Uncategorized

A legjobb télikabátok (recenziók és teszt) 2024

 legjobb télikabátok
Hogyan válassza ki a legjobb télikabátot hétköznapi viseletre, amelyben a zimankós és fagyos napokat is könnyedén viseli? Ebben az esetben nem létezik mindenkire érvényes válasz. Ez az Ön preferenciáitól, stílusától és attól a környezettől függ, amelyben a kabátot többnyire viselni fogja. Azonban egyikünk ruhásszekrényében sincs korlátlan hely tucatnyi modellnek, ezért érdemes egy-két jó minőségű télikabátra koncentrálni, amelyekben a zord telet is melegben és maximális kényelemben tölti el.

Az alábbi választási útmutatóban közelebbről szemügyre vesszük a téli kabátok változatos kínálatát. Nem gond, ha olyan kabátot választ, amely vizuálisan tetszik, de a második feladata – a hideg és a nedvesség elleni védelem – mindenképpen az erősségei közé kell, hogy tartozzon. A felhasznált anyagok, a töltelék típusa és a varrás pontossága nagyban befolyásolja a teljesítését. Ezért megtalálja a legjobban értékelt télikabátokat az olyan sportmárkák kínálatában, mint a The North Face, Husky, Alpine Pro, Napapijri, Helly Hansen. Nagy tapasztalattal rendelkeznek a téli tevékenységekhez szükséges sport- és szabadtéri ruházat gyártásában, így biztos lehet benne, hogy még egy „normál“ télikabát sem lesz standard alatti és nem rontja el a hírnevét. Téli kabátjaikat úgy tervezték, hogy meleget, megfelelő vízszigetelést, légáteresztő képességet és védelmet nyújtsanak a hideg széllel szemben.

A következő rangsorban olyan modelleket talál, amelyek jó helyezéseket kaptak a télikabátok tesztjei és értékelései során. Két fő kategóriára oszthatók – férfi télikabátok és női télikabátok. Úgy döntöttünk, hogy olyan sokoldalú télikabátokat választunk, amelyek viselhetők a városban, munkába, könnyű vagy közepes túrázáshoz, illetve könnyebb téli sportokhoz. Sokoldalúsága miatt egy ilyen kabát lehet az új kedvenc darabja a téli ruhatárának.

A legjobb télikabátok (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
Férfi télikabátok
1.Columbia MARQUAM PEAK FUSION PARKA
✔️ új, továbbfejlesztett Omni-Heat INFINITY hővisszaverő bélés
✔️ vízálló anyag
✔️ Thermarator™ szintetikus szigetelés
5 out of 5 stars (5 / 5)84500 Ft Alacsony ár
2.Napapijri RAINFOREST WINTER 2
✔️ oldalsó- és nyakrögzítés
✔️ meleg és vízálló anyag
✔️ ragasztott varratok a kritikus helyeken
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)64000 Ft Alacsony ár
3.Hannah CORNELL
✔️ fő cipzár fém hatással
✔️ méretre igazítható szegély a törzs alsó részén
✔️ ragasztott varrások
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)35500 Ft Alacsony ár
4.Northfinder KANE
✔️ pehelytöltethez hasonló, könnyű szintetikus izoláció, mely még nedvesen is funkcionális
✔️ kapucnival ellátott kifordítható kabát, hogy megjelenésed kedved szerint változtathasd
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)48500 Ft Alacsony ár
5.Head ASHTON
✔️ minőségi szigetelése maximális komfortot biztosít
✔️ YKK cipzárok
✔️ steppelt bélés
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)17800 Ft Alacsony ár
Női télikabátok
1.Napapijri RAINFOREST W WINT 4
✔️ modern design
✔️ meleg, vízálló anyag
✔️ méretre igazítható, meleg kapucni
5 out of 5 stars (5 / 5)54500 Ft Alacsony ár
2.Helly Hansen W SIRDAL HOODED INSULATOR JACKET
✔️ víztaszító DWR kezelés
✔️ elasztikus szegély a kapucnin és az ujjak végén
✔️ YKK® cipzárak
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)51500 Ft Alacsony ár
3.O'Neill LW CONTROL JACKET
✔️ hosszított fazon
✔️ lecsatolható, összehúzható kapucni
✔️ vízálló kezelés
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)35000 Ft Alacsony ár
4.ALPINE PRO ENKA
✔️ félig testhezálló szabás
✔️ pufi stílus
✔️ minőségi kidolgozás
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)16400 Ft Alacsony ár
5.Loap ITALIA
✔️ vízlepergető Drytech bevonat
✔️ Polytherm szigetelés
✔️ állvédővel ellátott cipzár
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)14000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon télikabátot

