Elektronika

A legjobb tükörreflexes fényképezőgépek (recenziók és teszt) 2024

legjobb tükörreflexes fényképezőgépek

Olyan fotókat szeretne, amelyeket még a tapasztalt és igényes szemek is csodálatosnak találnak? Szeretné a mobilfotózás iránti szenvedélyét egy teljesen új szintre emelni? Akkor itt az ideje, hogy tükörreflexes fényképezőgépre váltson. Milyen előnyei vannak a legjobb tükörreflexes fényképezőgépeknek? Tekintse meg például a következő tükörreflexes fényképezőgépeket, amelyeket pozitív vélemények kísérnek, és amelyek képesek lenyűgözni képességeikkel. Ezek a Canon és a Nikon márkák tükörreflexes fényképezőgépei, amelyek a legjobb hírnévvel és számos sikerrel rendelkeznek ezen a területen.

A tükörreflexes fényképezőgépek különleges helyet foglalnak el a fényképezőgépek között. A szakemberek eszközeiként emlegetik ezeket, és sok kevésbé tapasztalt felhasználó természetesen tisztelettel tekint ezekre. Ugyanakkor évről évre erősebb konkurenciával és fejlettebb technológiákkal kell megküzdeniük, amelyek megpróbálják letaszítani képzeletbeli koronájukat. Milyen elven működik egy tükörreflexes fényképezőgép? Milyen eredményeket várhat el egy tükörreflexes fényképezőgéptől, és mit kell tudnia, mielőtt megveszi? Tükörreflexes vagy tükör nélküli fényképezőgép jobb?

Ezekre a kérdésekre adott válaszok az alábbi választási útmutatóban találhatók. Bár azt állítják, hogy csak egy tapasztalt fotós képes kezelni egy tükörreflexes fényképezőgépet, jelenlegi formájukban még egy kezdő kezében is kivételes teljesítményt és minőséget nyújtanak. Egy tükörreflexes fényképezőgép megvásárlása még mindig nem éppen a legkisebb befektetés, és nyilvánvaló, hogy a pénzéért a legjobbat szeretné az adott árkategóriában. Ezért összpontosítsa figyelmét a tükörreflexes fényképezőgép tesztekre és recenziókra, tapasztaltabb emberek ajánlásaira vagy az amatőr és profi fotósok vitafórumaira, ahol rengeteg tapasztalat és értékelés található. Ne feledje, hogy egy ilyen típusú fényképezőgéphez kompatibilis objektívre is szükség van (és nem csak egyre), így a befektetés nem biztos, hogy végleges.

A legjobb tükörreflexes fényképezőgépek (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Canon EOS 250D
✔️ Tükörreflexes fényképezőgép, APS-C 24,1 Mpx érzékelő, Canon EF-S-bajonettes, optikai kereső 0,87 ×, 3" 1,04 Mpx dönthető érintős kijelző, akár 4K videó felbontással5 out of 5 stars (5 / 5)325000 Ft Alacsony ár
2.Canon EOS 2000D
✔️ Tükörreflexes fényképezőgép, APS-C 24,1 Mpx érzékelő, Canon EF-S-bajonettes, optikai kereső 0,8 ×, 3" 0,921 Mpx fix kijelző, akár Full HD videó felbontással4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)230000 Ft Alacsony ár
3.Canon EOS 6D Mark II
✔️ Tükörreflexes fényképezőgép, Full Frame 26,2 Mpx érzékelő, Canon EF-bajonettes, optikai kereső 0,71 ×, 3" 1,04 Mpx dönthető érintős kijelző, akár Full HD videó felbontással4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)510000 Ft Alacsony ár
4.Canon EOS 90D
✔️ Tükörreflexes fényképezőgép, APS-C 32,5 Mpx érzékelő, Canon EF-S-bajonettes, optikai kereső 0,95 ×, 3" 1,04 Mpx dönthető érintős kijelző, akár 4K videó felbontással4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)535000 Ft Alacsony ár
5.Nikon D7500
✔️ Tükörreflexes fényképezőgép, APS-C 20,9 Mpx érzékelő, Nikon F-bajonettes, optikai kereső 0,94 ×, 3,2" 0,921 Mpx dönthető érintős kijelző, akár 4K videó felbontással4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)480000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon tükörreflexes fényképezőgépet

