökken. A pengék gyorsan elhasználódnak, betömődnek, és Ön az ilyen gépet inkább beteszi a fürdőszoba szekrénybe ahelyett, hogy újra végigszenvedje az ezzel járó tortúrát. A szakáll- és bajuszvágó recenzió a szerkesztőségünk által kiválasztott érdekes modelleket mutat be, amelyeket egy sereg férfi kipróbált. Igyekeztünk megtalálni az összes pozitív oldalaikat, de kritikus szemmel megvizsgáltuk az enyhe hátrányaikat is.

Ha tájékozódnia akar az alapvető tulajdonságokról, az anyagokról és a paraméterekről, akkor kérjük Önt, hogy olvassa el a választási útmutatót, ahol megtudhatja az összes hasznos információt és a vonzó külsejének ápolása lesz a hobbija.

A legjobb szakáll- és bajuszvágók

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Philips OneBlade QP2630
Min. vágási hosszúság: 1 mm
Max. vágási hosszúság: 5 mm
Üzemidő: 60 perc
Feltöltési idő: 240 perc
Áramforrás:
Akkumulátoros
5 out of 5 stars (5 / 5)17590 Ft Alacsony ár
2.Philips OneBlade QP2520
Min. vágási hosszúság: 1 mm
Max. vágási hosszúság: 5 mm
Üzemidő: 45 perc
Feltöltési idő: 480 perc
Áramforrás: Akkumulátoros
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)13190 Ft Alacsony ár
3.Philips Series 7000 MG7745
Min. vágási hosszúság: 0,4 mm
Max. vágási hosszúság: 5 mm
Üzemidő: 90 perc
Feltöltési idő: 90 perc
Áramforrás: Akkumulátoros
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)14990 Ft Alacsony ár
4.Philips OneBlade Pro QP6520
Min. vágási hosszúság: 0,5 mm
Max. vágási hosszúság: 10 mm
Üzemidő: 90 perc
Feltöltési idő: 60 perc
Áramforrás: Akkumulátoros
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)26160 Ft Alacsony ár
5.Philips Bodygroom Series 5000 BG5020
Min. vágási hosszúság: 3 mm
Max. vágási hosszúság: 5 mm
Üzemidő: 60 perc
Feltöltési idő: 60 perc
Áramforrás: Akkumulátoros
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)16380 Ft Alacsony ár
6.Braun BT 3040
Min. vágási hosszúság: 1 mm
Max. vágási hosszúság: 20 mm
Üzemidő: 60 perc
Feltöltési idő: 480 perc
Áramforrás: Hálózati és akkumulátoros
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)14040 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a szakáll- és bajuszvágót? 5 egyszerű lépés a tökéletes megjelenéshez

Talán első pillantásra ez nem úgy tűnt, és azt gondolta, hogy a szakáll megnövesztése egyszerűbb, mint a minden másnapi borotválkozás. Néhány nap múlva azonban rájött, hogy a borostájának rendszeres ápolásra, pontos formára és szabályos kontúrokra lesz szüksége. Egy praktikus szakáll- és bajuszvágó segít az ápolt megjelenésben. Hogyan válassza ki a megfelelőt? Mire számíthat ettől a géptől?

Mielőtt elkezdenénk, kérdéseink vannak az Ön számára:

 • A szakáll/bajuszvágót kizárólag szakállra és bajuszra szeretné használni vagy hajra, valamint egyéb testszőrzetre is?
 • Milyen vágási hossz optimális az Ön számára?
 • Tölthető akkumulátorral rendelkező modellt keres, vagy nem akadályozza Önt a hálózati tápegységhez való csatlakozás?
 • A szakáll/bajuszvágónak vízállónak kell lennie, mert jobban szereti a nedves vágást / borotválást?
 • Milyen gyakran tervezi használni a szakáll/bajuszvágót, és mennyit hajlandó befektetni a vásárlásába?

Hogyan válassza ki a szakáll- és bajuszvágót

1. lépés: Mik az elvárásai?

A praktikus szakáll- és bajuszvágó sok időt takaríthat meg Önnek, amelyet egyébként a borbélyszékben töltene, és még pénzt is, amit a szolgáltatásaiért fizetne. Ön dönti el, milyen hosszú lesz a bajusza és szakálla az arca egyes részein. Megvan a lehetősége a szélek szerkesztésére, a kontúrok egyesítésére, és még néhány napos borostával sem fogja magát ápolatlannak érezni.

