Elektronika

A legjobb telefonok gyerekeknek (recenziók és teszt) 2024

legjobb telefonok gyerekeknek
Eljött az idő, amikor gyermeke saját telefonra vágyott? Szülőként néhány fontos feladatot kell mérlegelnie. A mobiltelefonok a gyermekek kezében kissé ellentmondásos téma, de előbb-utóbb valósággá válik az Ön otthonában is. Ezért készítettünk egy rangsort tippekkel a legjobb telefonokra gyerekeknek, amely bár nem fogja eldönteni a gyermek megfelelő életkorát, segít abban, hogy a figyelmét a jó paraméterekkel és árral rendelkező, bevált modellekre összpontosítsa.

A táblagépek és mobiltelefonok nem tartoznak a kisgyermekek és óvodások kezébe. Így hangzik a pszichológusok alapvető tanácsa, de a kisgyerekek még így is tudnak velük dolgozni, némelyikük még mielőtt elkezdene beszélni. Az iskolai kötelességek érkezésével egyre gyakrabban szembesülhet majd az iskolás gyermeke dacos kijelentésével, miszerint „az osztálytársak viszik magukkal a telefonjukat az iskolába“. Igen, ez igaz. Az idő halad, és manapság már nem ritka, hogy az első osztályosok magukkal viszik a telefonjukat az iskolába. Ha még az első években ellen is tudott állni, és a gyerekét teljesen a kontroll alatt tartotta az iskolában és az iskolai klubban (a tanár és a nevelőtanár segítségével), de az első kétszámjegyű születésnapok érkezésével elkerülhetetlen a telefonvásárlás.

  • Milyen paraméterekkel, felszereltséggel és kialakítással kell rendelkeznie egy minőségi telefonnak gyermek/iskolás számára?
  • Van értelme nyomógombos telefont vásárolni egy gyermeknek, vagy inkább egy érintőképernyős telefonnal kezdeni?
  • Hogyan lehet a telefonon kívül más módon is kontrolálni és kapcsolatot teremteni a gyermekkel?

A következő választási útmutató kevésbé technikai jellegű. Valójában minden fontos információt megtalál a telefon specifikációiról, a komplex Hogyan válasszon telefont vásárlási útmutatóban. Ebben részletesen kitértünk a mai okostelefonok hardverére és szoftverére egyaránt.

Beszélünk egy kicsit többet arról, hogy a telefon megfelelő-e a gyermek számára, és hogyan figyelheti, hogy mennyi időt és milyen tevékenységeket végez a gyermek a telefonon. Figyelmébe ajánljuk a gyermekbarát telefonok tesztjeit és recenzióit, amelyek érdekes tippeket mutatnak. Ezekből inspirálódva állítottuk össze az alábbi rangsort.

A legjobb telefonok gyerekeknek (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Kijelző: 6,67"-es kijelző, 2400 × 1080, 120Hz, AMOLED
Rendszermemória (RAM): 6 GB
Belső memória: 128 GB
Akkumulátor kapacitása: 5020 mAh
5 out of 5 stars (5 / 5)120000 Ft Alacsony ár
2.Realme 8 DualSIM 6
Kijelző: 6,4"-es kijelző, 2400 × 1080, AMOLED
Rendszermemória (RAM): 6 GB
Belső memória: 128 GB
Akkumulátor kapacitása: 5000 mAh
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)75600 Ft Alacsony ár
3.iPhone SE 128 GB
Kijelző: 4,7"-es kijelző, 1334 × 750, IPS
Rendszermemória (RAM): 3 GB
Belső memória: 128 GB
Akkumulátor kapacitása: 1821 mAh
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)199000 Ft Alacsony ár
4.Samsung Galaxy A52s
Kijelző: 6,5"-es kijelző, 2400 × 1080, 120Hz, AMOLED
Rendszermemória (RAM): 6 GB
Belső memória: 128 GB
Akkumulátor kapacitása: 4500 mAh
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)150000 Ft Alacsony ár
5.Realme Narzo 30 5G
Kijelző: 6,5"-es kijelző, 2400 × 1080, 90Hz, IPS
Rendszermemória (RAM): 4 GB
Belső memória: 128 GB
Akkumulátor kapacitása: 5000 mAh
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)65000 Ft Alacsony ár
6.Samsung Galaxy A12
Kijelző: 6,5"-es kijelző, 1600 × 720, PLS
Rendszermemória (RAM): 3 GB
Belső memória: 32 GB
Akkumulátor kapacitása: 5000 mAh
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)53000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb telefont gyerekeknek?