Mielőtt elkezdené a tökéletes tükörreflexes fényképezőgép keresését, ne feledje a régi mondást: A fotós készíti a képeket, nem a fényképezőgép. Ha nem ismeri a fotózás alapjait, még a legdrágább fényképezőgép sem fogja megmenteni a helyzetet. A tanulási, kipróbálási és az új berendezésekbe való beruházási hajlandóság mellett fontos ismerni a következő kérdésekre adott válaszokat:

 • Mit szeretne fényképezni? Természetet, tájakat, portrékat, sporteseményt, akciót?
 • Milyen minőségűeknek kell lennie magának az eredménynek? Megelégszik a szokásos fényképformátumok minőségével, vagy szerkesztőségi nyomtatási minőséget és kereskedelmi nagyformátumot keres?
 • Milyen körülmények között fog fényképezni? Stúdió vagy szabadtéri környezet? Tervezi, hogy gyenge fényviszonyok között is fényképez?
 • A minőségi képek készítése mellett a videózás is érdekli?
 • Fontos Önnek a modern csatlakoztathatóság? Wi-Fi és Bluetooth a gyors képátvitelhez, távkioldó?
 • Olyan fényképezőgépet szeretne, amely lehetővé teszi, hogy fejlődjön, és fokozatosan az objektívek cseréjével tud alkalmazkodni?
 • Mennyi a költségvetése új fotófelszerelésre?

Jegyezze fel a válaszokat, és csatlakozzon hozzánk, hogy egy rövid áttekintést kapjon az elérhető fényképezőgépek típusairól – még akkor is, ha már egy ideje fontolgatja egy tükörreflexes fényképezőgép vásárlását.

A digitális fényképezőgépek alapvető típusai

Kompakt fényképezőgépek

A kompakt fényképezőgépek a legkisebb fényképezőgépek – elférnek a zsebében vagy a kézitáskájában. Kezdők, gyermekek és idősebbek is könnyedén kezelhetik ezeket. Tehát egyszerűen használhatók, és tökéletesek a nyaralás pillanatainak gyors megörökítéséhez. Előnye az alacsony ár. A beépített automatikus üzemmódok a fényképezési beállításokért felelősek. Az objektív a fényképezőgép testének része. A legolcsóbbak azonban már régen túlszárnyalták a mobiltelefonok kameráinak képességeit.

Azonban még itt is vannak olyan modellek, amelyek meggyőzhetik – például a vízálló kompaktok -, amelyek alkalmasak a 10 m mélységig történő merüléshez. Ezek azonban nem adnak sok lehetőséget a fotózás fejlődésére. A digitális fényképezőgépek közül ezek a legkönnyebbek.

Ultrazoom fényképezőgépek

Ezek kompakt fényképezőgépek nagy zoommal – közelítéssel. A távcsőhöz hasonlóan nagyon távoli objektumokra is rá tudnak közelíteni. Ezért ezeket a legjobb használni, különösen akkor, ha távolról fényképez – vadon élő állatokat, hegyeket. Az alap ultrazoomok 10x-es zoomot biztosítanak, a kategória legjobbjai akár 50x-es zoomot is. Előnyeik közé tartozik a beépített digitális kereső és a képek RAW formátumban történő tárolása (nyers minőség, szerkesztés nélkül).

A klasszikus kompaktokhoz képest magasabb ár várható. Könnyebbek és kevésbé robusztusak, mint a tükörreflexes fényképezőgépek.