Mit kell figyelembe venni a téli kabát kiválasztásakor? Először is fontos a rendeltetése és a környezet, amelyben használni fogja, a következő lépés a szabás, a vastagság és az anyag kiválasztása. Végül, de nem utolsósorban fontos, hogy eltalálja a méretet, hogy a télikabát ne korlátozza a mozgását, és ne váljon teherré, amit inkább a szekrény mélyére rejtene.

minőségi téli kabát

Télikabátok rendeltetés szerint

Téli kabátot vásárol munkába és haza, a városba, vagy olyan kabátot keres, amely egy hosszabb szabadtéri „séta“ során is melegen tart? A télikabátok közötti különbségek gyakran mélységesen eltérőek. Bizonyára egyetért velünk abban, hogy egy átlagos télikabát síeléskor csalódást okoz, míg a városban a télikabát viselésének nincs nagy jelentősége.

Télikabátok városba

A városi télikabátok formájuk, vastagságuk és hosszuk szerint változhatnak. Ezek általában kényelmes, stílusos kabátok, zsebekkel és eléggé nagy kapucnival.

A női változatban fém részletekkel és szőrmével díszítettek. Alkalmi ruhákhoz és farmerekhez egyaránt illenek. A gyártásukhoz nem használnak magas funkcionalitású anyagokat, de semmiképpen sem szabad engedni a kiváló minőségű varrás, az illesztések és a könnyű karbantarthatóság követelményén. Legtöbbször nem adnak meg vízoszlopértéket. Ha mégis, akkor a vízoszlop körülbelül 2000-5000 mm, ami elegendő ahhoz, hogy a kabát ne szivárogjon át egy rövid futó zápor után.

Télikabátok futáshoz

A téli futókabátok mindenekelőtt a futók igényeit veszik figyelembe. Nincs szüksége vastag kabátra, épp ellenkezőleg. A futókabátok rendkívül funkcionális vízálló anyagokból készülnek, membránnal ellátva a hatékony izzadságelvezetés érdekében.

A vékonyabb kabátok közé tartoznak, más funkcionális rétegekkel kombinálva, és valamivel 0 °C feletti hőmérsékleten használják ezeket. Követik a test íveit, és nem korlátozzák a futó mozgását. Fényvisszaverő elemekkel és vízálló zsebekkel vannak ellátva a személyes tárgyak számára, amely zárható.

Télikabátok outdoor aktivitáshoz és túrázáshoz

A téli kabátok e kategóriája nagy figyelmet élvez, többek között a természetben eltöltött idő növekedése miatt is. A fizikai aktivitások során az emberek természetesen többet izzadnak, ezért olyan kabátra van szükségük, amely megbízhatóan elvezeti az izzadságot. Ugyanakkor teljes pompájában ki van téve a téli időjárásnak. Ez azt jelenti, hogy egy outdoor/kültéri télikabátnak megfelelő vízállósággal (vízoszlop min. 5000 mm) és széllökéssekkel szembeni ellenállóssal kell rendelkeznie.

Nyúlhat egy meleg és kényelmes pehelykabáthoz, de ha ezt a kabátot ősztől kora tavaszig szeretné használni, akkor javasoljuk a réteges öltözködést. A téli túrakabát vékonyabb lehet, ha több réteget visel alatta, amelyeket fokozatosan levehet, ha melegebb lesz.

Télikabátok síeléshez

A téli síkabátok külön kategóriát képeznek. Ezek esetében azt is el kell döntenie, hogy milyen típusú síelő (a gondozott pályákon rekreációs síelő vagy a gondozatlan terepen aktív haladó síelő). Ez határozza meg a hőszigetelés és a légáteresztő képesség szintjét, a vízszigetelést és a mechanikai sérülésekkel szembeni fokozott ellenállást (kopásállóság, például esés esetén). Az aktív síelők kabátjainak vízoszlopa általában 6000-15000 mm között van.

Tippünk: A legjobb síkabátot keresi? Tekintse meg a választékunkat és a legfontosabb jellemzők értékelését.

téli kabát

Télikabátok alapvető szabásai

Parka

Bár a parka eredetileg átmeneti kabátnak számított, ezt a lezser szabást a télikabátok is átvették. Az anyagból és a vékony bundából egy meleg, vastagabb kabát lett, amely ellenáll az enyhe havazásnak és esőzéseknek. A téli parka tipikus jellemzői közé tartozik a legalább combközépig hosszított szabás, a húzózsinórral ellátott derékrész, az ujjakon mandzsetta, a széles kapucni (általában dús szőrmével) és számos külső zseb. Ha tavasszal/ősszel is szeretné használni a parkát, akkor fektessen be egy olyan sokoldalú modellbe, amelynek belső hőszigetelő bélése cipzározható.

