Szépség és kozmetika

A legjobb ultrahangos spatulák (recenziók és teszt) 2024

szép bőr Mit szólna ahhoz, ha úgy kezelné a bőrét, mint egy szépségszalonban? Ha fontos Önnek a bőr alapos tisztítása, az ultrahangos spatula felkelti a figyelmét. Hogyan működik, és milyen előnyei vannak a jelenleg kapható legjobb ultrahangos spatuláknak?

Az otthoni bőrápolás egészen új szintre lépett az okos eszközök segítségével. Többé nem kell gyakori hámlasztáshoz és a pattanások veszélyes kinyomásához folyamodnia, ha fokozott faggyú- és pattanásképződéssel küzd. Az ultrahangos spatula gondoskodik a mélytisztításról és nem csak arról! Segítségével még a bőr rugalmasságát és megjelenését is javíthatja – köszönhetően annak, hogy elősegíti a kozmetikai termékek mélyebb felszívódását a bőr szerkezetébe.

A következő útmutatóban többet megtudhat arról, hogyan válasszon ultrahangos spatulát, mit várhat tőle, és milyen paramétereket kell figyelembe vennie, ha zsíros vagy száraz a bőre. Az ultrahangos spatula használata már sok lelkes hölgy és úr kedvence. Az ultrahangos spatulák tesztjei és recenziói az ismertebb márkák több modelljét helyezték előtérbe, ami a következő rangsorolás alapjául is szolgált.

A legjobb ultrahangos spatulák (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.PALSAR7 Ultrasonic spatula
+ egyéb módok
+ egyszerű vezérlés és használat
+ elegáns design
⭐ 100 %32000 Ft Alacsony ár
2.Notino Beauty Electro Collection Ultrasonic face scrubber
+ támogatja az arcbőr mikrokeringését
+ lifting hatás
+ könnyen használható
⭐ 100 %32000 Ft Alacsony ár
3.BEPER P302VIS003
+ simább, feszesebb bőrt hagy maga után
+ elősegíti a tápanyagok felszívódását
+ fokozza az arcbőr vérkeringését
⭐ 98 %19000 Ft Alacsony ár
4.Concept Perfect Skin PO2030
+ javítja az arcbőr minőségét és rugalmasságát
+ minőségi feldolgozás
+ könnyű és ergonomikus forma
⭐ 96 %23000 Ft Alacsony ár
5.BeautyRelax Peel&Lift Premium BR-1530
+ a spatula gyengéden masszírozza az arcot
+ támogatja a kozmetikai termékek felszívódását
+ fényterápia hatását alkalmazza
⭐ 94 %42500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon ultrahangos spatulát

Az ultrahangos spatula hasznos segítség lehet a precíziós bőrápolásban, ha helyesen használják. Ez egy finom vonalvezetésű, kompakt eszköz, amely nem foglal sok helyet még a fürdőszobában sem. Nem csoda, hogy néhány spatula szó szerint bestsellerré vált. Az ultrahangos spatula rendszeres használata tisztább, teltebb és fiatalabbnak tűnő bőrt eredményezhet. Mire kell figyelni a választáskor?

Mi az az ultrahangos spatula? Milyen elven működik?

Az ultrahangos spatula egy kozmetikai ápolásra tervezett kis eszköz, amely elemmel, akkumulátorral vagy hálózatról működik. A készülék alapjában találhatóak a vezérlők, a motor és az energiaforrás. A bőrrel érintkező látható rész a speciálisan kialakított spatula. Ezen keresztül magas frekvenciájú hang (ultrahang – az emberi hallás számára nem hallható) jut a bőrbe.

A működési elve az ultrahang-technológia. Az ultrahang rezgéseket hoz létre, amelyek felkavarják a bőrön lévő szennyeződéseket. A pórustisztítás irritáció vagy mechanikus nyomás nélkül történik. Ezen kívül ez az eljárás gyengéd hámlasztó hatással is rendelkezik, és kíméletesen eltávolítja az elhalt hámsejteket a bőrről.

Ha Ön kozmetikushoz jár bőrtisztítás céljából, valószínűleg már találkozott professzionális ultrahangos spatulával.

