Szépség és kozmetika

A legjobb napozókrémek (2024)

legjobb napozókrémek Annak érdekében, hogy a nap ne legyen kellemetlen számunkra, megfelelő védelmet kell biztosítani a bőrünknek a napozókrémekkel. Először is le kell szögeznünk egy lényeges tényt – a szoláriumba való fényvédő krémek nem alkalmasak a normál napozásra, és ellenkezőleg is igaz, az általános fényvédő krémek nem védik meg Önt a szoláriumban. Ezúttal klasszikus napozásra tervezett napozó kozmetikumokra fordítunk figyelmet.

A legjobb fényvédőnek megbízhatónak kell lenni, és a bőrünkhöz az összetétele szerint gyengédnek kell lenni. A fogyasztók egyre inkább megfigyelik, milyen anyagokat tartalmaznak a kozmetikumok. Annak érdekében, hogy orientálódni tudjon az általánosan kapható különböző márkájú krémek széles választékában, elkészítettünk egy átlátható napozókrém tesztet, amely segítségével áttekintést nyer és könnyebben kiválasztja a sajátját. A márka és a minőség nagyon fontos, tulajdonképpen az Ön testéről, bőréről van szó.

Ez a teszt rendszeresen frissítve van, így bármikor információra van szüksége, biztos lehet benne, hogy „friss“. Gondosan kiválasztottuk a legjobb fényvédő krémeket a napozókrém tesztünkbe a tesztvállalatok eredményei és számos más értékelés alapján.

Végezetül, válaszolunk a leggyakrabban feltett kérdésekre, és tanácsot adunk Önnek, hogyan élvezze a természetes készítményekkel a napsugarakat. És ne felejtse el, hogy a készítményeket legalább 20 perccel a napozás előtt kell alkalmazni!

Teszt – legjobb napozókrémek – TOP 8

Utolsó frissítés: NYÁR 2024

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1Bioderma Photoderm Bronz Oil
Arcbőrtípus: érzékeny
Konzisztencia: száraz olaj
Védőfaktor: SPF 30
5 out of 5 stars (5 / 5)7200 Ft Alacsony ár
#2Hawaiian Tropic
Satin Protection

Arcbőrtípus: minden bőrtípusra
Konzisztencia: tej
Védőfaktor: SPF 30
5 out of 5 stars (5 / 5)2900 Ft Alacsony ár
#3Vichy Idéal Soleil
Arcbőrtípus: minden bőrtípusra
Konzisztencia: krém
Védőfaktor: SPF 50
5 out of 5 stars (5 / 5)3300 Ft Alacsony ár
#4Garnier Ambre Solaire
Golden Protect

Arcbőrtípus: minden bőrtípusra
Konzisztencia: olaj
Védőfaktor: SPF 30
5 out of 5 stars (5 / 5)3250 Ft Alacsony ár
#5Vichy Idéal Soleil
Arcbőrtípus: minden bőrtípusra
Konzisztencia: spray
Védőfaktor: SPF 30
5 out of 5 stars (5 / 5)6500 Ft Alacsony ár
#6Nivea Sun Protect & Bronze
Arcbőrtípus: minden bőrtípusra
Konzisztencia: spray
Védőfaktor: SPF 20
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)3800 Ft Alacsony ár
#7Daylong Ultra
Arcbőrtípus: minden bőrtípusra
Konzisztencia: tej
Védőfaktor: SPF 25
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)8800 Ft Alacsony ár
#8Nuxe Sun
Arcbőrtípus: minden bőrtípusra
Konzisztencia: tej
Védőfaktor: SPF 20
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)8000 Ft Alacsony ár

Teszt – a legjobb napozókrémek a gyermekek számára – TOP 5

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatrics
Arcbőrtípus: minden bőrtípusra, az érzékeny bőrre is
Konzisztencia: tej
Védőfaktor: SPF 50+
5 out of 5 stars (5 / 5)7400 Ft Alacsony ár
#2Garnier Ambre Solaire Resisto Kids
Arcbőrtípus: érzékeny, minden bőrtípusra
Konzisztencia: tej
Védőfaktor: SPF 50+
5 out of 5 stars (5 / 5)4450 Ft Alacsony ár
#3Vichy Idéal Soleil Capital
Arcbőrtípus: érzékeny, minden bőrtípusra
Konzisztencia: tej
Védőfaktor: SPF 50+
5 out of 5 stars (5 / 5)7400 Ft Alacsony ár
#4Daylong Kids
Arcbőrtípus: atópiás, érzékeny
Konzisztencia: tej
Védőfaktor: SPF 30
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)10600 Ft Alacsony ár
#5Nivea Sun Kids
Arcbőrtípus: érzékeny
Konzisztencia: spray
Védőfaktor: SPF 50+
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)6000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb napozókrémet

