Elektronika

A legjobb táblagépek gyerekeknek (recenziók és teszt) 2024

legjobb táblagépek gyerekeknek
Hogyan válassza ki a legjobb táblagépet a gyerekeknek? Ha új táblagép vásárlásán gondolkodik gyermeke számára, fontos, hogy figyelembe vegyen számos olyan tényezőt, amelyek befolyásolhatják a későbbi használatot. Játékra, szórakozásra vagy hosszabb utazások alkalmával mesenézésre keres gyerek táblagépet? Vagy fejlesztésre és tanulási igények kielégítésére szeretné használni? A technológiai fejlődés nagyon gyorsan halad előre, és ma már a legkisebb gyerekek is meglepően gyorsan elsajátítják az érintőképernyős mobiltelefonok vagy táblagépek használatát. A gyermek táblagép kiválasztásakor azonban figyelembe kell vennünk néhány olyan speciális kritériumot, amelyet egy „klasszikus“ táblagép esetében nem keresünk.

A gyermekek számára készült táblagépek között jelentős különbségek vannak, ha a dizájnt vagy az árat nézzük. Míg egyesek élénk színű játéknak tűnnek, mások sokoldalúbbak, de annál meglepőbbek a teljesítmény, az akkumulátor üzemideje és a sokoldalú családi használat szempontjából. A táblagéppel való munkavégzés és annak képességei az életkor előrehaladtával javulnak, így egyértelmű, hogy más az a táblagép, amellyel egy óvodás játszik, és más egy tinédzser táblagépe.

Ha az elektronikai cikkek vásárlásakor mások véleményét is figyelembe veszi, ne hagyja figyelmen kívül a gyerek táblagépek elérhető tesztjeit és recenzióit. Ezekben értékes információkat és benyomásokat tudhat meg a valós használatból. Figyelmet fordítottunk ezekre az alábbi rangsor összeállításakor, amely a jól ismert márkák minőségi, gyerekeknek szánt táblagépeit tartalmazza.

A legjobb táblagépek gyerekeknek (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Samsung Galaxy Tab A9+
Kijelző mérete: 1" Full HD 1920 × 1200 TFT
RAM mérete: 4 GB
Tárhely kapacitás: 64 GB
Vezeték nélküli technológiák: WiFi, Bluetooth, GPS
⭐ 100 %95000 Ft Alacsony ár
2.iPad 10.9 2022 64GB WiFi
Kijelző mérete: 10,9" QHD 2360 × 1640 IPS
RAM mérete: 4 GB
Tárhely kapacitás: 64 GB
Vezeték nélküli technológiák: WiFi, Bluetooth
⭐ 100 %195000 Ft Alacsony ár
3.Samsung Galaxy TAB A7 Lite LTE
Kijelző mérete: 8,7" HD 1340 × 800 TFT
RAM mérete: 3 GB
Tárhely kapacitás: 32 GB
Vezeték nélküli technológiák: WiFi, Bluetooth
⭐ 98 %60000 Ft Alacsony ár
4.Lenovo Tab M10 Plus (3rd Gen) 2023
Kijelző mérete: 10,1" Full HD 1920 × 1200 IPS
RAM mérete: 4 GB
Tárhely kapacitás: 64 GB
Vezeték nélküli technológiák: WiFi, Bluetooth, GPS
⭐ 96 %80000 Ft Alacsony ár
5.Lenovo Tab M9 4GB + 64GB LTE
Kijelző mérete: 9" HD 1340 × 800 IPS
RAM mérete: 4 GB
Tárhely kapacitás: 64 GB
Vezeték nélküli technológiák: WiFi, Bluetooth, GPS
⭐ 96 %70000 Ft Alacsony ár
6.Umidigi G2 Tab Kids 4 GB/64 GB
Kijelző mérete: 10,1" HD 1280 × 800 TFT
RAM mérete: 4 GB
Tárhely kapacitás: 64 GB
Vezeték nélküli technológiák: WiFi, Bluetooth
⭐ 94 %50000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon táblagépet gyerekeknek

Minden gyermek más és más érdeklődési körrel rendelkezik különböző életkorban. Ahogyan a játékok, amelyekkel időt töltenek, úgy változnak az igényeik, képességeik és a világ megismerésének módja is. A mai gyerekeket modern technológia veszi körül. Ha egy gyermek érzékeli, hogy a szülei mobiltelefonnal, táblagéppel vagy laptoppal dolgoznak, előbb-utóbb érdeklődést fog mutatni az iránt, hogy kipróbálja, mit rejtenek ezek a „varázsdobozok“. A táblagép tehát a szórakozás, a tanulás és később az osztálytársakkal való kapcsolatteremtés forrása lehet a gyermekek számára. Mire figyeljünk a gyerek táblagép kiválasztásakor?