Bomber

A bomber eredetileg a férfiak kedvelt téli darabja volt, mivel a népszerű pilóta kabáton alapul. Ez egy rövid, csípőig érő dzseki, amelynek alján egy jellegzetes patent található. Nincs kapucnija, de lehet domináns gallérja (például szőrmével). Stílusos téli darab a városba, munkába, randevúzásra, szabadidős tevékenységre. Egy minőségi, időtálló téli bomberdzseki hosszú éveken át szolgálja Önt, mert a kialakítása csak minimálisan avul el.

Egyenes szabású kabát

Átélte már azt a korszakot, amikor a hosszú egyenes szabású télikabát volt a trend? Az egyszerű, egyenes szabású kabát szinte halhatatlan, és sokféleképpen használható – a rövid, divatos derekig érő dzsekiktől kezdve (például ceruzaszoknyával) a térd alatt érő kabátig. Ezek a kabátok különböző kialakításúak és rendeltetésűek lehetnek, a lényeg az, hogy kényelmesen és melegen érezze magát bennük. Ügyeljen a varrás, az illesztések és a fő cipzár minőségére. Minél hosszabb a kabát, annál érzékenyebb a cipzár a sérülésre.

„A“ szabású kabát

Az „A“ szabás különösen népszerű a nők körében. Szépen formálja az alakot, és a hagyományos női kabátok koncepcióján alapul. Általában egy öv is tartozik hozzá. A kabát általában figyelembe veszi a női idomokat, és a mellnél és a csípőnél úgy van szabva, hogy ne korlátozza a hölgyek mozgását.

Télikabát vízállósága és légáteresztő képessége

A télikabát viselésével való hosszú távú elégedettség egyik legfontosabb tényezője a vízállóság és a légáteresztő képesség.

A vízoszlop értéke azt jelzi, hogy az anyag mennyire képes ellenállni a víz behatolásának a szerkezetébe. Minél magasabb a vízoszlop, annál jobban bírja a kabát a vizet és annál szárazabban tartja Önt. A munkába és a városba való alkalmi viselethez olyan anyagot válasszon, amelynek vízoszlopa 5000 mm-ig van. Ha a szabadtéri tevékenységekhez igényesebb kabátra van szüksége, fontolja meg már a 6000 mm-es vagy annál nagyobb vízoszlopot.

A légáteresztő képesség azt mutatja meg, hogy 1 m2 anyag hány gramm nedvességet enged át 24 óra alatt. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha csak ésszerű mennyiségű mozgást végez a télikabátban (normál gyaloglás), akkor valószínűleg nem fog túlságosan izzadni, és nem kell külön fizetnie a magas légáteresztő képességű anyagokért. Épp ellenkezőleg – ha télen is aktív, és sportolni szeretne, akkor értékelni fog egy olyan kabátot, amely megkönnyíti az izzadság távozását a testétől kifelé. A könnyebb szabadtéri mozgáshoz a 3000-5000 g/m2/24 óra légáteresztő képesség is megfelel. Ha szereti a testét a hóba helyezni, válasszon olyan anyagokat, amelyek légáteresztő képessége legalább 9000 g/m2/24 óra.

Télikabátok tölteléke

Pehely

A pehely hagyományos, időtálló anyagnak számít, amelyet a modernebb anyagok háttérbe szorítottak. Ha azonban a legmelegebb kabátot keresné télre, akkor valószínűleg a pehely lenne az alapja. A pehely a legjobb szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik minden más anyag közül, tökéletesen melegen tart, és kivételesen víztaszító.

Fokozatosan (főként a magas páratartalmú környezetben való tartózkodás és a nem megfelelő ápolás miatt) a pehely víztaszító képességét elveszti, a pehely összetapad, csomósodik, és nem melegít egyenletesen. Ráadásul túl hosszú ideig szárad. Mindezt a tekintélyes gyártóknak sikerült impregnálással elég sikeresen kiküszöbölniük. A pehelykabátok ára magasabb.