 • Spray, krém, tej. A napozókrémek tömörebbek, általában jobban tartanak a bőrön, de precízebben kell felvinni őket. A naptejek nagyon jól kenhetők, mert ritkábbak, mint a krémek, de nem mindenkinek felel meg éppen azért, mert ritkák. A napvédő spray-k biztosítják a gyors alkalmazást, és a permetezőnek köszönhetően más személy segítsége nélkül is fel tudja vinni a készítményt a hátára is.
 • A fényvédők vízállósága. Sok gyártó büszkén írja, hogy a terméke vízálló. Valójában ez azt jelenti, hogy a készítmény még egy ideig megvédi Önt a vízben is, de fürdés után a krémet újra fel kell vinni a bőrre. Általában 20-40 percet lehet a vízben lenni.
 • A bőr fototípusai.
  Fototípus 1vörös haj vagy természetes szőke haj, világos szem, fehér bőr, szeplőknagyon érzékeny a napra, mindig a legmagasabb faktorszámú fényvédő ajánlott
  Fototípus 2világosabb bőr, kék vagy világos barna szem, szőke haj, szeplőka bőr a nap hatására pirosodik, legalább 35 vagy magasabb faktorszámú fényvédő ajánlott
  Fototípus 3sötét barna haj, elegendő pigmentációa bőr a napot jól tolerálja, csak a védelem nélküli hosszabb idejű napon tartózkodás után ég le, 35 faktorszámú fényvédő ajánlott még a tengernél is
  Fototípus 4sötét haj, természetesen kreolabb bőr, sötét szemek, nincsenek szeplőka bőr a napot jól tolerálja, és általában gyorsan barnul, kis eséllyel ég le, 25 körüli faktorszámú fényvédő ajánlott
 • A napozókrémek összetétele. Az olyan komponensek, mint a kinoxát, az oxybenzón, az avobenzon, az oktil-szalicilát vagy a mentil-antranilát (az AAD – American Academy of Dermatology szerint) kíméletesek, de hatékonyak a napsugárzással elleni védelemben. Mindenképpen válasszon olyan krémeket, amelyek nem vagy csak minimális mennyiségű parabént tartalmaznak. Az ásványi alapú napozókrémeknek titán-dioxidot vagy cink-oxidot kell tartalmazniuk.
 • SPF (Sun Protecting Factor). Az SPF megmondja, hogy hányszor hosszabb ideig lehet a napon, anélkül, hogy leégne. Például, az SPF 20, azt jelenti, hogy húszszor hosszabb ideig lehet a napsütésben, mint egy napvédőt nem használó személy, amíg a bőre reagál a napra. Ha nagyobb védelmi faktorral rendelkező fényvédőt vásárol, mint amire szüksége van, semmi nem történik, sőt még a bőrének is kedvez. De ha gyengébbet vesz, károsíthatja a bőrét és leéghet.
 • Napozás utáni készítmények. A teljes védelem érdekében ne felejtse el az ápoló napozás utáni krémeket sem, amelyek ápolják és nyugtatják a bőrt. Mindig ugyanolyan márkájú napkrémet és napozás utáni krémet használjon – ha Nivea napozókrémet használ, a napozás utáni krém is Nivea legyen.
 • Ne feledkezzen meg az arcról sem. A napsütés során mindenképpen védje az arcát is arra való fényvédő krémekkel. Természetesen nem megfelelő a testre való napozókrém használata, mivel az arc fényvédő krémek finomabbak és hatékonyabbak. Ajánlatos az ajkakat is minőségi balzsamokkal védeni.
 • Merítsen ihletet vásárláskor. A napozókrém tesztünk segít a piacon orientálódni és a legjobbat kiválasztani.

Mennyi ideig nyújt a termék védelmet a leégés ellen?

Ha a bőre védelem nélkül a napon például 14 perc múlva pirosodik, akkor a 30 faktorszámú fényvédővel> 30 x 14 = 420 perc a védelem. Ha a készítménnyel alaposan bekenekedik, és nem megy be a vízbe, kb. 420 percig lehet a napon leégés nélkül. Így egyszerűen kiszámolhatja a termék védelmi idejét.

Mennyi krém szükséges a bőr egyszeri bekenésére?

Nagyon fontos figyelni a megfelelő krém mennyiségre, mert ha kevesebb mennyiséget használ, azzal csökkenti a védelmet akár 2/3-al, ha például a 30-as faktorszámú fényvédővel rendelkezik helytelen bekenés esetén csak 20-as faktorszámú védelmet kap a bőre, és így tovább.

