Elektronika

A legjobb táblagépek (recenziók és teszt 2024)

legjobb táblagépek Pontosan az történt, amit számos elektronikai szakember előre jelzett – a táblagép rendkívül népszerűvé vált, és szinte minden háztartásban megtalálható. Könnyen hordozhatók, és sokak számára helyettesíti a notebookot. Ezen kívül a táblagépek megfizethetők, így mindenki megtalálhatja a „saját“ táblagépét, amely a legjobban megfelel az elvárásainak.

Mivel a táblagép gyakran vásárolt árucikk, ezért nem hiányozik a mi táblagép tesztünk sem. Ez egy gondosan összegyűjtött és feldolgozott információ, nem csak a nagyközönségtől, hanem a szakértőktől és a tesztelő szervezetektől is. A mi táblagép tesztünk objektív, így elfogulatlanul segít a vásárlási döntések meghozatalában.

Napjainkban a piacon a legjobb táblagépek megtalálhatók minden jó elektronikai áruházban, akár az interneten vagy a boltban. Mielőtt kiválasztaná, jó tudni, hogy milyen táblagépre van szüksége, illetve hogyan fogja használni.

Teszt – legjobb táblagépek – TOP 5 (2024)

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1iPad Pro 11" M1
Felbontás - pixel: QHD 2388 × 1668
Memória kapacitás: 256 GB
RAM mérete: 8 GB
Fényképezőgép felbontása: 12 Mpx
Súly: 466 g
5 out of 5 stars (5 / 5)400000 Ft Alacsony ár
#2Samsung Galaxy TAB S7
Felbontás - pixel: QHD 2560 × 1600
Memória kapacitás: 64 GB (SD 1024 GB)
RAM mérete: 4 GB
Fényképezőgép felbontása: 8+5 Mpx
Súly: 608 g
5 out of 5 stars (5 / 5)230000 Ft Alacsony ár
#3Lenovo Yoga Tab 11 8GB
Felbontás - pixel: Full HD 2000 × 1200
Memória kapacitás: 256 GB + Micro SD (512 GB)
RAM mérete: 8 GB
Fényképezőgép felbontása: 8+8 Mpx
Súly: 700 g
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)159000Ft Alacsony ár
#4iPad Air M1
Felbontás - pixel: QHD 2360 × 1640
Memória kapacitás: 64 GB
RAM mérete: -
Fényképezőgép felbontása: 12+7 Mpx
Súly: 458 g
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)310 000 Ft Alacsony ár
#5Xiaomi Pad 5
Felbontás - pixel: QHD 2560 × 1600
Memória kapacitás: 128 GB
RAM mérete: 6 GB
Fényképezőgép felbontása: 13 Mpx
Súly: - g
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)150000 Ft Alacsony ár

Teszt – legjobb legolcsóbb táblagépek 100000 forintig – TOP 7

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1Lenovo Tab P11 Plus
Felbontás - pixel: Full HD 2000 × 1200
Memória kapacitás: 128 GB
RAM mérete: 6 GB
Fényképezőgép felbontása: 13 Mpx
Súly: 490 g
5 out of 5 stars (5 / 5)101500 Ft Alacsony ár
#2Lenovo TAB M10 FHD Plus
Felbontás - pixel: Full HD 1920 × 1200
Memória kapacitás: 64 GB
RAM mérete: 4 GB
Fényképezőgép felbontása: 8 Mpx
Súly: 460 g
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)88500 Ft Alacsony ár
#3Samsung Galaxy Tab A8
Felbontás - pixel: 1920 × 1200
Memória kapacitás: 32 GB
RAM mérete: 3 GB
Fényképezőgép felbontása: 8 Mpx
Súly: 508 g
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)85000 Ft Alacsony ár
#4Huawei MatePad T10s
Felbontás - pixel: Full HD 1920 × 1200
Memória kapacitás: 64 GB
RAM mérete: 4 GB
Fényképezőgép felbontása: 5 Mpx
Súly: 450 g
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)77000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb táblagépet?