Szintetikus

A télikabátok szintetikus töltőanyagai egyre inkább képesek a természetes pehely tulajdonságainak megvalósítására. Egyes szintetikus töltelékek már nagy melegséget és megfelelő víztaszító képességet biztosítanak. Ráadásul a szintetikus szálak nagyon gyorsan kiszáradnak; és a télikabát kevésbé kíméletes bánásmódot is kibír. A jó hír az alacsonyabb ár, a könnyebb súly és a különböző szabások széles választéka.

Télikabátok tartozékai és részletei

 • Külső és belső zsebek – A télikabáton legalább két külső zsebnek kell lennie, amelyek elég nagyok ahhoz, hogy beleférjen a keze. Ha a belsejük kellemes gyapjú, akkor a leghidegebb időszakban is felmelegíti. Ezenkívül egy belső zseb is praktikus, és ha kültéri kabátot keres, akkor egy mellzseb és egy ujjzseb is hasznos.
 • Praktikus kapucni – A kapucni a legtöbb télikabát része, és megvan az oka. Lehet a kabát masszív része, a fej körül húzózsinórral, lehet minimalista, amely a kabát szegélyébe göngyölhető, de ugyanúgy lehet jellegzetes is dús szőrmével.
 • Ragasztott varratok, laminált cipzárak – A minőségi télikabátok szükséges részei, amelyek még a kihívást jelentő nedves környezetben sem okoznak csalódást.
 • Rugalmas mandzsetta az ujjakon – Véd a hideg és a szél ellen.
 • Fényvisszaverő elemek – A outdoor/kültéri és síeléshez használt télikabátok stabil része. Növelik a láthatóságot (+ biztonságot) a terepen.
 • Csípőöv a szél és a hó ellen – A sportos télikabátok népszerű tulajdonsága. Véd a megfázás ellen a csípő és a has területén. Megakadályozza, hogy a hó mélyebben behatoljon a kabátba.

kapucni

Hogyan válasszuk ki a télikabát megfelelő méretét?

Gondolja át, hogyan fogja használni a télikabátot. Némi szabadság, mozgástér jól jön, ezért ne féljen egy mérettel nagyobb kabátért nyúlni. Ha a kabátot egy pólóra próbálja fel, kellemetlen meglepetés érheti rendes használat esetén, amikor alatta már pulóvert vagy melegítőfelsőt visel.

Egy jól illeszkedő télikabátban kell tudnia „ölelni“. Próbáljon meg guggolni a kabátban, nyújtózkodni balra és jobbra. A jól illeszkedő kabát nem nyom/szorít vagy göngyölődik felfelé, és egyáltalán nem reped szét a varratoknál. Ha szűkebb stílusú kabátot választ, már rövid idő után kényelmetlenül fogja érezni magát benne. Próbáljon például szűk ujjúban vezetni!

A funkcionális télikabát esetében számoljon a réteges öltözködéssel, például három réteggel a kabát alatt. Ideális esetben a kabátot rögtön ezekkel a rétegekkel együtt próbálja fel, hogy később a szezonban ne érje semmi meglepetés.

Télikabátok ára

Egy jól megválasztott télikabát nem feltétlenül csak egy szezonra szól. Ha a minőségi anyagokra, a tisztességes szabásra és a trendeknek is ellenálló színösszeállításra ad, biztos lehet benne, hogy több éven át minőségi darab lesz a ruhatárában, amely nem hagyja fázni.

✅ Télikabátok 17500 forintig

Télikabátok széles választéka speciális tulajdonságok nélkül. Normál mindennapi viseletre tervezték ezeket – a városba, munkába, de szabadidő eltöltésére is. Túlsúlyban alapvető szabások és alapvető anyagok. Figyeljen a cipzárak és a varrás minőségére.

✅ Télikabátok 17500 és 35000 forint között

Kategória, amelyben a jelenlegi legkelendőbb télikabátokat találja meg a legkülönfélébb formákban. Ezen kabátok között mind a lezser, mind a sportos stílus hívei is találnak kedvükre valót. Melegen és szárazon tartják még a legkeményebb körülmények között is.

✅ Télikabátok 35000 forinttól

Ha márkás télikabátba szeretne befektetni, ne csak magasabb árra készüljön, hanem megkapja a legmodernebb anyagokat is, a vízállóságra, a melegítő hatásra és a légáteresztő képességre helyezve a hangsúlyt. Emellett átlagon felüli kényelmet és rengeteg funkcionális elemet élvezhet. Talál stílusos kabátokat a városba, valamint jól minősített télikabátokat az igényesebb sporttevékenységekhez.