Nikon tükörreflexes fényképező
Nikon tükörreflexes fényképező

Digitális tükörreflexes DSLR fényképezőgépek

A digitális tükörreflexes fényképezőgépek (DSLR – digital single-lens reflex) nagyon népszerűek a lelkes amatőrök és a tapasztalt profik körében egyaránt. Ahogy a neve is sugallja – tükröt tartalmaznak (a működési elvről bővebben alább). Tökéletesek azok számára, akik kiváló képminőséget várnak el. Előnyei közé tartozik a kiváló minőségű képalkotó chip, a manuális beállítási és fókuszálási lehetőségek (de számos kreatív mód is). Kiemelkednek azzal a képességükkel, hogy azonnal egy mozgó tárgyra tudnak fókuszálni. Azonban nem működnek önmagukban, feltétlenül szükség van hozzájuk egy kompatibilis objektívre. Ami egyrészt többletkiadás, az a jövőben a variabilitás szempontjából pluszt jelent. Előfordulhat, hogy a természeti tájak fotósából idővel mozgásfotóssá válik – és egy minőségi tükörreflexes fényképezőgéppel mindenképpen megvan ez a lehetőség az objektív cseréjével.

A digitális tükörreflexes fényképezőgépek nagyon gyorsak, ergonomikusak és felhasználóbarátok, és többféle árkategóriában kaphatók – a kezdőknek szánt tükörreflexes fényképezőgépek néhány százezerért, a profi fotósoknak szánt tükörreflexes fényképezőgépek pedig akár néhány millió forintért. Vannak hátrányaik? A konstrukció és a speciális alkatrészek jelenléte miatt nagyobbak és nehezebbek. A felvételek minősége magasabb árat is jelent.

Tükör nélküli fényképezőgépek – cserélhető objektíves kompakt fényképezőgépek

Egészen a közelmúltig a digitális tükörreflexes fényképezőgépeknek a cserélhető objektíves kompakt fényképezőgépek jelentettek konkurenciát. Ezeket tükör nélküli fényképezőgépeknek vagy mirrorless fényképezőgépeknek is nevezik. Az optika kialakításában nincs tükör. Egyesítik a kompaktok előnyeit (kisebb méretek, alacsonyabb súly, számos automatikus üzemmód) a tükörreflexes fényképezőgépek előnyeivel (sebesség, fókuszálás és fényképezés minősége, cserélhető objektívek, kiváló videofelvételi lehetőségek, modern csatlakoztathatóság). Minőségük olyan magas, hogy sok tapasztalt fotóst meggyőztek arról, hogy tükörreflexes fényképezőgépüket tükör nélküli változatra cseréljék.

Az alábbi összehasonlításban többet megtudhat arról, hogy a tükörreflexes vagy a tükör nélküli fényképezőgép a jobb választás-e az Ön számára.

Hogyan működik egy tükörreflexes fényképezőgép?

A tükörreflexes fényképezőgép belsejében egy felhajtható tükör található, amely közvetlenül az érzékelő előtt helyezkedik el. A tükör hűen tükrözi a lencsébe belépő képet és fényerőt, és visszaveri azt az optikai prizma felé. Az optikai prizma úgy van kialakítva, hogy a képet a lefényképezendő objektummal azonosan forgassa. Ezután pontosan láthatja, hogyan fog kinézni a kapott kép az optikai keresőben vagy a képernyőn. Az exponáló kioldásakor a tükör egy pillanatra felcsapódik (jellegzetes kattanó hang), hogy a kép a zár kinyitásakor az érzékelőre essen. A kereső ezért a kép rögzítése közben egy pillanatra elsötétül.

A lehető leghűbb kép érdekében a tükörreflexes fényképezőgépek a lehető legjobb minőségű érzékelőkkel vannak felszerelve, amelyek képesek tiszta, éles és részletgazdag képeket készíteni. Ezek a legnagyobb méretű fényképezőgépek (a tükör, az optikai prizma és az objektív is hozzájárul), de óriási lehetőségeket kínálnak.

A hagyományos tükörreflexes fényképezőgépek filmre rögzítik a képet, a digitális tükörreflexes fényképezőgépek digitálisan – memóriakártyára – rögzítik a képet. Ha a felvétel nem sikerül, törölheti azt a kártyáról, és megspórolhatja a tárolókapacitást. Nem lehet törölni egy sikertelen felvételt a rögzítő filmről.