 1. Először döntsön a méretéről. Gyakran fogja a táblagépet hordozni? Önnek az új táblagép helyettesíti a notebookot? Munkához, íráshoz és gyakori használathoz a nagyobb méretű, 9 vagy 10 colos méretű képernyőátlóval rendelkező táblagép az ideális. Ha tervezi a táblagépet az utazásai során magával vinni, gyakran különböző weboldalakat böngész rajta vagy e-maileket olvas, akkor egy kisebb méretű táblagép (például 8 colos) is elegendő.
 2. Nézze meg a RAM operatív memória adatait. Régebben megelégedett volna az 512 MB RAM memóriával, ma legalább 1 GB RAM szükséges. Optimális a 2 GB RAM memóriával rendelkező táblagép, hogy a munka rajta gördülékeny legyen a táblagép reakció lelassulása nélkül.
 3. Fókuszáljon a processzorra. Jelenleg a táblagépek legalább kétmagosak, hogy az alkalmazások zökkenőmentesen futhassanak. A standardok kezdenek lenni a négymagos táblagépek, melyek fürgébben dolgoznak.
 4. Az akkumulátor üzemideje. A táblagép elsősorban hordozásra szükséges, hogy minden, ami fontos magánál legyen. Ha például találna három olyan táblagépet, amelyek nagyon hasonlóak (ugyanolyan méretűek, egyforma a RAM és a processzor is), és nem tud választani, biztosan a magasabb üzemidejű akkumulátorral rendelkezőt vegye meg.
 5. Csatlakozzon az ismert márkához. Ez mindig a legjobb megoldás, mert a táblagép gyártását régóta folytatja, és már megvan a piacon a márkaneve (például Samsung, Asus, Apple).
 6. Merítsen ihletet vásárláshoz. A táblagép tesztünk segít orientálódni a piacon és a legjobbat kiválasztani.

Melyik operációs rendszert válasszam?

Ez a táblagép használatának módjától függ. Ha azt szeretné, hogy a táblagépe kompatibilis legyen az okostelefonjával, válasszon vele egyforma operációs rendszert (tehát az Androidos okostelefonjához Androidos táblagépet vásároljon). Ha táblagépét számítógéppel vagy notebookkal szeretné szinkronizálni, akkor a legideálisabb a Windows operációs rendszerrel rendelkező táblagép lesz. Azok, akik otthon Apple termékekkel rendelkeznek, szintén ettől a társaságtól szerezzen be táblagépet.

Helyezhetek memóriakártyát a táblagépbe?

Ha a konkrét táblagép lehetővé teszi, akkor vásároljon memória kártyát is (micro SD), amely ügyesen bővítheti a táblagép tárhelyét. A táblagép tipikusan 4 GB, 8 GB, 16 GB, 32 GB vagy 64 GB beépített memóriával rendelkezik. A lehető legnagyobb tárhelyű táblagép választása a legjobb lehetőség, mert így később is lesz elég hely a tárolásra. Ugyanis mindig új alkalmazásokat telepít, dokumentumokat tölt le vagy fotókat néz. Manapság a táblagépe legalább 16 GB tárhellyel rendelkezzen, az optimális a 32 GB vagy több.

Milyen típusú kijelzőkkel rendelkezhet a táblagép?

A kijelzők különböző technológiával készülnek, mindegyik rendelkezik előnyökkel, de ugyanúgy hátrányokkal is. A táblagép a következő kijelző fajtákkal rendelkezhet: IPS – folyadékkristályos kijelző, MVA kijelző, TN+Film kijelző.

Fémből vagy műanyagból legyen a táblagép?

A fémből készült burkolat előnye, hogy elegáns – üzleti tárgyaláshoz, munkához ajánlott, viszont a hátránya, például a csúszóssága – nedves, izzadt kézzel nem javasolt megfogni; komolyabb hátránya viszont az, hogy nehezebben fogja a WiFi jelet.

A műanyag burkolat előnye, hogy könnyen kézben tartható, kisebb súlyú, viszont a hátránya, hogy könnyebben törik; ezen kívül az akkumulátor élettartama megrövidül, mivel a műanyag burkolat nehezen vezeti el a termelt hőt.

Internetkapcsolat

Ha táblagépen online szeretne lenni, válasszon olyat, melybe beépített 3G vagy 4G modul található, vagy legalább WiFi-modem.

Ajándékként vásárolok táblagépet; léteznek általános tanácsok?