Mit kell teljesítenie egy gyerek táblagépnek?

Ha azt mondjuk, hogy gyerek táblagép, a legtöbben egy kisebb, gumírozott, színes tokban lévő táblagépre gondolnak, amely néhány egyszerű fejlesztő alkalmazást és gyerekjátékot tartalmaz. Már hároméves gyerekek is használhatnak ilyen táblagépet. Azonban a gyermek képességeinek növekedésével előbb-utóbb érdektelenné válik, különösen, ha a további felhasználását a gyengébb hardverparaméterek korlátozzák.

Ezért, ha megnézi a webáruházak kínálatát és a gyermek táblagépek kategóriáját, jelentős változatosságot fog látni. Az alapvető, vizuálisan játékra emlékeztető gyerek táblagépek mellett egy sor jól felszerelt, univerzális dizájnú/kivitelű táblagép is megtalálható. Egy teljesen felszerelt táblagépet használhat gyermek, iskolás, diák, de felnőtt is.

  • A gyerekeknek szánt táblagépnek nagyobb tartóssággal kell rendelkeznie – a borító gumírozott szélei, edzett üveg vagy védőfólia a kijelzőn.
  • A felhasználói felületének egyszerűbbnek és felhasználóbarátabbnak kell lennie. Iskoláskorúak számára célszerű a magyar nyelvet támogató táblagéphez nyúlni.
  • Ha úgy gondolja, hogy a táblagépet a család több tagja is fogja használni (például Ön is), akkor a táblagépnek rendelkeznie kell gyermekmóddal és szülői felügyeleti lehetőséggel, hogy a gyermek csak az életkorának megfelelő tartalmakhoz férjen hozzá.

táblagépek gyerekeknek

Gyerek táblagép és használata életkor szerint

A táblagép a szórakozás, a játék és a művelődés forrása lehet. Használatát (és azt, hogy a gyermek naponta mennyi időt tölt vele) gondosan meg kell fontolni a gyermek életkorának függvényében, nyomon követve, hogy a gyermek ténylegesen mennyi időt tölt a táblagépen, és hogy a táblagép a várt előnyökkel jár-e a fejlődése szempontjából. A gyermek életkora összefügg a táblagép méretével, szoftver és hardver felszereltségével, valamint az internet-hozzáférés szintjével.

Táblagép óvodáskorú gyerekek számára

A 3-6 éves gyermekeknek szánt táblagépnek elsősorban edukációs és szórakoztató célokat kell szolgálnia. Kisebb méretekkel rendelkezik, hogy a gyermekek keze könnyen tudja kezelni – képátlója legfeljebb 8 hüvelyk. További bónusz a fokozott ellenállás az ütés okozta sérülésekkel szemben.

Általában nem nyújt észbontó teljesítményt. Ezt nem is használnák ki. Számos logikai játékot és egyszerű fejlesztő alkalmazást tartalmaz (például színek tanulására, egyszerű számtanra, logikai és térbeli gondolkodás fejlesztésére, memóriajátékra, …). Nem rendelkezik nagy belső memóriával, de a memóriakártya foglalat/nyílás megléte előny, így a gyermek a hosszú utazások során is lejátszhatja kedvenc meséit. Az internet-hozzáférés teljes mértékben az Ön ellenőrzése alatt kell, hogy álljon.

Táblagép 6 és 10 év közötti gyermekek számára

Az iskolapadba való átállással a kisiskolások érdeklődési köre és kötelességei megváltoznak. Egy olyan táblagépnek fognak örülni, amely feltűnően hasonlít a standard modellekhez (tehát nincs többé élénk színű díszítés) – körülbelül 8-9 hüvelykes képátlóval.

Keressen olyan technikai paramétereket, amelyek megfelelő teljesítményt nyújtanak a játékhoz, a videók vagy a kedvenc sorozatok nézéséhez, de az online házi feladatokhoz is. A matematika, a helyesírás, a válogatott szavak, az idegen szavak gyakorlására szolgáló alkalmazások is jól jönnek. A táblagép legyen felszerelve szülői felügyeleti funkcióval, hogy mindig legyen áttekintése a használt alkalmazásokról és a táblagépen töltött időről.

