Ruhák

A legjobb téli cipők – férfiak és nők számára (recenziók és teszt) 2024

A legjobb téli cipők

Kiválasztottuk a piacon a legnépszerűbb téli csizmákat férfiak és nők számára egyaránt.

A téli cipő a kíméletlen tél elengedhetetlen felszerelésének része. Ha a kinti fagypont alatti hőmérsékletben is melegen és szárazon szeretnénk tartani a lábunkat, akkor körültekintően kell választanunk, hogy ne hagyjon minket cserben már néhány hét után. Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a legjobb téli cipők? Felkelthetik érdeklődését például a következő modellek, amelyek a népszerű márkák kínálatába tartoznak, és nemcsak dizájnjukban érdekesek, hanem funkcionalitásuk miatt is magasra értékeltek.

A téli cipők minőségével szemben természetesen magasabb követelményeket támasztunk. Megbízhatóan kell teljesíteniük az igényes kültéri körülmények között. Ki vannak téve a hidegnek, a fagynak, a víznek, a hónak és a jégnek. Nem könnyű feladat olyan téli cipőt választani, amely több mint néhány hetes igényes „üzemmódban“ is helytáll. A jó hír azonban az, hogy vannak még olyan téli cipők, amelyek több téli szezont is kibírnak jó és ép állapotban.

A téli cipők kínálata óriási. Az ár-összehasonlítás, valamint az anyagok minősége, a kivitelezés és a funkcionalitás tekintetében a modellek között hatalmas különbségek vannak. A tűsarkú, velúr női csizmától nem várhatja el ugyanazokat a tulajdonságokat, mint a vaskos, szigetelt munkáscipőtől. Ezért rangsorunkban olyan cipőkre összpontosítottunk, amelyek kompromisszumok nélküli téli lábbelik. Közös jellemzőjük a jó szigetelőképesség, a nedvesség elleni védelem és a robusztus cipőtalp. És mivel lehet, hogy nem találjuk el az ízlését, és nem talál a válogatásunkban a kedvére való modellt, legalább egy kis tanácsot adunk Önnek – ha minőségi téli lábbelit keres, akkor a neves gyártókra koncentráljon (például akár olyanokra is, amelyek kifejezetten outdoor/kültéri cipőkre specializálódtak). A téli cipők tesztjei és recenziói szintén jó információforrást jelentenek, ahol értékes ismereteket nyerhet a valós használatból.

A legjobb téli cipők – férfiak és nők számára (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
Férfi téli cipő - TOP 5
1.Columbia FAIRBANKS OMNI-HEAT
+ vízálló és légáteresztő membrán konstrukció
+ hatékony hővisszaverő bélés
+ magas energiahatékonyság
⭐ 100 %40500 Ft Alacsony ár
2.New Balance H754LFT
+ tartós bőr felsőrész
+ belső bélés a kellemes melegért
+ csúszásgátló cipőtalp
⭐ 100 %56000 Ft Alacsony ár
3.Helly Hansen THE FORESTER
+ kivételes tapadás
+ vízálló bőr
+ kényelmes párnázott szegély
⭐ 98 %35000 Ft Alacsony ár
4.Jack Wolfskin EVERQUEST TEXAPORE MID M
+ cipő jó alátámasztással és kényelemmel
+ melegen tartja a lábat -30 °C-ig
+ vízálló membrán
⭐ 96 %45500 Ft Alacsony ár
5.Loap TUBE
+ tömör anyagból készült cipő
+ kopás, hó és sár elleni védelem
+ ideális hegyek, túrázás és szabadidő ősztől tavaszig
⭐ 94 %16000 Ft Alacsony ár
Női téli cipő - TOP 5
1.Columbia MINX SHORTY III
+ felsőrész vízálló szintetikus anyagból és velúrból
+ szegély és bélés műszőrméből
+ vízálló, légáteresztő membrán ragasztott varrásokkal
⭐ 100 %31000 Ft Alacsony ár
2.Head SUN
+ vízálló anyag
+ cipzár a belső oldalon
+ kellemes bélés
⭐ 100 %17500 Ft Alacsony ár
3.Loap ASALA
+ tartós felsőrész
+ termoplasztikus cipőtalpa strapabíró
+ meleg komfortérzetet
⭐ 98 %13000 Ft Alacsony ár
4.ALPINE PRO BARREA
+ cipő kiváló minőségű szintetikus anyagból
+ a belső anyag nagyon meleg
+ elegáns szín és dekoratív varratok
⭐ 96 %17500 Ft Alacsony ár
5.Skechers ESCAPE PLAN - COZY COLLAB
+ vízlepergető lábbelik
+ kellemes és kényelmes
+ műszőrme szegély és bélés
⭐ 94 %25000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon téli cipőt

Hogyan válasszon téli cipőt, amellyel minden szempontból elégedett lesz? Nem elég csak az ízlést és a stílust követni, ha téli cipőről van szó. A csalódás elkerülése érdekében minden szempontból értékelje új téli cipőjét. Ami fontos Önnek, azaz általános kialakítás, a megfelelő melegség, a jól kidolgozott cipőtalp és a kényelem. A következő sorokban érdekes tanácsok és tippek gyűjteménye található.