Az ultrahangos spatula hatásai

 • Az ultrahangos spatula fájdalommentesen tisztítja a bőrt. A gyengéd ultrahangos rezgések alig érezhetők, ha betartják a használati eljárást. Biztosítja a bőr és az eltömődött pórusok mélytisztítását.
 • A hámlasztás/peeling helyettesítésére szolgál. A spatula felfogja az elhalt hámsejteket és a felesleges faggyút.
 • Míg az egyik oldalon az ultrahangos spatula rezgéssel történő mélytisztításra szolgál, megfordítva az ultrahangos technológia szonoferézisre használható. A szonoferézis során az arckozmetikumok hatóanyagainak bevitele a bőr mélyebb rétegeibe ultrahanggal történik. A hatóanyagok ezután sokkal hatékonyabban hatnak. Maga az eljárás kellemes és egyszerű.
 • Egyes ultrahangos spatulák más vonzó funkciókkal is rendelkeznek – fototerápia (kék fény, vörös fény), EMS stimuláció, galvánáram. Ez még komplettebbé/átfogóbbá teszi a bőrápolást otthoni környezetben.

Ultrahangos arctisztítás – kinek alkalmas és kinek nem ajánlott?

Az ultrahangos spatula normál, kombinált, zsíros és száraz, valamint érzékeny bőrre is alkalmas. Az egyes modellek frekvenciájukban (Hz-ben) különböznek, és ez határozza meg a bőrtípusra való alkalmasságukat is. Míg a zsíros és problémás bőr magasabb frekvencián történő rezgéskezelést igényel, addig az érzékeny és száraz bőr alacsonyabb frekvencián működő ultrahangos spatulát igényel.

Vásárláskor győződjön meg arról, hogy a termék megfelel az előírt biztonsági szabványoknak és tanúsítványoknak. Kerülje a gyanúsan olcsó ultrahangos spatulákat, ahol a nulla hatás mellett az Ön biztonsága is veszélyben van.

Hogyan kell használni az ultrahangos spatulát?

Használjon ultrahangos tisztítást az arc, a nyak és a dekoltázs sminkmentes, tiszta és száraz bőrén. Az eredmény a bőrtípustól és a használt kozmetikai termékektől függ. Ha bőrpírt vagy más szokatlan reakciót észlel magán, azonnal hagyja abba az eljárást.

Milyen gyakran kell használni az ultrahangos spatulát?

Kérjük, olvassa el a használati utasításban található információkat. Általában a normál bőr tisztítása heti 2 alkalommal, a zsíros bőr tisztítása heti 2-3 alkalommal, az érzékeny/száraz bőr tisztítása pedig heti 1 alkalommal vagy 10 naponta egyszer ajánlott.

Mikor ne használjuk az ultrahangos spatulát?

Ez az összefoglaló konkrétabb lesz. Az ilyen típusú készüléket nem használhatják az onkológiai betegségben szenvedők, a pajzsmirigybetegek, a pacemakerrel rendelkezők és a terhes nők. Szintén nem ajánlott súlyos bőrproblémákkal – ekcémával, rosaceával és az arcbőrön túlzottan kitágult erekkel rendelkező emberek számára.

Professzionális vs. otthoni ultrahangos spatula – mi a különbség?

Az egyik első különbség az ár. Egy alap ultrahangos spatula alkalmi otthoni használatra már 17500 forintért megvásárolható, míg egy professzionális ultrahangos spatula, amelyhez egy kozmetikus nyúl, néhány százezer forintba kerül.

A professzionális modellek többnyire széles körű funkciókat, fejlett beállítási lehetőségeket kínálnak a különböző bőrtípusokhoz és problémákhoz való alkalmazkodás érdekében. Természetesen elengedhetetlen a tartós konstrukció, amely bírja a napi többszöri használatot (az idő előtti elhasználódás veszélye nélkül). A drágább otthoni modellek némelyike minőségben már nagyon közel áll a szalonokban használtakhoz. A végső hatás aztán a felhasználó precíz munkáján múlik.

Az ultrahanghullámok frekvenciája

Az ultrahangos spatulák működésének frekvenciája az egyik fontos paraméter. Befolyásolja az eredmény intenzitását és az irritáció lehetséges kockázatát. A frekvenciát hertz, kilohertz (Hz, kHz) egységekben adják meg, és a másodpercenkénti rezgések/mozgások/impulzusok számát jelzi.

Hogyan válaszon ultrahangos spatulát a frekvencia és a bőrtípus szerint?

Ha érzékeny vagy száraz a bőre, válasszon olyan ultrahangos spatulát, amelynek frekvenciája legfeljebb 20 000 Hz. A gyengébb rezgések segítenek a bőr irritáció nélküli tisztításában. Zsíros és problémás bőr esetén a magasabb frekvenciájú – körülbelül 27 000 és 35 000 Hz közötti – ultrahangos spatula jó választás. Ennek oka, hogy meg kell birkóznia a faggyúval és a nagyobb mértékben eltömődött pórusokkal. A legjobb ultrahangos spatulák praktikus intenzitásszabályozóval győzik meg, így az ultrahang frekvenciáját a bőr zónáinak megfelelően állíthatja be (zsíros T-zóna, szárazabb orcák).