A mobiltelefon a gyerekek kezében gyakori dolog. Olyan korba születtek, ahol a mobiltelefonok minden felnőttnél láthatók, és nem ismerik a mobiltelefonok nélküli világot. Ha gyermeke vágyik arra, hogy legyen saját telefonja, valószínűleg ismeri annak képességeit.

Ma már az óvodások is tudják, hogy a telefon nem csak a kommunikációra (hívások, üzenetek) szolgál, hanem rengeteg információ, játék, zene, szórakozás és társadalmi kapcsolat forrása. Egyre gyakrabban említik azonban azokat a buktatókat, amelyek veszélyeztethetik a gyermekeket (függőség, idegenekkel való kapcsolat, rossz példaképek követése, felelősség elhanyagolása).

Tudjuk, hogy szülőként nehéz feladat előtt áll, amikor olyan mobiltelefont kell választania gyermeke számára, amely megbízható, de gyermeke szempontjából mégis modern. Különösen a tizenévesek szülei tudják ezt, amikor a gyermek unszolására a végén egy olyan telefont kap, amely inkább egy márkás, divatos kiegészítő, indokolatlanul magas áron. És mindezt csak azért, hogy az osztálytársak előtt villogjon.

Mi az arany középút hívei vagyunk, ezért a kínálatunkban olyan telefonok szerepelnek, amelyek nem terhelik túlságosan a családi költségvetést, és az iskolásnak/diáknak is tetszenek.

telefon gyerekeknek

Telefon gyereknek 6 éves kortól: Alap telefonhívásokra

A döntés meghozatalakor, hogy vegyen-e telefont egy első osztályos gyermeknek, javasoljuk, hogy beszélgessen az osztályfőnökkel. Megtudhatja, hogyan ellenőrzik és felügyelik a gyerekeket az iskolában. Azt is megtudhatja, hogy a tanárnő nem helyesli a telefonok jelenlétét, és biztosítani fogja Önt arról, hogy ha bármi történik, azonnal értesíteni fogja Önt a saját telefonján keresztül. Valójában az iskolai szabályok általában nem vállalnak felelősséget az ilyen típusú személyes tárgyakért. Ha egy gyermek elveszíti vagy megrongálja a mobiltelefonját, jár anyagi kártérítés. Az elsősök számára, akik szórakozottságukban a kabátjukat vagy az iskolatáskájukat is az iskolában felejthetik, a telefon egy további tárgy, amire extra figyelmet kell fordítaniuk.

Ha a telefon mellett dönt, válasszon olyat, amely csak kommunikációs funkcióval rendelkezik. A piacon érdekes választékban vannak a 2-3 hüvelykes színes kijelzővel rendelkező, alapvető nyomógombos telefonok. A SIM-kártya behelyezését követően lehetővé teszik a tárolt számok hívását. Korlátozhatja az internet-hozzáférést. Ezeknek a telefonoknak az ára átlagosan 7000-21000 forint. Van a felszereltségükben ébresztőóra, számológép, rádió, egy alapvető fényképezőgép és talán néhány ikonikus játék (például a Snake kígyós játék).

Ezek a telefonok elvileg tartósabbak, és nem veszélyezteti őket az első leesés (lásd az új Nokia 3310-es kiadást). Egyetlen feltöltéssel több, mint 7 napig bírják. A jó hír az, hogy sokat kibírnak, és a gyermek szükség esetén fel tudja hívni Önt. A rossz hír az, hogy eleinte nem fogják tudni használni a nyomógombos telefont, és lehet, hogy nem is lesznek elégedettek egy ilyen kialakítással. Minden a közös megegyezésen és az elmagyarázó beszélgetéseken múlik.

📌Az első telefon érdekes alternatívájaként figyelmébe ajánljuk a SIM kártyás gyerek intelligens órákat is, amelyekről a tárolt számokat lehet hívni. Keresett funkció a beépített GPS (a gyermek mozgásának nyomon követése) és az SOS gomb. Kialakításuk nagyon népszerű és divatos a gyerekek körében.

Telefon gyerekeknek 8 éves kortól: Az első okostelefon nagyobb tartóssággal

Az első két évben a gyermek az iskolában telefon nélkül vagy csak egy egyszerű nyomógombos modellel is elboldogulhat. Később a kollektíva hatására egyre inkább az első saját okostelefonért fog követelőzni. Ha időről időre kölcsönadta neki az okostelefonját, akkor van elképzelése arról, hogy milyen könnyen eligazodik ebben a környezetben.