Minőségi téli cipő – válaszok az alapvető kérdésekre

Ahogy a bevezetőben jeleztük, a téli cipőkkel szemben kissé magasabb követelményeket kell támasztani. Mindenekelőtt mindannyiunknak megbízható védelemre van szüksége a hideg ellen, mert már negyed óra a nedves és hideg cipőben kellemetlen megfázást okozhat „lábtól“. A gyorsabb tájékozódás érdekében összegyűjtöttük a vásárlással kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.

Melyik téli lábbeli a legjobb a rendszeres viselethez?

Utcai stílusú lábbelik, munkáscipők, bokacsizmák, hócsizmák vagy téli túrabakancsok? Vagy egy másik szabás? Olyan téli cipőt keressen, amely elegendő támaszt nyújt a talpnak és a bokának, és nem akadályozza a láb vérkeringését. Az új csizmája nem nyomhatja a lábujjakat vagy a lábfejet. Jó, ha a boka és a lábszár környékén állítható a szélességük, például fűzővel vagy feszítőpánttal.

A jól illeszkedő csizma segít megőrizni a láb egészséges anatómiáját. A hócsizmák és a divatos, széles bőrcsizmák például az ortopédusok szerint nem alkalmasak hosszú távú viseletre – gyorsan elhasználódnak, és a lábak bennük egészségtelenül oldalra fordulnak.

Milyen magas legyen a női csizma sarka?

A női csizmák sarka ne legyen magasabb 4-5 cm-nél. A kiskereskedők kínálatában gyönyörű, elegáns, magas sarkú (8 cm vagy annál magasabb) csizmákat is találhat. Ezek funkciója azonban nem védelmi, inkább reprezentatív célokra és az autóból a belső tér biztonságába való gyors átmenetre szolgálnak. Valójában nagyon gyorsan elveszíti ezekben a stabilitását a fagyos járdán, ugyanakkor a magas sarkú cipőben töltött hosszú idő rontja a láb vérkeringését.

Milyen a téli cipő talpa?

A téli cipő ideális talpa magasabb, tagolt és első pillantásra robusztus. Feladata a csúszás elleni védelem és a megfelelő hőszigetelés biztosítása. Egyes cipőtalpakat (különösen a durva terepviszonyokhoz) úgy terveztek, hogy csúszásgátló és termosztatikus legyen (nem engedi át a hideget a talajról a lábhoz). A sima cipőtalp vagy az enyhén bordázott cipőtalp növeli a csúszás és a sérülések kockázatát.

Légáteresztő képesség vs. vízállóság: Mi a fontos?

A vízállóság gyakran keresett tulajdonság. Ennek azonban kéz a kézben kell járnia a légáteresztő képességgel. A legjobb téli cipők vízállóságot biztosítanak, miközben hagyják, hogy a lába lélegezzen. Ha ugyanis a lába olyan csizmába van zárva, amelyben nincs lehetőség a légcserére, már néhány perc gyorsabb gyaloglás után a lába izzadni fog, a zokni és a belső bélés átnedvesedik, és mindenképp elkezd fázni és némi kellemetlenséget érezni.

A téli lábbelik vízálló tulajdonságait például megfelelő impregnálással biztosítják, az anyag igényeitől függően, miközben az anyag megőrzi légáteresztő képességét.

Milyen magasságú téli cipőt válasszon?

Ne feledje, hogy a hőt nem maga a csizma termeli (kivéve, ha fűtéssel ellátott lábbelije van). Csak a lába által a bőrén keresztül termelt hő az, ami a csizmában szigetelve marad. A saját felgyülemlett hő azonnali távozásának megakadályozása érdekében a téli cipők általában magasabb szabásúak. Ha eddig csak a boka alá érő téli cipőt (vagy éppen meleg béléssel ellátott tornacipőt) viselt, próbáljon meg változtatni ebben a szezonban, és nyúljon a boka fölé érő szabáshoz. A változás a melegségérzetben azonnali.
Ha hóba készül, ebben az esetben fontolja meg a legalább a lábszár harmadától a közepéig terjedő magasságú, meleg béléssel ellátott csizmát, minimális számú nyílásokkal és fűzőnyílásokkal, hogy a hó ne jusson be a csizmába ezeken a helyeken keresztül.