Az ultrahangos spatula tápellátása

Az ultrahangos spatula tápellátása befolyásolja a kozmetikai eszköz teljesítményét, súlyát, árát és vízállóságát.

 • Az olcsó ultrahangos spatulákat ceruzaelemek táplálják. Ezek kisebb súlyúak. Az elemek lemerülésével a teljesítmény fokozatosan csökken. Kevésbé igényes használatra alkalmasak.
 • A legkelendőbb ultrahangos spatulák egy akkumulátort rejtenek a belsejükben, ideális esetben egy népszerű Li-ion akkumulátort, amely nem rendelkezik memóriaeffektussal. Szükség szerint feltölthetők USB-kábelen keresztül vagy a praktikus töltőállomáson, amely egyben állvány is a tárolásához. Az ár magasabb, a súly és a teljesítmény is. Egyes akkumulátoros modellek vízállóak.
 • Hálózati tápellátással működő ultrahangos spatulákból kevés van a piacon. Valójában a vezeték jelenléte akadályozza magát az eljárást. A hálózati tápellátású készülékek a teljes működési idő alatt állandó/konstans teljesítményt biztosítanak (és hosszabb ideig képesek működni). A kombinált tápellátással – akkumulátor + hálózati áram szükség szerint – ellátott ultrahangos spatulák azonban népszerűek.

Ultrahangos spatulák funkciói, felszereltsége és kialakítása

Annak érdekében, hogy teljesebb képet kapjon az ultrahangos spatulákról, összefoglaljuk a leggyakoribb funkciókat, felszereltséget és méreteit.

Funkciók

Az ultrahangos technológia segít a bőr tisztításában és a kozmetikai termékek mélyebb bevitelében a bőr textúrájába. Ezen kívül azonban a spatula számos más funkcióval is rendelkezhet, amelyek a kollagéntermelés serkentését, a bőr erősítését, simítását és feszesítését ígérik.

 • Akkumulátor-jelző – A fényjelzők tájékoztatnak az akkumulátor állapotáról működés vagy töltés közben.
 • Automatikus kikapcsolás – Ha elfelejti kikapcsolni a spatulát, az automatikusan kikapcsol 10 vagy 15 perc után.
 • Teljesítményintenzitás-szabályozás – Keresett funkció, amely lehetővé teszi a tisztítás intenzitásának beállítását. Az ultrahang frekvenciáját a bőrtípusától függően változtathatja.
 • Galvánáram – A galvanoterápia gondoskodik a bőr nem invazív lifting kezelésről és a hidratáltság jelentős növeléséről.
 • EMS mikroimpulzusok – Gyengéd elektromos mikroimpulzusok hatolnak be a bőrbe, izomösszehúzódásokat okoznak, és stimulálják a kollagén és elasztin rostokat.
 • Vörös fény – Érzékeny és száraz bőrre alkalmas. Növeli a sejtaktivitást, a kollagén és elasztin termelést. Az eredmény jobb bőrtónus és kevesebb ránc.
 • Kék fény – Zsíros és problémás bőrre alkalmas. Hozzájárul a kiütésekért és a pattanásokért felelős baktériumok és mikroorganizmusok elpusztításához.

Tartozékok és felszereltség

Az ultrahangos spatula alaptartozékokat is tartalmaz. Ez leggyakrabban egy USB-kábel/töltőállvány, egy utazótok, egy tisztítókendő és egy kis kiszerelésű fertőtlenítő oldat.

Méret, alak és súly

Ha az ultrahangos spatulákat nézi, azt gondolhatja, hogy ez az elegáns készülék lesz az Ön új barátja. Ezeknek a szépségápolási eszközöknek a kialakítása időtálló, ami növeli a vonzerejüket.

Méretüket tekintve a kompakt eszközök közé tartoznak, amelyeket kényelmesen tarthat a kezében, és intuitív vezérlőelemekkel rendelkeznek. Választáskor figyeljen a súlyra. Az elemes modellek általában könnyebbek – akár 100 grammal. Ezek azonban csak alapvető funkcionális felszereltséggel rendelkeznek. Az akkumulátoros és kombinált modellek már több funkció/technológia jelenlétével lenyűgöznek. Szerkezetileg erősebbek, és súlyuk 150-250 g is lehet.