Milyen telefonokra összpontosítson? Ebben a korban a gyerekek fokozatosan megtanulják, hogy felelősséget vállaljanak a holmijukért, de még nem elég körültekintőek ahhoz, hogy képesek legyenek egy drága darabra vigyázni. A gyermek első okostelefonja tehát a low-end/alsó kategóriából kerülhet ki, 42000 forintig rendelkező árcédulával. Ugyanígy odaadhatja az iskolás gyermekének egy régebbi vagy felújított okostelefonját – ideális esetben legalább 1 napos akkumulátor-üzemidővel, épp kijelző üveggel és új, színes tokkal, amely jobban lenyűgözi, mint a gyártási év.

A kijelző átlójának nem kell hatalmasnak lennie, csak körülbelül 5 hüvelykig, ami jobban illeszkedik a gyerekek vékony kezébe. Az iskolás gyermek elégedettsége érdekében gondoljon legalább egy közepes kamera jelenlétére, hogy időnként fotózhasson, és egy fejhallgató-csatlakozó is jól jön. Az internethasználatot, a weboldalak böngészését és a youtube.com-on található videók megtekintését teljes mértékben felügyelni kell (például olyan praktikus szülői alkalmazások segítségével, amelyekkel ellenőrizheti gyermeke telefonhasználatát).

Semmilyen körülmények között ne engedje, hogy gyermeke korlátlanul töltsön le játékokat és fájlokat, és tartsa ellenőrzés alatt az interneten töltött idejét. A veszélyek minden oldalon leselkednek, ezért intenzíven kommunikáljon ezekről otthon. Gyermekének szüksége lesz egy SIM-kártyára (kredittel) a telefonáláshoz. Magyarázza el neki, hogy a kreditet a telefonhívások és az üzenetek írása során fogja felhasználni.

Telefon gyerekeknek 11 éves kortól: Jó kép, megbízható teljesítmény és játékok

Az Ön gyermeke felső tagozatos. Lassan abba a korba kerül, amikor egyre inkább összehasonlítja magát az osztálytársaival, és tudatosítja a dolgok értékét. Ez abból is látszik, hogy márkás termékekről beszél, és jobban ismeri azokat, mint Ön. Már nem a hétköznapi „noname“ tornacipők fogják boldoggá tenni, és nem is a lassú okostelefon lesz az, amelyik a legjobb éveit már maga mögött tudhatja.

Készüljön fel arra, hogy a gyermek lassan elérkezik a kritikus pubertáskorba. A nagy teljesítményű telefonnak fog örülni, amely a legigényesebb játékokat is képes kezelni, valamint a nagy kijelzőnek élénk színekkel és az elégséges belső memóriának. Bár a hardveres paramétereket még nem nagyon ismeri, de a márkákat, különösen a prémium kategóriásakat, már biztosan ismeri. Válassza a kompromisszumos megoldást, és kínáljon neki egy okostelefont a közép árkategóriából 70000 forintig vonzó kivitelben (a Samsung, Realme, Motorola, Xiaomi márkák modelljei népszerűek).

Ne felejtsen el rendszeresen nyíltan beszélgetni az okostelefon-használatról. Ebben a korban a gyerekek nagyon szeretnének valahová tartozni és kapcsolatba lépni valakivel, ezért vigyázzon, és ne engedje, hogy a háta mögött közösségi média fiókokat hozzon létre. Rendszeresen emlékeztesse őket arra, hogy ne kommunikáljanak ismeretlen felnőttekkel, ne osszanak meg vagy tegyenek közzé személyes fotókat magukról vagy az otthonukról, ne töltsenek le fájlokat és játékokat nem ellenőrzött forrásokból, és ne bízzanak meg mindenben, ami az interneten van. Ragaszkodjon hozzá, hogy bármikor hozzáférhessen az okostelefonjához.

Telefon gyerekeknek 15 éves kortól: Minőségi kamera, elegendő tárhely

Az általános iskolát befejező és a középiskola első évével szembenéző iskolás gyermek preferenciái gyakran meglepik igényességükkel. Ebben az esetben minden a neveléstől, a hosszú távú kommunikációtól és a család anyagi körülményeitől függ.

A tinédzser már elég jól eligazodik az okostelefonos újdonságokban, és nem lehet rajta kifogni. Egy modern, teljesen felszerelt, neves márkájú (leggyakrabban Apple, Samsung) okostelefonra vágyik. Nagy hangsúlyt fektet a teljesítményre és a kiváló kameratulajdonságokra – különösen, ha aktív a közösségi hálózatokon, ahol saját fiókkal rendelkezik, blogokat és kommenteket ír. A családban azonban nehezebb helyzet is kialakulhat. Különösen, ha lázadó aktivitása során egy év alatt három okostelefont is likvidál.