Érdemes-e téli csizmát vásárolni webáruházból?

Egy hagyományos üzletben azonnal felpróbálhatja a kiszemelt csizmát. Ugyanakkor azonban a választási lehetőségei részben korlátozottak, tekintettel az üzlet kínálatára és raktározási lehetőségeire.

Nem csoda, hogy az online lábbeli vásárlás az utóbbi években egyre nagyobb teret hódít, és egyre többen kedvelik ezt a kényelmes módszert. Hiszen több száz különböző modell áll rendelkezésre, gyakran csábító akciókkal és ingyenes házhoz szállítással. Mérettáblázatok is vannak, mindig egy adott márkához. Ezután csak fogjon egy mérőszalagot vagy vonalzót a kezébe, és kezdje el megmérni a tényleges lábhosszát, és válassza ki a méretét.

Ha a téli cipő nem passzol, vagy nem tetszik, mert a kialakítása nem olyan, mint az illusztrációkon látható, 14 napon belül visszaküldheti. Emellett számos webáruház indoklás nélkül (és természetesen előzetes viselés nélkül) meghosszabbított visszaküldési lehetőséget is kínál – akár 30, 60 vagy 100 napig. Sőt, még az a tapasztalatunk is van, hogy egy futár jött a címre a visszaküldendő csomagért ingyenesen.

női téli cipő

A téli lábbelik alaptípusai a rendeltetés és a viselés helye szerint

Téli cipők hétköznapi és szabadidős viselethez

Ennek a kategóriának a közös nevezője a stílus és a legalább átlagos funkcionalitás kombinációja. A munkába, iskolába vagy a városba való téli cipők jól néznek ki – mind a hétköznapi, mind a szabadidős viselethez jól illenek. Elegáns és stílusos darabokat talál itt. Melegségük szorosan összefügg a felhasznált anyagtípussal és a bélés vastagságával (néha sajnos csak egy vékony szövetről van szó, és a cipő nem szigetel eléggé). A bőrből készült téli cipők több évig is stabil darabok lehetnek, a műbőrből (ökobőr) készült cipők kicsit rosszabbul állnak, ha a tartósságról van szó.

Turisztikai (kültéri/outdoor) téli cipők

Robusztus kivitelezés, precíz varrás és ragasztás, modern funkcionális anyagok – ezek a tulajdonságok jellemzik a kültéri téli lábbeliket. Már első ránézésre is látszik, hogy nehezebb terepen és bármilyen időjárási viszonyok között kimozdulhat bennük. Melegen és szárazon tartják a lábát, a cipőtalp a nagy tapadást és a rugalmasságot szem előtt tartva lett kialakítva. Emellett kiválóan szigeteli a hideget a talajtól.

Szociális téli cipők

A gyártók még megalkotásukkor sem számoltak azzal, hogy nagy adag hónak vagy a járdán jégnek teszik ki ezeket. Igen, pontosan olyan elegáns férficipők, amelyek öltönyhöz illenek, vagy olyan vonzó női magas sarkú csizmák, amelyeket a „használati és ápolási utasítás“ szerint nem szabad víznek kitenni. A téli cipők e kategóriájának melegsége, szigetelése és csúszásmentessége lényegesen alacsonyabb szinten van.

Téli futócipők

A minőségi futócipők fejlesztésével foglalkozó márkák egész évben gondolnak vásárlóik igényeire. Ha télen sem akar lemondani a futásról, szerezzen be téli futócipőt. Úgy tervezték, hogy növelje a stabilitást téli környezetben (speciális cipőtalp a biztonságos futáshoz havon, sárban és jégen), kiváló párnázottságot és rugalmasságot, valamint magas vízállóságot biztosít.

Téli munkacipők

Egy speciális alkategória, amelyre a zord kültéri körülmények között dolgozóknak (katonák, rendőrök, erdészek, hegyi szolgálat, építőipari munkások) kell összpontosítaniuk. Ezek robusztus cipőtalppal, nagyfokú melegséggel és vízálló kialakítással rendelkező munkacipők. Egyes modellek acél orrmerevítővel vagy szúrásgátló talpbetéttel is rendelkeznek.

férfi téli csizma

Téli cipők ára

Mennyit kell fizetni egy minőségi téli cipőért, amely megbirkózik a fagyos napok, a sár, a hó és a jég viszontagságaival?

✅ Téli cipők 17500 forintig

Az alap árkategóriában szélesebb választékot talál a városi és szabadidő téli cipőkből, illetve a hóban való rövid sétához szükséges hócsizmákból. A szintetikus anyagok és az ökobőr dominálnak. Ha nagyobb melegséget és masszívabb kivitelezést szeretne, válasszon a magasabb árcédulával rendelkező cipők kínálatából.