 • Táblagép munkába – magasabb teljesítményűnek és nagyobbnak kell lennie. Javasolt a 10 colos képernyő (lehet nagyobb méretű is), 4 GB RAM, hogy a táblagép a valóban képes legyen dolgozni, legalább kétmagos processzor. Előnyös a táblagéphez csatlakoztatható billentyűzet is (kábelen vagy bluetoothon keresztül). Az üzemeltető értékelni fogja az akkumulátor hosszú üzemidejét. A legmegfelelőbb a Windows operációs rendszerrel rendelkező táblagép.
 • Táblagép szülők számára – lehet kevésbé igényes, 1 GB RAM, 9 colos képernyő. Szintén szükséges lehet egy külső billentyűzet csatlakoztatása a szövegbevitel megkönnyítésére. Az Android operációs rendszer megfelel.
 • Táblagép utazóknak – kisebbnek kell lenni, általában elég a 8 colos, hogy egy hátizsákba vagy kézitáskába elférjen. Leginkább az akkumulátor élettartamát vegye figyelembe. Általában 1 GB RAM elegendő megfelelő nagyságú tárolóval (válasszon olyan táblagépet, amelybe memóriakártyát helyezhet). Az Android operációs rendszer megfelel.
 • Táblagép, mint notebookhelyettesítő – csodálatos például az ASUS hibridje, amely praktikus notebookként viselkedik. Windows operációs rendszerrel és bőséges tárhellyel rendelkezik.
 • Táblagép játékos részére – 2 GB RAM. Az Android megfelelő operációs rendszer lesz, legalább kétmagos processzorral. A játékosok nagyra értékelik a full HD kijelzőt is. A kijelző körülbelül 9 colos lehet.
 • Táblagép iskolába – az akkumulátor hosszú élettartama, 2 GB RAM operatív memória, 9 colos képernyő és Windows operációs rendszer.
 • Táblagép egy egészen egyszerű felhasználó számára – 1 GB RAM operatív memória, egymagos processzor, 8 GB tárhely (külső memóriakártya behelyezési lehetőséggel), 8 colos kijelző.

Milyen táblagépet vásároljon a gyermeknek?

A gyermekeknek megfelel a 7 colos táblagép is, mert könnyebben tartják a kezükben. Ráadásul a legtöbb gyermekeknek szánt játékhoz nincs szükség nagy képernyőre, mivel ezek többnyire egyszerűbb játékok. Megfelel az olcsóbb modell is, a gyermeknek nincs szükségük a teljesítményre, inkább egy játék vagy alkalmazás bekapcsolására használják. Ne fizessen feleslegesen többet olyan dolgokért, amelyeket nem használ ki.

A nagyon kicsi gyermekek számára vannak a piacon olyan táblagépek, melyeket kifejezetten csak gyermekeknek terveztek, ezek már előre telepített alkalmazásokkal rendelkeznek. Az ilyen táblagépek csábító színekben (kék, sárga, narancssárga) gumírozott a kerettel rendelkeznek, hogy a gyermekek könnyen kézbe vehessék. Néhány kereskedőnek van a kínálatában gyermek táblagép is, amely bizonyos karakter motívumával van ellátva (pl. Hello Kitty táblagép). A gyermek táblagép bővített beállításokkal rendelkezik, így a szülők megoldhatják biztonságukat is.

A táblagéphez vásárolhatók kiegészítők?

Igen, a táblagéphez többek között az alábbi opcionális kiegészítők vásárolhatók:

 • csatlakoztatható billentyűzet – megkönnyíti a szövegbevitelt (kapható vezeték nélküli típus is)
 • egér (szintén kapható vezeték nélküli típus is)
 • védőtokok és fóliák – védik a táblagépet a sérüléstől a hordozás során
 • érintő ceruza – az érintő képernyő használatához

Hogyan tisztítsa a táblagépet?

A táblagép érintőképernyővel rendelkezik, tehát legyen óvatos a tisztításánál, mert könnyen megsérülhet, megkarcolódhat a felülete. Érdemes tokot vásárolni hozzá és abban tárolni. Ennek ellenére rendszeres tisztítást igényel a kijelző, mert a tapogatás ujjlenyomatokat hagyhat rajta. A tisztításához ne használjon durva törlőrongyot, papír zsebkendőt vagy papírtörlőt, mert ezek is megkaristolhatják a képernyőt. Leginkább ajánlott szemüvegtisztításhoz használatos puha törlőkendőt használni. A tisztítószer lehet ablaktisztító vagy szemüvegtisztító. A tisztítószert ne a táblagépre fújja, hanem a törlőkendőre; majd lassú, körkörös mozdulatokkal tisztítsa meg.

Segített Önnek ez a táblagép teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak kiválasztani a legjobb táblagépet, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező, amely meggyőzi majd a következő látogatókat a webhelyünkön.