A felnőtt nőnek kb. 38 g krémre van szüksége, hogy lefedje az egész bőrt, ami kb. 7 teáskanál. A férfiaknak valamivel több, mint 40 gramm készítmény szükséges. Ne felejtse el bekenni a füleit, a nyakát és az orrát is.

Milyen a fényvédő készítmények felhasználási ideje?

A garancia után ne használjon krémeket és más fényvédő termékeket sem – inkább semmilyen készítményt, mint garancia utáni készítményt!

A csomagoláson szokott lenni egy tégely szimbólum vagy valamilyen doboz jelöléssel, például 24M = 24 hónappal a felnyitás utánig használható. Ideális az, ha minden szezonra új terméket vásárol.

A bőr védelmére alkalmas természetes készítmények táblázata

 • Shea vaj – SPF 6
 • Makadámia olaj – SPF 5
 • Jojobaolaj (alkalmas napozás utáni ápolásra) – SPF 5
 • Kenderolaj (hasonló a bőrünkhöz) – SPF 6
 • Kókuszolaj – SPF 8
 • Olívaolaj – SPF 7
 • Szezámolaj – SPF 4
 • Avokádóolaj – SPF 12
 • Rizsolaj – SPF 4
 • Szójaolaj – SPF 10
 • Mogyoróolaj – SPF 15
 • Argánolaj – SPF 15
 • Búzacsíra olaj – SPF 20
 • Sárgarépamag olaj (nem lekvár) – SPF 30
 • Málnamag olaj (erős, gyulladáscsökkentő is, antioxidáns hatású, E vitaminban gazdag) – SPF 40

Hogyan válassza ki a napozókrémet a gyermekek számára?

A 3 év alatti gyermekek ne legyenek kitéve közvetlen napsugárzásnak – őket világos színű (fehér, sárga, világos rózsaszín, …) pamut ruhákkal és kalappal kell védeni. Elvileg a jó napozókrém nem tartalmaz parabént, és amennyire lehetséges, minél kevesebb kémiát. Keresse meg például az interneten a gyermek napozókrém tesztet, hogy többet megtudjon.

Mi a PPD?

A PPD megjelölés a csomagoláson azt jelenti, hogy a fényvédő védelmet nyújt az UVA sugarak ellen is. Gyakran a gyártó egyenesen ráírja, hogy a termék védelmet nyújt mind az UVA, mind az UVB ellen.

UVA és UVB közötti különbség

Az UVA és az UVB sugárzás egyaránt káros a bőrre. Az UVA sugárzástól nem lehet leégni, de a mélyebb szövetekig hatol, és ott fejti ki káros hatását. Ez okozza a ráncokat, bőrdaganatokat. Az UVB sugárzás a felsőbb rétegekig jut, tehát az UVB sugárzás felelős a leégésért és a barnulásért.

Fontos a fényvédő állaga –krém, tej, spray vagy gél?

Teljesen mindegy milyen állagú készítményt használ, a feltüntetett SPF a lényeges tényező. A napozó spray-k közkedveltek, mert praktikusak és könnyű használni őket, de arra kell vigyázni, hogy ne kerüljön szembe és ne lélegezze be.

Hormonrendszerre ártalmas kémiai fényvédők

Hormonkárosító anyagok a fényvédő krémekben:

 • homosalate octyl methoxycinnamate (ethylhexyl methoxycinnamate, octinoxate)
 • benzyl salicylate,
 • phenyl salicylate,
 • octyl salicylate,
 • 3-(4-methylbenzylidene) camphor,
 • 3-benzylidene camphor,
 • benzophenone-3,
 • octyl-dimethyl-PABA

A napozás bőrrákot okozhat?

Sajnos egyre gyakoribb megbetegedés, Magyarországon évente körülbelül 3000 melanómás beteget diagnosztizálnak. Ez az egyik leggyakoribb bőrdaganat, főleg a világos bőrűeket veszélyezteti, és akiknek a testén sok az anyajegy. A kialakulásához hozzájárul a genetika, bőrtípus és még számos rizikófaktor, melynek egyike az UV-sugárzás. Tehát védje a bőrét fényvédő krémekkel napozás során az UVA és UVB sugarak ellen, de még a leégés nélküli túlzásba vitt napozás sem egészséges. Tartsa be az alapvető szabályt, hogy 10 és 16 óra között ne tartózkodjon a tűző napon.

A napozókrém kiválasztásakor vegye figyelembe

 • fototípusának megfelelő SPF faktort
 • bőrtípust (érzékeny, száraz stb.)
 • termék vízállóságát
 • illatát
 • kenhetőségét
 • felszívódását
 • megbízhatóságát
 • teljes körű UV-védelmét
 • összetételét
Segített Önnek ez a napozókrém teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak kiválasztani a legjobb napozókrémet, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező, amely meggyőzi majd a következő látogatókat a webhelyünkön.