Szépség és kozmetika

A legjobb szolárium krémek (recenziók és teszt) 2024

 legjobb szolárium krémek
Szeretné meghosszabbítani vagy kiemelni a barnaságát? Egész évben szolárium látogatással tartja barnán a bőrét? Akkor biztosan hallott már a szolárium krémekről. Hogyan válassza ki a legjobb szolárium krémet? A következő tippeket pozitív vélemények és jó ár/eredmény arány kíséri.

A szoláriumozáskor fontos, hogy kövessünk néhány jó tanácsot. Például – használjon UV-szűrős védőszemüveget, kerülje a parfümöket, dezodorokat, sminket, és legyen a bőre a lehető legtisztább állapotban az egyenletes eredmény érdekében. A szolárium krém szerepe elsősorban az, hogy védelmet és hidratálást biztosítson a bőrnek, és a bronzosítókkal együtt gyorsabban adja meg a kívánt árnyalatot.

Milyen terméket válasszon a bőrtípus, az elvárt barnulási szint, a konkrét testrészre való alkalmasság és a hatása alapján? Ez a kozmetikai termék érdekes módja annak, hogy a természetes hatású barnulást elősegítse és a bőrre gyakorolt nemkívánatos hatásokat csökkentse. A választék meglepően széles, ezért jó, ha van egy praktikus útmutató, amely alapvető áttekintést nyújt. Hogy ne legyen egyedül a választás során, figyelmünket a szolárium krém tesztekre és recenziókra összpontosítottuk, hogy megtaláljunk néhány kedvencet, amelyek az alábbi rangsor alapjául szolgáltak.

A legjobb szolárium krémek (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Tannymaxx Brown Super Black Dark
✔️ Intenzívebb árnyalatot ad a bőrnek és gyorsítja a lebarnulást
✔️ Aranybarna és tartós barnulást eredményez
✔️ Testre és arcra is alkalmazható
⭐ 100 %4800 Ft Alacsony ár
2.Australian Gold Dark Sunshine
✔️ Bronz testápolótej az intenzív barnulásért
✔️ Gyorsan felszívódik, nem nehezíti el a bőrt
✔️ Az arcra, és a testre is használható
⭐ 97 %4800 Ft Alacsony ár
3.Dermacol Sun Solar Bronze
✔️ Testápoló tej barnulást gyorsító
✔️ Felgyorsítja a bőr barnulását
✔️ Meghosszabbítja a napbarnított megjelenést
⭐ 95 %5150 Ft Alacsony ár
4.Oranjito Chocolate Bronze
✔️ Szolárium tej biokomponensekkel és barnulás gyorsítóval
✔️ Kellemesen felvihető, könnyed textúra
✔️ Táplálja, és hidratálja a bőrt
⭐ 93 %3150 Ft Alacsony ár
5.Oranjito Mexican Bronze Accelerator
✔️ Szolárium tej biokomponensekkel és barnulás gyorsítóval
✔️ Felgyorsítja a bőr barnulását
✔️ Intenzíven hidratál
⭐ 90 %2950 Ft Alacsony ár
6.COCOSOLIS COOL
✔️ Kizárólag hidegen sajtolt biovajakat tartalmaz
✔️ Megújítja, táplálja és mélyen hidratálja a bőrt
✔️ Puhává, simává és rugalmassá teszi a bőrt
⭐ 87 %9900 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon szolárium krémet

Ön is úgy érzi, hogy napbarnított bőrrel karcsúbbnak és vonzóbbnak tűnik? Nem csoda, hogy sokan bedőltek a „nyaralós“ árnyalat trendjének, és igyekeznek folyamatosan, még a nem nyári hónapokban is megszerezni. A szoláriumban azonban a bőr UV-sugaraknak van kitéve, amelyek egyrészt bőrbarnulást okoznak, ugyanakkor káros hatásai régóta ismertek. Éppen ezért itt az ideje, hogy megoldást találjunk a szoláriumból származó barnaság kiemelésére, és megadjuk a bőrünknek a szükséges tápanyagellátást.

Szolárium krémek és hatásaik

A minőségi szolárium krémeknek több kulcsfontosságú szerepe van:

 • elősegítik a bőr gyorsabb barnulását (= kevesebb szolárium látogatás);
 • meghosszabbítják a napbarnított megjelenést;
 • barnulást okoznak azokon a helyeken is, ahol barnulás problémát okoz;
 • hidratálják a bőrt;
 • gyorsan felszívódnak, könnyen eloszlathatók és kellemes illatúak;
 • többféle összetételben és különböző rendeltetésre kaphatók – világos és napbarnított bőrre, arcra, dekoltázsra vagy az egész testre, …

Jó tudni, hogy a szolárium krémek nem tartalmaznak UV-szűrőket, ezért nem szabad összetéveszteni ezeket a napozókrémekkel (fényvédelem). Ezeket akkor használják, amikor a napon tartózkodnak, és elsősorban védelmet nyújtanak a bőrnek a leégés ellen.

cserzett bőrű nő

Szolárium krémek bőrtípus szerint

Mielőtt a megfelelő kozmetikai termék kiválasztásához hozzálátna, alaposan mérlegelje a bőrtípusát – száraz, zsíros, normál vagy kombinált bőrrel rendelkezik? Ez fogja meghatározni a termék állagát és összetételét. A szolárium kozmetikumokat nem csak krém formájában gyártják. Olajok, gélek, spray-k és habok is kaphatók.