Táblagép 11 és 15 év közötti gyermekek számára

A felső tagozatos gyerekeknek már megvannak a maguk egyértelmű preferenciái, és úgy ahogy a legjobbat és legerősebbet szeretnék a mobiltelefonok közül, a táblagép kiválasztásból sem engednek. . Természetesen a táblagépbe történő végső befektetés a költségvetéstől függ. Jó választás egy körülbelül 10-11 hüvelykes képátlójú, stabil teljesítményű, elegendő tárhellyel és hosszabb akkumulátor-üzemidővel rendelkező táblagép. Ezek azok a táblagépek, amelyekhez a felnőttek is nyúlnak, vagyis egy teljes felszereltséggel és internet-hozzáféréssel rendelkező táblagép.

Mire használhatja egy tinédzser a táblagépet? Használható játékra (még az energiaigényesebb játékokra is), tanulásra, e-könyv olvasóként, barátokkal való kommunikációra, streamelésre, vázlatkészítésre és rajzolásra… Kiválthatja a laptop szerepét, miközben megtartja kisebb méretét és súlyát. Egyes modellekhez külső billentyűzettel ellátott tok is vásárolható. És bár úgy tűnhet, hogy használata már nem igényel szülői felügyeletet, még ebben a kritikus korban is fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogyan, hol és kinek a társaságában tölti gyermekünk az online időt.

A gyerek táblagép alapvető paraméterei

A gyermekeknek szánt táblagép vásárlásakor számos paramétert kell figyelembe vennie. Egyesek a hardverrel kapcsolatosak, és hatással vannak a táblagép teljesítményére és üzemidejére, mások pedig azzal kapcsolatosak, hogy mit nyújt a táblagép a gyermekének (és Önnek) a bekapcsolás után.

Kijelző mérete

A táblagép kijelzőjének mérete az egyik első olyan paraméter, amely figyelmet érdemel. A 7 és 11 hüvelyk közötti képátló méretek közül választhat, ami centiméterre átszámítva 17,5 cm és 27,5 cm közötti képátlót jelent.

Kisebb gyerekek számára a legfeljebb 8 hüvelykes táblagépek jó választásnak bizonyulnak, mivel könnyen kezelhetőek és könnyebbek, amit értékelni fog, ha gyakran kell hordozni ezeket. Az iskoláskorú gyermekek számára a 8 hüvelyk vagy annál nagyobb képátlójú táblagépek megfelelőbbek. Ezek a kijelzők több tartalmat képesek befogadni, áttekinthetőbbek és könnyebben olvashatók még hosszabb ideig tartó használat esetén is (például online oktatás esetén).

A kijelző mérete mellett a kijelző felbontása is számít. Minél nagyobb a felbontás, annál jobb a képminőség és a részletgazdagság.

Ellenállóság és annak javításának módjai

Számítson arra, hogy a gyerekek kevésbé lesznek óvatosak, amikor egy táblagépet kezelik. Ezért érdeklődjön a táblagép tartóssága iránt. Ideális esetben a táblagép testének konstrukcióját a kritikus pontokon és éleknél meg kell erősíteni vagy védeni kell. Használjon védőfóliát vagy edzett üveget a táblagép kijelzőjén. Egy kompatibilis, zárható tok szintén bizonyos fokú védelmet nyújt. Ha autóval utazik, jól jön egy ülésre szerelhető táblagéptartó.

elektronika gyerekeknek

Hardveres felszereltség

Ahogy az elektronikánál lenni szokott, sokféle értékkel, megnevezéssel és mennyiséggel találkozhat. Melyek a legfontosabbak a táblagép kiválasztásakor?

Processzor

A processzor irányítja a számításokat, műveleteket, és meghatározza a készülék teljesítményét. Egy egyszerűbb, alapvető játékokra és alkalmazásokra tervezett gyerek táblagép egy négymagos processzorral is beéri. Ha a táblagépnek igényesebb feladatokat kell ellátnia, lehetővé téve, hogy megszakadás nélkül játszhasson játékokat vagy nézhessen filmeket, válasszon olyan táblagépek közül, amelyek nyolcmagos processzorral vannak felszerelve (az Apple iPadek esetében hatmagos processzor).

Belső memória

Az alapvető, olcsó gyerekeknek szánt táblagépek 16 GB vagy 32 GB belső tárhellyel rendelkeznek. Ez viszonylag gyorsan megtelik a rendelkezésre álló alkalmazásokkal. A memóriakártya-nyílás megléte előnyös. Ha a táblagépet aktívabban és korlátozások nélkül kívánja használni, válasszon legalább 64 GB vagy annál nagyobb kapacitású tárhelyet.