✅ Téli cipők 17500 és 35000 forint között

Ha magasabb minőséget és tartósságot keres, ne féljen többet befektetni a téli cipőbe. Jobb hőszigetelést, légáteresztő képességgel kombinált vízállóságot nyújt, valamint kiváló tapadást biztosít a cipőtalp a kockázatos terepen. Ez az a kategória, amelyben mind a szabás, mind a rendeltetés sokfélesége uralkodik.

✅ Téli cipők 35000 forinttól

Választék igényesek számára. Különféle típusú TOP téli cipők – túrázáshoz, expedíciókhoz, de a tervezők stílusos divatcsizmái is.

A legjobb téli cipő márkák

  • Timberland – Az amerikai Timberland márka számos sikeres modellel rendelkezik, amelyek alkalmasak a városi sétákhoz és a hosszabb vidéki tartózkodáshoz. Hangsúlyt fektetnek a tartósságra és a szilárdságra. Hócsizmák, munkabakancsok és csizmák kiváló recenziókkal.
  • Salomon – A francia márka különösen a téli sportok szerelmesei körében ismert. Ezért várhatóan a téli cipők szegmensét is képes lesz lefedni. A Salomon termékeit a modern anyagok, a kényelem, a stabilitás és a tartósság kombinációja jellemzi.
  • Alpine PRO – A vezető cseh sport- és outdoor/kültéri ruházati márka számos népszerű modellel rendelkezik, amelyek jó ár/minőség arányúak.
  • Adidas – Szereti az Adidas tornacipőket? Ne viselje ezeket a fagyos hidegben. Az Adidas téli cipők is rendelkeznek az Ön által kedvelt dizájnnal és stílussal. Bokarögzítést, kellemes melegséget, minden irányban és minden felületen való tapadást kínálnak.
  • Converse – Különösen a fiatalabb generációk és a sportos városi stílushoz közel álló emberek nyúlnak a Converse márka téli cipőihez. Finomra hangolt színösszeállítás és részletek, jobb melegség és minőségi anyagok. Alkalmas a városba, iskolába vagy munkába.
  • Nike – A Nike téli cipőket „télen a városban“ és a mindennapi nem igényes viselet során is értékelni fogja. A bokamodellek időtállónak tűnnek és kiegészítik az öltözéket.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
Férfi téli cipő - TOP 5
1.Columbia FAIRBANKS OMNI-HEAT
+ vízálló és légáteresztő membrán konstrukció
+ hatékony hővisszaverő bélés
+ magas energiahatékonyság
⭐ 100 %40500 Ft Alacsony ár
2.New Balance H754LFT
+ tartós bőr felsőrész
+ belső bélés a kellemes melegért
+ csúszásgátló cipőtalp
⭐ 100 %56000 Ft Alacsony ár
3.Helly Hansen THE FORESTER
+ kivételes tapadás
+ vízálló bőr
+ kényelmes párnázott szegély
⭐ 98 %35000 Ft Alacsony ár
4.Jack Wolfskin EVERQUEST TEXAPORE MID M
+ cipő jó alátámasztással és kényelemmel
+ melegen tartja a lábat -30 °C-ig
+ vízálló membrán
⭐ 96 %45500 Ft Alacsony ár
5.Loap TUBE
+ tömör anyagból készült cipő
+ kopás, hó és sár elleni védelem
+ ideális hegyek, túrázás és szabadidő ősztől tavaszig
⭐ 94 %16000 Ft Alacsony ár
Női téli cipő - TOP 5
1.Columbia MINX SHORTY III
+ felsőrész vízálló szintetikus anyagból és velúrból
+ szegély és bélés műszőrméből
+ vízálló, légáteresztő membrán ragasztott varrásokkal
⭐ 100 %31000 Ft Alacsony ár
2.Head SUN
+ vízálló anyag
+ cipzár a belső oldalon
+ kellemes bélés
⭐ 100 %17500 Ft Alacsony ár
3.Loap ASALA
+ tartós felsőrész
+ termoplasztikus cipőtalpa strapabíró
+ meleg komfortérzetet
⭐ 98 %13000 Ft Alacsony ár
4.ALPINE PRO BARREA
+ cipő kiváló minőségű szintetikus anyagból
+ a belső anyag nagyon meleg
+ elegáns szín és dekoratív varratok
⭐ 96 %17500 Ft Alacsony ár
5.Skechers ESCAPE PLAN - COZY COLLAB
+ vízlepergető lábbelik
+ kellemes és kényelmes
+ műszőrme szegély és bélés
⭐ 94 %25000 Ft Alacsony ár

Ajánljuk – Nézze meg tippjeinket a legjobb téli kabátokról (férfi és női), és élvezze a hideg napokat melegen és szárazon!