Tükörreflexes fényképezőgép vs. tükör nélküli fényképezőgép: Fő előnyök és hátrányok

A tükör nélküli fényképezőgépek már nem tartalmaznak tükröt vagy optikai prizmát. A kompakt, cserélhető objektívvel ellátott testben azonban ugyanolyan nagyméretű érzékelő található, mint a tükörreflexes fényképezőgépekben. Minden fontosat elektronikus funkciókkal helyettesítenek. Milyen különbségek vannak közöttük? Melyik mellett döntsön, ha hezitál a két lehetőség között?

 • Kereső – A kereső már a legolcsóbb tükörreflexes fényképezőgépekben is jelen van, amelynek köszönhetően azonnal láthatja a valós képet, míg a tükör nélküli fényképezőgépeknél ez nem magától értetődő. Ezt egy elektronikus kereső – azaz egy kijelző – helyettesíti.
 • Fókuszálás – A tükörreflexes fényképezőgépek tökéletesen rögzítik a gyorsan mozgó tárgyakat. A tükör nélküli fényképezőgépek az autofókuszos rendszerükkel felzárkóznak ehhez a szuperképességhez, és még a manuális fókuszálás is egyszerűbbé vált.
 • Beállítások – A tükörreflexes fényképezőgép gyakran rendelkezik különféle manuális, (fél)automatikus beállításokkal és speciális üzemmódokkal. A fényképezőgépen különböző gombok és tárcsák találhatók, amelyekkel felvétel közben módosíthatja a beállításokat. Minél drágább a fényképezőgép, annál több beállítási lehetőség van. A tükör nélküli fényképezőgépek fenntartások nélkül tartják a lépést, és néhány funkcióban már egy kicsit jobbak is.
 • Méret és súly – A tükörreflexes fényképezőgépek nagyobbak és nehezebbek, a tükör nélküli fényképezőgépek kisebbek és könnyebbek.
 • Objektívek – A tükörreflexes fényképezőgépekhez kompatibilis objektívek hatalmas választéka áll rendelkezésre különböző paraméterekkel, anélkül, hogy a fényképezőgép ergonómiája veszélybe kerülne. A tükör nélküli fényképezőgépekhez is elég jó objektívválaszték áll rendelkezésre, de gyakran előfordul, hogy az objektív uralja a finomabb fényképezőgép-testet.
 • Zajszint – A tükör nélküli fényképezőgépek csendesebbek, a tükörreflexes fényképezőgépeknél hallható a tipikus kattanás (tükör billenése).
 • Akkumulátor üzemideje – A tükörreflexes fényképezőgépek vezetnek az egy akkumulátortöltésenkénti felvételek számában – különösen akkor, ha csak a keresőt használja, és nem a forgó kijelzőt. A tükör nélküli fényképezőgépek akkumulátorának üzemideje rövidebb az akkumulátor által lefedendő folyamatok száma miatt.
 • Ár – A tükörreflexes fényképezőgépek még a kezdő fotósok számára is lényegesen elérhetőbbek. Egy alapszintű tükör nélküli fényképezőgép áráért egy nagyon jól felszerelt tükörreflexes fényképezőgépet vásárolhat. A tükörreflexes fényképezőgépek még mindig tökéletesek a fotózási készségek fejlesztésére és a gyakorlat megszerzésére egy olyan minőségi eszközön, amelynek működési elve évtizedek óta bizonyított.

fotós

A tükörreflexes fényképezőgépek alapvető paraméterei

Fő témánk a tükörreflexes fényképezőgépek, ezért most teljes egészében visszatérünk ezekre. Megvannak a vitathatatlan tulajdonságaik, és sok tapasztalt fotós nem szívesen adja ki ezeket a kezéből, még akkor sem, ha a technológia versenyképes konkurenciát hozott. Természetes, hogy a gyártók folyamatosan feszegetik a határokat, hogy tökéletesítsék a fényképezést, ami végső soron csak jó hír a felhasználók számára. Ez azt is jelentheti például, hogy a régóta kinézett modellje vonzó áron kerül forgalomba.