A legjobb télikabát márkák

 • Napapijri – A Napapijri divatmárka a prémium kategóriába tartozik. Bár a télikabátok ára magasabb, de nem tagadható le a sportos elegancia, a magas funkcionalitás, a minőség és a divatos stílus.
 • The North Face – Az outdoor/ kültéri ruházat gyártására összpontosító amerikai márka a minőségi sportruházat kedvelőit szólítja meg. Vonzó és kiváló minőségű télikabátok, amelyek előnye az erős szigetelés és a szélállóság.
 • Husky – Nagyon jó ár/minőség arány. Érdekes színek, különböző szabások és hosszúságok. Szélesebb választék, amely magasabb vízoszlopú és meglepő légáteresztő képességű télikabátokat tartalmaz (ideális az aktív mozgáshoz).
 • Columbia – A praktikus és stílusos Columbia kabátok tökéletesek a téli időjárásban végzett szabadtéri tevékenységekhez. Hővisszaverő pontrendszerrel felszerelt, amely az emberi test-hőt visszaveri a testnek. Vízálló anyagokból készült.
 • Helly Hansen – Egy menő darabot keres a ruhatárába, és az igényesebb viselők közé tartozik? Akkor a Helly Hansen télikabátok kínálatában biztosan megtalálja a kedvencét. Megbízható, stílusos és kiváló funkcionális jellemzőkkel.
 • Alpine Pro – A hangsúly a szabáson és a kiváló használhatóságon van. Az Alpine Pro női és férfi télikabátjai olyan kategóriákban találhatók, mint az ultrakönnyű, softshell és hi-therm kabátok. Jó ár-érték arány. Népszerű szortiment, amely nem okoz csalódást.
 • Hannah – A Hannah sportos télikabátok igényesebb outdoor/szabadtéri tevékenységekhez is alkalmasak. Megerősített és ragasztott varratok, vízálló membrán és anatómiailag formázott ujjak a kényelmes mozgás érdekében.
 • 4F – Ha szereti az univerzálisságot és a letisztult stílust, akkor nézze meg a 4F télikabátok portfólióját. Könnyű szerkezet hidrofób impregnálással. Alkalmas munkába és szabadidő eltöltésére.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
Férfi télikabátok
1.Columbia MARQUAM PEAK FUSION PARKA
✔️ új, továbbfejlesztett Omni-Heat INFINITY hővisszaverő bélés
✔️ vízálló anyag
✔️ Thermarator™ szintetikus szigetelés
5 out of 5 stars (5 / 5)84500 Ft Alacsony ár
2.Napapijri RAINFOREST WINTER 2
✔️ oldalsó- és nyakrögzítés
✔️ meleg és vízálló anyag
✔️ ragasztott varratok a kritikus helyeken
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)64000 Ft Alacsony ár
3.Hannah CORNELL
✔️ fő cipzár fém hatással
✔️ méretre igazítható szegély a törzs alsó részén
✔️ ragasztott varrások
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)35500 Ft Alacsony ár
4.Northfinder KANE
✔️ pehelytöltethez hasonló, könnyű szintetikus izoláció, mely még nedvesen is funkcionális
✔️ kapucnival ellátott kifordítható kabát, hogy megjelenésed kedved szerint változtathasd
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)48500 Ft Alacsony ár
5.Head ASHTON
✔️ minőségi szigetelése maximális komfortot biztosít
✔️ YKK cipzárok
✔️ steppelt bélés
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)17800 Ft Alacsony ár
Női télikabátok
1.Napapijri RAINFOREST W WINT 4
✔️ modern design
✔️ meleg, vízálló anyag
✔️ méretre igazítható, meleg kapucni
5 out of 5 stars (5 / 5)54500 Ft Alacsony ár
2.Helly Hansen W SIRDAL HOODED INSULATOR JACKET
✔️ víztaszító DWR kezelés
✔️ elasztikus szegély a kapucnin és az ujjak végén
✔️ YKK® cipzárak
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)51500 Ft Alacsony ár
3.O'Neill LW CONTROL JACKET
✔️ hosszított fazon
✔️ lecsatolható, összehúzható kapucni
✔️ vízálló kezelés
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)35000 Ft Alacsony ár
4.ALPINE PRO ENKA
✔️ félig testhezálló szabás
✔️ pufi stílus
✔️ minőségi kidolgozás
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)16400 Ft Alacsony ár
5.Loap ITALIA
✔️ vízlepergető Drytech bevonat
✔️ Polytherm szigetelés
✔️ állvédővel ellátott cipzár
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)14000 Ft Alacsony ár