RAM

Az operatív memória mérete hatással van a táblagép teljesítményére. Az első gyerek táblagépekben a RAM/operatív memória 1 GB. Az ilyen táblagépeknek vannak korlátai, és az igényes használat a többi paramétert figyelembe véve is lehetetlen. Az egyszerű játékokkal és alkalmazásokkal azonban megbirkóznak. A megbízhatóbb működés és a több alkalmazás háttérben történő futtatásának lehetősége érdekében válasszon 2, 3, 4 vagy 6 GB-os operatív memóriát.

Akkumulátor

Érdekelődjön az akkumulátor kapacitása és az akkumulátor töltésenkénti üzemideje iránt. Ne feledje, hogy a kijelző olyan komponens, amely sok energiát igényel. Minél nagyobb a képátló, annál nagyobbak az igények.

Kamera

A modern táblagépek sok tekintetben hasonlítanak a jelenlegi okostelefonokra, és hogy ne maradjanak le a használati lehetőségek terén, hátlapi és előlapi kamerával látták el ezeket. Fontos paraméter lesz a kamerák felbontása. A gyerekek online tanulás vagy a barátokkal és családdal való távoli kommunikáció esetén fogják használni ezeket.

Hangszórók és mikrofon

A kedvenc dalok, történetek és videók meghallgatásának lehetősége érdekében a gyerek táblagépből nem hiányozhatnak a beépített hangszórók. Előnyt jelent a fejhallgató-csatlakozó vagy a Bluetooth technológia jelenléte a vezeték nélküli fejhallgatókkal való kényelmes csatlakozáshoz. A mikrofont a gyermek az oktatási alkalmazásokban feltett kérdések megválaszolásakor és kommunikációra használja.

Szoftveres felszereltség

A következő a táblagép szoftveres felszereltsége, amellyel a táblagép felhasználója kapcsolatba kerül – már az első indítástól/bekapcsolástól kezdve. Ha gyermeknek szánt táblagépről van szó, fontos, hogy a táblagép környezet intuitív, érthető, biztonságos és a szülő által ellenőrizhető legyen.

Operációs rendszer

A leggyakrabban az Android operációs rendszerrel találkozhat, vagy az iPadOS-sel az Apple iPadek esetében. Mindkettőhöz széles választékban állnak rendelkezésre bővíthető alkalmazások és játékok (Google Play, App Store áruházak).

Előre telepített alkalmazások

Ahogyan megszoktuk, hogy a telefonunk első indításakor a menüben megtaláljuk a legfontosabb alkalmazásokat, amelyek megkönnyítik a használatát, úgy a gyerekeknek szánt táblagépek esetében sem kell ennek másképp lennie. Néhány alapvető gyerekjáték és alkalmazás mellett ott van az internetböngésző, a zenelejátszó vagy a filmlejátszó.

Alkalmazások letöltése

Az alkalmazások, programok és játékok letöltése csak az Ön felügyelete mellett történhet. A lehetséges problémák elkerülése érdekében mindig csak ellenőrzött alkalmazásboltból töltsön le. Az iskolások alapvető alkalmazásokat használnak dokumentumok és prezentációk megtekintésére. Emellett az asztalt a streaming szolgáltatások alkalmazásainak ikonjai, valamint az idősebb diákok esetében a közösségi hálózatok alkalmazásai díszítik.

Gyermek üzemmód

Ez egy speciális üzemmód, amely lehetővé teszi, hogy bizonyos tartalmakat és alkalmazásokat elrejtsen a táblagépen a gyermekek elől. Csak a gyermekeknek szánt tartalmak maradnak elérhetőek számukra, és ha Ön is használja a táblagépet, a gyermek nem férhet hozzá a fájljaihoz.

Szülői felügyelet

A „Szülői felügyelet” kifejezés táblagépek esetében egy olyan alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse, hogy gyermeke mennyi ideig használja a táblagépet, az egyes alkalmazásokat, blokkolja a nem megfelelő tartalmakat, napi időkorlátokat állítson be – így átfogó képet kaphat arról, hogy gyermeke hogyan használja a táblagépet és minek szenteli a figyelmét.

Gyerek táblagépek ára

Mennyit érdemes befektetni egy gyerekeknek szánt táblagépbe? Ismét a gyermek életkora és a táblagép használatának módja a döntő szempont.

✅ Gyerek táblagépek 35000 forintig

A kisgyermekek esetében a táblagép sérülésének/károsodásának kockázata leejtés esetén valamivel nagyobb, mint az idősebb gyermekek esetében. Emiatt a gyermek táblagépek gumírozott részekkel kerülnek forgalomba, és alacsonyabb az áruk. Parametrikusan ezek alaptól az átlagosig terjedő tartományba tartoznak, és egyszerűbb gyermekjátékokat és alkalmazásokat tudnak kezelni.