Érzékelő

Az APS-C és a Full-Frame közötti fő különbség a képérzékelő fizikai mérete – a Full-Frame érzékelők nagyobbak, mint az APS-C érzékelők. Ezek szabványos mérete 36×24 mm, míg az APS-C mérete 23,6×15,6 mm. A Full-Frame a profik felszerelésének számít (néhány millió forintos árral), az APS-C amatőr és félprofi tükörreflexes fényképezőgépekben található meg (jobb megfizethetőség).

Felbontás

Nem feltétlenül kell a legnagyobb felbontást választania. Ez a képek tervezett felhasználásától függ. A felbontás pixelben (megapixelben) vagy sorok × oszlopok formájában adható meg. Minél nagyobb a felbontás (pixelek), annál jobb minőségűek a képek, és minőségromlás nélkül nyomtathatók nagy formátumokra. Egy normál 15×10 cm-es formátumhoz elegendő 2 megapixel, a 60×40-es formátumhoz 32 megapixelre van szükség. A nagy felbontás nagyobb fájlméretet = nagyobb tárolási igényt jelent.

ISO érzékenység

Az érzékenység arra utal, hogy a fényképezőgép érzékelője mennyire érzékeny a fényre. Az alacsony ISO érték azt jelenti, hogy az érzékelő nem túl érzékeny a fényre. Az ISO érték növelésével az érzékelő érzékenyebbé válik a fényre, ami azt jelenti, hogy sötétebb környezetben is jobb minőségű fényképeket készít.

Kereső

Arra szolgál, hogy lássa, mit fog fényképezni, mielőtt megnyomná az exponáló gombot. Ennek alapján megkomponálhatja a képet, beállíthatja az expozíciót vagy a fókuszt. Minden tükörreflexes fényképezőgép része.

Kijelző

A digitális tükörreflexes fényképezőgépek kijelzővel is rendelkeznek. A népszerűek a forgatható vagy dönthető kijelzők, illetve a praktikus használat érdekében az érintőképernyők. A kijelzőn nem csak azt láthatja, ami a keresőben megjelenik, a kép rögzítése után azonnal megtekintheti az eredményt, és törölheti, ami nem megfelelő. Ez különösen akkor hasznos, ha a kamera szemmagasság alatt van. A kijelző azonban hozzájárul az akkumulátor gyorsabb lemerüléséhez.

Memóriakártya-nyílás

A digitális tükörreflexes fényképezőgépek nélkülözhetetlen része. Ez egy tároló az Ön által készített képek számára. Érdekelődjön a támogatott memóriakártyák típusa és maximális mérete iránt. Ideális esetben két memóriakártya-nyílás van jelen.

Markolat (grip)

A kiváló minőségű tükörreflexes fényképezőgépek részletesen átgondoltak, és ennek megfelel annak a résznek a kialakítása is, amellyel a tükörreflexes fényképezőgépet a kezében tartja. Az objektív beillesztése után a fényképezőgépnek megfelelően kiegyensúlyozottnak kell lennie, és a kezében a markolatnál fogva stabilnak és csúszásmentesnek kell lennie.

Csatlakozás

Figyeljen a fizikai interfészekre (mini HDMI, micro HDMI, 3,5 mm-es jack, …) és a modern vezeték nélküli csatlakozási lehetőségekre (Wi-Fi, Bluetooth, NFC). Gondolja át, hogy a felvételek átvitelének milyen módszere felel meg Önnek. A vezeték nélküli technológiák lehetővé teszik a tükörreflexes fényképezőgépek távvezérlését is.