A megoldás? Megbeszélt kompromisszum, meghatározott szabályok, jelentős segítség a háztartásban, jó jegyek az iskolában, vagy akár egy részmunkaidős állás, ahol megkeresheti az „igényeire“ valót.

mobil iskolásoknak

A gyerekeknek szánt telefon alapvető jellemzői és paraméterei | Rövid áttekintés

Az alábbi tanácsok és tippek különösen az érintőképernyős okostelefonokra vonatkoznak. Ezek általános ajánlások, amelyek segítenek Önnek a végső választás meghozatalában. Biztosan rendelkezik már tapasztalattal az okostelefonokkal és az Ön által preferált márkákkal kapcsolatban, de ebben az esetben is igaz, hogy szülőként más követelmények érvényesek.

⏩ Kijelző és mérete

A 8-11 éves gyermekek számára jobb egy maximálisan 5 hüvelykes képátlójú telefonhoz folyamodni (a tenyér és az ujjak kisebb mérete miatt). Az idősebb gyerekek a lehető legnagyobb kijelzőt részesítik előnyben. A 6 hüvelykes vagy annál nagyobb képátlójú okostelefonok a legnépszerűbbek. Ne feledkezzen meg a védőtokról, borítóról és telefon védőüvegről.

⏩ Hardver: Processzor, operációs és belső memória

Manapság még az olcsó gyerekeknek szánt telefonok is eléggé jó hardverrel rendelkeznek – legalábbis ahhoz képest, amire használják ezeket. Például egy 38500-42000 forintos okostelefonban 8 magos processzor, 4 GB RAM és 64 GB tárhely található.

Milyen a minimális konfiguráció? Ha egy 4 magos és egy 6 magos processzor között kell döntenie, válassza a 6 magos processzort. Ennek oka, hogy egy 4 magos processzor nem biztos, hogy képes kezelni az igényesebb folyamatokat, és lelassítja a műveletek gördülékenységét.

A nagyon alapvető okostelefonok (körülbelül 28000-31500 forintos áron) 2 GB ramot és 8 GB, illetve 16 GB tárhelyet kínálnak, ami nem biztos, hogy elég lesz. Mindenképpen jobb, ha egy legalább 3 GB kapacitású operatív memóriához folyamodik, amely gondoskodik a gördülékenyebb működésről.

A tárolókapacitás nagyban függ attól, hogy a gyermek hogyan kezeli a telefont. Az okostelefonok esetében azonban a 16 GB tárhelyet tekintik minimálisnak, így a nagyobb tárolókapacitás (vagy válasszon olyan telefont, amelybe microSD kártyát helyezhet be a kapacitás bővítéséhez) hasznos lehet a használat során.

⏩ Akkumulátor kapacitása

Minél nagyobb az érintőképernyős telefon, annál több energiát fogyaszt a kijelző. Minél igényesebbek a játékok és alkalmazások, annál gyorsabb a lemerülés. A használati idő ellenőrzése nélkül egy iskolás gyermek kevesebb, mint egy nap alatt lemeríthet egy 5000 mAh-s akkumulátort.

Ezért az okostelefon akkumulátor kapacitásának minimálisan 3000-4000 mAh-nak kell lennie (nyomógombos készülék esetén 1200-1500 mAh elegendő egy egész hétre). A gyorstöltést támogató (30 W, 33 W) telefonok jó választásnak bizonyulnak.

⏩ Csatlakoztathatóság/Konnektivitás

Az alapvető csatlakoztathatóságnak tartalmaznia kell a Bluetooth-ot, a Wi-Fi-t, a LTE-t. Elég keresett a GPS-modul jelenléte is, amelynek köszönhetően az alkalmazáson keresztül nyomon követheti a telefon (és gyermeke) tartózkodási helyét.

⏩ Tartósság

Meglepődhet, milyen gyorsan tönkremehet egy érintőképernyős telefon. Nemcsak a betonra, kemény padlóra való leesés, hanem a porral, homokkal és nedvességgel való érintkezés is veszélyezteti. Ezért összpontosítson az IP-besorolásra, amelyet két szám kombinációja követ, és amely a burkolat vízzel és szilárd részecskékkel szembeni védelméről árulkodik.