 • Zsíros bőr esetén könnyebb állagú szolárium kozmetikumokat, például gélt választhat.
 • Száraz bőr esetén célszerű a táplálóbb formulához nyúlni, amelyet például az olajok és a tejek biztosítanak.
 • Normál bőr esetén számos állagú termék közül választhat. Attól függ, hogy Ön mit szeret a leginkább alkalmazni.

A szolárium kozmetikumok alkalmasságáról a bőrtípus szerint a termékleírásban talál információt. A tájékozódás ezért nem lehet túl bonyolult.

Szolárium krémek rendeltetés / alkalmazási hely szerint

A bőrtípus mellett az alkalmazás helyét is figyelembe kell venni. A legkelendőbb szolárium krémek azok, amelyek teljes testre alkalmazhatók – alkalmasak a testre, a dekoltázsra és az arcra. Egyes kozmetikai termékeket közvetlenül csak az arcra és a dekoltázsra terveztek, ahol a bőr még a napfény hatására is nagyobb igénybevételnek van kitéve.

Speciális kategóriát képeznek a lábakra szánt krémek, amelyek nehezen barnulnak – ezek intenzívebben hatnak, és intenzív barnulást gyorsító anyagokat tartalmaznak. Ezen kívül találkozhatunk kizárólag nőknek és férfiaknak szánt kozmetikumokkal is. Kicsit eltérő összetételekre (a bőr igényeitől függően) és különböző illatokra is számíthat.

Szolárium krémek a barnaság mértéke szerint

Ez a kiválasztási lépés sokak számára a legfontosabb. A rendelkezésre álló kínálatban talál világos (még nem lebarnult) bőrre, enyhén lebarnult bőrre, lebarnult bőrre szolárium kozmetikumokat, de olyan kozmetikumokat is, amelyek a szoláriumból a normál barnaság határain túl képesek elvinni a barnaságot.

 • Szolárium kozmetikumok nem lebarnult bőrre – A bőr kezd barnulni, ezért erős hidratálásra van szüksége. A hatóanyagok szerepe, hogy egyenletesen stimulálják a melanint a bőrben a legtermészetesebb fokozatos hatás érdekében.
 • Szolárium kozmetikumok enyhén lebarnult bőrre – Az ebbe a kategóriába tartozó termékek segítik a jelenlegi barnaság növelését. A hidratáló tartalom még mindig elegendő.
 • Szolárium kozmetikumok lebarnult bőrre – A bőr már barna, és szeretné elmélyíteni az intenzitást, és minél tovább megtartani. Ebben a helyzetben olyan termékekhez nyúlhat, amelyek a barnaság fokozására szolgálnak, például bronzosítókkal is. Ezek felgyorsítják a barnulási eredményt, az eredmény azonnal látható.
 • Szolárium kozmetikumok erősen lebarnult bőrre – Mindannyiunknak van egy bizonyos természetes barnulási foka a napozástól. Ez azonban nem biztos, hogy megfelel az elvárásainknak. A piacon vannak olyan termékek, amelyekkel maximalizálhatja barnaságát, de vegye figyelembe, hogy ezek égető hatású anyagokat is tartalmaznak. Figyelmesen keresse meg a kivételeket a leírásukban. Ezeket általában nem az arcra vagy a test érzékenyebb területeire szánják.

A szolárium krémek hatóanyagai

A szolárium kozmetikumokban gyakran érdekes összetételű, különböző hatású anyagok találhatók. Az alábbi lista a leggyakrabban használtakat foglalja össze. Ezek mellett a neves márkák saját formulákat is kifejlesztettek a lehető legjobb eredmény érdekében.

 • Tyrosine – Pigmentaktivátor, amely mélyebb barnaságot biztosít és felgyorsítja a barnulási folyamatot.
 • A-, C- és E-vitamin – Antioxidánsok, amelyek védelmet nyújtanak az idő előtti öregedés ellen.
 • DHA – Bronzosító, amely barnára színezi a bőrt. Azonnali zuhanyzás nem ajánlott a DHA-t tartalmazó szolárium krém használata után.
 • Kollagén – Regenerálja a bőrt, védelmet nyújthat a bőr öregedése ellen.
 • Aloe Vera – Pótolja a bőr hiányzó nedvességét.
 • Dió- és karamellkivonatok – Természetes bronzosítók az azonnali sötétebb barnaságért.
 • Természetes olajok és vajak – Hidratálást biztosítanak a bőr számára.
 • Koffein és ginzeng – Elősegítik a bőrszín ragyogását, javítják a bőr tónusát.