Ultrahangos spatulák ára

Mennyit fizet egy jó minőségű ultrahangos spatuláért?

Ultrahangos spatulák 21000 forintig

Ezen az áron alapszintű ultrahangos spatulákat talál, amelyek kevésbé intenzív használatra alkalmasak. Egyes modellek kellemesen meglepetést okoznak, mások idővel bizonyos korlátokat mutatnak. Leggyakrabban ceruzaelemekkel működnek, de találhat újratölthető akkumulátorral ellátott modelleket is. A beállítási lehetőségek kisebbek, kiegészítő funkcióként megtalálható például a fotonterápia vagy a galvánáram technológia.

Ultrahangos spatulák 21000 és 52500 forint között

Ez a kategória, amelyet a legkelendőbb ultrahangos spatulák képviselnek, a választékkal és a jó ár/teljesítmény aránnyal fogja elkápráztatni. Ezek elegáns készülékek, amelyek közül sok többféle tisztítási móddal rendelkezik, és az ultrahang mellett EMS mikroimpulzusokat, galvánáramot, kék és vörös fényt kínál. Az energiaforrás elsősorban minőségi Li-ion akkumulátorok. Lehetőség van az ultrahang frekvenciájának megváltoztatására is a bőrtípustól függően.

Ultrahangos spatulák 52500 forinttól

Ha ultrahangos spatulát keres félprofesszionális vagy professzionális kivitelben, válasszon az exkluzív modellek kínálatából, amelyek jó hírét keltik ennek a bőrtisztító technológiának. Erősségük a fejlett beállítási lehetőségek, a többféle tisztítási mód és a használat kényelmét biztosító hasznos funkciók. És persze a gyönyörű design magától értetődő. Nézze meg a rendelkezésre álló értékeléseket, hogy vásárlás előtt meggyőződjön arról, hogy a keresett, magasabb árcédulával ellátott modell az elvárásoknak megfelelően teljesít-e.

A legjobb ultrahangos spatula márkák

 • Reclar – A dél-koreai fiatal márka a csúcskategóriás ultrahangos spatulákra összpontosít, amelyek mélytisztítást biztosítanak. A prémium kialakítás ütőerejét a maximális hámlasztó hatás érdekében tiszta 24 karátos arannyal bevont fej fokozza.
 • Concept – A cseh Concept márka portfóliójában népszerű ultrahangos spatulák találhatók különböző tisztítási módok választékával. Jó ár/minőség arány.
 • Rowenta – A Rowenta kozmetikai ultrahangos spatulával, amely 3 funkciót – mélytisztítás, hidratálás és bőrfeszesítés – kínál, csúcsminőségű ápolásban részesülhet. Vízálló kialakítás, állítható intenzitás.
 • ETA – Az ETA ultrahangos kozmetikai spatula jól szerepel az eladási listákon. Kedvező árral és kiváló funkcionális felszereltséggel örvendeztet meg.
 • Garett – Megfizethető ultrahangos spatulák otthoni használatra elegáns kivitelben. Többféle tisztítási és kezelési móddal és akár 4 órás üzemidővel nyűgöznek le.
 • BeautyRelax – Nagyfrekvenciás ultrahang technológiát, galvánáramot és kék fotonfényt is kínálnak a BeautyRelax márka kivételesen kompakt és könnyű kozmetikai készülékei.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.PALSAR7 Ultrasonic spatula
+ egyéb módok
+ egyszerű vezérlés és használat
+ elegáns design
⭐ 100 %32000 Ft Alacsony ár
2.Notino Beauty Electro Collection Ultrasonic face scrubber
+ támogatja az arcbőr mikrokeringését
+ lifting hatás
+ könnyen használható
⭐ 100 %32000 Ft Alacsony ár
3.BEPER P302VIS003
+ simább, feszesebb bőrt hagy maga után
+ elősegíti a tápanyagok felszívódását
+ fokozza az arcbőr vérkeringését
⭐ 98 %19000 Ft Alacsony ár
4.Concept Perfect Skin PO2030
+ javítja az arcbőr minőségét és rugalmasságát
+ minőségi feldolgozás
+ könnyű és ergonomikus forma
⭐ 96 %23000 Ft Alacsony ár
5.BeautyRelax Peel&Lift Premium BR-1530
+ a spatula gyengéden masszírozza az arcot
+ támogatja a kozmetikai termékek felszívódását
+ fényterápia hatását alkalmazza
⭐ 94 %42500 Ft Alacsony ár