Az első szám a szilárd részecskék elleni védelem mértékét, a második szám a víz elleni védelem mértékét jelzi. Minél magasabb a szám, annál magasabb a védelmi szint. Az okostelefonok esetében az IP67 optimális védelemnek számít. Nagyobb számok = nagyobb tartósság.

A „standard“ okostelefonok mellett számos olyan ellenálló telefon közül is választhat, amelyek fokozott védelmet nyújtanak a mechanikai vagy vízkárosodásokkal szemben. „Military“ kialakításuk különösen vonzó a fiúk számára.

Gyerekeknek való telefonok ára

Álljunk meg egy pillanatra a gyermekeknek szánt mobiltelefonok áránál. Alapvetően a gyermekeknek szánt telefonnak nem kell a legmagasabb teljesítményszintnek megfelelnie, vagy a piac egyik legmenőbb újdonságának lennie. De mindenképpen megbízhatónak és ésszerűen tartósnak kell lennie.

✅ Telefonok gyerekeknek 35000 forintig

Az alap árkategóriát a nyomógombos telefonok és a gyengébb paraméterekkel rendelkező olcsó okostelefonok uralják. Javasoljuk, hogy tekintse meg a Nokia, Motorola, Cubot márkák, és a Xiaomi márka régebbi modelljeinek kínálatát. Ezek a termékek az árat és az elvárásokat figyelembe véve jó véleményekkel rendelkeznek. Nem kell azonban csodás teljesítményt várni.

✅ Telefonok gyerekeknek 35000 és 105 000 forint között

Egy kategória, ahol megtalálja az aktuálisan legkelendőbb telefonokat gyerekeknek (és ugyanakkor felnőtteknek is, korhatár nélkül). A Samsung, a Xiaomi, a Poco, a Motorola, a ViVo, a Caterpillar CAT (> nagy tartósság) márkák okostelefonjai vezetik az eladási listákat. Kialakításuk, méretük, hardverfunkcióik és érzékelőik minősége az átlagostól a magas pontszámokig terjedő értékelést kapták. Alkalmas felső tagozatos diákoknak és középiskolásoknak, születésnapi vagy karácsonyi ajándéknak is ideális.

✅ Telefonok gyerekeknek 105000 forinttól

Lehet, hogy kissé paradox, de az ebbe a kategóriába tartozó telefonok diákoknak és egyben a felnőtteknek is megfelelő telefonok. A határvonal gyakorlatilag nem létezik, így csak Önön múlik, hogy prémiumgyártóktól szerez-e be gyermekének telefont. Készítsen elő legalább 105000 forintot, hogy teljesüljön az álma az első modern „almáról„. Nagyon jó választás a Samsung telefonok és a Xiaomi, OnePlus, Poco márkák magasabb kiadásai, az ellenállók közül a Caterpillar CAT, Ulefone.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Kijelző: 6,67"-es kijelző, 2400 × 1080, 120Hz, AMOLED
Rendszermemória (RAM): 6 GB
Belső memória: 128 GB
Akkumulátor kapacitása: 5020 mAh
5 out of 5 stars (5 / 5)120000 Ft Alacsony ár
2.Realme 8 DualSIM 6
Kijelző: 6,4"-es kijelző, 2400 × 1080, AMOLED
Rendszermemória (RAM): 6 GB
Belső memória: 128 GB
Akkumulátor kapacitása: 5000 mAh
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)75600 Ft Alacsony ár
3.iPhone SE 128 GB
Kijelző: 4,7"-es kijelző, 1334 × 750, IPS
Rendszermemória (RAM): 3 GB
Belső memória: 128 GB
Akkumulátor kapacitása: 1821 mAh
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)199000 Ft Alacsony ár
4.Samsung Galaxy A52s
Kijelző: 6,5"-es kijelző, 2400 × 1080, 120Hz, AMOLED
Rendszermemória (RAM): 6 GB
Belső memória: 128 GB
Akkumulátor kapacitása: 4500 mAh
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)150000 Ft Alacsony ár
5.Realme Narzo 30 5G
Kijelző: 6,5"-es kijelző, 2400 × 1080, 90Hz, IPS
Rendszermemória (RAM): 4 GB
Belső memória: 128 GB
Akkumulátor kapacitása: 5000 mAh
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)65000 Ft Alacsony ár
6.Samsung Galaxy A12
Kijelző: 6,5"-es kijelző, 1600 × 720, PLS
Rendszermemória (RAM): 3 GB
Belső memória: 32 GB
Akkumulátor kapacitása: 5000 mAh
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)53000 Ft Alacsony ár