✅ Gyerek táblagépek 35000 és 70000 forint között

Ebben az árkategóriában a jelenleg legkelendőbb, már optimális ár/teljesítmény arányt kínáló, gyerek táblagépeket találja. Paramétereik (processzor, RAM, belső tárhely) lényegesen jobbak, ami megfelel a felhasználási lehetőségeiknek. Ezek a táblagépek játékra, szórakozásra, tanulásra/művelődésre alkalmasak – gyakran népszerű családi táblagépként találnak felhasználásra.

✅ Gyerek táblagépek 70000 forinttól

Ha a jobban felszerelt kategóriából keres táblagépet egy diák vagy hallgató számára, készüljön fel a magasabb árra. Ezekben a táblagépekben nem találja meg a gyermeki dizájn nyomát sem, de tanulásra, készségfejlesztésre és a barátokkal vagy tanárokkal való kommunikációra tökéletesek. A keresett tulajdonságok közé tartozik a táblagép testének megerősített tartóssága, a hosszabb akkumulátor-üzemidő, a nagy teljesítmény, a minőségi hangszórók és a megfelelő kamerák.

A legjobb gyerek táblagép márkák

  • Samsung – A világhírű márka számos minőségi és jól fogyó táblagéppel rendelkezik. Megörvendeztetnek a gyönyörű dizájnnal, a kiváló teljesítménnyel és a fémtesttel. Táblagépek, amelyeket az egész család használhat.
  • Apple iPad – Ha otthonában túlnyomórészt Apple készülékek vannak, tökéletes felhasználási lehetőségeket talál a praktikus iPadeknek. Bár a konkurenciához képest drágább választásnak számítanak, kivételes teljesítményt, sokoldalúságot és gyönyörű kijelzőt kínálnak. Diákok és felnőttek számára egyaránt alkalmasak.
  • Lenovo – A Lenovo táblagépek vezetik az eladási listákat. Gyönyörű kijelzővel, fantasztikus felbontással és megfizethető árral keltik fel a figyelmet.
  • Cubot – A Cubot márka egy jelentős kínai gyártó, és a Cubot okostelefonok és táblagépek meglepően magas paramétereket kínálnak megfizethető áron. Ha egy szép és nagyteljesítményű táblagépet keres, ami nem kerül sokba, nézze meg ennek a márkának a kínálatát.
  • Teclast – Ez egy kínai gyártó, amely laptopokat, táblagépeket és 2 az 1-ben átalakítható eszközöket gyárt. Ebben az esetben is igaz, hogy jó áron meglepően jól felszerelt táblagépeket kap.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Samsung Galaxy Tab A9+
Kijelző mérete: 1" Full HD 1920 × 1200 TFT
RAM mérete: 4 GB
Tárhely kapacitás: 64 GB
Vezeték nélküli technológiák: WiFi, Bluetooth, GPS
⭐ 100 %95000 Ft Alacsony ár
2.iPad 10.9 2022 64GB WiFi
Kijelző mérete: 10,9" QHD 2360 × 1640 IPS
RAM mérete: 4 GB
Tárhely kapacitás: 64 GB
Vezeték nélküli technológiák: WiFi, Bluetooth
⭐ 100 %195000 Ft Alacsony ár
3.Samsung Galaxy TAB A7 Lite LTE
Kijelző mérete: 8,7" HD 1340 × 800 TFT
RAM mérete: 3 GB
Tárhely kapacitás: 32 GB
Vezeték nélküli technológiák: WiFi, Bluetooth
⭐ 98 %60000 Ft Alacsony ár
4.Lenovo Tab M10 Plus (3rd Gen) 2023
Kijelző mérete: 10,1" Full HD 1920 × 1200 IPS
RAM mérete: 4 GB
Tárhely kapacitás: 64 GB
Vezeték nélküli technológiák: WiFi, Bluetooth, GPS
⭐ 96 %80000 Ft Alacsony ár
5.Lenovo Tab M9 4GB + 64GB LTE
Kijelző mérete: 9" HD 1340 × 800 IPS
RAM mérete: 4 GB
Tárhely kapacitás: 64 GB
Vezeték nélküli technológiák: WiFi, Bluetooth, GPS
⭐ 96 %70000 Ft Alacsony ár
6.Umidigi G2 Tab Kids 4 GB/64 GB
Kijelző mérete: 10,1" HD 1280 × 800 TFT
RAM mérete: 4 GB
Tárhely kapacitás: 64 GB
Vezeték nélküli technológiák: WiFi, Bluetooth
⭐ 94 %50000 Ft Alacsony ár