A szakáll/bajuszvágók azon „gépek“ gazdag csoportjába tartoznak, amelyeket a férfiak használnak külső megjelenésük ápolására. Megtalálhatók itt a szakáll- és bajuszvágók, hajnyírók és testszőrvágók. Nem szokatlan azonban, hogy egy precízen megtervezett modellnek több funkciója van, így a szakáll/bajuszvágót használhatja hajra, szakállra, bajuszra és testszőrre is. Ebben az esetben érdemes befektetni egy kiváló minőségű márkás gépbe, precízen megmunkált testtel, kiváló akkumulátor teljesítménnyel, jó vízállósággal és olyan minőségi kiegészítőkkel, amelyek bírják a gyakori cserét a fejen.

2. lépés: Milyen pengék állnak rendelkezésre?

A minőségi és kíméletes vágás alapja a jól kialakított pengék. A szakáll- és bajuszvágók kínálatában leggyakrabban fém, rozsdamentes acél, titán vagy kerámia vágópengékkel találkozhat:

 • Fém – az olcsó gépek része, gyorsan elhasználódnak, és nem ajánlott víz alatt tisztítani, vagy nedvesen hagyni a rozsdásodás kockázata miatt.
 • Rozsdamentes acél – a speciálisan kezelt acél ellenáll a rozsdásodásnak, ezért nem kell aggódnia a korrózió miatt. Fokozatosan azonban tompul. Teljes mértékben megfelelő az átlagfogyasztó számára.
 • Titán – az egyik legjobb minőségű, amely aktuálisan a piacon van. Szinte tönkretehetetlenek és önélezők. Víz alatt moshatók. Azok számára készült, akik gyakran és hosszú ideig használják a szakáll/bajuszvágót.
 • Kerámia – önélező, mint a titán, de víz alatt nem mosható.

3. lépés: Érdekli a tápellátás módja és a teljesítmény minősége

Gyakran utazik és a szakáll/bajuszvágó a csomagjában lapul? Vagy nem hagyja el a fürdőszoba polcot? Ettől függően döntsön a tápellátás módjáról. Ténylegesen több ezer forintot takaríthat meg, vagy inkább többet fizet, és olyan gépet vásárol, amely semmilyen korlátozást nem igényel. Milyen tápellátási lehetőségeket talál a piacon.

⏩ Akkumulátor – a legjobb szakáll- és bajuszvágók követik a függetlenség trendjét. A kiváló minőségű akkumulátornak több mint 1 óra az üzemideje, és csak 1 óra elég az újratöltéshez. Ezek olyan vonások, amelyek jellemzőek a modern Li-Ion akkumulátorokra, memóriahatás nélkül, amelyek teljesítménye ugyanolyan az egész üzemidő alatt. Az ilyen szakáll/bajuszvágó általában vízálló és lehetővé teszi a borotválkozást / vágást szárazon és nedvesen is, vagy gél esetleg hab felhasználásával.

⏩ Hálózati tápellátás – amikor a szakáll/bajuszvágó stabilan egy helyen van, akkor nem kell pénzt pazarolnia egy drága, tölthető modellért. A hálózati tápellátás garantálja a stabil teljesítményt a vágás teljes ideje alatt. Bizonyára mindenki számára nyilvánvaló, hogy ilyen típusúval nem szabad nedves borotválkozást végezni, vagy a zuhanyba lépni.

⏩ Kombinált tápellátás – akkumulátor / hálózat – a legnépszerűbb típus = a legnagyobb választék a gyártók ajánlatában. A szakáll- és bajuszvágó része a tölthető akkumulátor, általában a régebbi típusú Li-Ion akkumulátor, pl Ni – MH akkumulátor. Akár 1 óra üzemidőt kínál, de sokkal hosszabb ideig tart a feltöltés – több mint 6 óra. A Ni – MH akkumulátor fokozatosan merül le és csökken a kapacitása. Ezért nagy a valószínűsége, hogy a hálózati tápellátásnál köt ki, amely ebben az esetben meglehetősen egyszerű – csak dugja be a tápkábelt, és a teljes teljesítmény helyreáll.