Tápegység (akkumulátor)

A tükörreflexes fényképezőgépek esetében talál néhány információt az akkumulátor üzemidejéről. Ez a töltésenkénti felvételek hozzávetőleges számaként van megadva, ha csak a keresőt használja / abban az esetben, ha a kijelző világít. Ha a kijelző be van kapcsolva, az akkumulátor üzemideje akár a felére csökken. A tapasztalt fotósok kikapcsolják a tükörreflexes fényképezőgépet inaktivitás idejére. Intenzív fotózáshoz legyen kéznél egy tartalék akkumulátor.

Fokozott tartósság/ellenállóság

Ha zord körülmények közé készül, mindenképpen olyan tükörreflexes fényképezőgépet válasszon, amely fokozottan ellenálló/vízálló. Különösen a kulcsfontosságú alkotóelemeket kell védeni. Későbbi cseréjük és javításuk egy új készülék árát is elérheti.

Tükörreflexes fényképezőgép üzemmódok és funkciók

Egy tükörreflexes fényképezőgép nem hagyja cserben, még akkor sem, ha kezdő. Olyan automatikus programok közül választhat, amelyek meglepően jó minőségű képekről gondoskodnak. A népszerű programok közé tartoznak a portrék, tájképek, esti környezet, sport és makró (kisméretű tárgyak közeli felvételei) fotózására szolgáló programok. A profik viszont inkább a manuális beállításokat használják a helyzetnek és a fényképezett tárgynak megfelelően.

A tükörreflexes fényképezőgép kiválasztásakor a főbb paramétereken kívül arra is figyelni kell, hogy hány képet tud készíteni másodpercenként, van-e önkioldója (távvezérléshez), rendelkezik-e arc- és szemfelismerő funkcióval, kreatív módokkal és tartalmaz-e belső vakut. Ellenkező esetben a konstrukció valószínűleg egy külső vakuval bővül.

Kiegészítő felszerelés tükörreflexes fényképezőgépekhez

Egy tükörreflexes fényképezőgép megvásárlásával a befektetése nem ér véget. Épp ellenkezőleg – valószínűleg már sejti, hogy ez még csak most kezdődik. Szüksége lesz egy objektívre. Kezdőknek azt javasoljuk, hogy olyan kezdő készleteket válasszanak, amelyek tartalmazzák a tükörreflexes fényképezőgépet és egy kompatibilis, univerzálisabb objektívet, amelynek átlagos gyújtótávolsága 18-55 mm vagy 18-135 mm. Tájak, építészet, portrék és más gyakori helyzetek fényképezésére alkalmasak. Később, amikor megtalálja a stílusát, jobb, ha az adott területre tervezett objektívre vált.

Ezen kívül egy táska, töltő (lehet, hogy nincs benne az árban, vásárlás előtt tájékozódjon), memóriakártyák, és egy állvány és vállpánt is jól jön.

Tükörreflexes fényképezőgépek ára

A tükörreflexes fényképezőgép kiválasztásakor érdemes a tapasztaltabb emberek véleményére, értékelésére támaszkodni, és a minőségi modellek felé vezető, kipróbált és bevált utat választani. Ha lehetősége van arra, hogy néhány tükörreflexes fényképezőgépet a kezébe vegyen, és néhány felvételt készítsen, tegye meg. Értékes első benyomást fog szerezni, amely ugródeszka lesz az Ön számára, és talán nagyon jó inspiráció. Természetesen – itt van az ár és a költségvetési tényező is. Szerencsére a tükörreflexes fényképezőgép ára egyértelműen jelzi, hogy kinek szánják.

✅ Tükörreflexes fényképezőgépek 280000 forintig

Amatőr rajongóknak tervezett tükörreflexes fényképezőgépek. Előnyeik közé tartozik a kompaktabb kialakítás, a könnyű kezelhetőség és a hasznos automatikus programok megléte. Az árban benne foglalt objektív és a beépített vaku például vonzerőt jelent.

✅ Tükörreflexes fényképezőgépek 280000 és 560000 forint között

Tükörreflexes fényképezőgépek félprofiknak. Maguk a tükörreflexes fényképezőgépek robusztusabbak, ugyanakkor ergonómiailag optimálisan kiegyensúlyozottak, fejlettebb felszereltséggel és manuális beállítási lehetőségekkel rendelkeznek.