Szolárium krémek ára

Egy szolárium krém ára mindenekelőtt az összetételének minőségét és a várható hatásokat tükrözi. Léteznek olcsó, alap összetételű szolárium krémek, de olyan luxuskozmetikumok is, amelyek nagyon gyorsan természetes sötét színt kölcsönöznek a bőrnek, és sikerül gondoskodniuk annak alapos táplálásáról.

✅Szolárium krémek 3500 forintig

Már az alap árkategóriában is számos népszerű szolárium krémet talál. Némelyiknek sikerül intenzívebbé tenni a barnulást, másoknak csak gyenge hatásuk van. Ezek inkább problémamentes bőrre alkalmasak. A 125 – 200 ml-es kiszerelések mellett 15 ml-es egyszer használatos szolárium krémek széles választékát is megtalálja, így kipróbálhatja, melyik termék felel meg a legjobban Önnek.

✅Szolárium krémek 3500 és 7000 forint között

A kategóriát a jelenleg legkelendőbb, kedvező ár/minőség arányú szolárium krémek képviselik. Sok közülük gyorsítót és bronzosítót is tartalmaz, érdekes illatú és bőrhidratáló összetevőket tartalmaz.

✅Szolárium krémek 7000 forinttól

Ha gyakran látogatja a szoláriumot, és magasabb szintű ápolást szeretne adni bőrének, keressen 7000 forintnál drágább szolárium termékeket. Ezek gyönyörű, egyenletes barnaságot biztosítanak, és értékes természetes összetevőkkel és olajokkal gazdagítottak.

A legjobb szolárium krém márkák

Milyen márkákat keressen, ha nem akar melléfogni? Az alábbi listában olyan gyártókat talál, amelyek jól ismerik a szolárium hatását és a bőr igényeit, és számos minőségi kozmetikai terméket kínálnak.

 • TannyMaxx – Az európai márka számos szolárium krémmel rendelkezik. Jó ár/minőség arány. Természetes barnaságot kölcsönöznek a bőrnek.
 • Dermacol – Szintén a jól ismert Dermacol márka kínálatában találhat jól értékelt termékeket, amelyek a szoláriumba lépés előtt alkalmasak a bőrre. Gyorsítják a barnulást, és természetes vajakat és olajokat tartalmaznak.
 • Vivaco – A cseh Vivaco gyártó olyan kozmetikai termékeket kínál, amelyek a gyorsabb és tartósabb barnulást hivatottak elősegíteni. Természetes összetétel, nagyon jó ár.
 • Oranjito – Az Oranjito szolárium kozmetikai termékeinek dizájnos-vonzó csomagolása kihagyhatatlan. A krémek és testápolók kellemes állagúak, gyorsan felszívódnak és puhává, rugalmassá teszik a bőrt.
 • Australian Gold – A nagy hagyományokkal rendelkező prémium márka az igényeseket is megszólítja. Széles választék, férfiak és nők számára egyaránt.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Tannymaxx Brown Super Black Dark
✔️ Intenzívebb árnyalatot ad a bőrnek és gyorsítja a lebarnulást
✔️ Aranybarna és tartós barnulást eredményez
✔️ Testre és arcra is alkalmazható
⭐ 100 %4800 Ft Alacsony ár
2.Australian Gold Dark Sunshine
✔️ Bronz testápolótej az intenzív barnulásért
✔️ Gyorsan felszívódik, nem nehezíti el a bőrt
✔️ Az arcra, és a testre is használható
⭐ 97 %4800 Ft Alacsony ár
3.Dermacol Sun Solar Bronze
✔️ Testápoló tej barnulást gyorsító
✔️ Felgyorsítja a bőr barnulását
✔️ Meghosszabbítja a napbarnított megjelenést
⭐ 95 %5150 Ft Alacsony ár
4.Oranjito Chocolate Bronze
✔️ Szolárium tej biokomponensekkel és barnulás gyorsítóval
✔️ Kellemesen felvihető, könnyed textúra
✔️ Táplálja, és hidratálja a bőrt
⭐ 93 %3150 Ft Alacsony ár
5.Oranjito Mexican Bronze Accelerator
✔️ Szolárium tej biokomponensekkel és barnulás gyorsítóval
✔️ Felgyorsítja a bőr barnulását
✔️ Intenzíven hidratál
⭐ 90 %2950 Ft Alacsony ár
6.COCOSOLIS COOL
✔️ Kizárólag hidegen sajtolt biovajakat tartalmaz
✔️ Megújítja, táplálja és mélyen hidratálja a bőrt
✔️ Puhává, simává és rugalmassá teszi a bőrt
⭐ 87 %9900 Ft Alacsony ár