4. lépés: Vegye figyelembe a felszerelést és a kényelmes használatot

Minden minőségi szakáll- és bajuszvágó alapfelszerelésének és a konstrukciójának tartalmaznia kell azokat az elemeket, amelyek lehetővé teszik annak teljes kihasználását:

 • Tartozékok – Egy, kettő vagy három tartozék, amelyek lehetővé teszik a bajusz és a szakáll egyenletes vágását különböző hosszúságúra. A legtöbb szakáll/bajuszvágó tartozékok nélkül is működik, kb. 1 mm alaphosszon, hogy megőrizze az egynapos borosta kinézetét.
 • Vágáshossz-szabályozás – forgókerék a vágógép testén, amely kis léptekkel, általában 0,5 – 1 mm-rel mozgatja a tartozékokat.
 • Ergonomikus fogantyú – jól illeszkedik a kezébe, és nem csúszik.
 • Vízálló / vízhatlan – a szakáll/bajuszvágó olyan tulajdonsága, amely lehetővé teszi a nedves borotválkozást.
 • Töltöttség állapotjelző/ lemerült / töltés – fényjelző vagy adat a LED kijelzőn.
 • Cserefejek jó elérhetősége – rendszeres használat esetén időnként ki kell cserélni a rozsdamentes acél pengékkel rendelkező fejeket, így a szakáll/bajuszvágó megvásárlása előtt derítse ki a csere vágófejek árát.
 • Töltőállomás / töltő / hálózati kábel
 • Kenőolaj
 • Pengetisztító kefék
 • Utazótok / tasak / táska

5. lépés: Jó az árak szerint dönteni?

Az ár tükrözi a modernitást, a praktikusságot, az egyszerű használhatóságot és az élettartamot. A 6000 forintos modell rövidebb ideig nyújt jó vágási teljesítményt, mint a háromszor drágább szakáll/bajuszvágó. Az akkumulátorok kapacitása fokozatosan csökken, a pengék tompulnak, ezért számolni kell vele, hogy a gépet 3-5 évente cserélni kell. Ez azonban nagyon szubjektív, mivel a kopás függ a használatának gyakoriságától, a szakállának sűrűségétől és keménységétől, valamint attól, hogy hogyan gondoskodik a szakáll/bajuszvágóról, és hogy alaposan megtisztítja-e.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Philips OneBlade QP2630
Min. vágási hosszúság: 1 mm
Max. vágási hosszúság: 5 mm
Üzemidő: 60 perc
Feltöltési idő: 240 perc
Áramforrás:
Akkumulátoros
5 out of 5 stars (5 / 5)17590 Ft Alacsony ár
2.Philips OneBlade QP2520
Min. vágási hosszúság: 1 mm
Max. vágási hosszúság: 5 mm
Üzemidő: 45 perc
Feltöltési idő: 480 perc
Áramforrás: Akkumulátoros
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)13190 Ft Alacsony ár
3.Philips Series 7000 MG7745
Min. vágási hosszúság: 0,4 mm
Max. vágási hosszúság: 5 mm
Üzemidő: 90 perc
Feltöltési idő: 90 perc
Áramforrás: Akkumulátoros
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)14990 Ft Alacsony ár
4.Philips OneBlade Pro QP6520
Min. vágási hosszúság: 0,5 mm
Max. vágási hosszúság: 10 mm
Üzemidő: 90 perc
Feltöltési idő: 60 perc
Áramforrás: Akkumulátoros
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)26160 Ft Alacsony ár
5.Philips Bodygroom Series 5000 BG5020
Min. vágási hosszúság: 3 mm
Max. vágási hosszúság: 5 mm
Üzemidő: 60 perc
Feltöltési idő: 60 perc
Áramforrás: Akkumulátoros
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)16380 Ft Alacsony ár
6.Braun BT 3040
Min. vágási hosszúság: 1 mm
Max. vágási hosszúság: 20 mm
Üzemidő: 60 perc
Feltöltési idő: 480 perc
Áramforrás: Hálózati és akkumulátoros
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)14040 Ft Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új szakáll/bajuszvágó kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Talán az Ön véleménye segít másoknak egy jó minőségű szakáll/bajuszvágó kiválasztásában a piacon.