✅ Tükörreflexes fényképezőgépek 560000 forinttól

Tükörreflexes fényképezőgépek profiknak. Előnyeik közé tartozik a kiváló fókuszálás, a fényképezési sebesség, a kiváló felbontás, a flexibilis RAW formátum, a kialakítás fokozott tartóssága és a kiváló minőségű videofelvétel.

A legjobb tükörreflexes fényképezőgép márkák – Nikon és Canon

Nikon vagy Canon? Tükörreflexes fényképezőgép vásárlásakor természetesen a márka is szempont – és jogosan. Ha azonban e két márka közül választ, jó eséllyel rendkívül elégedett lesz. Nehéz azonban eldönteni, hogy e két márka közül melyiket részesítsük előnyben, mivel egyenrangú versenytársak, akiknek a portfóliójában minőségi modellek vannak különböző felszereltséggel. Valószínűleg csak a részletek vagy az ismerősök véleménye számít majd. Talán a megérzése és az intuíciója fog dönteni. Ha már ezen márkák egyike mellet dönt, akkor hosszú távon hűséges marad hozzá.

Hasonlítsuk össze őket röviden az expertphotography.com segítségével:

 • Objektívek: Az egyik legfőbb oka annak, hogy a Canon és a Nikon a legnépszerűbb márkák közé tartozik, a piacon kapható számos objektívvel való nagyfokú kompatibilitásuk.
 • Kezelhetőség: A Canon digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgépeit könnyebben kezelhetőnek tartják, míg a Nikon céltudatosan a tükör nélküli fényképezőgépek élére áll.
 • Fényképezőgépek színvonal szerint: Az alapvető digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgépek esetében a Canon az érdekes modellek nagyobb arányát kínálja. Még a digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgépek középkategóriájában is a Canon jelenleg kis előnnyel rendelkezik, mivel több népszerű modelljét is frissítette. A professzionális DSLR fényképezőgépek kategóriában a Nikon már most könnyedén átvette a vezetést, mivel magasabb ISO-tartományt és kétszer annyi fókuszpontot kínál. Kisebb méretük és hosszabb akkumulátor-üzemidejük miatt is vonzók.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Canon EOS 250D
✔️ Tükörreflexes fényképezőgép, APS-C 24,1 Mpx érzékelő, Canon EF-S-bajonettes, optikai kereső 0,87 ×, 3" 1,04 Mpx dönthető érintős kijelző, akár 4K videó felbontással5 out of 5 stars (5 / 5)325000 Ft Alacsony ár
2.Canon EOS 2000D
✔️ Tükörreflexes fényképezőgép, APS-C 24,1 Mpx érzékelő, Canon EF-S-bajonettes, optikai kereső 0,8 ×, 3" 0,921 Mpx fix kijelző, akár Full HD videó felbontással4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)230000 Ft Alacsony ár
3.Canon EOS 6D Mark II
✔️ Tükörreflexes fényképezőgép, Full Frame 26,2 Mpx érzékelő, Canon EF-bajonettes, optikai kereső 0,71 ×, 3" 1,04 Mpx dönthető érintős kijelző, akár Full HD videó felbontással4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)510000 Ft Alacsony ár
4.Canon EOS 90D
✔️ Tükörreflexes fényképezőgép, APS-C 32,5 Mpx érzékelő, Canon EF-S-bajonettes, optikai kereső 0,95 ×, 3" 1,04 Mpx dönthető érintős kijelző, akár 4K videó felbontással4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)535000 Ft Alacsony ár
5.Nikon D7500
✔️ Tükörreflexes fényképezőgép, APS-C 20,9 Mpx érzékelő, Nikon F-bajonettes, optikai kereső 0,94 ×, 3,2" 0,921 Mpx dönthető érintős kijelző, akár 4K videó felbontással4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)480000 Ft Alacsony ár